kryzar 11.07.06, 09:45 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3475771.html założyłam nowy wątek do wpisywania sukcesów IV RP Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja500 Re: IV RP - teraz k.... my 11.07.06, 10:05 Znalazłam w googlach glinki.com/?l=47rcxj Teresa Odpowiedz Link
e-baba Re: IV RP - teraz k.... my 11.07.06, 22:31 Oj, Kryzar, będzie ten wątek chyba długaśny bardzo, a może nawet i parę odsłon będzie miał, bo tematów do niego długo nie zabraknie. Odpowiedz Link
e-baba Re: IV RP - teraz kopulujemy.... my 11.07.06, 23:28 Wyraz "kopulujemy" zastępuje inny, bardziej dosadny. Odpowiedz Link
e-baba Sądownictwo też wezmą? 14.07.06, 22:48 PiS chce podporządkować sobie sędziów, sądy i Trybunał Konstytucyjny: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3483120.html A niezawisłość sądów? Ot, kiedys podobno była. Odpowiedz Link
e-baba Okęcie w rękach młodego stażysty 05.08.06, 21:21 Może i należy odmładzać kadry? Ale czy aż tak? Może dowiadczenie zawodowe skutkuje zbytnią rutyną? Ale czy lepszy jest całkowity jego brak? fakty.interia.pl/kraj/news/Ok%EAcie_w_r%EAkach_m%B3odego_sta%BFysty,777796,2943 Odpowiedz Link
e-baba Z hobbysty - dyrektor departamentu rybołówstwa 05.08.06, 21:32 Stanisław Podlewski, do niedawna szef Samoobrony w Ustce, został dyrektorem departamentu rybołówstwa w Ministerstwie Rolnictwa. "Pytany o kwalifikacje do pracy w ministerstwie, Podlewski mówi: - Od dwóch lat zajmuję się hobbystycznie rybołówstwem (...). Grzegorz Hałubek, prezes Związku Rybaków Polskich: - Rybołówstwo jest w miarę prostą dziedziną, a pan Podlewski ma dużo entuzjazmu." serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3529866.html No, jak sam entuzjazm wystarczy... Ale skoro tak uważa sam prezes Związku Rybaków Polskich - to wyrazy współczucia dla członków Związku. Odpowiedz Link
kryzar Re: Z hobbysty - dyrektor departamentu rybołówstw 06.08.06, 09:24 ale dobrze , że chociaż mieszka nad morzem. Mógł się trafić góral. Ten co ma pod opieką budownictwo też z okna widzi budowę, więc też się zna Odpowiedz Link
kryzar Re: IV RP - teraz k.... my 05.08.06, 21:28 lepiej dobrałaś wątek, ja też gdzieś wkleiłam, bo jak poczytałam to mną zatrzęsło. A to dopiero początek władzy, a przy zadłużeniu posłów brak nadzieji na wcześniejsze wybory. Musimy przeżyć z TKM, bo ja na rewolucję się nie nadaję Odpowiedz Link
august2 Re: IV RP - teraz k.... my 05.08.06, 21:42 ...czy byl kiedys taki okres kiedy Wladza wedlug was byla po waszej mysli? Ot takie teoretyczne pytanie nasunelo mi sie na mysl... Odpowiedz Link
natla Re: IV RP - teraz k.... my 05.08.06, 22:07 AUguście, władza zawsze jest, z załozenia beeeee. Zawsze sie ją krytykuje, nawet jak sie ją lubi. Mysle nie tylko o władzy politycznej. Ale to co teraz obserwujemy, to bezczlnosć, niekompetencja i oszłomostwo na największą skale. Tak jeszcze u nas nie było. Pewnie istnieją jednostki, ale giną w "hektolitrach głupoty". Odpowiedz Link
august2 Re: IV RP - teraz k.... my 05.08.06, 23:44 ..czyli "nihil novi" (czy tak jakos) -nic nowego... "bezczelnosć, niekompetencja i oszłomostwo"... skad ja to znam? Aha.. ja to pamietam z PRL-u.... tych pozniejszych nie znam. Odpowiedz Link
natla Re: IV RP - teraz k.... my 06.08.06, 00:04 Tak, nic nowego, tylko teraz *ja* to odczuwam na własnej skórze. Nie tak jak Ty kiedys, bo nie fizycznie, ale jednak. Odpowiedz Link
e-baba Jak się zmienia telewizja ? 10.08.06, 18:23 Skoro w wątku „Kraj malkontentów” niektórzy z nas obszernie uzasadnili powody krytykowania kadr obecnej władzy, a powody do tej krytyki nie ustają - kontynuję wpisy: "Bronisław Wildstein jest prezesem telewizji od połowy maja. Od tego czasu zwolnił już kilkudziesięciu dyrektorów i kierowników. Tak jak obiecywał, kiedy tydzień po nominacji na prezesa TVP zapowiadał, że "oczyści Woronicza". Wymianę kadr prezes zaczął od ludzi kierujących wszelakiego rodzaju programami: informacyjnymi, publicystycznymi, społecznymi, kulturalnymi, reportażowymi, dokumentalnymi, a nawet edukacyjnymi dla dzieci i młodzieży. (...) Z rozmów z tymi, których prezes Wildstein już odwołał, wynika, że sam moment zwolnienia wyglądał podobnie. - Wizyta u prezesa trwała ok. minuty - opowiadają. - Prezes mówił tylko: mam inne plany i podsuwał do podpisu zwolnienie. I do widzenia. Ani słowa dlaczego.(...) Dotychczasowe zwolnienia kilkudziesięciu kierowników będą telewizję kosztować - wedle ostrożnych szacunków - ok. 1,5 mln zł. Tyle trzeba będzie wydać na odprawy i odszkodowania za zwolnienie przed końcem kontraktu. A przecież to wcale nie koniec zwolnień.(...) Kto odszedł, kto przyszedł i kto kogo zastąpił: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3524724.html Odpowiedz Link
e-baba Letnie wykopki w spółkach 10.08.06, 18:31 A karuzela ze stanowiskami trwa. Najpierw wyrzucali tych, co nie z z PiS-u. Ale w miarę jedzenia apetyt rośnie,więc z rozpędu wyrzuca sie i tych uprzednio przez partię namaszczonych: "Pierwsza fala zmian kadrowych przetoczyła się przez państwowe spółki po objęciu władzy przez PiS. Sezon kolejnych roszad trwa teraz, kiedy premiera Kazimierza Marcinkiewicza zmienił Jarosław Kaczyński - pisze "Gazeta Wyborcza". Zgodnie z rytuałem politycznym po wygranych wyborach parlamentarnych PiS zaczął wprowadzać do spółek skarbu państwa swoich ludzi, usuwając menedżerów z nominacji poprzedniej ekipy. Kiedy premier Kazimierz Marcinkiewicz podał się do dymisji, a nowym szefem rządu został Jarosław Kaczyński, ze spółek zaczęły dochodzić sygnały sugerujące, że są one "czyszczone" z ludzi byłego premiera." wiadomosci.wp.pl/kat,8632,wid,8429495,wiadomosc.html?ticaid=121ea Cóż, jak widać i ci u władzy nie mogą być pewni dnia ani godziny. Tak się nie robi swoim ludziom. Odpowiedz Link
kryzar i co komisja śledzcz jest nielegalna 22.09.06, 10:17 proponowana zmiana ordynacji wyborczej do sejmu, czyli pełne zwłaszczanie władzy. Ciekawe jaki będzie następny krok PiS-u. Odpowiedz Link
sioma1 Re: i co komisja śledzcz jest nielegalna 22.09.06, 13:04 myślę że zdelegalizują Trybunał Konstytucyjny Odpowiedz Link
natla Re: i co komisja śledzcz jest nielegalna 22.09.06, 13:19 Aaaaaa, to jest myśl.... Odpowiedz Link
sioma1 Re: i co komisja śledzcz jest nielegalna 22.09.06, 21:50 I pewnie popadną w chorobę Wrzod/ak/ową. Odpowiedz Link
kryzar dziś wspólnie występowali przed mikrofonami 22.09.06, 21:55 nowi koledzy czyli poseł Wrzodak z posłem Bestrym i jestem ciekawa jak długo ze soba wytrzymają. Odpowiedz Link
e-baba PiS przejmie kontrolę nad pół tysiącem urzędów 22.09.06, 22:24 "Administrację czeka partyjna czystka. Premier Kaczyński chce mieć w urzędach tylko swoich zaufanych ludzi. Chodzi o 1,7 tys. stanowisk" serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3624609.html Odpowiedz Link
natla Re: PiS przejmie kontrolę nad pół tysiącem urzędó 23.09.06, 00:19 Boże, ile w tych ludziach nienawiści......przecież ich działania niczym nie różnia się od wczesnych komunistycznych. I ta potworna hipokryzja. Moze pójdą na L4 w czsie wrzodakowej chorobie. A swoja drogą tak dawno go nie było. Lepper to moze i warchoł, populista, cwaniaczek, ale na tamtym tle tylko zyskuje, no i jest dzięki niemu przyunajmniej wesoło. Odpowiedz Link
kryzar Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 00:18 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3646253.html nic dodać nic ująć tak wygląda IV RP Odpowiedz Link
e-baba Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 00:23 Oglądałam ten program. Zgroza. PiS zrobił poPis piękny. W każdym normalnym kraju oznaczałoby to jego koniec. Ale u nas? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 06:05 A u nas ... Pis będzie się czuł dobrze . Radio Maryja go poprze a jak Kurski powiedział ? Społeczeństwou da się wepchnąć wszystko. No to wpychają . I niech mi ktoś powie że oni to wszystko po to by lustrację zrobić , układy rozwalić żenada... Odpowiedz Link
kryzar Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 07:58 jednak władza ogłupia. I dziwię się pani profesor Gilowskiej do czego lgnęła. Krótko sobie porządzi. A teraz zasłyszana wypowiedź posła Adama Hofmana/ wykształcenie wyższe-politolog, PiS/ >Lud nie powinien wiedzieć jak robi się parówki i politykę< dobre, prawda? Odpowiedz Link
kryzar dopisek do poprzedniej wypowiedzi 27.09.06, 08:25 żeby nie wyszło, że to poseł taki mądry, to jest zdanie wypowiedziane kiedyś przez Bismarcka Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: dopisek do poprzedniej wypowiedzi 27.09.06, 08:35 Dodam jeszcze... Gdyby Kaczyński chciał prowadzić politykę najpierw nie niszcząc a później odbudowywał( tak głosili)dziś razem z tymi siłami które chciałyby coś zrobić dla polaków stałby o wiele wyżej , tak wyszedł na jeszcze jednego, który chciał coś ukraść. Odpowiedz Link
dankarol Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 10:31 Skończy się na tym, że Beger wsadzą do więzienia za bezprawne nagrywanie, a pis i tak wyjdzie na swoje. Niestety Odpowiedz Link
kryzar Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 11:13 to i Michnika należałoby zamknąć. Ha, ha, ha ale IV RP jest wesoła. A ciekawe gdzie jest teraz prezes wielki strateg przewidujący ruchy na kilka lat do przodu Odpowiedz Link
kryzar Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 12:05 i najgorsze, że oni chcieli nas podatników obciążyć >RB: Ja pomyślałam o takim czymś, że skoro są posłowie, którzy czekają na moją decyzję, to może państwo jesteście w stanie zabezpieczyć mnie w razie czego finansowo, a reszta przejdzie jak.... wie pan, gęsiego. 00:12:32 AL: Myśmy się dzisiaj zastanawiali nad tym czy nie uruchomić... Bo teoretycznie to nawet można Sejm obciążyć tymi pieniędzmi, gdyby Lepper... Teoretycznie jest to możliwe. RB: No ale jak? W jaki sposób? AL: No że Sejm... że komornik może odebrać do czasu jakby skutkowania tej apelacji posłów... że Sejm by jakby te pieniądze w jakiś, nie wiem jaki, nie jestem prawnikiem, prawny sposób zabezpieczył. RB: Finansował by jakby, tak? AL: Tak, bo myśmy też myśleli o tym żeby stworzyć jakiś fundusz, który do czasu kiedy ta sprawa nie będzie rozstrzygnięta mógł, że tak powiem, założyć za tych posłów, gdyby nie daj Boże tam wszedł komornik. Odpowiedz Link
kryzar Re: IV RP - teraz k.... my 27.09.06, 12:13 www.mariuszkaminski.pl/info.html a tu są deklaracje szefa od tępienia korupcji bez względu na przynależność partyjną. Zobaczymy jak i kiedy zacznie działać Odpowiedz Link