Dodaj do ulubionych

Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firma ...

IP: *.psychz.net 04.03.11, 11:29
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: jet Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firma ... IP: 212.160.172.* 04.03.11, 11:46
      "Polska jest najważniejszym rynkiem dla IPF. (...) poza naszym krajem udziela pożyczek w Czechach, na Słowacji, na Węgrzech, w Meksyku i w Rumunii"

--czyli juz wiemy do jakiego elitarnego grona należy zielona wyspa, ciekawe dlaczego IPF nie działa w samej Anglii..
      • linka.5 Re: Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firm 04.03.11, 11:51

Grrr... Powinni tego zabronić!
        • animator_kultury W Polsce jest 800 tysięcy idiotów 04.03.11, 13:27
          W Polsce jest 800 tysięcy idiotów.
          • Gość: Kagan Re: W Polsce jest 800 tysięcy ofiar PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:54
            Bioracych pozyczki z nedzy.
            • Gość: m Re: W Polsce jest 800 tysięcy ofiar PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 14:03
              Rzeczywiście muszą być nędzni, skoro stac ich na spłatę 180% pożyczonej sumy ;) Żyłem kiedyś w prawdziwej nędzy, o dziwo oznaczała dla mnie coś zupełnie innego - m. in. niemożnosć zaciagniecia pożyczki, której po prostu nie miałbym z czego oddać. Ale może dziś prawdziwej nędzy juz nie ma - albo z dobrobytu zmieniły sie dziś znaczenia...
            • Gość: ryt Re: W Polsce jest 800 tysięcy ofiar PO IP: *.etop.pl 04.03.11, 14:19
              Raczej żyjących w nędzy bo biorących pożyczki na taki procent.
              • Gość: P Re: W Polsce jest 800 tysięcy ofiar PO IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 15:54
                Co z tego ? I tak duża część nie spłaca.
                • jacggg Re: W Polsce jest 800 tysięcy ofiar PO 04.03.11, 18:35
                  No właśnie. W Republice Bolanda dobrodzieje z krainy Boga Funta w terminie doją tylko 3/4 swoich "klientów" - tych, którzy jeszcze coś mają... Żyjemy w wolnym kraju - każdy ma prawo, by dać się wkręcić w spiralę zadłużenia po kres swoich dni. Głupich nie sieją... Trzeba im tylko troszeczkę pomóc...
        • ar.co Re: Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firm 04.03.11, 13:45
          Czego? Głupoty?
    • fackir Donaldzie i PO do dzieła toż to lichwa 04.03.11, 11:55
      a takich firm jest więcej i znam takie przy których provident to prawie darmo.
      • Gość: Donald i PO Re: Donaldzie i PO do dzieła toż to lichwa IP: *.tktelekom.pl 04.03.11, 12:06
        nie mamy czasu na takie pierdoły, trzeba się kasy nachapać
        • fackir pewnie trafiłeś 04.03.11, 18:45
          takie firmy muszą się mocno opłacać politykom i mieć silne lobby podobnie zresztą jak skoki.
      • Gość: rozbawiony Re: po kiego grzyba brales pozyczke, fakirze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:31
        w Providencie?
        • jacggg Re: po kiego grzyba brales pozyczke, fakirze 04.03.11, 18:38
          Rozbawiony idiota z wyraźnie nieświeżym oddechem. Używasz Colodenta?...
        • fackir a czy napisałem, że brałem jakąś pożyczkę ;) 04.03.11, 18:42
          znam jednak ludzi którzy brali i są nękani przez przedstawicieli. telefony, najścia, groźby... wyciąganie po 50, 100 zł a dług nie maleje - jak mafia.
    • Gość: asetht Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firma ... IP: *.nk-net.pl 04.03.11, 11:57
      to właśnie pokazuje poziom edukacji ekonomicznej w naszym kraju. te kredyty są mega drogie i oddaje się kupę kasy za pożyczenie

-----------
      kalkulator bmi
      • jacggg Re: Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firm 04.03.11, 18:42
        Ludzie naprawdę przyciśnięci do muru podpiszą niemal wszystko bez czytania, byle dostać gotówkę tu i teraz. Zaś reklama dźwignią handlu. Włącz telegazetę, otwórz papiór-gazetę, wyłącz na chwilę Adblocka...
    • ola-rze polska demokracja 04.03.11, 11:58
      tak to własnie jest biedni nie mają z czego żyć, bani im nie udzielą pozyczki więc się za Provident biorą, to jest polska demokracja...
      • nemomo Re: polska demokracja 04.03.11, 13:23
        Biednie nie mają za co pić...
        • Gość: wee Re: polska demokracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 15:26
          pic zawsze jest za co, gorzej z oplatami, jedzeniem etc....

bank z jakiegos powodu nie daje niektorym (niezamoznym, nie majacym stalych/udokumentowanych dochodow lub majacych je niewielkie)

firmy typu provi,,, maja tak wysokie oplaty i rozne prowizje (bo oprocentowanie nie moze byc wyzsze niz ustanowione przez panstwo/ustawe antylichwiarska) bo jest dduze ryzyko/duzo kredytow jest nie splacanych i nie do splacenia (brak mozliwosci sciagniecia naleznosci)
        • wielki_znafca Re: kiedyś dziennikarz spytał pijaka dlaczego pije 04.03.11, 16:33
          a on na to że nie ma z co żyć
      • kaziuniek-is-one Re: polska demokracja 04.03.11, 16:18
        ola-rze napisał:

> tak to własnie jest biedni nie mają z czego żyć, bani im nie udzielą pozyczki w
        > ięc się za Provident biorą, to jest polska demokracja...

A co to ma wspólnego z demokracją? Banki nie chcą oddać swoich pieniędzy, Provident pozycza, ale za drogo... biedni ludzie. Nie możesz się z nimi podzielić swoimi pieniędzmi, Ty o nich decydujesz, po co się marnują na kontach we wrednym banku? :-)
    • Gość: na-plus Głupota, naiwność, niewiedza, desperacja??? IP: *.netfala.pl 04.03.11, 11:59
      Co pcha ludzi do wzięcia kredytu w takich instytucjach???
      Może poniższe nieco zahamuje ten proceder ...
      na-plus.blogspot.com/2011/03/czekaja-nas-zmiany-w-kredytach.html
      • Gość: ewa Re: Głupota, naiwność, niewiedza, desperacja??? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.03.11, 12:24
        pracowałam ponad rok w windykacji bankowej - i to co ludzie robią dla pieniędzy jest straszne, nie pamiętają na co brali kredyty, mówią że na spłatę innych a jak pytałam na co był pierwszy to nie wiedzą...
        masę dłużników banków bierze w prov i inne chwilówki by spłacić raty w banku,

przykład : pan X em 1800 - sporo
        kredyty: gnb 250/mc, aig 120/mc, eb 800/mc, sigma 400/mc, skok 620/mc + 5 kk, i biorą kolejne "na życie"
    • ggrdl Najlepiej się zarabia na głupich i biednych 04.03.11, 12:55
      Głupich i biednych nigdy nie zabraknie. Dlatego zarabianie na nich to złoty interes. Może i nieetyczny, ale dochodowy.

I nie jest to wina Tuska, Kaczyńskiego, Millera, Buzka, Wałęsy, Kwaśniewskiego, Balcerowicza, Niemców, Żydów, cyklistów, II wojny światowej, ani aptekarzowej z Białegostoku.

• Gość: olias Re: jest to wylaczna wina PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:33
        Doprowadzila do ruiny gospodarke kwitnaca za rzadow PiS/LPR/SO
      • Gość: asd ale to przecież TW BOlek IP: 213.146.39.* 04.03.11, 14:58
        w amerykańskim kongresie przekonywał do robienia biznesów w polsce bo - "na głupocie i nędzy można więcej zarobić".
      • big_gadu Najlepiej się zarabia na głupich i biednych 04.03.11, 17:54
        ggrdl napisał:

> Głupich i biednych nigdy nie zabraknie. Dlatego zarabianie na nich to złoty int
        > eres. Może i nieetyczny, ale dochodowy.
        >
        > I nie jest to wina Tuska, Kaczyńskiego, Millera, Buzka, Wałęsy, Kwaśniewskiego,
        > Balcerowicza, Niemców, Żydów, cyklistów, II wojny światowej, ani aptekarzowej
        > z Białegostoku.
        >
        Nie etyczne ale prawda !
    • Gość: ZyZa Ciekawe... IP: *.mpibpc.gwdg.de 04.03.11, 13:08
      Skoro firma zarobila to znaczy ze klienci pozyczone pieniadze oddali... To oznacza ze ci co pozyczyli, pozatym ze nie mili pieniedzy (skoro pozyczali), jakims cudem "znalezli" dodatkowe 80% na splate odsetek...

To mnie zawsze zastanawia. Jakim sposobem???

• Gość: gość portalu Takim sposobem IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 13:16
        Np. masz do zapłacenia rachunek za światło - jak nie zapłacisz naraz wszystkiego, wyłączą. Bierzesz w Providencie, płacisz, a potem po trochu spłacasz dwa razy tyle. Bo bez światła nie zarobisz na nic, a tak - jakoś dasz radę.
        To tylko przykład - takich sytuacji jest mnóstwo. Musisz żyć - człowiek bez jedzenia owszem miesiąc przeżyje, ale to już będzie jego ostatni miesiąc.
        Dymani jesteśmy bez mydła - i nie podskoczysz, bo nie przeżyjesz. Akurat ze wszystkich złodziei Provident jest najuczciwszy...
        Pozdrawiam tych, co nie mają kłopotów i życzę, byście nigdy nie mieli :)
        • nemomo Re: Takim sposobem 04.03.11, 13:28
          Gość portalu: gość portalu napisał(a):

> Np. masz do zapłacenia rachunek za światło - jak nie zapłacisz naraz wszystkieg
          > o, wyłączą. Bierzesz w Providencie, płacisz, a potem po trochu spłacasz dwa raz
          > y tyle. Bo bez światła nie zarobisz na nic, a tak - jakoś dasz radę.
          > To tylko przykład - takich sytuacji jest mnóstwo. Musisz żyć - człowiek bez jed
          > zenia owszem miesiąc przeżyje, ale to już będzie jego ostatni miesiąc.
          > Dymani jesteśmy bez mydła - i nie podskoczysz, bo nie przeżyjesz. Akurat ze wsz
          > ystkich złodziei Provident jest najuczciwszy...
          > Pozdrawiam tych, co nie mają kłopotów i życzę, byście nigdy nie mieli :)

Nie zrozumiałeś. poprzednik pisał, skąd mają dwa razy tyle na spłatę ja nie mają wcześniej. To czysta głupota, marnowanie swoich pieniędzy, których ponoć nie mają. tym bardziej że provident pożycza tylko małe kwoty.
          • Gość: gość portalu Re: Takim sposobem IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 13:54
            To ty nic nie zrozumiałeś. Wyobraź sobie, że pieniądze to nie jest jakaś raz dana stała - pieniądze się zarabia, tylko często zbyt późno i zbyt wolno.
            Na raz wydać 1000 zł - często kogoś na to nie stać. Zapłacić 2000, ale ratami po 100 - to już da radę. Jeżeli tego nie rozumiesz - to znaczy, żeś za głupi albo, co bardzie prawdopodobne, za młody.
            • Gość: ryt Re: Takim sposobem IP: *.etop.pl 04.03.11, 14:23
              Genialne :D
            • Gość: xxx Re: Takim sposobem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 15:47
              Tylko że takie 1000zł "na raz" nie bierze się znikąd. Oznacza to tylko, że wcześniej ktoś nie miał 30zł/m-c żeby zapłacić rachunki, uzbierało mu się 1000zł i albo zapłaci, albo odłączą, bierze kredyt w Providencie i teraz za ten sam prąd płaci 60zł/m-c. To nazwać można tylko głupotą. Nie biedą. Oczywiście w międzyczasie pojawiają się kolejne rachunki i koło się zamyka.
    • Gość: KILL BILL POtwornie madrzy POlacy IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.11, 14:03
      Sukces takiego badziewia w Polsce swiadczy tylko jednym.

Bezdennej glupocie tego smiesznego plemienia znad Wisly.
      Bo nie mozna nazwac az takiej durnoty Narodem ? czy Panstwem Europejskim nied aj Boze !!

Jak mozna sie dziwic, ze takie buractwo jak niedorobieni elektrycy, historycy i inne glupki sa wozane lektykami i nazywanie "prezydeetami" "plemielami" .

Glupota sama sie sieje i sama sie karze ..!

Brawo PROVIDENT - golic tych Lemingow !!!
      • Gość: Rysiek Re: POtwornie madrzy POlacy IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.03.11, 14:39
        To nie jest ich głupota. Czy naprawdę nie widzisz jak sami się oszukujemy. Ty jesteś szczęśliwy bo możesz kogoś wyzwać i jesteś teraz ten lepszy. Pomyśl. Jak to jest że nie zwieli kredytu w banku? A może to dlatego, że państwo (czyli my) o nich dba. Zostały ustalone, dla ich dobra, przez naszych reprezentantów, maksymalne stawki procentowe. Dlatego nie mogą dostać tych kredytów na "mornalnych" warunkach, tylko muszą w takich firmach. To ty i ja poprzez naszych reprezentantów ustaliliśmy takie prawo.
        Pozdrawiam
        • Gość: Kill Bill Re: POtwornie madrzy POlacy IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.11, 15:06
          brac kredyt na 80% odsetek.
          Na chleb ? czy moze na wczysy - albo jak w reklamie providenta - na swieta ?

Biorac kredyt na 80% - w gotowce, z dostawa do domu - taki ktos ma chyba fixum dyrdum... sorry..

To tak samo, jakby sobie poderznac gardlo i wine zwalac na noz, ze byl pod reka.
          • wielki_znafca Re: POtwornie madrzy POlacy 04.03.11, 16:36
            ty tez masz chyba fixum dyrdum skoro upierdliwie zaznaczasz "PO"
          • jacggg Re: POtwornie madrzy POlacy 04.03.11, 18:53
            Provident da ci pieniążki tylko z "dostawą do domu" (i tzw. "obsługą domową") - wbrew kłamliwej reklamie i oficjalnym zapewnieniom. Inaczej gó... dostaniesz od tej firmy. Na tym zarabia przede wszystkim. Na tej tzw. opłacie za "obsługę domową". Dymają całe rzesze ludzi w tym kraju na suma summarum ciężką kabonę i kpią sobie w żywe oczy z naszego prawa, państwa i społeczeństwa, całkowicie biernego.
      • Gość: a; Re: POtwornie madrzy POlacy IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.03.11, 17:09
        skad u Ciebie tyle pogardy? jestesmy tacy sami jak inni sa lub byliby w naszej sytuacji ...
    • Gość: GTPRESS Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firma ... IP: *.cable.mindspring.com 04.03.11, 14:31
      i jak to sciga prokuratura ? z urzedu ?
    • Gość: Anty-Pro Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firma ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 14:37
      Ustawa antylichwiarska, to lipa. Szkoda, że odpowiednie organy nie biorą się za cwaniaków łamiących przepisy i naliczających 80 % odsetek, przy zakazie maksymalnie do 21 %! Chyba są jakieś przepisy karne, które pod to podlegają. Jeśli nie, to może jakaś szybka zmiana. Przy dopalaczach załatwiono temat w tydzień. Z tego co pamiętam, to swego czasu ambasada Anglii bardzo się interesowała, żeby Providentowi nie zrobić krzywdy w Polsce, bo takie zyski transferuje do Wielkiej Brytanii...
      Należy jeszcze pamiętać, że jak ktoś ma dług u nich, to on się z czasem przedawnia. Ludzie nie dajcie się!

abckonsumenta.pl/artykuly/27-przedawnienie-roszczen.html
    • Gość: max Pegasus --dostałem .....zaproszenie. IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 14:43
      Firma powiedziała, że wygrałem i jak przyjdę na spotkanie. które urządzają to otrzymam prezent
      o wartości 79 euro. Co o tym sądzicie? Z jakiej branży ta niemiecka firma i czy ktoś był już
      na takim spotkaniu?
      • Gość: anal lityk Re: Pegasus --dostałem .....zaproszenie. IP: *.pool.mediaWays.net 04.03.11, 15:21
        Nie idz. Nic nie wygrales. Szukaja jelenia.
        Z tymi zlodziejami, wyszkolonymi przez psychologow i z dluga praktyka nie masz praktycznie
        szans-wpadniesz w euforie , uwierzysz w jakies fantastyczne historie i podpiszesz pare umow.
        Jak pojdziesz to wpakujesz sie w nieszczescie
      • malgosia600 Re: Pegasus --dostałem .....zaproszenie. 12.04.11, 17:51
        własnie tez dostalam i nie wiem czy warto pójść, bo w sumie to mi szkoda czasu :( czy ktos był i moze powiedziec co to za forma, co oferuje i jakie prezenty ma dla osob zaproszonych?
      • malgosia600 Re: Pegasus --dostałem .....zaproszenie. 12.04.11, 17:56
        wlasnie o co? był ktoś?
        • malgosia600 Re: Pegasus --dostałem .....zaproszenie. 15.04.11, 18:19
          Byłam :( żałuję nie polecam. Gość gadał po niemiecku, druigi tłumaczył. Do kupienia preparaty firmy Lo LA Fe Plus z koenzymem Q10 na wszystkie choroby. Kuracja po promocujnej cenie 18000zł słownie tysiąc osiemset złotych. Jedna pani kupila ale nie wiem czy na wabika nie byla podstawiona. Innych głupich nie bylo. Jeszcze do kupienia kremy też z tym cudem Q10 po 50zł kupilo chyba z 5 osób. Na koniec rozdali takie kremy z sadłem świstaka, ktore na allegro i na świstaku kosztują 7zł. Szkoda tych straconych 2 godzin. pierwszy i ostatni raz dałam się nabrać, a pisze to żeby inni nie dali się nabrać. Niech sobie Niemcy szukaja głupich u siebie!
      • malgosia600 Re: Pegasus --dostałem .....zaproszenie. 12.04.11, 17:59
        Gość portalu: max napisał(a):

> Firma powiedziała, że wygrałem i jak przyjdę na spotkanie. które urządzają to o
        > trzymam prezent
        > o wartości 79 euro. Co o tym sądzicie? Z jakiej branży ta niemiecka firma i czy
        > ktoś był już
        > na takim spotkaniu?
        prosze napisać czy ktoś był, bo tez mam na jutro?
    • Gość: Lichwa i Kara Jaka jest religia i pochodzenie tych lichwiarzy ?? IP: 70.27.146.* 04.03.11, 14:45
      Jaka jest RELIGIA i POCHODZENIE tych lichwiarzy?

Cenzura zablokowala polskich patriotow na polskim forum zeby NIEpolskie NIEDOJDY intelektualne nie byly sromotnie osmieszane.
      Oni chorej psychicznie Jelinek dali nobla za pochodzenie, a dziadka z bzydkim obliczem nazywaja "profesorem"
      • Gość: dkw Re: Jaka jest religia i pochodzenie tych lichwiar IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 16:31
        Dla kredytobiorcy to nie ma znaczenia, pieniądze przynosi Pani rodak lub rodaczka. A sama firma ma siedzibę na wyspach brytyjskich, i pracują w niej również polacy.
    • Gość: mm Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firma ... IP: 204.27.196.* 04.03.11, 14:46
      Chcesz mieć spi#$%#lone święta, weź pożyczkę z providenta
      • Gość: Ekumeniczny Znakomity post przedmowcy ;-)))))))))))))))))))))) IP: *.dsl.bell.ca 04.03.11, 15:48
        Znakomity post przedmowcy. Mowi prawie wszystko o pozyczkach u przewrotnych.

Zydzi z cenzury zablokowali profile polskich patriotow zeby uchronic NIEpolskie NIEDOJDY forumowe od sromotnego osmieszenia.

Krotki traktat o papierach BEZwartosciowych
        ===============================
        Polaku, nie po to NIEpolak sprzedal Polakowi papiery BEZwartosciowe zeby Polaka zrobic bogatym.

Krotki traktat o dyjamyntach i zlocie
        ===========================
        Polaku czy wiesz jak po angielsku nazywa sie bizuteria? Zobacz pierwsze 3 litery

Krotki traktat o przedwojennych skrotach jezykowych
        ====================================
        Przed wojna takie pozyczki o jakich pisze autor artykulu nazywano uzydowieniem.
        Wielka szkoda ze dzis nie wolno tego slowa uzywac, bo to jedno slowo okresla kto pozycza, jak pozycza i jak zalichwiony na takiej pozyczce wyjdzie.

AMEN
        • Gość: :)) Re: Znakomity post przedmowcy ;-))))))))))))))))) IP: *.uznam.net.pl 07.03.11, 16:48
          Och ...katolicy sami sobie taki los gotują dzięki swej głupocie. Nie potrafią liczyć, nie potrafią myśleć, planować, oszczędzać, pracować. Nic od nich nie zależy, wszystko to "łaska pańska", więc czemu się dziwisz?
    • Gość: gosc Takie firmy zeruja tez na rodzinach z chorymi IP: *.28.51.144.threembb.co.uk 04.03.11, 15:08
      dziecmi, kiedy rodzic nie moze pracowac wiec nie ma dochodow.
      Jak czlowiek jest mlody i zdrowy to innych ma w d... ale i on kiedys bedzie stary (moze nawet nie bedzie potrafil znalesc drogi do kibla).
      • Gość: Autor Re: Takie firmy zeruja tez na rodzinach z chorym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 15:48
        Rodzice chorych dzieci to pewnie 0,0001% klientów provideta,
        reszta to chore głowy z parciem na nowe tv, meble, święta, samochód, itd...
      • kaziuniek-is-one Re: Takie firmy zeruja tez na rodzinach z chorym 04.03.11, 16:26
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> dziecmi, kiedy rodzic nie moze pracowac wiec nie ma dochodow.
        > Jak czlowiek jest mlody i zdrowy to innych ma w d... ale i on kiedys bedzie sta
        > ry (moze nawet nie bedzie potrafil znalesc drogi do kibla).

A Ty? - oddałeś już rodzinom z chorymi dziećmi cały swój majątek, do ostatniego guzika przy koszuli? Nie? ... to przyjdź się wypowiadać jak oddasz :-)
    • Gość: Josefson Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firma ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 16:14
      Tego Pr.... prowadzi sekta tzw.świadków jehowy.Ja nie wziąłbym od nich nawet darmochy.
      • Gość: anal lityk Re: Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firm IP: *.pool.mediaWays.net 04.03.11, 17:09
        Ty bys sie zdziwil....Prawie wszystkie sekty potepiaja takie pozyczki.
        Niekiedy dawaja nawt caly kapital na dom-bez procemtow-tylko splaty.
        Oczywscie placi sie tam zgodnie z Biblia-10% od dochodu ....oczywiscie brutto.
    • kaziuniek-is-one Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firma ... 04.03.11, 16:29
      DOBRY ZWYCZAJ - NIE POŻYCZAJ.
    • Gość: sund LICHWO-Ojczyzno moja,ty jesteś jak zdrowie... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.03.11, 18:06
      Ja nie wiem jak taka lichwiarska firma funkcjonuje w państwie prawa
    • Gość: aandy Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firma ... IP: *.icpnet.pl 04.03.11, 18:22
      A cóż zrobić jak muszę zrobić przegląd mojego VW Golfa.
    • split-fire 80% w skali roku... :-O 04.03.11, 18:40
      800 tysięcy idiotów, pólgłówków, depili, wariatów i zjebów?
    • Gość: olka Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firma ... IP: 195.22.98.* 04.03.11, 18:40
      nie wiem co ludzie widza w providencie, dla mnie sa bezmyslni. Pieniadze mozna pozyczac ale z glowa, jak ktos nie wie jak, to niech idzie do open, a nie do providenta
    • sselrats Te produkty finansowe sa adresowane do idiotow 04.03.11, 18:51
      i tacy je biora.
    • kibic_rudego na 80% to prawo ustalone przez Guru prof. Balcerka 04.03.11, 18:57
      • gamon.0 Złapią cię z serkiem za 1.20zł. jesteś złodziejem. 04.03.11, 19:27
        ale gdy łupisz ludzi odsetkami, jesteś bankowcem, szanowanym !
    • ulanzalasem Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! Firma ... 04.03.11, 19:33
      Za oprocentowanie powyżej 50% powinno się trafiać za kraty - tzn. to powinna być działalność nielegalna lub dostępna na rynku kredytów dla firm, a nie dla Kowalskiego.
      P.s. Czekam, aż zaczniemy spłacać kredyty udzielane przez firmy jak Provident czy ProfiCredit - bo dostają je osoby które są na dnie, które nie powinny mieć prawa grać takich pożyczek, a działalność ww firm powinna zostać zakazana. Nie mam zamiaru spłacać pożyczki emerytki, która ma 1000zł, 500zł w kredytach w "normalnych" bankach i idzie dalej się zapożyczać do Providenta - kto potem będzie płacił na socjał po który wyciągnie rękę?
      Tylko ten socjał będzie POwiększony o PROCENTY ww firm!
    • Gość: euromowieNIE Aż 800 tys. ludzi pożycza w Providencie! IP: *.multimo.pl 04.03.11, 19:39
      kiedyś był wybór: albo Provident, albo taki eurobank.
      teraz, jak KNF zabrania posiadania rat na ponad połowę naszych miesięcznych dochodów, przed Providentem świetlana przyszłość!
      proszę pamiętać, iż są ludzie, którzy w banku pożyczki nie dostaną, więc to nie 800 tysięczna armia idiotów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka