Dodaj do ulubionych

Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielka.

29.05.09, 18:45

Radość ze mnie tryska i snuje się wokół. Piątek, piąteczek,
sobótka, sobotunia, niedzielka, niedzielunia... Dwa i pół dnia
całkowicie uwolnionych od obowiązków, które nagle, a niespodziewanie
napadły - wyluzowaną od kilku miesięcy kobiecinę. W ramach dobroci
dla mojego prawie osamotnionego aniołka, zrobiłam pyszny obiadek:
dorada i warzywka grillowane (w domu, bo zimno i pada). Pychota,
zdrowiutkie z winkiem białym. Aniołek napalił w kominku. Kawusia
pachnąca, kanapa, pled na nóżki, komp na stoliczek poczytałam posty,
coś wystukam może. I nie ma nas w domu ..... Pogadamy, obejrzę może
jakiś fajny film ? Oj nie doceniałam cudownego braku zasadniczych
obowiązków, więc doceniam.
A Wy jak spędzacie ten chłodny weekend ?

Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 19:11
      Właśnie wróciłem ze spaceru z pieseczkiem . Teraz poczytam inne forunia bo na
      "pięćdziesięciolateczków " siebie czytać nie wypada , żeanadunia sad
      Później też mam zamiarek pooglądania tv , może na tv1000 będzie coś
      ciekawusiego.A najchętniej jakiś program wspomnieniowy o rzeczywistości w
      peerelusiu z udziałusiem wiecznie mądrusich główeczek , w ten oto sposobiczek
      zasnę sobiesię a jak nie zasnę. To dopadnie mnie wspomniana sobotunia . Ach co
      to będzie za sobotunia , z przecinaczkiem i młoteczkiem w rączce , wprost
      doczekać się nie mogę big_grin
      • 1skowronek Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 19:14
        Jakiś słodziuteńki sagittariuśku. Pozdrowienionka.
        • sagittarius954 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 19:22
          Ależ cała przyjemność, to zdejmować szczęście z twarzy kobiety zdrobnieniem jej
          imieniusia, skowroneczku smile
          • natla Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 19:32
            O kurczuś.....co tu się dziejusia??? Izisunia się zaraziła? A Wy
            od niej. Brawo Izis. winkbig_grin
            Chybaście wzięli Izis za dosłownie....ona podkreśliła tylko swoje
            szczęście.....choć może to jednak ....zarazusiek? big_grin
            No to ja też się będę cieszyła, bo wyjeżdżam jutreńko raniutko w
            Beskidki i nawet wredna pogodunia nie jest w stanie mi
            przyjemnościuni zepsuć.
            • muraszka1 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 19:36
              oj po jakich forach chodzicie winkzakaźne to czy co?
              pozdrawiam smile
              muraszeczuńka1
              • natla Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 19:37
                No przeca mówiem, że zakźne smile
            • sagittarius954 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 19:38
              Och, tak się tylko mówi dopóki kropeleczki deszczyku zimniusieniego nie wpadną
              ci za kołnierzyk i drogeczką kręgosłupowiczą nie popłyną do ujśćia big_grinbig_grin: To
              jednak wypada mieć zawsze buziaczka uroczo usmiechniętego big_grin Ach co to za
              sobotunia będzie smile
              • izis52 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 20:18
                Brzuch mnie boli ze śmiechu. big_grin big_grin Sagittariusieńku 954 (na
                wszelki
                wypadek PT), aż mnie zmanipulowałeś. Izuś
                szczęśliwuśkie kółeczko zatoczyła i do przedszkolka niebawkiem
                podleptusia, a wnusiowie-drugoklasiści pieseczka i koteczka dla
                Izusi w plezenciku. Ladością się zalaziajcie ludki. big_grin big_grin big_grin
              • super222 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 20:26
                Anusia z dżdżystusieńkiego kraiku Mazury przezywanym, natenczas
                przybie zy i kropeleczki deszczyku zimniusieniegowyliże
                języczkiem ostreńkim jak szabelka jakaś. Drogeczkę kregosłu-
                powiczą
                ranić będą, a nawet może i to ujścieńko???
                W piąteczek zdobywieńko jedniutką faniutkę z mazureńkiej wioski.
                Życzonka, żeby w sobotunię zostałeńka w serdeńku sagusia954.
                • natla Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 20:35
                  Aleś Superusiu juz tak pozdrobniałusiała, że ani rusz nic nie
                  moge zrozumienić. smile Nie zmieniusia to faktusia, że sobotunia i
                  niedzielunia będą superusie!
                  • izis52 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 20:46
                    Natlusieczku Ty zazdrosna nie bądź, to humor psuje, a podobno i
                    cerę. Wybacz krytykę.
                    • natla Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 20:49
                      Tempusieńka mnię ogarnąwszy....nic nie zrozumieniusiałam. Co z tą
                      cerusią, bo to byłby kłopocik.
        • wilczyca1953 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 20:49
          O jaka sko- wronka!
          • 1skowronek Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 21:08
            I wilczunia miluteńka i nie złośliwieńka. O jaki cudownieńki światek!
            • natla Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 21:15
              Bo Wilczusia tylko od czasusia do czasusia złośliwiusia. A mamy
              piąteczek, więc Wiczunia łagodniunia
              • natla Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 21:17
                Biorę swoje zabaweczki i biegusiam do łóżusia, bo jutro raniutko
                podróżusia. A po drodze uskutecznie jeszcze ablucyjki. Papap...usia
                i do zabczusia za tydzieniek.
            • super222 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 21:17
              >wilczunia miluteńka i nie złośliweńka<
              big_grin
              Na emerycikach forumkowych wilczunia
              dostała wilczuni bilecik. Minuteńki minąwszy
              jak jei wątusio do takiej live powędrowawszy
              do koszunia. Oj! bedzie się działo!
          • izis52 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 29.05.09, 21:17
            Milusieńki ten szczebiocik i miodzik na forumieńku naszeńkim. Tak na
            przekór pogodzie i przeciwnościom egzystencjalnym - nękajacych co
            poniektórych... Cieplusieńkiego łóżeczka życzywszy wszystkim.
            • bona0601 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 30.05.09, 09:52
              Po tych niektórych dyskusyjkach nareszcie miodzikiem serduszko osłodzone
              zostało. A tu i sobotka nastała, i deszczunio leje,że aż straszek . Cholerka!
              jeszcze mi tak zostanie to szczebiotanie. Ale lepsze to niż złośliwunie
              wypowiedzi. Trzymajcie się ciepluteńko!
              • wilczyca1953 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 30.05.09, 09:59
                Oj, droga nauczycielko/bono/widać ,że u szewca nie byłaś .Ha,ha,ha
                • bona0601 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 30.05.09, 17:58
                  A no, Wilczyco u szewca nie byłam, ale swoje umiem. A tak na marginesie nie
                  sądziłam ,że taką nudą ode mnie wieje. Ale w tym wypadku masz rację - wieje.
                  Pozdrawiam
              • polnaro Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 30.05.09, 10:55
                Taak, szczęściem upojona, czytaniem wykończona /tortura/, literki składałam jak
                rozrzucone ziarenka, miluśko....uf.
                • anoagata Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 30.05.09, 22:23
                  O matko, połamałam język tu was czytając ale to mi sie podoba to tak jakby na
                  odreagowanie.Tak jak miseczka dla pieseczka.
                  • 1skowronek Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 30.05.09, 22:31
                    Lub jak anoagateczka z Mazureczek. Dobrej noceczki.
                    • anoagata Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 30.05.09, 22:36
                      Właśnie siedzę przy okieneczku otwartym a za tym okieneczkiem świergoczą jakieś
                      jakby skowroneczki i jeszcze inne ptaszeczki.
                      • 1skowronek Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 30.05.09, 22:56
                        To Ci przyjemniuteńko, prawdeczka?
                    • izis52 Re: Skowroneczku; 31.05.09, 09:14
                      Miluśki masz nicczek, gdy czytam to słyszę : alouette, a znasz te
                      ludową piosenkę ? Wklejam w śmiesznym wykonaniu ulubionych
                      piosenkarzy. big_grin

www.youtube.com/watch?v=8MK7lMO5nAA
                      • 1skowronek Re: izis52 31.05.09, 10:44
                        BARDZO Ci izis dziękuję. Cała rodzinka drepcze po mieszkanku i nuci. Tylko
                        pióreczek mi nie wyrywaj! Pozdrowioneczka
    • wilczyca1953 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 31.05.09, 08:59
      Pobudka.Dzień dobry wszystkim. U mnie pięknie ,cudowne słońce.Jeden mankament
      widziałam jak sąsiad uciekał z ogrodu kąsany rojem meszek.Plaga.Mam jeszcze
      trochę czystej waniliny.Nie mylić z olejkiem waniliowym ,który psuje się na
      słońcu i śmierdzi.
      • izis52 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 31.05.09, 09:15
        Słońce to było wczoraj. Dziś szkoda gadać.
        • anoagata Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 31.05.09, 09:41
          Tiu tiu tu jest piękniuśko ,ciepełko słoneczuńko na Mazureczkach .A i wilczątko
          jakieś milusińskie pozdrawiam wszystkich.
          • izis52 Re: Niedzielka ? 31.05.09, 10:06
            Bez tiu-tiu, bo za oknem ściana deszczu, a droga płynie potok.

http://i43.tinypic.com/2uzuosp.jpg

http://i42.tinypic.com/2cz98pj.jpg

http://i41.tinypic.com/29o343b.jpg

http://i43.tinypic.com/22dhly.jpg
          • super222 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 31.05.09, 10:14
            A telefonk odbierzesz?
            Czy ma tak dyńdać...zawsze.
            Mnie to rozprasza...big_grin
            • super222 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 31.05.09, 10:18
              Mój post był dla dziewczyny z Mazur.
              Ale te zdjęcia też są fantastyczne.
              Izis - przepraszam.
              • anoagata Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 31.05.09, 11:12
                Telefonik dzwoni u wilczątka,pewnie nie umie odbrać.Zdjęcia są fantastyczne ale
                na Mazurach jest pięknie.
                • izis52 Re: Szczęsliwe : piąteczek, sobotunia, niedzielk 31.05.09, 11:23
                  Zazdroszczę mazurskiego słoneczka. Jednak ani deszcz, ani ulewa,
                  ani cokolwiek nie popsuje mi ostatniego dnia weekendu. Tak
                  postanowiłam w piątek i tak będzie.... I proszę podrzucać na forum
                  same miłe rzeczy.
                  • del.wa.57 Izis 10.06.09, 20:49
                    Ten wąteczek,to miodzio,słodycz i rarytassmile
                    Teraz macie długi weekendzik,dochodzi czwarteczek!
                    Miluśkich i słonecznych dzionków zyczębig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka