Dodaj do ulubionych

Przelew za granicę...?

05.07.04, 20:18
Czy ktoś może mi podpowiedzieć w jaki sposób najprościej i najtaniej wpłacić
lub przelać pieniądze na konto w Niemczech? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: swoj Re: Przelew za granicę...? IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 00:06
      Przez bank.
      Kazdy to zrobi i za 3 godziny pieniadze sa.
      • Gość: Irhel Re: Przelew za granicę...? IP: *.acn.pl 06.07.04, 09:47
        Dzięki! Nie byłam tego pewna, więc wolałam zapytać tych.
      • Gość: 3h Re: Przelew za granicę...? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.04, 11:05
        3 godziny - gratuluję... chyba w Zgorzelcu jak się przejdzie na drugą
        stronę 'byłej' granicy
      • Gość: flam Re: Przelew za granicę...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 13:29
        Jest bardzo tani serwis internetowy do robienia przelewow zagranicznych:
        www.moneybookers.com/app/?rid=557023
        Pobieraja tylko 1% maksymalnie do 0,5 Euro za przelew
        Zarabiaja najwiecej na podjeciu pieniedzy- 1,8 Euro
        Czyli twoj koszt calkowity (pokrywajac wyplate pieniedzy przez osobe do ktorej
        wysylasz kase) wyniesie maksymalnie 2,3 Euro

Kase wplacasz na konto w Polsce i zaraz pojawia sie na koncie za granica

Pozdrawiam
        • irhel Re: Przelew za granicę...? 17.08.04, 22:22

Dzięki za konkretną odpowiedź.
          Pozdrawiam
        • aamee Re: Przelew za granicę...? 05.01.05, 17:42
          Więc tak - o ile się nie mylę żeby przekazać kasę przez moneybookers osoba
          która ma otrzymać wpłatę również musi się tam zarajestrować co jest np.
          nierealne w przypadku robienia zakupów na aukcjach zagranicznych - nie będziesz
          przecież każdego kontrahenta zmuszać do zalogowania się w w/w serwisie.
          Po drugie - w sprawie 3 godzin - również się uśmiałam, bank ma na to 5 dni
          roboczych i nie ma banku w Polscve który taki przelew zrobi szybciej, zawsze
          trwa to minimum te 5 dni....Poza tym najniższa opłata za taki przelew to 20 zł
          + opłata SWIFT 5 zł + opłata banku zagranicznego min. 5 euro (o ile się nie
          mylę). Więc przekazując np. 10 euro trzeba drugie tyle wydać na przelew.
          Zdecydowanie nieopłacalne....
          • franzmaurer Re: Przelew za granicę...? 05.01.05, 18:59
            > Więc tak - o ile się nie mylę żeby przekazać kasę przez moneybookers osoba
            > która ma otrzymać wpłatę również musi się tam zarajestrować co jest np.
            > nierealne w przypadku robienia zakupów na aukcjach zagranicznych - nie
            > będziesz przecież każdego kontrahenta zmuszać do zalogowania się w w/w
            > serwisie.

Akurat Moneybookers.com ze swoim pół milionem userów jest jednym z
            lepszych serwisów obsługujących płatności za aukcje. Nawet w przypadku jakiejś
            obsuwy zapewniają support - akurat to sprawdziłem, bo w moim przypadku kiedyś
            dali plamę - ale nawet dzwonili z Londynu i nagrali mi na sekretarkę
            przeprosiny ;) Cenowo nie ma porównania z żadnym Western Union czy transferami
            bankowymi. Kontrahent musi tylko się zarejestrować (zazwyczaj jest już zresztą
            zarejestrowany w różnych innych serwisach płatności) i podpiąć pod konto w
            Moneybookers swoje konto bankowe żeby wygodnie wyciągnąć na nie kasę.
        • joasia1 Re: Przelew za granicę...? 28.01.05, 18:35
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=382&w=17426385&a=19979240
      • kacper751 Re: Przelew za granicę...? 26.01.05, 22:41
        <a href="http://www.google.pl">tar get="_blank">Wyszukiwarka</a>
        • kacper751 Re: Przelew za granicę...? 26.01.05, 22:43
          Wyszukiwarka
    • Gość: Irhel Hmm... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.04, 22:17
      Rzeczywiście nie jest wcale tak prosto z tym przelewem. Kiedy zapytałam w
      najbliższym banku o tego rodzaju wpłatę, pani w okienku zbladła, poszeptała coś
      z koleżanką i odesłała mnie do innego oddziału, bo ona nigdy czegoś podobnego
      nie robiła i nawet nie wie jak to zrobić.
      Hmm…
      • Gość: voytex Re: Hmm... IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 08.07.04, 23:34
        aby zrobic taki przelew potrzebny jest numer rachunku na ktory chcesz przelac
        pieniadze oraz tzw. kod SWIFT banku docelowego.
        • nowytor Jesteś pracownikiem banku i kłamiesz 12.07.04, 06:41
          Masz konto np. w Millenium i kase w nim złożoną. W Internecie w USA oferują ci
          promocję, która zakończy się za dwa dni. Spróbuj to załatwić i nie pier...ol głupot.
          Albo jesteś głupkiem, albo się nachlałeś.
          • Gość: waco mhmm IP: *.mikstat.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 17:44
            ale oco chodzi koles?!
            jesli chodzi o to moneybookers.com to ktoś tam ma konto?!
            jak wpacić tam kase... jak ktoś ma doswiadczenie prosze o kontakt : wacky@o2.pl
            mam kilka pytań
            pozdro
            • franzmaurer Re: mhmm 09.11.04, 19:23
              Swoje konto w Moneybookers zasilasz najzwyklejszym przelewem na ich konto
              zlotowkowe w BRE
              • Gość: waco Re: mhmm IP: *.mikstat.sdi.tpnet.pl 11.11.04, 09:23
                juz do tego doszedłem :P
                niegłupie to jest
              • Gość: ann11281 Re: mhmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 08:30
                nie wiesz moze czy trzeba dawac jakies instrukcje bankowi?bo tam cos takiego
                jest napisane,ale nie wiem po co by to bylo trzeba robic,skoro ja robie przelew
                na ich konto. robiles moze przelew do USA?tam moga wyplacac tylko
                czekami,prawda?dzieki z gory za odp
    • Gość: KAKAKA NA PEWNO NIE WESTERN UNION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 19:45
      dzisiaj wlasnie stracilam duzo pieniazkow, poniewaz pani z banku ani z
      infolinii zapomniala dodac ze jesli ktos przelewa pieniazki do hiszpanii to
      osoba odbierajaca w jakis dziwny sposob nie musi pokazywaac dowodu
      tozsamosci!!!!!!!! wybrano moje pieniadze tylko na podstawie numeru MTCN! czy
      mam szanse walczyc z WU i wygrac?
    • tuti moja historia :) lol:) 25.01.05, 19:53
      2 tygodnie temu zamowilam produkt w holandii, oczywiscie wybralam banktransfer,
      bo co za problem, przeslac pieniadze w unii europejskiej.
      zdziwilam sie obesnoscia literek w numerze konta no ale, to w koncu nie moja
      dzialka, nie znam sie - bank chyba wie c o mozna co nie.
      najpierw sprobowalam na internetowym koncie pko . Co? Jasne ze sie nie udalo,
      lier nie zaakceptowalo.
      nastepna byla wizyta w banku pko. podalam pani karteczke poprosilam o pomoc - no
      to ona pracuje w banku-ja obiecuje ze pomoge jej jak tylko moge. w swojej
      działce wyuczonej- anyway,
      pani przerazona spojrzala
      i poleciala po inna pania bo tylko jedna pani w banku to moze zrobic(tak moowiły)
      czas ktory uplynal az inna z innych pań wypisala przelew to 40minut.
      i co?
      nie nie, nie przelalam pieniedzy. Panie owiedzialy ze sprawdza ile to bedzie
      kosztowac- to mile z ich strony ze ostrzegly mnie ze sporo.
      NASTĘPNEGO DNIA dowiedzialam sie, ze koszt przesylki, bedzie =polowie ceny
      zamawianego towaru(wlacznie z przesylka) - tzn 60pln. za cala przesylke
      butelki(ktora kupowalam) mialam zaplacic ~140pln.

no cóz, podziekowalam paniom, bez przesady.
      +wspomne tylko, ze produkt od 3 dni byl juz u mnei w dommu - holednerska firma
      nie czekala az wplace pieniadze- co niestety jak dla mnie-polki-bylo aż dziwne
      i.. no i tym szybciej chcialam zaplacic.
      A a pani pierwszego dnia, sulyszawszy ze ja juz ten produkt mam -w obec czego
      przeciez MUSZE zaplacic, powiedziala ze to 'moze jakas promocja' :)

jak sie skoncyzlo?
      wciaz nie zaplacilam, na szczescie kolezanka jedzie do holandii w czwartek,
      dalam jej gotowke, wplaci na miejscu :)

jaki z tego moral,
      ze predzej trafi sie ktos kto jedzie do timbuktu, niz przelejesz tam pieniądze;)
      • jersey.girl Re: moja historia :) lol:) 26.01.05, 19:29
        Ja przelewalam pieniadze z konta z Citibanku na konto w USA, zero problemow.
        Robilam to w oddziale w Warszawie przy pl. Zawiszy, trwalo to 5 min, koszt 20
        PLN (dokladnie to jest 1%, min. 20, max. 200). Przelew rzeczywiscie idzie 5 dni,
        ale akurat nie bylo to bardzo pilne. Jedyna niedogodnosc, to, ze nie takiego
        przelewu nie mozna zlecic przez internet.
        • Gość: infidelity Re: moja historia :) lol:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 21:37
          no tak, ja potrzebuje przeslac szybko pieniadze do wielkiej brytanii, niestety
          mbank w ktorym mam konto okazal sie calkowicie nieporadny... :/ wyglada na to
          ze pozostaje tylko ten serwis internetowy :/
          • Gość: Roh Re: moja historia :) lol:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:43
            ....sory ale jest 101 sposob aby przelac pieniadze za granice ..
            Jestes taka glu***pia czy udajesz ?
            • Gość: engel Re: moja historia :) lol:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:38
              Roh, jak jestes taki supermen to powiedz jak to zrobić??
              Powiedzmy, że znajduje jakies fajne ciuchy w USA, są na pewno tańsze niz u nas, postanawiam zamowic to i owo i chce przystapić do transakcji za pomoca przelewu. Mam konto w Millenium i co robię z związku z tym??
              Nakczęściej wkur...... sie, że mogę sobie pomarzyć jakimkolwiek zakupie...
              No więc czekam na instrukcje cwaniaku. :D
    • Gość: Anna Re: Przelew za granicę...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 12:25
      Ja ciagle kursuje miedzy Niemcami a Polska, mam konto tu i tu, pracuje tu i tu
      i pieniadze woze w kieszeni... bo jakos nie moge sie w tych przelewac polapac
      (tzn. z Niemiec do Polski nie robia problemow, gorzej odwrotnie)
      • folly Re: Przelew za granicę...? 27.01.05, 13:29
        Rzeczywiście jest kolosalna różnica w jakości obsługi. Mało tego, mam dostęp
        internetowy do konta w Niemczech i przelewy robię BEZPŁATNIE, bez róznicy - do
        Polski czy w Niemczech... To logiczne - bo przecież wykonuję pracę pani w
        okienku, czyli obniżam koszty Banku. nawiasem mówiąc jest do zwykły mały bank
        nie żaden moloch BERLINER VOLKSBANK.
        Z polskiej strony nie dość że opłata za przelew zagraniczny jest czasem
        skandalicznie wysoka, to jeszcze za wpływające pieniądze pobierana jest opłata
        (za to chyba, że łaskawie przeliczą sobie z Euro na złotówki!), przy czy w
        zależności od banku trzyma sie granic przyzwoitości - PKO chyba bierze 30 czy
        40 zł niezależnie od sumy, która wpłynęła, - aż po banki, które mają procent od
        wpływającej kwoty, co jest skandalem!
        • grail Re: Przelew za granicę...? 27.01.05, 14:15
          to masz konto w chorym banku jeśli pobierają prowizję za przychodzące przelewy
          w walucie...
          • folly Re: Przelew za granicę...? 02.02.05, 17:13
            Opowiedz mi o zdrowym polskim banku, który nie pobiera opłat.. Bo dobrze
            wiedzieć, może rzeczywiście trafiłeś na lepszy bank. Nawet mBank, który mia
            darmowe przelewy wprowadził opłatę 50 gr, a to już wtedy żadna różnica mBank
            czy PKO BP, bo opłaty takie same, odkąd można wreszcie mieć dostęp internetowy
            do konta w PKO. Ech...
            Ja póki co bezproblemowo kupuję na niemickim e-bayu z niemieckiego konta, bo z
            polskiego by się nie opłacało...
            • grail Re: Przelew za granicę...? 02.02.05, 20:03
              za przychodzącą walutę?? np Citi odżegnywany przez niektórych od czci i wiary.
              a za wychodzące w porównaniu do konkurencji też nie kasują dużo
        • Gość: daddy68 Re: Przelew za granicę...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:32
          Taaaa, tez to trenowalem z on-line banking w Berliner Sparkasse - idzie jak po
          masle - forsa jest w PL nastepnego dnia. Nie rozumiem dlaczego takie swietne
          banki internetowe w PL nie potrafia zmajstrowac takiej uslugi...
    • Gość: Yaga Re: Przelew za granicę...? IP: 193.28.239.* 28.01.05, 07:31
      Mam konto w ING Śląskim i realizowałam przelew sporej kwoty do Niemiec. Nie
      było najmniejszego problemu - nawet w małej filii oddziału gdzie to robiłam
      pracownicy byli zorientowani i wypełnienie polecenia przelewu za granicę zajęło
      mi 5 minut.

Niestety polskie banki pobierają straszne prowizje za takie usługi - ja
      zapłaciłam 70 zł !!!! Natomiast bank zagraniczny ściągnął mi "tylko" 12 zł
      prowizji, mimo tego, że straszono mnie w polskim banku, że zapłacę ze 100 zł
      albo i więcej.

Jaki z tego wniosek? W Polsce usługi bankowe są chyba jednymi z najdroższych w
      Europie....
      • Gość: Multimedia-Polska Re: Przelew za granicę...? IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.05, 20:17
        ZROBIMY TO, ZAMÓWIMY DLA CIEBIE!!!

Pozdrowienia

Janusz Metzler
        Multimedia-Polska Sp. z o. o.
        ul. Panienska 46/9
        70-535 SZCZECIN
        info@multimedia-polska.pl
        www.multimedia-polska.pl
        stores.ebay.com/MULTIMEDIAS-MUSIC-SHOP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka