Dodaj do ulubionych

Czy są szanse na wzrost kursu USD???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 17:27
Co zrobić jeśli większą kasę wsadziło się w zakup USD (płacąc ok. 4PLN/1USD)?
Jest sposób, żeby kompletnie się nie zrujnować - sprzedać, wymienić na inną
walutę, wywiezć za granicę i tam wymienić na euro?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucjan Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.04, 09:11
      Przede wszystkim nie panikować.
      Czekać.
      Jeśli nie masz złotych,to wymieniać tylko niezbędne ilosci.
      • Gość: szpicbar Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 02:54
        Najwlasciwsza rada...Tez jestem bardzo zaniepokojona i czekam. Wymieniam
        jaknajmniej. Dzisiaj w TV w programie Biznes "eksperci" czy znawcy mowili o
        dalszym spadku $ ..nawet do przelicznika 1,80...Uwazaja,ze lepiej byloby gdyby
        $ spadal powoli w ciagu np. 2 lat a nie gwaltownie...Wynika z tego,ze powinnam
        wstrzymac sie ze sprzedaza ponad 2 lata..a tyle czasu niestety nie moge co mnie
        martwi.
      • Gość: KTOS CZEKAJ AZ USA SKONCZA WOJNE. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 09:22
        W
    • Gość: zxc Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:44
      W najblizszym czasie - raczej nie ma takich szans. Kurs dolara spada, ponieważ
      deficyt budżetowy i w handlu zagranicznym USA jest olbrzymi. I jak na razie
      nikt nie ma pomyslu jak to zmienic tym bardziej ze niski kurs dolara jest
      korzystny dla eksportu USA.
    • Gość: zrozpaczona Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 17:29
      Osobiście sądzę, że kurs USD nadal będzie spadał - w końcu kredyty pozacągane
      przez POLSKĘ są właśnie dolarach. Tylko co robić z tą walutą, żeby stracić jak
      najmniej a nie wszystko???
      • Gość: zabawne Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 18:58
        jak uwazasz ze kurd USD/PLN bedzie spadał to po co kupowałaś dolary? MEGAROTFL
      • Gość: zabawne Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 19:01
        poza tym radzę wizytę u psychologa. Spadający kurs dolara to nie powód do
        zrozpaczenia, spadek 70 groszy na dolarze to nie jest życiowa tragedia
    • janrenovate Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? 21.11.04, 19:18
      Wywiź zielone do Budapesztu,tam zamień na forinty,a forinty zamień na złotówki;-
      ))
      Wyjdzie ci $ po 4 złocisze;-)
      Proste:-)
      • Gość: xxx Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.uwm.edu.pl 22.11.04, 11:52
        Bzdura, wyjdzie po tyle , co w Polsce. Wystarczy wejsc w przelicznik walut na
        wp.
        • Gość: Pumpus Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 10:24
          Facet ma rację, ten palant co napisał o zamianie na forinty, chyba nigdy nie był
          w Budapeszcie. Zupełnie nieopłacalne.
    • Gość: P. Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.akademiki.uni.torun.pl 29.11.04, 00:50
      Moim zdaniem będzie jeszzce spadał. Ameryka nie ma zamiaru bronić dolara.
      Deficyt gigantyczny. Ale umoczylaś. Przykro mi.
      • kilovolt Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? 29.11.04, 23:19
        Na razie jeszcze będzie spadał, ale kiedyś w końcu się odwróci i zacznie
        rosnąć , to tylko kwestia czasu, tyle tylko że nie wiadomo kiedy nastąpi ten
        odwrót.
        • Gość: Dorota Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.vf.shawcable.net 30.11.04, 00:20
          Nie znam sie na ekonomii, ale zastanawiam sie, jak to sie dzieje, ze zlotowka
          sie trzyma. Przeciez trudno porownywac gospodarke polska i amerykanska. :)
          Pozdr.
          Dorota
          • Gość: xxl Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 00:46
            Pytanie jak długo możesz poczekać.Za dwa lata trend może być inny, a poza tym w
            Polsce niedługo wybory i sądzę że złotówka się osłabi.
    • Gość: mee... CZEKAC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 30.11.04, 02:25
      ... cierpliwi zawsze gora ...zadnych falszywych ruchow nawet jak bedzie dollar
      za 2 zl a w euro za 6...oczywiscie jak nie giniesz z glodu ...bo unia
      socjalistyczna w koncu peknie ...niezle us sie bawi unia ...a unia milczy i
      cieszy sie ,ze ma mocna walute nie mylic z gospodarka ...nie, nie, unia sie
      troche buntuje ale us sie tlumaczy ,ze to rynek tak ksztaltuje walute )))
      • Gość: mee... Re: CZEKAC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 30.11.04, 03:58
        CHINCZYCY KUPUJA ZBOZE. Rosna swiatowe ceny pszenicy. W poniedzialek wzrosly
        one w Londynie do najwyzszego poziomu od trzech miesiecy. Chinczycy przystapili
        do odbudowywania swoich zapasow pszenicy, obecnie najnizszych od 20 lat, a to
        moze spowodowac kolejne wzrosty cen na swiatowych rynkach zboz - oceniaja
        analitycy Goldman Sachs.

CIEN INFLACJI. Wicepremier Jerzy Hausner powiedzial wczoraj, ze w I kwartale
        2005 roku inflacja moze byc jeszcze wyzsza niz pazdziernikowe 4,5 proc. W
        pazdzierniku roczny wskaznik inflacji niespodziewanie wzrosl do 4,5 proc., mimo
        ze analitycy oczekiwali spadku do 4,3
        • Gość: mee... Re: CZEKAC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 30.11.04, 04:07
          Dollar Daze
          Sunday, November 28, 2004
          Nick Schulz
          The dollar continues its steady decline in value and its steady march to the
          top of the news broadcasts.

“Dollar falls to new low against the Euro” blared the Associated Press on
          Wednesday. The decline is “driven primarily by concerns over the U.S. trade and
          budget deficits,” the AP reports.

Talk of trade deficits (search) and budget deficits (search) can make the eyes
          of even the biggest policy wonk glaze over. But understanding them properly is
          the key to understanding what’s going on with the dollar and what, if anything,
          the Bush administration and Republicans in Congress should be doing.

The current fear is that, given these deficits, U.S. policymakers will be
          tempted to lower the value of the dollar (search) — thus making U.S.
          goods “cheaper” in markets overseas (and thus better able to compete in the
          global marketplace) and making U.S. debt easier to pay off.

Running a deficit sounds bad — who wants to say he’s running a deficit in
          anything? But are all deficits alike? As it turns out, not really. The concerns
          that Washington is spending too much are real. It is and it needs to slow down.
          But the concerns over trade deficits, if author Andy Kessler (search) is to be
          believed, may be much ado about nothing.

• Gość: samaka Re: CZEKAC... IP: *.bos.east.verizon.net 30.11.04, 04:07
        calkowicie sie z Toba zgadzam
        dopoki usa nie zrownowazy budzetu, dolar bedzie slaby, bo to (przez pewien
        czas) dla stanow dobre
    • Gość: leszek Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.sympatico.ca 30.11.04, 05:02
      Oczywiscie ze tak. Mieszkam w Kanadzie gdzie spedzilem cale swoje zycie
      zawodowe. Bylem swiadkiem wzrostu procentow bankowych do 20% i spadku do 2%.
      Wzrostu inflacji do 17% i spadku do 2%, kursu dolara kanadyjskiuego powyzej
      dolara USA i spadku na 60 centow itd , itd. Jest to jedna z najbardziej
      typowych cech gospodarki kapitalistycznej. Fortuna kolem sie toczy i wszystko
      tu jest cykliczne. $ z pewnoscia pojdzie do gory , pytanie tylko kiedy .
      Robiacy fortuny na gieldach mieli szczescie inwestowac we wlasciwym czasie. To
      samo tyczy sie wszystkiego w zywiolowej gospodarce.
      Moim zdaniem jak deficyt USA zacznie nieco spadac dzieki roznacej ekonomii
      dolar zacznie sie piac. Nastapi to pewnie za pare dobrych lat a w miedzycvzasie
      dolar jeszcze bardziej spadnie.
    • Gość: www Możesz już nigdy nie odzyskać inwestycji w USD IP: *.aster.pl 30.11.04, 07:18
      Wielu w rozmówców zwraca uwagę na cykliczność zmian kursów USD, ale odnosi to
      do innych walut wymienialnych. Natomiast problemem jest o kurs USD do PLN.
      Polska integruje się obecnie z Unią i dopiero po wejściu do strefy euro,
      ostateczny kurs PLN/EUR będzie podlegał normalnym, cyklicznym zmianom w
      stosunku do USD.
      Trzeba pamiętać, że obecnie jest nadal spora dysproporcja w zarobkach i cenach
      między Polską a Unią. Te różnice powinny się stopniowo zacierać. Może się to
      odbyć przez stopniowy wzrost zarobków i cen, czyli inflację lub stopniową
      zmianę kursu (wzmocnienie złotówki, albo oba czynniki jednocześnie. W każdym z
      tych przypadków prawdopodobna jest dalsza strata na kursie USD/PLN .
      • Gość: gali Re: Możesz już nigdy nie odzyskać inwestycji w US IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 08:26
        dokładnie tym bardziej że szykuje nam się chyba małe przewalutowanie w paru
        bankach a potem krajach
    • Gość: vivio Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 09:44
      A ja się cieszę, bo wziąłem 3 lata temu kredyt na dom w dolarach, już płacę o
      1/4 mniej niż powinienem. O to chodzi!!!
      • Gość: maxikaz Ja też mam kredyt w $!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 09:47
        Śmieję się z tych wszystkich panikarzy, bo teraz mam super niskie raty, spłacę
        kredyt prędzej niż zakładałem. DOLAR PO ZŁOTÓWCE!!!
        • Gość: gienek Re: Ja też mam kredyt w $!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 19:11
          hehe, cwaniaczki udało wam się, ale przecież to tylko głupi fart;))
    • Gość: Gheera Sprzedawaj !!! IP: *.zgpila.com.pl / 195.94.212.* 30.11.04, 11:40
      Wpakowałem się w dokładnie taką samą sytuację. W zeszłym tygodniu sprzedałem
      dolary, uznając, że lepiej stracić mniej niż więcej. Niedawno w programie "Plus
      Minus" podano prognozę, że najbliższe mocne wsparcie dla dolara jest na
      poziomie 2,30 zł. Moja rada: Sprzedawaj i szybko inwestuj złotówki w jakieś
      instytucje rynku finansowego (np. fundusze inwestycyjne), to powinno w
      niedługim czasie nadrobić straty. W każdym razie nie czekaj, bo dolar jest w
      bardzo silnym trendzie spadkowym. Pozdrawiam.
    • Gość: Gość Re: Czy są szanse na wzrost kursu USD??? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 15:54
      do Doroty. Złotówka się trzyma mimo oooolbrzymiej dziury budżetowej poniweważ
      pan Balcerowicz podnosi stopy procentowe ( najwyższe na świecie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka