Dodaj do ulubionych

Zapomnienie

14.02.09, 16:24
Walentynki-następne angielskie dziwadło. Swego zapominacie cudzym się raczycie!
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: Zapomnienie 14.02.09, 19:43
      Czemu się dziwisz ? Następuje połączenie się ze światem dotąd nieznanym , poza
      tym to pieniądze i to spore. To święto młodych , kto chce je przyjmie kto nie
      ten poczeka do nocy świętojańskiej . Chyba przyjemniej jest oczarowywać połówkę
      ciepłą nocą niż teraz w zimie .smile
      • anza58 Re: Zapomnienie 14.02.09, 20:05
        W/g mnie to jest nawet przyjemne bez względu na wiek,tylko chcę podkreślić żeby
        każde święto było dniem szczególnym a zwykły dzień był świętem.Żeby traktować
        się wzajemnie miło serdecznie ze zrozumieniem
        na codzień i podkreślać to zachowanie od święta czymś szczególnym ,
        wyjątkowym.To dopiero bajka!!!!
        • del.wa.57 Re: Zapomnienie 14.02.09, 20:08
          I tu masz rację Anzasmile smile
          • an.ta Re: Zapomnienie 14.02.09, 23:21
            Całowitą rację.
    • wilczyca1953 Re: Zapomnienie 15.02.09, 10:29
      Ktoś tu napisał ,ze jest to święto dla młodych. No to co innego. Ha,ha,ha.Reszta
      ma w czerwcu.
      • natla Re: Zapomnienie 15.02.09, 10:46
        A niechaj sobie będzie dzień zakochanych....tylko czemu jeden i
        czemu skalkowany z Hameryki?
        A mozna by np. ustanowić "Dzień zakochanych" w każdą drugą sobote
        miesiąca. Wtedy odnawiane "śluby" miłości nie zdążyłby sczeznąć, a i
        jej śmierć mozna by w porę zdiagnozować. big_grin
      • lisia312 Re: Zapomnienie 15.02.09, 14:26
        Droga wilczyco! Są tacy, którzy mają takie święto cały rok!! I 14 lutego i w
        czerwcu i nawet w listopadzie!!!
        • wilczyca1953 Re: Zapomnienie 15.02.09, 15:04
          Chcę Ci powiedzieć ,że u wilków 'to i owo ' jest na okrągło.Lisy to taka
          zwierzyna raczej dziwnie ubarwiona. Nie przeczę ,że bywają też lisy jak aniołki-
          białe/srebrne/ .Ty mi wyglądasz na złotą.Dalsza rodzina. Ale miło poznać
          kuzynkę.Do nory nie zaglądamy .
    • waleria2 Re: Zapomnienie 17.02.09, 22:12
      Masz rację- to dziwadło.
      Ale...jak każde dziwadło można je potraktować "pół żartem, pół serio".
      ...ja dostałam od mojego męza książkę- horror, za którymi nie przepadam..ale
      wreczył mi tę ksiązkę z taką miłością, czułością w oczach... choć jednocześnie z
      takim nieśmiało- łobuzerskim uśmiechem..
      Więc ja..podarowłam mu jego ulubione malutkie pomidorki.
      Och, jak sie cieszył!
      Przecież o to chodzi..każdy pretekst jest ważny..każdy dobry...
      Nie cofniemy rozpędzonej maszyny..
      Mozemy ją zignorować..mozemy tez na nią wsiąść..i wykorzystać ja do swoich celów...
      • izis52 Re: Zapomnienie 18.02.09, 08:14
        Pięknie to opisałaś Walerio. Przeszczepione nowości czasem śmieszą,
        ale przyzwyczajamy się i idziemy z duchem czasu, bo inaczej
        przypominałybyśmy nasze babcie w fartuszku, z siwymi włosami
        upiętymi na czubku w koczek. A nasze dzieci i wnuki zwłaszcza
        miałyby "obciach".
        • waleria2 Re: Zapomnienie 18.02.09, 11:54
          Tak włąśnie myślę, Izis. Miło mi, ze Ty również.
          Pozdrawiam cieplutko smile
        • anza58 Re: Zapomnienie 19.02.09, 23:57
          co Ty znowu pleciesz Wy to chyba nie wiecie na jakim temacie jesteście i
          kiedy,przecież jeśli chodzi o święto jak zrozumiałam to przecież bez względu na
          wiek,ale wy zapewne młode rencistki i tak "chrzanicie" bez namysłu.Jeżeli
          raczycie sobie popatrzyć to emerytki babcie we fartuszkach są pełne miłości dla
          siebie dla wszystkich wkółko i potańczą i pomodlą i wyjdą na spacerek i nie chcą
          same....Jeżeli nadajecie temat to nie do poniżania bo ludzie was poniżą i
          zostanie pustka.A tak ładnie się zaczęło dla nas święto trwa cały rok tylko nie
          przeszkadza nam jak kto nazwie który dzień,
          serdeczne pozdrówka dla Babć we fartuszkach szczególnie!!!! Buzi!!!
          • 1skowronek Re: Zapomnienie 20.02.09, 00:13
            To jednak my musimy się dostosowywać do wspólczesnego świata a nie świat do nas.
            • wilczyca1953 Re: Zapomnienie 20.02.09, 08:45
              Nareszcie mogę się zgodzić ze skowrokiem.
              • 1skowronek Re: Zapomnienie 20.02.09, 09:42
                Miło mi!.
          • goskaa.l Re: Zapomnienie 20.02.09, 09:57
            Anzo, nie rozumiem.
            Nie jestem babcią (mój syn się nie spieszy, a ja też nie tęsknię do tego).
            Nie wydaje mi się, żebym kiedykolwiek pasowała do szablonu babci, bo ani się nie
            czuję, ani nie wyglądam na swoje lata.
            W fartuchu można mnie przy pracach kuchennych zobaczyć codziennie (używam
            tradycyjnych fartuchów z bawetami, bo nie lubię mieć brudnego ubrania).
            Nie wiem, czy pisząc:
            > A tak ładnie się zaczęło dla nas święto trwa cały rok tylko nie
            > przeszkadza nam jak kto nazwie który dzień,
            miałaś na myśli to, żeby cały rok było święto zakochanych (może być, choć dla
            nich i bez tego każdy dzień jest świętem) czy też to, że każdy dzień jakimś
            świętem jest (mój pracowy kolega miał w poprzednim roku kalendarz, w którym
            przeróżne święta były wpisane, i niewiele było dni nieświątecznych).
            Czy możesz wytłumaczyć starszej pani, co miałaś na myśli?
            Gośka
            • anza58 Re: Zapomnienie 20.02.09, 13:50
              ale nie wiem za bardzo co mam Ci odpowiedzieć Gosiu.No zmiany fajne należy
              akceptować wprowadzać w życie ,ale od korzeni nie możemy się
              odcinać.Ja jestem jak może się domyślasz babcią ale nie za zbyt
              nowoczesną.Ponieważ te zakręcone babcie to dziś modne ale nie wszystkie do tego
              sie nadajemy.Mamy w sobie ten romantyzm i chcemy mieć święto cały rok tylko do
              tego trzeba też oprawy.Ale przecież dom z miłą babcią z kokiem w fartuszku to
              sama radość,przecież ona ma ładny czysty fartuszek i komórę w kieszonce i
              słuchawki w uszkach z mp3.Pozdrawia serdecznie i cieplucho.Każdy wiek ma swoje
              prawa tego nie przeskoczysz~~~babcia
              • bona0601 Re: Zapomnienie 20.02.09, 16:35
                Hura wszystkie babcie , i te w fartuszkach i te z koczkami i w ogóle wszystkie.
                Ale przede wszystkim jesteśmy kobietami i wszystkie nowości nas też dotyczą. A
                niech będzie ten dzień zakochanych dla wszystkich dziewczyn od 15 do 100 lat!
                Nie lubicie być hołubione? Dla mnie dzień zakochanych może trwać cały rok.
                Gorzej,ze mężczyżni jakoś gorzej się adaptują w nowych czasach. Nie dotyczy tu
                obecnych oczywiście.Oni niedługo przestaną obchodzić jakiekolwiek święta. Ale
                jesteśmy my i do tego nie dopuścimy. Pozdrawiam bardzo ciepło.
              • wilczyca1953 Re: Zapomnienie 20.02.09, 19:41
                Anza Ty to marnujesz talent.Ale fajnie opisałaś taka super babcię.
            • sagittarius954 Re: Zapomnienie coś takiego 20.02.09, 18:55
              Gosia napisała :W fartuchu można mnie przy pracach kuchennych zobaczyć codziennie

EEEE... tylko w fartuchu? To ja się wpraszam , lubię robić makaron taki dłuuuugi
              i jeszcze lubię smażyć rybkęsmilebig_grin
              • goskaa.l Re: Zapomnienie coś takiego 23.02.09, 07:34
                sagittarius954 napisał:

> EEEE... tylko w fartuchu? To ja się wpraszam , lubię robić makaron
                > taki dłuuuugi i jeszcze lubię smażyć rybkęsmilebig_grin

Na rybkę jestem chętna, bo ja z kolei nie lubię niczego smażyć. Tylko nie wiem,
                czy znajdę odpowiedni fartuszek dla Ciebie wink
                • sagittarius954 Re: Zapomnienie coś takiego 23.02.09, 09:03
                  Machnę ręką na przystrójki , mogę i bez fartucha , nie lubisz smażyć ?? O rany
                  ja uwielbiam , stoję sobie przy patelni i myślę nieraz tak intensywnie, że
                  niekiedy nie dam rady zdjąć smażonego produktu w stanie używalności szczękowej big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka