Dodaj do ulubionych

piramida finansowa a network marketing

19.03.05, 22:02
tu prosze napiszcie czym się różnią według was mlm, ds i piramidy
Obserwuj wątek
    • piotrbbyd Re: piramida finansowa a network marketing 03.04.05, 20:57
      MLM- zarobek z obrotu , piramida- zarobek za podpisanie umowy z
      nowowstępującym
      • romek744 Re: piramida finansowa a network marketing 02.05.05, 21:48
        proponuję zapytać Szylidera, on wszystko wie najlepiej... nawet kiedy moja żona
        ma orgazm wie.
        romek
        • vitalia Re: piramida finansowa a network marketing 03.05.05, 13:20
          No nie ????? Dobry jest..
          • romek744 Re: piramida finansowa a network marketing 03.05.05, 22:11
            bo on wie wszystko i jest dy beściak
            romek
            • mikronezja To mi przypomina obraz "Lenin w Polsce" 05.11.05, 21:32
              Na obrazie Nadieżda Krupska w niedwuznacznej sytuacji z jakimś mężczyzną.
              A gdzie Lenin ? - pytają autora.
              Lenin ? W Polsce !

nie żebym coś sugerował ale jesteś w Polsce ...
    • ubezpieczeniazyciowe Re: piramida finansowa a network marketing 27.07.05, 12:09
      W piraidzie finansowej pieniądz na wypłaty premii generowany jest z zewnątrz,
      tzn. tak jak Kolega napisał. Jak ktoś nie zapłaci wpsiowego, najczęściej
      wysokiego to wówczas nikt nie zarobi. W MLM pieniadz generowany jest wewnątrz,
      tzn. Jeżeli ktoś kupi jakiś produkt lub usługę, to z ceny produktu lub usługi
      przeznacza się część na wypłate premii dla struktury. Jeżeli ktoś nie kupi, to
      nie pieniądza.
      To tak najprościej mówiąc podstatwowe różnice.
      Dlatego bardzo ważne w każdym planie marketingowym przedstawienie wartości
      produktu, np. cena detaliczna, marża (cena hurtowa), prowizja z obrotu sieci
      (różnica między ceną hurtową, a ceną dla firmy)
    • gxpert Re: piramida finansowa a legalna... 19.10.05, 09:51
      Jeśli w pakiecie startowym jest produkt to powstaje obrót towarowy, w takim
      układzie prowizja za sprzedaż pakietu startowego także się należy!

Ale słusznie tu zauważono, że w MLM prowizja generowana jest z produktu a w
      piramidę zasila kasa z zewnątrz, czyli np. opłata za wstąpienie do systemu ;)
      Tak naprawdę dobrym przykładem piramidy finansowej (choć legalnej) są
      ubezpieczenia. W ubezpieczeniach nie ma produktu ani usługi (namacalnego), ale
      jest "gwarancja" wypłaty :))) - co ciekawsze ubezpieczenie najczęściej jest
      atrakcyjne dla spadkobierców ubezpieczonego, bo przecież chyba nikt nie chce
      zostać kaleką tylko dla ubezpieczenia? (może się mylę :( )
      Ale ubezpieczenia jak już napisałem są legalne, choć w istocie są piramidami
      finansowymi. Fakt, że jakiś tam procent kwoty wnoszonych przez opłatę polisy
      jest inwestowany w typowych mechanizmach finansowych (giełda - papiery
      wartościowe, metale szlachetne, nieruchomości etc.) stanowi podstawę do
      wystawienia "gwarancji" wypłaty. Tylko, że takie gwarancje nijak się mają do
      krachu giełdowego czy załamania gospodarki z maksymalnym spadkiem wartości
      wszystkiego bo wtedy nawet towarzystwa reasekuracyjne nie mają wiele do
      powiedzenia gdyż i one nie posiadają środków na pokrycie strat.
      Ale ludzie kochają wierzyć w ubezpieczenie na życie (i dożycie) - czyli w polisy
      kapitałowe. Tak samo wierzą w nieskończoną trwałość systemów opieki społecznej
      (jak nasz polski ZUS) i w filary ubezpieczeniowe czy też inne cuda na kiju które
      są bezpośrednio powiązane z globalnym obrotem kapitałowym.

Aha, oczywiście część ludzi dostaje swoje polisy tak jak niektórzy dostają
      emerytury czy renty. Pytanie tylko: kiedy to wszystko runie?
      A gospodarka światowa jest od dziesięcioleci mocno przeszacowana, najbogatsze
      gospodarczo kraje po uszy zadłużone u innych (w tym u swoich obywateli) - niech
      no jakieś kolejne Tsunami, Huragan Wilma czy atak terorystyczny ruszy (vide WTC)
      tę lawinę... wtedy padną "legalne" piramidy finansowe a ogromna większość z nas
      zostanie nędzarzami.

Ze znanych mi dziś mechanizmów dających nadzieję na jakieś zgromadzenie zasobów
      potrzebnych do przetrwania kryzysu jakiego jeszcze nie było jest jednak
      działalność w skutecznym MLM. A skuteczny to taki który posiada DOBRY PRODUKT
      (łatwozbywalny, powtarzalny i o akceptowalnej cenie) i DOBRY PLAN MARKETINGOWY
      (kariera, system prowizyjny no i legalność działania).

Dlatego róbmy swoje. MLM Rulez!
      • vitalia Re: piramida finansowa a legalna... 05.11.05, 21:38
        A jeśli masz już to o czym napisałeś,,czyli dobry produkt w niespotykanym
        asortymencie,,dobry plan marketingowy,system prowizyjny,pełną legalność i
        nowiutka firma,,a na dodatek ,,,no powiedzmy jesteś w pierwszej dziesiątce w
        kraju,,,to wchodzisz???
        • jkw2 Re: piramida finansowa a legalna... 06.11.05, 05:38
          Dlaczego ludzie mysla ze jak sie wejdzie na poczatku to wtedy zrobi sie interes.
          Chyba dlatego ze wiekszosc firm mlm to jednorazowki ktore pokazuja sie ,nie
          radza sobie na rynku i znikaja. Duzy stabilny biznes zbudujemy wtedy gdy
          bedziemy pracowac z jedna firma. Jesli dziala ona legalnie i z dobrym planem ma
          dobry system pomocy to wtedy zalezy to tylko od nas.
          Ile razy zmienialiscie juz firmy i jaki byl tego efekt?

• vitalia Re: piramida finansowa a legalna... 06.11.05, 08:52
            Choćby dlatego,że firmy będą wchodzić ....coraz to inne.Z wieloletniego
            doświadczenia wiem , że firmy się ,,wypalają,,nie wnoszą nic nowego i giną
            śmiercią naturalną..A czemu lepiej by pierwszym,,?? to chyba normalne,że
            zaczynasz budować strukturę od zera a nie zgarniasz jakieś niedobitki.Hakasz
            kilku mocnych ludzi i ustawiasz całą strukturę tak że wynosi Cię na pozycję
            lidera.Lepiej chyba mieć kilka tysięcy osób pod sobą, jak być kilkutysięcznym
            numerem,,czyż nie????/
            • tatakazik Re: piramida finansowa a legalna... 06.11.05, 21:09
              Zgadzam się z "jkw"
              Warto być zakochanym w jednej firmie, na inne można patrzyć, podziwiać i
              rozmawiać.
              Jeżeli spełnisz kilka warunków, to jesteś w stanie to zrobić, co między innymi
              ja stosuję:
              WYBÓR,
              WYOBRAŻENIE,
              WIARA,
              WYTRWAŁOŚĆ,
              WIEDZA,
              WYKONANIE,
              WARTOŚĆ.
              To jest według mnie warunkiem sukcesu w MLM.
              • jkw2 Re: piramida finansowa a legalna... 06.11.05, 22:00
                Masz racje. Podejscie "pierwszy i cos tam zlapac" nie pozwoli nigdy na
                zarobienie stabilnych duzych pieniedzy. A przeciez chodzi o tantiemy z grupy.
                Ja chce miec cos co pozwala spokojnie zyc, a nie ciagle zmiany i brak
                pieniedzy. Wiernosc jednej firmie ma pardzo powazne plusy ustabilizowany rynek
                produktu /sprzedaz osobista/ stabilna grupa ktora zachowuje sie w wiekszosci
                tak jak lider czyli tez ma stabilne obroty i usystematyzowana prace, a to
                dopiero zaczyna dobrze budowac siec.
                Dla mnie w networku nie istnieje pojecie pierwszy jest lepszy uwazam wrecz
                odwrotnie jesli ktos przeszedl jakos droge to idac za nim bedzie latwiej.
                Ale to tylko moje zdanie. Nie probowalem inaczej i nie chce probowac moze to
                kwestia charakteru i wiernosci raz danemu slowu. Jezeli firma jest w stosunku
                do mnie fer ja tez. Jezeli powiedzialem ludziom ze to dobra firma to jak bede
                wygladal odchodzac od niej czy ktos poslucha mnie jeszcze raz? Ale to mozna
                zrobic tylko z mocna stbilna firma.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka