Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007

01.09.07, 03:51
Już pora na letnio-jesienną Gawiarenkę. Jeszcze nie mam siły jej
urządzać, więc bierzcie się do pracy.
Obserwuj wątek
    • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 01.09.07, 09:50
      Podrzucam do gawiarenki cały kosz owoców
      img530.imageshack.us/img530/6889/aut029pc3.jpg
      i bukiet zimowitów, bo już zakwitły u nas w ogródkach
      img473.imageshack.us/img473/3949/zimowitdh9.jpg
      • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 01.09.07, 20:07
        A ja podrzucam nalewkę malinowa własnej produkcji. Chociaż jeszcze
        stoi w słojach, ale malinkami raczę się siedząc wieczorami przy
        kompie. Poczęstujcie sie nimi również, ale hola, hola.....powoli bez
        popychania, starczy dla każdego. Są takie pyszne,mocno nasączone
        alkoholemsmile

img252.imageshack.us/img252/9093/dsc06050jd9.jpg
        • milus22 Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 01.09.07, 20:29
          a kiedy będzie dostępna do degustacji, bo już ślinka cieknie.
          • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 01.09.07, 20:36
            na razie proszę degustować malinkismile muszę dokładnie przecedzić całą
            zawartość i wówczas będzie gotowa do połaskotania po podniebieniuwink)
          • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 01.09.07, 20:38
            Teoretycznie malinki lubię tylko w soku, ale Twoje Wiktorio to zaraz spróbuję,
            bo ten aromat i smak są jedyne.
            • maladanka Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 01.09.07, 22:22
              A ja Wam jutro przywiozę łącką śliwowicę! Jedziemy na "Święto
              śliwowicy i owocobrania" do Łącka - mam nadzieję,że slubny nie
              nadużyje- ale trudno będzie smile))
              • natla Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 02.09.07, 01:01
                Mój kolega dziś zrobił 200 l zacieru ze śliwek, a miało być
                400......leń jeden.
                Kosztował cheba ten zacier, bo przez telefon czułam wink
                Z braku laku, donoszę Wam Finlandię, tudzież winko czerowne, tak nam
                podobno wskazane.
                • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 02.09.07, 10:49
                  Hej, hej Kundziu, a gdzie kawa? Ja już ze zwierzakami ze spaceru wróciłam, a tu
                  dalej jakoś sennie. Słoneczko za oknem czas z kawą na tarasie posiedzieć.
                  • natla Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 02.09.07, 12:29
                    I co??! Kundzia dalej kawy nie zrobiła? Ależ się to towarzystwo
                    rozbisurmaniło! Trza ich na dywanik wezwać....
                    Mam taką ochotę na kawę, że już włączam ekspres. Za chwilę będzie,
                    więc wpadnijcie.
                    • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 02.09.07, 13:35
                      ale pięknie kawa pachnie, dla mnie z kropelką mleczka
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 02.09.07, 18:10
                        I mnie zapach kawy przyciagnął a co kawy dzisiaj podają???
                        smile)
                        • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 02.09.07, 21:21
                          Czy ktoś nie widział Maleństwa z tą śliwowicą?
                          Zaglądam, zaglądam i cisza. A tak by mi sie przydała.
                          • maladanka Re: przywiozłam mądrą ksiegę,zapraszam :))) 03.09.07, 11:41
                            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5e74c916b88562b1.html
                            zapraszam do czytania - bardzo mocna / 70% / literatura!
                            Tylko dla twardzieli! Albo w herbatce dla wszystkich z dreszczami smile
                            A tekst zamieszczony na fotce brzmi:
                            "Oda do śliwowicy"
                            Szukałem Cię wiedząc,że istniejesz
                            Wiem,ze jesteś najlepsza
                            ale tylko w oryginale
                            Ty smutki przepędzasz
                            Ty zdrowie przywracasz
                            Mądremu dajesz siłę
                            A głupiego przewracasz
                            dr Jan Ojboli
                            • zielona56 Za moje zdrówko 03.09.07, 19:59
                              poczytajcie sobie . Szampan stoi na stoliku w wiaderku z lodem. Torcik orzechowy
                              włożyłam do lodówki.Wpadnę jutro , bo teraz biegnę na niespodziankowe urodziny
                              mojego syna , który się urodził tego samego dnia co ja.Całuski
                              • dankarol Re: Za moje zdrówko 03.09.07, 20:38
                                No proszę. osiołkowi w żłobie dano... i co mam wybrać do czytania literaturę
                                mocną, czy z wiaderka.
                                • tofika Re: Za moje zdrówko..mowi Zielona:) 04.09.07, 10:21
                                  moje oczy taaaaaaaaaakie wielkie od patrzenia na te zasobne tomiki--
                                  malejdaneczki, zielonejsmile ..
                                  a ja tez jestem winna kilku tomikow "Slubowanych" , podrzuce,
                                  podrzuce, ale niech WAm slinka wiecej..
                                  pewnego wieczornego dnia.. nawet przy promyczkach z kominka..
                                  gdy zbierze sie towarzystwo gawiarenkowe.. to "stoliczku nakryj
                                  powiem i wszystko co powinno pojawic.. BEDZIE!
                                  no to nabierajcie sil ochotki ...
                                  a teraz dopijam pierwsza kawe...
                                  i czuje sie jakbym nadal wywczasowala..
                                  sluchajac muzyczkismile
                                  teledyski.onet.pl/10173,2572860,teledyski.html
    • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 04.09.07, 11:20
      Kawa przy muzyczce wypita, czas dalej do jakiejś pracy sie zabrać
      • natla Za Twoje zdrówko Zieloniutka :) 05.09.07, 08:44
        Najpierw kawa z rogalem, a potem ...... co z tego , że wczesna
        godzina........zdrowie Zielonej!!!
        • tofika Re: Za Twoje zdrówko Zieloniutka :) 05.09.07, 08:49
          Natlus?Naprawde? Zdrowie Zielonej!
          dobrze ze zerknelam tu.. i komary sie nie czepna mnie...
          zdroweczko zielonasmile Twoje!
          • tofika Re: Za Twoje zdrówko Zieloniutka :) 05.09.07, 08:56
            no to dla rownowagi..smile
            czytamsmileza Zielonej _VIKTORIE --o tak
            smieszy mnie bardzo, bo jesli tu ktos nas podczytauje, to? mysli
            chyba? co tu te forumowiczki pisza?
            • zielona56 Re: Za Twoje zdrówko Zieloniutka :) 05.09.07, 10:18
              Witam Was serdecznie ,ale się w poniedziałek ubawiłam . Synowi przyjaciele
              zrobili super niespodziankę , dostał od nich gitarę , w której jak powiedział
              "zakochał się " od pierwszego wejrzenia już miesiąc temu, a właściciel nie
              chciał mu jej sprzedać.Pełna konspiracja.Ponieważ ta impreza była na sali prób
              zespołu , to jeszcze zagrali mały koncercik , a specjalnie dla mnie utwór
              Santany (bo go od bardzo dawna ubóstwiam)
              Dorzucam jeszcze koniakowe pozycje do czytania . Dziś od rana pogoda okropna to
              się troszeczkę rozgrzejemy. Dziękuję za życzenia , jesteście kochane.
              • dankarol Re: Za Twoje zdrówko Zieloniutka :) 05.09.07, 10:47
                Zielona Twoje nieustające zdrowie, a za oknem taka mokra pogoda, że tylko w
                gawiarence świętować
                • maladanka Re: Za Twoje zdrówko Zieloniutka :) 05.09.07, 11:01
                  To i ja dobiegam człapiąc kaloszami i otrząsając parasol. Nie moge
                  się deszczem nacieszyć, tak dawno go nie było u nas.
                  A teraz kawa z rumem i ....STO LAT! dla Zielonej
                  A wiesz,fajnie,że masz kontakt z młodymi muzykami - choc czasem
                  strasznie groźnie wyglądają ale zwykle to bardzo fajne chłopaki.
                  • zielona56 Re: Za Twoje zdrówko Zieloniutka :) 05.09.07, 14:49
                    Wpadłam na chwileczkę , bo jestem w trakcie sprzątania. Strasznie się w tym
                    zaniedbałam (winna wnuczka)Te śpiewy mnie zwabiły , bardzo jeszcze raz
                    dziękuję.Jeżeli chodzi o młodych ludzi (przyjaciół ) syna , to są naprawdę
                    cudowne "dzieciaki".No może to już nie takie młodziutkie , prawie wszyscy albo
                    dobijają do 30 ,albo ją już minęli .
                    No to co , poczytam teraz za Wasze zdrówkosmile
                    • del.wa.57 GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 06.09.07, 15:47
                      Alez tu sie działo!!!!!!
                      Zostało jeszcze troche tej lekturki,tam bym sobie poczytałasmile))
                      Póki co biorę zwierzaki,wietrzę pomieszczenia,kawa sie ''gotuje''i
                      ide pobiegać.No,ruszać się leniuchy,idziemy na spacereksmile
                      • wiktoria53 Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 06.09.07, 16:07
                        Kochane Delwiatko, Ty to czytanie zostaw na wieczór.Dopiero zlałam
                        do butelek nalewkę z malin więc jedna butelkę tej nalewki dokładam
                        do naszej gawiarenki. (Nie sugerujcie sie opakowaniem bo butelka
                        jest po hiszpańskim winie)

img75.imageshack.us/img75/5205/dsc06058js5.jpg
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 06.09.07, 16:48
                          Oj,Wiktorio,kusisz a potem czekac każesz? tylko jeden kieliszeczek
                          dobrze? na spróbowaniesmile))
                          Wieczorem jak zlecą się dziewczyny,mogę nie popróbować hihihihi.
                          • regine Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 07.09.07, 22:17
                            Zawitałam i ja do Gawiarenki. Dawno mnie nie było i strasznie cięzko
                            mi się odnaleźć i nadążyć za Wami. Choć przyznam, że podczytwałam
                            sobie Was czasamismile)) Bo tęskno okrutnie.
                            A dziś przy święcie, moim, mam dostęp na chwilę i wolną chwilę.
                            O suchym pysku siedzę i jabłkiem zagryzam to swoje święto. Wam
                            podrzucę coś w październiku. Nie, nie przeterminuje się, nie bójcie
                            się smile)) Dobra lektura ma zawsze wzięcie smile Na chłodną
                            październikową, wieczorną szarugę będzie w sam raz. Dotrzymam
                            obietnicy. Zobaczycie smile
                            • dankarol Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 07.09.07, 22:58
                              Hej a ja nie mam zamiaru świętować przy jabłku. więc...
                              img128.imageshack.us/img128/4009/wijn28ve5.gif
                              img517.imageshack.us/img517/354/635prvnf7.jpg
                              poczytajmy coś Reniu za Twoje zdrowie
                              • natla Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 07.09.07, 23:26
                                No to Danuska! Na zdrowie Solenizantki....prędziutko, bo niedługo
                                północ.
                                Reniu, wszystkiego najlepszego i........w tej myśli!
                                • mania1119 Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 07.09.07, 23:54
                                  To ja tez toast!- i pod moja nowa kołdrę,gdzie pies juz zajmuje
                                  miejsce-oczywiscie na samym środku tapczanu i na dodatek uwalony w
                                  poprzek,tak,ze musze ją przesuwac,a wtedy,obrazona,z furia odsuwa
                                  sie.Na chwile.
                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 09.09.07, 17:39
                                    Ależ tutaj brzydki zapach,ło matko nikogo nie było przez dwa dni w
                                    gawiarence,biedne zwierzaki,dobrze,ze Kundzia zapas jedzenia dla
                                    zwierzakow przygotowała.No dobrze już dobrze,idziemy pobiegać,ale
                                    spragnieni są powietrza!!!
                                    Nastawiam expres,kwaty swieże w wazonach,ciasto upieczone
                                    (jabłecznik) może rozpalić pod kominkiem?
                                    • wiktoria53 Rozpal, rozpal w kominku 09.09.07, 18:08
                                      bo zimno...brrrrr Wpadne ogrzać stare kościwink ale nic nie poczytam,
                                      teraz nie mogę.
                                      • del.wa.57 Re: Rozpal, rozpal w kominku 09.09.07, 18:26
                                        Bardzo proszę Wiktorio,mówisz mi masz,juz cieplej?

img77.imageshack.us/img77/4688/n3up3.jpg
                                • dwa-filary Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 09.09.07, 18:38
                                  Reniu!!! Bądż szczęśliwa wink
    • dwa-filary Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 09.09.07, 18:43
      Witam Was wszystkich serdecznie.Bardzo ,bardzo sie za Wami stęskniłam.Muszę sobie chyba kupić ŁAPTOKA i zabierać go ze sobą.Tam gdzie pracuję jest dostęp do internetu,ale trudno używać komp.szefowej.Całuję Was serdecznie ,czasami podczytuje Was ,ale na odpisywanie nie zawsze starcza czasu.Duchem jestem cały czas z Wamismile
    • dwa-filary Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 09.09.07, 18:45
      Zapomniałam,w Drewutni na półeczce stoi tomik z literaturki pięknej.Smacznego
      • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 11.09.07, 18:03
        Filarku literatura wyborna. Przy okazji przeglądnęłam nasze zapasy na zimę, oj
        coś marniutko, marniutko. Zapowiadają ciężką zimę to jak my ją przy tych
        zapasach przeżyjemy. Najgorsze, że drewutnianki nima.
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 11.09.07, 19:52
          Będzie,bedzie Danutka,myślę,że Wojtus lada dzień zrobi zaopatrzenie
          na zimęsmile))))
          • dwa-filary Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 11.09.07, 21:21
            a jakby nie,to jakąś ściapkę zrobimy i się zakupi.Będzie dobrze smile
            • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 13.09.07, 10:05
              Biedne zwierzaczki, znowu siedzicie pozamykane. Parzę kawę, na stole stawiam
              cały koszyczek śliwek i biegnę ze zwierzaczkami na spacerek.
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 13.09.07, 16:31
                Danutka,śliwki pyszne!! Zaparzyłam świeżą kawe i herbatkę malinową.
                Wpadnę wieczorem i rozpale pod kominkiem.
                smile
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 14.09.07, 17:11
                  Kawaaaaaaa świeża zaparzona,przyniosłam pyszne gruszki i
                  winogron,tera biegne z piesami na spacer,no!!
                  smile)
                  • tofika Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 15.09.07, 10:32
                    Zapraszam na kaffe do wyboru.. z mleczkiem ze smietanka, i do tego
                    szarlotka wczoraj upieczona.. smacznego,
                    --ufff, zwierzeta czuja nadchodzaca jesien, ledwo daly namowic na
                    spacer.. ojojku bez kominka wieczorkiem ani rusz,
                    a Wojtus "urlopuje "i drewutni nic a nic nie przygotowuje,
                    jak zwykle -taki nasz los, same musimy zakasac rekawy i przygotowac
                    drwa.. stosy drew.. na calutka jesien i zime..
                    Wojciech ! rusz sie..
                    obiecuje spiewac ci
                    "na wojtusia z popielnika iskiereczka mruga....
                    nocka ciemna oczywisciesmile
                    • natla Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 15.09.07, 10:57
                      Nie ma Wojciecha, jest p. Witek. On nam drzewo przygotuje. wink
                      No dobra, teraz kawa i kawalątek tej pachnącej szarlotki.
                      • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 15.09.07, 11:42
                        I dzięki za wspaniałą kawę i szarlotkę. Pycha!
                        p.Wotek drewno przygotuje na zimę ale kto drewutniankę przygotuje.
                        • tofika Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 15.09.07, 11:48
                          Szewfowa, TY jestes ponadto wszystko
                          P.Witek Ciebie slucha i jest ok!smile

Dankarolciusmile
                          ----odgadlas moje niepokoje,
                          wlasnie bez drewutnianki ojojoj.. bieda ..trzeba jakos dostarczyc
                          nasze niepokoje do Wojciecha, moze wroci? i wezmie do uzupelniensmile

• tofika Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 15.09.07, 11:48
                          Szewfowa, TY jestes ponadto wszystko
                          P.Witek Ciebie slucha i jest ok!smile

Dankarolciusmile
                          ----odgadlas moje niepokoje,
                          wlasnie bez drewutnianki ojojoj.. bieda ..trzeba jakos dostarczyc
                          nasze niepokoje do Wojciecha, moze wroci? i wezmie do uzupelniensmile

• maladanka Re: Całkiem spokojnie wypiję 3 kawę :)) 16.09.07, 16:05
                            ..ciśnienie mi na to pozwala, pora też chyba dobra, a do kawy mam 5
                            litrowy pojemniczek z białym winkiem półsłodkim pt.Lipovinka.
                            Kuzyni wracali z Węgier i po drodze w Słowacji kupili winko,które
                            lubię bardzo. Czasem rodzinka też jest fajna, nie?
                            Ale winko nie powinno za długo czekac na spożycie - zapraszam
                            więc smile))
                            • marinka52 Re: Całkiem spokojnie wypiję 3 kawę :)) 16.09.07, 16:15
                              Maladaneczko,
                              ja pierwsza chyba zglaszam chec do winka, smile
                              moze mi wzmocni stawy po kilometrowych spacerkach, a jeszcze lepiej
                              jak wesolo bede obierala maslaczki
                              ( wczoraj synek moly smial ze mnie na gg , ze dla pieciu
                              rodzinek ,to mam co zapasowywac smile))
                              susze, marynuje... i pod winko Daneczko Twoje .. ABYSMY
                              ZAWSZE SILNE I MLODE BYLYsmileahooooooooooooooooooooooooooooojsmile
                              • marinka52 Re: Całkiem spokojnie wypiję.... SAMA! o nie! 16.09.07, 17:36
                                na szampana w niedzielkowe popoludnie zapraszam,
                                moje sluowane dziecie z portugalii wrocilo, wiec stawiam dzis...
                                torcik i czytankosmile
                                zapraszam!
                              • del.wa.57 Re: Całkiem spokojnie wypiję 3 kawę :)) 16.09.07, 17:36
                                Hej,hej załapałam się na winko? czy juz wychlałyście he??
                                smile)))))
                                • marinka52 [...] 16.09.07, 17:48
                                  Treść postu jest niedostępna.
                                  • marinka52 Re: Całkiem spokojnie wypiję.... SAMA! o nie! 16.09.07, 17:50
                                    Wystroj mi sie zgubil!
                                    juzsmile
                                    img526.imageshack.us/img526/2145/01bu9.jpg
                                    • del.wa.57 Re: Całkiem spokojnie wypiję.... SAMA! o nie! 16.09.07, 18:03
                                      Czy to weselisko nam sie szykujesmile)))))
                                      • del.wa.57 Re: Całkiem spokojnie wypiję.... SAMA! o nie! 16.09.07, 18:18
                                        Jak się wziać za tego torta? z której strony,może poczekam jak ktoś
                                        przyjdzie,sama nie poradzesmile)))))))
                                        • dankarol Re: Całkiem spokojnie wypiję.... SAMA! o nie! 17.09.07, 19:10
                                          Oj Halutka jak to dobrze, że nie zjadłaś całego torta a i książeczki jeszcze
                                          stoją. No to zdrowie Młodych i niech im się szczęści
                                          • tofika Re: Całkiem spokojnie wypiję.... SAMA! o nie! 18.09.07, 10:01
                                            Dankarolciu, dziekujesmile
                                            kto mi podpowie co zaczytac?,
                                            jakos nie moge obudzic jeszcze--
                                            po jednej kawie..
                                            ide potruchtam w okolicy gawiarenki
                                            zwierzatek namowie.... pesy aport, aport...
                                            • dankarol Re: Całkiem spokojnie wypiję.... SAMA! o nie! 18.09.07, 11:11
                                              Za oknem słoneczko, ciepło i pięknie, a ja od rana też jakaś śpiąca. Może mocna
                                              kawa mnie obudzi.
                                              • del.wa.57 GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 18.09.07, 18:20
                                                Zaparzyłam świeżą kawę,posiedzę chwilę przy kominku,ogrzeje się u
                                                mnie zimno i mokro za oknem.
                                                • krista57 Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 19.09.07, 07:55
                                                  Dawno mnie tu nie było i trochę się stęskniłam.
                                                  Na powitanie kawa i rogalik z wisniami.
                                                  Za oknem "jakby" słonko wychodziło więc z optymizmem rozpoczynam
                                                  dzień i pakowanie.Miłego dnia.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 20.09.07, 10:47
                                                    Parzę kawę, może ktoś chętny? A dodatkowo herbatka, bo dzisiaj tylko herbatka
                                                    dla mnie wskazana
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ...... 20.09.07, 18:48
                                                    Jest jeszcze herbatka? eee zimna,zaparze świeżą,przyniosłam cytryny
                                                    do herbaty i mnie cós''grapie po gardle''
                                                    smile
                                                  • wiktoria53 Delwiatko, sama tu siedzisz? 20.09.07, 19:10
                                                    Potowarzyszę Ci i chętnie też wypiję herbatkę z cytrynką.Na czytanie
                                                    nie moge sobie pozwolić bo biorę lekisad
                                                  • del.wa.57 Re: Delwiatko, sama tu siedzisz? 20.09.07, 19:14
                                                    Już nie jestem sama,miło mi Wiktorio,ze wypijesz ze mna
                                                    herbatkę,jaka pijesz? miętowa,zielona,malinowa ja czarną bez cukru.
                                                  • sagittarius954 Re: Delwiatko, sama tu siedzisz? 20.09.07, 19:28
                                                    O moje drogie kochane kobietkismile) To taaaaaak , to ja jak zacząłem statystykę to
                                                    wy mi kłody pod nogi taaaaaaak smile) I tak będziecie ukrywać swoje posty w środku
                                                    wątków taaaaak ??
                                                    Dobra to ja też łyknę czegóś
                                                    np.www.frisco.pl/?gclid=CMfck77H0o4CFRuGZwodPxtC8w może byk ?smile)
                                                  • del.wa.57 Re: Delwiatko, sama tu siedzisz? 20.09.07, 19:36
                                                    Jasne,ze może,wybrałam winko wytrawne na jesienną słotę,dziękuje
                                                    bardzosmile))
                                                  • wiktoria53 Re: Delwiatko, sama tu siedzisz?Juz nie ! 20.09.07, 20:21
                                                    Miałam ochotę na piwko wiec dzis leki idą w odstawkę, a co tam.
                                                    Herbatke bez cukru i lipton czarną.
                                                  • del.wa.57 Re: Delwiatko, sama tu siedzisz?Juz nie ! 20.09.07, 20:24
                                                    Bardzo proszę Wiktorio herbatka,taka jaką lubiszwink)
                                  • del.wa.57 Re: Całkiem spokojnie wypiję.... SAMA! o nie! 16.09.07, 18:02
                                    Wystroju nima Tofiko-Marinkosmile)
                                    Rany! tort extra,kurcze,a zjakiej to okazji ten tort?
                                    Zrobiłas zapas na zimę,ale mamy co czytać !!!Dobre to o
                                    facetach,szczególnie nr.3 wink))))
                                    • marinka52 Re: Całkiem spokojnie wypiję.... SAMA! o nie! 16.09.07, 18:09
                                      Uwaga!
                                      to poprawiny slubne po dwoch tyg,
                                      i prosze sie czestowac.. otworzyc ksiazeczki i baryly duze i goscic
                                      goscic az 1 paluszek na stol nikt nie zalkozy to wtedy juz bedzie
                                      moze dosc czytaniasmile
                                      Narazie stroniczki wretowac i slodkosci zajadacsmile
    • inka-1 Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 20.09.07, 20:28
      czy impreski urodzinowe tez tu wyprawiacie i lokal udostepniacie?
    • inka-1 Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 20.09.07, 20:31
      wolny stolik dla nowego goscia,a moze moge sie do kogos niesmialo
      przysiasc-nie bede natretna-za kawke dzieki nie pijam..
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 20.09.07, 20:47
        Inko,tutaj odpoczywamy,pijemy kawę,herbatkę,czytamy lekturki
        różne,lekkie i te ''cięzkie''szczególnie w długie zimowe
        wieczory,siadamy przy kominku i pijemy....co ja mówie czytamy
        hehehehe.Mamy tutaj sporo zwierzakow i na etacie Kundzie i pana
        Witka.
        Bywa tu czasem bardzo wesoło,oczywiście różne rocznice odbywaja się
        w Gawiarence.
        • inka-1 Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 20.09.07, 20:55
          wpadne wtakim razie na ozywczy napoj po nocnym dyzurku...
          • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 21.09.07, 00:04
            No proszę herbata wypita i nic dla mnie nie zostało. Np trudno zadowolę sie lekturką
            • maladanka Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 21.09.07, 08:45
              Hej - dziś "dzień-oczko" - 21-y.
              Pijcie kawę i w plener - piekny dzień!
              • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 21.09.07, 11:16
                Dzień naprawdę piękny. Na porannym spacerze towarzyszyło mi słoneczko i pierwsze
                oznaki jesieni
                img146.imageshack.us/img146/5627/hpim2924xi4.jpg
                • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 22.09.07, 12:03
                  Kawa zaparzona, dla tych co nie wybyli na łono, zabieram zwierzaki i biegnę na
                  spacer, bo potem muszę orzechowca upiec. podrzucę wieczorem do gawiarenki.
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 22.09.07, 22:03
                    No i gdzie ten orzechowiec Danutka? mam ochote na coś słodkiego i
                    lampkę winka.
                    • fleur1 Zgłaszam się w kawiarence z czerwonym wytrawnym... 22.09.07, 22:14
                      Życzę udanej reszty wieczoru, a potem cudownej,
                      pełnej sennych marzeń nocy, po słonecznym dniu.

Za dwa dni zaczyna się astronomiczna jesień,
                      korzystajmy jeszcze z lata.
                      • del.wa.57 Re: Zgłaszam się w kawiarence z czerwonym wytrawn 22.09.07, 22:23
                        Dzieki Jolu za wytrawne,to moje ulubione,pycha!!
                        smile)
                        • del.wa.57 Danutka,gdzie ten placek??? 22.09.07, 23:11
                          Sama zjadłaś chutrusko jednasmile)
                          • dankarol Re: Danutka,gdzie ten placek??? 22.09.07, 23:12
                            ależ skąd wsadziłam do lodówki, bo przełożyłam go masą ze śliwkowymi powidłami
                            • del.wa.57 Re: Danutka,gdzie ten placek??? 22.09.07, 23:17
                              Aaaaaaaaaaaa do lodówki nie zagladałam,rzeczywiście jeszcze nie
                              ruszany,chyba się skuszę na kawałek,kurcze,lody,ciasto a co mi
                              tam,żyje się raz!!
                              Danutka pychotka...
    • dankarol no to za rekordzik 22.09.07, 23:15
      do ciasta
      • del.wa.57 Re: no to za rekordzik 22.09.07, 23:19
        Koniecznie to bedzie nasz dosypiacz co Danutka?
        wink
        • dankarol Re: no to za rekordzik 22.09.07, 23:28
          za rekordzik,
    • dankarol Re: GAWIARENKA - WRZESIEŃ 2007 24.09.07, 10:46
      Drugi dzień jesieni uczcijmy kawą
      • del.wa.57 Juz po wykopkach????? 26.09.07, 18:27
        Rany! co tu sie dzieje? Czarny leży pod stołem,Danutka na bujaku
        śpi,zwierzaki biegaja bezpańsko po ogrodzie,Sagi coś w drewutni
        szuka.Bajzel tu okropny.No nie,Czarny pobudkaaaaaaaaa !!!!!
        zaparzyłam Ci herbatę''opoju'' jeden,musze tu przewietrzyć.
        Danutka!!!! wstawaj bo zamarzniesz dziewczyno.
        smile)))))
        • sagittarius954 Re: Juz po wykopkach????? 26.09.07, 18:47
          Helenko , Ty sobie dziczyno posiedź i popatrz w telewizor ...ooo tu są nasze
          wykopki
          www.youtube.com/watch?v=yP__lofkHVo
          A teraz nalej mi troszkę tego rozweselającego bo mnie plecy drą po robocie i
          trza sie łódprenzyć przed dalszom pracom hehehehe...smile)))
          • del.wa.57 Re: Juz po wykopkach????? 26.09.07, 19:26
            Fantastyczne wykopki a jużci panie polewom,ino uwazej mocno ta
            gorzałka mocno,powoli pij kochanienki a ja se jeszcze raz
            łobejrzesmile))))
          • dankarol Re: Juz po wykopkach????? 26.09.07, 20:20
            hi hi ale fajne wykopki były, czy coś jeszcze rozweselającego dostanę?
            • tofika Re: Juz po wykopkach????? 27.09.07, 18:59
              gdzie? kto i kiedy wykopkowywał?
              zapach pieczonych ziemniakow --może? p witek kominkowe pieczenie
              uskutecznia.. dorwiemy do ..pieczonych w zarze pychotka z maselkiem,
              albo z kiszona kapusta..
              powymyslałam, a teraz zaliczę kawę , bo zmierzch a jakiś senny ?
              ach, przeciez
              bukiet jesienny ..
              Thanks to ImageShack for [URL=imageshack.us]Free Image Hosting
              [/URL]
              • sagittarius954 Re: Juz po wykopkach????? 27.09.07, 19:08
                Toficzko a bukiet jesienny to babie lato szybujące
                Pajęczyny w rosie lśniące
                Żółte listki brzozy gibkiej
                Wrzos co z mchem się ściele równo
                I twój uśmiech gdy odwracasz swoją głowę w moją stronę.smile)
                • tofika Re::) jesienny bukiet....:) 27.09.07, 19:15
                  juz mam ,
                  [URL=imageshack.us]Free Image Hosting[/URL]
                  tylko tu nie widac jak ulozony ..
                  - postawilam w kaciku obok kominka w wielkim wazonie..
                  tak troszke bombelkowo bedzie w gawiarence...smile

• tofika Re::) jesienny bukiet....:) 28.09.07, 09:18
                    hmmm, nie ma bukietu--moje niezdolnosci wyszly na jaw,,
                    a Sagi w kilu wersach "narysowal "i juz.. smile))
                    zimno, zaledwie 12 stopni ,gdyby nie kominkowe cieplo to opijanie
                    kawusia poranna -zadne..
                    czestujecie swiezo zaparzona, w tym mniejszym pojemniczku -
                    bezkofeinowa.. i chrupkajcie ciasteczka kokosowe.. mniam..
                    • natla Re::) jesienny bukiet....:) 28.09.07, 09:23
                      No, wreszcie zapach kawy mnię ściągnął do Gawiarenki. Dzięki
                      Tofciu wink
                      Donaszam jeszcze chrupiące rogale i śmietankę.
                      Brrrr, zimno, jak dobrze, że p> Witek rozpalił w kominku.
                      Lecę z kundlami, bo już od wielu dni zdaje się nie siusiały....wink
                      • tofika Re::) jesienny bukiet....:) 28.09.07, 12:56
                        jest, ach uparciuch ze mnie
                        • del.wa.57 Re::) jesienny bukiet....:) 28.09.07, 18:49
                          fotoforum.gazeta.pl/3,0,883950.html
                          Może mnie uda sie wstawić do gawiarenki swieży bukiecik?
                          • tofika Re::) jesienny bukiet....:) 28.09.07, 19:21
                            lubuduuuuuuu, normalnie zauroczylam sie bukietem..dzieki Helenko-
                            sliczny,
                            a ja cos zmarzluszkom proponuje---
                            www.palcelizac.pl/przepis/475/zielona_herbata/
                            tam w kubeczkach.. mniamsmile
                            • del.wa.57 Re::) jesienny bukiet....:) 28.09.07, 19:38
                              Dzięki Toficzko,pyszna herbatka,dobra na rozgrzewkę,zmarzłam troche
                              w mieszkaniu,chyba włącze ogrzewanie.
                              • dankarol Re::) jesienny bukiet....:) 28.09.07, 19:54
                                Toficzko, a inna herbata jest, jakoś zielona nie bardzo mi smakuje.
                                • del.wa.57 Re::) jesienny bukiet....:) 28.09.07, 20:27
                                  Masz racje Danutka,niema jak dobra lekturkasmile)

img402.imageshack.us/img402/4415/26610074vx2.jpg
                                • tofika Re::) jesienny bukiet....:) 28.09.07, 20:36
                                  Przybieglam z tv 2,z tancow na lodzie.. Danus.. tam w
                                  kubeczkach..drineczki chiba,,a jak nie,to podpowiedzi szukaj w
                                  bukiecie od Helenki tam jest podpowiedz jak i co nr1, a moze w moim
                                  owocowym ? karteczka nr 2.. ktora od Wojtka? ktora od Sagi?.. juz
                                  dojdziesz jestes detektyw na 100%.. od Humorzastego jest karteczka
                                  nr 3,, tlko nie smuc gdzybys odrazu nie trafika-DO DREWUTNI MARSZsmile
                                  gotowe smakuj.. jeszcze kominek by sie przydal co nie?
                                  Przy kominku lalala..
                                  WSPOMNIENIA Z DAWNYCH MYCH LAT, GDY PO RAZ PIREWSZY KOCHAM cIE
                                  MOWILES MIsmile
                                  • dankarol Re::) jesienny bukiet....:) 28.09.07, 21:50
                                    No piękne lekturki dzisiaj w gawiarence.
                                    • tofika Re::) poznowieczorne odwiedziny..:))) 28.09.07, 23:35
                                      Delwusia obudz, zasnelas w tak smiesznej pozie,ze obezwladilas mnie
                                      smiechem--tak tak z ciebie tak hichalam.. idz do mezusia, czego tu
                                      wloczysz po drewutniach.. smile))
                                      Dankarolcia niech zostanie--ma dzis dyzuru nocnego troszke,, niech
                                      tu pobawi.. z kim i jak--nie powiem.. byscie zaraz wszystko wiedziec
                                      chceli--nie ma tak ,Tajemnica!
                                      ja tez juz czlapie na moje loze madejowesmile
                                      • dankarol Re::) poznowieczorne odwiedziny..:))) 29.09.07, 00:05
                                        No właśnie jak tajemnica to tajemnica
                                        • natla Re::) poznowieczorne odwiedziny..:))) 29.09.07, 00:14
                                          Danutka, nie badź taka, powiedz!
                                          • del.wa.57 GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 29.09.07, 18:38
                                            Zwierzaki wybiegane,kawa zaparzona,pod kominkiem drewienka
                                            trzaskają,swieże kwiaty w wazonach a ja biegnę wyciągąc szarlotke z
                                            piekarnika.Czujecie ten zapach hmmmmmm..
                                            • dankarol Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 29.09.07, 21:13
                                              Szarlotka, o jak wspaniale. Hej Halutka dawaj tą szarlotkę, bo mi ślinka cieknie
                                              • dankarol Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 29.09.07, 21:53
                                                No to na to święto cały sklep przytargałam
                                                www.sklep-wina.pl/
                                                • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 29.09.07, 22:03
                                                  No jak mnie spod klawiatury takie zapachy się rozchodzą to oczym ja mogę mysleć
                                                  ?smile A takie zbyszki nadjadki baaardzo luuuubiom szarlottttęęęę ummmmmmmm.....smile)
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 29.09.07, 22:18
                                                    Zbyszku listosci , zostaw troszenke szarlotki..
                                                    prosze cie..i chlupnij cos do pojemniczkow..
                                                    przecie Dankarolcia po to tu przydzwigala,,
                                                    a co bys nam wlaczyl ? na uszko posluchac?
                                                • tofika Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 29.09.07, 22:05
                                                  Jak bal to balsmile))
                                                  Dankarolciu jaka ty jestes szybciutka.. ... lekturki wysmienite !
                                                  Uaaa no to bedzie wieczor paniensko kawalerski przed Swietem
                                                  Wczesniej urodzonychsmile
                                                  pl.youtube.com/watch?v=kICgLG1l6QQ
                                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 29.09.07, 22:27
                                                    Ale ja nie mam smokingu tofiko i raczej kiepsko w nim wyglądam , ach ...
                                                    biedniutki i co ja teraz zrobię , eeeee, ciachnę kawał szarloty i do koncika
                                                    wleze , tam smoking nie potrzebny , a pogapię się na rozbrykaną tofikę smile)))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 29.09.07, 22:31
                                                    No super, kto zjadł prawie całą szarlotkę. Ja tu walcze z kompem, a ktoś zeżarł
                                                    szarlotkę. Halutka do kuchni i piec następną
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 29.09.07, 22:38
                                                    Nasz Saguniu Nasz
                                                    nie siedz w katku sam, bo w kateczku jest za ciasno ,
                                                    wiec Ci moze cos tam trzasnac i ubawisz nassmile)))))))
                                                    hej , i raz dwa trzy tancory dzis bal maja przedseniory uhahaha,,
                                                    ten kto tanczy humor ma..
                                                    a Adminka oczy TAAAAAAAkie .. co tu takie harce takie ..
                                                    Delwa szybko tu wskakuje juz kiecunia lalala...smile
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 29.09.07, 23:40
                                                    ucichlo, zasneli wszyscy?
                                                    po cichutku na paluszkach by nie trwozyc senych oczek ..
                                                    sprobuje odpowiedziec .. to gdzie to Lato? smile
                                                    www.youtube.com/watch?v=wa-Dhb36Ld4&mode=related&search=
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 00:11
                                                    a ja cichutko sprawdzę, czy gdzieś jeszcze kawałek szarlotki nie został
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 00:17
                                                    Danutko , jest , jest w lodoweczce...i napoj bogow tez jestsmile
                                                    no to Abysmysmile
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 00:24
                                                    Za piękną noc Toficzko
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 00:31
                                                    Gdy ksiezyc juz na niebie zgasl..
                                                    a my .. o niesmile swiecimy!
                                                    pogoda ducha, przyjaznia, oczekiwaniem , czy znana nam osobka
                                                    pojawi.. i tak cudnie uplywa czas..
                                                    i za te nasze.. wszystkich" dole i niedole".. ABYSMYsmile
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 00:52
                                                    Dankarolciu , gdzie umknelas?
                                                    po angielsku ? tak?
                                                    a moze wrocisz jeszcze? bardzo wolam Cie.. i czekam..smile
                                                    i te stroniczki nie doczytane, ? wroc..
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 01:00
                                                    Jestem jestem, ta muzyka nie pozwala mi zasnąć
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 01:08
                                                    Hej Toficzko za rekord
                                                    www.youtube.com/watch?v=aEOMa2GuQgk
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 01:13
                                                    Juppismile)) Dankarolciu ,dziekuje .. ()()()(). moj do zalaczania zdjec
                                                    psiuty.. wiec mowie piwko z miodzikiem.. chluuuuuup w dziobsmile
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 01:17
                                                    Piję z Tobą piwko i uciekam, bo muszę szybko spać
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 01:21
                                                    smile))))))))))papapa.. Dankarolciusmile
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 21:08
                                                    Hej na przekór żółwiowi, co siedzi w sieci stawiam coś za to wczorajsze podium
                                                    img517.imageshack.us/img517/354/635prvnf7.jpg
                                                  • wiktoria53 Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 21:10
                                                    No, niezłeeeeee buteleczki. Szykuj ich wiecej, bo coś mi sie zdaje,
                                                    że pozycja lidera tak szybko Cię nie opuścismile)
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- WRZESIEŃ......2007 30.09.07, 21:22
                                                    Dokąd żółw mnie nie dopadnie to mogę jeszcze coś naklikać, a o zapasy nie mam
                                                    się co martwić, bo mam własną piwniczkę w kompie. wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka