Dodaj do ulubionych

IV RP - teraz k.... my

11.07.06, 09:45
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3475771.html
założyłam nowy wątek do wpisywania sukcesów IV RP
Obserwuj wątek
    • kaja500 Re: IV RP - teraz k.... my 11.07.06, 10:05
      Znalazłam w googlach

glinki.com/?l=47rcxj
      Teresa
    • e-baba Re: IV RP - teraz k.... my 11.07.06, 22:31
      Oj, Kryzar, będzie ten wątek chyba długaśny bardzo, a może nawet i parę odsłon
      będzie miał, bo tematów do niego długo nie zabraknie.
      • vogino55 Re: IV RP - teraz knocimy.... my 11.07.06, 22:58
        ???
        • e-baba Re: IV RP - teraz kopulujemy.... my 11.07.06, 23:28
          Wyraz "kopulujemy" zastępuje inny, bardziej dosadny.
          • e-baba Sądownictwo też wezmą? 14.07.06, 22:48
            PiS chce podporządkować sobie sędziów, sądy i Trybunał Konstytucyjny:
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3483120.html
            A niezawisłość sądów? Ot, kiedys podobno była.

• e-baba Okęcie w rękach młodego stażysty 05.08.06, 21:21
              Może i należy odmładzać kadry?
              Ale czy aż tak?

Może dowiadczenie zawodowe skutkuje zbytnią rutyną?
              Ale czy lepszy jest całkowity jego brak?

fakty.interia.pl/kraj/news/Ok%EAcie_w_r%EAkach_m%B3odego_sta%BFysty,777796,2943
              • e-baba Z hobbysty - dyrektor departamentu rybołówstwa 05.08.06, 21:32
                Stanisław Podlewski, do niedawna szef Samoobrony w Ustce, został dyrektorem
                departamentu rybołówstwa w Ministerstwie Rolnictwa.
                "Pytany o kwalifikacje do pracy w ministerstwie, Podlewski mówi: - Od dwóch lat
                zajmuję się hobbystycznie rybołówstwem (...). Grzegorz Hałubek, prezes Związku
                Rybaków Polskich: - Rybołówstwo jest w miarę prostą dziedziną, a pan Podlewski
                ma dużo entuzjazmu."
                serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3529866.html

No, jak sam entuzjazm wystarczy...
                Ale skoro tak uważa sam prezes Związku Rybaków Polskich - to wyrazy współczucia
                dla członków Związku.
                • kryzar Re: Z hobbysty - dyrektor departamentu rybołówstw 06.08.06, 09:24
                  ale dobrze , że chociaż mieszka nad morzem. Mógł się trafić góral.
                  Ten co ma pod opieką budownictwo też z okna widzi budowę, więc też się zna
    • kryzar Re: IV RP - teraz k.... my 05.08.06, 21:28
      lepiej dobrałaś wątek, ja też gdzieś wkleiłam, bo jak poczytałam to mną zatrzęsło.
      A to dopiero początek władzy, a przy zadłużeniu posłów brak nadzieji na wcześniejsze wybory. Musimy przeżyć z TKM, bo ja na rewolucję się nie nadaję
      • august2 Re: IV RP - teraz k.... my 05.08.06, 21:42
        ...czy byl kiedys taki okres kiedy Wladza wedlug was
        byla po waszej mysli?

Ot takie teoretyczne pytanie nasunelo mi sie na mysl...
        • natla Re: IV RP - teraz k.... my 05.08.06, 22:07
          AUguście, władza zawsze jest, z załozenia beeeee. Zawsze sie ją krytykuje,
          nawet jak sie ją lubi. Mysle nie tylko o władzy politycznej.
          Ale to co teraz obserwujemy, to bezczlnosć, niekompetencja i oszłomostwo na
          największą skale. Tak jeszcze u nas nie było. Pewnie istnieją jednostki, ale
          giną w "hektolitrach głupoty".
          • august2 Re: IV RP - teraz k.... my 05.08.06, 23:44
            ..czyli "nihil novi" (czy tak jakos) -nic nowego...

"bezczelnosć, niekompetencja i oszłomostwo"... skad ja to znam?
            Aha.. ja to pamietam z PRL-u.... tych pozniejszych nie znam.
            • natla Re: IV RP - teraz k.... my 06.08.06, 00:04
              Tak, nic nowego, tylko teraz *ja* to odczuwam na własnej skórze. Nie tak jak Ty
              kiedys, bo nie fizycznie, ale jednak.
              • e-baba Jak się zmienia telewizja ? 10.08.06, 18:23
                Skoro w wątku „Kraj malkontentów” niektórzy z nas obszernie uzasadnili powody
                krytykowania kadr obecnej władzy, a powody do tej krytyki nie ustają -
                kontynuję wpisy:
                "Bronisław Wildstein jest prezesem telewizji od połowy maja. Od tego czasu
                zwolnił już kilkudziesięciu dyrektorów i kierowników. Tak jak obiecywał, kiedy
                tydzień po nominacji na prezesa TVP zapowiadał, że "oczyści Woronicza". Wymianę
                kadr prezes zaczął od ludzi kierujących wszelakiego rodzaju programami:
                informacyjnymi, publicystycznymi, społecznymi, kulturalnymi, reportażowymi,
                dokumentalnymi, a nawet edukacyjnymi dla dzieci i młodzieży. (...)
                Z rozmów z tymi, których prezes Wildstein już odwołał, wynika, że sam moment
                zwolnienia wyglądał podobnie. - Wizyta u prezesa trwała ok. minuty -
                opowiadają. - Prezes mówił tylko: mam inne plany i podsuwał do podpisu
                zwolnienie. I do widzenia. Ani słowa dlaczego.(...)
                Dotychczasowe zwolnienia kilkudziesięciu kierowników będą telewizję kosztować -
                wedle ostrożnych szacunków - ok. 1,5 mln zł. Tyle trzeba będzie wydać na
                odprawy i odszkodowania za zwolnienie przed końcem kontraktu. A przecież to
                wcale nie koniec zwolnień.(...)

Kto odszedł, kto przyszedł i kto kogo zastąpił:
                serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3524724.html

• e-baba Letnie wykopki w spółkach 10.08.06, 18:31
                  A karuzela ze stanowiskami trwa. Najpierw wyrzucali tych, co nie z z PiS-u. Ale
                  w miarę jedzenia apetyt rośnie,więc z rozpędu wyrzuca sie i tych uprzednio
                  przez partię namaszczonych:

"Pierwsza fala zmian kadrowych przetoczyła się przez państwowe spółki po
                  objęciu władzy przez PiS. Sezon kolejnych roszad trwa teraz, kiedy premiera
                  Kazimierza Marcinkiewicza zmienił Jarosław Kaczyński - pisze "Gazeta Wyborcza".
                  Zgodnie z rytuałem politycznym po wygranych wyborach parlamentarnych PiS zaczął
                  wprowadzać do spółek skarbu państwa swoich ludzi, usuwając menedżerów z
                  nominacji poprzedniej ekipy. Kiedy premier Kazimierz Marcinkiewicz podał się do
                  dymisji, a nowym szefem rządu został Jarosław Kaczyński, ze spółek zaczęły
                  dochodzić sygnały sugerujące, że są one "czyszczone" z ludzi byłego premiera."
                  wiadomosci.wp.pl/kat,8632,wid,8429495,wiadomosc.html?ticaid=121ea

Cóż, jak widać i ci u władzy nie mogą być pewni dnia ani godziny. Tak się nie
                  robi swoim ludziom.
                  • kryzar lepper wyleciał 21.09.06, 21:12
                    jako warchoł. i kto to mówi
                    • kryzar i co komisja śledzcz jest nielegalna 22.09.06, 10:17
                      proponowana zmiana ordynacji wyborczej do sejmu, czyli pełne zwłaszczanie władzy. Ciekawe jaki będzie następny krok PiS-u.
                      • sioma1 Re: i co komisja śledzcz jest nielegalna 22.09.06, 13:04
                        myślę że zdelegalizują Trybunał Konstytucyjny
                        • natla Re: i co komisja śledzcz jest nielegalna 22.09.06, 13:19
                          Aaaaaa, to jest myśl....wink
                          • sioma1 Re: i co komisja śledzcz jest nielegalna 22.09.06, 21:50
                            I pewnie popadną w chorobę Wrzod/ak/ową.
                            • kryzar dziś wspólnie występowali przed mikrofonami 22.09.06, 21:55
                              nowi koledzy czyli poseł Wrzodak z posłem Bestrym i jestem ciekawa jak długo ze soba wytrzymają.
                              • e-baba PiS przejmie kontrolę nad pół tysiącem urzędów 22.09.06, 22:24
                                "Administrację czeka partyjna czystka. Premier Kaczyński chce mieć w urzędach
                                tylko swoich zaufanych ludzi. Chodzi o 1,7 tys. stanowisk"

serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3624609.html

• natla Re: PiS przejmie kontrolę nad pół tysiącem urzędó 23.09.06, 00:19
                                  Boże, ile w tych ludziach nienawiści......przecież ich działania niczym nie
                                  różnia się od wczesnych komunistycznych. I ta potworna hipokryzja.
                                  Moze pójdą na L4 w czsie wrzodakowej chorobie. A swoja drogą tak dawno go nie
                                  było.
                                  Lepper to moze i warchoł, populista, cwaniaczek, ale na tamtym tle tylko
                                  zyskuje, no i jest dzięki niemu przyunajmniej wesoło.
    • kryzar Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 00:18
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3646253.html
      nic dodać nic ująć tak wygląda IV RP
      • e-baba Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 00:23
        Oglądałam ten program. Zgroza.
        PiS zrobił poPis piękny.
        W każdym normalnym kraju oznaczałoby to jego koniec. Ale u nas?
        • sagittarius954 Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 06:05
          A u nas ... Pis będzie się czuł dobrze . Radio Maryja go poprze a jak Kurski
          powiedział ? Społeczeństwou da się wepchnąć wszystko. No to wpychają . I niech
          mi ktoś powie że oni to wszystko po to by lustrację zrobić , układy rozwalić
          żenada...
          • kryzar Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 07:58
            jednak władza ogłupia. I dziwię się pani profesor Gilowskiej do czego lgnęła. Krótko sobie porządzi.
            A teraz zasłyszana wypowiedź posła Adama Hofmana/ wykształcenie wyższe-politolog, PiS/
            >Lud nie powinien wiedzieć jak robi się parówki i politykę<
            dobre, prawda?
            • kryzar dopisek do poprzedniej wypowiedzi 27.09.06, 08:25
              żeby nie wyszło, że to poseł taki mądry, to jest zdanie wypowiedziane kiedyś przez Bismarcka
              • sagittarius954 Re: dopisek do poprzedniej wypowiedzi 27.09.06, 08:35
                Dodam jeszcze... Gdyby Kaczyński chciał prowadzić politykę najpierw nie niszcząc
                a później odbudowywał( tak głosili)dziś razem z tymi siłami które chciałyby coś
                zrobić dla polaków stałby o wiele wyżej , tak wyszedł na jeszcze jednego, który
                chciał coś ukraść.
      • dankarol Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 10:31
        Skończy się na tym, że Beger wsadzą do więzienia za bezprawne nagrywanie, a pis
        i tak wyjdzie na swoje. Niestety
        • kryzar Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 11:13
          to i Michnika należałoby zamknąć.
          Ha, ha, ha ale IV RP jest wesoła.
          A ciekawe gdzie jest teraz prezes wielki strateg przewidujący ruchy na kilka lat do przodu
          • kryzar Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 12:05
            i najgorsze, że oni chcieli nas podatników obciążyć

>RB: Ja pomyślałam o takim czymś, że skoro są posłowie, którzy czekają na moją decyzję, to może państwo jesteście w stanie zabezpieczyć mnie w razie czego finansowo, a reszta przejdzie jak.... wie pan, gęsiego.

00:12:32

AL: Myśmy się dzisiaj zastanawiali nad tym czy nie uruchomić... Bo teoretycznie to nawet można Sejm obciążyć tymi pieniędzmi, gdyby Lepper... Teoretycznie jest to możliwe.

RB: No ale jak? W jaki sposób?

AL: No że Sejm... że komornik może odebrać do czasu jakby skutkowania tej apelacji posłów... że Sejm by jakby te pieniądze w jakiś, nie wiem jaki, nie jestem prawnikiem, prawny sposób zabezpieczył.

RB: Finansował by jakby, tak?

AL: Tak, bo myśmy też myśleli o tym żeby stworzyć jakiś fundusz, który do czasu kiedy ta sprawa nie będzie rozstrzygnięta mógł, że tak powiem, założyć za tych posłów, gdyby nie daj Boże tam wszedł komornik.
            • kryzar Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 12:13
              www.mariuszkaminski.pl/info.html
              a tu są deklaracje szefa od tępienia korupcji bez względu na przynależność partyjną. Zobaczymy jak i kiedy zacznie działać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka