Dodaj do ulubionych

Zmarszczki

13.10.04, 10:06
Ktos madry powiedzial,ze zmarszczki dodaja kobiecie uroku.
Urok,urokiem ale my z ta przypadloscia walczymy.W tej walce dopinguje nas
caly przemysl kosmetyczny.
Nie mam nic przeciwko zmarszczka,ktorych jestem posiadaczka.
Rad jak bronic sie przed tym problemem chetnie poslucham.
Blagam,nie piszcie tylko o operacjach i zastrzykach,o bialym usmiechu,od ucha
do ucha,tego pelno w czasopismach dla kobiet.A ja jestem normalna kobieta z
zmarszczkami na czole.
Obserwuj wątek
    • tesunia Re: Zmarszczki 13.10.04, 11:14
      ha,zmarszki na czole?? nie uwazam ja
      jeszcze za tragedie kla-ro
      -ale zmarszczki wokol ust,
      -tak zwane zmarszczki usmiechu wokol oczu(w niektorych
      przypadkach dajace uroku kobiecie)
      mimo nakladania roznych mazidel sa
      i nie mysla sie zmniejszac.
      ot co,mozna powiedziec ,nalezy to do wieku naszego....

walcze z nimi a one i tak sasad((((((((((((

mowia,ze najlepszym kosmetykiem jest sen,
      skonczyc palenie papierochow....

a tez mysle,ze to faktor dziedziczny,
      obserwojac nasze mamy,babcie
      mozemy sie porownac do nich
      i ewentualnie wczesniej zapobiec ich powstawaniu,
      tak mysle ja..

ale wracajac do praktyki,
      zakupilam sobie pare "ratownikow"
      robie dwa razy na tydzien maseczke na paszczydlo,
      wydaje sie tez ,ze nareszcie dobralam odpowiedni
      krem,po ktorym nie czuje sciagajacej skory,
      uzywam peelingu na paszczydelko....
      no i niej sera zoltego po ktorym dostaje jakies "syfki"smile))))))
      • kla-ra Re: Zmarszczki 14.10.04, 18:21
        A wiec zwiekiem chyba sie zmieniam.Zaczynam zerkac ku naturalnej
        kosmetyce.Przerobilam duzo chemii,stosowalam najrozniejsze
        kremy,serum,maseczki.Nie powiem efekt jest,ale portfel coraz chudszy.Patrze na
        moja tesciowa i nie moge sie nadziwic.Ma 89 lat i piekna,bezzmarszczkowa
        cere.Jak pamiecia siegne to cale zycie do mycia uzywala zwykle szare mydlo,do
        twarz uzywa najzwyklejsz mleczko,i krem rumiankowy na przemian z rozannym,pije
        duzo siemienia lnianego i je duzo bialego sera,trzyma diete -nie je- nic
        smazonego.A co do papierosow to Ona nie pali ,a ja niestety tak.Sen to
        zdrowie,masz racje trzeba sie wysypiac.Jednak po zawalonej nocy siegan po
        dobrotliwa nac pietruszki,wyjmuje ja z lodowki i nakladam pod oczy,po 5
        min.siniaczki znikaja.
        • tesunia Re: Zmarszczki 14.10.04, 20:30
          no i zobacz...czlek sie ratuje czym moze
          a przed wiekiem nie ucieknie....

siemie lniane czasami uzywam,
          sera bialego u nas niema
          jest cos przypominajace,ale to nie tosad(
          ech zycie ,trzeba bedzie sie przyzwyczajac
          stopniowo do zmarszczeksmile)
          • mira54 Re: Zmarszczki 14.10.04, 20:57
            Kobitki, pod oczy bardzo dobre są okłady z esencji herbaty. Nie mam zmarszczek
            ale chyba tylko dlatego, że jestem okrąglutka. Pewnie gdybym schudła pojawiłyby
            się też i zmarszczki. Dobrze mi teraz kiedy siedzę w domu. Wysypiam się do
            woli. Ciągle mi czasu brakuje, bo wiecznie mam coś do zrobienia. A bałam się ,
            że się zanudzę.
            • kla-ra Re: Zmarszczki 15.10.04, 21:53
              Jutro znowu sie nie wyspie.dorwalam sie do komputera jak glupido sera.Ide
              spac,dobrej nocki Wam zycze.
              • tesunia Re: Zmarszczki 15.10.04, 23:21
                hi,hi,..kla-ro
                oczywiscie "trzeba sie ratowac"
                jam sie dzis zasiedziala jak zwykle,
                ale zaraz uciekamsmile)

do bra noc~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                • kla-ra Re: Zmarszczki 16.10.04, 21:11
                  Dzisiaj zadna zmarszczka mi nie przybedzie.Robimy dluga kapiel,piling,maski ze
                  dwie i wczesne lozeczko.
                  • tesunia Re: Zmarszczki 16.10.04, 23:03
                    i tak trzeba....
                    wiesz zakupilam polska z Avonu maseczke
                    zielona jak na paszydelko nakladasz,
                    po pieciu minutach robi sie biala,
                    nawet dobra,nie sciaga skory.....
                    • kla-ra Re: Zmarszczki 17.10.04, 14:26
                      Znam kosmetyki Avonu,teraz stosuje balsam do ciala Dzika orchidea super sie
                      wchlania i ma mily zapach.Teraz jestem na serii dla cery suchej firmy
                      Oriflame.Z avonu lubie tez kosmetyki upiekszajace,a puder w kuleczkach stosuje
                      od wielu lat.
                      • tesunia Re: Zmarszczki 17.10.04, 14:42
                        kla-ra napisała:

> Znam kosmetyki Avonu,teraz stosuje balsam do ciala Dzika orchidea super sie
                        > wchlania i ma mily zapach.Teraz jestem na serii dla cery suchej firmy
                        > Oriflame.Z avonu lubie tez kosmetyki upiekszajace,a puder w kuleczkach
                        stosuje
                        > od wielu lat.

wiesz sprzedawalam Oriflame w latach 80,
                        mialam mase probek dla siebie,
                        pamietam mieli jakies perfumy(nazwa mi uciekla z glowy)
                        bardzo przyjemny zapach na wieczor,
                        i babeczki "kropily" sie nimi w dzien...
                        usch..dusilo mnie to,jak poczulam na miescie
                        o!!!!!!!!! przypomniala mi sie nazw "Bali"typowo wieczorowe.

uzywam rowniez Yevs Rocher
                        maj dobra serie do stop
                        i peelning do ciala=super.
                        • kla-ra Re: Zmarszczki 17.10.04, 15:02
                          Z Yevs Rocher lubie i stosuje maseczke ogorkowa,stosowalam tez balsam rozanny-
                          super,ale nie odpowiadaly mi ich kremy do twarzy,jakies takie
                          klejace.Korzystalam tez z ich gabinetu kosmetycznego,ale nie bylam
                          zadowolona.Ja w zasadzie zmieniam kosmetyki/firme/ co pol roku.Bardzo bylam
                          zadowolona z kosmetykow "Matis"i mysle,ze do nich za kilka miesiecy wroce.
                          • tesunia Re: Zmarszczki 17.10.04, 16:14
                            kla-ra napisała:

> Z Yevs Rocher lubie i stosuje maseczke ogorkowa,stosowalam tez balsam rozanny-
                            > super,ale nie odpowiadaly mi ich kremy do twarzy,jakies takie
                            > klejace.Korzystalam tez z ich gabinetu kosmetycznego,ale nie bylam
                            > zadowolona.Ja w zasadzie zmieniam kosmetyki/firme/ co pol roku.Bardzo bylam
                            > zadowolona z kosmetykow "Matis"i mysle,ze do nich za kilka miesiecy wroce.

znam Matis,
                            po odwiedzinach kosmetyczki
                            po prostu splywalo wszystko z paszczydla,
                            cos mi nie pasuje ta marka,
                            co niepowiem znam mloda osobe,ktorej zawsze w kraju ta serje kupuje.

tak pomyslam,ze nigdy w kraju nie bylam
                            w gabinecie kosmetycznym,
                            jak myslisz,a wlasciwie nawet niewiem jakie sa ceny,
                            i co wchodzi w zabiegi....
                            mozesz mnie objasnic nieco,
                            bede wdzieczna.
                            • kla-ra Re: Zmarszczki 17.10.04, 19:29
                              To czas najwyzszy abys bedac w Polsce z tej rozkosz skozystala.Ceny sa na kazda
                              kieszen,zaleza od kosmetykow na ktorych pracuje kosmetyczka i od zabiegu.Podam
                              Ci orentacyjnie jak to wyglada u mojej kosmetyczki,ktora pracuje na kosmetykach
                              francuskiej firmy Thalgo/polecam ta firme sa naprawde super/.
                              Czyszczenie twarzy to zabieg w cenie 100-120 zl,po tygodniu kontrola i same
                              przyjemnosci zadarmo/maseczka,masarz/
                              Masarz klasyczny twarzy,szyji i dekoldu + nawilzani + maska okolo 100zl.Jesli
                              nigdy nie korzystalas z kosmetyczi to zacznij od czyszczenia.Temu zabiegowi
                              poddaje sie wiosna i jesienia.Nie nalezy do milych ale pozniej efekty
                              widac.Pytaj o szczegoly bo nie wiem co Ci polecic.
                              • tesunia Re: Zmarszczki 17.10.04, 19:37
                                Klarusio...przed kolacja stukamwink)

bylam u nas wlasnie wiosna
                                byl caly wahlarz zabiegow w pakiecie,
                                jak piszesz masarz klasyczny...........+ oczyszczanie
                                ale jak na moja kieszen to za drogo,
                                wtedy byla obnizka wiec sie skusialam,

a co masz na mysli??ze nie nalezy do milych zabiegow ???
                                z tym oczyszczaniem.
                                • pia.ed Re: Zmarszczki 17.10.04, 20:01
                                  Tesunia, to wyciskanie wagrow nie jest przyjemne...

Bylam ostatnio u kosmetyczki w Kolobrzegu.
                                  Nie bylo drogo (weszlam do pierwszego z brzegu zakladu), ale jakosc mnie
                                  bardzo rozczarowala, szczegolnie pospiech tej pani. Chodzilo mi
                                  o oczyszczenie bo mam tlusta cere, ale to bylo najgorzej wykonane.
                                  Slyszalam jednak ze w Swinoujsciu sa dobre zaklaldy kosmetyczne nastawione na
                                  obsluge Niemcow.
                                  • tesunia Re: Zmarszczki 17.10.04, 21:54
                                    acha o wyciskanie chodzi....
                                    no wyciskala mnie tez,przyznaje sie bez bicia....
                                    ale nie odczuwalam zadnej nieprzyjemnosci....

wlasnie pia,
                                    trzeba chyba w kraju miec jakis tips
                                    by sie udac do dorego zakladu....
                                    ciekawa jestem co znajde i jak bede zadowolona,
                                    miejmy nadzieje ze dobrze trafie.
                                    • pia.ed Re: Zmarszczki 17.10.04, 23:23
                                      Wybierz najdrozszy i gdzie jest duzo klientek.
                                      • tesunia Re: Zmarszczki 18.10.04, 00:17
                                        pia.ed napisała:

> Wybierz najdrozszy i gdzie jest duzo klientek.
                                        chyba bede sie tym sugerowacsmile)
                                        • kla-ra Re: Zmarszczki 18.10.04, 09:17
                                          Moja kosmetyczka robi zapisy klientek i przestrzega terminow.Kierowanie sie
                                          iloscia klientek w salonie kosmetycznym to zasada godna porzalowania,to nie
                                          market w okresie wysprzedazy.Kosmetyczka musi miec czas tylko dla Ciebie,a nie
                                          biegac od kientki do klientki.Zabiegu nigdy nie rob przed waznym spotkaniem
                                          efekt ujemny.
                                          • tesunia Re: Zmarszczki 18.10.04, 11:42
                                            wiem,wiem....o tym,
                                            paszczydelko musi odpoczac ze dwa dni po zabiegu,
                                            popytam kolezanek,moze dadza mi jakis tips,
                                            co slyszaly od innych.
                                            dzieki za rady..u nas wlasnie tak to funkcjonuje,
                                            zamawia sie czas i godzinka na lozeczku
                                            przyjemnie uplywa przy saczacej sie muzyce
                                            i klepaniami/masarzami.....
    • natla Re: Zmarszczki 18.10.04, 21:14
      Klarunia, kichaj to, i tak nie ma sposobu, lepiej idx na Kopiec i ciesz się
      jesienia.
      Znam, no z opowiadania, ale chyba autentyczne, że pewna wiedenka w wieku 86
      lat nie miał ani jednej zmarszczki. Jakim cudem? Nigdy się nie usmiechała,
      mimika 0, taka mumia. Wolę mieć zmarszczki!!!
      • tesunia Re: Zmarszczki 18.10.04, 22:57
        ale wiecie co...
        jak popatrze na me niektore kolezanki
        to sie przerazam,maja wiecej juz zmarszczek nij ja,
        po spotkaniu z nimi wpadam do lazienki
        dokladnie lustruje mordunie...czy ich czasem nie przybylo....usch....
        chyba dostalam to juz "na mozg"
        a chichram sie prawie zawsze....moze przestane???????????
        • alsta Re: Zmarszczki 22.10.04, 13:26
          Nie martwcie sie zmarchami - takie zycie - a ja przemywam twarz tonikiem
          cytrynowym lub melisa daje dobre efekty.
          • tesunia Re: Zmarszczki 22.10.04, 19:40
            alsta napisała:

> Nie martwcie sie zmarchami - takie zycie - a ja przemywam twarz tonikiem
            > cytrynowym lub melisa daje dobre efekty.

masz racje alsta,
            wyrownuje to poziom PH skory.

PS;..witam...i pozdrawiam serdecznie.
            • natla Re: Zmarszczki 22.10.04, 20:28
              Wiecie co? Słońce! Wszystkie persony naukowe twierdzą, że słońce niszczy skórę.
              Guzik prawda. Jak się opalę (teraz solarium), to młodnieje mi twarz i nie
              tylko! smile Oczywiście skóra musi być natłuszczana i to nie jakimis wodnistymi
              nawilżającymi świństwami. To musi byc tłuste. Działa. Żadne kosmetyczki, chyba
              że czyszczenie. Ale i geny są ważne, chyba najważniejsze. No i mało stresów. Po
              mnie zaraz widac, że coś przechodzę, może nie tyle zmarszczki, co "zwiędnięcie".
              • tesunia Re: Zmarszczki 22.10.04, 21:34
                natla napisała:

> Wiecie co? Słońce! Wszystkie persony naukowe twierdzą, że słońce niszczy
                skórę.
                >
                > Guzik prawda. Jak się opalę (teraz solarium), to młodnieje mi twarz i nie
                > tylko! smile Oczywiście skóra musi być natłuszczana i to nie jakimis wodnistymi
                > nawilżającymi świństwami. To musi byc tłuste. Działa. Żadne kosmetyczki,
                chyba
                > że czyszczenie. Ale i geny są ważne, chyba najważniejsze. No i mało stresów.
                Po
                >
                > mnie zaraz widac, że coś przechodzę, może nie tyle zmarszczki,
                co "zwiędnięcie"
                > .
                o genach zawsze wszedzie krzycze,
                wystarczy popatrzec na swoich rodzicow
                tak bedziemy wygladac jak oni,

po mnie tez widac wszystkie zmartwienia,przemeczenia
                odrazu na paszczydelkusad(((((((((((((
                oczywiscie kapiel sloneczna bez kremow,
                niszczy jednak skore,znam mlodsze od siebie
                fantastki sloneczne,ktore jednak maja zmarszczki sloneczne,
                • natla Re: Zmarszczki - kooooniec!? 22.10.04, 22:47
                  Wiecie co? Przestańmy się dołować. Parę zmarszczek więcej, parę mniej... ale za
                  to doświadczenie życiowe, te główki na karku, ten optymizm umiarkowany,
                  dojrzały pyszny owoc... coś za coś.smile))
                  • kla-ra Re: Zmarszczki - kooooniec!? 28.10.04, 12:54
                    Natla,Ty potrafisz dodac czlowiekowi otuchy.No i oczywiscie masz racje.
                    • natla Re: Zmarszczki - kooooniec!? 28.10.04, 17:52
                      Cha!!! Cieszę się.
                      • natla Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 28.10.04, 17:54
                        Chyba HA!!
                        • tesunia Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 14.11.04, 13:32
                          i wiecie co,ze nie zdazylam isc do kosmetyczki,
                          ale w ktortkim czasie chyba mi sie to udawink)
                          • natla Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 14.11.04, 13:52
                            Ja też już idę 2,5 miesiąca.
                            • tesunia Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 14.11.04, 16:55
                              natla napisała:

> Ja też już idę 2,5 miesiąca.

zawsze mi na urlopie brakuje czasu,
                              a jak czas jest,pogoda niedopisuje,
                              z domciu niechce sie nosa nawet wychylicsad(
                              • natla Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 14.11.04, 17:02
                                To jakieś dziwne, bo w końcu mam 2 miesiace wolnego, czas mi się rozłazi
                                i wszystkie ważniejsze rzeczy załatwiem w okresie największego obciążenia.
                                Myślę , że to sprawa organizacji i mobilizacji.
                                A odkąd mam internet i Was na głowie, to już w ogóle koniec.
                                Idę pogonić malarzy.
                                • kla-ra Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 06.12.04, 20:56
                                  Swieta zapasem i Sylwester tuz,tuz.Czas pomyslec nie tylko o choince,nakryciu
                                  stolu,potrawach.
                                  Czas pomyslec tez o sobie,aby nie zasiasc do stolu zmeczonej,z szara cera.
                                  Mleko kozie.
                                  Przeczytalam,ze kosmetyki z kozim mlekiem swietnie sluza skorze suchej i
                                  zniszczonej.Sa bezpieczne bo nie skazone krowim wirusem i czyste,bo kozy hoduje
                                  sie w gospodarstwach ekologicznych.
                                  Mleko kozie ma wiecej skladnikow mineralnych od krowiego/wapn,mangan,cynk/ i
                                  witamin/A,B,D i PP/,zawiera tez wiecej tluszczu.
                                  A wiec moje panie po gotowaniu i pieczeniu myk do wanny z kozim mlekiem.
                                  Czy spotkalyscie sie z kozim mlekiem w proszku?maseczka z niego moglaby byc
                                  calkiem,calkiem.
                                  • natla Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 06.12.04, 21:46
                                    Aleś nabajdurzyła. I Ty w towszystko wierzysz? wink
                                    Jedno mogę Wam polecić: solarium. Czyni cuda. A kąpiel w kozim mleku i owszem,
                                    ale codziennie przynajmniej godzinkę trzeba się wymoczyć i po jakichhś kilku
                                    latach bedziemy jak Kleopatra.
                                    • kla-ra Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 06.12.04, 22:02
                                      No,wiesz w cos trzeba wierzyc.
                                      Czyz wiara nie czyni cudow...?
                                      • natla Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 06.12.04, 22:10
                                        Jasne! Kupujemy w takim razie forumową kozę i zaczynamy sie odmładzać. ok? smile)
                                        • leontynia Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 07.12.04, 11:40
                                          Klaro o kozim mleku w proszku
                                          nic mi nie wiadomo ale sernik
                                          z koziego sera jadłam i był pyszny
                                          moja babcia myła twarz w serwatce
                                          więc w mleku krowim czy kozim
                                          jakaś moc musi byćsmile))

• natla Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 07.12.04, 13:15
                                            ha! Moja babcia myła twarz całe życie w deszczówce, nawet pod koniec
                                            w krakowskiej, zatrutej. Tak naprawdę i widocznie zaczęła się starzeć w wieku
                                            78 lat, ale to było już tylko 2 lata przed śmiercią. (Tak poza wątkiem, 2 dni
                                            przed śmiercią jeszcze uczyła i to dobrze.)
                                            • leontynia Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 07.12.04, 14:40
                                              Moja właśnie skończyła 89 lat
                                              namiętnie ogląda seriale
                                              jest na bieżąco kto z kim i jaksmile))

• kla-ra Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 07.12.04, 16:21
                                                leontynia,
                                                masz wspaniala babcie,
                                                zapytaj sie o dlugowiecznosc w dobrej kondycji i koniecznie napisz.
                                            • tesunia Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 07.12.04, 16:41
                                              natla napisała:

> ha! Moja babcia myła twarz całe życie w deszczówce, nawet pod koniec
                                              > w krakowskiej, zatrutej. Tak naprawdę i widocznie zaczęła się starzeć w wieku
                                              > 78 lat, ale to było już tylko 2 lata przed śmiercią. (Tak poza wątkiem, 2 dni
                                              > przed śmiercią jeszcze uczyła i to dobrze.)

a umyc wlosieta w deszczowce,
                                              jaki wspanialy efekt....
                                              niech sie schowaja wszystkie szampony i odrzywki do wlosowsmile)
                                          • tesunia Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 07.12.04, 16:39
                                            leontynia napisała:

>
                                            > moja babcia myła twarz w serwatce
                                            > więc w mleku krowim czy kozim
                                            > jakaś moc musi byćsmile))
                                            >
                                            to prawda,popieram,
                                            wyprobowalam na sobie dar ten naturalny,
                                            nie trzeba wetdy nawet pilingu uzywacsmile)
                                            • leontynia Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 08.12.04, 15:43
                                              Dzisiaj kupiłam krem półtłusty
                                              oparty na wodzie termalnej
                                              z Iwonicza Zdrój.
                                              Czy znane są Wam te kremy?

Klaro moja babcia to z natury
                                              radosna i ciepła osóbka,
                                              odziedziczyła "dobre"geny
                                              mam nadzieję,że ja teżsmile))
                                              • tesunia Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 08.12.04, 17:22
                                                leontynia napisała:

> Dzisiaj kupiłam krem półtłusty
                                                > oparty na wodzie termalnej
                                                > z Iwonicza Zdrój.
                                                > Czy znane są Wam te kremy?
                                                >
                                                > Klaro moja babcia to z natury
                                                > radosna i ciepła osóbka,
                                                > odziedziczyła "dobre"geny
                                                > mam nadzieję,że ja teżsmile))

na zime dobry....
                                                napisz czy Ci pasuje....
                                                ja mam wielki problem z kremami....
                                                • kla-ra Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 08.12.04, 19:09
                                                  Przyznaje sie nie znam,podaj nazwe tego kremu,i cos blizej po zastosowaniu.
                                                  Szukam dobrego kremu regenerujacego,odzywczego,do suchej gebusi.
                                                  • natla Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 08.12.04, 21:23
                                                    Polecam krem EXTREMALE
                                                  • natla Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 08.12.04, 21:27
                                                    przepraszam, cos mi się nacisnęło smile
                                                    ... Dermiki. Używam od kilku miesięcy i są efekty. Jednak, ponieważ nie mogę
                                                    znieść uczucia ściągania skóry, to raz dziennie smaruję buziuchne...
                                                    Dermosanem. W końcu wszystkie skóry się natłuszcza, a nie nawilża.
                                                  • kla-ra Re: Zmarszczki - ogłaszam koniec. 09.12.04, 22:27
                                                    Kiedy mnie sciaga,a dzieje sie tak,kiedy z uzywanego kremu przechodze na
                                                    nowy,wtedy niezastapiony oliwkowy firmy Ziaja.
    • malwina52 Re: Zmarszczki 10.12.04, 11:06
      mlodosc i pieknosc zwsze przemija,
      ale pozostaje to co nosimy w sercu,
      wazne jest jedno!
      trzeba poswiecic troche czasu dla samej siebie
      i znalezc sposob na swoj relaks
      • natla Re: Zmarszczki 10.12.04, 11:09
        malwina52 napisała:

> mlodosc i pieknosc zwsze przemija,
        > ale pozostaje to co nosimy w sercu,
        > wazne jest jedno!
        > trzeba poswiecic troche czasu dla samej siebie
        > i znalezc sposob na swoj relaks

*** .... co i tak wiele zmarszczkom nie pomoże , ale nasze psyche odmłodnieje
        i to jest najważniejsze smile)
    • leontynia Re: Zmarszczki 10.12.04, 12:27
      Miałam napisać o nowym nabytku
      zerkam do lusterka póki co
      nic szczególnego się nie dziejesmile)))
      Krem kupiłam w aptece
      seria nosi nazwę IWOSTIN
      odżywczy do skóry wrażliwej,alergicznej i suchej
      jest bezzapachowy,dobrze się wchłania.
      Stosuję też kremy i maseczki z serii GINKO
      firmy INTER-FRAGRANCES
      są cennowo atrakcyjne
      dla mojej cery odpowiednie
      tylko ostatnio mam problemy
      z ich zakupem.
      • natla Re: sylwestrowy rtemont 27.12.04, 14:33
        może niekoniecznie sylwestrowy, ale to dla mnie świetna okazja na nadrobienie
        braków remontowych swojej osoby. Zaczynam za godzinę. Lecę (jeszcze na miotle)
        do fryzjerki, wracać już będę (mam nadzieję) piechotą. smile))
        Jak zawsze nie mam pomysłu, co zrobić z włosami. Decyzja zapadnie w "salunie".
        Trzymajcie za mnie, bo miewam głupie pomysły. smile
        • tesunia Re: sylwestrowy rtemont 27.12.04, 15:33
          natla napisała:

> może niekoniecznie sylwestrowy, ale to dla mnie świetna okazja na nadrobienie
          > braków remontowych swojej osoby. Zaczynam za godzinę. Lecę (jeszcze na
          miotle)
          > do fryzjerki, wracać już będę (mam nadzieję) piechotą. smile))
          > Jak zawsze nie mam pomysłu, co zrobić z włosami. Decyzja zapadnie w "salunie".
          > Trzymajcie za mnie, bo miewam głupie pomysły. smile

ta fryzurka to chyba probna na sylwestra??

zalezy jaka dlufosc wlasow
          i czy beda uzyte dekoracyjne:grzebienie /spinki/kwiatek i tp......
          zycze jednak trafnej rekomendacji fryckiwink)-pochawal sie co wymodzilawink
          • natla Re: sylwestrowy rtemont 27.12.04, 22:01
            No więc... co by tu powiedzieć.... pół długie , przystrzyżone na pazurki, ale
            niezbyt drapieżne i całkiem niezły kolor - pasemka. Na razie jestem "prosto
            z wody", bo ide spac, a jutro na basen z rańca, więc bede dopiero wiedziała
            wszystko, jak je uczeszę. Jak zawsze, musze się przyzwyczaić.
            Mordowała mnie 3 i pół godziny, wykazałam więc maksimum mojej cierpliwości. smile)
        • tesunia Re: sylwestrowy rtemont 27.12.04, 15:39
          a tak po prawdzie ,
          ~~jeszcze zdazy sie na solarium cialko zabrazowic,
          by ladnie z dekoldow wygladalowink)

~~salon pieknosc tez zdzial cuda,
          lub samemu juz mozna buziulke przygotowywac
          przez rozne maseczki z serum,
          probowac makeup....

~~nie zapominajac o stopkach,
          bo przeciez beda w ciaglym ruchu,
          odpowiednie moczenie/przyciecie pazorkow/pedikir

~~lapki najwazniejsza wizytowka kobiety,
          zdazy sie je doprowadzic do swietnego wygladu
          po przygotowaniach wigilijnych
          i zrobic manikir...~

~~i to by bylo wszystko za wyjatkiem kreacji,
          ktora juz napewno wisi na"haku".....
          • natla Re: sylwestrowy rtemont 27.12.04, 22:17
            Pyska robic nie bedę (choć powinnam), ale manicure (we własnym zakresie, jak co
            tydzień) i pedicure koniecznie. Może też nie całkiem z powodu sylwestra. smile))
            • tesunia Re: sylwestrowy rtemont 27.12.04, 23:03
              natla napisała:

> Pyska robic nie bedę (choć powinnam), ale manicure (we własnym zakresie, jak
              co
              >
              > tydzień) i pedicure koniecznie. Może też nie całkiem z powodu sylwestra. smile))

ee no cos Ty natlusiu,
              zrob chciaz jakas maseczke w domciu,
              lepiej "szpachelka "bedzie sie trzymacwink)
              • natla Re: sylwestrowy rtemont 27.12.04, 23:17
                No....dooooobra. smile
                • tesunia Re: sylwestrowy rtemont 28.12.04, 11:27
                  natla napisała:

> No....dooooobra. smile

a chcialam dodac taka ciekawostke,

ze ja zawsze w pitek wieczorem zajmuje sie swymi pazurkami
                  po zachodzie slonca,
                  i o dziwo,od kiedy zaczelam tak robic pazury sie nie lamiawink)
                  nawet okres przedswiatecnych wyczynow przy kuchni ich nie "zlamal"wink))))))))
    • malwina52 Re: mocny sen uspi zmarszczki! 17.01.05, 22:07
      Kobiety, ktore sypiaja po osiem
      godzin na dobe maja o 30% mniej
      zmarszczek niz ich niedosypiajace
      rowiesnice. To stwierdzili francuscy
      kosmetolodzy.
      Cos w tym jest!
      • tesunia Re: mocny sen uspi zmarszczki! 18.01.05, 17:43
        malwina52 napisała:

> Kobiety, ktore sypiaja po osiem
        > godzin na dobe maja o 30% mniej
        > zmarszczek niz ich niedosypiajace
        > rowiesnice. To stwierdzili francuscy
        > kosmetolodzy.
        > Cos w tym jest!

i dochodze do wniosku,
        ze sen jest najlepszym kosmetykiem,
        wiec dzis juz o 22:00 wskakuje do lozeczkawink)
        • kla-ra Re: mocny sen uspi zmarszczki! 18.01.05, 20:25
          Biore z Tesuniu z Ciebie przyklad.
          22-ga w lozeczku.
          • takanietaka Re: mocny sen uspi zmarszczki! 18.01.05, 21:20
            A propos zmarszczzki,pamietacie Kerna" "Usmiechajcie sie dziewczyny ,aby wam
            sie zmarszczki porobiły w odpowiednich miejscach!!""I to pewnie jest
            najwazniejsze -twarz z "dobrymi" zmarszczkami..zmarszczki od
            dobroci,wyrozumiałosci,śmiechu i uśmiechu.Jak ktos wczesniej o to nie
            zadbał ,to pewnie nic mu po tych kremach ,bo wyraz twarzy
            niezadowolony ,zmartwiony i gderliwy ..to cos najgorszego co sie mogło twarzy
            przytrafić.To ludzi odpycha !
          • natla Re: mocny sen uspi zmarszczki! 18.01.05, 22:42
            o dobra, też za chwilę pójdę spać. Jeszcze tylko..... Pa, pa, kolorowych snów.smile
            • tesunia Re: mocny sen uspi zmarszczki! 19.01.05, 10:57
              a mnie sie nie udalo wyladowac o 22:00 w lozeczkusad(
              jak zwykle polnoc mnie zastalasad
              i jak tu czlek moze mlodo wygladac??sad((((((((((((((((((( (((((((((((
              • natla Re: mocny sen uspi zmarszczki! 19.01.05, 11:24
                Ja poszłam o 1,00, ale wstałam o 9,00, śpiąc kamiennym snem. smile)
                • tesunia Re: mocny sen uspi zmarszczki! 19.01.05, 11:28
                  natla napisała:

> Ja poszłam o 1,00, ale wstałam o 9,00, śpiąc kamiennym snem. smile)

dokladnie ,jak jasmile)
                  zawsze musze do poduszki choc dwie stony przeczytacwink)
                  i wtedy szybciej usypiamwink
    • malwina52 Re: moze komus znikneły? 01.07.05, 19:47
      mi przybyla jedna paskudna
      nad gorna warga, nie lubie jej sad(((
      • natla Re: moze komus znikneły? 01.07.05, 19:50
        mnieeeeeeeeeeee! ale coś za coś....przytyłam ździebko wink)))))))
        • regine Re: moze komus znikneły? 02.07.05, 10:42
          Spoglądam, często ,ale nie widzę..
          Ale źle widzę ,to i może gdzieś są smile))
          Wiem, że znikają ,gdy mam przybywa tu i ówdzie,
          Pojawiają się przy nagłej utracie wagi,
          Wtedy zmarszczek jest zatrzęsienie....
          Normalny proces,nie tylko starzenia się,co ubytek tłuszczyku,skóra traci
          jędrność... Wtedy, nam to tu, to tam, zaczyna lekko zwisać..smile)))
          Więc w naszym wieku ,odrobina tu i tam jest wskazana.
          Wczoraj ,poznałam panią (z mego roku),szczuplusieńka,ale jakie miała
          zmarszczki, zaczęła raptownie chudnąć..Właśnie tak zwyczajnie, "pochwaliła",
          mi się. Co dało jej schudnięcie...naprawdę jak na nią patrzyłam,myślałam,że
          jest jakieś 10 lat starsza niż ja...Więc cieszmy się z tego co mamy,bo inni
          mają gorzej...
          • tesunia Re: moze komus znikneły? 02.07.05, 11:10
            qurcze ...musze na gwalt przytyc bom "waga piorkowa"
            do do jakiej wagi trzeba by bylo przytyc reginko?? wink)
            by sie pozbyc zmarszczek?
            • regine Re: moze komus znikneły? 02.07.05, 12:41
              Oj Tesuniu ,jesteś "waga piórkowa",to musisz przytyć koniecznie...
              No ja nie mam zmarszczek(jeszcze),ale nawet nie próbuj mi dorównaćsmile)))
              Wagowosmile))) najlepiej jest ważyć w naszym wieku, stosuąc wskaźnik w/g wzrostu.
              To mniej więcej na 160cm. wzrostu, jakieś 60 + 3 ,góra 5 kilogramów.
              Ale to zależy i od organizmu...Jak tu poczytuję, to jesz dużo i kochasz jeść,
              a nie możesz przytyć.Ja z kolei po wodzie mineralnej tyję.Więc dużo znaczy dobra
              przemiana materii,ruch no i cechy dziedziczne.Moja mama ma 75 lat ,ale
              zmarszcze tylko ,tylko..babcia(mama ,mamy),w wieku 97 lat miała buzię jak 40
              latka dobrze utrzymana...Więc wydaje mi się ,że dziedziczność pewnych cech ma
              duży wpływ na zmarszczki ,tycie i całą figurę....
              • tesunia Re: moze komus znikneły? 02.07.05, 13:00
                chyba masz racje reginko,
                ze faktor dziedziczny ma wlyw na nastepne pokolenie,
                moj Tata 84 lata zmarl bez zadnej zmarszczki,Mama obecnie 82(chyba) ma
                minimalne,
                ech...musze sie dotuczyc jakoswink)
                przejsc chyba totalnie na "kluchy" co bardzo lubie.
    • malwina52 Re: Zmarszczki 20.12.05, 07:15
      Osoby ekspresywne mają więcej zmarszczek mimicznych niż te o "powściągliwym"
      wyrazie twarzy. To urocze, kiedy masz "śmiejące się" oczy i usta. Gorzej, gdy
      między oczami pogłębia się sroga bruzda albo czoło zaczyna się marszczyć
      w "zagniewany" sposób.Na ten problem już 100 lat temu w Stanach powstały
      plasterki "frownies" ("grymaski"), które do dziś robią furorę w Hollywood.
      Naklejane na noc "prasują" zmarszczki, unieruchamiając mięśnie. Plasterki nie
      zastąpią botoksu, podobnie jak popularne kremy "botox like", choć część z nich
      przeciwdziała ich powstawaniu.

polki.wp.pl/kat,1682,wid,8112643,wiadomosc.html?ticaid=6c08
      Czy u nas sa tez grymasiki, moze ktos spotkal w sprzedazy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka