Dodaj do ulubionych

Jakie mam szanse

IP: *.play-internet.pl 26.11.11, 10:21
Pytanie do osob bardziej doswiadczonych w temacie kredytow:
jakie sa szanse na kredyt w wysokosci 240.000 PLN dla osoby samotnej, dochod 2900 zl netto, umowa na czas okreslony ( do lipca 2012, od lipca 2008 ), brak innych kredytow, limity na kartach kredytowych ok 8000.

Z gory dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • robertind Re: Jakie mam szanse 26.11.11, 14:24
      Teoretycznie jeszcze w tym roku zdolność wychodzi w Banku Pocztowym. Bez limitów również w Getin Noble Bank.
    • Gość: profipro Re: Jakie mam szanse IP: *.itcomp.pl 26.11.11, 15:31
      Skorzystaj z pomocy doradców Expandera i porównaj kredyty mieszkaniowe z aż 24 banków. Dzięki temu z pewnością wybierzesz najtańszy kredyt, który będzie idealnie dopasowany do Twoich potrzeb i możliwości. Korzystając z bezpłatnych usług doradcy szybko i bez problemu załatwisz wszystkie niezbędne formalności potrzebne do uzyskania najlepszego kredytu mieszkaniowego.
      kredytyonline.hpu.pl/viewpage.php?page_id=2
    • Gość: alka Re: Jakie mam szanse IP: 217.153.54.* 27.11.11, 16:37
      Dzięki za odpowiedź.
      Mam jeszcze jedno, którkie pytanie. W chwili obecnej mój limit na karcie kredytowej to 20.000, z większości tego limitu oczywiście nie korzystam.
      Skontaktowałam się z bankiem, limit został już zmniejszony, jednak dopiero w połowie grudnia poinformują o tym BIK, a BIK będzie miał od tego czasu jeszcze 14 dni na uaktualnienie danych.
      Myślicie, że jest sens składania wniosku już teraz, czy lepiej poczekać aż w BIKu pojawi się zmniejszony limit na karcie kredytowej? Obawiam się po prostu, że limit 20.000, nawet jeśli nieużyty, znacząco wpłynie na moją zdolność.

Pozdrawiam,

A.
      • Gość: s Re: Jakie mam szanse IP: 62.29.253.* 28.11.11, 15:34
        Witam,
        ja też chciałabym skorzystać z tego pytania, żeby nie zakładać nowego wątku. Na jaki kredyt hipoteczny mamy z mężem szansę, jeśli nasz dochód netto na miesiąc to 5000zł, z czego ja mam umowę o pracę na czas nieokreslony na 2500zł netto a mąż ma zarobki ok 2-3 tys. netto ale na własnej działalnosci gospodarczej? Nie mamy innych kredytów ani kart kredytów i tylko siebie na utrzymaniu.
        Dziękuję z góry za odpwiedź,
        pozdrawiam,
        s.
        • michas007 Re: Jakie mam szanse 29.11.11, 10:58
          To już lepiej zacznij nowy wątek uzupełniając post o kilka informacji:
          - od kiedy prowadzona jest działalność i na jakich zasadach rozliczana z US?
          - jaki jest cel kredytowania?
      • michas007 Re: Jakie mam szanse 29.11.11, 10:56
        Nie liczyłem zdolności, więc nie wiem czy limit przeszkadza. Na "oko" może być ciężko.
        Jeśli będziesz mieć potwierdzenie z banku o zamknięciu/zmniejszeniu limit, to powinno wystarczyć. Nie trzeba czekać na aktualizację w BIK.
    • nicky346 Re: Jakie mam szanse 28.11.11, 22:31
      Proszę sprawdzić oferty i ocenić swoją zdolność kredytową przez Internet. Na poniższej stronie znajduje się formularz który należy wypełnić w celu oceny zdolności kredytowej przez fachowców. następnie gotowa analiza jest wysyłana na adres e-mail, link do strony ebroker- partner
      • Gość: s Re: Jakie mam szanse IP: 62.29.253.* 29.11.11, 13:32
        Dziekuję za link do strony!

Działalnośc prowadzona jest od kwietnia, a o kredycie myślimy za ok rok, dwa lata dopiero (zakladając że nie zmieni się - przynajmniej na gorsze - nasza sytuacja jesli chodzi o zarobki).
    • Gość: Mikołaj000 Re: Jakie mam szanse IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.11, 09:55
      Po takie informacje najlepiej udać się do źródła czyli do banku. Jednak orientacyjną zdolność kredytową można obliczyć dzięki kalkulatorowi zdolności. Pamiętać jednak należy, że algorytm liczenia zdolności kredytowej jest różny dla każdego banku w jakim złożymy zapytanie, gdyż każda instytucja inaczej ocenia ryzyko udzielania kredytów przyjmując niejednokrotnie te same kryteria. Nie mniej jednak mozna obliczyć w prosty sposób szcunkową zdolność kredytową, czego możesz dokonać tutaj:

www.finansosfera.pl/porownanie-kredytow-hipotecznych/kalkulator-zdolnosci-kredytowej/
      • Gość: joanna11021980 Re: Jakie mam szanse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 21:00
        To ja również na ten temat :-) obecnie mam dwa kredyty gotówkowe na łączną sumę do spłacenia 23000 zł. chce wziąć pożyczkę hipoteczną na kwotę ok. 45000 zł. zarabiam ok. 1450 na rękę. Problem w tym że mam umowę na czas określony do października b.r. Byłam w banku PKO BP i zdolność jest ale gorzej z umową. Powiedziano mi żebym dała oświadczenie od pracodawcy że gwarantuje mi przedłużenie umowy o następny rok ale mimo to dostałam odpowiedź negatywną. Znowu tel. do banku i mogę jeszcze spróbować poprosić szefa o aneks do umowy ze zmiana umowy na czas nieokreślony. Czy to przejdzie? jestem w naprawdę trudnej sytuacji i nigdy bym się na to nie zdecydowała gdyby nie sytuacja ode mnie niezależna w której się znalazłam. Proszę o jakąś poradę.
        Pozdrawiam
        • Gość: KomFin1 Re: Jakie mam szanse IP: *.radionet.info.pl 24.08.12, 15:17
          Witam,
          Najprościej będzie jak spytasz doradcę z którym załatwiałaś kredyt, czy jeśli dostarczysz aneks do umowy o pracę, to czy bank go przyjmie, i czy będzie to już koniec formalności z uzyskaniem kredytu. Powinien dać Ci jednoznaczną odpowiedź, jeśli nie od razu, to po konsultacji z decyzyjną osobą. Bank przyznając kredyt patrzy na różne elementy, zdolność kredytowa, rodzaj umowy o pracę, ale też historia kredytowa wnioskodawcy, rodzaj i wartość nieruchomości która ma być zabezpieczeniem kredytu... Może problemem dla banku jest nie tylko rodzaj umowy o pracę.... O to musisz dopytać doradcę. Nie musisz się też ograniczać do jednego banku. To że PKO BP nie przyjmie aneksu, nie znaczy że nie przyjmie go inny bank.

Pozdrawiam
          KF
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka