kult1950 26.11.07, 19:11 Szanowni internauci. Szukam w Warszawie w Śródmieściu kawiarni w ktorej oknach wiszą firanki. Nie znoszę tej nowoczesnosci jak się siedzi na kawce je rogalik a przechodnie zagladaja do wewnątrz. Znacie taką? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarny.humor Hmmm. To istotnie zasadnicza wada naszych lokali!! 26.11.07, 21:35 Na pewno ktoś z Warszawiaków da Ci taki adres, ale gdyby jednak nie było kawiarni z firankami, to proponuję: - Zabierać z sobą "Nasz Dziennik" i "Trybunę" w celu konstrukcji prowizorycznego, jednorazowego parawanu, - Zajmować stolik jak najbliżej toalety, - Wybierać wyłącznie kawiarnie usytuowane poniżej, lub powyżej parteru np. w zabytkowych piwnicach, albo na 40 piętrze Mariotta". Na koniec chcę Ci uświadomić, że w kawiarni, należy raczej zastanawiać się, co się mówi, niż co się pije. To, co w filiżance, nawet, jeśli się nagra, nie będzie raczej nigdy stanowić zagrożenia. No!! - chyba, że jakaś wróżka dobierze się do fusów!! )) Odpowiedz Link
skrzydlate Re: ...firanki... 26.11.07, 22:45 róg Bonifacego i Powsińskiej, niegdyś nowoczesna i ładna kolorystycznie kawiarenko-restauracyjka, chyba w ramach prania kasy zmieniła wystrój na kiczowato-staroświecki, nazwy nie pamiętam, ale jest po tej stronie Powsińskiej co cmentarz i po tej Bonifacego co.. właśnie nie wiem, co... nieważne, polatasz po rogach i znajdziesz mało ludzi tam przychodzi, więc fajniej się spędza czas niż w Sadybie Best Mallu... ale ten wygląd.. makabra Odpowiedz Link
dwa-filary Re: blisko śródmieścia :-))) 27.11.07, 11:11 "przystanek Muranów" jest to może bardziej restauracja z pierogami,kawę też podają...Andersa 13 za Pałacem Mostowskich Odpowiedz Link
malwina52 Re: blisko śródmieścia :-))) 27.11.07, 13:38 a jak kawiarenka ma fajny widok to przez firanke nie widac, i jestem zmuszona ogladac obzerajacego sie sasiada jestem za firankami ale krotkimi coby widoku nie zaslanialy, zawsze mozna sobie ustronny kacik znalezc jak sie nie chce byc na widoku sa gusta i gusciki pozdrawiam kawoszke Odpowiedz Link
czarny.humor Ejże Kulcie!! Gdzieś się zapodział?? :))) 27.11.07, 15:45 Nic nie wiemy, czy skorzystałeś(aś?) z naszych podpowiedzi! Choć kilka razy do roku jestem w Warszawie, to w tym temacie nie potrafię Ci pomóc. No, ALE!! Gdybyś potrzebował identycznej informacji dotyczącej Lublina, albo Zielonej Góry, to noo ... ... no, nie - w tych miastach, to ja w ogóle nigdy nie byłem!! Sooorrrki! )) Odpowiedz Link
czarny.humor Re: ...firanki... 28.11.07, 13:16 Hej! Witaj! )) U nas zawsze możesz liczyć na pomoc w potrzebie! Qrtka - długo Cię nie było! - Z początku, myślałem, że pierwszego posta piusałeś z kawiarenki internetowej, będąc przelotem w Warszawie i zaraz po napisanium nie mogłeś czekać, bo by Ci pociąg zwiał. - Potem, że w trakcie pisania, zauważyłeś, że w oknach kawiarenki z której piszesz, są firanki i wątek stał się bezprzedmiotowy. - W końcu, że się poobrażałeś na mnie i już się nie odezwiesz. No, ale teraz mi ulżyło! Napisz jeszcze tylko, z której podpowiedzi skorzystałeś? Były firanki? A może jednak 40 piętro Mariotta?! )) Odpowiedz Link
skrzydlate Re: ...firanki... 28.11.07, 21:54 jako urodzona warszawianka powiem tak: nie chadzam do kawiarń hihihi Odpowiedz Link