Dodaj do ulubionych

Mop parowy

29.06.14, 19:59
Witam pięknie. Poniewaz natla zadała mi pytanie u mnie -powinnam tam odpisać czy będzie wygodniej tutaj? Tu będzie chyba wygodniej. Mopów parowych dostatek, ja chciałam tak jak siostra zamówic w sklepie internetowym ale mój mąż był wyrywny i kupił gdzies w Realu czy jakims innym markecie.Te z internetu obejrzyj i polecam te wieloczynnościowe - z różnymi końcówkami.Trochę droższe ale mój tylko myje podłogę i musiałam dokupić myjkę cisnieniową. Ale powiem ci ze wygodne toto, wlewasz czystą wodę bez żadnych detergentów i myjesz. Nic nie wykręcasz, jedynie to ze trzeba mieć parę nakładek z takiej frotki, to pierzesz. Ja jestem zadowolona. Mam panele podłogowe i nic im sie nie dzieje.
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Mop parowy 29.06.14, 20:06
      Spójrz tu - albo zerknij na allegro. Sporo w ten sposób kupuję i jeszcze (odpukać) sie nie nacięłam.
      www.ceneo.pl/14712300
      • natla Re: Mop parowy 29.06.14, 20:09
        Bardzo dzięki Iryski. Właśnie chodziło mi o to, czy faktycznie wygodne. Szkoda, że jeszcze te frotki sie same nie piorą big_grin
        • natla Re: Mop parowy 02.07.14, 14:33
          Już go mam od wczoraj w chacie. Nawet złożyłam, H2O nalałam, ale nie mam kiedy wypróbować. Może dziś mi sie jednak uda, bo bardzo ciekawa jestem.
          • izis52 Re: Mop parowy 02.07.14, 17:30
            Napisz, czy to dziala, czy bedzie gadzetem?
            • natla Re: Mop parowy 02.07.14, 19:51
              Działa! Jest bardzo poręczny. Robi po prostu za szmatę na szczotce,( która po wielu gadżetach zaczęła mi się wydawać najlepsza) tylko jest wygodniejszy. Nalać szklaneczke wody i włączyć do prądu, pospacerować (dla mnie troszkę za krótka rączka, więc muszę pracować w pochyleniu, jak przy myciu garów, co źle działa na kręgosłup), dojść do wszystkich zakątków (o wiele łatwiej, niż szczotką ze szmatą oraz najlepszym mopem - dobrze wyprofilowany), a po pracy odczepienie szmatki z rzepów, to betka i przepranie jej też. Muszę jeszcze zamówić kilka szmatek na zmianę. Podłogi czyste bez specjalnego dociskania urządzenia i powtórnego mycia. Z tym błyskiem po, to przesada. Nawet zostaje tłusta warstewka, na której widać najmniejszy ślad łapy Topa, ale myśle, że to jeszcze pozostałość po detergentach, których wcześniej używałam. Z czasem powinno to zniknąć.
              Uważam, że jest to najlepsze urządzenie, począwszy od szmaty na szczotce po super drogie urządzenia. Lepsza wprawdzie zawsze zostanie szmata i własne kolana, ale to już dla mnie niewykonalne smile
              Następny etap do sprawdzenia, to okna, fugi i coś tam jeszcze, ale to za kilka dni zapewne.
              Dla mnie najważniejsze, że kiedy upaćkam podłogę, mam pod ręką poręczne urządzenie, po użyciu którego nie zostają mazy. Zdążę zadziałać nawet po anonsie domofonu, że goście idą. smile
              • izis52 Re: Mop parowy 02.07.14, 22:40

> Zdążę zadziałać nawet po anonsie domofonu, ze goscie ida smile.
                >
                big_grin big_grin zalezy jaka powierzchnia.
                Pochwal sie czy kupilas ze zbiorniczkiem w raczce, czy takim osobnym?
                • natla Re: Mop parowy 02.07.14, 22:51
                  Nie, no w rączce. Dlatego taki wygodny. Co do gości z domofonu, to w razie czego zamykam wszystkie drzwi i wpuszczam do "salonu" ...... czasem z upaćkaną podłogą, ale zawsze mam wymówkę, że to Top wink Teraz już go chyba będę mogła zostawić w spokoju big_grin

Irysko, dzięki!
                  • iryska2604 Re: Mop parowy 04.07.14, 19:24
                    Cieszę się niewymownie. Zobaczysz jeszcze jak uzyjesz końcówki do szparek wszelakich!
                    • izis52 Re: Mop parowy 04.07.14, 20:37
                      A który konkretnie polecacie ? Nie mam zdrowia czytać opisów.
                      • natla Re: Mop parowy 04.07.14, 21:34
                        Też nie czytałam Izis wszystkich opisów, a żeby było weselej jak kliknęłam to nie wiedziałam na który. Tak sie "trzęsłam" do tego zakupu, dla mnie bardzo ważnego. Steam MOP X5. Ten mam, a który chciałam, nie wiem big_grin Ale trafiłam chyba dobrze. Żeby jeszcze zamiatał wcześniej psie kudły ..... Po jednym dniu z Topem, najpierw muszę porządnie przelecieć miotłą (szkoda, że nie na) wszystkie podłogi, a dopiero potem użyć mopa. Tyle, że wcześniej miotła to było 20% zmęczenia w porównaniu z mopem tradycyjnym czy szmatą na szczotce, a teraz miotła to 80 %, a mop 20.
                        Dobra, na tym koniec zachwytów, bo mu sie jeszcze we łbie przewróci i zacznie fikać.
                        • izis52 Re: Mop parowy 04.07.14, 21:52
                          Dzięki Natla. W prezencie obrazek, co się sam namalował wczoraj, a ja komórką zdjęłam.

https://i57.tinypic.com/2hdod4l.jpg
                          • natla Re: Mop parowy 04.07.14, 23:08
                            Mój ulubiony kadr! Buźka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka