Dodaj do ulubionych

Snieg juz pada, pada....

19.11.08, 00:47
Wlasnie za oknem snieg nie pada ale gesto sypie, do tego wieje silny
wiatr. Zapowiada sie niezly poranek sad
Zima zaczela swe dzielo. Ciekawe u kogo jeszcze sypie lub juz
sypnelo bialym puchem. Jak tam w innych rejonach kraju ? Zakopane
widzialam dzis w TV, bielutko juz prawie.
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: Snieg juz pada, pada.... 19.11.08, 01:11
      Rzeczywiście , spojrzałem w okno i dopiero zobaczyłem , kurzawka jak się masz smile
      Oby jak najszybciej stopniał ,aby do wiosny smile
      • natla Re: Snieg juz pada, pada.... 19.11.08, 08:07
        U mnie tylko zaszronione dachy. Śniegu jeszcze nie widziałam, ale za
        to po raz pierwszy wczoraj zmarzłam. Zresztą nic dziwnego, skoro
        byłam "na letniaka", a temp. koło 0 i wiatr.
        • maladanka Re: Snieg juz pada, pada.... 19.11.08, 08:57
          łeee...u mnie nie śniegu sad
          Ale zwykle na zakończenie sezonu turystycznego mamy śnieg,I myslę,że
          w sobotę będzie,gdy rozdzierać się będziemy przy ognisku i
          schronisku,a kiełbaska jaka wtedy pyszna mmm...a herbatka z
          prądem..mmmm....
          • graga211 Re: Snieg juz pada, pada.... 19.11.08, 09:14
            U mnie na dole tylko poprószone, lecz góry są już białe. Mam
            nadzieję niedługo otworzyć sezon narciarski tym chętniej, że w tym
            sezonie w Szczyrku będą wszystkie trasy czynne.
            Fotki nie wkleję, bo buro i mglisto.
            A maladanuśce zazdroszczę, oj, zazdroszczę wydzierania się przy
            kiełbasce i prądzie.
            • izis52 Re: Snieg juz pada, pada.... 19.11.08, 10:16
              U mnie tez tylko szron, oblodzony podjazd do garażu. Wypastowałam
              wysokie buty...a mój wnuś zadzwonił rano "kiedy jedziemy na narty ?"
            • easy.ben Re: Snieg juz pada, pada.... 19.11.08, 10:17
              ...a u nas w Irlandii już pada deszcz.Zardzewiałem.
              • graga211 Re: Snieg juz pada, pada.... 19.11.08, 10:44
                http://i33.tinypic.com/152ixxs.gif oj, przepraszam
                easy.ben, ale tak mnie rozbawiło to maleńkie słówko "już", że aż się
                poturlałam. Czy wasze dzieci cieszą się z tego Waszego deszczu, jak
                nasze z naszego śniegu?
                Lovely a. nice.
                • easy.ben Re: Snieg juz pada, pada.... 19.11.08, 11:37
                  nie ma rady Wy marzniecie,My pleśniejemy!
                  • natla Zielona pleśń....... 19.11.08, 13:07
                    .....i stąd mamy występujących w fmach zielonych z
                    Marsa........nigdy bym na to nie wpadła.wink
              • goskaa.l deszcz juz pada, pada.... 19.11.08, 13:50
                A u nas w Szczecinie już pada deszcz. kolejny dzień. Jeszcze nie zardzewiałam,
                jestem impregnowana.
                • malwina52 Re: deszcz juz pada, pada.... 19.11.08, 15:53
                  u mnie tez mokro i czarno,
                  susze sie czesto i oliwie
                  i nie dopuszczam do zardzewieniasmile
                  • del.wa.57 Re: deszcz juz pada, pada.... 19.11.08, 16:32
                    U mnie też ciemno,deszczowo od paru dni i ponuro,zamiast deszczu wolałaby śnieg
                    i troszke mrozu,zdrowsze niż ta zgnilizna.
                    • del.wa.57 śnieg juz pada, pada.... 21.11.08, 18:40
                      Dwa razy zasypało mnie dzisiaj a płaty były takie cudne,wielkie!
                      I za chwilę... po sniegu było,pada i topnieje.
                      • dwa-filary Re: śnieg juz pada, pada.... 21.11.08, 19:21
                        a ja jeszcze niewidziałam śniegu sad
                        • dwa-filary Re: śnieg juz pada, pada.... 21.11.08, 19:22
                          nie widziałam miało być smile
                          • del.wa.57 Re: śnieg juz pada, pada.... 21.11.08, 19:39
                            U mnie teraz nie pada a sypie,Filarku dawaj do mnie bałwana ulepimybig_grin
                            http://i34.tinypic.com/2hzsj6g.jpg
                            • dwa-filary Re: śnieg juz pada, pada.... 21.11.08, 20:02
                              del.wa.57 napisała:

> U mnie teraz nie pada a sypie,Filarku dawaj do mnie bałwana ulepimybig_grin
                              > http://i34.tinypic.com/2hzsj6g.jpg

Już lecę....../miotła mi się gdzieś zapodziałasmile,wezmę odkurzacz turbo/jeszcze nie wypróbowanybig_grinbig_grinbig_grin/,uwielbiam śnieg ,zimę, ale nie na codzień.Dziś z powodu pierwszych płatków pobawmy się jak za starych lat...hahahaha
                              http://i38.tinypic.com/1z583eb.gif
                              • del.wa.57 Re: śnieg juz pada, pada.... 21.11.08, 20:11
                                Kocham zimę a zabawę w śnieżki,uwielbiam jak dziecko!
                                Ale miałybyśmy ubaw Filarkusmile
                                • dwa-filary Re: śnieg juz pada, pada.... 21.11.08, 20:21
                                  No pewnie smile
                                  • korynos-a Re: śnieg juz pada, pada.... 21.11.08, 21:29
                                    Od 19:00 zaczal padac, a teraz to juz wszystko dookola biale.
                                    Najpiekniejsze sa sosny i swierki smile. Sypie i to mocno. Ciesze sie,
                                    ze jutro, gdy do tego sniegu spadnie temperatura do -4, nie musze z
                                    domu nosa wychylac. Slizgawica murowana.
                                    Albo lecmy rano ulepic pierwszego tej jesieni, bo jeszcze nie zimy
                                    balwana smile
                                    Moze takiego na "Dzien Dobry "smile
                                    http://i35.tinypic.com/2cxvm79.jpg
                                    • natla Re: śnieg juz pada, pada.... 21.11.08, 21:47
                                      U mnie po raz pierwszy od pół godziny, ale mokry. Łąki ledwo
                                      szpakowate.
                          • marii51 Re: śnieg juz pada, pada.... 21.11.08, 19:42
                            śnieżynki z nieba lecą prześliczne---tuptup gdy robilam do apteki-
                            to specjalnie zaznaczyłam moje slady ze już jestem na moim
                            osiedlu "Nad Łyną"
                            Nad Łyną miasto me..
                            Nad Łyną moje sny..lalalali... itd itd...
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a a śnieg juz pada, pada...może to JUŻ zima ???? 21.11.08, 21:51
      a w 100_licy nadal li_tylko NORMALMA
      jesień.
      A kto temu zaprzeczy...to...będzie miał polemikę
      merytrczno_klimatyczną z P.T.padalem...przed którą_to polemiką
      uprzejmie,jakom padalec - ostrzegam wink-
      ponad to - informuję, że zima jednak nadejdzie ( niestety) w dn. 13
      grudnia 2006 r.
      Ja,wójt,Wam to mówię smile
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a korekta 21.11.08, 21:55
        nadejdzie ( niestety) w dn. 13
        > grudnia 2006 r.

oErrorrrrrrrrrrrrrrrr - fkors ->>> miało być: .........2008 r.
        Reszta ---ziher wink
        • del.wa.57 Re: korekta 21.11.08, 22:05
          wójt wytrzeżwiał i sie poprawił big_grin big_grin
      • del.wa.57 Re: a śnieg juz pada, pada...może to JUŻ zima ?? 21.11.08, 22:03
        Już jest zima Padalcu,śniegu ci u nas po same ''łydki'' a taraz błyskać zaczeło
        i grzemieć,koniec świata!!!
        Poadalcu nie strachaj ludzi,dzisiaj dzień zyczliwości a nie ostrzeżeń
        paniała? big_grin
        A ja wójtowi nie wierzę,już się pomylił o dwa lata,pijany jaki cyco?
        smile smile
        • izis52 Re: a śnieg juz pada, pada...może to JUŻ zima ?? 22.11.08, 14:13
          Rano ledwie, co przypudrowane, a teraz śnieżyca szaleje koło Wawelu
          i nie tylko. Zima najprawdziwsza, co kołderką bieluchną wszystkie
          brudy przykryje,dachy,drzewa przystroi, a gdy jeszcze rozbłysną
          iluminacje rozmaite wieczorkiem - to nastrój będzie zupełnie
          przedświąteczny. Niektórzy już wybierają się na upolowanie
          prezentów gwiazdkowych. Oj będziesie działo...
          • del.wa.57 Jak śnieg,to bałwanek:))) 22.11.08, 20:41
            Ja z sąsiadką i jej córcią,ulepiłyśmy parę,mamusię i tatusiasmile
            http://i36.tinypic.com/2labn04.jpg
            • sagittarius954 Re: Jak śnieg,to bałwanek:))) 22.11.08, 20:51
              MoŻe trzeba było dwie mamusie albo dwóch tatusiów ulepićbig_grin
              • wiktoria53 Re: Jak śnieg,to bałwanek:))) 22.11.08, 22:56
                U nas też popadało. Zdjęcia nie mam. Jeśli do jutra nie stpnieje to
                też pokażę. No nie bałwanka, tylko po prostu jakiś widoczek zimowy.
                Urocze bałwanki Delwy.
                • izis52 Re: Kto powiedział, że tylko dzieci - 22.11.08, 23:09
                  ciesza się,że śnieg leci. Superowe bałwanki. Od południa nosa nie
                  wyściubiłam z domu tylko w okno się gapię. Może jutro pospaceruję.
                • del.wa.57 Re: Jak śnieg,to bałwanek:))) 22.11.08, 23:10
                  Sagi,tutaj to normalka(odmienne pary) he he,my jednak ulepiliśmy tradycyjną
                  rodzinę,może jeszcze dzieci dolepimy jak snieg nie stopnieje.
                  Pokaż Wiktorio swoją zimę,koniecznie!smile
                  • sagittarius954 Re: Jak śnieg,to bałwanek:))) 22.11.08, 23:17
                    Patrzcie ją smile Odmienne pary smile Jaka delikata A baława to bałwa albo bałwanica
                    przepraszam ale nn mi nie wyskakuje smile Kurktka a watoliie tylko ie posądźcie
                    mie o gulu gulu do gardziłka ooo też szwakuje no ładie odmowa działaia kompa
                    admi traci kontakt z forum nnn nn n n n smile
                    • del.wa.57 Re: Jak śnieg,to bałwanek:))) 22.11.08, 23:25
                      Ale się zająkałes Sagi przy tych''odmiennych parach'' he he
                      Moje bałwanki to mamusia i tatuś,big_grin nie dwa tatusiesmile
                      • marii51 Re: Jak śnieg,to bałwanek:))) 23.11.08, 09:44
                        buuuuu..nie umiem z komórki wam zdjeciakulisniegowejsamochodu wam
                        pokazac--ktos musi mi go tu uszykowac do wyjazdu--ktos musi
                        • korynos-a Re: Jak śnieg,to bałwanek:))) 23.11.08, 17:55
                          Raz pada, raz wieje wiatr sypiac sniegiem na lewo i prawo. Ale
                          ogolnie nie jest zle, to tylko pierwszy pokaz tego co potrafi
                          prawdziwa zima. Bedziemy ja witac za miesiac. Mamy wiec czas by sie
                          przygotowac.
                          http://i38.tinypic.com/dqsrcw.gif
                          Moze u kogos za oknem jest go tyle co tu, bo u mnie o wiele mniej.
                          • del.wa.57 Re: Jak śnieg,to bałwanek:))) 23.11.08, 18:09
                            Nasze piękne baławanki,lepione z takim sercem,radoscią i świetna zabawą,jakieś
                            gnojki rozwalili buuuuuu dobrze,ze fotkę pstryknełam a sąsiadki córcia
                            rozpłakała się jak zobaczyła,ze po bałwankach tylko rózga i chusteczka zostałasad
                            • korynos-a Re: Jak śnieg,to bałwanek:))) 23.11.08, 18:12
                              No to faktycznie lobuzy. Dziecko mialo radosc z pierwszych balwanow
                              i sniegu, a tu masz. Nigdzie balwanow, nie tylko tych sniegowych nie
                              brakuje...Zal mi dziewuszki.Ale to nie pierwszy balwan tej zimy, na
                              pewno beda jeszcze nastepne i pomozesz jej znowu w ich lepieniu smile
                              • wiktoria53 Re: Jak śnieg,to bałwanek:))) 23.11.08, 19:05
                                https://tnij.org/cel6

Szkoda Delwo waszego bałwanka, a najbardziej tej dziewczynki. Myśle,
                                ze będziecie mieli jeszcze wiele okazji żeby ulepić taką parę. Moze
                                takiego w czapeczce ulepiciesmile

https://img.wklej.org/images/97188balwan.gif
                                • del.wa.57 Re: Jak śnieg,to bałwanek:))) 23.11.08, 20:16
                                  Oczywiście,że ulepimy i to nie jednego,zima dopiero sie zaczyna, żal mi było
                                  małej Julii.
                              • wiga2008 Za moim oknem 23.11.08, 19:05
                                też zima, choć trochę marna.

http://i37.tinypic.com/2m7exwh.jpg
                                • natla Re: Za moim oknem 23.11.08, 19:15
                                  Też biało. I sypie ciągle, a poświata w świetle latarni.....rudo-
                                  tajemnicza.
                                  • easy.mamajka Re: Za moim oknem 23.11.08, 19:19
                                    U nas tez juz spokojnie balwana mozna lepic!
                                    • sagittarius954 Re: A na drogach spokojnie 23.11.08, 19:25
                                      Jechałem czarno , można spokojnie dawać smile W Wa-wiesmile
                                      • izis52 Re: A na drogach spokojnie 23.11.08, 20:42
                                        Zależy na jakich drogach. Na głównych nienajgorzej, ale boczne
                                        koszmar. Ślizgawka przyprószona śniegiem pod Krakowem i w mieście
                                        na uliczkach,dalszej kolejności odśnieżania. O podjeździe do domu
                                        już nie wspominam i zadzwonię do krasnoludków.
                                        • del.wa.57 Re: A na drogach spokojnie 23.11.08, 20:52
                                          Podobnie jest u mnie,drogi główne,przejezdne,ale boczne,mieszkam na
                                          takiej,katastrofa! 10km/godz,inaczej nie da rady jechać,jak zwykle zima
                                          zaskoczyła służby drogowe.
                                        • del.wa.57 U nas zima a moja znajoma.... 23.11.08, 20:57
                                          z Izraela,objada się mandarynkami i pomarańczami z własnego ogrodu,teraz właśnie
                                          dojrzewają.
                                          http://i35.tinypic.com/mbsg1g.jpg

http://i36.tinypic.com/2wfq1k4.jpg
                                          • izis52 Re: U nas zima a moja znajoma.... 23.11.08, 21:51
                                            Czuję ten zapach. Pomarańczowy gaj,ciepełko jeszcze.Jednak takiej
                                            zimy pieknej nie mają.
                                            • wiktoria53 Zima, zima 24.11.08, 10:35
                                              Śnieg leży, choć jest tego niewiele. Zimno i wieje. Delwo, patrząc
                                              na wklejone przez Ciebie zdjęcia przypomniałam sobie wycieczki do
                                              palmiarni w Poznaniu.
                                              • marii51 Re: Zima, zima 24.11.08, 10:55
                                                przeslicznamam zime zasniegowana po pachy-lopata poszla wielka w
                                                ruch-odsniegowac autko---
                                                a niech pada mnie tam!!! nienapdasmile))))))
                                                • del.wa.57 Deszcz,deszcz pada... 30.11.08, 14:37
                                                  Od dwóch dni pada,mży bleeeeee,tydzień temu było tak cudnie,biało.
                                                  Po śniegu ani śladu.
                                                  • del.wa.57 Re: Deszcz,deszcz pada... 04.12.08, 13:50
                                                    ..ale zapowiadają opady śniegu,co mnie bardzo cieszybig_grin big_grin
                                                  • easy.mamajka Re: Deszcz,deszcz pada... 04.12.08, 13:57
                                                    U nas lada chwila zacznie sypac.Na razie czai sie jakas mgła i zimno
                                                    jak licho.
                                                  • wiktoria53 U nas nie ma śniegu:( 04.12.08, 23:10
                                                    Fajnie macie tam w górach...smile
                                                  • korynos-a Re: U nas nie ma śniegu:( 05.12.08, 00:00
                                                    Leje u mnie jak z cebra sad A byl taki piękny dzien dzis byl...
                                                  • wiktoria53 U nas dziś rano była mgła,że 05.12.08, 12:11
                                                    kto nie musiał pewnie się samochodem nie ruszał. Teraz juz
                                                    widocznosć jest dobra.
                                                  • del.wa.57 Deszcz,od rana,deszcz... 05.12.08, 16:35
                                                    Pada,mży,zimno...ja się tak nie bawiesad
                                                  • del.wa.57 Re: Deszcz,od rana,deszcz... 06.12.08, 16:04
                                                    Dopiero wróciliśmy z zakupów,nie widoczna mżawka,zimno i nie przyjemnie.
                                                  • wiktoria53 U nas było ładnie 06.12.08, 16:07
                                                    bez opadów
                                                  • regine Re: U nas było ładnie 06.12.08, 17:38
                                                    Rano lało. Ale około południa zrobiło sie przepięknie, słońce i bez
                                                    wiatru. Nawet się spociłam gdy wracałam z zakupami smile
                                                  • sagittarius954 Re: U nas było ładnie 06.12.08, 17:51
                                                    Regine spociła sie od deszczu smile
                                                    Ach gdzieżes ty była Regine smile a było tak
                                                    http://img293.imageshack.us/img293/1489/zdjcie015fz7.jpg
                                                    http://img293.imageshack.us/img293/zdjcie015fz7.jpg/1/w960.png
                                                    no prawie jak na pogrzebie big_grin
                                                  • del.wa.57 Re: U nas było ładnie 07.12.08, 15:08
                                                    Fakt,Sagi jak na pogrzebiebig_grin
                                                    U mnie słońce i deszcz,troche wieje,czekam na śnieg i doczekać sie nie mogę.
                                                  • regine Re: U nas było ładnie 07.12.08, 16:59
                                                    Nie śmiej się Sagi, gdy poszam po zakupy już nie padało, było ciepło
                                                    i słonecznie. A spociłam się bo byłam ubrana dość ciepło do tego
                                                    tachałam 2 wielkie torby z zakupami. Mogłeś pomóc, a nie chichy
                                                    sobie tu urządzasz. Na dodatek włóczysz się po cmentarzach jak
                                                    upiór smile
                                                    ____________________________________________________
                                                    ~~~Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć ~~~~
                                                    Vittorio Alferi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka