janus-mark 07.11.06, 21:13 Witam wszystkich! Ciekawi mnie , czym się każdy kierował przy wyborze firmy z którą współpracuje. Czy ktoś się odważy o tym napisać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romek744 Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 07.11.06, 21:17 Czysty przypadek. Znajomy pokazał i wszedłem. Kiedyś nie było takich możliwości jak teraz, wchodzisz, pogrzebiesz, porównasz, posprawdzasz. Kiedyś było inaczej. I może było lepiej? romek Odpowiedz Link
zorina Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 07.11.06, 22:37 Dokładnie tak jak u mnie :) Nie szukałam, nie wybierałam, nie wiedziałam co to jest i że są inni. Reszta przyszła z czasem. Odpowiedz Link
albercikmaly Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 08.11.06, 13:14 Kiedyś to był tylko przypadek, jak Romek napisał. Teraz to świadomy wybór. Dlaczego ta firma? Bo : szeroka gama produktów, super jakość, dostępna cena, jasny system wynagrodzenia nie mówiąc o tradycji. Odpowiedz Link
wesolutka3 Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 20.01.07, 19:07 Ja wybrałam firmę, z którą aktualnie współprcuję z kilku powodów: jestem kosmetyczka i wizażystką, kocham produkty firmy, wysoką etykę, dobry system wynagordzeń i wspaniali ludzie, któzy w frmie pracują. Otrzymałam od nich bardzo dużo ciepła i pomocy. Pozdrawiam serdeczie. Marysia Odpowiedz Link
agateka Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 25.01.07, 12:50 wiecie, najciekawsze jest to że czasem ludzie potrafią zniechęcić do wszystkiego choć sama firma, produkty i plan są rewelacyjne. A najbardziej mnie przeraża zawiść.... tylko nie rozumniem po co ? przecież jak u mnie będzie dobrze to i u nich... nie lepiej mieć dużo przyjaciół, dużo pieniążków i szczęśliwe życie ? ehh pozdr aga Odpowiedz Link
katarinafm Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 12.06.07, 15:22 to prawda....zawisć u Polaków jest w 95% bo czemu ktos ma 5 zł wiecej mieć ode mnie...a mnie jak ktos ma wiecej to odwrotnie...to mnie motywuje abym ja miała skolei od niego 5zł więcej...czy to nie bardziej przyjemne??? mieć satysfakcję ze sie udało sąsiada np wyprzedzić ale uczciwie...to jak w sporcie...rywalkizacja ale zdrowa, bo to tez jest potrzebne, aby miec motywacje na bycie lepszym :))) Odpowiedz Link
mikmir Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 22.04.07, 14:03 Tak, Tak.... Produkty, plan, stabilność...... A mało kto powie wprost, że chodzi o pieniądze Reszta to filozofia i sposoby używania narzędzi. Ale i tak wszyscy to robią dla pieniędzy Odpowiedz Link
albercikmaly Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 23.04.07, 13:20 98% rozwodów w stanach jest ze względów finansowych! Gdzieś to wyczytałem!!! A jeżeli nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kase! Pieniądze szczęścia nie dają! To po co chodzić do roboty? Wolisz pracować by żyć czy żyć by pracować? Ja wolę żyć by pracować. Odpowiedz Link
mikmir Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 25.04.07, 09:04 Ostatnio zasłyszane: Pieniądze szczęścia nie dają... Szczególnie te w kieszeni sąsiada. Odpowiedz Link
scool Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 14.05.07, 14:06 > Pieniądze szczęścia nie dają... > Szczególnie te w kieszeni sąsiada. znam tez takie: pieniadze szczęscia nie dają tym co ich nie mają ;) Odpowiedz Link
thafo Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 16.05.07, 11:16 Pozwolcie, ze wroce do tematu. Moje pierwsze podejcie do MLM bylo tez przypadkowe, i tak, jak wiekszosc z was nie mialem mozliwosci sprawdzenia, porownania (przynajmniej na poczatku). Ale na szczescie trafilem dosc dobrze, jak na owe czasy. Nauczylem sie wtedy podejscia do biznesu, nabralem odwagi we wlasne sily, wiec chcialem sprobowac wykorzystac moje umiejetnosci w konwencjonalnych formach biznesowych. W ciagu 5 lat prowadzilem (czy mialem) 3 firmy. Nie poszedlem plajte, ale stwierdzilem, ze w gruncie rzeczy lepiej sie czuje w networku, i ze tak naprawde to, co trzeba wykonac tu, trzeba tez wykonac, jesli sie ma konwencjonalna firme. Tyle tylko, za ta druga wymaga wiecej poswiecenia, czasu i jest o wiele bardziej ryzykowna, a co za tym idzie bardzij stresuje. Wiec zaczalem szukac na nowo networku. Chcialem znalezc taki, ktory mi najbardziej odpowiada; mojej osobowosci, moim oczekiwaniom, i gdzie bede mogl utozsamic sie z produktem i z firma. Poszukiwania te zajely mi 1,5 roku. Byly to doglebne analizy planow marketingowych, firm, lini sponsorowania, i na koncu produktow. Dla mnie nie byl istotny produkt, gdyz wiem, ze wiekszosc firm MLM ma dobre, a nawet b.dobre produkty. Nie wszystkie jednak maja tak dobre plany marketingowe, i sa naprawde stabilnymi firmi, lub maja podstawy takim zostac. Poprzez analize planow marketingowym moglem tez okreslic cele firmy, jej zalozenia i oczekiwania w stosunku do dystrybutorow. Nie interesowaly mnie firmy skoncentrowane na sprzedazy tzn. gdzie sprzedawca jest bardziej wyrozniony niz budujacy siec (w poczatkowej fazie biznesu). Wiedzialem, ze przez sprzedaz nie mozna sobie wybudowac duzego i stabilnego biznesu w MLM. Nie chcialem sie tez na tym koncentrowac, nie chcialem sprzedawac, ale tez nie chcialem miec korzysci z budowy sieci dopiero po paru latach. Znalazlem w koncu taka firme, a mowiac dobitniej, wybralem, wyklasyfikowalem ja sposrod tych, ktore analizowalem. Dziesiaj uwazam, ze dokonalem dobrego wyboru i w wielu przypadkach przekonalem sie, ze rzeczywistosc przekroczyla moje owczesne oczekiwania. Moglbym tak pisac jeszcze dluzej, ale mysle, ze to wystarczy. Odpowiedz Link
justa_79 Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 21.05.07, 10:36 rodzaj i jakość produktu - czy sama mogę go używać. wymagany poziom sprzedaży własnej do otrzymania premii za grupę. warunki i koszty dostawy. jakość obsługi konsultantów. plan marketingowy. Odpowiedz Link
katarinafm Re: DO WSZYSTKICH FORUMOWICZOW 12.06.07, 15:17 produkt - sponsor - system motywacji to trzy czynniki którymi ja się kierowałam....a tak naprawde to moj sponsorem przekonał mnie trwałosćią zapachu :))) Odpowiedz Link