malwina52 14.11.05, 07:07 chyba najlepszy sposób na kaca - nie pić poprzedniego dnia, co ja pisze nocy))) ale jak juz go macie to slyszalam, ze siadle mleczko przynosi ulge Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annal74 Re: sposob na kaca:) 14.11.05, 17:21 Zawsze/kiedyś jak piłam%/ pomagała gorzka czarna z cytryną . Odpowiedz Link
malwina52 Re: sposob na kaca:) 14.11.05, 07:55 wyczytane w gazecie Najlepszy sposób na kaca to: ciężka praca fizyczna, np.seks zwykły klinik zsiadłe mleko, kefir, jogurt alka zeltzer i inne takie pastylki sok z cytryny, około litra Odpowiedz Link
malwina52 Re: sposob na kaca:) 14.11.05, 07:58 Dobry jest sok z ogórków lub kapusty, który łagodzi niedokwaśność żołądka Odpowiedz Link
malwina52 Re: sposob na kaca:) 14.11.05, 08:00 "Klin pomaga głównie osobom uzależnionym, łagodzi bowiem objawy abstynencyjne związane z odstawieniem alkoholu, ale jednocześnie zmusza do dalszego picia " to opinia fachowca czyli pomaga i nie pomaga)))) Odpowiedz Link
maladanka Re: sposob na kaca:) 14.11.05, 09:09 nie dopuszczać do kaca! ale jak już to garść witamin z wit.B koniecznie,kocyk,chłodek,cisza,sen,herbaty duzo gorzkiej ..i żeby kotek nie tupał Odpowiedz Link
krista57 Re: sposob na kaca:) 14.11.05, 09:25 Koniecznie spac bez poduszki z pierza...poduszkę odrzucić.. sprawdzone przez wiele osób ))) Odpowiedz Link
natla Re: zielona herbata:) 14.11.05, 11:21 Nie rozumiem, skąd ta dyskusja o kacu......czy ktoś go ma? ))) Odpowiedz Link
malwina52 Re: zielona herbata:) 14.11.05, 11:27 i to jest zaleta wirtualnego opilstwa )) Odpowiedz Link
regine Re:Wszystko z umiarem..... 14.11.05, 11:30 Jeśli dozuje się wszystko z umiarem, je i pije łyżeczką, nie łyżką, Kac wtedy nie wchodzi w rachubę...) Nie miałam kaca nigdy. Ale umiar we wszystkim wskazany ) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re:Wszystko z umiarem..... 14.11.05, 16:36 Kurcze...miałam kaca(pare razy-dawno temu)nic mi nie pomagało!!!rany co za starszne uczucie;zimno,goraco,trzęslam sie jak galareta,dzięcioły walą w mózg- okropnosć...nie moglam nic jeść,przelezalam cały dzionek w /betach/pod wieczór wynurzyłam sie patrze u lustro....o nie!to nie ja!Najgorsze,ze nie poszłam do pracy,zadzwonić nie mogłam(to czasy gdzie na telefon czekało sie latami)na drugi dzień przychodzę do pracy a moi panowie(pracowałam z męzczyznami)co helcia zachorowałas? czy popiłas?kurcze chłopcy,wstyd sie przyznac ale popiłam,ogólny śmiech oczywiscie.Dobra mówie do szefa,odpiszesz mi ten dzień z urlopu,a mój szef na to;helenka,dlatego,ze powiedziałas prawdę(pochlałas)nie zabiore ci tego dnia,dalismy radę,ale,zeby mi to bylo ostatni raz zrozumiano) od tamtej pory nigdy nie miałam kaca))) Odpowiedz Link
regine Re:Wszystko z umiarem..... 14.11.05, 16:44 Wyrozumiały szef, wiedział co to kac, na 100%...) Odpowiedz Link
del.wa.57 Adminko pomocy!!!,cos sknociłam.... 14.11.05, 16:59 RATUNKU!!! ratuj mnie Adminko,mój post poszedł nie tam gdzie mial isć Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Adminko pomocy!!!,cos sknociłam.... 14.11.05, 17:12 Ale plama....moja wina ..moja wina... Odpowiedz Link
yoanna Re: Adminko pomocy!!!,cos sknociłam.... 14.11.05, 17:24 Del.wa....nie przejmuj się, jeśli się zastanowić praca to również sposób na kaca))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Adminko pomocy!!!,cos sknociłam.... 14.11.05, 17:29 Dziki yoanno,ale glupio to wyszło) Odpowiedz Link
natla Re: Adminko pomocy!!!,cos sknociłam.... 14.11.05, 17:33 Helenko, nie przesadzaj, tylko skopiuj )) Mnie to dobrze, ja swoje "plamy" mogę skasować natychmiast ))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Adminko pomocy!!!,cos sknociłam.... 14.11.05, 17:40 Żebym tylko wiedziala jak to sie robi??nastepna plama....pewnie ,ze Tobie dobrze Natlunia.... Odpowiedz Link
del.wa.57 Dzięki Natlunia!! zrobione... 14.11.05, 17:51 uratowałaś mnie...czegos nowego sie przy okazji nauczyłam,raz jeszcze dzieki) Odpowiedz Link
del.wa.57 Ide sie napić!!!;)))))))))))))))) 14.11.05, 18:05 Namieszalam troche dziewczyny,prosze o wyrozumiałosć w innym przypadku pójde sie upić.. Odpowiedz Link
regine Re: Propozycja na kaca..... 14.11.05, 19:59 Na kaca, najlepsza podobno jest praca, Polecam skacowanym...) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Propozycja na kaca..... 14.11.05, 20:06 Reniu Ty chyba nie masz serduszka, to sie nie da pracowac jak cos strasznie meczy Odpowiedz Link
natla Re: Propozycja na kaca..... 14.11.05, 20:31 Już to pisałam, kac to dla mnie straszny stan, mogę tylko leżeć i jęczeć....żadne kawy z cytryną, nie daj Boże kliny, alki itp. Dlatego na pewno nigdy nie wpadne w alkoholim )) Odpowiedz Link
regine Re: Propozycja na kaca..... 14.11.05, 20:33 Nie wiem co to kac, po prostu ) A serducho mam duże ) Odpowiedz Link
august2 Re: Propozycja na kaca..... 14.11.05, 20:48 hmm... kto by pomyslal ze kacowy watek stanie sie tak popularny... Czy wiecie ze po angielsku to sie nazywa "hangover"? Odpowiedz Link
b_ska56 Re: a papierosowy.... 20.11.05, 12:50 Zgadza się, wiem coś o tym. Po "imprezach"? czuję się znacznie gorzej, niż ci,"skatowani" wódeczką ale niepalący! Odpowiedz Link
malwina52 Re: a papierosowy.... 20.11.05, 15:24 a masz jakis zloty srodek na tego kacora Odpowiedz Link
vogino55 Re: a papierosowy.... 20.11.05, 20:41 a masz jakis zloty srodek na tego kacora Malwino mój sposób na katza,,,,,cierpię z godnością i gorącą i słodką kawą i życie toczy sie dalej,,, Wojciech Odpowiedz Link
margo.pf Re: a papierosowy.... 21.11.05, 01:36 Wol nie zapomnial jak cieleciem byl i dlatego pamietam mojego kaca giganta po weselu szwagierki. Nie czulam sie wcale. Zamiast jezyka mialam drewniany kolek. Zamiast mozgu bolaca, huczaca pustke (tak tak, pustka moze bolec).Nie bylam w stanie sie podniesc, nie bylam w stanie lezec ... nie bylam w zadnym stanie. Uratowal mnie byly, wtedy przyszly, tesc podaniem filizanki kawy z ... sola. Wypilam zupelnie nie czujac smaku i wrocilam do zycia po pol godzinie. No... na sto metrow nie moglam biegac ale utrzymac pion owszem. Teraz nie mam powodow do leczenia kaca, bo wynarodowilam sie na obczyznie do tego stopnia, ze wlasciwie nie pije. No i klimat nie ten, za goraco. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: a papierosowy.... 21.11.05, 08:09 Margo,dzieki za ostrzezenie,dzisiaj czeka mnie suta impreza, nie da sie tam nie pic,moze jednak nie pojde Odpowiedz Link
b_ska56 Re: a papierosowy.... 21.11.05, 15:31 ...niestety nie, chyba tylko świeże powietrze, żeby wychuchać to, co się nawdychało) A na kaca wódczanego(winowego, piwowego itp), można skorzystać z pomocy fachowca pt."odtrucia alkoholowe".) Chyba mają powodzenie, bo w ogłoszeniach prasowych pełno ich ... Odpowiedz Link
malwina52 Re: sposob na kaca:) 29.12.05, 11:18 Nie ma naukowych dowodów skuteczności leków na kaca - przypomina tuż przed świętami i Sylwestrem "British Medical Journal". Jak wynika z wcześniejszych prac, głównym sprawcą kaca jest powstający z alkoholu etylowego aldehyd octowy. To on powoduje ból głowy i nudności. Praktycy zalecają, by jeśli już musimy pić, nie robić tego na pusty żołądek, nie mieszać alkoholi i między drinkami popijać coś bezalkoholowego - zwłaszcza sok pomarańczowy lub z czarnej porzeczki. Można profilaktycznie wziąć kilkaset miligramów (2-3 tabletki) witaminy C. Ponieważ alkohol jest moczopędny, a odwodnienie pogarsza objawy kaca, przed snem dobrze jest wypić pół litra wody. Następnego dnia na śniadanie powinno być coś słodkiego, by dać organizmowi energię do regeneracji. Sok pomidorowy lub banan pozwoli odzyskać utracony potas. Najlepszy jest jednak umiar w piciu. Kobiety nie powinny przekraczać trzech jednostek alkoholu dziennie, a mężczyźni - czterech. Jednostka alkoholu to - w przeliczeniu - 250 ml piwa, 1 lampka wina (125 ml) lub 1 kieliszek wódki (25 ml). Oczywiście mieszanie alkoholi ułatwia upicie się i zwiększa ryzyko kaca. Najłatwiej wywołują go amerykańska bourbon whisky, koniak i czerwone wino. fakty.interia.pl/zdrowie/news?inf=699530 Odpowiedz Link
malwina52 Re: sposob na kaca:) 31.12.05, 17:50 Niemcy nazywaja kaca kocim lamentem Francuzi drewniana geba Szwedzi bolem korzonkow wlsow Norwegowie robotnikami haryjacymi w glowie Wlosi sa rozstrojeni Hiszpanie rozkolysani a Polacy????? oj chyba mamy kduzo okreslen Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: sposob na kaca:) 31.12.05, 18:20 Tak apropo jednostek alkocholowych - będąc u lekarza po chorobie pani doktór stwierdza-panie sagittariusie może pan wypić 50 g alkocholu dziennie. Chyba zobaczyła w moich oczach żal i nieutajony smutek bo dodała- No od czasu do czasu może pan dodać jeszcze jedno zero. Odpowiedz Link
kryzar Re: sposob na kaca:) 01.01.06, 09:23 może się przyda serwisy.gazeta.pl/Boze-Narodzenie/1,60931,2460702.html Odpowiedz Link
malwina52 Re:klin 01.01.06, 02:23 po takim szalenswie i toastach zgodnie z zasada "czym sie zatrules tym sie lecz" polecam klina aby zaklinowac sie na amen, a tak swoja droga to kac jest do bani )))) Odpowiedz Link
august2 Re:Malvina 01.01.06, 03:03 do tej listy nazw kaca w roznych krajach dodaje hangover - tak sie mowi u nas Odpowiedz Link
natla Auguście 01.01.06, 04:36 ..... przetłumacz ) ...ale namiszałam, zobaczymy jakie będą efekty ..... Odpowiedz Link