Dodaj do ulubionych

KURS KOMPUTEROWY..... 2 .....332 +

• roszpunka3 Re: KURS KOMPUTEROWY..... 2 .....332 + 30.08.11, 15:39
      Znam szkołę, która specjalizuje się co prawda przede wszystkim w kursach językowych, ale od pewnego czasu prowadzi także kursy komputerowe. To jest szkoła o nazwie Axon. Prowadzą kursy informatyczne, zwłaszcza z nakierowaniem na MS Office z możliwością zdawania egzaminu ECDL. Z tego co się orientowałam to mają tam poziomy dla początkujących i zaawansowanych a poza tym są kursy grafiki komputerowej (Photoshop i Corel), które mnie akurat interesują.
      • natla Re: KURS KOMPUTEROWY..... 2 .....332 + 30.08.11, 21:37
        Bardzo fajnie Roszpunka3, to biegaj na kurs.
        Ten "kurs" jest w domyślnym cudzysłowie, więc to pomoc ad hoc....można zapytać, można podglądnąć, tu, zaraz, na miejscu i za darmo.
        Kursy firmowe znajdziemy (jeżeli będziemy chcieli) bez problemu w googlach.
        • natla Zamiast zdjęcia, czerwony krzyżyk z linkiem 02.02.12, 11:05
          Coś odkryłam. Może Wam to znane, ale ja ciągle miałam problemy z odczytywaniem niektórych wklejanych przez Was zdjęć (nie linków). Czasem zamiast zdjęcia pojawia się link z czerwonym krzyżykiem (X) i za Chiny tego nie mogłam od lat rozszyfrować. I jak to bywa często, kliknęłam niechcący na link z krzyżykiem prawą myszką i zdjęcie mi sie otworzyło. Powtórzyłam, ale nic. Więc przyjrzałam sie dokładniej i......po kliknięciu prawą myszką, pokazuje się okienko. Trzeba kliknąć lewą w "otwórz łącze" i zdjęcie się otwiera w nowym oknie.
          Proste ja drut, a tak długo trwało "odkrycie" tego big_grin
          • eurytka Re: Zamiast zdjęcia, czerwony krzyżyk z linkiem 02.02.12, 12:08
            Zauważyłam na kilku blogach,
            że w miejsce zdjęć "kradzionych",
            pojawia się pytajnik."?"
            Trochę zdjęć w domu mam, ale tradycyjnych,
            nie skanuję i się nie popisuje, dzieci mi odradziły,
            to moje skarby prywatne są,
            ale też nie kradnę,
            myślę, że gify i obrazki ogólnodostępne to nie kradzież i nie będe musiała za to płacić.
            • natla Re: Zamiast zdjęcia, czerwony krzyżyk z linkiem 02.02.12, 12:33
              Eurytko, spokojnie, ACTA jescze nie weszła big_grin
    • sagittarius954 Co zrobić jak obraz na monitorze 05.04.12, 21:26
      obróci sie o 90stopni ? i myszka zaczyna fiksowac jakby ciut inaczej działała?
      Grałem sobie na friv i klops . No i co teraz ?
      Przywrócic system to najłatwiej ale jak inaczej obrócic obraz ?
      • dwa-filary Re: Co zrobić jak obraz na monitorze 07.04.12, 18:53
        Sagi może spróbuj może takie wyjście smile
        ctrl + alt + strzałka w góre ctrl i alt lewe
        • sagittarius954 Re: Co zrobić jak obraz na monitorze 08.04.12, 04:45
          To by sie zgadzało, w tych rejonach trzymałem paluchy grając kiedy zaskoczył mnie ten inkszy obraz Dzieki big_grin
          • natla Poczta 04.06.12, 22:33
            Czy jest możliwość umieszczenia ikony poczty np. gazetowej na pulpicie, tak jak to mam z gmailem?
            Pewnie tak, ale nie wiem jak to zrobić.
            • sagittarius954 Re: Poczta 05.06.12, 06:57
              Tyle znalazłem w ustawieniach poczty gazety :

Powiadomienia na pulpicie:
              (umożliwia usłudze Gazeta.pl - poczta wyświetlanie na pulpicie okienek wyskakujących z powiadomieniami po pojawieniu się nowej wiadomości czatu lub wiadomości e-mail)
              Dowiedz się więcej

Uwaga: ta przeglądarka nie obsługuje powiadomień na pulpicie. Aby włączyć powiadomienia, zmień swoją przeglądarkę na Google Chrome.
              • sagittarius954 Re: Poczta 05.06.12, 07:00
                I( jeszcze :

Powiadomienia przeglądarki Chrome na pulpicie

Powiadomienia Gmaila na pulpicie informują o nadejściu nowego e-maila lub wiadomości czatu. Jeśli włączysz te powiadomienia, za każdym razem, gdy otrzymasz nową wiadomość, będzie wyświetlane wyskakujące okienko. Dzięki temu będziesz otrzymywać informacje o tym, że ktoś chce się z Tobą skomunikować, nawet jeśli nie będziesz przeglądać Gmaila. Obecnie te powiadomienia są dostępne tylko dla użytkowników przeglądarki Google Chrome.

Powiadomienia czatu są domyślnie włączone. Możesz je wyłączyć w ustawieniach Gmaila. Aby włączyć lub wyłączyć powiadomienia poczty e-mail lub czatu, wykonaj następujące kroki:
                1.Kliknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu strony Gmaila, a następnie wybierz pozycję Ustawienia Gmaila.
                2.Na karcie Ogólne w sekcji powiadomień na pulpicie wybierz odpowiednią opcję. Możesz włączyć lub wyłączyć powiadomienia czatu, wyłączyć powiadomienia poczty e-mail oraz włączyć otrzymywanie powiadomień dotyczących wszystkich przychodzących e-maili lub tylko tych, które Gmail oznaczy jako ważne.
                3.Kliknij przycisk Zapisz.
                Uwaga: po włączeniu tej funkcji musisz zezwolić na pokazywanie na pulpicie powiadomień z adresu mail.google.com.
                • natla Re: Poczta 05.06.12, 08:07
                  Dzięki Sagi za Twoją pracę na moją rzecz big_grin Jednak z tymi powiadomieniami, to mi też nie wychodziło. Włączyłam te wszystkie opcje, ale żadne okienka z powiadomieniami nie wyskakiwały. Może teraz, po naprawie się uda.
                  Ale nie o to mi chodziło, choć to też udogodnienie. Ja bym "kciała" otworzyć kompa, kliknąć na ikonę poczty (tak jak mam z gmailem) i już czytać maile.
                  • sagittarius954 Re: Poczta 05.06.12, 08:32
                    ja pierdziu suspicious masz problem suspicious

Jak skonfigurować program pocztowy do obsługi POP3?
                    Dla zachowania obsługi konta Gazeta.pl z wykorzystaniem POP3 niezbędne jest aktywowanie obsługi w nowej skrzynce oraz zmiana ustawień programu pocztowego. Aby aktywować POP w nowej skrzynce należy:
                    - pierwszego logowania do nowej poczty dokonać przez stronę poczta.gazeta.pl
                    - po zalogowaniu do nowej poczty i przechodząc do opcji Ustawienia w zakładce Przekazywanie i POP/IMAP włączyć obsługę POP dla wszystkich wiadomości lub tylko dla poczty otrzymanej od tego momentu
                    Przy konfigurowaniu programu pocztowego należy:
                    - dla poczty przychodzącej wpisać adres serwera: pop.gmail.com , port: 995 oraz aktywować opcję bezpiecznego połączenia (SSL)
                    - dla poczty wychodzącej wpisać adres serwera: smtp.gmail.com , port: 465 oraz aktywować opcję bezpiecznego połączenia (SSL) i opcję wymaganego uwierzytelniania serwera
                    - w polu użytkownik/adres email wpisać pełny adres pocztowy w Gazeta.pl (np. login@gazeta.pl)
                    - w polu hasło wpisać hasło do konta w Gazeta.pl
                    Bardziej szczegółowy opis znajdziesz w instrukcji konfiguracji najpopularniejszych programów pocztowych.
                    To jakieś brewerie natlo big_grinbig_grin i nie możesz poczty wpisać do ulubionych ??? dajcie spokój ...klikasz i masz
                    • dwa-filary Re: Poczta 05.06.12, 19:21
                      Natla, przeciągnij adres linka na pulpit i już działa
                  • euro-walonki Re: Poczta 05.06.12, 09:28
                    natla napisała:

Ja bym "kciała" otworzyć ko
                    > mpa, kliknąć na ikonę poczty (tak jak mam z gmailem) i już czytać maile.

Se szefowa ustawi przekierowanie maili z poczty gazetowej na adres na gmailu, ten, pod którego ma podpiętego Gmail Notifiera. smile Wtedy ta sama kopertka będzie powiadamiała również o poczcie przychodzącej na skrzynkę gazetową. Ustawienia ---> Konta i importowanie ----> Dodaj inny adres e-mail, którego jesteś właścicielem.
                    Zaptaszkować kratkę "traktuj jako alias".
                    • natla Re: Poczta 05.06.12, 22:40
                      Jesteście cudne dziweczynki smile
                      Oczywiście poszłam po najmniejszej linii oporu i przeciągnęłam ikonę przy adresie na pulpit......to działa! big_grin
                      Walonki, Wasz wywód zostawiam do jutra, bo już na pysk padam, a zawsze chciałam zrobić to, co piszecie, ale coś nie wychodziło.
                      A tak na marginesie, toście Walonki już barwy narodowe na EURO zmieniły, coby egulancko wyglądało i trrrrreeeeennnnndiiiii? Żebyście NAM wstydu nie przyniosły. No!
                      • natla Re: Poczta 06.06.12, 08:36
                        Jeszcze raz dzięki, bo dziś wchodzę z biegu i do poczty i na forum. A ja się tak latami męczyłam wink
                        • natla Znów jakaś pomroczność...... 02.03.13, 13:03
                          .....na mnie padła. Albo mi sie coś w kompie poprzestawiało. Nie potrafię za pomocą ImageShack
                          puścić zdjęcia na forum. cały czas każą mi sie rejestrować, to trwa, a potem i tak nic z tego nie wychodzi.
                          Może ktoś z Was spróbuje mi to załatwić? big_grin
                          https://img11.imageshack.us/img11/6962/38757150289182643639810.jpg/
                          • amityr Re: Znów jakaś pomroczność...... 02.03.13, 15:27
                            A nie lepiej na TinyPic
                            https://img11.imageshack.us/img11/6962/38757150289182643639810.jpg/
                            • izis52 Re: Znów jakaś pomroczność...... 02.03.13, 16:15
                              Zakreślaj do kopiowania adres URL, przy funkcji kopiuj IMG daje taki efekt jak pokazałaś.
                              • natla Re: Znów jakaś pomroczność...... 02.03.13, 23:44
                                Ale kiedy, Izis, wyskakują adresy, to włącza się stronka do rejestracji i nie ma czasu na skopiowanie. Próbowałam ręcznie i z img i z URL, ale wychodzi to co widać.
                            • natla Re: Znów jakaś pomroczność...... 02.03.13, 23:45
                              Amityr, czy Twój "obrazek" jest z TinyPic? Jakoś dziwnie podobny do mojego wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka