Gość: em IP: *.233.169.70.devs.futuro.pl 28.09.04, 08:01 rząd nie negocjował z emerytami gdy pozbaił ich waloryzacji - swoista demokracja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brylant1 PRECZ Z ZUS'em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 08:11 Raz jeszcze powtórze: Niech najpierw czerwona banda hausnero-millero-kwachów odda skałdki ZUS za 40 lat PRL'u!!!!!!!!!! Nie chcę pieprzonej jałmużny (czytaj emerytura)po 40 latach harówki!!!!!!! Nie po to otworzyłem działalność ażeby moją kasę (700 stót/m) przeżerali darmozjady i biurokraci - a zapomniałem o p....dolnym p.Krauze i jego super, mega firemce Prokom. Zmiany spowodują KONIECZNOŚĆ zrobienia kolejnej wersji (7 sic!) cudownego płatnika!!!!! A może by tak w ramach protestu przez jeden miesiąc wszyscy przedsiębiorcy nizapłacili zusiku??? Może to spowoduje rozjasnienie umysłu czerwonej bandzie aferzystów i nierobów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Hausner i SLD to SZKODNIKI gospodarcze! IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 09:40 SLD = PRZEKRĘTY, SLD = ZŁODZIEJSTWO, SLD = BEZROBOCIE, SLD = BIEDA Hausner i SLD to SZKODNIKI gospodarcze! SLD = bezrobocie, złodziejstwo i bieda! Nie ma sensu z tymi kanaliami promującymi bezrobocie rozmawiać. Oni chcą kasę na swoje odprawy po wyborach i NIC WIĘCEJ. G. ich obchodzi ilu ludzi zakończy działalność lub zwolni ludzi z tego powodu. To są zwykłe s...syny - NIE MA SENSU z nimi gadać. Chcą tylko kasy - PO może po wybranych wyborach jako pierwszą rzecz to zmienić. Przecież to jasne że nikt tych łachudr z SLD już nigdy więcej nie wybierze w takiej ilości do Sejmu. Przetrwać bydlaków i natychmiast cofnąć zmiany - to powinien być plan PO. Jedyna nadzieja że nie dostaną wotum zaufania. GŁUPI, GŁUPI kraj w którym rządzi i rozdaje kiełbasę wyborczą ugrupowanie o 7% poparcia. Polska to DNO, DNO, DNO, DNO, DNO, jeżeli chodzi o atmosferę dla małego biznesu. SLD = BYDLAKI I ZŁODZIEJE!!!!! SLD = PRZEKRĘTY, SLD = ZŁODZIEJSTWO, SLD = BEZROBOCIE, SLD = BIEDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aNDRZEJ FAKTYCZNIE - ZAPOMNIAŁEM O PROKOMIE IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 10:06 FAKTYCZNIE - ZAPOMNIAŁEM O PROKOMIE! KWACHU I SLDOWSKA SPOŁKA TAK JAK NIE MOŻE ZAPOMNIEĆ O JASIU KULCZYKU, TAK PEWNIE I O P. KRAUZE Z PROKOMU - ZMIANY ZMIANY ZMIANY I JESZCZE RAZ ZMIANY - P. KRAUZE SIĘ UCIESZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: *.butch.mm.com.pl 28.09.04, 08:18 może zamiast wprowadzac zmienną składkę od przedsiębiorców , wprowadić ryczałt dla wszystkich ? A jak ktoś chce to może się ubezpieczyć dobrowolnie i komercyjnie . zakładam , że od zryczałtowanej składki będzie zryczałtowana emerytura . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blacha A NIECH SIE WSZYSCY PI...LĄ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 19:40 Jedyne sensowne rozwiązanie, to co miesiąc tydzień zwolnienia, i d..ę zobaczą a nie składki, jeszcze będą musieli dopłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: *.klc.vectranet.pl 28.09.04, 08:20 To jest zasrana złodziejska KOMUNA!!!! W zeszłym tygodniu Gazeta podała,że Podatnicy ( nie minister!!!) dopłacili do państwowych firm podad 20 miliardów PLN!!! Do mnie NIKT od 15 lat nie dokłada! Nie byłem na zwolnieniu nawet jednego dnia!!! Podatki i ZUS płace co miesiąc!!! Mam propozycję!!! Nie dokładajcie do gównianych firm, padną one to powstaną lepsze prywatne do których nic nie trzeba dokładać, bo przyroda nie znosi pustki!!!! Rozwiązaniem nie jest podnoszenie ZUS-u ( idę na zwolnienie i G---NO dostaniecie a nie składkę!!!:-), 7 dniowe lewe zwolnienia są nie do wykrycia ) tylko nie utrudnianie takim jak ja możliwości działania przez podnoszenie kostów mojej działalności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: 213.17.234.* 28.09.04, 08:59 Nic dodac nic ujac. Z ust mi to wyjales. Dodam tylko, ze rzad zamiast dodatkowych wplywow do budzetu straci 2 razy, bo spadna wplywu z PIT-u od przedsiebiorcow, kiedy wszyscy zaczna kombinowac. A ze zaczna kombinowac, to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddddddd Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: *.dalmor.pl / *.dalmor.pl 28.09.04, 08:37 ale kino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brylant1 BOJKOT SKŁADEK NA ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 08:41 Może dla przykładu skótków podniesienia składki (haraczu) Zus - przez jeden miesiąc nie zapłacimy składeczek. Jeśli będzimy tylko biadolic to te przekupne czerwone świnie i tak wprowadzą podwyżkę. Proponuję nie zapłacić w listopadzie hahahaha ciekawe jak by wyglądały emeryturki u renciki na święta !!!!!!!! ZOSTAWCIE BIZNES W SPOKOJU CZERWONA BANDO ZŁODZIEI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca do obroncy emerytow IP: 213.17.234.* 28.09.04, 08:56 Gosciu, zauwaz jezeli potrafisz, ze dac komus 5 zl podwyzki co 2 lata a nie co rok to NIE TO SAMO co podwyzszyc komus z dnia na dzien podatek o 200%, albo inaczej o 1200 zl!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brylant1 EMERYTURA DO KOMUCHÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:22 Emeryci i rencisci po swoje świadczenia to nich się zgłosza do czerwonej świty: Muller, Kwach, Hausssner itp ORAZ DO gÓRNIKÓW, HUTBIKÓW I PKP to oni zżerali i zżerają wiąkszośc składek (25 mld wpompowane w panstwowe firmy!!!!!!!) Ruszcie główkami a nie tylko wyciągajcie łapy tam gdzie jest jeszcze kasa. Czemu emeryci i ich obrońcy nie wyjdziecie na ulice z hasłami: oddajcie czerwona bando nasze pieniądze. To już za trudne?? Prosciej pobawić sie w janosika. Zobaczymy jak skończycie jak wszyscy zaczną kombinować jak tu zusiku nie płacić!!! Oj cieniutkie będą emeryturki cieniutke..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bede Re: EMERYTURA DO KOMUCHÓW IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.04, 09:31 Mam małą propozycje do wszystkich prowadzących własny biznes. Kupmy po kawałku ziemi i zostańmy rolnikami. Dochodowy nam odpadnie i ubezpieczymy sie w KRUSie. I poczekamy na minę pana ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnik Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:30 co zus chce burzyc swoje twierdze i stawiać nowe wiec brakuje forsy? czy nikt nie zdaje sobie sprawy ile przeciębiorst zalega lub nie płaci składki zus,chyba nie trzeba być profesorem by sie otym orietowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimo Bezmyslnosc ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:18 Nie wyobrazam sobie podwyzki skladki ZUS.Od lat mam stale zlecenia, a wiec staly dochod. Nie mam mozliwosci zarobienia wiecej,gyz taki jest obecnie rynek.Teraz place ok 700 zł miesiecznie (mam tzw.wolny zawod) Mam liczne kredyty. Na utrzymaniu dwoje dzieci na studiach.Moj buzdzet jest co do zlotowki "zagospodarowany".Jak mam placic wieksza skladke?Skad mam wziac na to fundusze.Czy rzadzacy zapomnieli ,ze zyjemy w panstwie,ktore nic nie zapewnia swoim obywatelom .Ciezar wyksztalcenia dzieci pozostawia na barkach rodzicow, ktorzy nawet nie moga odliczac kosztow utrzymania dzieci na studiach, w szkole czy przedszkolu.Skladka liczona ma byc od dochodu otrzymanego w poprzednim roku. A myslicie Panowie Ministrowie ,ze ten dochod jest "zjadany"tylko przez przedsiebiorce.Czy zakladacie,ze nie ma on rodziny.Gratuluje bezmyslnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Re: Bezmyslnosc ! IP: *.one.pl / *.one.pl 28.09.04, 11:04 Oczywiście zabrać tym co jeszcze coś mają, jakoś prosperują. Ale po takiej podwyżce przestaną prosperować i przejdą na zasiłki lub w szarą strefę.A miało być tak pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaradny Re: Bezmyslnosc ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:32 Może posłowie zapłacą zus i podatek od swoich diet.Albo niech rozdają roszczeniowcom swoją kasę a nie cudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: 80.51.229.* 28.09.04, 10:18 to wredne typy oni nigdy nie placa zlodzieje a najwiecej to dziennikarze robia bo gnoje nie chca placic ,i ta wredna bochniarz z bada cwaniakow smieci....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: *.plj.com.pl 28.09.04, 10:34 Właśnie że negocjował z emerytami - projekt był poddany tzw. konsultacjom społecznym, i pod ich wpływem wycofano się z niektórych rozwiązań (m.in. podniesienia wieku emerytalnego). Pomysłu podniesienia składki ZUS dla przedsiębiorców NIE BYŁO w projekcie konsultowanym ze społeczeństwem. Pojawił się tam ni z gruszki ni z pietruszki już po oficjalnym zatwierdzeniu programu, bez jakichkolwiek konsultacji czy choćby powiadomienia zainteresowanych. Już choćby z tego powodu powinien zostać odrzucony. Poza tym ma się nijak do deklaracji Hausnera i spółki o wspieraniu przedsiębiorczości i zwalczania bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwwwwwwwww Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: *.dalmor.pl / *.dalmor.pl 28.09.04, 10:40 ssssssssss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Streamers Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: *.tvgawex.pl 28.09.04, 11:32 Czy nie lepiej byłoby OBNIŻYĆ składkę ZUS. Spadło by bezrobocie a poszukać oszczedności w innym segmencie. Podatki zrównać do jednej stawki np 17%. Napewno spadłyby koszty pracy. Więcej powstawało by firm. Czy SLD potrafi myśleć? Niech w końcu zlikwiduja fundusz kościelny. Dlaczego my podatnicy mamy utrzymywać księży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okcio Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: *.e-plan.pl 28.09.04, 12:40 Moja sytuacja jest taka: jestem studentem, jakies 6 miesiecy temu zaczalem sie zastanawiac nad uruchomieniem wlasnego small bisnessu. Firemka rzeczywiscie byla by malutka, oczywiscie jednoosobowa. Mam zamiar wpompowac w nia oszczednosci, ktore udalo mi sie uciulac pracujac na wakacjach za granica. Zapewniam, ze jest ich niewiele. Przyznam, ze do czasu, kiedy o mojej dzialalnosci zaczalem myslec, nie mialem zielonego pojecia o regulach dzialalnosci gospodarczej w Polsce. I wiecie co? Przerazilem sie! Oczywiscie na pierwszy plan poszedl ZUS. Student - myslalem, do tego zupelnie raczkujacy, moze jakies ulgi? W ogole dla tzw. start-upów. A tu urzednicy mnie informuja, ze obecnie skladka wynosi ok 700 zeta na miesiac. Ja na to, ze to chyba jakos tak od dochodow, czy jak? Przeciez ja sie -tlumacze baranom - musze w ten rynek wbic, to jakies kilka miesiecy. Pani na to, ze skladki ZUS placi sie tak czy siak. Nie uwierzylem. Spytalem dwa razy. Pani mnie informuje, ze wszystko w porzadku z moim sluchem. Bylem jak walniety palka w leb. Wyszedlem i wrocilem spytac sie ponownie, tylko ze innego urzednika. Moze tamten jakis niedoinformowany? Nie, to prawda - 700 zeta na miesiac od razu po otwarciu dzialalnosci. Szybki rachunek w glowie, na sam ZUS w ciagu 6 miesiecy pojdzie prawie 2/3 moich oszczednosci. Czy ich pojeb......lo?? Do tego podatek dla US, nie wspominajac o wydrukowaniu jakis folderow, bez ktorych nie moge zaistniec na rynku. Nagle moje skromne plany staly sie przyslowiowa kupa gowna. Moze jestem za mlody, zeby zrozumiec jak bardzo jest potrzebna w zyciu czlowieka emerutura, ale zeby jakies skladki na jej czesc zupelnie hamowaly rozwoj przedsiebiorczosci? Zupelnie, ale to zupelnie nie moge tego zrozumiec. Wczoraj przeczyatalem, ze w mojej grupie wiekowej tj. urudzonych po 1980 r panuje... uwaga! 40% bezrobocie! Czy jednyna droga do znalezienia pracy jest etatyzm? Przeciez small bisness to doskonale rozwiazanie. Nie mowimy tu do cholery o jakims od zera do milionow, mozna przeciez robic male rzeczy, mam tu na mysli szczgolnie uslugi i spokojnie zarabiac na wlasne utrzymanie. Wiem, ze wielu wypowiadajacych sie na tym forum ludzi to doswiadczeni przedsiebiorcy. Jak to mowia Rosjanie - swoją czarku chawna juz wypiliscie w tym kraju. Chcialem sie wypowiedziec w imieniu mlodszych i zupelnie zielonych, bo mysle ze wielu z nich podziela moj punkt widzenia. Kilku ludzi doradzalo mi rzeczy nastepujace: poczekac na styczen, kiedy podobo ma wejsc ustawa obnizajaca ZUS dla poczatkujacych lub nie dzialajacych od 60 miesiecy do ok. 400 zeta na miesiac. Niby lepiej ale i tak troche strach. czy moze ktos ma jakies dodatkowe info na ten temat? Inni doradzali mi podpsiywanie umowy o dzielo z firmami. Moja dzialalnosc dotyczylaby tylko uslug, konkretnie wypozyczania, wiec chyba bylo by to mozliwe. Firma potracalaby mi tylko z ceny 19%, ktore sami musza zalpacic, no i nie bylo by nieszczesnego ZUS-u. Czy moze ktos wie cos wiecej na ten temat? Mam jeszcze 2 lata studiow. Poczekam. Jesli kolejny rzad nie zrobi niczego w strone popierania small bisnessu - wyjezdzam. Jezyk znam, jak trzeba doucze sie. Swoja dzialalnosc moge prowadzic w kazdym wiekszym miescie na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brylant1 Odp do poprzedniego postu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:26 Ty sie nie zastanawiaj tylko już załatwiaj stypendium za granicą i w nogiii z tego kraju. Też kilka lat temu jak zakładałem działalność po studiach myslałem że Zus to.... no właśnie co to qurwa jest. Niby ubezpieczenie a obowiązkowe (haracz). Ciągnę to w tym kraju (na razie) bo rodzina jakiś kontakty wypracowane przez te kilka lat. Ale przyszłości swojego dziecka w tym popapranym kraju nie widzę!!!!! Z dużo tu biednych skorumpowanych i powiązanych czerwonych i czarnych aferzystów!!!!! Zastanawiałem się nad hipoteką (budowa domku- zdolniość kredytowa ok). Ale qurwa nie zaryzykuję az tyle bo może jutro zamiast na ratę kredytu pójdę wpłacic haracz do ZUSU!!!!!!! CZemu nie ma w tym kraju planów gospodarczych sięgajacch 10-20 lat do przodu!!!! Jak można w takim popieprzonym kraju cokolwiek zaplanować- począwszy od biznesu a skończywszy na hipotece na 25lat. Takie radykalne podwyżki powinny być debatą publiczną!!!!!! a nie zgomadzeniem kiliku czerwonych pedałów. A może zus powinien wynośić nie 700 złotych a 700 EURO/Dolarów??????????????????????????? Ale jakich mamy wyborców taki parlament. RÓWNAJ DO NAJNIŻSZEGO TO HASŁO CZERWONEGO BIZNESU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działalnośc_gospod Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:26 Panowie z Rządu najwyraźniej utracili kontakt z rzeczywistością! Jeżeli podniosa jakikolwiek podadek (zus, us) chociazby minimalnie to tym samym zwiększa ilość bezrobotnych! To ma być wzrost gospodarczy? Paranoja!!! W tym kraju podatki należy obniżyc aby zwiększyć ilośc płatników podatków! Sam prowadzę działalnosc gospodarczą, jeżeli moje "podatki" się zwiększą to kończe działalność bo to nie ma sensu, już mi nie wystarsza na jedzenie!!! Dołącze do bezrobotnych albo wyjadę z tego kraju bo tu sie żyć nie da. Panowie ministrowie, otrząsnijcie się, wszyscy na was patrzą a wy co? pełna kompromitacja! życze wam abyście dołączyli do grona kilku milionów bezrobotnych, emerytów z emeryturą 500-700 pln, milionów pracujących za najniższa pensję (ok.850 brutto!!!) eee.... szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl których przedsiębiorców reprezentuje ta rada? 28.09.04, 13:37 tak zwana Rada Przedsiębiorców została powołana przez BCC, a im trudno wierzyć w dobre intencje wobec przedsiębiorców, gdy: Grażyna Jaskuła Pereta jest dyrektorem generalnym i wice-prezesem Business Centre Club (BCC), ale jednocześnie prowadzi likwidacje prywatnych firm... Jako syndyk w upadłości Eko-Mysiadło zleca nielegalne działania wobec założyciela tej firmy. Na jej zlecenie były funkcjonariusz służb specjalnych jako osoba fizyczna nielegalnie śledzi założyciela firmy, a następnie dokonuje napadu z użyciem siły w celu zastraszenia. Dla przypomnienia upadłość firmy Eko-Mysiadło ogłosił i prowadził kontrowersyjny sędzia Dariusz Czajka, słynący z ogłaszania pośpiesznie upadłości firm, których majątek następnie w dziwnych okolicznościach trafiał do biznesów powiązanych z samym sędzią Dariuszem Czajką. Więcej o tym pod upadloscian. oraz w prasie. Co w takim przedsięwzięciu robiła Grażyna Jaskuła Pereta jednocześnie będąc dyrektorem generalnym i wice-prezesem Business Centre Club?? Co na to prokuratura? Może czas prześwietlić działalność tak zwanej BCC? Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: których przedsiębiorców reprezentuje ta rada? 28.09.04, 13:39 szczegóły są w prasie i pod www.upadloscian.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:55 o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BANKRUT Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 21:21 ŻĄDAM SKŁADEK NA ZŁDZIEJSKI ZUS DLA WSZYSTICH PODMIOTÓW GOSPODARCZYCH , OPODATKOWAĆ JEDNAKOWEJ WYSOKOŚCI W[G PROGÓW T. J ROLNICY, ZAKŁADY PRACY CHRONIONEJ , PRZEDSIĘBIORCY , ŻĄDAM WYCOFANIA DOPŁAT DO MIESZKAŃ DLA NIEROBÓW , ŻĄDAM UJEDNOLICENIJA EMERYTUR BANDYTÓW Z U. B , SB, L.W.P, PZPR, I INNEGO ŚMIECIA KOMUNISTYCZNEGO , WŁĄCZNIE Z BADYĄ DYKTATOREM SOWIECIM NAMIESTIKIEM GENERAŁEM I JEGO ŚWITĄ .A NA KONIEC TRZEBA GŁOSOWAĆ NA NORMALNYCH LUDZI A NIE NA PSEDO PROFESORÓW JAKIM JEST HAUSNER, TOW. BOROWSKI . TOW WIATR I INNI DOBRZY TOWARZYSZE ŚMIECIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepec Re: ZUS od przedsiębiorców: Jeszcze się naradzają IP: *.zamosc.mm.pl 30.09.04, 12:53 Czegos nie trybie? Rozliczam sie z US w formie ryczaltu, po odliczeniu kosztow: (samochod - uslugi TYLKO u klienta), lokal, US (podatek i VAT) i ZUS zostaje mi ok. 1400 zl. I mam zaplacic od stycznia 2005r 2100 zł ZUS'u? Z czego Q..a mac? A tak na marginesie znajdzcie taryfiarza placacego ZUS (no moze na palcach jednej reki da sie policzyc) WSZYSCY SA ROLNIKAMI HEHE. Widac i mi rolnikiem przyjdzie byc :-((( Odpowiedz Link Zgłoś