IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 12:22
Moje zródło dochodu to umowa o prace(na czas niekoreslony, wynagrodzenie
najniższe.).Wiec i pobrane zaliczki niezbyt wysokie. Nie mam co odliczać,zero
remontów itp. czy dostane zwrot zaliczki? od czego to zależy?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: PIT 37 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 14:47
      Dostaniesz, ale nie cala. W koncu istnieje cos takiego, jak kwota wolna od
      podatku.
    • Gość: irex Re: PIT 37 IP: *.toya.net.pl 28.02.06, 20:29
      Nie dostaniesz bo kwota wolna jest uwzgledniana przy obliczaniu zaliczek. Jeżeli
      masz jedno źródło przychodów, to może rozliczyć Cie pracodawca.
      • Gość: Bartek Re: PIT 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:16
        A czy zaliczka pobrana przez płatnika (poz. 37 w PIT 11) to zawsze 19% dochodu?
        (poz. 36) Bo mi się wydaje, że w moim PIT 11 jest błąd. Pozdrawiam i dzięki za
        odpowiedź. Bartek
        • malwis19 Re: PIT 37 02.03.06, 20:26
          Nie zawsze,czasem mniej,czasem więcej.
          • Gość: manitoba Re: PIT 37 IP: *.limes.com.pl 04.03.06, 13:23
            Hej hej,

mam problem, pisalam juz o tym na forum "Praca". Moj na szczescie juz byly
            pracodawca-prywaciarz przyslal mi PITa za zeszly rok. W rubryce "pobrane
            zaliczki na podatek" widnieje kwota 0.00 zl (slownie: ZERO!!!!! :( ). Czy nie
            jest tak, ze kazdy pracodawca, nawet prywatny, ma obowiazek odprowadzac
            zaliczke? Jezeli tak, w jaki sposob moge to od niego wyegzekwowac? Na jakie
            przepisy moge sie powolac? Czy istnieje chocby cien szansy, ze zle wypelnili
            PITa i da sie to zalatwic polubownie? Jezeli to w czyms pomoze, to mialam umowe
            z prawami autorskimi 80%. Czy od tych praw autorskich place podatek z wlasnej
            kieszeni?

Pozdrawiam,
            Manitoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka