Dodaj do ulubionych

Witam z Krakowa

29.07.07, 16:08
Podczytuję to Forum od jakiegoś czasu. Jesteście super. Mnie też ostatnimi
czasy się tak podziało, że stałam się singielką. I co gorsze, starą już chyba
singielką. Na razie bardzo słabo sobie z tym radzę sad Ale cóż... życie jest
brutalne i nie ma lekko na tym świecie.
Czy dużo jest tu osób z "Grodu Kraka?"
Pozdrawiam Was wszystkich smile)
Obserwuj wątek
    • glos_z_offu Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 16:28
      Masz ołówek?
      To napisz sobie: jestem stara, jeśli mam
      ze 100 lat.
      Za Twoje zdrowie - białe gronowe półsłodkie smile
      Będzie dobrze.
    • czarny.onyks Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 16:45
      stara, nie stara, ale jarawink
      grunt to pozytywne myśleniewink))
      choć wiem, że nie jest lekko....

krakusów tu jak na lekarstwo, przynajmniej singlowatychwink
      a może boją się pisać?;>
      • czandri Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 17:02
        Jak miło smile
        Lekko nie jest, to fakt. Pozytywnego myślenia muszę się nauczyć- ale to, mam
        nadzieję kwestia czasu...

Też wypiję Wasze zdrowie
        czerwonym wytrawnym hiszpańskim.
        • sudione Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 18:24
          Witamy!Witamy!!!
          Mam nadzieję, że zagościsz tutaj na dłużej, odpoczniesz od swoich problemów i swóją energię poświęcisz na coś innego.smile
          POZDRAWIAM i trzymam kciuki za Twój stały dobry nastrój.smile

czarny.onyks napisał(a):
          "krakusów tu jak na lekarstwo, przynajmniej singlowatychwink"
          To prawda, jest nas zdecydowanie mało, mi jest trochę szkoda, że nie można nawet w 4-5 osób sie zebrać i gdzieś wyjść na miasto lub zrobić cokolwiek. Ludożerka woli siedzieć zamulać w domu i dłubać w nosie.indifferent "Żenua."

"a może boją się pisać?;>"
          Ja się nie boję!!!wink Tylko po prostu wątki są mało dla mnie "atrakcyjne".wink
          • czandri Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 18:45
            Studione, dziękuję Ci smile
            Energię swą staram się poświęcać na różne potrzebne/przydatne sprawy. Ale wciąż
            mam za mało "do roboty",. Podejrzewam, że gdybym np. pracowała przy tamie przez
            18 godzin dziennie a potem krótki sen i znów do roboty, to może byłoby mi łatwiej...
            Najgorsze jest to, że nie ma już w tej chwili raczej znajomych, z którymi
            mogłabym sie spotkać. Bo moi sparowani na ogół- nie ma sensu się "podczepiać",
            bo to męczące bywa dla obu stron. Z jego znajomymi również nie będę się spotykać :
            a) on tam może być - odpada
            b) będą mnie o niego pytać- odpada
            c) jakoś tak głupio samej bez niego z nimi się spotykać- więc też odpada.
            Nie chcę sama przesiadywać w domu. Bo mogę : spać/oglądać rządową i nie tylko
            TV/jakieś filmy / pić alkohole wszelkie- co kończy się zazwyczaj bolesnym i
            smutnym kacem/ sprzątać. A Wy w Krakowie robicie jakieś spotkania singlowe? smile
            P.S.
            Cieszę się, że odważyłam sie napisać. Jawiliście się ( i jawicie chyba nadal)
            jako elitarna, zamknięta, bardzo ze sobą związana grupa. I "siakoś" mi tak
            strasznie głupio było się "wtryniać" wink
            Pozdrawiam Was serdecznie! smile) i jeszcze raz dziękuję.
            • puzzle33 Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 19:48
              Zajrzałaś na forum Rozwód i co dalej?
    • leelee74 Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 18:35
      Ja też witamsmile
      Świeża tu jestem ale też krakuska
      Pozdrawiam i nie poddawaj się złym nastrojom!
      • czandri Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 18:46
        Hej leelee74 smile
        Cieszę się, że też napisałaś smile
        • leelee74 Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 18:54
          Mam nadzieję,że to krakoskie wink towarzystwo da o sobie znać i tak jak sudione
          proponuje będzie się można jakoś spotkać big_grin
          • czandri Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 19:02
            To świetny pomysł- spotkanie krakowskie. Ale z tego, co czytałam, to dość ciężko
            sie wszystkim zebrać w danym terminie.wink
            W każdym razie ja jestem wdzięczna za miłe przyjęcie i mam nadzieje , że będzie
            lepiej smile))
            • anula36 Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 19:10
              oj bez przesady niejedno spotkanie sie juz odbylo w Krakowie, jak sie chce to mozna sie zebrac w jednym miejscu i o jednym czasie, grunt to umowic sie na jakies konkretne dzialanie, bo ile mozna snuc singlowe teorie przy piwie.
              • leelee74 Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 19:35
                niekoniecznie trzeba snuć teorie wink, ja bym np. chętnie podjechała do centrum na
                rowerze - ale jak nie mam jakiegoś celu to mi się nie chce samej... a nie jestem
                zapaloną rowerzystką i taki wypad to szczyt moich możliwości wink
              • sudione Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 19:56
                czandri napisał(a):
                "Studione, dziękuję Ci smile"
                Nie ma za co!smile Tylko błagam Cię - ja nie jestem studnią, Studione'em, czy co tam jeszcze. Jam jest sudione (pisane z małej litery-KONIECZNIE!!!).wink

"A Wy w Krakowie robicie jakieś spotkania singlowe? smile"
                Z tego forum o ile pamięć mnie nie myli niestety nie udało się kompletnie nic zorganizować, krakusy jak wspomniał onyks albo zamulają, albo jest ich za mało żeby zrobić cokolwiek.indifferent

"Jawiliście się ( i jawicie chyba nadal) jako elitarna"
                Hurrrrrra!!! Jestem elitarny!!! O żesz q..a!!!wink Muszę sobie chyba z tej całej "elitarności" sygnet kupić!!!smile A pomsyl niech opłaty wprowadza i tajne legitymacje!!!wink

"I "siakoś" mi tak strasznie głupio było się "wtryniać" wink"
                To jest internet, a nie klika kilku osób liżących się po tyłkach i odstrzeliwująca obcych. Jednak po części przyznam Ci rację, bo ja nie mogę (nie chcę mi sie pisać) np. na forum o nazwie "S@lon Odrzuconych", niby nazwa pasująca do mnie, a jednak specyfika tego miejsca + ludzie tam "panujący" mnie odstraszają. Aż dziw bierze, że do tej pory mam to forum w ulubionych. Hmmm.
                • czandri Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 20:05
                  Sudione- bardzo Cię przepraszam za pomyłkę w Twoim nicku!!! sad
                  • czandri Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 20:07
                    Ta duża litera, to wyłącznie dlatego, że początek zdania wink
                    • sudione Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 20:30
                      czandri napisał(a):
                      "Sudione- bardzo Cię przepraszam za pomyłkę w Twoim nicku!!! sad Ta duża litera, to wyłącznie dlatego, że początek zdania wink"
                      No coś Ty!!! Nie przepraszaj, nie ma za co przepraszać.smile Zastanawia mnie tylko, a powiem szczerze, że powtarza to się bardzo często, że ludzie piszą mój nick właśnie tak jak Ty to zrobiłaś -> studione. Ciekaw jestem dlaczego ???
                      • czandri Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 20:38
                        No nie wiem... ja zareagowałam, tak, że niby od studia... (studiare itd...)
                        Nie doczytałam po prostu. Jeszcze raz Cię przepraszam smile

sudione napisał:

> czandri napisał(a):
                        > "Sudione- bardzo Cię przepraszam za pomyłkę w Twoim nicku!!! sad Ta duża litera,
                        > to wyłącznie dlatego, że początek zdania wink"
                        > No coś Ty!!! Nie przepraszaj, nie ma za co przepraszać.smile Zastanawia mnie tylko
                        > , a powiem szczerze, że powtarza to się bardzo często, że ludzie piszą mój nick
                        > właśnie tak jak Ty to zrobiłaś -> studione. Ciekaw jestem dlaczego ???
                • pomysl.po.wypiciu Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 21:10
                  sudione napisał:
                  > "A Wy w Krakowie robicie jakieś spotkania singlowe? smile"
                  > Z tego forum o ile pamięć mnie nie myli niestety nie udało się kompletnie nic
                  > zorganizować, krakusy jak wspomniał onyks albo zamulają, albo jest ich za
                  mało żeby zrobić cokolwiek.indifferent

sudione gdzies slyszalem ze bilobil pomaga na pamiec smile
                  ja sam bylem na przynajmniej 1 spotkaniu w krakowie
                  • czarny.onyks Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 21:14
                    a ja nawet na paruwink))
                    dla chcącego nic trudnegowink
                    ale niektórzy lubią narzekaćwink
                    • czandri Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 21:19
                      Hmmm... czyli ewentualnie jakaś szansa by była.... na spotkanie kiedyś... smile
                      • czarny.onyks Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 21:24
                        jasnesmile
                        szkoda tylko, ze tu takie bezrybie;PPPP
                        • czandri Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 21:28
                          Trzeba chyba będzie coś z tym zrobić.... : )
                        • anula36 Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 21:29
                          a jaka rybke bys chciala ulowic kolezankotongue_out?
                          • czarny.onyks Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 21:34
                            jędrnego pstrąga;P
                            • sudione Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 21:51
                              pomysl.po.wypiciu napisał(a):
                              "sudione gdzies slyszalem ze bilobil pomaga na pamiec smileja sam bylem na przynajmniej 1 spotkaniu w krakowie"
                              Dobra kajam się bez bicia, ale mam pytanie, czy spotkanie zostało zorganizowane za pomocą forum do dwóch lat wstecz ??? Jak mamcię kocham to sobie czegoś takiego (wątku) przypomnieć nie mogę.indifferent
                              • anula36 Re: Witam z Krakowa 29.07.07, 21:54
                                przez ostanie 2 lata to ja bylam chyba na 5 spotkaniach z forumowiczami, jak nie wiecej.Na jednym z ojcem zalozycielem, rowniezsmile
                                Po raz kolejny wychodzi na jaw ze grunt to znajomoscismile
                                • anula36 propozycja: 30.07.07, 14:12
                                  Wydarzenia na Placu Szczepańskim w ramach obchodów 750-lecia lokacji Krakowa

4 sierpnia
                                  g. 20.00-21.00: Recital Pauliny Bisztygi
                                  Koncert na placu Szczepańskim będzie kompilacją elektroakustyczną piosenek z pierwszej płyty Pauliny Bisztygi „Nie ma co się bać” i drugiej – świeżo wydanej – „Proste jest prawo miłości”.

+ jakies piwo przed lub po. Chetni odezwijcie sie na forum lub maila.

• czandri Re: propozycja: 30.07.07, 21:28
                                    Odzywam się. Jestem chętna na spotkanie smile
                                  • leelee74 Re: propozycja: 30.07.07, 22:27
                                    Super! Ja też jestem chętna na spotkanie smile , ale dopiero jutro będę wiedziała
                                    czy będę mogła przyjść - dam znać.
                                    • czarny.onyks Re: propozycja: 30.07.07, 23:06

i może ja dołaczę....smile
                                      • anula36 Re: propozycja: 30.07.07, 23:28
                                        piwo preferujecie przed czy posmile?
                                        • leelee74 Re: propozycja: 30.07.07, 23:45
                                          Ja bym wolała przed - żeby się pozytywnie nastroić wink
                                          anula36 - czy Ty nie masz dziś aby urodzin? Jeśli tak to WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
                                          • anula36 Re: propozycja: 30.07.07, 23:47
                                            aby mamtongue_out dziekiwink
                                            To o ktorej startujemy?
                                            • leelee74 Re: propozycja: 30.07.07, 23:52
                                              ok. 18-19? Pasuje Wam?
                                              • anula36 Re: propozycja: 30.07.07, 23:54
                                                mnie tak, w piatki malo pracuje.Mysle ze mozemy sie umowic np na 18:30 w konkretnym miejscu, a reszta dolaczy, ktos musi dac dobry przykladwink
                                                • leelee74 Re: propozycja: 30.07.07, 23:57
                                                  Lux, tylko mam pytanie bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - umawiamy się na
                                                  sobotę czy na piątek?
                                                  • anula36 Re: propozycja: 31.07.07, 00:02
                                                    ups wszytko przez nadmiar urodzinowego szampanasmile
                                                    sobota 4 sierpnia oczywiscie.
                                            • sotoska Re: propozycja: 31.07.07, 10:11
                                              oooo! to masz urodziny w ten sam dzien co moja najlepsza przyjaciółka smile)

Wszystkiego dobrego!

ps.
                                              ja jestem chętna na jakies nastepne spotkanie, w ten weekend mnie nie bedzie
                                              niestety w Krakowie,
                                              bawcie się dobrze!
                                              • anula36 Re: propozycja: 31.07.07, 10:20
                                                i w ten sam co moj astralny brat blizniak jedzoslawwink
                                                Spotkanie to rzecz nieskomplikowana- wystarczy rzucic termin i zaraz jacys chetni sie znajdasmile
                                                Tez baw sie dobrze.
    • iberka Re: Witam z Krakowa 31.07.07, 10:35
      Ja jestem na pewno smile

iza
      • anula36 jakies propozycje co do miejsca spotkania? 31.07.07, 19:09

• czarny.onyks Kazimierz?;) 31.07.07, 19:15
          ja będę na 70%smile)
          ostatecznie będe wiedzieć w piatek chyba....
          • anula36 Re: Kazimierz?;) 31.07.07, 20:29
            myslalam o czyms blizej Rynku zeby miec blisko na koncert smile Ale moze jeszcze ktos sie wypowie?
            • leelee74 Re: Kazimierz?;) 01.08.07, 22:53
              Zastanawiałam się czy nie pójść do pubu na Jagiellońskiej - takiej dla kobitek wink
              nie pamiętam jak się nazywał - bo koleżanki z pracy tam były a ja chciałam ją
              zobaczyć - mam w pracy gdzieś ulotkę - jak znajdę to dam znać. Co Wy na to?
              • anula36 Re: Kazimierz?;) 01.08.07, 23:39
                daj znacsmile Jak nie znajdziesz ulotki to ja cos wymyslewink
                • anula36 Re: Kazimierz?;) 02.08.07, 00:46
                  jedyny minus klubu dla kobiet to wyploszenie potencjalnych mezczyzn ktorzy tez moga sie objawic.
                  • czandri Re: Kazimierz?;) 02.08.07, 01:14
                    A może w "cafe pod kasztanowcem". To jest w Kamienicy Szołayskich (tam gdzie
                    Muzeum Wyspiańskiego). Blisko, ale nie wiem, czy dają tam piwo
                    • anula36 Re: Kazimierz?;) 02.08.07, 10:48
                      w necie wyglada super, ide dzis na przeszpiegismile
                      • anula36 Re: Kazimierz?;) 02.08.07, 20:09
                        niestety kawiarnia w muzeum jest czynna wylacznie w godzinach pracy muzeum tzn w soboty do 16:00. Co nie znaczy ze nie mozna wpasc tam w tygodniu -reklamuja sie kawa za 3 zlwink
                        Na sobote zarezerwowalam stolik w innym lokalu - wszystkim w tym watku wysylam zaproszenie, gdybym kogos ominela - prosze o kontakt mailowy. Do zobaczeniasmile
                        • czarny.onyks melduję, ze będę ;) 02.08.07, 20:48
                          na 99%wink
                          • anula36 Re: melduję, ze będę ;) 02.08.07, 20:58
                            to sie ciesze, na 99 %tongue_out
                            • czandri Re: melduję, ze będę ;) 02.08.07, 21:31
                              Ja na 100% Dziękuję anula36 smile
                              • leelee74 Re: melduję, ze będę ;) 02.08.07, 23:16
                                I ja również wink
                                • czandri Re: melduję, ze będę ;) 04.08.07, 21:56
                                  Dziękuję za bardzo miłe spotkanie smile Dziewczyny anula36, leelee74 i Czarny
                                  Onyks są super!
                                  • czarny.onyks no ba.... 04.08.07, 22:00
                                    czyżbyś wątpiła?;DDDD
                                    • anula36 Re: no ba.... 04.08.07, 22:03
                                      dzieki rowniezsmile
                                      • leelee74 Re: no ba.... 04.08.07, 22:08
                                        ja też dziękuję smile
                                        tylko czekać a kolejni do nas dołączą smile
                                    • czandri Re: no ba.... 04.08.07, 22:39
                                      No przecież nigdy w życiu smile)!!!!
                                      • anula36 a jutro wieczorem 04.08.07, 23:04
                                        Tango Show
                                        5 sierpnia, g. 20.00-21.30

W ostatnich latach tango przestało być egzotycznym zjawiskiem z odległego kontynentu, na wspomnienie którego na twarzach szanujących się dam pojawiał się rumieniec wstydu. Jest dziś popularnym elementem kultury i stylem muzyki, coraz częściej goszczącym na naszych scenach. Dzieje się tak dlatego, że tango swoimi korzeniami głęboko tkwi w Europie. Astor Piazzolla, twórca nowego tanga, twierdził, że jest ono w 90 % europejskie. Utwory Piazzolli, wraz z innymi tradycyjnymi odmianami tanga, pojawiają się w różnych programach i aranżacjach. Daje to znacznie szerszej grupie odbiorców szansę na poznanie bogactwa tej muzyki.

Doświadczenia ostatnich lat, a szczególnie tegorocznego, pierwszego festiwalu Muzyka Piazzolli w Krakowie pokazały, że w naszym mieście panuje szczególnie dobry klimat dla tanga jako muzyki i jako tańca. Popularność, jaką zyskał spektakl Tango Piazzolla wystawiany w Teatrze Słowackiego z muzyką na żywo w wykonaniu kwintetu Tango Bridge, skłoniła Grzegorza Frankowskiego – autora oraz kierownika artystycznego całego projektu – do „wyjścia na ulicę”. Dlatego twórcy koncertu, który odbędzie się 5 sierpnia, przygotowują coś, co można nazwać pierwszym polskim Tango Show z udziałem wybitnych tangeros (wystąpią Anna Głąbińska i Marcin Sieprawski).

Kwintet Tango Bridge wystąpi na placu Szczepańskim w składzie: Wiesław Prządka – bandoneon, Paweł Wajrak – skrzypce, Jacek Bylica – fortepian, Michał Nagy – gitara i Grzegorz Frankowski – kontrabas. Do udziału w przedsięwzięciu zaproszona została m.in. znana szerokiej publiczności Katarzyna Jamróz.

W programie obok utworów Piazzolli usłyszymy również tradycyjne tanga argentyńskie oraz znane tanga polskie w nowych, oryginalnych aranżacjach w stylu tanga argentyńskiego. Całość, podkreślona subtelną grą świateł, ma szansę stworzyć niepowtarzalny klimat i bez kosztownego biletu przenieść nas na jeden wieczór do Buenos Aires.
                                        • czandri Re: a jutro wieczorem 05.08.07, 10:47
                                          O! Super. Dam znać czy będę. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka