Dodaj do ulubionych

Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynność

IP: *.visp.energis.pl 02.03.04, 00:13
Obserwuj wątek
    • Gość: Harry Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.visp.energis.pl 02.03.04, 00:15
      Eva chyba po balu dziennikarzy jeszcze jedziesz Harą Kup słownik lub uzywaj z
      Narzędzi.
      • Gość: syndyk3RzP Machlojka w biały dzień. Tak właśnie się to robi. IP: *.vif.net 02.03.04, 04:37
        z głupia frant, bezczelnie. GW, MF, PO, UP, SLD itd itp.

Bananowe śmiecie.
        • gandalv W życiu nie widziałem organizacji na moim terenie, 03.03.04, 08:53
          która nie szfindluje. Płacenie na nich to komletna głupota. Jeśli masz
          pieniądze to pomóż sąsiadowi, a nie ludiom tórych nie znasz. Miałem styczność z
          kilkonastoma organizacjami i w każdej albo Pani prezes i dworzanie pobierają
          symboliczne wynagrodzenie(najczęściej od 1000zł w górę)albo zaspakajają swoje
          ambicje na bycie gwiazdami- ich hasło dzień bez prasy to stracony dzień.
          Jak ktoś mam przykład organizacji która dobrze wypełnia swoje obowiązki to
          niech poda bo potrzeba dziś pozytywów.
          Pozdrawiam
          Gandalv
          www.twojamagia.republika.pl
          • Gość: lupa2 Re: W życiu nie widziałem organizacji na moim ter IP: *.cm-uj.krakow.pl 31.03.04, 14:19
            www.pmm.org.pl/
      • Gość: ZSK Odpisz na naszą działalność 1% własnego podatku! IP: *.one.pl / *.one.pl 09.03.04, 20:35
        Zamojskie Stowarzyszenie Kulturalne (www.zsk.non.pl), któro wspiera Teatr
        Młodych (www.teatr.non.pl) jest organizacją pożytku publicznego, dzięki czemu
        można odpisać 1% podatku na jego działalność. Na obu stronach internetowych są
        informacje jak i gdzie można to zrobić. Odpisując na nas podatek nic nie
        tracisz, a wspierasz rozwój kultury w Polsce. Za wszelkie wspomożenie
        dziękujemy.
    • Gość: LEPPER Bal ma sze rozumić CHARYTATYWNY IP: *.visp.energis.pl 02.03.04, 00:17
      • Gość: podatnik Re: Bal ma sze rozumić CHARYTATYWNY IP: *.hrl.com 02.03.04, 00:56
        oczywiscie i tak bedziemy placili wyzszy podatek gdyby ten odpis by od podstawy opodatkowania a nie od podatku, przecwiczcie to na przykladzie : majac baze
        25000 zl i kontrybucja charytatywna jest 3000 , jezeli obnizysz podstawe masz 22000 przy 10% podatku placisz 2200 podatku. teraz druga wersja, od 25000 jest
        2500 podatku i odpisujesz 250 tj 1 % , ktora zwraca ci fiskus czyli placisz2250 podatku , tj o 50 wiecej.
        • Gość: Woy Re: Bal ma sze rozumić CHARYTATYWNY IP: *.mse.put.poznan.pl 20.04.04, 15:27
          Panie Podatnik, same głupstwa napisałeś.
          1. Bedziemy placili wyzszy podatek gdyby ten odpis by od podstawy????? Wyrażaj
          się bardziej zrozumiale.
          2. Jaka kontrybucja??? Zajrzyj do słownika i dowiedz się, co to słowo znaczy.
          3. Niech będzie podatek 10%. Co prawda u nas jest min. 19, ale to przykład,
          niech będzie. Tylko skąd sobie wymyśliłeś sumę 3000 zł? (12% od 25000 zł?) Co
          chcesz z tymi trzema tysiącami zrobić? I dlaczego je odejmujesz? Moze chcesz je
          wysłać tej charytatywnej organizacji? No to będzie Cię to kosztować 3000 + 2200
          = 5200 zł.
          4. Wyliczyłeś, że zapłacisz 2250 zł podatku, razem z tym, co wyślesz wybranej
          przez Ciebie organizacji, to 2500zł. Gdybyś nie wysyłał nic, zapłacisz podatku
          2500 zł. To chyba tyle samo, jak gdybyś zapłacił po prostu 10% od 25000???
          Drogi Podatniku, a może tak do jakiejś szkoły?
    • Gość: gość Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.pt-2.petrotel.pl 02.03.04, 08:20
      A jak ma się do tego tekstu treść tego załacznika ?
      www.mpips.gov.pl/wiadomosci_szczegoly.php?nr=3221
    • Gość: Realista Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: 156.106.209.* 02.03.04, 14:39
      1. GW powinna wyjasnic czy to co napisala jest w sprzecznosci z:
      www.mpips.gov.pl/wiadomosci_szczegoly.php?nr=3221 nie powoluja sie na ta
      informacje, ktora stoi w jawnej sprzecznosci z tym z wyskrobali.
      2. Nasuwa sie komentarz, ze nasze prawo podatkowe pokazuje po raz kolejny jakim
      jest bagnem w mysl zasady wolnos Tomku w swoim domku. Znowu decyduje widzimisie
      jakiegos urzedasa (k..wa k..wa k..wa)
      3. Chodzi o wyciagniecie dodatkowego podatku. Jesli teraz zaplace to p....lony
      okupant czyli III RP raczy mi kiedys zwrocic wydana kase. A co z procentem za
      ten okres ?!
      4. Jesli to takie dobre to moze caly podatek w ten sposob rozdysponowac ?!. Ale
      kto utrzyma grupe trzymajaca wladze ?!. A moze prosciej obnizyc podatki. Kazdy,
      ktoremu zalezy na losie organizacji publicznych w sferze "pozytku" czy
      o "statusie" bedzie mogl sypnac groszem bez zatrudniania wysoko oplacanych
      bezrobotnych z administracji.
      5. Nasz narod jest rzeczywiscie jakis debilny wedlug GW. Brawo Z..dy (narodzie
      umyslow scislych zeby nie powiedziec zakutych ;-)) Informacja ze aby obliczyc
      jeden procent trzeba pomnozyc przez 0,01 to szczyt beszczelnosci. Gdzie te
      tysiace ludzi z wyzszym wyksztalceniem. Ale z drugiej strony nikt madry nie
      wstepuje po raz drugi tym razem z wlasnej woli do kolejnego bloku
      socjalistycznego.
    • Gość: Realista Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: 156.106.209.* 02.03.04, 14:58
      O 'Harym' slyszalem ale 'Charytat' to jakies egzotyczne imie ;-).
    • Gość: ROGOL Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.dialup.sprint-canada.net 02.03.04, 16:45
      OKRADANIE PANSTWA.100 000 PLACACYCH TYLKO 2 000 PODATKU ROCZNIE,PO ODLICZENIU1%
      NA KOMBINATOROW,OKRADNIE PANSTWO NA 2 MILIONY ZLOTYCH,POWIEKSZAJAC W TEN SPOSOB
      DEFICYT JAKI MAMY.TAKICH W POLSCE PLACACYCH 2 000 PODATKU JEST DUZO WIECEJ.1
      MILION TAKICH PLATNIKOW ,OKRADNIE GOSPODARKE POLSKA NA 20 MILIONOW.OJ MAJA SIE
      O CO BIC CI Z FUNDACJI.ZNAM TAKICH.NIC NIE ROBIA A ZTJE IM CIE CALKIEM BOBRZE.
      • Gość: GP Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: 217.153.60.* 03.03.04, 09:03
        Złodziej nie pozwoli się okraść
    • Gość: Zenon Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:06
      To ja juz wole zaplacic panstwu, bo ow haracz w jakiejs szczatkowej formie do
      mnie wroci. Gdy wplace darowizne na rzecz...to guzik z petelka.
      Z egoistycznym pozdrowieniem trwale wyleczony z altruizmu.
      • Gość: li Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.chello.pl 02.03.04, 20:20
        Niestety, ale zgadzam się z tobą. W spisie jest klub tańca i sekcja karate. Po
        jakiego w.... 1%podatku ma trafic tam a nie do budzetu?
        • Gość: Realista Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: 156.106.209.* 03.03.04, 12:14
          A po jakiego do budzetu ???
        • Gość: Realista Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: 156.106.209.* 03.03.04, 12:23
          A po jakiego grzyba do budzetu ??? Jak mowi JKM od lebka na policje i wojo, 6
          ministrow i jakas inna drobnica i to wsio.

AUDIOTELE
          Wybierz prawidlowy przeplyw kasy:

1. ja robol --> wrazliwi spolecznicy z SLD ---> ja lub inny emeryt
          2. ja robol --> ja lub inny emeryt
        • Gość: Woy Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.mse.put.poznan.pl 20.04.04, 15:57
          Ma trafić tam, bo KTOŚ tak chce. Chce, żeby JEGO podatek (1% jego podatku)
          trafił TAM, do klubu tańca lub sekcji karate (jeśli oczywiście się nie mylisz i
          te organizacje są "w spisie"), a nie do budżetu. A Ty mozesz nie chcieć. To
          jest właśnie demokracja.
    • Gość: krad Musztarda po obiedzie IP: 195.245.213.* 03.03.04, 11:37
      Brawo dla GW za refleks! Czy tam u was nikt nie wie, że proces składania zeznań
      trwa juz 2 miesiące, a juz przynajmniej od końca stycznia do kiedy pracodawcy
      mieli obowiązek dostarczyć pracownikom odpowiednie PIT-y? Przeciez ci wszyscy,
      którzy mają coś do odzyskania od Urzędów Skarbowych juz dawno poskładali swoje
      zeznania i choćby chcieli, to żadnego procentu na dobroczynność juz nie
      odpiszą. Szkoda, że takiej informacji nie puściliście np. 29 kwietnia,
      wspomoglibyście w ten sposób Skarb Państwa!
      Swoją drogą całaprocedura rejestracji organizacji, chcących mieć status
      organizacji pożytku publicznego, jest wyraźnie ukierunkowana na duże i prężne
      firmy, dysponujące kapitałami, prawnikami, etc. Organizacje mniejsze, bazujące
      na wolontariacie i drobnych datkach (darowiznach), dziesięć razy policzą kazdy
      grosz, zanim wydadzą na koszty rejestracji. Dlatego nie uwierzę, że u podstaw
      stworzenia zapisu pozwalającego na zadysponowanie 1% swojego podatku leżały
      jakiekolwiek szlachetne intencje.
      • kameljanda_forum Re: Musztarda po obiedzie 14.04.04, 21:04
        Gość portalu: krad napisał(a):

> Brawo dla GW za refleks! Czy tam u was nikt nie wie, że proces składania
        zeznań
        >
        > trwa juz 2 miesiące, a juz przynajmniej od końca stycznia do kiedy pracodawcy
        > mieli obowiązek dostarczyć pracownikom odpowiednie PIT-y? Przeciez ci
        wszyscy,
        > którzy mają coś do odzyskania od Urzędów Skarbowych juz dawno poskładali
        swoje
        > zeznania i choćby chcieli, to żadnego procentu na dobroczynność juz nie
        > odpiszą. Szkoda, że takiej informacji nie puściliście np. 29 kwietnia,
        > wspomoglibyście w ten sposób Skarb Państwa!

Można 1% podatku wpłacić na rzecz organizacji OPP, zachować przelew bankowy lub
        pocztowy i pójść do Urzędu Skrabowego, uczynić odpowiednią korektę.

Zebrane linki w temacie znajdziesz tu:

epilepsja.blog.onet.pl/2,ID768466,index.html
    • Gość: Jerzy Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 18:56
      Jestem wiernym czytelnikiem GW i bardzo mi przykro jeżli trafiam na
      nierzetelność dziennikarzy. Pan Piotr Skwirowski w artykule " Gwożdzie i haki
      podatkowe" oszkukuje podatników. 1% podatku "należnego" można przekazać na
      organizację, czy stowarzyszenia prowadzącą działalność pożytku publicz, a nie
      tylko na organizację o statusie pożytku publicznego. Odsyłam zainteresowanego
      na stronę Ministerstwa Gospodarki,Pracy i Polityki Społecznej.Mam nadzieję,że
      odpowiednie sprostowanie ukaże się w GW.
    • Gość: Wolontariusz Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 19:12
      Bawią minie "wielkie" organizacje harytatywne, typu "Bale" itp.Zebrane
      pieniądze pokrywają zaledwie ich utrzymanie i chcieliby nasze
      pieniądze.Szczęscie, że wpore się ocknięto i 1% można przekazać na organizację
      prowadzącą działalność pożytku publicznego(strona Ministerstwo Gospodarki,Pracy
      i Polityki Społecznej). Wiecie, że " Wielka Olkiestra Świątecznej Pomocy" nie
      może być organizacją o statusie pożytku publicznego! Przepraszam ZHP ale nie
      macie najlepszego towarzystwa wśród ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO - ha,ha,
      ha.
    • Gość: ZSK Odpisz na naszą działalność 1% podatku!! IP: *.one.pl / *.one.pl 09.03.04, 20:30
      Zamojskie Stowarzyszenie Kulturalne (www.zsk.non.pl), któro wspiera Teatr
      Młodych (www.teatr.non.pl) jest organizacją pożytku publicznego, dzięki czemu
      można odpisać 1% podatku na jego działalność. Na obu stronach internetowych są
      informacje jak i gdzie można to zrobić. Odpisując na nas podatek nic nie
      tracisz, a wspierasz rozwój kultury. Za wszelkie wspomożenie
      dziękujemy.
    • Gość: boza-kroowka Stowarzyszenie Maltańska Służba Medyczna IP: *.icpnet.pl 27.12.05, 23:57
      jestem jedną z osób znajdujących się w zarządzie pewnej organizacji jeśli kotś
      z was chcialby na takową pzrekazać 1% organizacja w której jetsem byłaby
      wdzięczna. O konkrety można pytać osobiście oto mój mail boza-kroowka@wp.pl a
      co do organizacji to jest to stowarzyszenie Maltańskiej sużby Medycznej oddział
      lichen stary zajmujemy sie różnego rodzaju obstawianiem pielgrzymek i wycieczek
      robimy skzolenia na ratowników przedmedycznych obstawiamy uroczystości jak np
      konsekracja bazyliki w licheniu i wiele innych rzeczy. Nas zoddział dopiero sie
      rozwija i ksztalutuje ale organzacja istneije juz pare lat jelsi ktos byłby
      chetny do pzerkazania 1% lub dowiedizec sie czegos o naszej org. to prosze o
      kontakt i pozdrawiam:)
    • parkomat sprawozdanie OPP 30.06.06, 14:55
      ODE Źródła informuje, że sprawozdania finansowe i merytoryczne z działalności
      stowarzyszenia są dostępne na stronie opp.zrodla.org oraz w bazach danych
      Departamentu Pożytku Publicznego i portalu ngo.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka