Dodaj do ulubionych

jakies doswiadczenia z kredytami samochodowymi?

IP: 5.2.* / 199.43.14.* 27.08.02, 18:40
kogo mozecie polecic?
Obserwuj wątek
    • Gość: paw Re: jakies doswiadczenia z kredytami samochodowym IP: 217.153.77.* 29.08.02, 16:33
      Tylko nie VWbank, niby % jest zminne a obnizaja tylko nowe zaciagniete kredyty
      • skowi Re: jakies doswiadczenia z kredytami samochodowym 06.09.02, 11:22
        Najlepiej zapytaj w banku, w ktorym masz konto i sprobuj wziac kredyt
        odnawialny w koncie. Po pierwsze jak masz stale wplywy, to wykorzystasz mniej
        i zaplacisz mniejsze odsetki (bo srednie saldo bedziesz mial wyzsze niz cala
        kwota zadluzenia), a po drugie sprzedasz auto kiedy zechcesz bez zgody banku
        (chyba, ze auto bedzie zabezpieczeniem kredytu).

Wada: musisz miec dyscypline, zeby regularnie zmniejszac zadluzenie.
    • Gość: Adi Re: jakies doswiadczenia z kredytami samochodowym IP: *.hfp.com.pl 10.09.02, 18:49
      Udaj się o poradę do EXPANDERA (W-wa J.Pawła II 29). Ja byłem dzisiaj w sprawie
      już zaciągniętego kiedyś kredytu. Dowiedziałem się o możliwościach płacenia
      mniejszych rat - teraz tylko muszę podjąc decyzję. Uważaj tylko na kredyty
      długo terminowe (np 7 lat) - odradzam!!!!
    • Gość: Lechu Ja to zrobiłem tak IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.09.02, 18:18
      W 1997 kupowałem samochód. W bankach pytałem tak:
      Chcę wziąć kredyt na nowy samochód, w wysokości 20 tys. zł, na 48 miesięcy,
      stałe oprocentowanie, stałe raty. Proszę mi powiedzieć jaka jest rata
      miesięczna i inne koszty. W ten sposób miałem kryterium porównawcze. Najtaniej
      wyszło mi w BDK (trochę poniżej 500 zł, + jednorazowa prowizja 2%), który
      później został wchłonięty przez Pekao SA. Z ciekawości sprawdziłem (2 lata
      temu) kilka najniżej reklamujących się ofert. I wiecie co ? Mimo ogólnego
      spadku oprocentowania wszystkie odpowiedzi były ponad 500 zł/mies.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka