Dodaj do ulubionych

Słucham Salvatore Adamo :)))))))))))))))))))

20.12.05, 19:34
Polecam smile)))))

www.adamosalvatore.com/music.html
Obserwuj wątek
    • krista57 Re: Słucham Salvatore Adamo :))))))))))))))))))) 20.12.05, 19:42
      Dzięki ! Ja tez !
      • felinecaline Re: Słucham Salvatore Adamo :))))))))))))))))))) 20.12.05, 19:46
        Tombe la nèige
        tu ne viendras pas ce soir
        tombe la nèige
        et mon coêur s'habille de noir
        triste certitude....
        • wiktoria53 Re: Słucham Salvatore Adamo :))))))))))))))))))) 20.12.05, 19:59
          To chyba "Pada śnieg"- nie znam francuskiego. Słucham tych piosenek na okrągło,
          jakie piękne......smile))))
        • fleur1 Re: Słucham Salvatore Adamo :))))))))))))))))))) 20.12.05, 20:00
          Ja też słuchałam dzisiaj o padającym śniegu,
          mam piękną płytke 22 utwory, a jej tytuł brzmi
          "LOVE FROM PARIS" perełka.
        • natla Re: Słucham Salvatore Adamo :))))))))))))))))))) 20.12.05, 23:07
          Nie znam też francskiego, choć mam tam rodzinę i po każdm kontakcie obiecuję
          sobie, że teraz juz na pewno zacznę nauke....wink po misięcznej bytności w Twoich
          juz stronach Calineczko, zaczynam ich rozumieć. Tresć przetłumaczyłam prawie
          bez problemu....choć w pierwzej chwili pomyślałam o grobie, a potem sobie
          przypomniałam małą dziewczynkę , która często tombe wink)
        • margo.pf Re: Słucham Salvatore Adamo :))))))))))))))))))) 21.12.05, 01:01
          " pada snieg
          nie przyjdziesz dzis wieczorem
          pada snieg
          a moje serce ubralo sie w czern
          smutna pewnosc...

Jak dacie teksty po francusku na biezaco przetlumacze. Zaznaczam, ze nie
          bedzie to tlumaczenie poetyckie tylko oddajace tresc, nastroj i sens utworu.
    • natla Re: Słucham Salvatore Adamo :))))))))))))))))))) 20.12.05, 23:08
      Dzięki Wiktorio, też mogę słuchać na okrągło... smile)
      • margo.pf Hhahahahahah 21.12.05, 00:58
        Alez sie usmialam ! Klilnelam na link, zeby sobie posluchac belga pochodzenia
        wloskiego spiewajacego po francusku a tu nici smile wsio jest po angielsku a ja
        jestem frankofonem))
        Jesli znajde jakas francuska strone Adamo i troche checi i czasu to postaram
        sie przetlumaczyc.
        Z tego co wynika z wywiadow i wystepow w tv Adamo jest bardzo sympatycznym i
        normalnym czlowiekiem. Nie wszyscy wiedza, ze wiele z jego piosenek dotyczy
        tego co sie dzieje na swiecie i mozna je zaliczyc do rodzaju "zaangazowanych".
        Pozdrawiam i nie zapominajcie o innym Belgu - Jacques Brel. Takze polecam smile
        • natla Re: Hhahahahahah 21.12.05, 01:04
          Oj nazwisk moich ukochanych śpiewających Francuzów, to bym mogła tu wypisać
          naście, ale sie boję o pisownie......prim wodzi Aznavour...ćććć...tak sie
          pisze wink)
          • goskaa.l Re: Hhahahahahah 21.12.05, 07:49
            No tak, to też nie Francuz - lecz Ormianin (Aznawurian).
            Też go bardzo lubię.
            A czy znacie smak ormiańskich ciast? Jeśli ktoś zawita do Szczecina, zapraszam
            do "Cafe Kredka" przy ul. Śląskiej, w pobliżu Placu Grunwaldzkiego.
            Właścicielką jest prawdziwa Ormianka, a ciasta są przywożone z Gorzowa (tam też
            zapewne można ich spróbować). Do tego polecam kawę po ormiańsku, parzoną w
            kociołku, jak prawdziwa kawa powinna.
    • kwiatwie Re: Słucham Salvatore Adamo :))))))))))))))))))) 21.12.05, 01:05
      Dzięki.Ale zrobilo sie nastrojowo !
      • wiktoria53 Re: Słucham Salvatore Adamo :))))))))))))))))))) 21.12.05, 07:28
        INCH' ALLAH -też piękna - jak wszystkie zresztą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka