little_fish 30.11.25, 11:24 Czy któraś z was ma? Poleca coś konkretnego? Czy to faktycznie działa/czyści? Myślę głównie pod kątem łazienki i zakamarków okołoprysznicowych. Do czego jeszcze używacie? Z góry dziękuję 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bagietka01 Re: Myjka parowa 30.11.25, 15:09 Ja mam. Najpierw miałam taką z lidla, teraz mam z chińskiego sklepu na t. i ta jest dużo lepsza. Genialnie się czyści wszystkie trudno dostępne miejsca, kabinę prysznicową, kuchenkę. Brudy na łączeniu baterii z umywalką/zlewem. Bardzo polecam, skraca i ułatwia sprzątanie. Odpowiedz Link Zgłoś
azja_pl2 Re: Myjka parowa 01.12.25, 06:45 Mozesz wstawic link do tej chinskiej myjki? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Myjka parowa 30.11.25, 15:27 bylo ju troche watkow, ostatni forum.gazeta.pl/forum/w,567,179543618,179543618,Konkretne_opinie_poprosze_.html Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Myjka parowa 30.11.25, 15:31 Dla mnie karcher jest najlepszym urządzeniem na świecie. Kocham miłością wielką. Nic tak nie czyści kuchni, łazienki i kaloryferow. Zero detergentów i ten cudowny zapach czystości. Wady-kabel, często trzeba dolewać wodę, jest duży. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Myjka parowa 30.11.25, 16:24 mikams75 napisała: > czy taka myjka usuwa kamien? Moze. Ale jest tez patent zrobic oklad z octu a pozniej przeparowac. Skad ten kamien chcesz usunac? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Myjka parowa 30.11.25, 16:36 ale ja nie mam problemu z usunieciem kamienia przy pomocy roznych srodkow. Wyzej pisza o czyszczeniu myjka bez chemii/smrodu kabiny prysznicowei i styku baterii z umywalka. Stad pytanie - czy taka myjka faktycznie usuwa kamien w jakis cudowny goracy sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Myjka parowa 01.12.25, 05:02 Uproczywego, starego pewnie nie. Znajomosc fizyki i chemii sie przydaje .Kamien to ciezki twardy nalot - wqpn magmez, para go lejko zmiekczy, ale nie usunie. Tu trzeba podzialac czyms octowym, kwaskiem cytrynowym czy gotowym ofkamieniaczem Ja nigdy n8r mialam kednak grunego twardego kamienia i na takich swiezych cieniutkich nalotach para radzi sobie pieknie i zapobiega ich tworzeniu Zalezy z czym walczymy Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Myjka parowa 01.12.25, 07:29 Ja mam bardzo twardą wodę, kamień odkłada się w moment.. Odpowiedz Link Zgłoś
bagietka01 Re: Myjka parowa 30.11.25, 23:16 Octem z marmuru nie usunę kamienia, bo uszkodzę marmur. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Myjka parowa 03.12.25, 19:45 Do kamienia najlepsze są środki typu nano Jestem pod ich wrażeniem. Popsikam prysznic, rozprowadze gumową rękawiczką, chwilę odczekam i kamień sam schodzi. Karchera używam głównie do podłóg i kafli Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Myjka parowa 30.11.25, 16:23 Jasne, uwielbiam. Mam karcher sc. Jeden zdechl kupilam drugi. Rewelacja Ma rozne szczotki, ja nim tez mopuje Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Myjka parowa 03.12.25, 19:42 Pewnie, ze się przydaje. Można znacząco wyeliminować chemię podczas sprzątania. Odpowiedz Link Zgłoś