Gość: Hary czy Charytaty IP: *.visp.energis.pl 02.03.04, 00:13 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Harry Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.visp.energis.pl 02.03.04, 00:15 Eva chyba po balu dziennikarzy jeszcze jedziesz Harą Kup słownik lub uzywaj z Narzędzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syndyk3RzP Machlojka w biały dzień. Tak właśnie się to robi. IP: *.vif.net 02.03.04, 04:37 z głupia frant, bezczelnie. GW, MF, PO, UP, SLD itd itp. Bananowe śmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalv W życiu nie widziałem organizacji na moim terenie, 03.03.04, 08:53 która nie szfindluje. Płacenie na nich to komletna głupota. Jeśli masz pieniądze to pomóż sąsiadowi, a nie ludiom tórych nie znasz. Miałem styczność z kilkonastoma organizacjami i w każdej albo Pani prezes i dworzanie pobierają symboliczne wynagrodzenie(najczęściej od 1000zł w górę)albo zaspakajają swoje ambicje na bycie gwiazdami- ich hasło dzień bez prasy to stracony dzień. Jak ktoś mam przykład organizacji która dobrze wypełnia swoje obowiązki to niech poda bo potrzeba dziś pozytywów. Pozdrawiam Gandalv www.twojamagia.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupa2 Re: W życiu nie widziałem organizacji na moim ter IP: *.cm-uj.krakow.pl 31.03.04, 14:19 www.pmm.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZSK Odpisz na naszą działalność 1% własnego podatku! IP: *.one.pl / *.one.pl 09.03.04, 20:35 Zamojskie Stowarzyszenie Kulturalne (www.zsk.non.pl), któro wspiera Teatr Młodych (www.teatr.non.pl) jest organizacją pożytku publicznego, dzięki czemu można odpisać 1% podatku na jego działalność. Na obu stronach internetowych są informacje jak i gdzie można to zrobić. Odpisując na nas podatek nic nie tracisz, a wspierasz rozwój kultury w Polsce. Za wszelkie wspomożenie dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEPPER Bal ma sze rozumić CHARYTATYWNY IP: *.visp.energis.pl 02.03.04, 00:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Bal ma sze rozumić CHARYTATYWNY IP: *.hrl.com 02.03.04, 00:56 oczywiscie i tak bedziemy placili wyzszy podatek gdyby ten odpis by od podstawy opodatkowania a nie od podatku, przecwiczcie to na przykladzie : majac baze 25000 zl i kontrybucja charytatywna jest 3000 , jezeli obnizysz podstawe masz 22000 przy 10% podatku placisz 2200 podatku. teraz druga wersja, od 25000 jest 2500 podatku i odpisujesz 250 tj 1 % , ktora zwraca ci fiskus czyli placisz2250 podatku , tj o 50 wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woy Re: Bal ma sze rozumić CHARYTATYWNY IP: *.mse.put.poznan.pl 20.04.04, 15:27 Panie Podatnik, same głupstwa napisałeś. 1. Bedziemy placili wyzszy podatek gdyby ten odpis by od podstawy????? Wyrażaj się bardziej zrozumiale. 2. Jaka kontrybucja??? Zajrzyj do słownika i dowiedz się, co to słowo znaczy. 3. Niech będzie podatek 10%. Co prawda u nas jest min. 19, ale to przykład, niech będzie. Tylko skąd sobie wymyśliłeś sumę 3000 zł? (12% od 25000 zł?) Co chcesz z tymi trzema tysiącami zrobić? I dlaczego je odejmujesz? Moze chcesz je wysłać tej charytatywnej organizacji? No to będzie Cię to kosztować 3000 + 2200 = 5200 zł. 4. Wyliczyłeś, że zapłacisz 2250 zł podatku, razem z tym, co wyślesz wybranej przez Ciebie organizacji, to 2500zł. Gdybyś nie wysyłał nic, zapłacisz podatku 2500 zł. To chyba tyle samo, jak gdybyś zapłacił po prostu 10% od 25000??? Drogi Podatniku, a może tak do jakiejś szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.pt-2.petrotel.pl 02.03.04, 08:20 A jak ma się do tego tekstu treść tego załacznika ? www.mpips.gov.pl/wiadomosci_szczegoly.php?nr=3221 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: 156.106.209.* 02.03.04, 14:39 1. GW powinna wyjasnic czy to co napisala jest w sprzecznosci z: www.mpips.gov.pl/wiadomosci_szczegoly.php?nr=3221 nie powoluja sie na ta informacje, ktora stoi w jawnej sprzecznosci z tym z wyskrobali. 2. Nasuwa sie komentarz, ze nasze prawo podatkowe pokazuje po raz kolejny jakim jest bagnem w mysl zasady wolnos Tomku w swoim domku. Znowu decyduje widzimisie jakiegos urzedasa (k..wa k..wa k..wa) 3. Chodzi o wyciagniecie dodatkowego podatku. Jesli teraz zaplace to p....lony okupant czyli III RP raczy mi kiedys zwrocic wydana kase. A co z procentem za ten okres ?! 4. Jesli to takie dobre to moze caly podatek w ten sposob rozdysponowac ?!. Ale kto utrzyma grupe trzymajaca wladze ?!. A moze prosciej obnizyc podatki. Kazdy, ktoremu zalezy na losie organizacji publicznych w sferze "pozytku" czy o "statusie" bedzie mogl sypnac groszem bez zatrudniania wysoko oplacanych bezrobotnych z administracji. 5. Nasz narod jest rzeczywiscie jakis debilny wedlug GW. Brawo Z..dy (narodzie umyslow scislych zeby nie powiedziec zakutych ;-)) Informacja ze aby obliczyc jeden procent trzeba pomnozyc przez 0,01 to szczyt beszczelnosci. Gdzie te tysiace ludzi z wyzszym wyksztalceniem. Ale z drugiej strony nikt madry nie wstepuje po raz drugi tym razem z wlasnej woli do kolejnego bloku socjalistycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: 156.106.209.* 02.03.04, 14:58 O 'Harym' slyszalem ale 'Charytat' to jakies egzotyczne imie ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROGOL Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.dialup.sprint-canada.net 02.03.04, 16:45 OKRADANIE PANSTWA.100 000 PLACACYCH TYLKO 2 000 PODATKU ROCZNIE,PO ODLICZENIU1% NA KOMBINATOROW,OKRADNIE PANSTWO NA 2 MILIONY ZLOTYCH,POWIEKSZAJAC W TEN SPOSOB DEFICYT JAKI MAMY.TAKICH W POLSCE PLACACYCH 2 000 PODATKU JEST DUZO WIECEJ.1 MILION TAKICH PLATNIKOW ,OKRADNIE GOSPODARKE POLSKA NA 20 MILIONOW.OJ MAJA SIE O CO BIC CI Z FUNDACJI.ZNAM TAKICH.NIC NIE ROBIA A ZTJE IM CIE CALKIEM BOBRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GP Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: 217.153.60.* 03.03.04, 09:03 Złodziej nie pozwoli się okraść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:06 To ja juz wole zaplacic panstwu, bo ow haracz w jakiejs szczatkowej formie do mnie wroci. Gdy wplace darowizne na rzecz...to guzik z petelka. Z egoistycznym pozdrowieniem trwale wyleczony z altruizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.chello.pl 02.03.04, 20:20 Niestety, ale zgadzam się z tobą. W spisie jest klub tańca i sekcja karate. Po jakiego w.... 1%podatku ma trafic tam a nie do budzetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: 156.106.209.* 03.03.04, 12:14 A po jakiego do budzetu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: 156.106.209.* 03.03.04, 12:23 A po jakiego grzyba do budzetu ??? Jak mowi JKM od lebka na policje i wojo, 6 ministrow i jakas inna drobnica i to wsio. AUDIOTELE Wybierz prawidlowy przeplyw kasy: 1. ja robol --> wrazliwi spolecznicy z SLD ---> ja lub inny emeryt 2. ja robol --> ja lub inny emeryt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woy Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.mse.put.poznan.pl 20.04.04, 15:57 Ma trafić tam, bo KTOŚ tak chce. Chce, żeby JEGO podatek (1% jego podatku) trafił TAM, do klubu tańca lub sekcji karate (jeśli oczywiście się nie mylisz i te organizacje są "w spisie"), a nie do budżetu. A Ty mozesz nie chcieć. To jest właśnie demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krad Musztarda po obiedzie IP: 195.245.213.* 03.03.04, 11:37 Brawo dla GW za refleks! Czy tam u was nikt nie wie, że proces składania zeznań trwa juz 2 miesiące, a juz przynajmniej od końca stycznia do kiedy pracodawcy mieli obowiązek dostarczyć pracownikom odpowiednie PIT-y? Przeciez ci wszyscy, którzy mają coś do odzyskania od Urzędów Skarbowych juz dawno poskładali swoje zeznania i choćby chcieli, to żadnego procentu na dobroczynność juz nie odpiszą. Szkoda, że takiej informacji nie puściliście np. 29 kwietnia, wspomoglibyście w ten sposób Skarb Państwa! Swoją drogą całaprocedura rejestracji organizacji, chcących mieć status organizacji pożytku publicznego, jest wyraźnie ukierunkowana na duże i prężne firmy, dysponujące kapitałami, prawnikami, etc. Organizacje mniejsze, bazujące na wolontariacie i drobnych datkach (darowiznach), dziesięć razy policzą kazdy grosz, zanim wydadzą na koszty rejestracji. Dlatego nie uwierzę, że u podstaw stworzenia zapisu pozwalającego na zadysponowanie 1% swojego podatku leżały jakiekolwiek szlachetne intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
kameljanda_forum Re: Musztarda po obiedzie 14.04.04, 21:04 Gość portalu: krad napisał(a): > Brawo dla GW za refleks! Czy tam u was nikt nie wie, że proces składania zeznań > > trwa juz 2 miesiące, a juz przynajmniej od końca stycznia do kiedy pracodawcy > mieli obowiązek dostarczyć pracownikom odpowiednie PIT-y? Przeciez ci wszyscy, > którzy mają coś do odzyskania od Urzędów Skarbowych juz dawno poskładali swoje > zeznania i choćby chcieli, to żadnego procentu na dobroczynność juz nie > odpiszą. Szkoda, że takiej informacji nie puściliście np. 29 kwietnia, > wspomoglibyście w ten sposób Skarb Państwa! Można 1% podatku wpłacić na rzecz organizacji OPP, zachować przelew bankowy lub pocztowy i pójść do Urzędu Skrabowego, uczynić odpowiednią korektę. Zebrane linki w temacie znajdziesz tu: epilepsja.blog.onet.pl/2,ID768466,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 18:56 Jestem wiernym czytelnikiem GW i bardzo mi przykro jeżli trafiam na nierzetelność dziennikarzy. Pan Piotr Skwirowski w artykule " Gwożdzie i haki podatkowe" oszkukuje podatników. 1% podatku "należnego" można przekazać na organizację, czy stowarzyszenia prowadzącą działalność pożytku publicz, a nie tylko na organizację o statusie pożytku publicznego. Odsyłam zainteresowanego na stronę Ministerstwa Gospodarki,Pracy i Polityki Społecznej.Mam nadzieję,że odpowiednie sprostowanie ukaże się w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolontariusz Re: Można odpisać 1 proc. podatku na dobroczynnoś IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 19:12 Bawią minie "wielkie" organizacje harytatywne, typu "Bale" itp.Zebrane pieniądze pokrywają zaledwie ich utrzymanie i chcieliby nasze pieniądze.Szczęscie, że wpore się ocknięto i 1% można przekazać na organizację prowadzącą działalność pożytku publicznego(strona Ministerstwo Gospodarki,Pracy i Polityki Społecznej). Wiecie, że " Wielka Olkiestra Świątecznej Pomocy" nie może być organizacją o statusie pożytku publicznego! Przepraszam ZHP ale nie macie najlepszego towarzystwa wśród ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO - ha,ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZSK Odpisz na naszą działalność 1% podatku!! IP: *.one.pl / *.one.pl 09.03.04, 20:30 Zamojskie Stowarzyszenie Kulturalne (www.zsk.non.pl), któro wspiera Teatr Młodych (www.teatr.non.pl) jest organizacją pożytku publicznego, dzięki czemu można odpisać 1% podatku na jego działalność. Na obu stronach internetowych są informacje jak i gdzie można to zrobić. Odpisując na nas podatek nic nie tracisz, a wspierasz rozwój kultury. Za wszelkie wspomożenie dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boza-kroowka Stowarzyszenie Maltańska Służba Medyczna IP: *.icpnet.pl 27.12.05, 23:57 jestem jedną z osób znajdujących się w zarządzie pewnej organizacji jeśli kotś z was chcialby na takową pzrekazać 1% organizacja w której jetsem byłaby wdzięczna. O konkrety można pytać osobiście oto mój mail boza-kroowka@wp.pl a co do organizacji to jest to stowarzyszenie Maltańskiej sużby Medycznej oddział lichen stary zajmujemy sie różnego rodzaju obstawianiem pielgrzymek i wycieczek robimy skzolenia na ratowników przedmedycznych obstawiamy uroczystości jak np konsekracja bazyliki w licheniu i wiele innych rzeczy. Nas zoddział dopiero sie rozwija i ksztalutuje ale organzacja istneije juz pare lat jelsi ktos byłby chetny do pzerkazania 1% lub dowiedizec sie czegos o naszej org. to prosze o kontakt i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
parkomat sprawozdanie OPP 30.06.06, 14:55 ODE Źródła informuje, że sprawozdania finansowe i merytoryczne z działalności stowarzyszenia są dostępne na stronie opp.zrodla.org oraz w bazach danych Departamentu Pożytku Publicznego i portalu ngo.pl Odpowiedz Link Zgłoś