Dodaj do ulubionych

Debet w Kredyt Bank

10.09.02, 21:36
Zastanawia mnie jedna rzecz. Mam konto w Kretyn Bank SA. Oczywiście mogę
skorzystać z debetu, ale żeby z niego skorzystać muszę odwiedzić oddział
banku,
w którym mam rachunek. Czy tak jest w każdym banku?? Może mylę się, ale
wydaje
mi się, że w innych bankach można to zrobić np w bankomacie.
Jak jest z tymi debetami?? Albo z limitem kredytowym. Może mnie ktoś
oświecić??
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Debet w Kredyt Bank IP: *.lnh.md / *.lnh.md.webcache.rcn.net 09.10.02, 03:54
      jesli zrobisz sobie "debet" na koncie wyplacajac z bankomatu wiecej niz ma na
      koncie (niestety w niektorych sieciach da sie to zrobic, rowniez w KB),
      wrzucasz sobie na plecy karne odsetki - nawet 40 prc. poniewaz pozyczylas od
      banku nie pytajac go o zgode - w formie umowy, przekroczylas limit na koncie.
      jesli jednak masz umowe o debet, mozesz brac wiecej pieniedzy niz masz na
      koncie, w granicach ustaonego debetu - debet to tez rodzaj oprocentowanej,
      odnawialnej pozyczki. idz lepiej do banku i podpisz umowe (nie ma podpisu
      elektornicznego - musisz pojawic sie tam osobicie) i bedziesz mic spokoj.
      • Gość: Marek Re: Debet w Kredyt Bank IP: *.chello.pl 14.10.02, 00:04
        Ola napisz w jakich sieciach dokładnie można tak zrobić.
        Z góry dziękuje.
    • Gość: jarek Re: Debet w Kredyt Bank IP: BEBRSPDC* / 62.102.33.* 23.10.02, 21:35
      Stanowczo doradzam zmianę banku jeśli chcesz dostać jakiś kredyt i nie stracić
      kupy czasu i nerwów. Od pierwszego października czekam na rozpatrzenie mojego
      wniosku o kredyt właśnie w tym banku i od dwóch tygodni słyszę tylko jedną
      odpowiedź - za dwa, trzy dni będzie odpowiedź ! Gdybym wiedział, że tak będzie
      nie powierzyłbym swoich pieniędzy na ponad dwa lata temu bankowi ! To po prostu
      lekceważenie klienta - cztery lata temu załatwiałem taki kredyt w PKO BP i
      trwało to dwa dni (po dwóch dniach od złożenia wniosku miałem już pieniądze na
      swoim koncie !). Na dodatek nie musiałem co roku składać nowego wniosku - bank
      automatycznie przedłużył mi okres kredytu na kolejny rok, potem na kolejny...
      Gdybym nie przyjeżdżał do Warszawy nigdy nie zmieniłbym banku - niestety w
      tamtym czasie PKO nie przenosiło rachunków z miasta do miasta - mogłem jedynie
      otworzyć nowe konto, a tamto zlikwidować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka