19.01.06, 12:16
Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Obserwuj wątek
    • yoanna Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 20.01.06, 00:12
      UP!
      • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 20.01.06, 00:20

aatamm 20.01.06, 00:00

Wybaczcie,ze tak po nocy tu zagladam.Do piecdziesiatki troszke brakuje,ale milo
        u Was wiec przeczekamsmilePisze z Trojmiasta.Na balkonowym termometrze -16,by
        moglo jeszcze sniegiem dosypac(lubie jasno okreslony stan rzeczy).

yoanna 20.01.06, 00:12

Witaj aatamm smile
        Miło,że zaglądaszwink
        Rozgość się wygodnie,poczytaj i skrobnij coś do nas czasamiwink)))
        Ponieważ godzina już dojrzała do snu dobrej nockiwink
        -----------------------------------
        • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 20.01.06, 00:23
          Witaj Aatamm wink)
          Przyda sie tu jakiś Szczeniaczek wink))
          Mam duzą prośbę - pisz, pisz, pisz o sobie i swoim widzeniu świata.
          ps. Przeniosłam Cie do właściwego wątku i mam nadzieje, ze nie weźmiesz mi tego
          za złe.....w tamtym poszedłbyś prędko "do piwnicy" wink)
        • goskaa.l Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 20.01.06, 06:52
          Też witam aatamm - zagość na dłużej, proszę. A czy możesz trochę więcej o
          sobie? (zainteresowania, płeć itp.)
          W Szczecinie w pobliżu -8, sypie drobniutki śnieg.
          • tofika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 20.01.06, 07:42
            aatamm...
            powitankowo,
            super naprade od przybytkuglowka nie boli...klikaj,
            wczsniej wstan specjalniesmile)i klikaj ...aaTammmsmile))
          • tofika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 20.01.06, 07:44
            Blekit jeziora dokola...
            a tam w odali gdzies biel..
            przetrzen i lazur nas wola...... aaTmmsmile to spiewane na powitaniesmile))
            • regine Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 20.01.06, 10:19
              Witam miło, cieszę się, że jesteś i piszesz.
              To ważny krok, potem idzie już jak "z płatka" smile))
              Więc pisz, czytaj i witaj wśród nas, Aatmm smile)
              • regine Re: Aatamm, coś pokręciłam, sorry :)) 20.01.06, 10:20
                Aatamm, przepraszam, pokręciłam Twój nick smile)
                • aatamm Re: Aatamm, coś pokręciłam, sorry :)) 20.01.06, 11:03
                  Dzien dobry wszystkim.
                  Piekne powitanie-"Blekit jeziora dokola
                  a tam w oddali gdzies biel....
                  W takich klimatach spedzilam ostatnia sobote.Pojechalysmy z kolezanka w Bory
                  Tucholskie,od momentu wjechania w lasy byla to przygoda ekstremalna.Z grubsza
                  odsniezone przez sluzby lesne,a to co zostalo na drodze zamienilo sie w
                  lod.Mialysmy mniej wiecej lekko z gorki(ok 10km),wiec jadac "kujawiakiem"-
                  niebezpiecznie zblizajac sie raz z lewa,raz z prawa do stojacych przy drodze
                  drzew(w koncu Bory)dotarlysmy na miejsce.I bylo jezioro,co prawda blekit
                  zamienil sie w szarosc lodu,za to drzewa wokol wygladaly przecudnie.Jak w basni
                  o Krolowej sniegu.I widzialysmy sarenki i zajaczka.
                  Grzejnikami udalo nam sie uzyskac temperature wewnatrz domu +5!!,co przy zimnie
                  na zewnatrz wydawalo sie luksusem.A jak smakowala herbatka i bigosik.
                  Jako roczniki z lat 50-tych,nie mogac dostac sie do pomieszczenia gospodarczego
                  (zamarzniete klodki)celem zabrania lopaty i piasku na droge powrotna(pod gorke)
                  wzielysmy siekiere i piaseczek,w ktory jesienia kotek,no wiecie...Nie wszystko
                  musi pachniec.
                  We krwi chyba mamy wszystkie radzenie sobie w naglych sytuacjach tzw
                  materialami zastepczymi.
                  Tu prosze o przyklady z Waszego zycia.
                  Pozdrawiam.
                  • natla Re: Aatamm, coś pokręciłam, sorry :)) 20.01.06, 11:17
                    Hej, Atamanko, zrobiłam sobie z Ciebie chłopa....pardon, ale nick mnie
                    zmylił wink)
                    Jeżeli mogę Cię prosić, takie śliczne opowiadanka pisz w wątku np. "Coś Wam
                    opowiem", bo tu też z czasem zginie, a szkoda.
                    Mam nadzieje, ze juz pooglądałaś układ forum. Zwróć uwagę na linki na górze
                    naszej głównej strony.
                    A tej chatki w Borach T. to Ci bardzo zazdroszczę i tej drogi do niej i tego
                    widoku. Pięknie to opisałaś. Zaraz to skopiuje i wrzucę do w/w wątku. smile
                    • aatamm Re: Aatamm, coś pokręciłam, sorry :)) 20.01.06, 11:28
                      Dzieki za podpowiedz.
                      Moje aatamm to wyraz niemocy na to co dzieje sie w naszym kraju.Skorzystalam z
                      przyslugujacego prawa wyborczego i tyle moge.Juz nie chce mi sie nawet o tym
                      myslec,a co dopiero mowic.A tam...
                      Z Atamankasmile))to chyba mam tylko tyle mam wspolnego,ze latem bylam na wyprawie
                      krymskiej.I ja bylam naczelnikiem.Sklad wyprawy-ja i moja corka.Nietrudno wiec
                      bylo objac dowodztwo.
                      • natla Re: Aatamm, coś pokręciłam, sorry :)) 20.01.06, 11:41
                        No super, to jesteś światową dziewczyną, więc maszeruj juz do "Coś Wam opowiem"
                        i złóż sprawozdanie z "atamańskiej wyprawy" wink). Czasem atamanowanie córce moze
                        być trudniejsze niż grupie wink))
                        A co do genezy nicku, to Cie rozumiem, bo gdybym teraz wymyślała swój nick, to
                        też byłby pewnie tematyczny.
                        Aha, stań w kolejce po berecikowe, a jak bę dziesz grzeczna, to nawet Cie
                        puszczę przed siebie wink)))
                        • natla Aha.... 20.01.06, 11:48
                          ......wpisz się Atamanko na jedyną słuszną listę obecnosci wink)))
                          (pierwszy wątek na stronie)
                        • aatamm Re: Aatamm, coś pokręciłam, sorry :)) 20.01.06, 11:55
                          Postaram sie cos sklecic,ale troszke pozniej.Widze,ze przenioslas moj
                          list,wygladaloby,ze jestem straszna gadula,jakby zaraz pojawil sie nastepny.A
                          ja tak naprawde,lubie w nowym gronie najpierw z boczku posiedziec i
                          posluchac,popatrzec.
                          • natla Re: Aatamm, coś pokręciłam, sorry :)) 20.01.06, 12:07
                            To dobra metoda, ale tu gaduły są bardzo mile widziane smile)
                            • kesaira Re: Aatamm, coś pokręciłam, sorry :)) 20.01.06, 14:17
                              Witam Aatamm, pieknie opisałaś, co zresztą Natla również zauważyła i
                              potwierdziła. Ten kujawiak na drodze mnie robawiłsmile)
                              Jak uda mi sie to pokaże zime w innym wątku. Jak mi sie uda, rzecz jasna. Nie
                              jestem takim gierojem komputerowym jak Axsa lub inne dziewczyny.smile
                              • del.wa.57 Re: Aatamm, coś pokręciłam, sorry :)) 20.01.06, 15:44
                                Witaj Aatamm,bardo podoba mi Twój nick.Miło i wesoło zaczełaś,tak trzymaj i baw
                                sie dobrze z namismile))
                                • regine Re: Aatamm :)) 20.01.06, 18:49
                                  ładnie opisujesz swoje przygody z humorem wszystkie aż "błyszczą".
                                  A co do nart, to ten "kujawiak" to jakiś styl narciarski ???
                                  Pytam bo nart w życiu na nogach nie miałam i podziwiam wszystkich, którzy
                                  potrafią jeździć lub nawet stać na tych "dwóch deskach"...smile)
                                  • aatamm Re: Aatamm :)) 20.01.06, 19:40
                                    A co do nartsmile)
                                    Kochanie,my tym kujawiakiem to autkiem jechalysmy z gorki,przez las,po lodowej
                                    drodze.Opony niby zimowe,ale i tak nosilo nas z lewa na prawo,cudem drzew nie
                                    kosilysmy przy tej jezdzie.Ale faktycznie narty by sie przydaly,narty biegowe
                                    bylyby praktyczniejsze w tych warunkach.
                                    Tylko jak na nich te 100km z okladem doszusowac do Trojmiasta?smile
                                    • regine Re: Aatamm :)) 20.01.06, 19:54
                                      A Ty jedna, nie napisałaś, że autkiem....smile))
                                      a ja tu kombinuję na wszystkie sposoby...
                                      Autem to wiem, jak się jeździ "kujawiakiem" po lodzie smile))
                                      • aatamm Re: Aatamm :)) 20.01.06, 20:14
                                        Tez lepiej wychodzi mi jazda samochodem niz na nartach.Choc zapalu do nauki mi
                                        nie brak.Ale jeszcze sie naucze na tyle,zeby nie stanowic zagrozenia dla
                                        bliznich.Chciec to moc!W tym sezonie zimowym juz nie dam rady pojechac w
                                        gory,ale to,ze pory roku powtarzaja sie cyklicznie raczej nie ulegnie
                                        zmianie,wiec wszystko przede mna.Taki mam plansmile
                                        • dankarol Re: Aatamm :)) 20.01.06, 20:55
                                          witaj i jak najczęściej pisz o swoich przygodach.
    • maliniaq Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 30.01.06, 08:50
      Witam Jesem juz zaawnsowana 50 latka bo rocznik 51 a wiec 55 lat.Od 3 lat
      jestem na nauczycielskiej emeryturze. Moja rodzinka to corcia ziec wnus Adas
      syn synowai i drugie wnusiatko od nich w sierpniu Do tego wspanialy maz 57lat
      wlasnie skonczyl57 lat. tez wczesnie emerytowany nauczyciel To wlasnie ja. Wnus
      wstal i domaga sie zabawy a wiec wiecej o sobie nastepnym razem. Pozdrawiam
      wszystkich Milego dnia cokolwiek robicie pa
      • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 30.01.06, 10:00
        Witaj, rozumiem, ze przejęłaj nick córci......
        Witaj w emerycko-nauczycielskim klubie smile Ja od września już nie muszę wink)
        A skąd klikasz?
        • tesunia Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 30.01.06, 10:34
          witaj....

pozdrawiam cieplutko
          • maliniaq Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 30.01.06, 11:01
            Jetem z Tomaszowa Maz to 50 km od Lodzi. Pykam na corki kompie ale marzy mi sie
            wlasny .Moze uda mi sie taka frajda posknerze i zaszaleje buziaki
            • maliniaq Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 30.01.06, 11:17
              Nie potrafie dzis miejsca sobie znalezc po tej tragedii w Katowicach . Nawet na
              zabawe z moim wnuniem nie mam ochoty. Ci ludzie mieli swoje plany marzenia i
              jedna chwila i koniec strszne
              • tofika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 09.02.06, 22:15
                Witaj Maliniasmile
                wiem ze powitalam Ciebie ale nie widac wiec jeszcze raz ,,witaj wsrod Nassmile))
            • regine Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 30.01.06, 11:18
              Witaj, i zaszalej nawet nie na swoim komputerze.
              Uściskaj wnusia, Malineczko smile)
              • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 30.01.06, 11:47
                Witaj!!!
                Szalej razem z nami,musze Ci pogratulować!!! Masz wspaniałą córkęsmile
                • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 30.01.06, 12:35
                  Fajne są, bo to "ciało pedagogiczne" wink)))....choć na ten temat są jednak różne
                  teorie wink
                  A co do tragedii w Chorzowie nie jesteś odosobniona......to tkwi cały czas
                  w nas i mysli uciekają .....
      • dankarol Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 30.01.06, 11:01
        Witaj Maliniaczku, ucałuj od nas wnusia.
    • graga21 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 31.01.06, 12:11
      Jestem z Bielska-Bialej, juz 10 lat wolna 'like a bird', zona rowniez
      nauczyciela, oboje fani gor szczegolnie zima i to tych z wyciagami
      narciarskimi. W lecie dosiadamy rowerow, ale to nas mniej bawi ze wzgledu na
      gorzysty teren, wiec wtedy chetniej korzystamy z wody. Jedna corka i jej maz
      (czyli moj ziec, czyz nie?) rowniez nauczyciele, cha!cha!, 13-letni wnuczek
      oraz 7-letnia wnuczka. Nie jestem zwariowana babcia, dlatego nie bede nudzic o
      wnukach (interesujace sa tylko wlasne).
      Gdybym o czyms jeszcze zapomniala (ach, ten kalendarz!) prosze, pytajcie. Ale
      nie odpowiem zaraz, bo wlasnie jade na swoja gimnastyke, czyli na tonace w
      sloneczku Skrzyczne. Trzeba uciekac z zapyzialej mgly otulajacej doliny...
      • regine Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 31.01.06, 12:21
        Witaj Graga21, miło, że jeszcze jedno "ciało pedagogiczne" mamy wśród nas...smile)
        Masz poczucie humoru, jesteś pasjonatką gór, wycieczek, jazdy rowerowej, więc
        witaj wśród nas, bo wiele osób z tego forum prowadzi podobny tryb życia.
        Będzie jeszcze ciekawiej gdy podeślesz nam fotki ze swych "wojaży", niestety
        nie wszyscy mogą, z różnych powodów, uprawiać różnych sportów.
        Ale fotografią pasjonują się prawie większość, zajrzyj do kącika
        fotograficznego, zobaczysz sama.
        Pozdrawiam cieplutko smile
      • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 31.01.06, 12:49
        Następna o rzut beretem. Mówisz, ze na Skrzycznym jest słońce? Rany, jak Ci
        zadroszczę. Dziś na Śląsku jest po prostu ohydnie, wszystko co be, leży tuż nad
        ziemią.
        • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 31.01.06, 15:58
          Witam nowa duszyczkęsmile)
      • czarny.humor Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 31.01.06, 17:27
        Witaj Grago z "karcianym oczkiem".

Mamy nadzieję, że zostaniesz i będziesz się z nami dzielić swoimi myślami.
        I ja uwielbiam góry, i wyciągi narciarskie. Zwłaszcza wyciągi krzesełkowe. Mogę nimi jeździć "na okrągło" - w górę i w dół. smile))

Nart w góry nie zabieram, bo jak widzę po innych noszących je wszędzie ze sobą, to one im tylko przeszkadzają.

smile))
        • wirella Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 733. 02.02.06, 15:44
          Jestemznów z Wami już nie jako wasia6 tylko wirella.Prawda, że to lepiej brzmi?
          No i mamnadzieję,że nie mam już dublerki. jak jużpisałam jestem poczatkującą
          internautką(dopiero od tygodnia mam stałe łącze) i sprzęt nie pierwszej
          młodości , więc narazie tylko czytam, czytam..., bo najbardziej interesują mnie
          ludzie. Bądźcie zdrowi.
          • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 733 02.02.06, 16:12
            Witaj!!! Wirella..naprawde pieknie brzmismile))
            Dasz radę ja jak zaczynałam,to nie wiedziałam jak mam sie tu poruszać,jeszcze i
            tak wszystkiego nie umiem,grunt to dobre chęci,reszta przyjdzie sama.
            Czytaj,czytaj...a potem do roboty!!!smile))))
          • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 733 02.02.06, 16:50
            No to witam Nowonarodzoną wink)
            Wasiu.....tfu.. Wirello (100 razy lepiej brzmiwink) nie mysl sobie, że będziesz
            tylko nas wykorzystywać czyli czytać. Takich "darmozjadów" jest wielu. Jak sie
            juz ujawniłaś ....nawet dwukrotnie wink), to zoobowiązuje do pracy. Ładnie
            podpisujesz liste obecności, ale w firmie forumowej sie lenisz wink)
            Załoze Ci Prywatny wątek i jak tylko zobaczysz , że jest wysoko, to sprawdzaj,
            bo to ktoś czegoś od Ciebie chce......np. chce Ci podarować dużą kasę....szkoda
            byłoby przegapić, nie? wink)
            • aaj3 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 733 02.02.06, 17:32
              oczywiście i ja jak najbardziej witam witam witam
              to ja jestem ten " darmozjad" o którym Natla pisze ale naprawdę postaram sie
              poprawić
              • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 733 02.02.06, 18:05
                No nie przesadzaj, nie jesteś wprawdzie przodownicą pracy, ale trochę Cie
                widać wink)))
                • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 02.02.06, 19:54
                  poprawka wink)
          • tofika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 733 09.02.06, 22:18
            aha,,Wirella byla witana,,ale nowy nick i nowe powitankosmile))))
      • tofika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 09.02.06, 22:17
        Witaj Gragasmile))) ogladalam zdjecia ,,,fajnie bedziesz Nas tu .. cieszyc
        pieknymi krajobrazamismile)) fajnie:smile)
    • beika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 04.02.06, 23:05
      Witam wszystkich i przepraszam, że nie przedstawiłam się jak tylko zaczęłam
      zaglądać na Wasze forum. Piszę "Wasze", ponieważ nie czuję się jeszcze
      tu zadomowiona, ale obiecuję, że w miarę upływu czasu to się zmieni.
      Bardzo mi się TU podoba!
      Klikam z Warszawy.
      • vogino55 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 04.02.06, 23:10
        Witaj. To jest forum 50tek w szerokim tego słowa znaczeniu (smile))))))) (uśmiech)
        • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 04.02.06, 23:23
          Witam nowa duszyczkęsmile)
          To nasze forum,moze byc również Twoje,jak zechcesz z nami zostać,zapraszamy i
          do robotysmile))
          • beika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 04.02.06, 23:45
            Dziękuję za miłe przyjęcie i obiecuję wpadać tu tak często, jak to tylko będzie
            możliwe.
            ( Latem vogino55 podał mi link na interesujący mnie temat i nie pamiętam, czy Mu
            podziękowałam, więc czynię to niniejszym).
      • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 04.02.06, 23:36
        Jak Ci sie u nas bardzo podoba, to juz nie "Wasze" ale "nasze"
        forum...Jasne? wink))
        Witaj oficjalnie. smile
        • beika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 04.02.06, 23:46
          Jasne !
          Witam także.
          • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 04.02.06, 23:53
            No! wink))))
            • regine Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.02.06, 00:01
              Beiko, witaj !!!
              Miło, że wpisałaś się do nas, w tym powitalnym wątku smile)
              Zaglądaj do nas częściej i pisz, bo ciekawie piszesz.
              Pozdrawiam ciepło.
              Regina
      • tofika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 09.02.06, 22:19
        beika ,,witam Ciesmile)))
        • dankarol Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 10.02.06, 00:08
          Witam wszystkich nowych, których nie zdążyłam wcześniej przywitać
    • lili50 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.02.06, 09:23
      Witam wszystkich na forum. Chciała bym się do was przyłączyć jesli mnie
      przyjmiecie będę bardzo wdzięczna.Kilka słów o sobie: mam 57 lat zamężna, dwie
      córki i trzech wnuków, mieszkam w Policach. Jak by tego było mało, to wziełam
      sobie kłopot na głowę(pieska ratlerka). Jestem na ręcie i zajmuję się wnukiem,
      ponieważ córka pracuje.I to by było wszystko. Pozdrawiam!
      • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.02.06, 09:30
        Witaj Lili. Bardzo sie ciesze, ze chcesz być z nami. Pogłaskaj ode mnie swojego
        pieseczka i napisz coś o nim w wątku "Nasze zwięta" smile
        • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.02.06, 12:01
          Witam Lilismile)) rówiesniczko mojasmile
          Miło,ze tu zawitałaś i mam nadzieję,ze zostaniesz z nami na dłużej,baw sie
          dobrze,pozdrawiamsmile)
      • regine Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.02.06, 12:07
        Witaj Lili50, pozdrawiam Ciebie, wnuki no i psinę smile)
        Miło,że jesteś, pisz, czytaj i rób co chcesz,
        Przyjmujemy wszystkich smile)
        • krista57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.02.06, 12:30
          witaj Lili!
          Czy to są "te" Police?
          Jezeli tam to mieszkamy w pobliżu w dwóch różnych gminach.
          Baw sie z nami na forum.
          • lili50 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.02.06, 13:10
            Dziękuję wam serdecznie za miłe przyjęcie.Co do Polic to chyba to, te z
            nawozami.Krista57 jeśli możesz, to napisz z kąd jesteś, bo ja jeszcze nie mogę
            się połapać, gdzie czego szukać? Będę musiała kilka dni czytać, żeby sie coś o
            was dowiedzieć i zrobić spis. Ponieważ nie zapamiętam was wszystkie.Jeszcze raz
            dziękuję że mnie przyjełyście pod swoje skrzydła. Narazie kończę, bo muszę
            zrobić obiad dla swojich darmozjadów tj: dla męża i wnuka, który u nas mieszka.
            Pozdrawiam i całuski dla wszystkich!
            • czarny.humor Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.02.06, 16:01
              Witaj nam LiLijo serdecznie!!!

Daj się bliżej poznać!!

smile))
            • goskaa.l Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 06.02.06, 07:54
              Witaj, Lili! Jesteś trzecia z okolicy: Krista jest ze Szczecina (mieszka na
              Słonecznym) a ja poniekąd łaczę Was obie: mieszkam w Szczecinie, a pracuję w
              Policach.
              Napisz coś o piesku!
              Pozdrawam - Gośka
          • wiktoria53 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.02.06, 13:11
            Witaj Lili. Baw sie dobrze na forum.
      • tofika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 09.02.06, 22:19
        witaj Lilismile)))).... bywaj ...badzsmile)))
    • lili50 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 06.02.06, 10:17
      Goskaa.l cieszę się że jest nas coraz więcej z okolic Szczecina, ja kiedyś też
      mieszkałam w Szczecinie. O piesku napisałam w "Nasze zwierzaki"
      • tesunia Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 06.02.06, 10:33
        witam nowe duszyczki:beiko/lili

pozdrawiam z "ciepelkiem skandynawskim"
        • wloba07 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 09.02.06, 20:52
          Witajcie! Czy mogę się przyłączyć do Waszego grona?
          Parę słów o mnie: mieszkam w Bełchatowie, mam męża i dwoje dzieci i psa (a
          właściwie suczkę co nie chciała być psem). Córka Joanna z mężem i synem (moim
          wnukiem), Mikołajem mieszkają w Warszawie. Syn Adam od półtora roku mieszka i
          pracuje w Irlandii.
          Ja też jeszcze pracuję, i w tym roku skończę 50-tkę.
          Od dłuższego czasu przymierzałam się, żeby do Was napisać i w końcu się
          odważyłam.
          Pozdrwiam wszystkich serdecznie!
          • maladanka Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 09.02.06, 21:32
            No i super,ja też się przymierzałam chyba z miesiąc!
            Ale teraz to czytania na forum,a czytania...
          • czarny.humor Witaj Wloba! :))) 09.02.06, 21:49
            Fajnie, że jesteś!!
            Jeśli się przymierzałaś od miesiąca, to już nas trochę znasz nie?!

Najmłdszy leci po piwo!!!

smile))
            • natla Re: Witaj Wloba! :))) 09.02.06, 21:59
              Witaj ...smarkata wink) Cieszę się, że chcesz być z nami. Daj sie poznać smile
              Mam nadzieje, ze przez miesiac nas trochę poczytałaś.
              Aha. Tu panuje dyscyplina tj. listę obecności należy podpisać codziennie, po
              czym udać sie do .....solidnej pracy w naszej firmie. wink)))))
              Jeszcze raz witaj i baw sie raxem z nami.
              • tofika Re: Witaj Wloba! :))) 09.02.06, 22:20
                Witaj Wloba,, smile))))
            • lili50 Re: Witaj Wloba! :))) 10.02.06, 00:07
              Bardzo miło Cie poznać, ja też jestem tu od nie dawna i bardzo jestem z tego
              zadowolona, atmosfera jest wspaniała. Z poczatku trudno mi się było połapać z
              tym wszystkim, ale pomału się zapoznaję. Pozdrawiam.
          • goskaa.l Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 10.02.06, 07:48
            Witaj, a jakże!
            Zapraszamy do wypełniania innych naszych wątków (o podróżach, o pasjach, o
            robótkach, o przygodach itp.) - tylko duuużo proszę!
            • wloba07 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 10.02.06, 08:09
              Witam się szyciutko i spadam do pracy!
              Słoneczko pięknie świeci, zapowiada sie miły dzionek, a jeszcze milszy będzie
              po południu,bo przyjeżdża moja córcia z Mikołajem (aha, nie napisałam, że
              07.01. skończył 2 latka, a urodził w 50 urodziny swojego dziadka!
              Dziękuję za przyjęcie mnie do grona, i obiecuję często tu zaglądać!
              • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 10.02.06, 15:00
                O!! widze,ze mamy nowa duszyczkę!!
                Witam Cię Wloba07,jakis agent z Ciebie czy cóś??
                Baw sie dobrze,tutaj jest sama miła wiara-zobaczyszsmile)
    • kesaira Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 10.02.06, 17:26
      Witam serdecznie nowoprzybyłychwink)
      • regine Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 10.02.06, 21:22
        Witam Wolba07, fajny nick, gdzie tak pędzisz dziewczyno, powoli bo ślisko smile
        Pozdrawiam serdecznie i ja smile)
        • wirella Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 12.02.06, 19:30
          Wydawało mi się,że niedawno tu byłam, a dziś zobaczyłam,że powiększyło się
          nasze forum,jak ten czas leci...Pragnę więc nadrobić zaległości i przywitać
          równie serdecznie jak tu mnie powitano maliniaq,gragę,beikę i wlobę.Cieszę się
          podwójnie, bo nie jestem już jedyną nowicjuszką.
        • wirella Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 12.02.06, 19:40
          wydawało mi się,że niedawno tu zaglądałam, a dziś zobaczyłam,że nasze grono się
          powiększyło,jak ten czas leci....Przeto nadrabiam swoje niedopatrzenie i pragnę
          przywitać się równie serdecznie jak mnie przywitano z maliniaq,gragą beiką,lili
          iwlobą.Dodatkowy powód do radości to to,że nie jestem jedyną nowicjuszką.
          • leciwa Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 13.02.06, 16:42
            Witam serdecznie.
            Mam 50 lat /Koziorożec/ mieszkam w Warszawie z 16-letnim synem.Jestem
            wdową.Prowadzę własną firmę. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do Swego grona.
            • wiktoria53 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 13.02.06, 16:44
              Witam Leciwą i tych , których jeszcze nie witałam smile
            • sagittarius954 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 13.02.06, 17:04
              Witaj, ziomal z Woli Ciebie wita i pozdrawia.Cześć. Cześć. Cześćsmile)
              • leciwa Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 13.02.06, 17:35
                Rzeczywiście ziomal, na Woli się wychowałam i chodziłam do szkółki. Miło, że od
                razu jest bratnia dusza.
                • leciwa Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 13.02.06, 17:36
                  Przepraszam Wiktorio, są.
                  • regine Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 13.02.06, 17:41
                    Witaj, Leciwa, miło mi bardzo, rzut beretem mam do Woli smile)
                    Mieszkamy tak blisko, a jednocześnie "tak daleko".
                    Witaj i zostań z nami !!!
                    • wirella Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 13.02.06, 18:36
                      Witam serdecznie "leciwą". Ten nick to duża przesada.Żałuję ,że sama na to nie
                      wpadłam, bo mam +++50.
                • sagittarius954 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 13.02.06, 17:50
                  Mnie również miło. Szkoła podstawowa to 238 na Redutowej, czar wspomnień ale
                  jeszcze pamiętam .Przyznam Ci się, że tak bratnich dusz jak tutaj, nigdzie nie
                  znajdziesz . Jestem tutaj krótko ,jednak istoty otaczające Ciebie na tym forum
                  to złoto nie kobiety, życzę Ci udanych i trwałych przyjaźni .smile))
                  • leciwa Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 13.02.06, 18:25
                    Regine aktualnie mieszkam na obrzeżach W-wy. Ale też nie daleko.
                    Sagittariusie , ja chodziłam do 236 na Elekcyjnej, też czar wspomnień.
                    Złoto nie kobiety mówisz? A co one mówią o Tobiewink
                    • sagittarius954 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 13.02.06, 18:45
                      Że jestem krwiopijca i drań bez dwóch zdańwink
                      • leciwa Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 13.02.06, 18:57
                        ha,hasmile
                        • vogino55 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 13.02.06, 21:53
                          Witam. Hej 'ziomale' na wątek plotkarski proszę(wink)))))
                          Wojciech
            • goskaa.l witam LECIWĄ 14.02.06, 07:23
              Witam serdecznie i proszę o więcej wpisów. ODwiedź, proszę, wątki o robótkach,
              pasjach, podróżach. A może potrafisz sklecić jakiś wiersz?
              Pozwól się poznać bliżej.
              Gośka, która czasem coś napisze.
              • vogino55 Re: witam Buszmen'a czterysta i cóś 18.02.06, 09:55
                Andrzeju witam Wojciech
                PS zaraz Ciebie Panie no,,,powitają hehehe
                Wojciech
                • maladanka Re: witam Buszmen'a czterysta i cóś 18.02.06, 10:29
                  wreszcie chłop z troszkę niżej na mapie! Witam z Beskidu Niskiego!
                  I ewentualnie może w gawiarence coś wstawisz do biblioteczki?
                  • czarny.humor Witajcie "nówki" 18.02.06, 10:43
                    Leciwa
                    Sądząc po nicku, to myślałem, że jesteś tak pi razy oko ze dwa razy starsza od nas, a tu się okazuje, że Ty prawie małolata jesteś. smile))

Buszmena też witam, choć nie widzę go tu. Ale może mi na wzrok padło?!
                    Sprawdzę jeszcze raz.

smile))
                    • dankarol Re: Witajcie "nówki" 18.02.06, 11:13
                      witajcie, witajcie i dobrze się bawcie
                      • jana2706 Re: Witajcie "nówki" 18.02.06, 12:04
                        moja rodzina mieszkala w czasie wojny na Saskiej Kepie,potem na Woli,
                        przy Elekcyjnej smile
                        • jana2706 Re: Witajcie "nówki" 18.02.06, 12:19
                          male wyjasnienie,na pewnym zamknietym forum pisze jako jana2706,
                          z lenistwa nie loguje sie ponownie,jestem muraszka1,pozdrawiam
                          Starych i Nowych smile
                          • tesunia Re: Witajcie "nówki" 18.02.06, 12:58
                            milo powitac nowych i nowe nikiwink)

zycze ciekawych wpisow i pozostania w naszym groniesmile)
                            • natla Buszmen się wita :) 18.02.06, 14:12
                              Re: Skad przybywamy
                              Autor: buszmen471
                              Data: 18.02.06, 09:50

HALO WITAM WSZYSTKICH NA TYM FORUM IPOZDRAWIAM ANDRZEJ Z LUBLINA

________________________________________________________________________________

Witaj Andzreju, poczytaj nas, poznaj i baw sie razem z nami smile
                              • tofika Re: Buszmen się wita :) 19.02.06, 10:38
                                powitankowo,
                                zawsze to na przedwiosenne prawie smile))czasy ktos Nowy i Fajniesmile)))
                                • natla Powitanie Buszmana przez Lili i Reginę 21.02.06, 12:15
                                  • Re: Skad przybywamy
                                  lili50 21.02.06, 11:53

Witaj buszmen471-coś skromnie o sobie napisałeś, podaj więcej szczegółów*
                                  Pozdrawiam.

• Re: Skad przybywamy
                                  regine 21.02.06, 11:57

Witaj ziomku....Napisz Buszmenie471, coś więcej o sobie...
                                  Jest tyle miejsc...Lub załóż sobie swój watek...
                                  Miłego pobytu u nas smile)
                                  • del.wa.57 Re: Powitanie Buszmana przez Lili i Reginę 23.02.06, 21:04
                                    Serdecznie witam nowo przybyłych,nie było mnie tu przez dwa tygodnie,toteż z
                                    wielką przyjemnością witam ''nowe duszyczki''
                                    Pozdrawiam i bawcie się dobrzesmile))))
            • lili50 Witaj leciwa 18.02.06, 15:30
              miło mi Ciebie poznać, przepraszam że zwlekałam z powitaniem, ale moja drug a
              połowa, wciąż komputer okupuje, a ja między pauzami z doskoku mogę.
    • kesaira Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 19.02.06, 00:41
      Nowe koleżanki / kolegów -
      • grazyna10 Re: Grazyna10 26.02.06, 18:35
        Nie jestem Ga 10. Meldowalam sie tu jak skonczylam 50 a bylo to w czerwcu, ale
        nic nie stoi na przeszkodzie zameldowac sie ponownie. Stosunkowo swieza 50,
        matka jednej corki, tesciowa jednego ziecia i babcia jednej wnuczki. Normalnie
        z Wroclawia ale od 4 lat mieszkam w Holandii. Zdecydowalam sie zaczac swoje
        zycie jeszcze raz od poczatku z nowym partnerem i w nowym kraju. Nie pracuje i
        jest to moja przemyslana decyzja, w zwiazku z tym mam czas dla siebie i swoich
        zainteresowan zanim przeszlam na emeryture. Pelna akceptacja siebie, wieku i
        wygladu. Za nic nie chcialabym cofnac czasu. Uwazam, ze jestem w
        najcudowniejszym wieku: jeszcze mloda i aktywna, a juz uwolniona od opieki nad
        dziecmi i od pracy. Ufff... niech zyje zycie po piecdziesiatce.

Aby byc skromnym trzeba miec z czego.
        • lili50 Re: Grazyna10 26.02.06, 18:53
          Witaj Grażynko* Miło mi Ciebie powitać, ja tu jestem nowa, ale bardzo dobrze
          się czuję na forum. Byłam załamana,nie wiedziałam co z sobą zrobić, ale panie
          na tym forum, bardzo mi pomogły. Czułam sie nie potrzebna i bez użyteczna, One
          mmie podtrzymały na duchu. Jestem im bardzo wdzięczna. Życzę Ci zdrowia i
          miłości z nowym partnerem, żeby był dobry dla Ciebie i o Ciebie dbał.
        • natla Re: Grazyna10 26.02.06, 19:09
          Grażynko, masz takie same odczucia jak ja. Tez uważam, że to piękny okres
          naszego życia i żeby tylk trwał jak najdłużej, tj. żeby zdrowie było w normie.
          Po czerwcu niestety nie utrwaliłaś nam się, stąd moja upie......liwość wink)
          Cieszę, że zaczynasz działać.
          • dankarol Re: Grazyna10 26.02.06, 19:50
            witaj Grażynko i baw się z nami dobrze.
          • del.wa.57 Re: Grazyna10 26.02.06, 19:56
            Witam Cie Grażynko,baw sie dobrze razem z namismile)))
            • grazyna10 Re: Grazyna10 26.02.06, 20:55
              Dzieki za cieple przyjecie i bije sie w piers, ze juz nie bede tylko
              podczytywaczem.
              • wirella Re: Grazyna10 27.02.06, 11:59
                Witaj Grażynko ! Cieszę się, że powiększyłaś grono nas "nowych". Ja też głównie
                podczytuję, ale bez wyrzutów sumienia, mimo niezadowolenia naszej Adminki.
                Jestem nieśmiała i najpierw chcę poznać ludzi. Jak " dojrzeję" zacznę
                czzzęściej zabierać głos.
    • banitka51 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 28.02.06, 11:59
      Witam wszystkich!
      Nie bardzo wiem, jak się poruszać - wejść łatwo, a co dalej?
      Jestem całkowicie (z krwi, kości i mentalności = bezinteresowna życzliwość)
      wrocławianką, rok urodzenia wyżej, przeniesiona w nierealny świat miasta Łodzi,
      gdzie od lat kilkunastu trwam przy mężu, w zupełnie obcej mi atmosferze, gdzie
      nie mam żadbych własnych przyjaciół (ci męża traktują mnie jak guzik przy jego
      marynarce) i muszę wyjeżdżać do wrocka, żeby poczuć, że żyję. Mam sporo
      pomysłów na spędzanie czasu, zainteresowań i nie nudzę się, pomimo wrażenia, że
      jestem na wygnaniu. Szukam - jak chyba wszyscy tutaj - dusz pokrewnych.
      Ze względu na częste wyskoki do Wrocławia do przyjaciół, nie jestem w stanie
      bywać tu codziennie.
      I nie bardzo wiem, jak się poruszać po tym forum, bo aż tyle czasu nie mam,
      żeby czytać wszystko. Proszę o podpowiedź, drogowskaz i życzliwość dla
      forumowego nowicjusza.
      • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 28.02.06, 12:07
        Witaj Banitko,poczatki są zawsze trudne,ale dasz radę,ja tez nie wiedziałam jak
        sie poruszać i dalej nie wszystko wiem,ale uczymy się,poczujesz sie tutaj jak u
        siebie-zobaczysz z Wrocławia jest(troche) ludzi,już zrobiłas piękny poczatek
        wpisując się /Skąd przybywamy/opowiadaj,pisz i baw się razem z namismile)))))
        • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 28.02.06, 12:14
          Witamy i zapraszamy. Nie jest tak źle z poruszaniem sie po forum. Poprzeglądaj
          sobie czerwone linki na górze naszej głównej strony, to pomoze Ci na pewno.
          Poza tym śledź bieżące wypowiedzi i włączaj się w nie.
          Będziesz miała problemy? Pisz do Biura Obsługi wink))))
          Pozdrówka.
          • krista57 Re: Banitko 28.02.06, 15:43
            Witaj dziewczyno z pięknego Wrocławia i miasta Łodzi.
            W tajemicy Ci powiem,ze jest tu niewiele osób,które przynudzają
            cała reszta w s p a n i a ł a.
            • wloba07 Re: Banitko 28.02.06, 16:41
              Witaj Banitko!!!
              Ja też jestem z krwi i kości wrocławianką i doskonale Cię rozumiem!
              Od ponad 20-stu lat nie mieszkam we Wrocławiu, ale tam jest mój dom i gdybym
              mogła tam wrócić na stałe to nie zastanawiałabym się ani pół minuty.
              A obecnie mieszkam niedaleko Ciebie, bo w Bełchatowie!
              Też jestem nowa na tym forum, ale już czuję się zadomowiona!

• lili50 Re: Banitko 28.02.06, 16:51
                Bardzo miło Ciebie witam, chociaż nie jestem z Wrocławia.Ja tu jestem od nie
                dawna, a czuję się świetnie, życzę Ci tego samego* Powodzenia
    • banitka51 I co dalej? 28.02.06, 18:27
      Dziękuję bardzo za ciepłe przyjęcie, nawet się nieco wzruszyłam... Jak siedzę w
      Łodzi to raczej mi się nie zdarza nic miłego usłyszeć (poza warzywniakiem, z
      którego taszcze siaty i zostawiam sporo, jak na roślinki kasy).
      Może jestem tępa (istnieje takie prawdopodobieństwo, więc biorę je pod uwagę),
      ale nie bardzo wiem, w jaki sposób (bez siedzenia godzinami, na które mnie nie
      stać) znaleźć w tym rogu obfitości tematów i osób te naj. Niektóre wątki ciągną
      się od lat i zanim się w nie wciągnę...
      No, chyba jednak jestem tępa.
      wloba07 - jestem z okolic placu Grunwaldzkiego, koło klinik. Może jesteś z
      okolicy? Kiedyś w Berlinie wpadłam przypadkowo na człowieka, z którym, jak się
      okazało po kilkunastu minutach rozmowy - znaliśmy się z piaskownicy...
      Gdziekolwiek wyrosłaś - ja Ciebie też rozumiem. Mam do Ciebie pytanie, tak z
      ciekawości - czy Twoja Połowa też to rozumie? Bo moja kompletnie nie, co
      jeszcze bardziej wpędza mnie w króciutkie "depry".
      Zdrówka wszystkim
      • wloba07 Re: I co dalej? 28.02.06, 18:55
        Ja mieszkałam na ul.Grabiszyńskiej prawie na samym końcu, koło zakładów Elwro,
        zresztą do tej pory mieszka tam mój brat i przyjaciółka, z którą się znamy
        odkąd sięgam pamięcią.
        A moja połowa raczej mnie rozumie, ponieważ też musiała opuścić swoje rodzinne
        strony.
        A na forum wcale nie jest tak trudno się poruszać, ja nie czytam wątków od
        początku, przeglądam te, które mnie interesują i co nieco dorzucam od siebie,
        np. wątek dla babć, albo o zwierzętach, albo o podróżach...
        Po prostu zacznij od takiego, który Cię zainteresuje!
        Pozdrawiam!
        • banitka51 Re: I co dalej? 01.03.06, 00:52
          Dziękuję za rady, jestem kompletną nowicjuszką na forum, nigdy się nie
          udzielałam, bardzo trudno mi tutaj się poruszać, bo mam oszczędną wersję
          satelitarną internetu, w zw. z tym stronki otwierają mi się w tempie = zrób
          sobie kawę, herbatę i uzbrój się w cierpliwość...
          Jak usłyszałam "nie marudź" - poczułam się jak w Łodzi. Podobnie jak wtedy, gdy
          pierwszy raz miałam zatankować paliwo na samoobsługowej stacji CPN...
          Grabiszyńska jest daleko od hali ludowej, ale jest mi bardzo dobrze znana.
          Córka "robiła" szkołę grafiki komputerowej na Ostrowskiego, właśnie tuż koło ex-
          Elwro. A matka ją woziła. Miałam znajomych koło stadionu "Śląska". I rodzinę na
          Żelaznej. A przyjaciele mają prywatną przychodnię na Grochowej.
          Masz sporo szczęścia, że jesteście wspólnie "odkorzenieni". Mój nabytek
          małżeński jest urodzonym łodzianinem od kilku pokoleń. Przez kilka lat mnie
          zwodził, że się przeniesiemy. Ale przestał. A ja zakończyłam etap "życia
          nadzieją". I jakoś nie radzę sobie geograficznie. Mieszkanie własciwie we
          Wrocławiu jest (z mamą, która świetnie sobie radzi), ale praca...
          Serdecznie pozdrawiam, jak będę na Grochowej rzucę w Grabiszyńską buziaki od
          Ciebie.
          • wirella Re: ? 01.03.06, 08:35
            Witam cię cieplutko, cieszę się,że powiększyłaś nasze grono. napewno,podobnie
            jak ja będziesz się tu dobrze czuła. To najciekawsze forum, tu nie można się
            nudzić.
            • banitka51 Re: ? 01.03.06, 12:51
              witaj - ja też mam nadzieję, że o nudzie nie ma tu mowy. Mam tylko problem z
              kompem, bo zawiesza mi się i strasznie dużo czasu zjada. Dlatego muszę się
              skoncentrować na niewielu wątkach, bo czasowo nie dam rady wszędzie włazić.
              • regine Re: Mia, Grażynko 10, Banitko !!! 01.03.06, 17:04
                Nie wiem czy dobrze wpisałam Mia, ale tak widzę na monitorze telewizora, jśli
                coś pokręciłam przepraszam, Za 2 tygodnie się poprawię smile
                Pozdrawiam Was dziwczyny i witam bardzo serdecznie, bo chyba tylko ja Was nie
                witałam. Miłego pobytu, uśmiechów i czego tylko chcecie.To forum prawie umie
                wszystko: gotować, prasować, hodować kwiaty w ogródkach i doniczkachj. Zajmuje
                się polityką, humorem, czasami popłaczemy sobie w rękaw. Są piszący wiersze i
                opowiadania, są spece od komputerów. A więc cały przekrój ludzi, którzy kochają
                zwierzęta, góry i Mazury. Jesteści wśród "swoich", Witajcie Naprawdę miło,że
                jesteście. Ale się rozpisałam...smile))
                • banitka51 regine 01.03.06, 18:55
                  dzięki za powitanie, już się aklimatyzuję, choć nieco jeszcze nie oswoiłam się
                  z systemem pisania do nieznanego odbiorcy, który nie wiadomo co i kiedy
                  odpowie. Myślałam, ze może funkcjonuje tu czat - ale pokój zawsze pusty. Może z
                  ciekawości, what is it chciałam na czacie pobyć, nie z potrzeby (czy można znać
                  potrzeby, nie znając istoty?).
                  powodzenia i Tobie!
                  • natla Re: regine 01.03.06, 19:38
                    Banitko, daj tylko hasło a skrzykniemy się na na czacie o określonej godzinie,
                    najlepiej późnowieczorną. smile
      • natla Re: I co dalej? 28.02.06, 19:03
        Poczytaj "Naszą książkę", idź na kawę do Gawiarenki, pogadaj o zwierzętech w
        twoim życiu, poopwiadaj historyjki ze swojego życia.....i nie marudź wink)))
        • grazyna10 Re: I co dalej? 28.02.06, 19:14
          natla napisała:

> Poczytaj "Naszą książkę", idź na kawę do Gawiarenki, pogadaj o zwierzętech w
          > twoim życiu, poopwiadaj historyjki ze swojego życia.....i nie marudź wink)))

O! i nie marudz, tak trzymac, dotyczy to nas wszystkich.
          • grazyna10 Re:Banitko 01.03.06, 17:15
            Ja tez z Wroclawia, na Stalowej (miedzy Pereca i Kwasna) mieszkalam jako
            dziecko. Tam mieszkaja nadal moi rodzice i tam zatrzymuje sie gdy jestem w
            Polsce. Pozdrwiam wroclawianke.
            • banitka51 grazyna10 01.03.06, 18:46
              czyli niedaleko Żelaznej, gdzie mieszka moja rodzina.
              No, ale skoro piszesz "jak bywam w Polsce" -to Ciebie dalej niż do Łodzi
              wywiało.
              Mam nadzieję, że czujesz się tam na tyle dobrze, by tęsknota za wszystkim, co
              daleko, była z uśmiechem pt "moje wspomnienia, moje życie", bez żalu.
    • bog_na Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 09.03.06, 00:01
      Witam forumowiczów, bardzo serdecznie i bardzo wieczorowo, z mojego punktu
      widzenia oczywiście. Za moimi oknami ciemna noc, może jeszcze nie głęboka.
      Klikam z prawdziwego końca Polski - Przemyśla . Ostatni przystanek na mapie,
      jak mawia się tutaj. Liczę, że forum pozwoli mi "otworzyć", choć troszkę, "okno
      na świat". Pozdrawiam.
      • ania091951 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 09.03.06, 00:21
        witamy bog_na
      • goskaa.l Witaj bog_no! 09.03.06, 06:39
        Witaj z drugiego krańca Polski! Opowiedz coś więcej o sobie - każdy czymś cię
        zajmuje (zawodowo niektórzy już nie), mamy różne pasje i zainteresowania.
        Podziel się z nami!!!
      • axsa Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 09.03.06, 07:31
        Witaj Bogna, nie przejmuj się.
        smile))
        Polsks to jeśt coś nadzwyczajnego - ma cztery końce.
        wink))
        • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 09.03.06, 08:20
          Witaj, już Cię lubie, bo Twój login kojarzy mi się z ulubioną rodzinną Bogdą,
          no i z Bogną Sokorską, co to wysokie "c" koloraturowe wypuszczała ze swojego
          gardła. smile
          Z Przemysla i okolic chyba jeszcze nikogo nie mamy, więc możesz nam trochę
          poopowiadać.
          Jeżeli będziesz miała jakieś problemy, to leć "jak w dym" do biura obsługi wink)
          Na początek przeglądnij sobie czerwone linki na górze naszej głównej strony, bo
          to pomaga w poruszaniu się po forum.
          Życzę Ci samych przyjemnosci u nas, w co nieskromnie nie wątpię. wink))
          • regine Re: Witaj Bog_na !! 09.03.06, 11:01
            Witaj Bog_na, miło Cię widzieć u nas. No i to takie "nocne" wejście Twoje ..
            Cóż faktycznie piszesz z daleka, ale to jeszcze nie taki "koniec świata",
            Przemyś jest(był ), pięknym miastem. Zwano go miastem kościołów. Byłam tam 2
            razy w latach 70-tych. Tam uczyła się i mieszkała moja siostra. Więc pozdrawiam
            piękne miasto i Ciebie !!
            Witaj na naszym Forum Piędziesięciolatki, to my...smile
            Witaj i pisz, coś o sobie , prosimy i zapraszamy !!!
      • banitka51 Re: witaj bogna! 09.03.06, 11:20
      • banitka51 Re: Witaj bogno!!! 09.03.06, 11:26
        wita Cie najmłodsza forumowiczka - cieszę się, że doszłaś do nas!
        Jako nowicjusz (pod wieloma względami) mogę Ci zdradzić, że nowi nie są
        traktowani jak obcy, co nie znaczy, że nie ma SILNEJ GRUPY starych, dobrych
        znajomych. Życzę Ci, żebyś się do niej też niebawem zaliczała!!!
        • natla Banitko, nie puszczaj plot ;))) 09.03.06, 12:40
          Silna grupa nie zależy od długości pobytu na forum, ale od aktywności.........
          np. Regina dała sie poznać w przeciągu tygodnia, a i potem nie
          odpusczała.....do dziś wink)))
          • banitka51 Re: Banitko, nie puszczaj plot ;))) 09.03.06, 14:01
            ales się natlo "tytułem" do mnie zwróciła, ze hoho! Jakie "ploty"? życzyłam
            bognie, żeby jaknajszybciej się poczuła w silnej grupie...
            no, gdybym świeżo nie nabyła wiedzy, co to wink)), to by mi moje poczucie humoru
            nie pomogło, hehe
            • del.wa.57 Re: Banitko, nie puszczaj plot ;))) 09.03.06, 14:33
              Witaj Bog_nasmilejest nas coraz więcej/Pań/rozgośc sie tutaj,poczytaj i mam
              nadzieję,ze zostaniesz z nami na dłużej,miłej zabawy życzęsmile)))))
              • del.wa.57 Re: Witaj Bog_na:))))))))))))) 09.03.06, 14:35
                Kurcze,palnełam gaffffffęęęę,poprawiam się!
                Witam raz jeszcze Bog_nasmile)
            • natla Re: Banitko, nie puszczaj plot ;))) 09.03.06, 22:10
              A Ty Banitko jedna co myslisz, że posądzałam Cie o brak humoru? wink)))
              • banitka51 Re: Banitko, nie puszczaj plot ;))) 10.03.06, 01:01
                jakbyś mnie widziała, natlo, to byś nie mogła, bo ja podobno wyglądam jak
                beczka śmiechu, ale przez monitor się nie przepchnę..
                przyznaję, że grono (STARA GRUPA i co młodsza ....) nie tylko z poczuciem, ale
                i inwencją humoru pod żaglami w "moim" stylu, więc włażę tu często, bo życie
                jest TYLKO po to, by nie brać go poważnie i smętnie.
                ale dęto mi wyszło...
                dmucham w foka zamiast w grota. ster się w nocny śnieżek (niż) zaplątał.
        • lili50 Re: Witaj bogno!!! 09.03.06, 12:58
          Miło mi Ciebie powitać, ja jestem z drugiego końca polski. Też jestem od nie
          dawna i jestem z tego zadowolana, Zyczę Ci tego samego.
          • bog_na Dzięki za bardzo gorące przyjęcie 09.03.06, 21:45
            Niezmiernie miło czytało mi się wasze posty. Jeszcze raz dziękuję za ciepłe
            słowa. Oczywiście liczę na miłe dalsze klikanie na tym forum. Przepraszam, że
            nie dziękuję imiennie ale tyle nowych nicków jeszcze nie znanych. Mam nadzieję,
            że szybko Was poznam. Pozdrawiam słonecznie.

www.przemysl.pl/galeria/index.htm
            Przyjemnego oglądania fotek.
            • natla Re: Dzięki za bardzo gorące przyjęcie 09.03.06, 22:12
              Śliczne miasto. Mam zamiar kiedyś obiejechać Polske dookoła i na mur zaglądne
              do Przemysla. Dzięki za fotki.
              A teraz dosć wstępów.....bierz się do roboty wink)))))
      • wirella Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 10.03.06, 07:55
        Witaj Bog_na! Cieszę się że jesteś; jeśli miałabyś ochotę proponuję spotkanie w
        Gawiarence lub na wątku plotkarskim.
    • kesaira Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 18.03.06, 17:04
      Witam serdecznie Nowoprzybyłe rówieśnice.
      Coraz nas wiecej. I bardzo dobrze !
      Bawcie sie dobrze.
      smile)
      • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 18.03.06, 17:11
        Byleby to nie była liczba, którą podał Sagi w liście obecności......wtedy ja
        spadam wink)
      • tofika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 18.03.06, 17:11
        ale ze mnie gapcia....
        Witaj Banitko z Lodzi,teskniaca za Wroclawiemsmile)
        Bog_no jestes ,przemyslalas i dotarlas z Przemysla....
        Badzcie tu z nami... klikajcie....pozdrawiam powitankowo...smile))
        • maladanka Re: Banitko,Bogno 19.03.06, 01:54
          przez śniegi i liczne zapory w rodzaju"nie można znależć serwera" przedarłam
          się z gałązką choinki z szyszeczką i witam - Banitkę /jam z Trójkąta
          Bermudzkiego we Wrocławiu i żyję! - teraz za to w Beskidzie Niskim/ i Bognę -
          bo do Przemyśla muszę w tym roku - to piękne miasto!
          • banitka51 maldanko 19.03.06, 02:27
            Twój fragment życiorysu - "trójkącik" - bardzo ładnie się po powodzi odnowił.
            Miałam znajomego na Traugutta, też czuł się bezpiecznie, bo najważniejsze, żeby
            być "swojakiem".
            Lepszego (szybszego, niezawodnego w łaczeniu) netu Ci życzę!
            A widać u Ciebie już wiosnę na południu?
    • szczecinianka5 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 19.03.06, 15:00
      Witam serdecznie wszystkie foremki i forumowiczow.
      Pozdrawiam goraco..szczegolnie cieplo Szczecinianki i Szczecnian wink

U nas dzis okrutnie mrozno sad Czekamy na na wiosne smile
      • regine Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 19.03.06, 15:07
        Wiatmy jeszcze jedną Szczeciniankę !!!!
        Ale Was tu jest, ze Szczecina i okolic, cała rzesza, nic to,, będzie Wszystkim
        miło i Wam raźniej.
        Witaj więc, prawie jesteś w Szczeciniesmile))))))))))
        • kesaira Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 19.03.06, 15:14
          Serdecznie i ja pozdrawiam Szczeciniankę! Napisz coś wiecej o sobiesmile)
          A u mnie dzisiaj, na wyżynie śląskiej, jest słonecznie, a dzięki temu cieplej.
          Z topniejacego śniegu, na południowym stoku, spływa woda ulicami i chodnikami
          zmywając zimowy brud... idzie wiosna!
        • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 19.03.06, 15:15
          Witam nowa duszyczkęsmile)))
          Życze miłej zabawy /szczecinianko/czytaj,pisz i czuj sie tu jak u siebie w
          domu.wink))))
          • dankarol Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 19.03.06, 15:16
            Witaj Szczecinianko posyłam Ci z Krakowa słoneczko i ciepełko. U nas +6 baw się
            dobrze.
          • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 19.03.06, 15:32
            Witaj, jak tak dalej pójdzie, to chyba będzie trzeba zmienić nazwę forum
            na "szczecińskie" wink))
            Właśnie, napisz coś o sobie. smile
            • leciwa Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 19.03.06, 17:35
              Przed chwilą w wątku "I co z tą wisoną" pytałam skąd jesteście, tak ładnie
              pisałyście o roślinkach, które tak jak my nie mogą się doczekać ciepła. Teraz
              dopiero zauważyłam ten wątek. Ja jestem z centrum Polski, z Warszawy. Na razie
              jest okropnie brzydko, wręcz ponuro. Chce się złapać w rękę jakiegoś dobrego
              drinka, pod kocyk, dobra książka lub film. No... można jeszcze zaszyć się przed
              komputerem smile)
              • banitka51 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 19.03.06, 18:06
                witajcie szczecinianko i leciwa, bawcie się dobrze, dajcie się poznać i
                dołaczcie do zlotu lub innych wątków, co już były. I same też zaproponujcie nam
                nowe.
                Wytrzymałości dla paluszków (klawiatura) i oczek (monitor).
                • lili50 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 19.03.06, 18:56
                  Witaj szczecinianko5, moja sąsiadko, życzę Ci dobrego samopoczucia na forum.
                  • wirella Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 23.03.06, 17:19
                    Witam Cię serdecznie Szczecinianko 5. Mamsentment do Twojego miasta i wiele
                    przyjemnych wspomnień.
      • goskaa.l Re: Witam 24.03.06, 07:38
        bardzo serdeczne kolejną szczeciniankę. Jesteś trzecia,niedługo będziemy mogły
        zrobić niezły podzlot - ale to chyba w Policach, ze względu na Lili (to czwarta
        z okolicy).
        Napisz coś więcej o sobie - w jakim miejscu Szczecina mieszkasz; wyjaśniam - ja
        mieszkam blisko Jasnych Błoni, a Krista na Słonecznym. I coś więcej, proszę.
    • tadeuszx Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 26.03.06, 18:17
      Tadeusz jestem...z Wrocławia. 55 lat...co tu jeszcze? Bezczelny, żonaty,
      zarozumiały, autokrata, pragmatyk. Budowlaniec z zawodu, kiepski w informatyce.
      Jestem facet, który "lubi" problemy i ma do nich wyjątkowe "szczęście" (proszę
      łaskawie zauważyć wink, że nic o pechu!). Zaufanie "społeczne" na poziomie
      zbliżonym do zera (w skali 10-cio stopniowej, gdzie 10 to pełne zaufanie
      otoczenia), ale dobrze mi z tym, bo nie muszę kłamaćwink)). Jak "leję wodę" - to
      ludzie wierzą!? Jak mówię prawdę szczerą, tylko prawdę i tylko część (tą
      bardziej wiarygodną) - nie wierzą!? A mnie się zdaje, że żadnych rewelacji.
      Dlatego unikam szerszego opowiadania o sobie. Wizytówkę w Forum.pl mam. Tam
      linki do blogów. A popełniłem ze 3 blogi smile)) Gaduła duży, czasu mało, buszuję
      po sieci i poznaję toto. Psiakrew, nowoczesność taka sad
      Pozdro dla wszystkich! smile
      • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 26.03.06, 18:44
        Witam ponownie nowa duszyczkęsmile))))
        To z Ciebie butlo-chlaniec,sorka budowlaniec cha...cha...
        Bezczelny? zarozumiały? kurka, musimy naostrzc temperówkismile)))
        A tak powaznie,poczytaj nas trochę i pisz,baw się dobrze Tadeuszusmile)))
        Jest tu sporo ludzi z Wracławia.
        • regine Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 26.03.06, 18:51
          Witaj Tadeuszu, Nie bój się z Rm I łojczulkie niewiele mamy wspólnego.
          Swój chłop jesteś jak widzę smile
          Pisz, rób co chcesz, forum otwarte dla kazdego..
          No i jak Delwa napisała, "jeszcze jesden, bydochlaniec" smile)))))
          Witaj, pisz i czytaj, rówieśniku !!!
          • dankarol Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 26.03.06, 19:18
            Witaj Tadeuszu, kiedyś przez jakiś czas też byłam budowlańcem. Przeczytałam
            bloga i podoba mi się Twoje poczucie humoru.
            • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 26.03.06, 19:28
              Witaj niepechowa rogata duszo....Ty "budochlańcu" jeden wink)) ....pardon, to
              cytat z Vogina wink)
              Widze, że kontaktowy z Ciebie człek, więc super, a to, że jesteś najgorszy,
              widomo z zasady: "żona Ci wyprówa flaki, bo Ty zawsze jesteś taki" wink)
              • sagittarius954 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 26.03.06, 19:32
                Jak już adminka cię powitała to i ja już mogę . Witam w imieniu męskiej części
                tego forum, i szkoda że tak daleko mieszkasz, znów nie mam z kim na pifko się
                wybraćsad)))))))))))))
                • tesunia Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 26.03.06, 20:40
                  o! znowu nowa duszyczka....
                  Takek-niejadek...taka ramsa byl modna z mejego dziecinstwa.

witam i pozdrawiam cieplutko.
      • lili50 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 03.04.06, 15:07
        img114.imageshack.us/img114/3853/disney40im.jpg
        • wirella Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 03.04.06, 22:43
          Witam i pozdrawiam nowych forumowiczów.
          • hanula1950 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 04.04.06, 16:20
            Witam wszystkich serdecznie.
            Przybywam z Warszawy.
            O mnie można dowiedzieć się z mojej strony w sieci
            hanula1950.w.interia.pl
            ( bez www).
            • lili50 hanula1950 04.04.06, 16:42
              Witam Ciebie miło,wspaniałą stronkę nam pokazałaś dziękujemy Ci i pozdrawiamy.
              img409.imageshack.us/img409/2325/cascadeetreflet6bw.gif
              • natla Re: hanula1950 04.04.06, 17:21
                Kurcze, przyblokowało Cie,,,,,za godzinke bede Cię poznawała wink))
              • maladanka Re: hanula1950 04.04.06, 20:24
                Witam,witam - Beskid Niski pozdrawia Warszawę!
                • dankarol Re: hanula1950 04.04.06, 20:31
                  Witaj. Dobrze trafiłaś bo na święto, baw się dobrze.
                  • del.wa.57 Re: hanula1950 04.04.06, 20:55
                    Witam Cię Hanula,zostaniesz z nami na dłuzej?
                    Zycze miłej zabawysmile))
                    • natla Re: hanula1950 04.04.06, 22:16
                      Jestem pod wrazeniem.
                      Niestety, tylko poczytałam o Tobie i tylko (ażwink) oglądnęłam Twoje zdjęcie.
                      Byłam też w księdze gości, potem przerwano mi sesje. wink
                      Jutro znów poczytam.
                      Bardzo do nas pasujesz.smile
                      • regine Re: hanula1950 04.04.06, 22:22
                        Witaj Hanula, nie mogła się "dostać do Ciebie", aby obejrzeć.
                        Ale jutro może się uda.
                        Cieszę się, że jesteś z nami smile
                        • tadeuszx Re: hanula1950 05.04.06, 18:29
                          Hehehe, witaj, że nam witaj. Powiem jak Pawlak (ten w "Sami swoi") Haniu,
                          nareeeszcie jesteś!smile)) Tu lepiej jak w rodzinie, bo nikt się nie kłócismile))
                          Pozdrawiam
            • goskaa.l Witaj. Haniu 05.04.06, 06:59
              Jesteś ciekawą osobą i dobrze byłyby, gdybyś została z nami.
            • sagittarius954 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.04.06, 18:41
              Witaj Haniu wita Cię Zbyszek z Woli. Baw sie dobrze.smile)))))Już lećę na Twoją stronę.
    • tofika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 27.03.06, 21:01
      ach to tak..nowek wiosenny pojawil
      Tad..krokusoprzebisnegsmile
      Witaj ,badz,klikaj ,milego samopoczucia wsrod nassmile)
      • ruczaj86 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 02.04.06, 18:45
        Witam wszystkich 50-cio latków jak mniemam,ja kończę50 lat w pazdzierniku br
        jestem w Krakowie od początku,moi rodzice i przodkowie też pozdrawiam bużka
        • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 02.04.06, 19:03
          Witaj! A zostajesz z nami czy dopiero wpadniesz po październiku? wink))
          • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 02.04.06, 19:16
            Miło powitać nowa osóbkę, Ruczaj a moze strumyczek??smile))))))

Baw sie dobrze razem z nami,pozdrawiam i miłego pobytu u nas życzęsmile))
            • lili50 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 02.04.06, 21:39
              img318.imageshack.us/img318/3815/anniversaire20imagepassions12g.jpg
              • dankarol Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 02.04.06, 22:38
                Witaj, witaj, no wreszcie ktoś z mojego miasta
                • regine Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 02.04.06, 22:46
                  Witam o pozdrawiam, również smile
    • czarny.humor Rany kogu ta, ile tu nowych !! 02.04.06, 16:36
      Witam i pozdrawiam wszystkich.
      Hurtowo.

smile))
      • tesunia Re: Rany kogu ta, ile tu nowych !! 03.04.06, 11:15
        witam ruczaj,
        mam nadzieje,ze to nie ostani Twoj wpis....zostan z nami.

pozdrawiam cieplutko.
    • aqua56 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.04.06, 21:06
      Witam wszystkich chetnie dolacze do was jestem ze Skierniewic
      • sagittarius954 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.04.06, 21:12
        witaj aquo... a napiszesz nam coś więcej o sobie ? Witaj i czuj się
        dobrze,wspaniale, baw się . Pozdrawiam .Zbyszek.
      • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.04.06, 21:54
        Hej, witaj smile.....moze napiszesz coś o sobie.....
        • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.04.06, 22:13
          Witam nowa duszyczkę i miłej zabawy zyczęsmile))))
      • goskaa.l Witam gorąco, wodo 06.04.06, 06:44
        i napisz coś więcej o sobie - czy Twój nick wiąże się z zainteresowaniami, czy
        z zodiakiem? A może od nazwiska?
      • dankarol Re:Witaj:Aqua56 06.04.06, 11:45
        Dołącz do nas, baw się dobrze i napisz, czy w Skierniewicach już wiosna zawitała
      • tadeuszx Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 06.04.06, 12:15
        Ja się skwapliwie przyłączam do witaniawink)) Jestem z Wrocławia, więc "sąsiad"
        (prawie).
        Uprzedzam, łobuz jestem trochęwink). Taką mi opinię wystawiły Panie.sad
        • e-baba Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 10.04.06, 20:56
          Witajcie, mili forumowicze. Wlazłam bez pukania na jeden z wątków, nie
          przywitawszy sie nawet i nie pytając, czy mogę, ale konieczność była wyższa.
          Teraz, zaproszona przez Natlę i chcąc zachować sie jak należy i form
          towarzyskich dochować - pozdrawiam Was wszystkich cieplutko, bo mili z Was
          ludzie i jak pozwolicie, to przycupnę trochę z boku i posłucham, o czym
          mówicie, a może i ja cos napiszę od czasu do czasu.
          Jestem z Łodzi i szczególnie serdecznie pozdrawiam tych z Łodzi ("banitko" -
          uwierz - Łódź nie jest złym miastem, a ludzie są tu tacy sami jak i wszędzie,
          trzeba tylko ich poznać, a każdy przybysz jest nam miły).
          Całemu Towarzystwu nisko się kłaniam.
          e-baba
          • dankarol Re: Witaj e-babo 10.04.06, 21:03
            wprawdzie nie jestem z Łodzi, ale i tak Cię witam, zostań z nami baw się dobrze
            i pisz, a i do Gawiaranki zaglądaj.
            • sagittarius954 Re: Witaj e-babo 10.04.06, 21:07
              Witaj , a dlaczego e-baba a nie etam- baba?smile))
              • e-baba Re: Witaj e-babo 10.04.06, 21:15

Dziękuje wszystkim za miłe przywitanie.

sagittarius954 napisał:
                > Witaj , a dlaczego e-baba a nie etam- baba?smile))

Bo ja nie jestem żadna tam, "e, tam - baba", ja jestem baba internetowa.
                • natla Re: Witaj e-babo 10.04.06, 21:51
                  ....to uważaj, żeby cię któryś z racji Wielakanocy nie schrupał. wink)
                  Witaj, witaj.
            • lili50 Re: Witaj e-babo 12.04.06, 17:55
              img211.imageshack.us/img211/9553/presenceofgaia8mj.png
              • e-baba Re: Witaj e-babo 12.04.06, 18:10
                Dziekuję Ci,lili, za tak piękne powitanie.
          • axsa witaj 10.04.06, 21:06
            Internetowa (e) babko.
            Nie perzycupuj tylko rożsiądź sie jakbyś była u siebie i nie czytaj tylko, bo
            jak czytasz to Cię nie widać.
            Pisz co chcesz i ile chcesz.
            smile))
            • gwiazda37 Re: witaj 10.04.06, 22:16
              Babo, ja jestem z Łodzi....okolice placu Reymonta.....witaj.......
              • regine Re: Witaj i bądź z nami :)) 10.04.06, 22:30

• regine Re: Witaj i bądź z nami :)) 10.04.06, 22:30
                  E-babo, za szybko mi się kliknęło...
                  Witaj, bądż , jesteś cudowna smile)
              • banitka51 Re: witajcie 10.04.06, 22:30
                nowi z bliska i daleka, hurtowo "dzień dobry, dobry wieczór" hurtowo dla Was:
                tadeuszx,
                ruczaj86,
                hanula1950,
                aqua56,
                e-baba,
                czujcie się tu dobrze.
                • e-baba Re: witajcie 10.04.06, 22:48
                  Tyle powitań zewsząd.
                  Zresztą wiedziałam - na tym forum są mili ludzie.
                  A formuła przywitań - jak w realu, choć w półmroku pokoju twarzy Waszych nie
                  widzę, ale głosy macie sympatyczne...
                  Będę do Was zaglądać.

e-baba
                  • del.wa.57 Re:Witaj E-Babko:))) 11.04.06, 17:07
                    Witam Cię cieplutko ebabko,baw sie razem z nami,uwierz mi tutaj poczujesz sie
                    jak w domusmile))
                    Nie ma mnie w tej chwili(jestem na urlopie)ale juz tęsknię za miomi
                    przyjaciółmi.
                    Pozdrawiam Helena.
              • e-baba Do Gwiazdy37 11.04.06, 19:51
                Witaj, Gwiazdo, Ty też z Łodzi? Czyli jest nas troje, przynajmniej według mojej
                wiedzy na dziś. Pozdrawiają Cię Bałuty.
                e-baba
              • banitka51 gwiazda37 11.04.06, 19:57
                a ja przebywam na manhatanie - tym niższym, koło Wigury.
                • e-baba Do banitki 11.04.06, 20:05
                  Popatrz, popatrz, banitko, jak się usadowiłysmy w Łodzi, wszystkie w zasadzie
                  przy głównej trasie północ-południe. Gwiazda - południe, ja - północ, Ty -
                  pośrodku. Pozdrawiam
                  e-baba
                  • banitka51 e-baba 11.04.06, 20:12
                    na tyle to nawet ja Łódź znam! przez Reymonta przejeżdżam do wrocka, koło
                    Limanowskiego mieszkali teściowie...ja mocno powieje z pólnocy - wylądujemy obie
                    u Gwiazdy, ja z południa - to u Ciebie!
                    • e-baba Do banitki 11.04.06, 20:20
                      Dobrze to wymysliłaś. A do Ciebie z Gwiazdą wpadniemy jak będzie trąba
                      powietrzna.
                    • maladanka Re: e-baba 11.04.06, 20:21
                      witam e-babę,poczułam do Ciebie sympatie,gdy pięknie pomagałaś Regince.
                      A w Łodzi jeszcze nie byłam - zróbcie zlot - może tam będzie więcej chętnych
                      niz na Kraków?
                      • charyzmatek Re: e-baba 11.04.06, 20:29
                        Z wenus przybycie na wiosne melduje.
                      • e-baba Do maladanki 11.04.06, 20:32
                        Serdeczne dzięki za miłe słowa i powitanie.
                        Zlot może byc i w Łodzi, bo ja juz pisałam - lubimy tu przybywających zewsząd,
                        ale na tym forum "świeżutka jeszcze taka", to jak starsi stażem na tym forum
                        zarządzą - tak się i stanie. Ja narazie jeszcze się z Wami zapoznaję.
                        • slonik50 Re: Do maladanki 12.04.06, 14:31
                          Dzień dobry kłaniam się nisko z Chrzanowa (nie daleko Krakowa)
                          Na dorobku mąż i trójka pociech.Do 50 jeszcze troszke brakuje
                          ale mam nadzieje że mnie przygarniecie.
                          Słonik 50
                          ---------------------------------------------------------
                          • natla Słonik :) 12.04.06, 14:42
                            Już jesteś nasza. Witaj. smile
                            • slonik50 Re: Słonik :) 12.04.06, 14:48
                              Dzięki.
                          • sagittarius954 Re: Do slonika 50 12.04.06, 15:24
                            Witaj, serdecznie Cię pozdrawiam i życzę wielu udanych postów.smile))
                            • regine Re: Do slonika 50 12.04.06, 16:11
                              Witam, pozdrawiam i zostań, Słoniku 50 !!!
                              Czytaj, pisz i nie zważaj na wiek, to mało nieistotne...smile)
                              • banitka51 Re: Do slonika 50 12.04.06, 16:40
                                dowcip z filmu polskiego: chciałbym zrobić coś wielkiego! - to umyj słonia!
                                i się cieszę, że mamy "własnego", nareszcie przy Twojej pomocy zadziałamy na
                                większą skalę!! Witaj! Chrzanów piękne miasteczko, kiedyś mi kasjerka na gębę i
                                mętną obietnicę, że oddam (10 zet, zwróciłam) dała bilet do Oświęcimia...
                                • gwiazda37 Do e-baby 12.04.06, 18:06
                                  Babo, wcześniej mieszkałam na Wojska więc bałuciara ze mnie jest nawet
                                  teraz...a do Wigury mam tylko dwa przystanki tramwajowe....Miłe spotkanie
                                  zawsze będzie miłe......zapraszamy piędziesięciolatki do Łodzi. Miasto z
                                  miesiaca nam ładnieje.....możecie sobie obejrzeć bo podałam link
                                  www.lodz.pl/newPlatform/index.html
                                  • e-baba Re: Do e-baby 12.04.06, 18:24
                                    Gwiazdo, banitka też taka właściwie bałucka - bo po teściach z Limanowskiego.
                                    Popatrz, popatrz, wsród tylu ludzi na tym Forum - aż trzy osoby z Łodzi i to
                                    powiązane z Bałutami.
                                    Nie może więc byc inaczej - chyba w Łodzi ten zlot (bo nie sabat) być musi.
                                    Zresztą Łódź to taki prawie środek kraju - więc długością drogi na zlot nikt
                                    specjalnie nie byłby pokrzywdzony.
                                    Zobaczymy, jak sie sytuacja rozwinie, jeżeli reszta ludu bedzie zainteresowana -
                                    będziemy działały.
                                • e-baba Re: Do slonika 50 12.04.06, 18:18
                                  Witaj, Słoniku serdecznie, do chwili Twojego wejścia ja byłam tu najmlodsza
                                  stażem -przekazuję Ci więc obowiązek parzenia kawy forumowej starszyźnie, choć
                                  był to bardzo miły obowiązek.
                                  Rozgość się, bo jest tu miło i przytulnie.
                                  e-baba
                                  • dankarol Re: Do slonika 50 12.04.06, 19:27
                                    Witaj Słoniku, jak to miło, że ktoś z okolic Krakowa zawitał. Baw sie dobrze
                                    • goskaa.l witam hurtem 13.04.06, 06:59
                                      e-babę i slonika50. Ale się was wyroiło z tej Łodzi!!
                                      Faktycznie, to prawie środek geometryczny Polski - możnaby zlot tam zrobić,
                                      tyle że z tego północnego zachodu dojazd kiepski...
                                      • wirella Re: witam hurtem 14.04.06, 06:26
                                        Witam serdecznie Wszystkich,których zaniedbałam przywitać.
                            • lili50 Re:Witaj Słonik 12.04.06, 18:11
                              img133.imageshack.us/img133/5692/colibri4dc.png
                              • tofika Re:Witajcie Nowiusi:))) 14.04.06, 20:26
                              • tofika :)))tak sie powitalam z Nowymi, 14.04.06, 20:30
                                Dobra, poczytam o WAS po Swietach i powitam wszystkich,tylko ,jak to jest,,
                                ze niektorzy juz gdzes ... pobladzili,,pobyli troszke i ...poszukam .. tez ich
                                pozniej...
                                • del.wa.57 Re: :)))tak sie powitalam z Nowymi, 22.04.06, 23:12
                                  Bardzo ciepło i serdecznie witam (nowych)i zyczę milej zabawysmile))
                                  • kesaira Re: :)))tak sie powitalam z Nowymi, 22.04.06, 23:24
                                    Również witam bardzo serdecznie wszystkich nowych przyjaciół forum.
                                    • basiader Re: :)))tak sie powitalam z Nowymi, 24.04.06, 08:29
                                      Witam wszystkich Nowych .Sami juz czujecie jaka tu atmosferka. Kiedy potrzeba
                                      to nakrzycza innym razem poglaszcza, mowia co mysla -super prawdziwi
                                      przyjaciele.
                                      • e-baba Re: :)))tak sie powitalam z Nowymi, 25.04.06, 20:52
                                        Ponownie baba głos w tym watku zabiera - dziękuję zbiorowo i hurtem za
                                        powitanie tym wszystkim, którzy do powitań dla ,mnie przeznaczonych się
                                        dołączyli a którym jeszcze nie podziękowałam. Macie rację - miło tu bardzo,
                                        rozsiadłam się wygodnie w cieple tego forum, bo bardzo mi tu dobrze.
                                        Dziekuję.
                                        • natla Re: :)))tak sie powitalam z Nowymi, 25.04.06, 20:56
                                          O jak fajnie, Ty E-Babsko Jedno wink)))
                                          • regine Re: Gienia !!! 11.05.06, 12:15
                                            Proszę już podrzucam.
                                            Wszystkie, ciekawsze wątki sa na górze w czerwonych linkach. Klikasz i już
                                            masz smile)
                                            • gienia1957 Re: Gienia !!! 11.05.06, 13:59
                                              A ja sie rozpisałam .w innym poscie...ale powiem teraz krotko ..mieszkam w
                                              woj.zachodniopomorskim.. Moze sie połapie w tym, wszystkim
                                              • e-baba Re: Gienia !!! 11.05.06, 19:35
                                                Witaj, Gieniu, cieplutko Cię witam. Zapewniam, że ludzie tu przemili i z
                                                pewnością bedziesz sie tu dobrze czuła. Rozgość sie tutaj, usiądź wygodnie i
                                                rozejrzyj sie po katąch, poszperaj po wątkach, a na pewno znajdziesz coś
                                                ciekawego dla siebie. Ja jestem tutaj dopiero 2 miesiące, a wydaje mi się, że
                                                od zawsze tu byłam. Ot, atmosfera tu taka...
                                                • gienia1957 Re: Gienia !!! 11.05.06, 20:28
                                                  zauważyłam...patrzac po watkach i czytajac co niektóre..czuje sie miła
                                                  atmosfere i widac ze sie znacie juz ...kupe lat
                                                  • wiktoria53 Witajcie..........:) 13.05.06, 15:59
                                                    Witam wszystkich, których jeszcze nie witałam, a więc: hanulę, aque,e-babę,
                                                    słonika,gienię,a kogo ominęłam to tylko przez nieuwagę więc również witam smile
                                                  • kesaira Re: Witajcie..........:) 14.05.06, 01:24
                                                    Ja również witam serdecznie NOWYCH !!
                                                    smile))
                                              • goskaa.l Witaj Gieniu !!! 23.05.06, 06:36
                                                Bardzo mi miło powitać na forum. Czy możesz sprecyzować bliżej swoje miejsce
                                                zamieszkania? Ja też jestem z tego województwa, Krista57 i Krise (dwie ze
                                                Szczecina, jedna z Polic). Jak daleko mamy do Ciebie?
    • ira.mak Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 03.06.06, 16:39
      Irena-Polkowice.Jestem bardzo zadowolona,że mogę się dołączyć.Chciałabym od
      czasu do czasu pogadać z kimś o wszystkim,o "KURACH,RURACH,BZDURACH",bo odkąd
      jestem na emeryturze tomi stasznie tego brakuje.Tym bardziej że mojemu mężowi na
      stare lata zachciało się przestrzeni{całe dorosłe życie pracował na dole w
      kopalni]i wybudował domek na końcu świata.Interesuje mnie wszystko,trochę maluję
      ,dużo czytam.Ludzie ,odzywajcie się!!!
      • regine Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 03.06.06, 16:59
        Witaj ira.mak, Witaj !!! Dziś na forum lekki zastój, ożywiać się zaczyna
        wieczorową porą, gdy ludziska ściągną do domu.
        Pisz, pczytaj, miło było mi powitać przed samym wyjazdem nową furmowiczkę.
        Znajdziesz tu wszystko. "Kącik mola książkowego", "Nasza galeria", "Galeria
        dziergadełka", "Kino jakie lubimy", "Nasze podróże".... Pieszemy tam o
        wszystkim. Linki, przydatne, są na czerwono u góry. Tam wejdź, znajdziesz
        wszystko, czego dusza pragnie. Plotkujem, o rurach i o bzdurach, w wątku
        plotkarskim, kawę pijemy i pogaduszki uskuteczniamy w naszej Gawiarence.
        Więc zaczynaj ...Zapraszam i pozdrawiam smile
        • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 03.06.06, 17:03
          I ja Cię witam Ira.mak fakt, znajdziesz tutaj wszysyko jak pisała Renia,wybierz
          sobie temat i klikaj,baw sie dobrze i czuj sie jak u siebie w domu,tutaj jest
          superowo!!!
          smile)))
          • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 03.06.06, 17:12
            Witam Cię Irenko serdecznie smile
            A gadaj sobie i nam, gadaj....przecież o to tu chodzi....smile
            Ja dzis jestem półprzytomna, tylko bym spała i spała, wiec nie wiem jak to
            bedzie z moim gadaniem, ale "gaduł u nas po dostatkiem" wink)
            Daj się poznać blizej.
            • tofika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 03.06.06, 18:27
              Irenko,brawo....... jestes..badz..
              klikaj, co w "duszy gra"
              ... i nie tylko,, czyli .. badz TU!!!!!smile))pozdrawiam ..tofika
              • dankarol Witaj Ir.mak 03.06.06, 18:30
                Gadaj, gadaj, bo gaduły tu mile widziane. No i baw sie dobrze.
                • e-baba Re: Witaj Ir.mak 03.06.06, 18:37
                  Ciepło Cię witam, Irenko. Tu na pewno znajdziesz ludzi do pogadania i to na
                  każdy temat. Rozsiądź się tu wygodnie i gadaj z nami. Bardzo lubimy rozmowy.
      • goskaa.l Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 05.06.06, 06:56
        Witaj, Irenko. Trochę mnie dziwi Twój "domek na końcu świata". Czy Polkowice to
        miejsce, z którym się identyfikujesz, ale już w nich nie mieszkasz? Domyślam
        się, że właśnie tam pracował Twój mąż. A teraz gdzie mieszkacie? Takich "miejsc
        na końcu śwaita jest wiele...
        • maladanka Re: Czółko Irenko! 06.06.06, 09:48
          Witamy - ale nie zniknij szybko...tyle już osób witałyśmy, a one potem po
          angielsku myk...
          Niczym weszłam na forum trochę je podczytywałam i miałam już troszkę rozeznania
          co i jak.A czytać jest co - wątek podróże,coś wam opowiem,nasza
          książka,zwierzaki kochane,zreszta możesz wybrac ale koniecznie pisz i Ty.
          Czy masz ogródek,co Ci w nim rośnie,co widzisz wokół domku, co czytasz,co
          gotujesz,a może podrzucisz cos powazniejszego do przedyskutowania?
          • tesunia Re: witaj Irenko! 06.06.06, 10:19
            sietnie,ze chcesz nas troszke "pozaczepiac"
            milo bedzie poznac Cie blizej,

pozdrawiam cieplutko zapraszajac do aktywnoscismile
            • ellam Re: witaj Irenko! 10.06.06, 10:37
              Widzę, że po 06.06.06. wszystkie gaduły zamilkły. Przypadek? Przyznam, że nie czytałam wszystkich postów, bo strasznie ich dużo. Spojrzałam na pierwsze i zauważyłam, że w grupie 50-latków rozmowy prowadzą 40-latki zbliżające się do półwiecza. Ze mną jest podobnie. Tylko dlaczego zaglądam na forum dla pięćdziesiątek? Chyba Polki mają kompleksy. Albo ja je mam. Siedzę przy kompie codziennie, życie mija, nic mi sie nie chce. Tzn. chce mi sie podróżować, ale nie mam za co. W tym roku jestem już po wakacjach. Cieszyć się, czy płakać? Jeżeli nie pracujecie, to jak radzicie sobie z całym długim dniem? Wolałabym pracować, bo wtedy wszystko robię szybciej i więcej mi się chce.
              • regine Re: Witaj Ellam :)) 10.06.06, 10:51
                Niech Ci sie nie wydaje, ze tu sa samo towarzystwo przed piedziesiatka. Bardzo
                duzo oso jest juz po, np. ja. Wypelniam wolny czas wszystkim, ale nigdy nuda.
                Po prostu, nie umie sie nudzic. Nie pracuje juz. Ale pojecie nuda jest mi
                zupelnie obce. Wyszywam, czytam, troszke pisze(sobie i czasami tu na forum).
                Gotuje, spaceruje, podrozuje, po kraju i swiecie. Klikam na forum, troszke
                szkicuje. Potrafie wypelnic sobie dzien, bo kazdy dzien jest inny, w kazdym
                dniu odkrywam cos interesujacego.Byl taki okres, ze nie moglam znalezc "swego
                miejsca". Coz zycie nie jest zawsze takie, jakie bysmy chcieli miec. Polki nie
                maja komplesow, chyba zartujesz smile
                Czasami dopada nas tylko, juz po piedziesiatce, smutek za tym co bylo...
                Ale czy warto do tego wracac? Nie, nie warto. Warto patrzec "przed siebie".,
                uwierz, naprawde warto. Glowa do gory ...smile)
                A towarzystwo przed piedziesiatka tez tu znajdziesz...Tylko dobrze poczytaj. Sa
                tu cudowne osoby, przekonasz sie gdy zostaniesz dluzej.
                Serdecznie witam i zapraszam, choc wiem, ze w tym gaszczu watkow trudno sie
                odnalezc. Zerknij do tych na gorze, na czerwono, znajdziesz tam wiele
                ciekawych. Moze znajdziesz cos i dla siebie. A nudzie powiedz "STOP" !!!
                Zycze powodzenia smile))
                • natla Re: Witaj Ellam :)) 10.06.06, 11:21
                  Mam dla Ciebie receptę. Zacznij uprawiać sport...nie wyczynowy, chodzi mi
                  o ruch.
                  Zacznij regularnie pływać albo jeździć na rowerze, maszerowć, chodzić
                  na "lekką" siłownie lub cokolwiek. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale jeżeli masz
                  jakiekolwiek góry w pobliżu, to chyba najlepszy rodzaj ruchu i tani....tylko
                  cena dojazdu. Rozwodzę sie nad tym ruchem, ale wiem po sobie, że jeżeli
                  z jakichś obiektywnych przyczyn przestaję się ruszać, to energii mi kompletnie
                  brak do wszystkiego, jestem rozlazła i wściekła.
                  W ten sposób nabierzesz energii do innych czynnosci-przyjemności i nie będziesz
                  się nudzić. Na pewno wiele rzeczy Cię interesuje, tylko Ci się nie chce, bo
                  siedzisz godzinami przed kompem, jesteś ociężała i znudzona. Odpuść sobie
                  trochę komputer i idź na dłuuuuuugi marszo -spacer. Jak nie masz psa, to weź
                  sirotkę z azylu.smile
                  Przepraszam Cię za ten wykład, ale mnie sprowokowałaś wink)
                  Dodam jeszcze, że tu mamy 40-letnie młódki i młode sześdziesięcioparolatki
                  i w żaden sposób ich nie rozróżnisz, chyba, że sie do wieku przyznają. smile
                  • dankarol Re: Witaj Ellam :)) 10.06.06, 14:25
                    Witaj , powiedz mi co to nuda. Już przeszło 10 lat jestem na rencie, a od
                    przeszło 8 nie pracuję i nie wiem co to nuda. Ostatnio ze wzgledu na komputer
                    mam jeszcze mniej czasu. Nie wyobrażam sobie dnia bez długiego spaceru ( w moim
                    przypadku prawie bieg, bo futrzak szybko chodzi), bez rozmowy ze znajomymi z
                    osiedla. Mam tyle różnych rzeczy, które chwiałabym zrobić, ale brak mi czasu.
                    Też lubię podróże, ale wybieram tylko takie na które mnie stać i czas pozwala.
                    • ellam Re: Witaj Ellam :)) 10.06.06, 14:40
                      Dziękuję Wam wszystkim za miłe przywitanie. Wiesz, Regine chyba właśnie mam taki okres, o którym piszesz: nie mogę znależć sobie miejsca. Natia - tobie dziękuję za wykład, chyba właśnie takiego czegoś potrzebowałam. Dankarol - tobie zazdroszczę tego, że nie wiesz co to nuda. Tak naprawdę, to jeżdżę rowerem czasami; 3-4 razy w tygodniu, częściej siedzę przed kompem i jestem ociężała, ale nie ze względu na nadwagę, tylko tak jakoś w środku coś mnie męczy. Ale zawsze jestem chętna do zabawy, wycieczek, towarzystwa. Tylko wszystkie moje koleżanki pracują, a ja nie. Zgadzam sie z tym, że są wśród nas, kobiet, stare 40-latki i młode 60-latki. I tak trafnie ujęłaś Natiu to, że żal tego, co minęło. Bardzo męczy mnie to, że moje dzieci już dorosły i mnie nie potrzebują /przynajmniej tak mi się wydaje/. Bardzo wam dziękuję za ciepłe słowa. Miłego popołudnia. Acha! mieszkam w Lesznie. Pa, pa.
                      • del.wa.57 Re: Witaj Ellam :)) 10.06.06, 20:10
                        Witaj Ellam,zabaczysz tutaj nie będziesz się nudzić(tutaj wokoło jest wesoło)
                        znam ten/ból/jak piszesz,że nie jesteś dzieciom potrzebna,ja już to
                        przerabiałam,ale to nieprawda,że nie jesteśmy dzieciom potrzebne,to nam tak się
                        wydaje,cóż...taka jest kolej losu,dzieci wychowujemy
                        dla/ludzi/odchodzą,zakładają własne rodziny/samo życie/ja nie pracuję od ośmiu
                        lat,niemam jeszcze emerytury,jestem tylko z mężem,który pracuje a ja w
                        domku,jak nie miałam kompa,to też miałam ciągle zajęcie,nie wiem co to NUDA,a
                        teraz to już wogule,brakuje mi czasu,potrafię się zająć,czytam,gotuję/bardzo
                        lubię gotować/robię wypady na rowerze po okolicy,uśmiecham się do ludzi,pomagam
                        ludziom/starszym/a to skopać ogródek,wyplewić i mam z tego wielką radość,że
                        mogę coś zrobić,pomóc komuś,pozatym szkolę się w niemieckim/tam mieszkam/
                        Musisz wyjśc z domu do ludzi,rozejrzyj się wokoło,ucz się języków,ja
                        zaczełam ''kaleczyć'' angielski,jest mnóstwo możliwości.
                        Kurcze,a mieszkasz w Lesznie,to niedaleko od mojej miejscowości w
                        Polsce/Szprotawa/
                        Pozdrawiam Ciebie cieplutko i weż się za siebie a tutaj jest wspaniale,tutaj
                        można znaleśc przyjaciół,ja znalazłam.
                        • e-baba Re: Witaj Ellam :)) 10.06.06, 21:01
                          Witaj. Wprawdzie jako "kobieta pracująca" nie mogę sie wypowiadac w temacie
                          nudy, wrecz przeciwnie - żyjąc w ciągłym biegu (bo taka jest konieczność) marzę
                          abym mogła choć przez jeden dzień ponudzic się. Syndrom "pustego gniazda",
                          kiedy dzieci idą na swoje - też jeszcze jest przede mną. Ale zdaję sobie
                          sprawę, iż długotrwała nuda przeradza się w apatię - a to stan już bardzo
                          nieprzyjemny.
                          Ręczę jednak, iż jak już na tym Forum sie rozeznasz, to sposród poruszanych
                          tutaj tematów znajdziesz na pewno takie, które Cię zainteresują i poznasz
                          ludzi, którzy Cię szczególnie zaciekawią w jakiś sposób. Bywa tu bowiem wiele
                          ciekawych osób, ludzi z prawdziwą pasją. Może któraś z ich pasji zainteresuje i
                          Ciebie?
                          Ludzie tutaj są przesympatyczni i przybyszy mile witają. Rozmowy wiodą na rózne
                          tematy. Włączaj się do ich rozmów. A wtedy, ani się spostrzeżesz, przyjdzie
                          dzień, kiedy bedziesz zasiadała do komputera, by zobaczyc co dziś ciekawego
                          mają do powiedzenia inni ludzie. A tematów do rozmów z nimi z pewnością Ci nie
                          zabraknie.
                          Więc siadaj, rozglądaj się i poszukaj swojego tu miejsca. A może znajdziesz tu
                          swoją nową pasję?

• mania1119 Re: Witaj Ellam :)) 10.06.06, 23:53
                            Juz dalam ,w innych postach, pewne sygnaly-skad jestem.Ale bardziej precyzyjnie-
                            usmiecha sie do Was Zakopane.(usmiech przez deszcz i prawie snieg-horror za
                            oknem,ale humor mam dobry).Jak z nicka widac,jestem spod znaku
                            Skorpiona,ale,prosze,zauwazcie,ze druga nazwa tego znaku to NIEDZWIADEK!O ile
                            lepiej brzmi.
                            • maladanka Re: Witaj Ellam :)) 11.06.06, 08:55
                              jeju z Zakopanego jesteś? ale jestes góralką czy tam skądś Cie halny przywiał?
                              u Was 11 miesięcy zimna, a potem lato i lato...prawda?
                              Ja wchodze czasem na forum Zakopane,bo lubie czytac jak tam Ciupazka dowodzi,
                              W każdym razie witam w naszej forumowej gromadce smile
                              • maladanka Re: Witaj Ellam :))- pomyliłam się -to do Mani.. 11.06.06, 08:57
                                szumi mi w głowie po wczorajszej imprezie domowej, przepraszam za pomyłkę
                                • ellam Re: Witaj Ellam :))- pomyliłam się -to do Mani.. 11.06.06, 09:08
                                  Witam Cię, Maniu. Widzę, że podobnie, jak ja jesteś tu nowa. Pozdrawiam Beskid i życzę miłych rozmów na forum.
                              • maladanka Re: Witaj Ellam :))- 11.06.06, 08:59
                                witam,witam z Beskidu Niskiego - na niepogode polecam nasze wątki o podróżach i
                                wątek nasza książka itp...a na pogodę rower,albo własne nogi i w plener!
                          • ellam Re: Witaj Ellam :)) 11.06.06, 09:04
                            Del.wa.57 i e-baba dziękuję Wam za ciepłe przywitanie. Szprotawa leży niedaleko od Leszna /ok. 110 km/, ale rzadko przez nią przejeżdżam. Częsciej przez Bolesławiec. Moje dzieci nie mają jeszcze swoich rodzin. Syn 22 l. studiuje na Akademii Ekonomicznej w Poznaniu, a córka 19 l. właśnie zdawała maturę. Smuci mnie to, że oboje chętniej przebywają w Poznaniu niż w domu, gdzie przecież zawsze mają wszystko ugotowane /też lubię gotować/ posprzątane...Ciągle boję się o to, by nie ulegli pokusom, których tyle czyha na młodych ludzi. Uczę się tej ich nieobecności, ale przyznam, że idzie mi to z oporem. Lubię uczyć sie języków, choć ostatnio to zaniedbałam. Niemiecki znam na tyle, że moge się dogadać /zdawałam z niemieckiego maturę/, a po ostatnim pobycie w Turcji, gdzie niestety niemiecki na nic mi sie nie przydał, postanowiłam zasiąść do angielskiego. Teraz chyba wyjdę do ogródka na słoneczko, które nareszcie do nas zawitało. Mąż czeka tam na mnie z kawą, a dzieci - jak zwykle - nie ma. Cieszę się, że znalazłam to forum. Życzę Wam miłej niedzieli. Pa, pa.
                            • mania1119 Re: Witaj Ellam :)) 11.06.06, 13:55
                              Ellam,witaj.Pomysl,jak szybko czlowiek czuje sie tu dobrze.Wiec jeszcze
                              raz :dzien dobry wszystkim.A odpowiadajac na pytania:jestem faktycznie w 1/4
                              goralka,a reszta iscie ceperska-moi rodzice zjechali do Zakopanego w pare lat
                              po wojnie.
                              Ciupazka z Forum Zakopane mieszka tak naprawde w Lublinie,z tego co wiem.Jakos
                              nie udalo mi sie zlapac z nia wirtualnego kontaktu- chyba sie roznimy,ale to
                              normalne,nie z kazdym czuje sie bluesa.Ja sobie czasem wchodze na Forum Nowy
                              Targ-,bo tam jest wiecej takich "zyciowych" tematow,choc i ogolnopolskie,ze tak
                              je nazwe, tez sa.A anegdotycznie:dla zakopianczykow Nowy Targ to zawsze
                              bylo:miasto".Na dworcu PKS jak powiedzialo sie:poprosze bilet do miasta- to
                              bylo wiadomo,ze chodzi o Nowy Targ.Dopiero teraz to zanika.Ale i tak na wieksze
                              zakupy tam sie jezdzi...
                              • maladanka Re: do Mani 11.06.06, 14:11
                                Z ciupazką raz sie przemówiłam, ale to drobiazg był - co w mysli to na języku u
                                niej,czasem trudno nadążyć
                                Napisz jak się żyje w tym napływie turystów? Choć jak sie pójdzie od Krupówek w
                                bok to całkiem spokojnie bywa.
                                A na urlopy i tzw.wolne to gdzie wyjeżdżasz? A w góry chodzisz? Oj,ale Cie
                                zasypałam pytaniami smile
                                • natla Re: do Mani 11.06.06, 14:17
                                  Śmy Maleństwo znalazły bratnią dUsycke wink)
                                  Ciekawe czy Mania lata po górach....jak znam tubylskich, to pewnie ich nawet
                                  nazwać nie otrafii.
                                  Maniu na opieprz czekam na Twoim wątku wink)), bo tu nie miejsce na ploty.
                                  • mania1119 Re: do Mani 11.06.06, 15:46
                                    Dobra,przenosze sie z odpowiedzia na swoj watek.
    • banitka51 witajcie nówki! 11.06.06, 17:44
    • banitka51 witajcie nówki 11.06.06, 17:48
      jak często - tekst zjadło jakieś głodne łacze...
      genia, irena, ellam, mania - bawcie się dobrze, czujcie się takoż i powiększając
      forumową 'rodzinkę' wstępujcie często.
      • mania1119 Re: witajcie nówki 11.06.06, 18:11
        Dzieki.No,ja to sie juz "uwiesilam" na Forum.
        • natla Re: witajcie nówki 11.06.06, 18:49
          I nie próbuj tego zmieniać....przynajmniej bedę miała taką łącznosć
          z Zakopanem wink)))
          • e-baba Witaj, Maniu 11.06.06, 19:56
            Witam Cię, Maniu, serdecznie. Życzę Ci, abys dobrze się tu czuła i mam
            nadzieję, że to Forum stanie się Twoim ulubionym miejscem w sieci. Tak
            przynajmniej jest w naszym przypadku...
            • mania1119 Re: Witaj, Maniu 11.06.06, 23:44
              Autentycznie mam poczucie,ze juz sie tak stalo.!Naprawde.
              Na tym Forum jest niezwykla atmosfera.
              • wiktoria53 Re: Witajcie: ellam, maniu :))))))))))))) 12.06.06, 06:48
                Cieszę się, że nas tu przybywa smile
                • malwina52 Re: Witajcie: ellam, maniu :))))))))))))) 12.06.06, 10:19
                  mamy nowe dziewczynysmile)))
                  usciski serdeczne
                  i milych chwil na forum
                  • mania1119 Re: Witajcie: ellam, maniu :))))))))))))) 12.06.06, 10:29
                    Dzieki!Ja to juz okropnie nawijam-ale zaraz kaganiec na dziob i biore sie do
                    roboty.Do spotkania wieczorem!
                    • takanietaka AHOJ,nowe! 12.06.06, 11:13
                      i ja was witam-Taka-Ovaka
                      _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
                      wiadomosmile **
                      • mania1119 Re: AHOJ,nowe! 12.06.06, 19:10
                        Coraz wiecej znajomych!Swietnie!Witaj.
                        • sagittarius954 Re: AHOJ,nowe! 12.06.06, 19:14
                          Wreszcie i na mnie kolej , ach witajcie witajcie !!! Krzyczę głośno żeby przebić
                          się przez tumult jakie panie zrobiły. Czujcie sie jak usiebie w domu ,
                          powodzenia stu tysięcy postów życzę , nowych znajomości , przyjaźni i
                          wszystkiego dobrego co internet może dać smile)))
                          • mania1119 Re: AHOJ,nowe! 12.06.06, 21:24
                            Dzieki.jest swietnie!
    • elwira_11 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 15.06.06, 14:25
      Chcialam się przywitać,przybywam tu ze świętego miasta
      • wiktoria53 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 15.06.06, 14:31
        witaj elwiro11
        • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 15.06.06, 15:33
          Witam nową duszyczkęsmile))
          Zagościsz u nas na dłużej??Tutaj znajdziesz wszystko a
          towarzystwo....super,przekonasz się sama,miłej zabawy życzę Elwirosmile
          • e-baba Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 15.06.06, 21:28
            Witaj, Elwiro, w naszym gronie. Mam nadzieję, że będziesz sie tu dobrze czuła,
            znajdziesz ciekawe tematy do rozmów i będziesz często zaglądała.
            • tesunia Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 15.06.06, 21:51
              *elwiro witaj.

milo zawsze z nowa "duszyczka"
              pozdrawiam cieplutko
              • banitka51 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 15.06.06, 22:31
                witaj, Elwiro, ostatnio sporo nowych dołączyło, pewnie niedługo i Ty połkniesz
                haczyk codziennych wizyt.
                Święte miasto? Częstochowa? Może pytanie głupawe, ale ostatnio tyle świętości
                wokół, że straciłam orientację.
                • ellam Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 15.06.06, 22:40
                  Witam Cię i ja w tym miłym gronie, ęlwiro.
                  • mania1119 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 15.06.06, 22:47
                    Jeszcze raz witam.A Banitka jest bezbledna (ja tak cichcem tez usiluje typowac
                    tylko nie mam odwagi pytac...).
                • kesaira Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 15.06.06, 22:53
                  Banitko, ja myślę, że przybywa z Jerozolimy. To przeciez święte miasto. Kolebka
                  trzech monoteistycznych religii. Mylę się Elwiro ?
                  Pozdrawiam serdecznie !
                  • banitka51 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 15.06.06, 22:57
                    mam nadzieję, że Elwira się odezwie i rozwikła zagadkę - z kraju czy ze swiata
                    do nas przybywa?
                  • tofika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 19.06.06, 18:47
                    Witam od kilku dni juz po" stazu" dawno forumowymsmile)
                    i sorrki ze , spozniam mocno z powitaniem...
                    ellamsmile))
                    mania-
    • kesaira Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 15.06.06, 23:44
      Witam wszystkich nowoprzybyłych, po staropolsku...
      Chlebem i solą...
      Pozdrawiamsmile)
      • jolanta1500 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 21.06.06, 13:47

jolanta1500
        czuję się przywitana i miło mi bardzo,
        pozdrawiam wszystkich serdecznie smile
        • jolanta1500 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 21.06.06, 13:53

jolanta1500
          za szybko kliknęłam, przepraszam smile
          jestem z Płocka, pozdrawiam wszystkich forumowiczów
          • dankarol Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 21.06.06, 14:02
            Witaj , witaj i wszystkiego najlepszego na konto imienin
            • jolanta1500 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 21.06.06, 14:09

jolanta1500
              dzięki, często myślę, że może spotkać nas coś miłego smile)))))))
              wszystkiego naj... naj... na konto przyszłych imienin (za moment przecież)
              • krise1 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 21.06.06, 14:25
                img215.imageshack.us/img215/9012/fondpiano8ic.jpg
                • jolanta1500 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 21.06.06, 14:39

• del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 21.06.06, 16:02
                    Witam Jolante 1500,miłej zabawy Ci życzę,tutaj jest supersmile))
                    Wszystkiego naj..naj z okazji Twego święta.
                  • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 21.06.06, 18:09
                    Witaj! No ja też nie wiem czemu Cię tu wcześniej nie było wink))
                    Baw się, pytaj jak czegoś nie rozumiesz i zostań. smile
                    • e-baba Do jolanty1500 21.06.06, 20:33
                      Witaj, dobrej zabawy i miłych rozmów na tym Forum Ci życzę.
                      • maladanka Re: Do jolanty1500 21.06.06, 22:54
                        witam witam, na pewno na poczatku powstania forum było łatwiej się dołączyć,
                        ale za to teraz wiemy jak pomóc w razie kłopotów
                        • jolanta1500 Re: Do jolanty1500 22.06.06, 06:53

jolanta1500
                          witam wszystkich po burzowej nocy i w burzowy poranek smile
          • tofika Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 25.06.06, 09:03
            Jolanto.......witajsmile
    • bar_nata Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 21.06.06, 23:07
      Witam wszystkich!
      Po okresie podglądania i podczytywania postanowiłam się przyłączyć do Waszego
      grona. Mam nadzieję że moja aplikacja, podanie i CV przejdą pomyślnie
      weryfikacjęwink Ruszyło mnie sumienie i postanowiłam przestać
      być "damozjadem" ......jak to wyczytałam w jednym z postówwink)
      Klikam z Warszawy - Bemowa. Metryki na wszelki wypadek nie pokażę bo 50 skończę
      dopiero w tym roku, gdy słońce wejdzie w pierwszą dekadę strzelca.
      Pozdrawiam serdeczniesmile) b_n
      • sagittarius954 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 21.06.06, 23:52
        O rany! jeszcze bliższa sąsiadka !! Witam Cię serdecznie w imieniu swoim i
        pewnie zmęczonego upałem gremium forumowego. Czuj sie jak u siebie w domusmile))))))
        • bar_nata Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 22.06.06, 00:07
          Dzięki! Postaram się za bardzo nie rozpychaćwink)
          • takanietaka Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 22.06.06, 07:19
            oho!Strzelec wita strzelca!!!Damy razem czadu!Jak przyjde do siebie.
            _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
            wiadomosmile **
      • natla Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 22.06.06, 08:31
        Witaj Bar_nato. Podanie Przyjete, CV przestudiowane......wyszło: nadajesz się,
        choć jesteś małolatą. wink)
        Podoba mi się Twoje pseudo......ten "bar" na początku jakoś mi przypasował do
        Gawiarenkia , a "nato" do strzelca i bojowości wink).
        Baw się dobrze.
        Pracujesz jeszcze? Pytam, bo jeżeli tak, to na pewo będziesz miała więcej czasu
        na klikanie niz emeryci wink)
        • tesunia Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 22.06.06, 09:37
          witaj w naszym gronie,
          mysle,ze bedziesz aktywniejsza,niz ostanio przybyle tu duszyczkismile

pozdrawiam cieplutko.
          • bar_nata Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 22.06.06, 11:42
            Dzięki za miłe przyjęcie!!
            Hi hi .....rozbawiłaś mnie Natlo interpretacją mojego nicka, ale mi się
            spodobało......nawet bardzo. Tak bardzo że aż miałam zamiar nie przyznawać się
            że chodzi o moje imiona. Jestem (jak to kiedyś ładnie mówiono) dwojga imion
            Barbara-Natalia i tak powstała bar_nata.
            Jeśli chodzi o pisanie będę starała się nie zawieść Waszych oczekiwań i
            postaram się wtrącić od czasu,do czasu swoje trzy grosze.
            Jestem osobą pracującą, matką jednego syna, żoną jednego męża(przynajmniej nna
            razie-wink)). W tej chwili korzystając z małej przerwy pisze w pracy.
            Pozdrawiam wszystkich!
            • malwina52 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 22.06.06, 11:44
              odpozdrawiam korzystajac z przerwy sniadaniowej,
              milo ze bedziesz z nami
              • dankarol Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 22.06.06, 13:37
                Witaj Bar_natko i wtrącaj nie tylko trzy, ale i dziesięć groszy.
                • del.wa.57 Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 22.06.06, 16:57
                  Witam nową dziewczynę Bar_nata,fajny masz nicksmile)))
                  Bardzo mile witamy nowe duszyczki,wiesz jak tutaj jest superowo!!!!
                  Zresztą,sama zobaczysz,baw sie dobrze i zostań z nami na dłużejsmile))
                  • krise1 Re: Bar_nata 22.06.06, 17:13
                    img212.imageshack.us/img212/6955/palmai14wg.jpg
                  • kesaira Re: Skąd przybywamy............. 3 .......... 732 22.06.06, 17:17
                    Byłam pewna, że Natla bar otworzyła - i zjadła literkę "l", razem z sałatką,
                    lub popiła jednym głębszym...smile))))))))))))))

Też witam serdecznie !!
    • banitka51 świeża krew 22.06.06, 18:10
      do nas napływa, i do tego młodziutka, witajcie - Jolu i Bar-Nato, nie obawiajcie
      się, na razie wampiry tu nie bywają.
      • maladanka Re: bar! o fajnie! 22.06.06, 21:21
        Witam - Barnatko - pracuj,pracuj bo na emeryturze to wcale nie poklikasz, bo
        czasu nie będzie hehehehe smile
      • sagittarius954 Re: świeża krew mniam sargophagus....sie kłania 22.06.06, 21:24
        • regine Re: świeża krew mniam sargophagus....sie kłania 22.06.06, 22:21
          Witam WSZYSTKICH, NOWOPRZYBYLYCH, na nasze forum smile
          Pozdrawiam serdecznie i zycze DLUGIEGO i OWOCNEGO klikania smile)
          • bar_nata Re: świeża krew mniam sargophagus....sie kłania 22.06.06, 22:28
            Witam wszystkich i dziękuje za miłe przyjęciesmile)
            • jolanta1500 Re: świeża krew mniam sargophagus....sie kłania 23.06.06, 06:42

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka