29.06.06, 08:16
Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Obserwuj wątek
    • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 29.06.06, 15:27
      Jest pięknie,chmury,słoneczko,lekki wietrzyk +25,zeby tak chciało
      zostać,zapowiadają znów upały błłłeeee.
      • wilga52 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 29.06.06, 15:31
        Pogoda jest fajna troszkę słonca, troszkę chmurek i powiew chłodnego wiaterka.
        • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 29.06.06, 15:36
          To ja dzisiaj ponarzekam. No i co że jest 25, jak po nocnym deszczu, w
          powietrzu jest tyle wilgoci, że nie ma czym oddychać.
          • wiktoria53 U mnie 25 stopni C 29.06.06, 16:24
            ciepło, aż sie oczy zamykają...brak energii
            • natla Delwa, dla Ciebie ;))) n/t 30.06.06, 16:55

• del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 18:05
                To gorączka tak na mnie działa Natluś,znówu byłam pod prysznicem,tak u mnie+32
                teraz,może za dwie godziny ochłodzi się trochę!!!! oby,bo ducha wyzionęsmile))))
                • dankarol Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 18:24
                  Halutka, chcesz trochę chłodu, u mnie tylko 20 i chłodny wiatr. Mogę podesłać
                  każdą ilość.
                  • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 18:39
                    Dawaj Danutka,kazdą ilość w zamian podrzucę 15stopni do Twoich 20-stu,robimy
                    handelek??
                    wink)
                  • natla Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 18:43
                    Danusiu, nie szastaj tak chłodem, bo od poniedziałku znów się ma zaczać tropik
                    sad((
                    Delwiątko, tylko Ci współczuć. U mnie mimo zdecydowanie chłodniejszego dnia,
                    mury są tak nagrzane, że mam okna pootwoerane szeroko, a nawet wentylatory
                    włączam. Kuda ty jesjeń wink), słoneczna, kolorowa....
                    • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 19:02
                      O tak!!!piękna słoneczna i kolorowa jesień-to jest to!!!Mieszkam na drugim
                      piętrze i niektóre okna mam /w dachu/w mieszkaniu naprawdę sauna,potrzebuję
                      tygodnia chłodnego powietrza czy deszczu,dopiero w mieszkaniu robi sie
                      przyjemnie,tez mam pootwierane okna,żadnego przeciągu kurcze,nimo i wiatraki
                      pracują na okrągło,zapowiadają dalej słoneczną pogodę,chyba siem roztopiemsmile)
                      Kurcze,zeby ten tłuszczyk z bioderek chciał się wytopićsmile))))))))
                      • natla Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 19:52
                        No i to jest ta kara boska.....męczysz sie okrutnie, a nawet miligram "tustego"
                        się nie wytopi sad(((((
                        • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 19:54
                          Natluś,niech zostanie na zimę,cieplej będziesmile)))))))))
                          • dankarol Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 20:23
                            buuuu już jest 18. Chyba ciepłą kurtkę włożę na spacer.
                            • natla Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 20:28
                              Danka, nie świętokracz! wink) Przypomnę, przekopiuję Ci to w poniedziałek, albo
                              nie daj partia jedyna słuszna wcześniej
                              • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 20:30
                                Danutka,dawaj do mnie,będziesz się rozbierać...samasmile
                                • wiktoria53 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 01.07.06, 06:35
                                  z rana chłodnawo....i tylko 17 stopni
                                  • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 01.07.06, 11:12
                                    U mnie w cieniu +28 niebo bezchmurne,będzie ciężki dzień...
                                    • dankarol Re:Co sie dzieje z pogodą????? 01.07.06, 13:53
                                      Wiem, wiem mam nie narzekać, ale jeśli trzy dni temu było 30, a dzisiaj jest 16
                                      i do tego od wczoraj leje, to tak jakoś nieciekawie jest człowiekowi na duszy.
                                      Dobeze, że chociaż moje kwiatki sie cieszą.
                                      • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 02.07.06, 13:19
                                        Dobrze,ze wiaterek lekki powiewa inaczej sauna,na termometrze w tej chwili
                                        +35,nie wiem czy jest ktoś, kto lubi taki upał?
                                        • mania1119 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 02.07.06, 15:22
                                          A u nas od rana wietrznie,juz liscie spadaja z niektorych drzew,i wprawdzie
                                          jest lato,ale juz "sie wie" ze jesien istnieje,i pakuje swoje kuferki,zeby sie
                                          u nas rozgoscic.
                                          • dankarol Re:Co sie dzieje z pogodą????? 02.07.06, 15:51
                                            U mnie dzisiaj piękne słoneczko 24, ale zimny porywisty wiatr, Halutka leci w
                                            Twoją stronę, więc może Cię ochłodzi
                                            • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 02.07.06, 16:15
                                              Dzięki Danutka,spróbuje złapać choć trochę chłodnego wiaterkusmile)
    • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 03.07.06, 16:19
      Jednym słowem sauna+38,czuję jak pot spływa po plecach,co chwilę idę się
      ochłodzić pod prysznic,rany!!!jak długo to potrwa?
      • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 04.07.06, 09:25
        Dzisiaj bez zmian będzie jeszcze cieplej,ale od czwartku zapowiadają
        burze,myślę,ze uda mi się przeżyć te dwa dnismile))))
        W tej chwili na balkonie mam prawie 30st, w cieniu.
        • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 05.07.06, 16:50
          U mnie 29 w cieniu, ciekawa jestem ile jest w słońcu. Niestety nie na tyle żeby
          wyjść na zewnątrz z termometrem, Lepiej siedzieć sobie w mieszkaniu, gdzie jest
          tylko 24.
          • wiktoria53 U mnie w cieniu jest 30 stopni 05.07.06, 17:02

• del.wa.57 Re: U mnie w cieniu jest 30 stopni 05.07.06, 17:16
              A u mnie 40 można dostać nie skończęsmile))))))
              • natla 27 w cieniu, 44 w słońcu..... 05.07.06, 17:22
                ......a prognoza mówi o wzroscie co dzień do niedzieli o 1 lub 2 stopnie sad((
                A nie mówiłam? Słotna jesień wink))
              • dankarol Re: U mnie w cieniu jest 30 stopni 05.07.06, 17:22
                Zapraszam do mnie, woda z lodem z plasterkiem cytryny i przyjemny chłodek, bez
                klimatyzacji. Jest kto chętny?
                • del.wa.57 Re: U mnie w cieniu jest 30 stopni 05.07.06, 17:51
                  Ja Danutka,kurcze,żeby to bliżej było już bym tam była u Ciebiesmile
    • del.wa.57 Re: Miało padać:( 05.07.06, 19:05
      Jutro,ale teraz mówią,że w piątek a co powiedzą w piątek? oszuści!!!
      • del.wa.57 Re: Miało padać:( 06.07.06, 10:40
        Duszno i parno,ale słońce zaszło wreszcie za chmury,może rzeczywiście pokropi?
        • natla Re: Miało padać:( 06.07.06, 11:10
          Da się wyżyc....32 st. w słońcu, ale dosć czeste powiewy chłodnego wiatru. smile
          • wiktoria53 Czy długo jeszcze te upały? 06.07.06, 22:03
            W tej chwili u mnie 25 stopni.Na balkoniku przyjemnie, ale jak tu spać? W domu
            jakoś duszno mimo otwartych okien i balkonu.Żeby chociaż trochę deszczu spadło..
            • natla Re: Czy długo jeszcze te upały? 06.07.06, 22:11
              Jutro tam u Was na antuypodach juz zapowiadali, a najpóźniej pojutrze. Ale
              potem jeszcze bedzie gorzej, bo upał i wilgoć sad((
              • del.wa.57 Re: Czy długo jeszcze te upały? 07.07.06, 13:48
                Wróciłam godzine temu z miasta,można ducha wyzionąć,żadnego wiaterku,duszno
                potwornie,pierwsze co zrobiłam to prysznic,ale znów cieknie ze mnie,przez
                chwilę zachmurzyło się i...pokropiło,nawet tego nie widać a zapowiadali deszcze.
                Mózg sie lasuje od tej gorączki,wiecie gdzie ja mam to słońce? no!!! dokładnie
                tam...
                • del.wa.57 Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 07.07.06, 20:35
                  Wreszcie!!! Powietrze jest wspaniałe jest czym oddychać,nadal ciepło,ale już
                  nie tak duszno,ale będzie się dzisiaj spało!!!!
                  • krise1 Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 08.07.06, 07:21
                    img81.imageshack.us/img81/9199/vignettepapierlettres0019wc.jpg
                    • natla Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 08.07.06, 09:04
                      Wam to dobrze na tej północy......
                      • mania1119 Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 09.07.06, 00:02
                        U nas ,po poludniu ,tez lało,burza,ohyda.Teraz juz jest ok,ale wieczory sa
                        coraz chlodniejsze i juz naprawde pomalenku zaczyna sie czuc nadchodzaca
                        jesien.No a potem-przegwizdane!
                        • ania091951 Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 09.07.06, 03:42

Maniu -jaka jesien to przeciez lato dopiero sie zaczelo
                          • wiktoria53 Trochę popadało, ale to za mało! 09.07.06, 05:15
                            Co prawda lepiej się oddycha i w tej chwili jest 20 stopni. Ale co będzie za
                            kilka godzin? Znów upał? sad(((((
                            • dankarol Re: Trochę popadało, ale to za mało! 09.07.06, 10:14
                              Maniu a nie mogłaś choć parę kropelek podesłać do Krakowa, burzę mogłaś
                              zatrzymać dla SIEBIE wink, ale za troche deszczu moje kwiatki były by Ci
                              wdzięczne.smile))
                              • regine Re: Trochę popadało, ale to za mało! 09.07.06, 23:32
                                Nic nie padalo, upal 39 od 10 razno. Wieczorkiem troszke chlodniej, dalo wyjsc
                                na spacer. Oj, fajnie bylo, tylko te chmary komarow i meszek. Tna bezlitosnie...
                                Kwiaty biedne na balkonie, choc po wieczrnych "natryskach"ozywaja na troche,
                                ale i tak kwitna jak oszalale. Zdjecia beda ale juz jak wroce do kraju.
                                • del.wa.57 Re: Trochę popadało, ale to za mało! 10.07.06, 00:02
                                  Uciekaj Reniu przed komarami,gryzą straszliwie u mnie na szczęście żadnych
                                  komarów.Bedziemy czekac na zdjęciasmile)
                                  • dankarol Re: Trochę popadało, ale to za mało! 10.07.06, 00:18
                                    Reniu nie daj sie komarom. Ja swoje kwiatki 3-4 razy dziennie musze podlewać,
                                    bo padłyby
                                    • takanietaka dużo popadało i jest jeszcze gorzej! 10.07.06, 00:51
                                      Po deszczu, o pierwszej w nocy ,za oknem na termometrze jest 27 stopni!Wszystko
                                      mokre i zaparowane,swiat,ja ,pies,posciel,po ciele spływaja ogromne krrople
                                      potu i łaskoczą...mo nie..i człek ma zasnąc?
                                      _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
                                      wiadomosmile **
                                      • natla Re: dużo popadało i jest jeszcze gorzej! 10.07.06, 01:32
                                        A nie mówiłam, ze deszcz jeszcze gorszy?
                                        Włącz wentylator. Jego szum mnie usypia. smile
                                        • dankarol Re: dużo popadało i jest jeszcze gorzej! 10.07.06, 10:27
                                          wink)) i jak tu ludziom dogodzić? Jak świeci słońce to chcą deszczu, jak leje to
                                          chcą słońca wink)) U mnie już nie ma czym oddychać. Rano po 7 był bardzo
                                          przyjemny wiatr i mogliśmy z Lolkiem po parku pospacerować , niestety wiatr
                                          gdzieś sobie poleciał jak to wiatr i został skwar. Na ochłodzenie zrobiłam
                                          sobie zimową tapetę.
                                          • del.wa.57 Re: dużo popadało i jest jeszcze gorzej! 10.07.06, 14:08
                                            Danutka(my som już takie typy),że nam ciągle żle,coś nie tak ,za gorąco,za
                                            zimnosmile)))
                                            U mnie dzisiaj bardzo przyjemnie słońce,wiaterek,chmurki i tylko 28st.
                                            • maladanka Re: dużo popadało i jest jeszcze gorzej! 11.07.06, 11:23
                                              wiecie gdzie się mozna ochłodzić? w Walii! Córka z zięciem pojechali w
                                              odwiedziny do chorej teściowej i leje i wiatrzysko takie,że cos im tam z auta
                                              urwało
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.07.06, 11:32
      na moim term. za oknem w zupełnym cieniu jest teraz 38 stopni.
      • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.07.06, 11:38
        U mnie w cieniu jest 27 więc chyba chłodno
        • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.07.06, 11:57
          W cieniu jest+30,ale kochane chmurki przybyły na ratunek spiekocie i można
          wytrzymać,gorzej było i przeżyłamsmile)))
      • natla Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.07.06, 12:38
        Padalcu jeden, 38 bo całe przedpołudnie był w słońcu, a teraz się powoli
        wychładza. Nie zmienia to jednak faktu, że żyć sie normalnie nie da.
        • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.07.06, 14:50
          Jest pięknie!!!! u mnie sypnęło deszczem ni z tego,ni z owego,pewne dlatego,że
          wymyłam okno w kuchni,powietrze jest hhmmmm tylko wdychać,stałam na balkonie i
          czekałam aż zmokne,wspaniałe uczuciesmile))))))
          • del.wa.57 Re: Pięknie!!!znowu pada uffffff jaka ulga:)))))) 11.07.06, 17:26
            Gdyby to było możliwe,podzieliłabym się z Wami deszczykiem.
            • wiktoria53 W tej chwili u nas 27 stopni i od wschodu wieje 12.07.06, 07:30
              chłodny wiaterek, a na niebie troszkę chmurek. Może spadnie deszczyk...smile
              • wiktoria53 Huraaaaaa , pada deszcz !!!!! Jak fajnie !!! n/t 12.07.06, 08:39

• dankarol Re: Huraaaaaa , pada deszcz !!!!! Jak fajnie !!! 12.07.06, 09:21
                  Wiktorio, dmuchnij na chmurki, niech do mnie też jedna przyleci
                  • del.wa.57 Re:Dalej smali,cóż mamy lato...... 12.07.06, 12:57
                    Popadało i wczoraj było świetne powietrze,dzisiaj ech....szkoda gadać.
                    • krista57 Re:Dalej smali,cóż mamy lato...... 12.07.06, 18:33
                      Nie da sie żyć,w mieszkaniu 30 na balkonie 39 stopni.
                      Jest nadzieja,że od jutra chłodniej...ale czy na pewno?
                      • natla U mnie znowu burza....) 14.07.06, 13:19
                        I leje ja z cebra. Gaszę kompa.
                        • del.wa.57 Re: U mnie znowu burza....) 14.07.06, 13:52
                          Szczęśliwa dziewczyna z Ciebie Natluś,wreszcie ochłodzi się trochę,wyjdż sobie
                          pobiegać po deszczu,wspaniałe uczuciesmile))))
                          • dankarol Re: U mnie znowu burza....) 14.07.06, 16:49
                            A umnie miało padać i spadły 4 krople deszczu. Nawet chodnika nie zmoczyło, a
                            ludziom sie nawet nie chciało wyciągać parasoli.
                            • wiktoria53 Rano jeszcze padało:) 14.07.06, 21:29
                              Po deszczu aż przyjemnie oddychać smilei temperatura trochę spadła.
                              • dankarol Deszczyk 14.07.06, 22:12
                                W prawdzie krótki, ale zawsze kałużki na ulicy zrobił. Za oknem 19 stopni, ale
                                przyjemnie.
                                • e-baba Re: Wreszcie chłodno 14.07.06, 22:18
                                  W porównaniu z poprzednimi dniami i wieczorami - chłód. Jaki ten chłód jest
                                  cudownie chłodny.
                                  • takanietaka W SKARPETKACH siedzę!!! 15.07.06, 09:52
                                    okna wszystkie pootwierane dla przeciągu ,wreszcie jest ...a ja w
                                    skarpetkach ,bo chłodno!!!
                                    _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
                                    wiadomosmile **
                                    • bar_nata Re: W SKARPETKACH siedzę!!! 15.07.06, 10:33
                                      takanietaka napisała:

> okna wszystkie pootwierane dla przeciągu ,wreszcie jest ...a ja w
                                      > skarpetkach ,bo chłodno!!!
                                      > _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
                                      > wiadomosmile **
                                      zdejmuj te skarpety szybko bo upały wrócą!!!smile)
                                      A u mnie jest tak cudnie .....nie gorąco.......jeszcze jakby tak mały deszczyk
                                      popadał......oooochwink)
                                      • maladanka Re:tak mam za oknem teraz! 15.07.06, 11:01
                                        img214.imageshack.us/img214/3016/chmurzyskadt7.jpg
                                        przed momentem zrobiłam z balkonu - chyba popada,hurra!
                                        • natla Re:tak mam za oknem teraz! 15.07.06, 11:21
                                          Co Wy z tym deszczem.......piekne niebo, lato wiosenne, żyć nie umierać. smile
                                          img132.imageshack.us/img132/6983/piekniela1.jpg
                                          img96.imageshack.us/img96/4362/chki4.jpg
                                          a ta czarna chmurka, to tylko przelotem.
                                          • del.wa.57 Re:tak mam za oknem teraz! 15.07.06, 14:11
                                            Piękne fotki dziewczyny u mnie teraz jest30st,niebo czyste i powiewa przyjemny
                                            wiaterek na szczęście.
                                            • ania091951 Re:tak mam za oknem teraz! 15.07.06, 16:34
                                              U Nas dopiero gdzina 9 rana na termometrach +30 w dzien zapowiadaja nawet do
                                              42 duza wilgotnosc powietrza. Co za wspanialy wynalazek centralne chlodzenie
          • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 20.07.06, 17:05
            Jest tak strasznie duszno,nie można głowy za okno wychylić,balkon zamknęłam
            teraz tam jest 46st,można ogłupieć,zaczyna się chmurzyć,może popada tylko
            kiedy????
            • natla Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 21.07.06, 13:52
              U nas dzisiaj 35 st.!!! Dosłownie ubranie parzy. Makabra.
              • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 21.07.06, 17:32
                Można dostać......no...nie będę się wyrażać,chociaż mam wielką ochote rzucić w
                to słońce...czymśsmile))))
                U mnie 10st więcej,nie wiem gdzie się schować,acha!!!!! mamy basen
                zapomniałam,zaraz tam lece i zanurzam siemsmile))))))
    • malwina52 Rekordowa fala upałów w Europie 20.07.06, 06:56
      Francuzi uskarżają się na największą falę upałów od 1893 roku, we Włoszech i w
      Anglii padają rekordy temperatur. W Europie są też już, niestety, pierwsze
      ofiary śmiertelne, łącznie siedmiu ludzi w Hiszpanii, Francji i Holandii.

W Hiszpanii strażacy walczą z pożarami lasów. W rejonie Kadyksu, gdzie szaleje
      czwarty już taki pożar w ciągu ośmiu dni, musiano ewakuować ludzi z 1500
      mieszkań oraz 700 gości jednego z hoteli. Ogień strawił ponad dwieście hektarów
      lasu. Spłonęła ferma z 500 kurczakami.

Lasy płoną też koło Salzburga w Austrii i na półwyspie Istria w Chorwacji.

W Anglii, w pobliżu lotniska Gatwick termometry pokazały w środę 36,3 stopnia
      Celsjusza, został więc pobity tamtejszy rekord dla lipca - 36 stopni - który
      utrzymywał się od 1911 roku.

W południowo-wschodniej Anglii z powodu upałów w szkołach zajęcia kończą się
      wcześniej. W wielu miejscowościach piaskarki posypują roztapiający się asfalt
      na ulicach, aby nie grzęzły w nim pojazdy i żeby nie przyklejali się piesi.

Prognozy dla południowo-wschodniej Anglii mówią nawet o 39 stopniach Celsjusza.
      Dotychczasowy rekord temperatury dla Wysp Brytyjskich to 38,5 stopnia,
      zmierzone 12 sierpnia 2003 roku.

Na południowym zachodzie Francji termometry pokazywały w środę 40 stopni, w
      Paryżu zmierzono 36 stopni.

a u mnie ma byc dzisiaj 35 stopni i jak tu pracowacsad
      • del.wa.57 Re: Rekordowa fala upałów w Europie 20.07.06, 09:27
        A mówili,że lata nie będzie u mnie juz jest 30 st, w cieniu,co to będzie w
        ciągu dnia,spać nie można,zero wiaterku.
        • mania1119 Re: Rekordowa fala upałów w Europie 21.07.06, 21:19
          u nas bylo 37 stopni w sloncu,a w cieniu okolo 30.U nas tak nie bywa!
          Myslalam,ze bedzie potem burza ale chyba znowu sie wypogodzilo.Obled!
          • dankarol Re: Rekordowa fala upałów w Europie 21.07.06, 22:16
            U mnie w cieniu było 36, ale mamt lato. No w tym roku nie możemy mówić, że lata
            nie było.
          • regine Re: Rekordowa fala upałów w Europie 21.07.06, 22:20
            Ano rekordowa fala, jak podawano w wiadomosciach, najceplejsze lato w ostatnim
            dziesiecioleciu. Ciekawe co na to prognostycy, ktorzy zapowiadali lato zimne,
            deszczowe i bez tak katastrofalnych upalow, jakie obecnie mamy w calej Europie
            Mogli sie pomylic, ale zeby az tak ...
            Zapowiadali, ze temperatury w czerwcu i lipcu nie przekrocza +25 stopni, no i
            mamy po +40 w cieniu. Duza rozbieznosc, zbyt duza.
            • dankarol Re: Rekordowa fala upałów w Europie 21.07.06, 22:23
              Reniu , a nie pamietasz, że w 1997 roku przed powodzią stulecia synoptycy
              zapowiadali tylko mały deszcz
            • vogino55 Re: Rekordowa fala upałów w Europie 21.07.06, 22:29
              i jeszcze zobaczcie jak górale się wstydzą (wink))))))))))))))
              Ps. dziś 2 razy zmokłem, z usmiechem na ustach(wink))
              • dankarol Re: Rekordowa fala upałów w Europie 21.07.06, 22:58
                Zazdroszczę Ci , bo u mnie ani kropelki
                • del.wa.57 Re: Rekordowa fala upałów w Europie 22.07.06, 09:40
                  Pogoda bez zmian,grzeje juz od rana,gdzie ten zapowiadany deszcz???????
                  • dankarol zapowiadają ochłodzenie 27.07.06, 13:51
                    W telewizorze, zapowiedzieli, że za trzy dni temperatura ma spaść nawet o 10
                    stopni. Może im się tym razem sprawdzi.
                    • del.wa.57 Re: zapowiadają ochłodzenie 27.07.06, 16:16
                      U nas przed chwilą popadało,chociaż grzeje od nowa,ale przyjemnie było
                      zmoknąć,stałam na balkonie i sobie mokłamsmile)))))))))
                      • tofika Re: zapowiadają ochłodzenie 29.07.06, 11:54
                        Bawcie sie w meteerologowsmile
                        meteo.icm.edu.pl/,
                        ---bylam w Kijowie przed chwilka u Reginkismile)), odwiedze Delwusie, Tesunie, -
                        naszeci, inaczej krajowi..tez odwiedzesmile
                        • tofika Re: zapowiadają ochłodzenie 29.07.06, 12:09
                          meteo.icm.edu.pl
                          zaazlolik zjadl glodny pewnie czesc linkusmile
                          • wiktoria53 A wczoraj ostrzegali przed pogodą w weekend 29.07.06, 12:12
                            Miało być 40 stopni, rekordowe temperatury, a tu wstaję i co
                            widzę.....fajniuśką pogodę.No może nie całkiem fajniuśką ale jest chłodniej i
                            to mnie cieszy.
                            • kryzar Huurrrra!!!!!!!!!!!!!!!! 29.07.06, 12:20
                              tylko +25, niebo zaciągnięte chmurami od rana i KROPI DESZCZ
                              Może zacznie nawet padać, bo parno duszno nawet bryzy dziś nie ma
                              • wiktoria53 U mnie teraz 28 stopni i słońce przeciska się 29.07.06, 12:22
                                przez chmurki sad(((
                                • krista57 Re: U mnie 24 29.07.06, 13:19
                                  Wreszcie normalna temperatura jak przystało na strefę klimatyczną w której
                                  mieszkamy.Przy takiej temperaturze to nawet konfiturę wisniową chce sie smażyc.
                                  W nocy padało a od rana popaduje niewielki deszczyka.
                                  Jest wspaniale!
                                  • ania091951 Re: U mnie +30 29.07.06, 17:11
                                    w Kaliforni z powodu upalow zmarlo juz 130 osob.W Chicago o godzinie 10 rano
                                    na termometrze +30
                                    • kryzar a u mnie 23 C 29.07.06, 17:56
                                      i niestety na paru kroplach się skończyło, choć niebo nadal zachmurzone.
                                      Nadal parno i duszno, a listki na drzewach ani drgną. Pogoda okropna, może w nocy będzie lepiej
                                      • kryzar za 30 lat 29.07.06, 19:31
                                        taka pogoda ma być normą
                                        serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3514090.html
                                        • del.wa.57 Re: U mnie było 29st. 29.07.06, 21:46
                                          Ale chmurki i trochę wiaterek,można było wytrzymać,oby tak chciało zostać.
                                          • dankarol Re: U mnie było 29st. 29.07.06, 22:26
                                            A u mnie popadało i to nawet dobrze. Burza może nie bardzo trzaskała, ale
                                            wichura była straszna z zacinającym deszczem. Nałamało trochę gałęzi.
                                            • del.wa.57 Re: U mnie było 29st. 03.08.06, 16:51
                                              Pogoda u mnie cudna,rano nawet było chłodno 17st,wcale nie narzekam i bardzo
                                              chciałam zmarznąć w dzień słońce,chmury i w nocy przyjemnie się śpi-nareszcie!!!
                                              • regine Re: U mnie było 25st. 07.08.06, 18:15
                                                Po dwu dniach deszczu, tak potrzebnego, wraca lato. Bardzo ciepło i świeże
                                                powietrze. Deszcz zrobił swoje, no i dobrze, że popadał, bo i zielen drzew i
                                                traw, które jszecze do cna nie wyschły, ożyła i to bardzo smile
                                                • regine Re: Taka sobie... 08.08.06, 11:10
                                                  Chłodno, słoneczka nie widać, gdzieś skryło się za chmurami.
                                                  Ale ranek przyjemny, rześki, więc po śniadaniu zabieram się do pracy smile
                                                  • wiktoria53 Poady deszczu od rana, ale teraz ustały pewno 08.08.06, 12:12
                                                    tylko na chwilkę ale dość ciepło bo 22 stopnie C.
                                                  • wiktoria53 Na termometrze 25 stopni, rozpogadza się :) 11.08.06, 11:40
                                                    Mam nadzieję, że nie będzie już tak obfitych opadów deszczu.
                                                  • regine Re: Na termometrze 23 stopni, rozpogadza się :) 11.08.06, 11:44
                                                    Jest nawet ciepło, siedziałam na balkonie. Spokojnie, bez wiatru, duzo wilgoci.
                                                    Wczorajszy popołudniowy deszcz i zlewa dzisiejszej nocy, podlała dokładnie
                                                    wszystko. Od soboty mają deszcze się już zakończyć, ma wrócić lato, ale juz nie
                                                    takie upalne. Więc do soboty .
                                                  • natla Re: Na termometrze 23 stopni, rozpogadza się :) 11.08.06, 11:51
                                                    Aż się cieszę na "moje" lato i złotą, słoneczną jesień.
                                                    A u mnie juz liście opadają, co zauważyłam o 4 - tej rano na spacerku.
                                                  • del.wa.57 Re: Na termometrze 23 stopni, rozpogadza się :) 11.08.06, 12:50
                                                    U mnie słońce,deszczyk ale ciepło ja tez podobnie jak Natla cieszę się na
                                                    jesienne latosmile)))
                                                  • del.wa.57 Re: Szaro,buro i pada deszczyk pada... 14.08.06, 13:13
                                                    Taki ciemny,ponury dzień i dzięcioły pukają mi w główkę,oj,pukają,dzisiaj tylko
                                                    kawa trzyma mnie na nogach,ale jest dośc ciepło.
                                                  • krista57 Re: słoneczko... 14.08.06, 13:55
                                                    Jest ciepło ,pogoda odpowiednia i na wycieczkę rowerową
                                                    i na wyjazd nad morze smile))
                                                  • august2 Re: słoneczko... 14.08.06, 20:48
                                                    Tak Kristo masz racje.. cieplo..
                                                    okolo 30 stopni..
                                                  • ania091951 Re: słoneczko... 14.08.06, 23:08
                                                    Cieplo 27 stopni sloneczko pieknie swieci bez wilgoci
                                                  • regine Re: szaro, buro.... 16.08.06, 09:17
                                                    Choć ciepło nawet. Słoneczko jeszcze nie może się przebić przez warstwę chmur.
                                                    Może po południu ....
                                                  • del.wa.57 Re: słoneczko... 16.08.06, 11:25
                                                    U mnie dzisaj tez słoneczko,po szarym poniedziałku i wtorku,jest bardzo
                                                    przyjemnie,cieplutkosmile)
                                                  • del.wa.57 Re: Smarkata pogoda:)))))) 18.08.06, 16:29
                                                    Od rana pada,mży i jest szaro-buro,ale ciepło,może będa grzybki rosły u nas nie
                                                    kupisz grzybka na straganie czy na ulicy,ONI siem na grzybach nie znająsmile))))))
                                                  • dankarol piękne gwiazdy:)))))) 18.08.06, 21:58
                                                    Ciepło miło, na wieczorny spacer w krótkich spodniach i bez rękawków, Stałam i podziwiałam gwiazdy. Wiatr przestał wiać.
                                                    A u mnie na placu całe stoły przeróżnych grzybów, a jaki zapach.
                                                  • krista57 Re: piękne gwiazdy:)))))) 18.08.06, 22:08
                                                    Przeszła burza z piorunami,popadalo i jest swietnie,czas na wyjscie z psem!
                                                    Temperatura 20.
                                                    Znajomi pokazali mi trzy kosze pelne prawdziwkow,ktore uzbierali
                                                    150 km dalej!
                                                  • krista57 Re: ulewa 20.08.06, 18:31
                                                    widziana z balkonu a wlasciwie burza z piorunami ,
                                                    nawet ktos musial pozostawic srodek transportu
                                                    img67.imageshack.us/img67/5272/p1000102ki2.jpg
                                                  • august2 Re: ulewa 20.08.06, 18:34
                                                    Fajne zdjecie...
                                                    ja musze poczekac do zimy zeby cos takiego zobaczyc
                                                  • regine Re: Po przepięknnym dniu.... 20.08.06, 19:47
                                                    Nadchodzi burza, już dziś 2 razy grzmiało, ale przeszło gdzieś bokiem.
                                                    A teraz naszykowało się już na dobre, więc i spać się będzie dobrze, oby tylko
                                                    nie waliły pioruny i nie błyskało. Strasznie się boje ...Ktoś pomyśli, taka
                                                    duża i stara..Ale boję się i juz...sad
                                                  • del.wa.57 Re: ulewa 20.08.06, 21:50
                                                    U mnie cały dzień pada z przerwami jest ciepło,ale nieprzyjemnie i też nieżle
                                                    grzmi w domu nie boję się grzmotów i błykawic na zewnątrz bardzo,staram sie w
                                                    taką pogodę nie wychodzić z domu.
                                                  • regine Re: Niebo jasne od błyskawic 20.08.06, 21:55
                                                    Momentami jak w dzień, robi się jasno od błyskawic, ale ustały grzmoty.
                                                    Śpię i tak z kołdrą na głowie i z zamkniętymi oczyma. Więc aby nie grzmiało ..
    • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 20.08.06, 22:54
      U nas cały dzień ładnie. Zachmurzyło się, pokropiło nawet, ale tak, że nie
      zdążyło się zmoknąć.
      • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 22.08.06, 14:47
        U mnie jeje juz trzeci dzień z kolei z przerwami,nie jest zimno,bardzo mnie to
        cieszy,napewno będą grzybki rosływink)))
        Wybieramy się w sobotę do lasu.
        • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 22.08.06, 15:25
          U nas zmienna, ale ładna. Trochę pogrzmiewało, ale bokiem przeszło. Teraz
          świeci słońce i jest laaatooo!
        • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 23.08.06, 11:20
          Pada i szaro, ale ja to lubię i jestem radosna. Szkoda tylko, że nie mogę
          natrafić na nieprzemakające buty.
          • jozefina33 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 23.08.06, 15:19
            U mnie szaro i ponuro chociaż nie pada.Czuję nadciągającą jesień i smutno mi z
            tego powodu.
            • august2 Re: Co się dzieje z pogodą-Upal 23.08.06, 17:18
              ..dla tych co narzekaja ze buro i ponuro posylam
              moja pogode... juz z samego rana upalnie, w moim kanionie
              dojdzie dzis napewno do 40
              • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 13:02
                Raz pada, raz nie, ale zimno jest, tylko +18, do tego chłodny wiatr...
                Czyżby to już koniec lata ?
                Dziś patrzyłam na pobliskie pola, na gdzieniegdzie już pożółkłe liście na
                drzewach.
                Czyżby to już jesień...???
                • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 14:57
                  Auguscie,nie chcę Twoich upałów już wole mój deszcz,ale przestało padać i jest
                  dośc ciepło,zaczynam robić porządki na balkonie,większość kwiatów nadaje sie do
                  wyrzucenia po deszczach,muszę kupić takie jesienno zimowe co przetrwają do
                  wiosny,lubię jesieńsmile)
                  • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 15:40
                    W Częstochowie słonecznie i ciepło. Jak ja to lubię!!!
                    • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 18:33
                      U mnie zaczeło znów padać,zaczynam miec pomału dosyc deszczyku,kurka wodnasmile))
                      • natla Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 19:37
                        Delwa, kląć to na właściwy wątek proszę wink))
                        Auguście, chyba chcesz w nas litość wzbudzić.....40 st?
                        Koszmar....biedaku....))))
                        A moje lato trwa. Deszcz, słońce, piękne chmury, ciepełko w sam raz,
                        18 st. ....no to jest to. smile
                        • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 20:08
                          Kto tu klnie?? Atminko,ja niespotykanie spokojny człowiek jezdemsmile)))
                          Kurka wodna -lejesmile))
                          • august2 Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 20:51
                            Del.wa ...jak chcesz to moge ci podeslac ciepla
                            mamy go w nadmiarze... dzis wprawdzie sie troche ochlodzilo
                            jest ok 35 stopni.. na zewnatrz grzeje a w pracy (skad pisze)
                            zakladam sweter.. gdyz za bardzo podkrecili klimatyzacje
                            • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 22:33
                              Ochłodziło się,powiadasz Auguscie,tylko 35st!!!! dzięki serdeńko,ale wybiorę
                              już mój deszcz i wcale nie mamy zimno,tylko mnie już trochę nerwi ten
                              deszczyk,chcę iśc do lasu na grzybki.
                              Pozdrówka Auguscie i dzięki za dobre sercesmile))))))))
                              • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 25.08.06, 09:23
                                Powitał mnie dziś piękny dzień, cieplutki, słoneczny, bezwietrzny smile)
                                • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 25.08.06, 13:00
                                  A mnie pochnrny,ale ciepły i zanosi się znowu na deszcz może dosyć tej wodysmile)))
                                  • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 26.08.06, 09:51
                                    Lało chyba całą noc, bo jeszcze wszystko przemoknięte. Niebo nadal "ciężkie",
                                    od ciemnych chmur, chyba będzie padać. Ale jest bardzo ciepło, spokojnie bez
                                    wiatru.
                                    • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 26.08.06, 17:11
                                      Cieplutko i deszczowo,słońce wyjrzy zza chmur,mogło by już przestać padać,ale
                                      najważniejsze,że jest cieplutko.
                                      • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 26.08.06, 18:00
                                        Nie pada, choć się tak zapowiadało. Jest ciepło, słonecznie i bardzo spokojnie.
                                        Ale to już końcówka lata, już się kończy....A szkda...
                                        • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 27.08.06, 09:31
                                          Przepiękny dzień, słoneczko przygrzewa, niebo bezchmurne, spokojnie.
                                          Może to już ostatnie promyki letniego słońca...Trzeba "łapać" ile się da na
                                          jesienne szarugi....
                                          • natla Re: Co się dzieje z pogodą ? 27.08.06, 09:44
                                            Piękny, chłodny poranek, wspaniały dzień na góry.
                                            • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 28.08.06, 12:23
                                              Bardzo ponury poniedziałek. Niebo zasnute chmurami do tego zimny, północny
                                              wiatr. Siedzę w swetrze, skarpekach, jakl w zimowe dni. Idzie pani jesień....
                                              • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 28.08.06, 16:11
                                                Reniu choc do mnie u mnie ciepło w mieszkaniu a za oknem ponuro,szaro i leje
                                                deszcz i tak już drugi tydzień.
                                                • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 28.08.06, 16:39
                                                  Wstałam, przed chwilą, spałam, leżałam, bo źle się czułam. Ale za oknem pogoda
                                                  międzyczasie się poprawiła, troszkę słońca zagląda, ale wiatr jest nadal i to
                                                  bardzo chłodny.
                                                  Tylko +18, ale rano było chłodniej.
                                                  • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą ? 29.08.06, 09:16
                                                    U nas zimno, szaro=ciemno, pada. Ale czy wypada narzekać po tak pięęęęknym
                                                    leeecie?
                                                  • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą ? 29.08.06, 09:53
                                                    W Krakowie leje, 14 stopni. Nawet byłoby miło pospacerować w deszczu, tylko dlaczego futrzak warczy i nie chce wyjść z pod kanapy, przecież nie będę sama biegać po parku.
                                                  • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 29.08.06, 10:05
                                                    Leje od rana, zimno, na termometrze + 14. W nocy musiało być poniżej 10 stopni,
                                                    bo już mam ciepłe kaloryfery w domu, włączają się samoczynnie , gdy temperatura
                                                    spada poniżej 10 stpni. Wreszcie dziś nie jest mi zimno. Ale jesiennie, szaro i
                                                    buro za oknem sad
                                                  • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 29.08.06, 11:12
                                                    A u mnie słoneczko wyszło zza chmur,ale pewnie nie na długo a wietrzysko
                                                    gwiżdże, kwiaty poprzewracane na balkonie,może wytrzyma parę godzin bez deszczu?
                                                  • mania1119 Re: Zima idzie-nie ma na to rady... 29.08.06, 19:18
                                                    Jest ponuro,mokro,lodowato,a na Kasprowym spadł śnieg...
                                                  • dankarol Re: Zima idzie-nie ma na to rady... 29.08.06, 19:25
                                                    Ti sie da aż u mnie zauważyć, miało być 17 a było tylko 13. Brrrr jak zimno i mokro. Kto tu wyzywał na słoneczko.
                                                  • ania091951 Re: Zima idzie-nie ma na to rady... 30.08.06, 00:44
                                                    Wychodzilam do pracy padalo wracalam z pracy tez pada
                                                  • regine Re: Zima idzie-nie ma na to rady... 30.08.06, 00:56
                                                    No nie, tylko nie zima...sad Jeszcze troszkę nas deszcz i wiatry pomęczą, choć
                                                    chłodno jest, faktycznie. Ale co mi tam, grzejniki już od dziś mam ciepłe smile)
                                                  • regine Re: Ano leje....:( 30.08.06, 10:28
                                                    Leje, od wczoraj. Niby do piątku tak ma być. Od piątku poprawa pogody, oby się
                                                    sprawdziło. Słoneczka brakuje mi sad
                                                  • dankarol Słoneczko świeci 30.08.06, 11:12
                                                    rana spadł mały deszcz, po którym poszłam na spacer i zobaczyłam całą tęczę. Teraz pięknie świeci słoneczko. Wszystkim którym go brakuje posyłam słoneczne promienie.
                                                  • natla Re: Słoneczko świeci 30.08.06, 13:48
                                                    A u mnie od 20 min. ściana ulewnego deszczu. Dawno tak nie lało. I żeby Ci
                                                    Danuska za dobrze w tym słoneczku nie było, to juz Ci tę ściane
                                                    przesyłam.....tj. ona sama do Ciebie gna. smile
                                                  • dankarol Re: Słoneczko świeci 30.08.06, 16:40
                                                    Hi hi hi zamiast ściany deszczu z czarnej chmury parę kropelek i znowu słoneczko.
                                                  • dankarol Re: Ano leje....:( 30.08.06, 23:08
                                                    Wielce szanowna derekcjo jestem niezmiernie wdzięczna za podesłanie w swej łaskawości do mnie deszczu, który stuka po parapecie.
                                                    Biję należne pokłony i zapytowuję się, czy mogłabym go odesłać.

załóżmy, że dziś spotka nas coś miłego
                                                  • natla Re: Ano leje....:( 30.08.06, 23:17
                                                    Szanowna poddanO, do mnie zawsze wink))ale zaraz, u mnie tyz leje......a juz
                                                    wiem, chmury bezczelnie na moich oczach się rozmnażały drogą partonegenezy i
                                                    pewnie przedszkole utworzyły u mnie, a do Ciebie polecieły dorosłe.
                                                  • mania1119 Re: Ano leje. i nie tylko 31.08.06, 22:08
                                                    Juz nawet na blizszych gorach widac snieg,po poludniu,jak na chwile chmury sie
                                                    porozchodzily,to bylo widac przyproszone szczyty.Brrrr!
                                                  • del.wa.57 Re: Będzie lać!!!!!!!!!!!! 05.09.06, 18:02
                                                    U mnie od rana cieplutko i nawet słoneczko troche poświeciło,taraz zrobiło sie
                                                    czarno,ciemno mam nadzieje,że moje pranie na balkonie juz wyschło.
                                                  • tofika Re: Będzie lać!!!!!!!!!!!! 05.09.06, 18:06
                                                    ohoho,,,bedzie,
                                                    smile mi tu pada od niedzieli przed poludnia,
                                                    a zboza ogromne lany nieskoszone,
                                                    zaczely w klosach juz kielkowac,,
                                                    co to za zboze na buleczki, ale ze Angol , nie jest oszczedny to juz calkiem
                                                    zalamka,cale ogromne pola , byly takie piekne mimo suszy.. urodzajne,
                                                    a moze wiecej od Leppera dostanie odszkodowania niz koszt zysku zbiorow?,,tego
                                                    mi nic nie wiadomo....
                                                  • august2 Re: sle troche ciepla 05.09.06, 21:01
                                                    ..to ja wam Delwo i Tofiko posle tego
                                                    mojego ciepla... na razie nie zanosi sie
                                                    ze sie oziebi... wiec bede co dzien slal.

Tofiko to cieplo na twe pola a dla Delwy to na ten
                                                    balkon zeby - no wlasnie co tam sie suszy na tym twym balkonie?

Dzis w moim kanionie bedzie napewno powyzej
                                                    40 stopni... tak wiec z klimatyzowanego domu hop do
                                                    klimatyzowanego auta i na koncu hop do klimatyzowanego
                                                    biura w pracy... aby do zimy!
                                                  • natla Re: sle troche ciepla 05.09.06, 21:10
                                                    A u mnie prześliczny dzień dziś był, ciepło, słonecznie i duuuuużo wiatru. Tak
                                                    dużo, że dobrze, iż ja lubię wiatr. Ale biedny Top cierpiał, bo wszystko się
                                                    dookoła rusza i hałasuje wink
                                                  • dankarol Re: sle troche ciepla 05.09.06, 21:16
                                                    U mnie też słoneczko cały dzień świeciło, a wiatru to było baaardzo dużo. Przy okazji dowiedziałam sie, że Lolek boi się szumu wiatru. Jeden bojący pozdrawia drugiego. smile
    • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 07.09.06, 22:20
      Jaki dziś był cudny dzień!!!Aż się wierzyć nie chce, że to nie potrwa dłużej!
      • natla Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 10.09.06, 15:04
        Kiedy rano wylazłam z psem na spacer, zobaczyłam zażółconą mleczami łąkę.
        Niektóre juz były białe. Do tego piekne słońce, kwilenie ptaków....no wiosna,
        normalnie wiosna! Zamiast babiego lata będziemy mieć "męską stałość" smile
        Tylko....slońce troszkę inaczej świeci, choć przecudnie.
        • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 10.09.06, 18:49
          U mnie dzisiaj cudowna pogoda,słońce świeci a wczoraj na grzybkach było wręcz
          gorąco,piękna jesień się zapowiada.
          • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 10.09.06, 20:13
            Oby to ciepełeczko, złote promyczki słońca, kwilenie ptaków trwało jak
            najdłużej!!!!
            • regine Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.09.06, 08:46
              Powitał mnie dziś poniedziałek ładnie. Choć jeszcze horyzont zasnuty mgłą, bo
              chłodno było w nocy. Ale dzień zapowiada się ciepło, bo już, już, słoneczko
              wygląda spoza chmur. Jeszcze nieśmiało, ale już jest smile
              • tofika Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.09.06, 10:22
                Rano dzis prosilam o sloneczne jasnosci.. a teraz ja WAm moge podsylac, jest
                przepieknie,zapowiada bardzo cieply dzien...
                i az chce sie zanucic..." usta milcza..lalala...kocham cie"...smile
                • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.09.06, 15:51
                  Cuuudoooo!
                • wiktoria53 Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś tylko 11.09.06, 15:52
                  na spacerek do lasku albo tak sobie połazić na słoneczku
                  • del.wa.57 Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 11.09.06, 16:24
                    U mnie też jest cudownie,oby tak chciało zostać.
                    • kasia573 Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 11.09.06, 23:26
                      Coś mi się wydaje, że dzięki tej pogodzie przez tydzień będę mogła naprawdę żyć!
                      • regine Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 11.09.06, 23:29
                        Ma być tak do soboty. Potem zobaczymy. Ale noce chłodne, może słoneczko troszkę
                        ogrzeje i będą cieplejsze. Mgła dziś rano była i teraz tez zimno. Kaloryfery
                        grzeją.
                        • dankarol Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 11.09.06, 23:31
                          Ty Reniu to masz dobrze, chyba szafę wyrzucę i kominek sobie zamontuję
                          • ira.mak Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 11.09.06, 23:47
                            u mnie było tak gorąco że uciekłam z tarasu.A wiecie że róże są obsypane
                            doslownie nowymi pąkami?Myslałam że po tej suszy lipcowej się nie pozbierają.
                            • dankarol Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 11.09.06, 23:51
                              Irenko u mnie przed domem też róże kwitną lepiej niz w lipcu
                              • regine Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 12.09.06, 09:19
                                Piękny dzionek, cieplutki, rosy dziś nie widać. Oby tak dalej ...smile)
                                • del.wa.57 Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 12.09.06, 11:55
                                  Prawda u mnie tez cudnie,cicho bezwietrznie,słonecznie i wreszcie bez deszczusmile
                                  • regine Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 12.09.06, 12:19
                                    Oj, tak ciewplutko jak w lecie smile Mokra wróciłam jak suseł. Przepiękny
                                    wrzesień, oby tak dalej smile)
                                    • regine Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 13.09.06, 07:03
                                      Przepiękna pogoda. Nic dodać, nic ująć smile))
                                      • del.wa.57 Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 13.09.06, 18:43
                                        Oby tak chciało zostać jeszcze z tydzień,piękną mamy jesieńsmile))
                                        • kasia573 Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 13.09.06, 19:24
                                          Jak to jesień? Jak to jesień? Jeszcze tydzień lata!!! I oby pogoda taka
                                          pozostała z nami jak najdłużej!!!
                                          • regine Re: Dziś prześliczna pogoda :))))))))))) ojejuś t 16.09.06, 08:06
                                            Słoneczko wstało już, świeci, ale słabo jeszcze grzeje. A powietrze chłodzi
                                            dziwny, chłodny , jesienny chyba wiatr, ze wschodu. Ale nie zanosi się na
                                            deszcz..Zobaczymy co nam przyniesie ten dzień...
                                            • regine Re: Ma do 26 września być upalnie :) 17.09.06, 19:44
                                              Zwłaszcza na południu Polski do +28 stopni. Jak się cieszę smile))
                                              Piękna złota jesień, zwłaszcza w górach, jak zapowiadali !!! smile))
                                              Góralu, czy ci nie żal !!!!
                                              • tofika Re: Ma do 26 września być upalnie :) 17.09.06, 19:53
                                                meteo.icm.edu.pl/
                                                ja zycze pogody pod kazdym wzgledem,,ducha tezsmile
                                                nie zal nie zal ,tylko dlaczego kolejny raz nie moge gorala odwiedzicsmile
                                              • kasia573 Re: Ma do 26 września być upalnie :) 17.09.06, 20:58
                                                Oj, to cudownie!!! Oby, oby!!!!
    • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 18.09.06, 17:24
      Rano było pięknie słonecznie, a teraz zrobiło się ponuro, dobrze, że chociaż
      jest bardzo ciepło. Deszczyku nie padaj jeszcze, bo mam trochę rzeczy do suszenia.
      • malwina52 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 19.09.06, 07:30
        Zimą będzie wiosna, nie wierzycie? poczytajciesmile

fakty.interia.pl/kraj/news/zima_bedzie_wiosna,792528,2943
        • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 19.09.06, 14:07
          Bardzo mnie to cieszy Malwinko,zaoszczędzimy na ogrzewaniu,chociaż na same
          święta gdyby sypnego sniegiem,to święta mialyby urok,zobaczymy.
          • malwina52 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 19.09.06, 19:45
            dzieki tej prognozie nie kupuje na zime kozakow,
            poogladalam i stwierdzilam,ze nie ma sensu
            a w szafce brak miejscasmile
            • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 19.09.06, 20:16
              No świetnie, będę miała duuuże oszczędności, płaszcz i kozaki skreślam z listy
              zakupów.
              • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 19.09.06, 20:53
                Obyście nie musiały ich kupować w kwietniu i na lato....
                • malwina52 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 19.09.06, 20:57
                  Kasienko przelatamy w jesionkach i polbutachsmile
                  polublam spodnie, bez nich czuje sie nago
                  to chyba jakos przezimuje
                  • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 19.09.06, 21:09
                    Malwinko, ja także. Kiedyś latałam w spódnicach. Bardzo nie lubiłam spodni!
                    Teraz nie wyobrażam sobie bez nich życia: czy to na wycieczkę, czy
                    na "wyjście". Kozaki mam, gorzej z półbutami, których od dwóch lat nie mogę
                    dobrać. Ale i tak wolę "półbutową" zimę!
                    • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 19.09.06, 21:22
                      Kasiu podoba mi sie ta "półbutowa zima". Mam nadzieję, że spodnie i sportowe
                      buty wystarczą. Tej zimy śniegu było za trzy zimy, więc może teraz w drugą strone.
                      • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 19.09.06, 22:09
                        Oj!Oby!W zeszłym roku te śniegi tak dały do wiwatu! Tylko w mieście z
                        nich "korzystam", bo sportów nie uprawiam.Nie znoszę łazić po czymś, gdy nie
                        czuję twardego gruntu pod nogami.
                        • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 20.09.06, 22:23
                          Wiecie jak cudnie było u mnie dzisiaj? słońce bez chmur,pranie schło mi
                          szybciorem i ma tak zostać,wspanialesmile)
        • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 19.09.06, 19:07
          To jest pocieszające dla takich zmarzlaków jak ja, jeżdżących autobusem po 6.00
          do pracy. Boję się tylko, jaka będzie wiosna i następne lato, gdyby te prognozy
          się sprawdziły...
          • tesunia Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 21.09.06, 08:54
            exstremalnie w skandynawii,
            na polnocy Lapland 0 - +1 stpni i snieg popaduje od wczoraj,
            na poludniu gdzie mieszkam ma byc dzis +24 stopnie,
            niecha tak ciepelko sie utrzymuje jak najdluzej.
            • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 21.09.06, 13:29
              Umnie też cieplutko i zapowiadają,że tak sie utrzyma,rano jest tak
              swieżo,chłodno,ale w dzień piękniesmile
              • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 22.09.06, 16:45
                Lato wróciło,wierzyc się nie chce,że tak pięknie za oknemsmile))
                • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 23.09.06, 00:58
                  Ale niespodzianka od losu! Nie mogę się nacieszyć! Odsuwam myśli, że to
                  przejściowe...
                  • ania091951 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 23.09.06, 22:13
                    U nas od 3 dni pada przechodza tornada.Na najblizsza dni nie zapowiadaja
                    poprawy pogody.Pozdrawiam z cieplego ale deszczowego Chicago
                    • natla Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 23.09.06, 22:14
                      Aniu, wsiadaj w samolot i przylatuj do nas. Jest prześlicznie, w sam raz
                      ciepło.....no wymarzone lato. smile
                      • ania091951 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 23.09.06, 22:18
                        A jak przywioze Wam taka pogode jaka jest u mnie to dopiero mnie pogonicie
                        • natla Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 23.09.06, 22:25
                          No przecież chyba nie zapakujesz jej do walizki....taka brzydka, to Ty na pewno
                          nie będziesz wink))
                          • ania091951 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 23.09.06, 22:29
                            Przylece do Was bes walizek, zeby nie kusic losu .Wezme z soba tylko zielone
                            • natla Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 23.09.06, 22:48
                              No jasne, a zielone otworza Ci wszystkie wrota wink
                              • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 24.09.06, 12:07
                                Jest pięknie,cicho bez wiaterku,słońce przygrzewa,szkoda dnia na siedzienie w
                                domu,ruszajmy więc za miasto na spotkanie z naturąsmile))
                                • ania091951 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 24.09.06, 15:08
                                  Wlasnie dopiero wstalam i co widze za oknem -DESZCZ DESZCZ jeszcze raz DESZCZ
                                  od ponieczialku ma byc juz ladna pogoda ZBACZYMY
                                  • ania091951 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 26.09.06, 04:28
                                    Dzisiaj mielismy piekna sloneczna pogode od jutra znowu zapowiadaja caly
                                    tydzien deszczowy
                                    • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 26.09.06, 11:22
                                      U mnie dośc ciepło,nie gorąco i pochmurnie i kropi od czasu do czasu,dzisiaj
                                      czuję się o niebo lepiej,wczoraj miałam okropny dzień,to chyba na deszcz tak
                                      mnie sciełosmile)
                                      • regine Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 30.09.06, 10:35
                                        Nie wiem jak u kogo, ale u mnie jest pięknie smile
                                        ciepło, bez mgły, słońce wprost oślepia.
                                        • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 30.09.06, 12:34
                                          U mnie dzisiaj słoneczko strajkuje,właśnie zaczął padać deszcz a niech sobie
                                          popadasmile)))
                                          • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 30.09.06, 23:14
                                            To był piękny dzień! W południe słońce prażyyyłooo! Zieleń, coraz mniej żywa,
                                            niestety.
                                            • tesunia Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 01.10.06, 09:57
                                              mowia,
                                              jak pazdziernik bedzie cieply ,bedzie sroga zima.
                                              • kryzar Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 01.10.06, 10:05
                                                niech będzie jak najdłużej ciepło. Lubię taką ciepłą jesień, a co będzie niech się wypowie fachowiec
                                                gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/652896.html
    • dankarol zaczęło padać n/t 01.10.06, 19:25

• regine Re: Prawie letnia burza n/t 01.10.06, 20:21
        Przeszła jakieś 2 godziny temu. Jeszcze w oddali, widać jeśniejące od błysków
        nocne niebo. Dobrze, że przed burzą zdąrzyłam wrócić do domu smile
        • kryzar w Gdyni nadal ciepło 01.10.06, 20:33
          i miło. Oby jak najdłużej trwała taka pogoda.
          • kasia573 Re:załamanie pogody 01.10.06, 22:22
            U nas deszcz zaczął padać ok.17.00, potem przyszła burza. Lało mocno. Liście
            błyszczą od deszczu i jest 17 stopni.
            • regine Re:załamanie pogody 02.10.06, 09:11
              Pochmurno, mglisto i szaro-buro. Choc jeszcze ciepło, ale to już nie to ciepło,
              które było kilka dni temu. Cóż jesień ma swoje kaprysy...
              • grazyna10 Re:załamanie pogody 02.10.06, 10:27
                U mnie cala noc szalala burza z piorunami i blyskawicami. A teraz sloneczko
                swieci ale chmury snuja sie po niebie. Jak na razie to na zewnatrz cieplej niz
                w domu, wczoraj na chwile trzeba bylo ogrzewanie wlaczyc aby wyrownac
                temperature. A za oknem mam pelna palete barw jesiennych - sliczne to jest.
                Aby byc skromnym trzeba miec z czego.
                • regine Re:Wypogodziło się 02.10.06, 10:34
                  Nawet słoneczko nieśmiało wygląda spoza chmur, więc nie będzie chyba tak źle.
                  Spacer przy takiej pogodzie to wspaniala rzeczsmile
                  • regine Re:Właśnie grzmi... 02.10.06, 17:44
                    Przechodzi znowu, tak jak i wzoraj, prawie letnia burza z grzmotami, deszczem
                    obfitym i strasznymi błyskawicami. Chyba się wyłączę...Bo aż drży ziemia.
                    • del.wa.57 Re:Właśnie grzmi... 02.10.06, 18:30
                      U mnie bez słońca,czasami pokropi,tylko szalony wiatr,powywracał mi wszystkie
                      kwiaty na balkonie,halny z Zakopanego przwiał do mniesmile)))))))
                      • tesunia Re:Właśnie grzmi...u mnie tez:(( 02.10.06, 20:40
                        ale na pocieszenie prosze Pazdzierniksmile)
                        jesienny-pan.w.interia.pl/piosenki-jesien/piosjes-2/bukowina2.htm
                        • regine Re:Rano było ciepło... 03.10.06, 23:52
                          Ale niebo zachmurzone, w południe wyjrzało słońce. A od 18:00 pada deszcz.
                          Ot, wszystkie pory roku dziś były...
                          • del.wa.57 Re:Rano było ciepło... 04.10.06, 00:19
                            U mnie cały dzień szaro,deszczowo a noc zimno brrrrr, idzie Pani Jesień
                            deszczowasmile
                            • mania1119 Re:Rano było ciepło... 04.10.06, 01:26
                              A u nas halny i przepiekna jesien:czerwono-zlota,marzenie! Ale obawiam sie,ze
                              juz jutro (dzis)-jak tylko skonczy sie halny,zcznie padac...
                              • kasia573 Re:Rano było ciepło... 04.10.06, 06:00
                                Leje jak z cebra!!!!
                                • regine Re:Jesienny deszcz... 04.10.06, 11:40
                                  Za oknem jesienna plucha, wiatr zrywa i niesie mokre liście...Jeden przykleił
                                  mi się do szyby..Cóż jesień....
                                  • regine Re:Jesienny szaro-bury dzień... 05.10.06, 10:43
                                    Nie pada, ale szaro jakoś za oknem, zamglone wszystko ...Smutny dzień...
                                    Jesienny, choć kolorowe liście na drzewach i brzoza cała w zielonych liściach
                                    jeszcze daje nadzieję na ciepło...Oby było....
                                    • kasia573 Re:Jesienny szaro-bury dzień... 08.10.06, 01:32
                                      U nas dziś był piękny dzień.Dość ciepło, bezwietrznie, dobra widoczność.Zieleń
                                      powoli, spokojnie nabiera jesiennych odcieni, spoza chmur wyglądało czasami
                                      bardzo błękitne niebo. Kolorki piękne, ludzie jeszcze w miarę radośni...Oby
                                      takich dni było jeszcze przed nami jak najwięcej!
                                      • regine Re:Jesienny szaro-bury dzień... 08.10.06, 14:53
                                        W nocy deszcz, rano słonecznie. Ale teraz już naszły chmury, trochę wieje i nie
                                        wiadomo jak zakończy się ta niedziela. Czyli taki normalny jesienny dzień.
                                        • regine Re:Polska Złota Jesień..:) 10.10.06, 09:28
                                          Za oknem od samego rana przepięknie. Słonecznie bezwietrznie i kolorowo.
                                          Czas chyba wyruszyć w plener...Ma tak być, w/g prognoz, do 24 października.
                                          Czy będzie, zobaczymy. Ale jest ślicznie...smile)
                                          • natla Re:Polska Złota Jesień..:) 10.10.06, 09:29
                                            Fakt, tak pieknej jesieni dawno nie było smile
                                            • regine Re:Polska Złota Jesień..:) 12.10.06, 10:34
                                              Troszkę mglisty dziś dzeń. Słoneczko przedziera się przez chmury momentami. Ale
                                              jest dość ciepło i bezwietrznie. No i nadal pięknie i kolorowo.
                                              Jak to jesienią.
                                              • tofika Re:Polska Złota Jesień..:) 12.10.06, 11:24
                                                Sliczny dzionek, przepiekny sloneczny,
                                                obiecane mam w moim lasku znajomym spr grzybkow...
                                                tak chociaz na pol godzinki..
                                                nareszcie chociaz troszke pobede na lonie natury... jak zle byc zmuszonym do
                                                pobytu tylko w domu... ale pomalutku .. i ja jesien w swej warminskiej
                                                krasie.. dotkne wszystkimi zmyslami...smile
                                                • ania091951 U mnie zima 12.10.06, 23:13
                                                  Dzis w Chicago spadl snieg. Wiatrzysko wieje ze malo glowy nie urwie jest tylko
                                                  +4 jutro tez ma byc zimno
                                                  • wiktoria53 Przepiękna pogoda 12.10.06, 23:16
                                                    Słoneczko cudowne jeszcze świeci. Oby było tak jak najdłużej.
                                                  • tofika Re: Przepiękna pogoda 13.10.06, 12:09
                                                    kolejne noce ponizej 10 C,
                                                    wlaczone mam ogrzewanie ... spoldzielnie dostaly rozkaz...
                                                    jak dobrze... wreszcie nie marzne w domkusmile
                                                  • ania091951 Re: Przepiękna pogoda 13.10.06, 17:34
                                                    Zimno tylko +6 ale sloneczko pieknie swieci Po sniegu juz ani sladu jutro ma
                                                    byc juz cieplej
                                                  • regine Re: Rano i do południa... 13.10.06, 17:36
                                                    Było bardzo ciepło. Wracałam z zakupów z krótkim rękawkiem. Teraz zrobilo się
                                                    bardzo zimno i wieje porywisty, zimny wiatr. Niesie całe tumany liści.
                                                  • regine Re: Ranek powitał mnie.. 14.10.06, 09:50
                                                    Szaro, buro i ponuro. Więc taki normalny jesienny dzień. Oby tylko nie padało i
                                                    nie wiało. Ani grama słoneczka, które prognozy nadawały.
                                                    A na termometrze tylko + 8. Jest jesień...Więc nie można za wiele wymagać od
                                                    pogody.
                                                  • krista57 Re: Ranek powitał mnie.. 14.10.06, 10:58
                                                    10 stopni temperatury na dworze to chyba calkiem niezle jak na 14 pazdziernika.
                                                    Jeden spacerek mam juz zaliczony.Po południu,gdy ma wyjrzeć już słonce
                                                    będzie następny.
                                                    Moze uda mi sie zdjęcia zrobic smile))
                                                  • tofika Re: Ranek powitał mnie.. 14.10.06, 11:33
                                                    jesien , swoj ma czas........
                                                    teledyski.onet.pl/4642,1586649,charts.html
                                                  • regine Re: Ranek powitał mnie.. 15.10.06, 12:17
                                                    Dość chłodno i szaro. Ale przed chwilą pokazało się słoneczko. Biedne już
                                                    takie, mało ciepła daje. Ale rozjaśnia świt za oknem smile)
                                                  • regine Re:No już co prawda nie ranek :). 15.10.06, 12:41
                                                    Ranek jeszcze z łóżka widziałam. Poprawiam się smile)
                                                    Wstałam dziś późno. To wyjaśnienie dla Tofiki smile))
                                                  • regine Re:No już co prawda nie ranek :). 16.10.06, 13:45
                                                    Szaro, buro i pomuro. Czyli jesiennie. Rano o godzinie 8:00, tylko +3 na
                                                    termometrze. U córki spadł dziś pierwszy śnieg. Czyli idzie chyba zimna...
                                                  • regine Re:No już co prawda nie ranek :). 17.10.06, 11:21
                                                    Ale na dworze jest pięknie, cieplutko, słoneczko przygrzewa, aż miło smile
                                                    Właśnie wróciłam z dłuuugggiiieegggooo spaceru, cała mokra. Jest przepięknie.
                                                    Oby tak dalej. Czego sobie i Wam życzę smile
                                                  • sagittarius954 Re:No już co prawda nie ranek :). 17.10.06, 11:29
                                                    ...mokra ? deszcz padał? , uuuu to ja nie wychodzę z domu smile)
                                                  • del.wa.57 Re:No już co prawda nie ranek :). 17.10.06, 13:15
                                                    U mnie też słoneczko świeci i jest bardzo przyjemnie chociaż wietrznie,typowa
                                                    piękna jesień.
                                                    He..he..Renia zmokła na spacerzesmile))))))
                                                  • regine Re: ranek :). 18.10.06, 08:32
                                                    Powitał mnie dziś po raz pierwszy szron, na dachach domów i temperatura "0".
                                                    Ale słoneczko wygląda już i tylko patrzeć jak się odrobinę ociepli...
                                                  • tesunia Re: ranek :). 18.10.06, 09:48
                                                    na razie mglisty z widocznymi przeblyskami slonca.

od srodkowej szwecji az na polnoc ma dzis sniezycsad(
                                                  • dankarol wieczór 18.10.06, 21:09
                                                    U mnie niebo rozgwieżdżone, szkoda tylko, że zimno.
                                                  • regine Re: Świeci słoneczko:) 19.10.06, 09:44
                                                    Tak jak i wczoraj, tak i jest dziś,. Przepiękny słoneczny dzień. Ładnie jest za
                                                    oknem. Ale dziś chyba było bez przymrozku.Nie widziałam nigdzie szronu na
                                                    dachach. Wczoraj był na dachach i na trawie, podobno nad ranem było -3.
                                                  • natla Re: Świeci słoneczko:) 19.10.06, 10:19
                                                    no, z amochodów trzeba było zdrapywać lód.
                                                    Ale tak wspaniałej jesieni dawno nie było.
                                                  • kasia573 Re: Świeci słoneczko:) 20.10.06, 22:09
                                                    Dziś na dworze byłam dopiero w południe. Ciepło, choć wietrznie. Potem chwilę
                                                    poadało, a wieczorem, jak to bywa - spokój, wiaterek ustąpił, fajnie.
                                                  • del.wa.57 U mnie pada deszcz. 20.10.06, 22:39
                                                    A właściwie to leje,piękny weekend sie zapowiada bbeeeeeeeeee.
                                                  • kasia573 Re: U mnie pada deszcz. 20.10.06, 23:01
                                                    Ale świat wokół Ciebie się umyje, taki plus.
                                                  • regine Re: U mnie świeci od rana słońce :) 21.10.06, 15:12
                                                    Jest przepięknie, musiałam zdjąć polar i biegałam w samej bluzce. Od rana na
                                                    świeżym powietrzu, dotleniłam się za cały tydzień chyba smile)) Jest tak
                                                    przepięknie, że nie chciało mi się wracać do domu.
                                                    Bezwietrznie, kolorowo i bardzo cieplutko smile))
                                                  • regine Re: U mnie świeci od rana słońce :) 22.10.06, 09:32
                                                    Już od rana. Chyba był w nocy przymrozek, bo chodniki mokre. Ale ogólnie jest
                                                    ładnie i nawet ciepło. Ma tak być jeszcze tydzień, ale już od środy ma się
                                                    pojawić wiatr i gdzieniegdzie opady deszczu. Ale to od wtorku.
                                                  • tesunia Re:z mgly sie rospadalo:((((((((((((((( 22.10.06, 09:35
                                                    jest parno jak latem,na polnocy sypnelo dobrze sniegiem,
                                                    ech,zaczyna sie typowa skandynawska jesiensad
                                                  • del.wa.57 Deszczowo i wieje .. 24.10.06, 12:11
                                                    U mnie brzydko pada z przerwami i do tego silny wiatr,nieprzyjemnie za oknem
                                                    brrr.
                                                  • regine Re: Swieci sloneczko :) 28.10.06, 09:43
                                                    Nocny wiatr polecial gdzies dalej, za oknem piekna sloneczna jesien smile
                                                    Zycze takiej samej pogody Wszystkim .
                                                  • del.wa.57 Re: Swieci sloneczko :) 28.10.06, 13:50
                                                    Prześlij trochę słoneczka Reniu u mnie pada,typowa szaruga,ale co mi tam
                                                    pogodasmile))
                                                  • regine Re: Szaro, buro i ponuro..:( 29.10.06, 16:02
                                                    Od wczoraj. A dzis lepiej nie patrzec w okna. Nawet do psa musze uzyc sily, aby
                                                    wyszedl na dwor. Biedaczysko az sie trzesie ze strachu, jak ide ze smycza do
                                                    niego. Tez bym sie tak trzesla. Paskudnie jest bardzo. Ale trzeba sie
                                                    przyzwyczaic..Coz jesienna szaruga...
                                                  • del.wa.57 Re: Szaro, buro i ponuro..:( 29.10.06, 16:35
                                                    U mnie tez pada,wieje i przedziera się słoneczko od czasu do czasu,ale z domu i
                                                    tak nie wychodzę,tak trzeba sie przyzwyczaic od jesiennej szarugi jak pisze
                                                    Renia.
                                                  • e-baba Re: Szaro, buro i ponuro..:( 29.10.06, 16:59
                                                    Brrrrrr.....
                                                    A jeszcze tak niedawno to zachwycali się wszyscy tą jesienią, a zachwycali.
                                                    Dobrze im tak.
                                                    Ale czemu i do mnie, choc przecież to nie ja byłam pełna zachwytów nad tą porą
                                                    roku - i tak jesień doszła?
                                                  • wiktoria53 Dziś rzeczywiście na dworze nieciekawie 29.10.06, 18:16
                                                    wieje wiatr i zimno brrrrrr ale jeszcze wrócą piękne jesienne dni,
                                                    zobaczycie.Czego sobie i Wam życzęsmile
                                                  • tofika Re: zlota jesien w Europie 30.10.06, 07:07
                                                    jesien...
                                                    www.gazetawyborcza.pl/5,75539,3699560.html?i=1
                                                    juz ostatni lisc spadl... ale nie w Europiesmile
                                                  • malwina52 Re: zlota jesien w Europie 30.10.06, 08:31
                                                    a u nas zapowiadaja zime,
                                                    chyba niebawem poproszy snieg
                                                  • regine Re: Wlasnie sypie za oknem 30.10.06, 12:14
                                                    Bialy puch, zamiec niesamowita, z wiatrem. Az ciarki mi po plecach chodza, bo
                                                    za 2 godzinki z piesem musze leciec...Makabra, jak ciezko sie przyzwyczaic i
                                                    przestawic na zime. W nocy strasznie lalo a teraz wiatr ze wschodu naniosl
                                                    czarnych prawie chmur i miecie sniegiem..Brrrrr. Zima, zla macocha nadchodzisad
                                                  • sagittarius954 Re: Wlasnie sypie za oknem 30.10.06, 12:48
                                                    Regine a w którą strone leci ta biała śniega ? Jak do nas to my tu wszyscy
                                                    dmuchamy w twoja stronesmile)
                                                  • dankarol Re: Wlasnie sypie za oknem 30.10.06, 15:35
                                                    Reniu nie strasz mnie zimą i śniegiem, bo zapowiadali, że zimy nie będzie i moje
                                                    zimowe buty są w sklepie. A u mnie słoneczna złota jesień, szkoda, że tylko 5
                                                    stopni.
                                                  • del.wa.57 Re: Wlasnie sypie za oknem 30.10.06, 16:27
                                                    Nie strasz Renia,my nie chcemy jeszcze zimy,jak przyjedziesz do kraju bedziesz
                                                    juz odporna na mrozy i sniegsmile)
                                                    U mnie jest 12st+,biegaliśmy z moim małzonem po urzędach od rana i było nam
                                                    nawet gorąco,nie pada a to już coś,jest cicho bez wiatru,słońca niema jest
                                                    pieknie.
                                                  • regine Re: Wlasnie sypie za oknem 30.10.06, 19:16
                                                    Wlasnie napisalam wyraznie, ze wiatr wieje od WSCHODU, czyli na ZACHOD do Was.
                                                    Bedziecie miec od czwartku zime ze sniegiem i nikogo nie chce straszyc. Podobno
                                                    na Kasprowynm lezy juz 25 cm. sniegu i jeszcze ma dopadac.
                                                    Ale to tylko pierwsze zwiastuny zimy. Od soboty ma wrocic jesien. Zobaczymy....
                                                  • mania1119 Re: Wlasnie sypie za oknem 30.10.06, 19:35
                                                    Rano odslonilam zasłony i zobaczylam na pieknej,jeszcze zielonej trawie-
                                                    snieg.Bialy,czysty i wcale nie sliczny-snieg.Tak nie wierzylam wlasnym
                                                    zmysłom,ze zapomnialam w ciagu dnia,kiedy bylo troche cieplej,otworzyc autko i
                                                    zakonserwowac uszczelki (a wczoraj lało)-w efekcie tego szarpalam sie z nimi
                                                    teraz prawie godzine,bo i zamki zamarzły i uszczelki przywarły kompletnie.Ale
                                                    perspektywa!

__________________________________________
                                                    Ciesz się chwilą.Ta chwila to Twoje życie.
                                                  • sagittarius954 Re:spokojnie za oknem 30.10.06, 19:46
                                                    Kapotkasmile) jak nie masz garażu , maniu wspólczuje ci , też nieraz doswiadczam
                                                    tych przyjemnosci posiadacza autka, narazie kuje szybki z rana , ale staram sie
                                                    odwiedzac auteczko jak jest juz wysoko słoneczkosmile)
                                                  • kasia573 Re:Pięknie było za oknem 30.10.06, 21:58
                                                    U nas "na wid" dziś była przecudna pogoda! Super przezroczyste powietrze,
                                                    słoneczko, błękitne niebo, piękne jesienne kolory. Tylko, że zimno jak diabli!
                                                    Człowiek jeszcze nieprzyzwyczajony do lodowatego powietrza owiewającego głowę.
                                                    Znacznie przyjemniej cieszyć się tą jesienią zza szyb okiennych w domku lub
                                                    autku, o którym tak rozprawiacie.
                                                  • wiktoria53 Od czwartku ma być mroźno, ale juz w niedzielę 30.10.06, 22:07
                                                    znowu jesień
                                                  • kasia573 Re: A wczoraj... 30.10.06, 22:14
                                                    Tak zmiennej pogody jak wczoraj, dawno nie było! Za każdym razem, gdy spojrzało
                                                    się w okno - inny widok! Rano ulewa! W południe słońce! Ok.15.00 grzmiało!
                                                    Najciekawszym obiektem obserwacji było niebo. Wszelkie rodzaje chmur - od
                                                    pierzastych obłoczków poprzez białe cumulusy na ciężkich stalowych i indygo
                                                    skończywszy. I to wszystko jednocześnie. No, ale cyfroweczka nieprędko... Za to
                                                    ja mogłam się napawać i na chwile zapomniec o chłodzie.
                                                  • regine Re: A dzisiaj.. 31.10.06, 10:19
                                                    Obudzilo mnie przepiekne slonce na niebie, na ktory nie ma ani jednej chmurki.
                                                    Juz od rana, czyli od 7:30 jestem na nogach, jak nigdy. Na dworze jest zimno,
                                                    bo ziemia zamarzla mocno w nocy. Na kaluzach mozna sie poslizgac. Ale jest
                                                    bezwietrznie i slonecznie i zaraz wyruszam na spacer.
                                                  • tofika Re: A dzisiaj... 31.10.06, 10:23
                                                    pogoda i niebo przemawia....
                                                    wieje potworny wiatr, zimno .. az .. brak slow,,
                                                    znicze na cmentarzu gasna zalewa deszcz...
                                                    wszystko fruwa po cmentarzu... chwilke pobylam, i do samochodu i do domku...
                                                  • del.wa.57 Re: A dzisiaj... 31.10.06, 10:35
                                                    Wietrzycho mało głowy nie urwie,dzisiaj to ja z domu nie wychodzę,jutro ma
                                                    sypnąć śniegiem,może uda się ulepic bałwankasmile)))))))
                                                  • wiktoria53 Pogoda na 1 listopada 31.10.06, 23:11
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3713081.html
                                                    Oj, trzeba się ciepło ubrać. Wyciągnąć zimowe kurtki i płaszcze.
                                                  • tofika Re: Pogoda na 1 listopada 31.10.06, 23:53
                                                    meteo.icm.edu.pl/
                                                    jesien.... list ostatni juz spadl...
                                                  • tofika Re: Pogoda na 1 listopada 01.11.06, 07:41
                                                    zimno potwornie, deszcz ulewa.. wiatr ....
                                                    do 7,30
                                                    i zaczyna byc juz coraz ladniej... uspakaja i .... rozjasnia...
                                                    dobrej pogody WAm zycze...
                                                  • del.wa.57 Re: Pogoda na 1 listopada 01.11.06, 13:33
                                                    Wieje i pada,jak tak dalej będzie to zaczniemy ''pływać''wichura narobiła
                                                    mnostwo szkód,poprzerywane linie tel.Poprzewracane drzewa,na szczęscie nie
                                                    tutaj gdzie mieszkam nie wyglada to ''spacerowo'' siedzę w domu,przy swiecach i
                                                    grzejnikach,jest milutko i ciepłosmile
                                                  • mania1119 Re: Pogoda na 1 listopada 01.11.06, 16:56
                                                    Rano wiał lodowaty wiatr,w gorach jest snieg i w ogole to nie jest
                                                    pogoda,ktorą "tygrysy lubia najbardziej".
                                                  • grazyna10 Re: Pogoda na 1 listopada 01.11.06, 17:21
                                                    Okropnosc, wiatr glowe urywa. Nie da sie z domu wyjsc. W ogrodzie mi rosliny w
                                                    donicach poprzewracalo. I jeszcze w porywach leje. A w domu cieplutko i
                                                    przytulnie. Kartki na swieta zaczelam robic.
                                                  • natla Re: Pogoda na 1 listopada 01.11.06, 18:05
                                                    piekna pogoda, nie narzekajcie. Pochmurno, ale bez deszczu, szaleje wiatr, ale
                                                    nie lodowaty, czasem słońce sie pokazało, a chmury można cały dzień obserwować
                                                    jak szaleją .
                                                  • kasia573 Re: Pogoda na 1 listopada 01.11.06, 23:15
                                                    No to Natla miała szczęście! U nas szalał w pewnych momentach lodowaty! MPK
                                                    działało okropnie! W Cz-wie panuje od niedawna taki zwyczaj, że kierowcy
                                                    otwierają tylko przednie drzwi i tą połóweczką trzeba wchodzić nawet z siatami
                                                    i z biletem w zębach - bo trzeba go okazać (w samym śródmieściu w godzinach
                                                    szczytu spotyka nas łaska otwarcia pozostałych drzwi). Wysiada się środkowymi
                                                    i ostatnimi. No i pod cmentarzem kierowca otworzył drugie i trzecie drzwi.
                                                    Starsi ludzie podchodzili do jego kabiny, prosząc, by ich wypuścił przodem,
                                                    użalając sie na kłopoty z chodzeniem. Niestety, kierowca pozostał nieugięty!
                                                    Były też linie specjalne. Widząc autobus, kupiłam bilet (mam "sieciówkę"), a on
                                                    wypuścił tylko pasażerów i odjechał, bo miał awarię. Zdarza się, lecz miałam
                                                    pecha, bo jadąc z cmentarza na cmentarz, stałam 25 min (powinny być w tym
                                                    czasie dwa autobusy) i przemarznięta wróciłam do domu, robiąc sobie przerwę na
                                                    ciepły posiłek. Gdyby nie ten wicher, łatwiej byłoby znieść te niedogodności.
                                                    Myślę, że ciepełko w domku nie pozwoli rozwinąć się memu przeziębieniu.
                                                  • regine Re: Pogoda na 2 listopada 02.11.06, 10:31
                                                    Cala noc lal deszcz z silnym wiatrem. Tlukly kojaco krople o szyby. Dzis w
                                                    miare pogoda, bez bialego puchu i bez deszczu. Pochmurno za oknem ale wiar sie
                                                    uspokoil i jest nawet, nawet. Bez mrozu. Po prostu jesiennie.
                                                  • regine Re: Pogoda na 3 listopada 03.11.06, 13:45
                                                    O godzine 7:30 bylo -7. Zimno...Ale bez sniegu i deszczu. W sloncu calkiem ,
                                                    calkiem przyjemnie. Gdy wrocilam, popatrzylam na termomert,
                                                    temperatura nadal minusowa, -3 . Poslizgalam sie po zamarznietych kaluzach.
                                                    Przedpoludnie bylo barzo mile, choc w uszy troszke w cieniu parzyl mrozik smile.
                                                  • del.wa.57 Re: Pogoda na 3 listopada 03.11.06, 14:34
                                                    U mnie rano o 7-mej,było biało od mrozu,ale potem wyszło słoneczko,teraz jest
                                                    pochmurno,ale na szczęście bez szalonego wiatru i deszczu,lubie taka pogodę?
                                                    smile))
                                                  • dankarol Re: Pogoda na 3 listopada 03.11.06, 16:20
                                                    Widziała przed chwilą sople, czy jeszcze będzie ciepło tej jesieni?
                                                  • regine Re: Pogoda na 4 listopada 04.11.06, 08:54
                                                    No to patrze przez to okno i co widze ? Od rana sypie u mnie snieg. Najpierw
                                                    niewinnie, niesmialo. Ale teraz coraz bardziej zaczyna sypac bialy puch. A, ze
                                                    jest wiatr, wiec miecie go z lekka. Pies troszke sie dzis zdziwil co to takiego
                                                    leci z nieba. Stal i oobserwowal. Ale szybko medytacje skonczyl, bo byl bez
                                                    butow smile)) A mroz trzyma tegi. Tyle o pogodzie w Kijowie.
                                                  • dankarol Re: Pogoda na 4 listopada 04.11.06, 10:21
                                                    U mnie śnieg nie sypie, nawet czasami słoneczko prześwieca.
                                                    A na poprawę humoru ostatni wieczór jesieni. Przypomnijcie sobie, tak było parę
                                                    dni temu
                                                    img172.imageshack.us/img172/1746/dsc01420hv0.jpg
                                                  • regine Re: Pogoda na 4 listopada 04.11.06, 12:08
                                                    Bylo, bylo. Zbyt pieknie bylo i sie musialo skonczyc smile Ale zima pomimo roznych
                                                    uciazliwosci(nie lubie grubego ubierania sie na cebulke), ma tez swoje uroki.
                                                    Tak jak kazda pora roku. Wiec byla jesien, piekna a teraz czas na zimowe
                                                    pejzaze smile
                                                  • del.wa.57 Re: Pogoda na 4 listopada 04.11.06, 18:07
                                                    Jak ja kocham spacerować po takich liściach Danutkasmile)
                                                    U mnie z rana było dośc ciepło po południu zaczeło wiać i pada deszcz.
                                                  • wirella Re: Pogoda na 4 listopada 04.11.06, 18:54
                                                    Nie jestem zachwycona dzisiejszą pogodą. Dzień zaczął się pięknym wschodem
                                                    słońca, a potem zrobilo sie pochmurno i zaczął padać mokry śnieg.Ale wolę taką
                                                    pogodę niż lipcowe upały, które zatrzymywaly mnie w domu. Dziś odbylam długi
                                                    spacer i poczułam się znacznie lepiej....psychicznie.smile)))))))))
                                                  • wiktoria53 Re: Pogoda na 4 listopada 04.11.06, 18:58
                                                    U nas pada deszcz, wieje wiatr, jest nieprzyjemnie.
                                                  • regine Re: Pogoda na 5 listopada 05.11.06, 08:53
                                                    Zasypalo na bialo w nocy. Slisko jak nieszczescie. Mrozik trzyma lekki, bo
                                                    tylko -3, bezwietrznie ale pochmurno. Bedzie chyba nadal padac.
                                                  • dankarol Re: Pogoda na 5 listopada 05.11.06, 18:38
                                                    U mnie teraz ulewa. Wiatr i deszcz, mam nadzieję, że do wieczornego spacerku
                                                    nacichnie.
                                                  • regine Re: Pogoda na 5 listopada 05.11.06, 20:21
                                                    Mroz jak nieszczescie, sniegu troche jest z wczoraj. Ale zawiewa silny wiatr ze
                                                    wschodu ze sniegiem. Suche, mroznie powietzr "od sasiadow". Czyli typowa pogoda
                                                    z suchym, zimnym wyzem z Rosji. Czyli zima..Brrr. Az sie boje co bedzie dalej,
                                                    juz wole ta polska pluche
                                                  • dankarol Re: Pogoda na 5 listopada 05.11.06, 21:44
                                                    Ulewa przeszła, a teraz pyzata buźka swieci i gwiazdy też.
                                                  • regine Re: Pogoda na 6 listopada 06.11.06, 23:21
                                                    Donosze Jeszcze, juz po Dobranoc, ze zamiec mamy straszna, z wiatrem i mrozem.
                                                    Iscie syberyjska zima. Az sie boje pomyslec co bedzie gdy nastanie prawdziwa
                                                    zima. Uciekne do Polski ani sie nawet nie obejrze za siebie.
                                                    Zadnej odwilzy, o ktorej piszecie, czy deszczu. Bialo wokolo niesamowicie,
                                                    slisko jak nieszczescie. Sluzby drogowe... Nie wiem czy tu takowe istnieja.
                                                    Znajomi dzieci wracali z Polski do Kijowa autem dzis w nocy, jechali 18 i pol
                                                    godziny od granicy w Dorohusku do Kijowa z dwojka dzieci i z dusza na ramieniu.
                                                    Makabra wprost...sad
                                                  • regine Re: Pogoda na 7 listopada 07.11.06, 10:14
                                                    Aura typowo zimowa. Bez szczegolnych zmian...
                                                  • krista57 Re: Pogoda na 7 listopada 07.11.06, 10:42
                                                    U mnie pogoda iscie spacerowa,temperatura 12 stopni C.
                                                    Nic tylko wybrac się do lasu i polować na jesienne widoki
                                                  • regine Re: Pogoda na 9 listopada 09.11.06, 08:32
                                                    Tak sobie za oknem. Snieg od wczoraj juz znikl. Popadal deszcz, bylo nawet +5
                                                    na termometrze. Wiec calkiem znosnie. Dzis monentami wyglada zza chmur
                                                    sloneczko ale wieje zimny, porywisty wiatr. Tak jest w Kijowie.
                                                    A jak jest u nas w kraju... ?
                                                  • regine Re: Pogoda na 10 listopada 10.11.06, 13:00
                                                    Szaro, buro i ponuro od rana. Deszcz ze sniegiem szaleje za oknem a do tego
                                                    wszystkiego wieje siny wiatr. Brrr....Nawet psa ciezko w taka pogode
                                                    wyprowadzic. Pasuje tylko koc i ksiazka albo sen...Dlugi w ciepelku od
                                                    przytulonego kota smile
                                                  • del.wa.57 Re: Pogoda na 10 listopada 10.11.06, 14:16
                                                    U mnie jest dośc ładnie dzisiaj,wiatr szalony ucichł i nawet słońce pokaże
                                                    swoją bużkę od czasu do czasu plus 8 st.
                                                  • tofika Re: Pogoda na 12 listopada.. 12.11.06, 07:28
                                                    POGODA ..dzis taka "pogoda dla bogaczy dla niebogaczy sa pogody dwie"

meteo.icm.edu.pl/
                                                    deszcz jesienny deszcz,
                                                    gra piosenki ,moczy piora krukom juz, szyby mokre
                                                    ziab , a co mi tam...
                                                    nieustraszm sie takich tam.. kap kap kap..smile
                                                  • regine Re: Pogoda na 12 listopada.. 12.11.06, 09:57
                                                    Zimno, czarno i wietrzenie. Czyli jak to pozna jesienia bywa..Mrozilo troche w
                                                    nocy. Ale ogolnie nieprzyjemnie...
    • czarny.humor A u mnie od rana słoneczko ostro daje!! :))) 12.11.06, 10:23
      Juz niedługo, bo od południa ołów nadciąga.
      Ale ranek był dziś piękny i na wybory zdążyłem przy super pogodzie.

smile))
      • mania1119 Re: A u mnie od rana słoneczko ostro daje!! :))) 12.11.06, 14:44
        Rano na spacerze z psem zdazylam zmoknac,a teraz sypie gesty snieg,i juz jest
        bialo i juz tak bedzie...

• czarny.humor Re: A u mnie od rana słoneczko ostro daje!! :))) 12.11.06, 15:15
          Nie zapomnij o szaliku!!

smile))
          • regine Re: A u mnie od rana słoneczko 14.XI :))) 14.11.06, 11:12
            Obudzila mnie wnusia, ktora wskoczyla mi raniutko do lozka z okrzykiem, "babciu
            zobacz, jakie dzis piekne sloneczko". No coz otworzylam oczy i faktycznie,
            piekny poranek. Choc teraz juz skrywa sie za chmurami. Ale jest +5 i calkiem
            znosnie na dworze smile
            • regine Re 16.XI :))) 16.11.06, 08:59
              Szaro, buro, ponuro. Pada deszcz, ale jest nawet cieplo, bo +7. Troszke wieje,
              taki poznojesienny wiatr...
              • kasia573 Re: Re 16.XI :))) 18.11.06, 22:36
                Znów żyć się chce przy tym słoneczku i ciepełku. Świat jest piękniejszy!
                Okienka umyte, spacerki odbyte.
                • regine Re: Re 20.XI :))) 20.11.06, 10:28
                  Szaro, buro i ponuro. Ani to jesien ani zima...Wolalabym aby posypalo na bialo,
                  choc troszeczke. Swiat za oknem staby sie bardziej "przyjazny" dla oka...
                  Temperatura + 4, ale nie pada...W nocy tylko mgla zasnula wszystko. Teraz wiatr
                  ja rozwial i za oknem strasza bezlistne drzewa.
                  • ania091951 Re: Re 24.XI :))) 24.11.06, 17:51
                    U mnie piekna sloneczna pogoda +17 stopni
                    • mania1119 Re: Re 25.XI :))) 25.11.06, 16:30
                      Ponoc w gorach wieje silny halny,tu na dole Zakopanego niewiele sie go
                      odczuwa ,na razie.Ale wyczytalam w komentarzach do tej wiadomosci ,ze "gdy
                      wieje halny,rodza sie geniusze,wariaci i psycholodzy".!!!!!!??????
                      • wiktoria53 Komu nie odpowiada ciepła jesień ? 01.12.06, 09:08
                        Wiele osób cieszy się z tak pięknej jesieni, ale kiedy spojrzymy na ten fakt
                        okiem rolnika, sadownika, ogrodnika to zmienimy zdanie. Tym bardziej, że klęska
                        urodzaju dotyka wszystkich konsumentów.

"Dziennik Łódzki": Wyjątkowo wysoka temperatura, jak na początek grudnia,
                        spędza sen z powiek rolnikom, działkowcom i sadownikom, może bowiem spowodować
                        ogromne straty w uprawach.
                        To, co dzieje się w przyrodzie, nie wróży dobrze uprawom. Rośliny jeszcze nie
                        dostosowały się do takiej temperatury. Spodziewam się, że plony w przyszłym
                        roku będą znacznie mniejsze niż w tym - mówi prof. Zbigniew Kundzewicz,
                        klimatolog. Tymczasem rolnicy w regionie łódzkim zaczęli... opryskiwać
                        rośliny. - Nietypowa aura sprawiła, że zboże zaczyna się robić żółte.
                        Zaatakował je grzyb. Wszystko zmarnieje, jeśli nie zastosuję odpowiednich
                        preparatów - martwi się Grzegorz Misztal, rolnik spod Piotrkowa. Dodaje, że
                        jeśli plony będą marne, na pewno wzrośnie cena zboża, a co za tym idzie,
                        zdrożeją chleb, makaron i mięso.

Zdaniem prof. Zbigniewa Kundzewicza, ten rok jest jednym z najcieplejszych od
                        1860 roku, gdy rozpoczęły się stałe badania nad klimatem.

wiadomosci.onet.pl/1442866,69,item.html
                        • dankarol Re: Komu nie odpowiada ciepła jesień ? 01.12.06, 11:34
                          Dzisiaj już grudzień, a umnie pod balkonem kwitną pierwiosnki, fiołki - te
                          pachnące, forsycje, chryzantemy i nagietki. Kwiaty z wszystkich pór roku za
                          jednym zamachem.
                          • ania091951 Re: Zima 02.12.06, 17:11

Wczoraj w Chicago spadlo okolo 30cm sniegu.Dzis swieci sloneczko temperatura -7
                            • wiktoria53 Aniu, taka pogoda by mi odpowiadała.Tylko śniegu 02.12.06, 17:16
                              za dużo jak na polskie warunki. Byśmy brnęli w nim. Zima zawsze zaskakuje
                              drogowców choćby nie wiadomo kiedy przyszła.
                              • ania091951 Re: Aniu, taka pogoda by mi odpowiadała.Tylko śni 02.12.06, 18:33
                                Jest pieknie -drogi oczyszczone ze sniegu ale niestety doszlo do kilku kolizji
                                dzis juz jezdzimy bezpiecznie na ulicach ani sladu sniegu.Pozdrawiam z zimowego
                                Chicago
    • malwina52 Mamy najcieplejszą jesień od 227 lat 06.12.06, 11:04
      Tegoroczna jesień jest w Polsce najcieplejsza od 1779 r.
      To właśnie wtedy, za panowania króla Stasia, rozpoczęto w Warszawie prowadzenie
      regularnych pomiarów meteorologicznych
      wiecej w artykule:
      www.gazetawyborcza.pl/1,75476,3774288.html
      • del.wa.57 Re: Mamy najcieplejszą jesień od 227 lat 06.12.06, 18:32
        To prawda Malwinko,czytałam ten artykuł,jeszcze tak nie było,chociaż nie mam
        nic przeciwko takiej jesieni,snieg moze posypac na swieta a potem tak moze
        zostać do majasmile)
        • del.wa.57 Re: Pada snieg na me okno:)))) 08.02.07, 19:40
          Ślicznie sypie,biało sie zrobiło,ciekawe jak długo utrzyma się sniezek? moze
          uda sie ulepić bałwankasmile))
          • mania1119 Re: Pada snieg na me okno:)))) 08.02.07, 20:10

A u nas:

img259.imageshack.us/img259/5115/zdjecie13jl7.jpg
            I od razu człowiek czuje sie lepiej.(halny sie jednak cofnął).
            • del.wa.57 Re: Pada deszcz na me okno:)))) 03.03.07, 14:25
              Rany jak wstretnie u mnie za oknem,pada,ciemno i zimno w nocy był przymrozek -
              1st.Od jutra zapowiadaja ''wiosne'' cos nie mogę uwierzyć.
              • del.wa.57 Re:Słaba ta wiosna u mnie.... 14.03.07, 18:30
                Wczoraj był piękny dzień,pracowałam na balkonie,malowanie,przesadzanie
                kwiatków,ale wieczorem było zimno jak diabli w nocy O st,dzisiaj chłodno,nie da
                sie posiadziec na balkonie i pochmurno,czyzby znow miało padać?
                Coś nie może przedrzeć się ta wiosenka do mnie,poczekam,wiem,ze przyjdziesmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka