malwina52 04.12.07, 06:48 Górnicy i Basie swietuja wszystkiego dobrego!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natla Re: Dziś Barbórka 04.12.07, 08:48 Babuticzko, Wszystkiego dobrego święta wesołego w przyjaciół gronie niechaj "złe" utonie Napisz coś o sobie w "Skąd przybywamy", o ile masz ochotę. Odpowiedz Link
sioma1 Re: Dziś Barbórka 04.12.07, 09:21 Wszystkiego dobrego, wszystkim Barbórkom. A swoją drogą, trochę mi żal że już drugi rok nie uczestniczę w tym górniczym święcie. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Dziś Barbórka 04.12.07, 09:37 Basiom wszystkiego najlepszego A teraz uwaga polityczna . Dawniej ten głos Barbórki dolatywał do W-wy , teraz jest zupełnie cicho , władza wyszła z przekonania robol do łopaty , nie do wypłaty ,a górnikom mimo wszystko dobrych zarobków . Odpowiedz Link
fleur1 Nie oglądasz wiadomości Sagi 04.12.07, 11:20 Premier wybrał się do górników, władza nie zdobyłaby się na nietakt wobec tej grupy zawodowej. Barbarom życzę udanego dnia, cieszcie się tym, co sprawia Wam największą radość. Odpowiedz Link
filomena1 6 x Barbórka 04.12.07, 14:01 aż 6 watków barborkowych. Dziekuje serdecznie dziele sie życzeniami z Wami i Barborkami. Barbarakami Barburkowymi życzeniami. Życzę Ci... gorącej filiżanki kawy, którą ktoś dla Ciebie zrobi, nieoczekiwanego telefonu od starego przyjaciela, zielonych świateł na Twojej drodze do pracy albo sklepu, najszybszej kolejki w sklepie, ulubionej piosenki w radio. Życzę Ci dnia pełnego szczęścia w perfekcyjnych dawkach, które dadzą Ci radosne poczucie, że życie uśmiecha się do Ciebie, obejmuje Cię i przygarnia, ponieważ jesteś kimś specjalnym. Życzę Ci dnia Pokoju, Szczęśliwości i radości. Kiedyś byłam "prawie" górnikiem. świętowałam podwójnie. zostały wspomnienia. Tutaj ucinam forsycje dziś aby zakwitła na wigilię. A gornicy skonczyli właśnie budowę tunelu obok mnie. Dlatego wyjłtkowo Barborka obchodzona jest zauważalnie, albowiem w sobote beda już pociagi kursowały regularnie najdłuższym tunelem ( nie pod morzem). Sw, Barbara dobrze ich pilnowała. Podczas całej budowy nikomu nie stało się nic. Zapraszam na kawe i kielicha i gorąco dziekuję każdemu z osobna i wszystkim razem. Odpowiedz Link
regine Re: Górnicza Barbórka 04.12.07, 21:19 Pokazana w Tv, też była smutna...Spółki węglowe "ucinają" co mogą górnikom. Nawet smutno jakieś twarze były, gdy grały górnicze orkiestry. Ciężka ta ich praca i coraz niebezpieczniejsza i też niepewna... Wszystkim górnikom składam w Dniu Ich święta, serdeczne życzenia. Żadnych tąpnieć, metanu i zawałów w kopalniach, żeby zawsze i wszyscy po sztychcie, wyjeżdzali cali i zdrowi na wierch. Do swych rodzin i dzieci. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Górnicza Barbórka 05.12.07, 07:47 gwarkowie poświętują jeszcze przez kilku dni najczęściej w karczmach piwnych piwko to gorniczy trunek, oficjalnie obchodzone byly nieco ciszej i mniej wystawnie. szkoda, gdyby te piękne barbórkowe tradycje zaczęły odchodzić w zapomnienie, pamietam szkolne prace reczne jak robilo sie górnicze czapeczki Odpowiedz Link