Dodaj do ulubionych

Miła pani z TP

13.06.06, 08:55
powiadomiła mnie przed chwilą o promocji na neostradę dla dotychczasowych
użytkowników. Przy przedłużeniu umowy na 1 rok przez 1 miesiąc płacę 1.22 zł
natomiast przy przedłuzeniu na 2 lata za kolejne 3 miesiace płacę po 1.22 zł
i przez cały 2 letni okres użytkowania płacę brutto prawie 60 zł. Teraz płacę
72 zł. Więc chyba się skuszę i podpiszę aneks na kolejne 2 lata. Co o tym
sądzicie? Ile Wy płacicie za internet?
Obserwuj wątek
    • malwina52 Re: Miła pani z TP 13.06.06, 09:37
      ekonomia przemawia na korzysc pani z TP,
      powinnas sie skusic smile)
      • takanietaka Re: Miła pani z TP 13.06.06, 11:08
        Tak zrobiłam i ja,uwazam ze w miedzyczasie konkurencja okrzepnie i bede juz
        miała lepszą wiedze które to firmy maja dobry dostęp do internetu.Narazie
        neostrada jest najlepsza-a inne tańsze maja dosyc duzo wad.
        _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
        wiadomosmile **
        • mania1119 Re: Miła pani z TP 13.06.06, 13:26
          mam komputer dopiero od niecalych dwoch miesiecy i zalapalam sie na te promocje
          w wersji dla poczatkujacych.wyglada dobrze.
          • kryzar Re: Miła pani z TP 13.06.06, 14:29
            a ja płacę 40.00 brutto za całodobowy dostęp do internetu. Operator solidny, więc chyba nie za dużo.
            Miłego klikania
            • wiktoria53 Re: Miła pani z TP 13.06.06, 17:49
              Do końca czerwca muszę podjąć decyzję. Oczywiscie podpiszę na 2 lata smile
              • mira54 Re: Miła pani z TP 13.06.06, 22:44
                Mysle, ze dobra propozycja, ja place za internet 61 zl
                od stycznia, wczesniej bylo 48,80.
    • vogino55 Re: Miła pani z TP 14.06.06, 23:59
      Wiktorio dokładnie przeczytaj umowę, potem podpisz z opisu wynika że atrakcyjna.
      Od 5 lat płacę 40 zł miesięcznie w osiedlowej sieci( mała 16 kompów)bez limitów
      w ściąganiu itp
      • ellam Re: Miła pani z TP 15.06.06, 12:16
        O, kurczę! to dlaczego ja płacę 96,- zł m-cznie i nikt z telekomunikacji nie
        powiadomił mnie o takiej promocji?
        • wiktoria53 Re: Miła pani z TP-ellam 15.06.06, 14:26
          ja mam neostradę 128-prędkość, ale to mi wystwrcza, może masz szybszy?
          • ellam Re: Miła pani z TP-ellam 15.06.06, 15:42
            Mam szybszą, chyba coś 655 lub 566. Muszę zadzwonić w sprawie tej promocji.
            • takanietaka Re: Miła pani z TP-ellam 15.06.06, 20:09
              Ellam,ja mam to samo,niestety te nowe promocje sa dla zwabienia zupełnie
              nowych,ale jeżeli bedziesz podpisywała nowa umowe to wtedy ci sie będzie
              należało.My mamy tę szybsza ,drozszą.
              _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
              wiadomosmile **
              • wiktoria53 Przedłużyłam umowę na 2 lata, a czas pokaże czy 25.06.06, 07:58
                TP miało dobre intencje, czy dołoży z innej strony...myślę o podniesieniu
                abonamentu na telefon ( z którego nie korzystamy, a muszę mieć )
                • wiktoria53 Internet wreszcie bez telefonu 05.07.06, 07:32
                  Telekomunikacja Polska nie będzie mogła wymagać od użytkowników swej usługi
                  dostępu do internetu Neostrada, by opłacali dodatkowo abonament telefoniczny.

Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej (UKE) Anna Streżyńska poinformowała,
                  że nakaże dziś TP SA, by rozdzieliła usługi szerokopasmowego dostępu do
                  internetu od opłat za telefon. Obecnie każdy, kto chce zamówić Neostradę, musi
                  płacić dodatkowo co najmniej 50 zł miesięcznego abonamentu telefonicznego.
                  Jeśli nie chce telefonu stacjonarnego (bo np. korzysta tylko z komórki), nie
                  może też mieć Neostrady.
                  Czy TP SA podporządkuje się decyzji Streżyńskiej? - Bez komentarza. Najpierw
                  musimy otrzymać decyzję - powiedział nam rzecznik firmy Jacek Kalinowski.

Zdaniem Streżyńskiej ani odwoływanie się od decyzji, ani nawet skierowanie
                  sprawy do sądu nic Telekomunikacji Polskiej nie da. Bo spółka wyraźnie łamie
                  prawo. Firma będzie miała 30 dni na dostosowanie się do tego zalecenia. Jeżeli
                  tego nie zrobi, UKE może nałożyć karę w wysokości nawet 3 proc. przychodów
                  operatora.

Andrzej J. Piotrowski, ekspert Centrum im. Adama Smitha (CAS), rozważa taki
                  scenariusz: TP SA podporządkowuje się decyzji, ale jednocześnie podnosi cenę
                  stałego łącza oferowanego bez telefonu np. o równowartość miesięcznego
                  abonamentu telefonicznego, który obecnie muszą płacić użytkownicy Neostrady.

Streżyńska nie widzi takiej możliwości: - Oznaczałoby to, że do tej pory TP SA
                  subsydiowała usługi internetowe, a to zabronione. Usługi muszą być oparte na
                  kosztach. Poza tym nowy cennik firmy UKE może odrzucić.

Rozdzielenie Neostrady i usługi telefonicznej będzie bardzo korzystne dla osób
                  korzystających z taniej telefonii internetowej. Nie płacąc miesięcznego
                  abonamentu za telefon, i tak mogliby dzwonić według stawek wielokrotnie
                  niższych niż w tradycyjnej telefonii, a często wręcz za darmo. Wystarczy do
                  tego komputer, słuchawki, mikrofon i odpowiedni program, np. najbardziej
                  rozpowszechniony Skype czy polskie Tlenofon i Actio. Pojawiły się już w
                  sprzedaży specjalne telefony internetowe, które w ogóle nie wymagają komputera.
                  Przez internet rozmawia już 2 mln Polaków.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3462484.html
                  Czy TP podporzadkuje się do zaleceń UKE ? Ja w tej chwili płacę abonament ponad
                  42 złote, a z telefonu nie korzystamy.Mamy komórki więc są to
                  pieniądze "wyrzucone w błoto". Jestem bardzo ciekawa ruchu TP...i dalszego
                  ciągu tej sprawy.
                  • mania1119 Re: Internet wreszcie bez telefonu 05.07.06, 21:24
                    Wpadlo mi dzis w ucho,ale niestety nieuwaznie sluchalam,ze ma byc jakas forma
                    szybszej i tanszej neostrady,ale dla tych,ktorzy jej jeszcze nie maja.Moze cos
                    bedzie blizej wiadomo,a moze sie przeslyszalam?
                    • krista57 Re: Internet + telefon 05.07.06, 22:21
                      Z Neostrady nigdy nie korzystalismy,zawsze oferowali nam sie inni dostawcy
                      internetu.Obecnie takie usługi swiadczy nam Firma Espol.
                      Za przepustowosc maksymalną 300 kb/s opłata wynosi 69,55 zł.Dostawca raczej
                      nigdy nie nawala.W ubiegłym roku zaoferował abonament telefoniczny za 25
                      zł/brutto za
                      90 minut z naliczaniem sekundowym.
                      Juz gdzies był taki wątek.
                      • wiktoria53 TP nie rozdzieli neostrady i telefonu do 2007 roku 10.08.06, 21:20
                        Jakie to przykresad((((((((

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3541521.html
                        • wiktoria53 Neostrada bez telefonu za 30 zł netto 18.01.07, 08:13
                          "Neostrada bez abonamentu telefonicznego będzie dostępna od 15 lutego 2007. Od
                          15 stycznia można składać na zamówienia na nową neostradę oraz wnioski o
                          rezygnację z telefonu. Opłata za utrzymanie łącza sięgnie 36,60 zł brutto. "

Czyli nie opłaca się rozdzielić jak na razie.

mobile.idg.pl/news/103956.html
                          • wiktoria53 Zrezygnowałam z telefonu mimo 22.02.07, 08:34
                            wysokiej opłaty za utrzymanie łącza neostrady mając nadzieję na jej obniżenie,
                            czego domaga się Szefowa Urzędu Komunikacji Elektronicznej Anna Streżyńska.

Mimo mojego pisma dot. zerwaniu umowy na telefon, miła pani z TP kilka razy
                            próbowała się ze mna skontaktować i udało jej się to za 3 razem. Zabrała mi z 5
                            minut przekonujac mnie do nierezygnowania, ponieważ opłata za utrzymanie łącza
                            jest tylko trochę nizsza od abonamentu. Później namawiała na zatrzymanie numeru
                            na 1 rok za 20 złotych miesięcznie, bo moze po roku będę chciała mieć telefon
                            stacjonarny TP. Jestem cierpliwa, ale takie gadulstwo miłej pani z TP wkurzyło
                            mnie, czego nie dałam po sobie poznać sad(( również byłam miła sad(

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3936847.html
                            • wiktoria53 339 mln zł kary dla TP 22.02.07, 09:16
                              "Gdy pod naciskiem UKE TP udostępniła możliwość korzystania z Neostrady
                              klientom nie płacącym abonamentu telefonicznego. Niegdysiejszy monopolista
                              ustalił dodatkową opłatę za miesięczne utrzymanie łącza na 36,60 zł - kwotę
                              większą niż plan socjalny. "Kara za wprowadzenie tej opłaty będzie wyższa niż
                              wcześniej nałożona za nierozdzielenie neostrady od abonamentu telefonicznego.
                              Taka, żeby była dolegliwa, i żeby skonsumowała cały zysk TP z naruszenia" -
                              zapowiedziała wtedy Anna Streżyńska.

Jak widać prezes UKE obietnicy dotrzymała - kara w wysokości 338 mln 970 tys.
                              stanowi 3 proc. rocznego przychodu TP i jest najwyższą możliwą karą, jaką może
                              nałożyć urząd."

wiadomosci.onet.pl/1490916,18,1,0,120,686,item.html
                            • vogino55 Re: Zrezygnowałam z telefonu mimo 22.02.07, 09:41
                              Wiktorio zajrzyj do Ery -jest opcja numer TPSA zachowujesz za chyba 20 złi masz
                              stacjonarny z Era ,,,,,,,poszukaj
                              Wojciech
                              • p.a.d.a.l.c.o.w.a żadnej z licznych kar UOKiK..... 22.02.07, 09:45
                                ....TPsa dotąd nie uiściła i nigdy nie uiści. Tak to jest u nas z
                                egzekwowaniem prawa.
                              • natla Re: Zrezygnowałam z telefonu mimo 22.02.07, 11:54
                                Właśnie toczę rozmowy z erą, zobaczymy czy bedzie lepiej, w każdym razie jest
                                zachecajace.
                                • wiktoria53 Re: Zrezygnowałam z telefonu mimo 26.03.07, 16:19
                                  to otrzymałam rachunek za neostradę i abonament telefoniczny! I jak tu się nie
                                  wkurzyć? Musiałam wdepnać do telepunktu i monitować w tej sprawie. Na efekty
                                  trzeba poczekać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka