Dodaj do ulubionych

Wątek o nikim

22.08.26, 14:15
Czyli wątek o mnie.
Jestem nikim i niczym.
Są tacy inni na forum, czy tylko ja jestem sam?
Obserwuj wątek
    • hana2 Re: Wątek o nikim 22.08.26, 19:59
      W skali od zera do dziesięciu dałbyś sobie zero? Czy ile?

PS. Jest takie forum:

forum.gazeta.pl/forum/f,210,Psychologia.html

Forum samopomocowe, taka trochę grupa wsparcia, gdzie ludzie wzajemnie sobie pomagają.

• chybagupi Re: Wątek o nikim 29.08.26, 14:18
        hana2 napisała:

> W skali od zera do dziesięciu dałbyś sobie zero? Czy ile?

Zero.
        Czasem według dawnej skali szkolnej (2-5), trzy na szynach.
        • eurytka Re: Wątek o nikim 29.08.26, 15:08
          Przegląd od AI Walka z niskim poczuciem własnej wartości wymaga przede wszystkim zmniejszenia samokrytyki i nauki życzliwości wobec samego siebie.Skuteczne sposoby pracy nad samoocenąZmień wewnętrzny dialog: Zwróć uwagę na to, jak do siebie mówisz. Zamiast surowo się oceniać, pomyśl, co w takiej samej sytuacji powiedziałbyś dobremu przyjacielowi.Pozwól sobie na błędy: Pomyłki to naturalna część ludzkiego życia i nauki, a nie dowód na Twoją bezwartościowość.Zauważaj swoje mocne strony: Codziennie doceniaj nawet małe sukcesy i cechy, które w sobie lubisz, zamiast skupiać się wyłącznie na wadach.Skup się na tym, co ma znaczenie: Inwestuj energię w te obszary życia, na które masz realny wpływ, i otaczaj się ludźmi, którzy dają Ci poczucie bezpieczeństwa.Skorzystaj z pomocy specjalisty: Gdy niska samoocena utrudnia codzienne funkcjonowanie, pomocny bywa kontakt z psychologiem lub psychoterapeutą. Możesz poszukać wsparcia m.in. w placówkach takich jak PsychoMedic.Jeśli chcesz, napisz:Czy niska samoocena wpływa bardziej na Twoje relacje, pracę, czy samopoczucie?Czy próbowałeś już konkretnych technik radzenia sobie z tym problemem?
          • chybagupi Re: Wątek o nikim 29.08.26, 18:45
            eurytka napisała:

> Przegląd od AI Walka z niskim poczuciem własnej wartości wymaga przede w
            > szystkim zmniejszenia samokrytyki i nauki życzliwości wobec samego siebie.Skute
            > czne sposoby pracy nad samoocenąZmień wewnętrzny dialog: Zwróć uwagę na to, jak
            > do siebie mówisz. Zamiast surowo się oceniać, pomyśl, co w takiej samej sytuac
            > ji powiedziałbyś dobremu przyjacielowi.Pozwól sobie na błędy: Pomyłki to natura
            > lna część ludzkiego życia i nauki, a nie dowód na Twoją bezwartościowość.Zauważ
            > aj swoje mocne strony: Codziennie doceniaj nawet małe sukcesy i cechy, które w
            > sobie lubisz, zamiast skupiać się wyłącznie na wadach.Skup się na tym, co ma zn
            > aczenie: Inwestuj energię w te obszary życia, na które masz realny wpływ, i ota
            > czaj się ludźmi, którzy dają Ci poczucie bezpieczeństwa.Skorzystaj z pomocy spe
            > cjalisty: Gdy niska samoocena utrudnia codzienne funkcjonowanie, pomocny bywa k
            > ontakt z psychologiem lub psychoterapeutą. Możesz poszukać wsparcia m.in. w pla
            > cówkach takich jak PsychoMedic.Jeśli chcesz, napisz:Czy niska samoocena wpływa
            > bardziej na Twoje relacje, pracę, czy samopoczucie?Czy próbowałeś już konkretny
            > ch technik radzenia sobie z tym problemem?

Drugiego marca zmarła mi konkubina w pożarze mieszkania. Mnie odratowali.
            Szesnastego kwietnia podjąłem próbę samobójczą, bo nie wyobrażam sobie życia bez niej.
            I co na to odpowie twoja sztuczna inteligencja?
            • stasi1 Re: Wątek o nikim 29.08.26, 20:00
              To masz wielkiego pecha, ale skoro miałeś konkubinę, widocznie ona cię jako zero nie widziała
              • chybagupi Re: Wątek o nikim 29.08.26, 20:12
                stasi1 napisał:

> To masz wielkiego pecha, ale skoro miałeś konkubinę, widocznie ona cię jako zer
                > o nie widziała

Stałem się zerem dopiero po jej śmierci.
                • eurytka Re: Wątek o nikim 30.08.26, 04:46
                  Gdyż ona go utrzymywała, a teraz bez piniędzy został.
                  • eurytka Re: Wątek o nikim 30.08.26, 05:19
                    Dlatego takiego doła ma.Ot przyczyna jest!
                    Bez niczego jest, bez pieniędzy, bez zameldowania w tym mieszkaniu.
                    Nawet dowód osobisty, nieważny ma!
                    Nawet spadku, mu nie sporządziła.
                    Tak go kochała?
                    A ten gostek, do wszystkich, pretensje ma!
                    • eurytka Re: Wątek o nikim 30.08.26, 05:30
                      Bycie utrzymankiem się skończyło.
                      To nie była żadna miłość!
                      Niech w spokoju spoczywa, jego konkubina.
                      Wreszcie ma wieczny spokój , od........
                    • burabara Re: Wątek o nikim 30.08.26, 19:29
                      eurytka napisała:

> A ten gostek, do wszystkich, pretensje ma!

on nie ma do nikogo pretensji

a ty eurytko-irsylio jesteś zwykłą blarwą roznoszącą ploty po forach
                      • eurytka Re: Wątek o nikim 30.08.26, 19:53

burabara napisała:
                        >On nie ma do nikogo pretensji
                        Do mnie ma.
                        • eurytka Re: Wątek o nikim 30.08.26, 19:56
                          By pomóc musi zrozumieć przyczynę swojego stanu a prawda bolesna jest.
                          P.S.
                          Sporo przez was obydwoje, wycierpiałam.
                          Wspomagajcie się nawzajem, beze mnie!
                • stasi1 Re: Wątek o nikim 30.08.26, 19:56
                  Tylko z tego powodu że był pożar? Chyba że on był z twojej winy
                  • eurytka Re: Wątek o nikim 30.08.26, 20:02
                    Kiedyś propozycje mi dał,
                    czy mógłby się do mnie wprowadzić?
                    To niby miał być żart, za który dostał u mnie bana,
                    ale ja utrzymanków nie toleruję.
                    Może ty go barabaro przygarniesz?
                    Taka litościwa jesteś?
                    • stasi1 Re: Wątek o nikim 01.09.26, 17:31
                      Wiesz że chce sie wprowadzić to nie znaczy że nie ma środków na utrzymanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka