Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) .....

22.06.06, 20:14
Otwieram trazecie salonik w czerwcu....Wy gaduły wink))))))))))))
Obserwuj wątek
    • natla Powtórka łajdactw z dnia dzisiejszego :) 22.06.06, 20:15
      natla 22.06.06, 08:50
      Nikt tu jeszcze dziś nie zaglądał? Niesamowite.....włączam "baśke", stawiam
      zaparzoną kawę, śmietankę i "białą śmierć", rogaliki może podrzuci
      Złapałamoddech, ale na wszelki wypadek zostawiam ciepłe bułeczki, masło,
      szynkę, dżem,jajka po wiedeńsku i sok grejpfrutowy......Kundle, lecimy do ogrodu
      z kawą w dłoni, jak ze sztandarem wink))

dankarol 22.06.06, 14:15
      Co tu dzisiaj tak cicho, przecież to u mnie ma być burza. Ale jeszcze nie ma to
      na kawę przyszłam. Stoi kawka to sie poczęstuję, o bez cukru i bez mleczka.
      Bardzo dobra. A teraz nad basen, może burza nie przyjdzie.
      • natla Re: Powtórka łajdactw z dnia dzisiejszego :) 22.06.06, 20:16
        Tatry nie wyczytałam, bo nie lubię, choć nazwa bliska sercu memu wink)))
        • del.wa.57 Re: Powtórka łajdactw z dnia dzisiejszego :) 22.06.06, 21:32
          Jakie znowu łajdactwa? my tu sobie grzecznie w hamaczkach bujamy się proszę
          derekcji z lekturką w łapkachsmile)))
          • dankarol Re: Powtórka łajdactw z dnia dzisiejszego :) 22.06.06, 21:39
            No właśnie bujamy się z lekturką i nic po tym, my grzeczne jesdeśmy wink
            • del.wa.57 Re: Powtórka łajdactw z dnia dzisiejszego :) 22.06.06, 21:45
              Widzisz Danusiu,trzeba siem poskarżyć do wyższych władców na
              derekcje,kurcze,zadnego otwarcia,orkiestry,nowych woluminów,zapasów,drewutnia
              pusta tylko oczernianie ja siem tak nie bawięsmile))))
              • zlapalamoddech Re: Powtórka łajdactw z dnia dzisiejszego :) 22.06.06, 21:47
                Ja dzisiaj nadaję się tylko do bujania w hamaczku wink
              • dankarol Re: Powtórka łajdactw z dnia dzisiejszego :) 22.06.06, 21:47
                Ja też siem tak nie bawiem zbieram lalki szmatki i idem na swoje podwórko.
                Pewnie derekcja jeszcze bilioteczke zamknie i z basenu wode wyleje.
                • del.wa.57 Re: Powtórka łajdactw z dnia dzisiejszego :) 22.06.06, 21:52
                  Dawaj Alutka na hamak,pobujam Ciebie,chcesz coś do czytania? kurcze,pustki w
                  tym nowym salonie,ale odejmiemy sobie od ustów z Danutką i podzielimy sie z
                  Tobą/gingerem/
                  Masz rację Danutka,jeszcze hamaki nam pozabiera.
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 21:52
      W ramach strajku biorę jedną karteczkę i idę oglądać szkło kontaktowe. Ciekawe
      czy godzina strajku pomoże.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 21:57
        Dobra myśl Danusiu i nie postanie tu moja noga,dopuki......no!!!!!
        smile))
        • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 22:11
          del.wa.57 napisała:

> Dobra myśl Danusiu i nie postanie tu moja noga,dopuki......no!!!!!
          > smile))
          no (wink))))))to za rekonwalscentkę CYK,,,,,,,,,,,,,,,,
          • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 22:18
            Za rekonwalescentke smile)
            Spirt Drewutnia !!! Matko, cala "ksiazke bym przeczytala", po takim
            dzisiejszym , bardzo stresujacym popoludniu sad Wiec zdrowia Wszystkim, zycze smile
          • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 22:21
            Witajcie Gawiarenkowe czytaczusie....
            ja na troszkę, by na WAS zerknąć i jak i co u WAS...
            gdzies mignęło mi ,że drewutnia jest, o to dobra wiadomoscsmile)
            na skołatane seduszka też pomoze w niej pobyt?
            • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 22:28
              Oj, skolatane, wszystkim po troszke, wiec pobyt w Gawiarence, powinien je
              uspokoic. i ukoic smile Zreszta zawsze TU, mozna "zaczytac sie ", zapominajac o
              wszelkich "dolegliwosciach dusz" ...
              Czyli jest jak zawsze, OK ! Ale tylu "otwarc Gawiarenek", nie mial jeszcze
              chyba zaden miesiac...Chyba zaden, jak mnie pamiec nie myli, bo 2 lata juz
              klikam...smile)
              Oby tak dalej, oby tak trzymac !!!
      • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 22:09
        (smile)) lament i zawodzenie, czyżby 'Drewutnia ' była za daleko?Co ta pogoda
        potrafi zrobić z ludźmi? Tak nie moze być,,,proszę, mocno schłodzona "SPIRIT OF
        DREWUTNIA" po naszemu "Duch Drewutni"(wink)))))))))napoje do popicia w lodówce i
        ostrożnie (smile))
        Wojciech
        • bar_nata Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 22:38
          Uff!! No dotarłam wreszcie!! W koszyczku zapasik intelektualny
          przytaszczyłam....troszkę po drodze zboczyłam bo aniołki do pracy goniłam....
          Nie znam jeszcze ulubinych gatunków literackich bywalców, dlatego wzięłam co
          było.....Ginger też się znalazł, jakieś oszronione czyste kartki też na wszelki
          wypadek zatachałam, przyda się jak będzie chłodniej, oprócz tego lżejszą
          literaturę hiszpańską i kalifornijską ....kartki białe i kolorowewink no i
          rękopis przyjaciółki coś z wiśniami czy o wiśniachsmile
          • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 22:54
            Rękopisy trudno sie czyta /tyle tam zawijasów/a już ostatni rozdział
            pt;"Powroty" też z 'zawijasami' (wink))))))))
        • bar_nata Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 22:40
          Oj cóś mi się za szybko puściło.....tu z boczku na stoliczku dokładam
          jagodzianeczki świeżutkie, z jagód tegorocznych i koszyczek czereśni.....siem
          proszę częstowaćsmile)
          • bar_nata Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 22:46
            Przyszłam ......prztaszczyłam ....a tu pusto....
            Cóż wezmę w łapkę coś zimnego i pójdę kąty oglądać......
            • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 22:57
              bar_nata napisała:

> Przyszłam ......prztaszczyłam ....a tu pusto....
              > Cóż wezmę w łapkę coś zimnego i pójdę kąty oglądać......
              Witaj i tu zajrzyj
              img292.imageshack.us/my.php?image=gawiarenkapidziesieciolatkowa1.jpg
              Pozdrawiam Wojciech
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 23:09
                O!!!! jak miło sie zrobiło,Danutka!!!dawaj na pokoje(nowa)wkupne
                przyniosła,Wojtuś uzupełnił zapasy w drewutni,honor derekcji uratowany!!!!
                Jestem juz po tej...no...jak tam...rekonwales...coś tam...
                Dziękujemy Barnatko,ale sie wykosztowałaś!!poczęsuje siem /gingerem/Ty Barnatko
                pooglądaj nasze kąty,zobacz jaki piękny ogród mamy cały w
                kwiatach,tarasik,basen i zwierzaki i drewutnia do której to nasz Wojtuś ma
                klucze,powiem Ci na ucho(dorobiliśmy kuczyk) tak,wiesz na wszelki
                wypadek,czasem rdewienek zabraknie a Wojtusia nie ma,to wiesz...ale cicho,ani
                mru..mrusmile))

• natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 23:15
                  Ale fajnie, ja właśnie kartkuję gingersa......dziś w tym upale jest wspaniały smile
                  Barnata się spisała na 6, a i Delwa swoje dołożyła. wink)
                  Może jakąś muzyczkę?
                  Włączam KLIMĘ!!!..............oooooo, jak przyjemnie....no to moze rocka?
                  I tańczymy....tylko gdzie te chłopy sad(
                  • bar_nata Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 23:21
                    Ooo!! muzyczka dobrze że usłyszałam bo juz daleko mnie poniesło......
                    no imprezka widze że się rozkręca.....
              • bar_nata Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 23:23
                A Gawiarenka i okolice pięknościowe .......tyle kwiatów i motyli super.....jest
                gdzie przysiąść ....będę wpadaćsmile
                • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 23:27
                  To ja kończę strajk i do gawiarenki wracam
                  • bar_nata Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 23:28
                    To dobrze ....bo Natla imprezkę rozkręciła i spać poszła.....już myślałam że
                    sama się tu kręcić będęwink
                    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 23:32
                      Bar natko nie licz na to. W gawiarence wieczorem zawsze jest tłoczno, chyba że
                      pomór jakiś
                    • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 23:33
                      Śpię, ziewam i jednym okiem Was pilnuje, bo Ty nie wiesz co tu sie moze dziać...
                      tylko nie wiem, czy aura dziś sprzyja łajdactwu gawiarenkowemu wink))
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 23:33
                  Poczytałam,potańczyłam Barnatko,wszystko smakowało mniam..mniam..wiedziałam,ze
                  Ci sie spodoba!!!gawiarenka ma moc ...przyciągania do lektury a czytających tu
                  sporo,miło było,ale już na mnie czas,mydło,ręcznik,szczotka,pasta do łazienki
                  marsz i...basta!!!ten wierszyk opowiadałam moim dzieciom jak miały problemy z
                  wieczornym kompaniem,dzisiaj recytują go swoim dzieciomsmile)
                  • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 23:40
                    Ha! zdążyłam? nareszcie chłodniej!
                    Przyniosłam ciekawe wino ,przepisuję z etykiety:
                    Heart Beats Cabernet-Sauvignon Sweet wine of South Africa
                    mmm,czerwone,aksamitne - wcale nie takie słodkie - pycha!
                    Zostańcie jeszcze trochę smile
                    • bar_nata Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 23:41
                      No to podsuwam kieliszek i chętnie spróbuję....
                      • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 22.06.06, 23:52
                        Danuś na twoją odpowiedzialność, bo słodkiego nie lubię
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 10:57
      Kundziu poproszę kawę, piję i idę na wagary, bo mnie bez przerwy wywala. Nie
      będzie mnie grat jakiś denerwował.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 12:56
        Musze troche odsapnąć,Kundziu kawę proszę,postawie mnie na nogi,tej pracy w
        domu człek nigdy nie /przerobi/zawsze coś,właśnie zrobiłam trzy słoiczki dżemu
        jabłkowo-truskawkowy,zastało mi pare jabłek zaczęły się /marszczyc/lubię
        jabłka,ale tym razem trafiły się niezabardzo smakowo a szkoda wyrzucić,dodałam
        trochę truskawek i wyszedł smaczny dżem.
        • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 15:17
          To ja zaraz zjem bułeczkę z masłem i Twoim dżemem, Delwusiu.
          Pyyyyyyycha smile)
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 16:42
            Wiadomo KTO robił ten dżemik a co!!!!!Tak sie cieszę Kesairko,ze mój wyrób tak
            Tobie smakowałsmile)))
            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 16:50
              Kundzuuuuuu,gdzie Ty znowu latasz co? no dobrze,juz dobrze,myślałam,że znów
              gdzieś wybyłaś z P.Witkiem,nasz ci On,zrozumiano!!! ma nas pobujać w hamaczkach
              albo wachlować,mogę o kawkę poprosić,Kundziu o dziękuję,poleże sobie chwilkę
              pod brzózkąsmile
              • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 18:20
                Delwa, złaź, teraz ja się wyleguje.....chyba musimy posadzić parę par brzózek,
                bo się ciasno robi. Jutro zakupię i wkopię.....kupię juz takie 5-metrowe, że
                hamaki unieosły....wink)
                No to zalegam na hamaku.....no posuń się chociaż zmierzlaku......o
                rany......gingers mi się wylał, hamak pęcnął....no wiedzisz? sad((( Koniec, od
                jutro szlaban na lodówke.....wyszło , ze oprócz brzózek, jeszcze hamaki muszę
                dokupić.....czy ktoś mnię wspomoże?
                Biorę resztkę napoju i chowam się w basenie.....ten przynajmniej się nie
                rozleci....smile
                • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 18:30
                  A może proszę derekcji wyciągnąć by tą ławkę huśtawkę z drewutni. Ostatecznie
                  nas jest więcej, więc nam jest bardziej potrzebna niż stałemu bywalcowi
                  drewutni.
                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 18:35
                    No nie wiem.....hmmmm.....wiesz....no bo jak już całą prawie drewutniankę mu
                    podiwanimy, to przynajmniej wprowadzi się w trans na huśtawce......
                    • jozefina33 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 19:33
                      A witajcie , witajcie.Wpadłam na chwilke bo naleweczkę mam wisniową z ubiegłego
                      roku.Wypić trza i naczynka opróżnić bo wisieneczki zaraz nowe dojrzeją,a i
                      spirytusik już czeka na ich zalanie.Częstujcie się częstujcie kochane.
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 19:41
                        Wow...naleweczka wiśniowa i to z zeszłego roku!!!! to musi mieć MOC,kurcze,może
                        by to rozcieńczyć?? wieczór długi....a dużo masz tej naleweczki Józefino?smile))))
                        • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 19:42
                          Ja też jestem chętna na naleweczkę . Józefinko starczy jeszcze dla mnie?
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 19:37
                      Nic nie rozumiem??? tyle czasu bujałam sie na hamaczku i nic sie nie
                      działo,nawet we dwie z Danutką zmieściłyśmy się razem,nie wiem co zrobiłaś z
                      hamakiem,że się rozleciał....kurcze i poszła sobie popływać!!!!mało
                      tego...gingera wylałaś rozrzutna kobieto!!!A z tymi brzózkami no...dobra
                      myśl,coby nikt nas nie podglądał.Wojtuś nie będzie miał nic przeciwko
                      huśtawce,stoi tam bezużytecznie,niczego więcej nie ruszamy,skocze do nocnego po
                      nowelki,jakby cosmile))
    • jozefina33 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 19:46
      Oj starczy starczy .Niezły zapasik sie zrobil.Slubny już nie może delektować
      się naleweczką bo jakieś tam tablety zażywa to i zapasy nie
      stopniały.Rozcieńczać nie trzeba ....starczy dla wwszystkich.
      • mania1119 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 19:48
        To ja malenki pozegnalny lyczek i zmykam.
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 19:51
          No co Ty Mania,dopiero zaczeliśmy a Ty juz chcesz uciekać?
          • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 20:00
            Mania nie wygłupiaj się, to jest pyszne. Józefinko możesz dalej produkować
            takie dobre rzeczy.
            • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 20:57
              A czy ja tej naleweczki mogę spróbować ? smile) tak nie za dużo jedna banieczka
              starczysmile)))))))
              • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 21:40
                Ha, ha, to Wy chlejcie nalewkę, a ja wyżrę wszystkie wiśnie.....mogę Józefinko?
                Siądę z nimi na tarasie i odpocznę po ciężkiej pracy.....chodziłam meandrami
                wizytówki, bo Alutka (Złapałamoddech) juz tak mędziła, że skapitulowałam. wink
                • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 21:42
                  Daj choć jedną wisienkę.
                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 21:54
                    Nie! wink)
                    Wychlałyście nalewkę beze mnie? No to wara od wisienek. Ja zresztą czekam na
                    zgodę Józefiny.
                    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 21:58
                      To czekaj a ja zjem. Pamiętam, jak w dzieciństwie dorwałam sie do śliwek. Ale
                      były dobre. Potem niestety postawili gąsiorek na szafie.
                      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 21:59
                        A pódziesz Ty? !!!!!!
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 22:38
      Przed kolejnym rekordzikiem usiadę na chwilę i coś zimnego się napiję, żeby
      mnie zadyszka nie złapała
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 23.06.06, 23:53
        Gońcie dziewczyny,gońcie te rekordy ja nie dam radę konferuję z moim
        synem,zostawcie troche wisienek co!!!
        • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 00:31
          o wisienki sobie leżą, może przed snem jedną, dwie, no góra cy
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 00:37
            Przyszłam po wisienki,gdzie one leżą,nic nie widzę,tylko same pestki po
            wisienkach,no nie ja siem tak nie bawięsmile))
            • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 09:59
              Kawusia rano dobra jest tralalala....witam,idziemy ze zwierzaczkami na obchód
              posesji gawiarenkowej - żółwikom przylepiłam kokardy,żeby sie nie zgubiły w
              trawie...jakby co to wianek wiję...
              • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 10:06
                O, jakie te żółwie pienkne, baradzo pienkne z tymi kokardami.
                • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 10:08
                  O kurcze, zapomniałam, Nie było mnie wczoraj i o tych wiankach dopiero dziś.
                  Brać sie do roboty trzeba, aby odzyskać utracone. Znikam i za plecenie gdzie
                  indziej się biorę. Wianek muszę mieć. Wszystkie chyba juz maja to ja będę mieć.
                  Musze tylko pomyśleć, a pogoda piekna to i myslenie bardziej takie leniwe...
                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 10:30
                    No, i hamak jest dziś mój. Wczoraj to sie biły o niego, aż biedak nie
                    zdzierżył. A dzisiaj - mój ci on jest. Nie dam go nikomu i nie posunę sie
                    nawet. W końcu, kto pierwszy ten... ma hamak.
                    Inna sprawa, że przydaloby sie parę brzózek, ale jak my, słabe takie babiątka,
                    mamy tutaj te 5 metrów drwa dotaskać? Ale coś z tym trzeba zrobić, bo z wiekiem
                    chęc do przyjmowania pozycji poziomej stanowczo wzrasta. Przynajmniej ja tak
                    mam.
                    • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 12:09
                      Pomyslalam ze zalapie na kawe...im.Jana albo Danuty..a tu cisza ..
                      • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 15:10
                        Toficzko, wprawdzie nie jestem dolenizantką, ale kawę i nie tylko mogę Ci
                        postawiś. Proszę świeżo zaparzona ze śmietanką, czy koniaczkiem?
                        • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 15:20
                          Danutkosmile
                          cudnie pachnie, bo imiennie brzmismilewiec bardzo smakuje....od Ciebie Danus, ze
                          tez ok 1000 km ,a tak pachniesmileto dopiero nossmile
                          biegne po lody z lodowki i bedziemy oczekiwac degustujac pysznosci na
                          nastepnych gosci gawiarenkowych...
                          o jak cudnie usiac na tarasie... "
                          "Lato,lAtO wszedzie..
                          oszalalo chyba moje sercesmile
                          • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 15:32
                            Marylko, kawa i lody to jest to. Usiądźmy w cieniu, bo słoneczko praży.
                            • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 16:15
                              Przysiade i ja w cieniu, juz prawie "ozdrowiala", z popoludniowa kawa i zimnym
                              drinkiem...Na frasunek dobry jest zimny trunek smile)
                              A zwlaszcza juz na taki upal, niesamowity upal u mnie dzis 36 w cieniu, od
                              wczoraj...Makabra ...
                              • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 16:21
                                Wroce wieczorkiem, jak sie z lekka schlodzi "atmosfera"...Przepraszam.
                                • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 16:26
                                  Reginko,jak dobrze ze do gawiarenki ,przybylas, tu i chlodku mamy na hamaczek
                                  wiec Ciebie zapraszamy,
                                  a zreszta ,co ja tu bede duzo ,co i jak , czuj sie jak bys w domku juz bylasmile
                                  --lody nie zaszkodza, kawa podana..
                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 24.06.06, 23:01
                                    Przespacerowałam się tutaj, bo pogoda wprost na spacer wymarzona. Sprawdzę, czy
                                    tu wszystko w porządku, bo coś bardzo cicho tu po południu było, a to raczej
                                    niezwykłe.
                                    No tak, wszystko na ościerz potwierane. Przymknę troche okna, bo może jakaś
                                    burza albo inny grad sie trafi, zgaszę światło. Jutro znów tu będzie gwarno.
                                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 14:23
                                      O...co za pustki były tu wczoraj!!! żywej duszyczki? jestem ciekawa jak wypadła
                                      statystyka,chyba kiepskosad
                                      Dzisiaj też nikogo? straszny upał,otwieram okna,drzwi zapełniam lodówkę
                                      napojami niech się chłodzą,biere lody,mrożoną kawę i pędzę pod brzózki na
                                      hamaczek,taka cisza,pobujam sie w chłodzie.
                                      • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 14:50
                                        Witaj Helenko!Juz hamak zajęty?
                                        Jak widac ze zdjęć to "mam większą siłę" i pozwole sobie ...lekko popchnąc.
                                        Nie obrazisz sie chyba na rekonwalescentkę smile))
                                        Czy ja zle widzę? jakies same kokardki chodzą po trawie...tylko dlaczego tak wolno?
                                        Pijemy lekko schłodzonego gingersa a potem czas na południową sjestę.
                                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 14:55
                                          Krysiu,już zwalniam Ci hamaczek,poleże piętro niżej,to dobre na kręgosłupsmile)
                                          Dla Ciebie wszystko skarbie,odpoczywaj i bardzo się cieszę,ze jesteś z
                                          nami,schłodzone pyfffko to jest to,dziękismile))
                                          • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 15:14
                                            Witajcie dziewczyny, właśnie wróciłam ze spaceru, ale upał. Prosze o kawałek
                                            cienia. Przyniosłam sorbet truskawkowy .
                                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 15:52
                                              Witaj Danutka,dawaj pod brzózki na kocyk a tu masz schłodzonego gingerka od
                                              Kristy,ale proszę cichutko,Krysia leży w hamaczku i drzemie sobie,dzięki za
                                              sorbet zaraz biorę się za niegosmile
                                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 16:13
                                                Przyniosłam lody waniliowo-truskawkowe,jaby co są w lodówcesmile)
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 17:33
      Ale przyjemnie pod brzózkami, ani mi się nie chce palcem kiwnąć. Halutka dzięki
      za zimne pyffffko.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 17:58
        Komu,mrożona kawa i lody i woda mineralna z lodem? wybieram się do lodówki co
        komu przynieść? Danutka piffko oszronione czy......
        Wreszcie troszkę przyjemniej się robi,ło,matko jak znieśc tą saunę?????????
        Chyba zaraz wskoczę do basenu i nie wyjdę przez dwie godzinysmile)
        • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 18:08
          Halutka wszystko co zimne proszę, bo tak miło pod drzewami,
          • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 18:13
            O, jak miło, że jesteście, dziewczyny. O, i Krysia jest. Witaj, Krysiu,
            serdecznie. Tak się cieszę, że jesteś z nami. Leż, leż sobie. Przysiądę na
            trawie. Oj, nabiegałam się dzisiaj co niemara, bo wątków pełno i wszędzie
            zajrzeć trzeba. Ale musiałam, bo tak pohulac moge tylko w soosbity i niedziele.
            No to wtedy szaleję. Bo w tygodniu - odpada. Macie coś zimnego dla zganianej
            baby?
          • mania1119 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 18:15
            Wspaniale,szalone Kobiety!:zmykam,wypijcie moje zdrowko i posiedzcie sobie
            milo,a ja juz mowie Wam-milego wieczoru a potem kolorowych snow.(czy
            zauwazylyscie,ze zwinełam jedna porcje mrozonej kawy...?).Szklaneczke przyniose
            jutro.
          • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 18:20
            Dzięki,ze mnie nie obudziłyscie.
            Sorbet truskawkowy juz podjadłam i zabieram sie za cos konkretnego
            a ktos mówił,że jak gorąco to brak apetytu...co macie na obiad?
            • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 18:27
              Przymknęłam na moment oczy, a tu Mania sie przemknęła. Szkoda, że już poszła.
              Krysiu, przespałaś sie trochę?
              Pytasz, co na obiad? Bo ja wiem, jak ja cały dzien tak latam. Ale Danusia i
              Helenka, jak matki są tutaj, to chyba nakarmia głodnego? Co dziewczyny?
              • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 18:31
                Krysiu, słyszysz, jak się uwijają w garach? Na pewno, jak zwykle zresztą, coś
                dobrego zorrganizują. Bo one takie kobitki są...
                Ale ja już muszę znowu zniknąć - latałam po wątkach, a prasowanie juz do
                przedpokoju mi wyszło. Znikam na godzinkę. Ale wrócę.. Narazie
                • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 18:49
                  Nawet się nie rozglądam kto tu jest, tylko......Kundziuuuuu......woooodyyyy...
                  do reklamy cię wzieli, czy co? wszystko jedno jakiej, byle mokrej i dużo!
                  Nawet pies padł, oczywiście po wypiciu miski wody....
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 19:07
                    Wody ci u nas pod dostatkiem Natluś,z lodem z prądem co wolisz? Krysiu mam
                    parówki i duuuużżżaaaa michę sałaty do tego,taki miałam obiad,za gorąco na
                    pichcene,a sałatka samo zdrowie pomidory,papryka,kukurydza,zsczypiorek i czort
                    wie co jeszcze,smakuje wyborne.
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 19:09
                      Natluś,zapomniałaś,że Kundzia soboty i niedziele ma wychodne? rozumiem to ten
                      upał!!!!proszę woda czysta z lodem pij na zdrowiesmile
                      • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 19:14
                        Moze rosolku z makaronem Wam podrzuce ale czy w taka goraczke bedzie Wam
                        smakowal
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 19:17
                          Super Aniu,Krysia napewno sie ucieszy i zje z apetytem rosołeksmile))
                          Krystyno!!! gdzie jesteś rosołek Ani stygniesmile))
                          • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 19:20
                            Dla Krysi rosolek dla Was miesko z rosolku i troszke ziemniaczkow
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 19:28
                              Józefino jest kawa mrożona proszę Cię bardzo,ale masz wspaniałe poczucie
                              chumoru,wskakuj bez pardonu a ja razem z Tobąsmile)))
                              Aniu słoneczko,że też chciało Ci sie w taką gorączkę gotować,dziękujemy Ci w
                              zamian siadaj,odpocznij sobie a ja podam Ci kawę mrożoną a może masz ochote na
                              lodysmile
                              • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 05:06
                                Ćśśśś, wszyscy jeszcze śpią, więc kawę nastawię, pootwieram okna i drzwi, wezmę
                                piesy i do ogrodu, i do basenu hop. smile
                                • ira.mak Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 09:04
                                  Musisz o tej porze robić pobudkę?Ale to własciwie dobrze,bo otej porze jeszcze
                                  można oddychać.Choć nie wypada ale mam ochotę na odrobinę ginu z tonikiem.Na
                                  zdrowie!
                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 09:36
                                    Dzięki Ci/szefofa/za kawusię,ło,matko o 5-rano obchód robisz? chyba spać nie
                                    możesz,następna już drinkuje od ranasmile)))))
    • jozefina33 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 25.06.06, 19:19
      Witajcie kochane ,wpadłam na chwilkę odpocząć.Mogę prosić o mrożoną kawkę?
      Siądę sobie na kocyku z boczku.Wskoczyłabym na chwilkę do basenu ale boję się
      że poziom wody się podniesie i wystąpi z brzegów.
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 09:46
      O kawa na stole, to ja też sie poczęstuję, bo po spacerze mózg mi się letko
      zagocił.
      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 09:52
        ŻŻŻeby tylko mózzzzzg.....
        Właśnie wróciłam ze spacerku i wentyluję się.......przyniosłam zimną, mocną
        herbatę, cytryna obok, a lód w lodówce ( dobrze, że ją odmroziłam, bo nie
        byłoby lodu).
        Irenko, drinkuj sobie , drinkuj, u na wszystko uchodzi wink), choć staram się
        trzymać fason przynajmniej do 12-tej, coby spokojnie mówić, że czytamy jedynie
        po południu wink))Nie wykluczam czytania po kryjomu, gdzieś w drewutni, albo pod
        brzózkami.
        • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 09:55
          Ale dlaczego nie uchodzi? jak ktoś ma smak rano na nowelkę, a wieczorem nie, to
          co ma wtórnym analfabetą zostać?
          Mrożona herbata może by mi pomogła myśleć
          • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 10:04
            No niby masz rację Danusiu.....ja chciałam tylko zachować pozory ,,,,,,wink)
            • malwina52 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 10:50
              witam, jakas wielka porcja melby by sie przydala,
              poszperam pozagladam moze cos sobie ukrece
              do schlodzeniasmile
              milego gawiarenkowania stalym bywalco zycze
              • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 11:00
                Malwinko, jak ci się ukręci więcej to jestem chętna wink)))
                • malwina52 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 11:18
                  Lody Melba z brzoskwiniami dla Danusi smile)))
                  3 gałki lodów,
                  brzoskwinie,
                  wiśniówka,
                  wiórki migdałowe

(drei Eis kugeln, die Pfirsiche, das Kirchwasser, die Mandeln / 3 the knob of
                  ice-creams the, peaches, the cherry vodka, almond chips)

• dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 11:31
                    Malwinko dziękuję jesteś najlepsza na świecie. Mmmmmnia jakie pyszne.
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 15:21
                      Malwinko,ja tez chcę loda,wyskrobiesz coś dla mnie?Cięzko pracowałam dzisiaj
                      trzy godziny prasowanie ufff w między czasie obiad,pogoda dzisiaj do
                      prasowania,słonca nie ma ,na szczęście,wiatrek powiewa,zasłużyłam na chwilę
                      odpoczynku,Kundziu kawę poproszę idę pod brzózki odsapnąćsmile)
                      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 16:24
                        I co....Malwina nie dała lodów-wyskrobków, więc podrzucam tort lodowy....a
                        tyjcie wink))
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 16:33
                          Dzisiaj mogę sobie pozwolić na kawek torta,zbyt dużo kalorii spaliłam przy
                          prasowaniu,muszę uzupełnić te....pyszny do kawy w sam raz,dzięki szefofoosmile))
                          • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 16:50
                            A pódziesz Ty od moich brzózek? Nie widzisz, że sprowadziłam dla każdego
                            dwie.....podpisam, widzisz? Obok mnie masz, więc poproszę uprzejmnie o oddanie
                            mi moich....jasne? A co będzie z hamakiem? Jeszcze go ie naprawiłaś? Dawaj
                            swój....
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 16:58
                              Jezu!!!to juz pomylić sie nie można!!!moje brzózki,co za pazerota!!!!
                              Kurcze,a co ja ten hamak zpsułam?? po co właziłaś do mojego hamaka?
                              P.Witek powinien baty zebrać,miał pozszywać ten nieszczęsny hamak a nie szlajac
                              sie z Kundząsmile))
                              Dobrze,juz dobrze masz ten swój hamak ja siadam pietro niżej na kocykusmile
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 17:02
                                Danutka jak będziesz szła pod brzózki to patrz/podpisane/cobyś nie usiadła pod
                                szefofej brzózkę,weż koc ze sobą,uważaj derekcja dzisiaj gryziesmile)))
                                • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 18:16
                                  NBo Cię ugryzę, faktycznie....uz sklerozo nie pamietasz z kim ten hamak wczoraj
                                  rozwaliłaś? Dawaj swój nowiutki, a ten sobe napraw....chyba się obrażę, alke
                                  będę udawała, że nie wink))
                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 18:30
                                    Oj,musisz tak głośno krzyczeć z kim,kiedy,co robiłam??????
                                    No i zwierz sie tu kurcze,powinnam ja sie obrazić,że jestes /papla/
                                    smile))
                                    • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 18:44
                                      powrzucam Wam kosteczki lodu za biustonosze hihihihiwink
                                      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 18:47

Maleństwo, Ty to masz zawsze wyjscie z sytuacji smile
                                        Dobra, ierzcie wszystkie brzózki, ja idę do basenu wink
                                      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 19:24

Maleństwo, Ty to masz zawsze wyjscie z sytuacji smile
                                        Dobra, bierzcie wszystkie brzózki, ja idę do basenu wink
                                        • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 19:35
                                          o kurcze pod brzózkami echo lata i szefowom powtarza. Ze własnym kocykiem z
                                          zapasem zimnego picia idem . Ct ktoś ce.
                                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 26.06.06, 19:47
                                            Danutka,tylko patrz dobrze pod która brzózkę siadasz,podpisane przez szfofą,ja
                                            chcem zimnego gingera,Kundziu pyfko poproszęsmile
                                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 27.06.06, 10:59
                                              Witajciesmile)))))
                                              Zwierzaki na powietrzu,okienka pootwierane,leżaki rozłożone,kawa
                                              zaparzona,napoje chłodzą sie w lodówce a Kundzie wysłałam po zakupy,ginger nam
                                              sie kończy,usiądę chwilkę z kawą i biegnę dalej,acha w salonie na stoliku
                                              położyłam wafelki orzechowo-kakaowe,może ktoś ma ochotę? naraziesmile))))
                                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 27.06.06, 13:49
                                                Usiade sobie z kawusią pod brzózką,biore swój leżak,zeby szefowa znów sie
                                                nie /czepiała/,że leże na jej hamakusmile))
                                                Poobiednia kawa smakuje wybornie,przyniosłam koszyczek truskawek,smietana jest
                                                w lodówce w areozolu,jak ktos lubi ze smietaną.
    • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 27.06.06, 13:51
      Del.wo jak ty możesz jeść ozonową śmietanę ....smile))))lecę na działeczke pa mili.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 27.06.06, 14:24
        Sagi,ja nie cierpię śmietany to dla smakoszy przyniosłam.
    • jozefina33 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 27.06.06, 17:28
      Wpadłam chwilkę odpocząć.W pracy 3 godziny w terenie autkiem , a w nim chyba
      100 stopni.Jestem wykończona .A w domu obiadek czekał .Jednego nie trace w
      czasie tych upałów - apetytu.I wcale z tego powodu nie jestem
      szczęśliwa.Poproszę o coś zimnego do picia kochane moje.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 27.06.06, 18:09
        Józefino u nas wszystko dostaniesz,mamy zapas w lodówce woda mineralna z
        babelkami lub bez,tonik,różniste napoje owocowe i zimne pyfko,bierz co
        chcesz,współczuję Ci jazdy samochodem bez klimatyzacji a najlepiej wskakuj do
        basenu,nikoguśko tu nie ma,możesz śmiało dać nurkawink)
        • jozefina33 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 27.06.06, 19:22
          Dzięki stokrotne.Siem obnaże i wskakuje. Ale fajnie chlup , chlup.
          • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 05:09
            A cóć to za bezeceństwa wczoraj się tu odbywały? wink))
            No to ja parzę kawę i lecę do wody.....w kostiumie, józefino,
            w kostiumie wink)................taras otwarty, kawa i bułeczki na
            stoliku...pokiwam Wam z wody .....
            • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 05:31
              Ja przebieram sie w koszulke i nur do lozka.Kaweczke wypije jak wstane.Zycze
              Wam udanego dznia bez upalow
            • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 10:11
              Dzięki derekcjo za kawę bardzo chętnie wypiję, ale jakoś na bułeczki ni mam
              chęci. Może po moczeniu w basenie. chluuuuuuupppppp.
              • wirella Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 11:38
                Ja równiez wskakuję do basenu i chyba nie wyjdę do zachodu slońca; to jedyne
                miejsce gdzie da się żyć.Nawet na dyrekcyjną kawe nie mam ochoty.
                • ira.mak Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 12:43
                  Litości poproszę szybko coś mocno schłodzonego,choć moje gardło wrzeszczy
                  NIE!!!Dziewczyny,jak fajnie jednak wrócić do domku,byłam tydzień u siostry w
                  Poznaniu,było super-ale w domku najlepiej.Tylko że przed chwilą skończyłam
                  odkurzanie 120m.bo mój mąż zapomniał że takowy sprzęt w domu istnieje.A mój
                  superkundel gubi na dodatek kudły.Ale co tam ,skończyłam i teraz do wieczora
                  będę nic nie robić.Siądę na tarasie i będę czytać słuchając bluesa.Tak
                  nawiasem-czy ktoś z was lubi ten gatunek muzyki?Bo ja uwielbiam[poza innymi]
                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 12:50
                    Dobry blues, to jest to.....na dzisiaj super.....włącz trochę głosniej i chodź
                    z tą książką nad basen, bo my z Wirellą siedzimy w wodzie. A moze sama na
                    chwilę wskoczysz? wink)
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 13:11
                      Wow,co tu się dzisiaj dzieje??? Ale fajnie wygladacie dziewczyny w
                      basenie,tylko głowy Wam widać,ja siadam pod brzózkę(moją) i piję derekcyjną
                      kawę po obiedzie,co za relaks!!!
                      smile
                      • ira.mak Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 15:39
                        Ale kusisz tym basenem jejku tak z głową ,na oślep!Troszkę się jakby poziom wody
                        podniósł?Trochę mi lepiej.Idę teraz nic nie robić,właśnie mi druga połowa
                        zrobiła kawę-i jak ja mam schudnąć?
                        • krise1 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 16:18
                          Szkoda że nie potrafię pływać, chętnie bym się pochlapała. Za kawkę dziękuję,
                          wolała bym coś chłodnego. Usiądę pod drzewkiem w cieniu i pomarzę sobie na
                          czytanie dziś za gorąco.
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 16:31
                            Na czytanie to może za gorąco,ale na oszronioną nowelkę pt,''gingers'' w sam
                            raz,skusiłam? zastanów się Krise idę do lodówkismile))
                            • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 20:46
                              Halutka, czy w tej lodówce jest jeszcze to zimne?
                              • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 22:00
                                No jest czy nie......to zimne oczywiscie.............pochmurno, ale parno jak
                                cholercia wink))
                                • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 22:08
                                  Halutka chyba przymarzła do lodówki, albo poszła do sklepu po zapasy
                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 22:28
                                    No to ja lecę do nocnego......a swoją drogą barek przepełniny, a nam się
                                    gingersa zachciało.... wink)
                                    • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 22:51
                                      Na dobranoc lub na dzieńdobry, dobra wiadomość:
                                      s003.wyslijto.pl/?file_id=69191507935630417192
                                      Pa, pa wink))
                                    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 28.06.06, 22:52
                                      To ja już sobie bądź co przeczytam.
                                      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 08:13
                                        Chyba się stanę GZK (Główną Zaparzczką Kawywink)
                                        Znów nikogo nie ma.....dobra, kawa gotowa, bułeczki i rogaliki jeszcze ciepłe
                                        są.....piesy!.....na spacerek.....oooo , żółwik coś się słania.....pewnie z
                                        głodu......masz tu biedaku trochę sałaty......no lecimy......Kundziu, wstawaj,
                                        trzeba trochę ogarnąc Gawiarenkę. Ja wszystkiego nie bedę za ciebie robić.....
                                        • tesunia Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 09:37
                                          hmmmmmmmmmmmmmmmmm..przyjemne sniadankowe zapachy,dzieki szefowosmile
                                          lapie za rogaliczka i kawcie zabarwiam mleczkiem
                                          zasiadam wygodnie i zaczynam sie wczytywac w forum.

cieplego dnia zycze.
                                          • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 10:34
                                            witam i pewno zaraz mnie wywali...od 8 rano udało mi się zrealizować 2
                                            wpisy,ten jest trzeci...
                                            piję kawę i cieszę się powietrzem po rannej burzy
                                            • wirella Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 11:55
                                              Również wpadłam na kawę, znacznielepiej smakuje w miłym towarzystwie.
                                              • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 12:31
                                                Wirello, Ty teraz nie kawę żłop, tylko oblewaj swój pierwszy zdaje się
                                                rekordzik ..... 84848 ......już po 12-tej, więc możesz wink)
                                                Na wszelki wypadek stawiam zimne gingersy na tarasie, a sama lecę popływać......
                                                ze szklaneczka oczywiście, na Twoje zdrowie.
                                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 13:04
                                                  Witam,jak tu miło i wesoło,jestem po obiedzie i nie wiem czy kawa? czy
                                                  giner,zimny,oszroniony? chyba jednak chwycę się za oszronioną butelkęsmile)
                                                  Słusznie Wirelko rekordzik trza podeprzeć bo....się obalismile)) Dobrze Ci szefofa
                                                  radzi!!
                                                  Natla...ale swietnie pływasz,kurcze,aż Ci zazdroszczę, woda to chyba Twój
                                                  żywioł co??
                                                  • wirella Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 07:45
                                                    Kochani! Wczoraj dopadły mnie dolegliwości gastryczne. Dlatego oblewanie
                                                    swojego rekordu przenoszę na dziś na godz 18. Serdecznie zapraszam.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 08:17
                                                    Okurcze....już się cieszę Wirello. Każdy powód dobry wink)
                                                    Ale mogłaś chociaż kawę zaparzyc.....sad wink))No dobra, włączam ekspres, lecę po
                                                    bułeczki i robię jajka po wiedeńsku.....przychodźcie szybko, bo wystygna.
                                                    Może by ktoś z piesami na spacerek.......
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 10:10
                                                    Szefowo dzięki za pyszną kawę, Wirelko dzięki za zaproszenie na bal, to się
                                                    będzie działo.
                                                    Melduję, że piesy wybiegane i umyte po deszczowym spacerze.Żólwiki dostały
                                                    sałatkę, a koty rybkę. Dla reszty pierogi z borówkami.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 16:13
                                                    Kundziuuuuu,kawę mrożoną poproszę,można sie roztopić,chyba zaraz wskoczę do
                                                    basenu,nikogo nie ma? rany,u mnie znów sauna+35 ja nie lubię takiej
                                                    spiekoty,błłeeeeee,okey,łyczek kawy i nura do wody chluppppsmile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 16:47
                                                    Wspaniale jest w basenie,chociaż pływać nie umniem,najchętniej to bym z niego
                                                    nie wychodziła,ale trzeba się zrobić na bóstwo,jakaś imprezka siem szykuję o 18-
                                                    stejsmile))
                                                  • wirella Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 17:05
                                                    Przyniosłam w plecaczku najcięższe rzeczy: Becherovkę , szampana, 4
                                                    xGinger,Egri Bikaver i 3 Muszynianki;pędzę po resztę,w ciągu 15 minut
                                                    przyjmuję jeszcze zamówienia co jeszcze mam dostarczyć.Szelki w plecaku urwaly
                                                    mi się.Czy ktoś ma ochotę na kawior?
                                                  • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 17:20
                                                    Jak impreza to impreza
                                                    ....do szampana to tylko kawior!

Ależ masz gest wirellosmile))

Nie dzwigaj Muszynianki tu zastaniesz bardziej czytające towarzystwo
                                                    ide robic manicure na wieczór...może ktos do tańca zaprosi...
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 17:39
                                                    Krista się pindrzy, Wirella książki znosi ( a uważaj, bo przepukliny
                                                    dostanieszwink), to ja też lecę się stosowniej ubrać. Przyjdę zaraz Ci Wirelko
                                                    pomóc stoły zastawiać. smile
                                                  • wirella Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 18:10
                                                    Ledwo zdążyłam poukładać pieczywo, masło ,pomidory, sery i nieco
                                                    kińdziuka,ostatnie już chyba
                                                    truskawki. Myślę że i na keks znajdzie się jakiś amator, Wycisnęłam również sok
                                                    z 3 grapefruitów. Sagi , czy wystarczy. Jeszcze tylko proszę Natlę o zaparzenie
                                                    kawy,herbata jest już przygotowana. smile)))))))))))))))
                                                    Jak inaczej biegnie czas, kiedy pochłania nas coś, co nie służy zarabianiu
                                                    pieniędzy na życie. wink)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 18:21
                                                    Wow,ale imprezka!!! Wirelko,dlaczego mnie nie zawołałaś pomogłabym Ci taszczyć
                                                    te cięzary,właśnie siem odświeżyłam(po raz czwarty) jeszcze tylko włos i ....
                                                    chyba porozstawiamy parasole co? będzie przyjemniej panie Witku,proszę przynieć
                                                    parasole z drewutni,mamy chyba ze trzy,a kawior chętnie do szampana jak mówiła
                                                    Krystynasmile
                                                    Wody rzeczywiście nie musiałaś targać Wirelko,wczoraj przyniosłam całą /kszynę/
                                                    wody bez bąbelkówsmile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 18:23
                                                    Truskawki doniosłam cały koszyczek,napewno znajdą się smakosze i lody waniliowo-
                                                    orzechowesmile)
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 18:21
                                                    Wirellko jak pięknie nakryłaś ten stół. Chciałam pomóc, ale się spóźniłam. No
                                                    ale na imprezkę przyszłam na czas wink Przyniosłam bitą śmietanę dla łasuchów do
                                                    tych truskawek. Prawdziwa
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 18:45
                                                    No, jestem! Jak wyglądam? wink)
                                                    Co czytamy dziewczyny?
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 18:47
                                                    No!!!pięknie wygladasz laseczko,jak zwyklesmile)
                                                    Może szampana pod kawiorek,albo odwrotnie?schłodzony,tylko ja nie otwieram,mam
                                                    zawsze stracha jak /strzela/
                                                    smile))
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 19:15
                                                    Wiesz co? Szmpana to Ci odstąpię, ale kawior jak najbardziej i.....mooożżeee....
                                                    o! campari z wodą i no dobra...odrobiną słodkiego szampitra. smile
                                                  • wirella Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 19:18
                                                    Cieszę się, że tak pięknie wyglądasz, ale co z kawą? Dziewczyny jesteście
                                                    kochane; dziękuję za pomoc i zato,ze uświetniłyście mój skromny rekordzik swoją
                                                    obecnością.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 19:23
                                                    No co Ty, myślisz, że Cię zostawiłam bez kawy? Poprosiłam Kundzię, bo sama sie
                                                    musiałam ogarnąć....i stoi na kredensie w ekspresie.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 19:46
                                                    O bycza krew, ja ja poświętuję nią ten rekord. Wirelko za następne.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 19:49
                                                    No właśnie, Twoje zdrowie Wirello i goń rekordy.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 19:51
                                                    No to ja szampana za rekord Wirelki na zdrówko dziewczynysmile))
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:11
                                                    A gdzie muzykamężczyźni i śpiew? Jak rekord, to rekord.....czy mam posłać
                                                    umyślnego do agencji, czy anm sie tu jakieś chłopy pojawią.....hę?
                                                    Sagi nie udawaj, że juz wyjechałeś. Co najwyżej się pakujesz i podglądasz. wink)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:24
                                                    Chłopów ci u nas,jak na lekarstwo a szkoda,miałby kto polewać bo mam puste
                                                    szkłosmile
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:29
                                                    Panie Wiiiiitkuuuu, poproszę tu zaraz do obsługi pań......Delwa czeka....czego
                                                    sobie Jaśnie Pani życzy? wink))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:37
                                                    Oszronionego gingera!!!!!!
                                                    Pan Witek gdzieś się z Kundzą szlajasmile)
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:38
                                                    Znowu????????
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:40
                                                    Musisz coś z tym zrobić(druchno)
                                                    smile))))))))))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:41
                                                    Może trochę muzyki? podrzucam artystę a ja proszę mimo wzystko coś zimnego
                                                    img522.imageshack.us/img522/259/pianino20oi.jpg
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:43
                                                    dobrze, że chłopa chociaż jakiegoś podrzuciłaś....
                                                    Delwo, poszła nagana i popatrz....p. Wituś już Ci nalewa....smile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:47
                                                    Dzięki Szefowa,widzisz jak to trzeba ludzi pilnować,za co mu płacisz? jeszcze
                                                    raz i wymówieniesmile)
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:54
                                                    Dawaj Halutka to pifffko muszę oblać: Radwańska przeszła do 1/8 finału w
                                                    Wimbledonie. A potem bieg przez park.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:55
                                                    My już jesteśmy na odwyku, czym sie strułeś, tym sie lecz.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 21:22
                                                    Brawo Radwańska....a gdzie ta, która "popełniła" dzisiejszy wieczór?
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 21:28
                                                    Pewmoe poszła spać
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 21:33
                                                    No coś Ty....to po co ja się tak pindrzyłam, a Krista manicure robiła.....
                                                    Cheba się z nia jutro rozprawię...smile
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 21:34
                                                    No i znowu okazja,Danutka biegną po zimnego gingera,Aniu co Ty mówisz? kto tu
                                                    pije? my czytamysmile))
                                                    Chcesz coś do poczytania? coś lekkiego? biegnij do salonu i wybierz co lubisz?
                                                    smile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 21:36
                                                    Słuchajcie może Wirelka(tapla) się w basenie? kurcze,trzeba zobaczyć może
                                                    pomocy potrzebujesmile)))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 21:46
                                                    To lećmy do basenu jak wskoczymy to ją na brzeg wychlapiemy
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 21:48
                                                    A to całkiem prawdopodobne, bo gdzieś pisała, ze b. lubi basen.....kurcze, moze
                                                    za dużo wypiła.....lećmy....
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 21:49
                                                    Kurcze,dałam nura,ale Wirelki tam niema!!!cha!!może z panem Witkiem gdzies
                                                    poszła?smile
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 21:56
                                                    No to ma przechlapane u Kundzi wink
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 21:57
                                                    No ładne rzeczy się tu dzieją. Jutro Wirella do raportu.....jasne? wink)
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:11
                                                    Dzien dobry
                                                    Kontrola trzezwosci dokumenty prosze
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:13
                                                    Ania, Ty lepiej zdejm tę maske.....my sie nabrać nie damy wink))
                                                    Chcesz kielonka? ....bo chyba się przymawiasz wink)
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:20
                                                    oki prosze jednego malego kielinia jak moge odmowic w takim towarzystwie
                                                    chetnie sie napije
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:29
                                                    Sie robi Aniu z lodem napewno,czekaj...kielonka? to znaczy sete? co chcesz na
                                                    zagrychę? kawior!!! tak kawior Aniusmile
                                                    Na zdrówko.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:30
                                                    Ania na sam widok omdlała....trzeba jej rurką do gardziołka, bo inaczej chrzest
                                                    sie nie uda wink))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:32
                                                    tylko patrzcie co jej przez tą rurke wlewacie, żeby nie pomylić z Muszynianką.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:39
                                                    Ania tylko tak udaje,pieści siem,poszłam po lód do tego kielonka i wiecie co?
                                                    wychyliła jednym tchem...bez lodusmile))))
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:29
                                                    No! Twoje szczeście wink)) A masz, a piiij, a co se będziesz żałować.....dziś
                                                    u nas baaardzo wesoło....
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:38
                                                    ale ja nie chce przez rurke
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:39
                                                    kieliszkow zabraklo
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:39
                                                    Aniu to łap sie za tą szklankę, bo one już biegną z rurką.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:41
                                                    No i wyszło znowu coś dzisiaj....ochlaptuska jedna....tak bez lodu?
                                                    Ok. schowaj tę rurkę, na razie jest grzeczna wink)
                                                  • graga21 Po raz pierwszy zajrzalam, 30.06.06, 23:25
                                                    bo mam czas. Wesolo tu u Was. Czy moge przysiasc?
                                                  • natla Re: Po raz pierwszy zajrzalam, 30.06.06, 23:28
                                                    Ty???? Ty najpierw leserko musisz powieść przeczytać,....karną powieść, za
                                                    karę, a potem mozesz głos zabierać i cichutko sobie zasiąść gdzie chcesz....))
                                                  • ania091951 Re: Po raz pierwszy zajrzalam, 30.06.06, 23:32

Przysiasc mozna ,ale jak widzisz dziewczyny za duzo wypily i gdzies napewno
                                                    spia pod drzewem
                                                  • dankarol Re: Po raz pierwszy zajrzalam, 30.06.06, 23:33
                                                    tylko nie pod drzewem i proszę na mnie nie siadać
                                                  • del.wa.57 Re: Po raz pierwszy zajrzalam, 30.06.06, 23:36
                                                    Ja na leżaczku siem wyleguję,takie wspaniałe powietrze,chyba tu dzisiaj będę
                                                    nocowaćsmile)
                                                    Karniaka dla Gragi,koniecznie!!!
                                                  • del.wa.57 Re: Po raz pierwszy zajrzalam, 30.06.06, 23:39
                                                    Dziewczyny,dolejcie Ani bo coś od rzeczy gadasmile)))))))
                                                    Tylko tym razem z lodemsmile
                                                  • ania091951 Re: Po raz pierwszy zajrzalam, 30.06.06, 23:33
                                                    Jedna sie przebudzila
                                                  • ania091951 Re: Po raz pierwszy zajrzalam, 30.06.06, 23:35
                                                    O i druga juz nie spi,moze pepsi zimnej podac
                                                  • dankarol Re: Po raz pierwszy zajrzalam, 30.06.06, 23:36
                                                    otruć mnie chcesz, ja czegoś takiego nie piję, lepiej coś z lodu
                                                  • ania091951 Re: Po raz pierwszy zajrzalam, 30.06.06, 23:43
                                                    to moze siadle mleczko albo kiefirek bo po wodzie mozesz poczuc sie gorzej
                                                  • graga21 boziuniu... 30.06.06, 23:36
                                                  • ania091951 Re: boziuniu... 30.06.06, 23:41
                                                    graga jeden nie zaszkodzi to tak dla towarzystwa ,ale moze kolezanki niech juz
                                                    nie pija one juz maja dosc i tak jutro obudza sie z bolem glowy
                                                  • graga21 co za Speedy Gonsales?! 30.06.06, 23:45
                                                    ledwie dotknelam, a to juz pomknelo. Chcialam tylko zauwazyc, ze tu jest tak
                                                    fajnie, jak bywalo ongis za moich pieknych lat, co prawda komunistycznych, ale
                                                    jednak mlodych.
                                                    Nikt tu nie rozlicza z niczego, kazdy dolewa wg checi i mozliwosci, nowelka
                                                    roznoraka i dla kazdego - po prostu extra!!!
                                                    Ech, chyba bede - tym razem bez diakrytycznych znakow - tu sobie odpoczywac.
                                                    Jesli pozwolicie, oczywiscie!
                                                  • del.wa.57 Re: co za Speedy Gonsales?! 30.06.06, 23:50
                                                    Jasne,nawet brzózke swoją dostaniesz/podpisaną/co by nikt nie smiał pod nia
                                                    siadać,ja mam podpisaną,widzisz Graguś? a woluminów ci u nas pod
                                                    dostatkiem,Wojtuś co jakis czas uzupełnia a zapasy trzymamy w drewutni,do
                                                    której tylko nasz zaopatrzeniowiec ma kluczesmile
                                                  • natla Re: co za Speedy Gonsales?! 30.06.06, 23:52
                                                    Nie cygań Delwa, a jak dostałyście się z Dankarolcią po zapasy "drewutnianki",
                                                    hę?
                                                  • dankarol Re: co za Speedy Gonsales?! 01.07.06, 00:00
                                                    było otwarte
                                                  • natla Re: co za Speedy Gonsales?! 01.07.06, 00:02
                                                    Ty się lepiej Danutka popatrz do lustra, jak Ci się z uszu dymi...smile
                                                  • del.wa.57 Re: co za Speedy Gonsales?! 01.07.06, 00:08
                                                    Jak bum..bum..było otwarte,Wojtuś zapomniał zamknąćsmile)
                                                  • wirella Re: co za Speedy Gonsales?! 01.07.06, 05:19
                                                    Faktycznie były otwarte, właśnie tam "padłam". Za dużo emocji i za dużo
                                                    czytania ,ja niezwyczajna..Niezbyt tu wygodnie, wszystkie kości bolą nie mówiąc
                                                    o głowie i nie ma nic na klina.Idę z psami bo na nic więcej mnie nie stać.Może
                                                    za parę godzin posprzątam.
                                                  • dankarol Re: co za Speedy Gonsales?! 01.07.06, 00:08
                                                    mi w życiu ja szczyrą prawdę mówię.
                                                  • ania091951 Re: co za Speedy Gonsales?! 01.07.06, 00:09
                                                    Lepiej dzisiaj w lustro nie patrzec
                                                  • del.wa.57 Re: co za Speedy Gonsales?! 01.07.06, 00:12
                                                    Aniu,co Tobie skarbie? żle sie czujesz? właśnie przed chwilą popatrzyłam do
                                                    lustra,wiesz jak pięknie wyglądamsmile)))
                                                    Mówiłam Ci z lodem tylko z lodem ...
                                                  • dankarol Re: co za Speedy Gonsales?! 01.07.06, 00:14
                                                    specjalnie do łazienki pobiegłam, nic nie dymi , a cudnie wyglądam jak nigdy
                                                  • natla Re: co za Speedy Gonsales?! 30.06.06, 23:50
                                                    Odpoczywaj, odpoczywaj, tylko Ani nie słuchaj, bo jakaś oporna ta "psiajucha"...
                                                    Ania! Do czytania natychmiast, i nie siadaj na dziewczynach.....
                                                    Graga, a co Ty na nowelkę o "łyskaczu" i na roberek .....kurcze, chyba z dwoma
                                                    dziadkami....
                                                  • ania091951 Re: co za Speedy Gonsales?! 01.07.06, 00:17
                                                    No nie wiem czy tak jest jak mowicie bo graga od Was uciekla ale mysle ze do
                                                    jutra dojdziecie do siebie
                                                  • del.wa.57 Re: co za Speedy Gonsales?! 01.07.06, 00:23
                                                    Graga wcale nie uciekła tylko poszła pozwiedzac tereny,wszak jest tutaj
                                                    pierwszy raz,wróci kto raz odwiedzi gawiarenkę,zawsze do niej wraca,bo poczytać
                                                    tu jest co,popływać można w basenie,Kundzia kawę nam robi z rańca jak nie
                                                    szlaja się z panem Witkiemsmile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:14
                                                    No coś Ty!! Aniu,do basenu z dokumentami? a będziemy dmuchać w baloniki?
                                                    smile)
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:14
                                                    Ja proszę władzy nic nie piłaaam , ja tyrlko prszeczzytałam jednoom nowerlke i
                                                    jesteem całkkiem krzeźwa
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 22:19
                                                    Aniu,przyznaj się,masz ochotę na nowelkę? nie wstydż sięsmile))))
                                                    Danutka,świetnie zdałaś egzaminwink))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:45
                                                    Danutka,super artysta,gra i śpiewa,ale zdolny gość,może gingerka?
                                                    smile
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:53
                                                    Dziewczynki troche z tym pociem przystopujcie bo wpadniecie w nalug i oddadza
                                                    Was na odwykowke
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 30.06.06, 20:55
                                                    oczywiscie chodzi o nalog
                                        • goskaa.l Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 13:24
                                          Podrzucam trochę twarogu i pestek z lnu i słonecznika dla żółwika. A dla tego
                                          większego żółwia przynoszę pestki słonecznika. Kundziu, poproś pana Witka, żeby
                                          imzrobił przenośną zagrodę. Wtedy mogą pojeść świeżej zieleninki, przy okazji
                                          wpadnie jakiż zbłąkany chrząszczyk, a słonko żółwiom szczególnie potrzebne.
                                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 15:23
                                            Gosiu zwierzki nasze napewno sie ucieszyły,pięknie o nie zadbałaś,no właśnie
                                            gdzie jest P.Witek? Kundziu,nie wiesz gdzie sie podział? miał hamak naprawić a
                                            z tą zagrodą to świetny pomysł Gosiu,dobrze,że otym pomyslałaśsmile
                                            Ja wynoszę się pod brzózki z leżakiem i kawą,acha i truskawki przyniosłam,macie
                                            ochotę?
                                            • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 15:37
                                              wywaliło mnie czy co ?
                                              Wpadłam tylko na chwile aby przynieść ciasto z truskawkami
                                              upieczone na deser do obiadu imieninowego.Dzisiaj Piotra i Pawła.
                                              • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 15:50
                                                o ciasto to ja się zaraz poczęstuję. I do tego coś zimnego za rekord .
                                                Ja podrzucam cały gar bobu, jeśli ktoś miałby chęć.
                                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 16:10
                                                  Dzięki Krysiu za ciasto,miło,ze zajrzałaś bo juz zaczynałam Ciebie szukaćsmile
                                                  Danutka uwielbiam bób,mogę wziąc więcej dla mojego/chłopaka/on tez bardzo lubi.
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 23:28
                                                    " To nie do wiary
                                                    pecha mam
                                                    dziś w Gawiarence
                                                    siedzę sam,,,,,jakieś Gitary lalalala
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 29.06.06, 23:32
                                                    Może wszyscy w basenie siedzą, a ja sobie siedzę w kątku heeerbaatkę piję
    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd.2 :) ..... 01.07.06, 00:45
      Chyba jednak przeniose sie na moje łózeczko,dziękuje Wirelce,za miłą
      uroczystosć,wypijam /trzemiennego/i uciekam pod kołderkęsmile
      Dobranoc dziewczyny do jutra,bedziemy leczyc kacasmile)
      • graga21 Dziekuje ..... 01.07.06, 01:18
        jestescie cudowne! Nie chcialabym rozczarowac sie (i Was), bo czarujecie
        niezwyczajnie. Akuratnie jestem w 'profilu wstawionym', ale czy to ma jakies
        wieksze znaczenie???
        • ania091951 Re: Dziekuje ..... 01.07.06, 05:43
          • ania091951 Re: Dziekuje ..... 01.07.06, 05:49
            Spijcie smacznie opijuski jak sie obudzicie ja juz bede spala,ale na stoliku
            zostawiam Wam w termosie goraca kawusie i herbatke z cytrynka,oraz w lodowce
            zimne napoje. Nie zapomnialam o tabletkach przeciw bolowych to na wypadek jakby
            ktoras z Was obudzila sie z bolem glowy. Pamietajcie jutro dzien bez
            alkoholu,mysle ze kac Was nie bedzie meczyl
            • natla Re: Dziekuje ..... 01.07.06, 08:57
              Ćśśśś, Ania śpi.....kawe nam zostaiła....jak to dobrze, ze nie trzeba jej teraz
              robić. smile
              Aniu, żadnych tabletek! Przeciż zatrułybyśmy się jedząc je *codziennie*, bo
              codziennie jest mus czytelniczy z powodu zawsze jakiegoś powodu wink))
              My się nie przejmujemy, bo na wspólnym leczeniu w AA też nam będzie wesoło. smile)
              • wirella Re: Dziekuje ..... 01.07.06, 10:28
                Dziękuję Aniu!Kawa pyszna,a i herbatka z cytryną dobrze mi zrobiła. Trochę tu
                posprzątałam, licżę na Kuńdzię, że zrobi resztę.Teraz lecę do domu aby umyć
                okna,przynajmniej jedno.
                • maladanka Re: witam 01.07.06, 10:34
                  No,wyczuwam,że tu jakieś imprezki były... Ja taka grzeczna,że nawet nie będzie
                  się z czego spowiadać smile
                  Kawę sączę i udaję się z moich 140 schodów w dół na jakieś małe zakupy, a jutro
                  w planie/odpukać/ wyjazd z kółkiem PTTK .....na baseny do Oravicy!Hurra!
                  • del.wa.57 Re: witam 01.07.06, 11:37
                    Odpukuję w niemalowane Maladanusiu puk..puk..i trzymam kciuki,oby plan /wypalił/
                • del.wa.57 Re: Dziekuje ..... 01.07.06, 11:43
                  Dziękuję Aniu(nocny marku) za kawę,coś Ty ,jaki bół głowy? Aniu my
                  przyzwyczajone do czytania,no czasem oczy mgłą zachodzą od tego czytaniasmile)
                  Piję kawę i wskakuje do basenu,muszę się ochłodzić u mnie słońce pali
                  niesamowicie!!!
                  Potem biorę się za truskawki,właśnie moja połowa przytargał całe wiaderko
                  świeżych,prosto z pola truskawek,trochę zmiksuję i zamroże,narazie pasmile)))
                  • dankarol Re: Dziekuje ..... 01.07.06, 12:00
                    O kawa, Aniu jesteś aniołem, a głowa mnie nie boli, bo przecież tylko czytałam.
                    Niestety dzisiaj pada i trochę zmokłam, to może jednak gorącą herbatę wypić za
                    oknem tylko 16.
                    • natla Re: Dziekuje ..... 01.07.06, 14:51
                      nia już cgyba wstała, więc teraz ja dla niej zaparzam kawę. I rogaliki ciepłe
                      podrzucam smile
                      A dla Was dziś przyniosam obiadek....kasza gryczana i perłowa, sos delikatny,
                      sałatka z pomidorów i zimna maślanka. Pychota.......a teraz lecę do ogrodu i
                      zostaje w basenie do ok. 6-tej. Jak dobrze, że ten basen mam. Ale juz
                      niedługo....wypuszczą wodę i remont wakacyjny sad((
                      • ania091951 Re:Witam.... 01.07.06, 16:28
                        Wlasnie dopiero szczolgalam sie z wyra za kawcie bardzo dziekuje z checia
                        wypije i gogalikami tez sie poczestuje.U mas zapowiada sie goracy dzien,wiec
                        tez wybiore sie na osiedlowy basen.PS dziekuje Wam za swietna zabawe pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka