IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 22:13
Czy paypal akceptuje jako jedyną lub dodatkową kartę płatniczą do zasilenia konta na przykład "Visa Electron"-powiązana z kontem karta debetowa,nie kredytowa,bez wypukłych nadruków,coś w rodzju karty bankomatowo-sklepowej ?Czy nikt nie wyp... tych pracowników,którzy zamiast zamieścić konkretny regulamin w formie .txt zaczynają od wodolejstwa lawirowania i składania wniosku,a nasz konsultant się skontaktuje ?(O bankach)Wogóle nie widzę w Polsce jakichkolwiek kwot i detali,widać łaska pańska,tylko,że to wydawanie na próźno.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: paypal.pl 19.10.07, 22:38
      Jeżeli sam nie jesteś w stanie określić o jaką kartę ci chodzi (coś w rodzaju),
      jeżeli nie potrafisz przeczytać i zrozumieć prostych, łatwo dostępnych
      informacji, zamieszczonych na stronie do której link ci podałem na innym forum,
      to obawiam się że to nie z pracownikami paypal jest jakiś problem. Setki tysięcy
      ludzi na całym świecie i wielu w Polsce, posługuje się paypalem bez
      najmniejszych problemów. Pomyśl, dlaczego tylko ty masz takie problemy?
      • Gość: b Re: paypal.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 23:41
        jan-w napisał:
        Pomyśl, dlaczego tylko ty masz takie problemy?
        Żyję w Polsce,wsród Polaków,nominalnie.Głosuj sam na dziadów.
        Co do informacji,to przygłupy nie zamieszczają źadnych i jeszcze czarno-źółto-czerwone kułaki się podchichują,koncz się ,lokaju.
        • jan-w Re: paypal.pl 20.10.07, 08:41
          Twoja niezwykle merytoryczna wypowiedź powala na kolana.
    • otreb Re: paypal.pl 22.10.07, 13:18
      Podczepię się pod temat z moim pytaniem. Na stronie PayPal nie jest dla mnie
      dość jasno wytłumaczone.

Osoba z mojej rodziny chce mi przesyłać co jakiś czas z USA dolary. W związku z tym:
      1. Czy oboje musimy założyć konto w PayPal?
      2. Czy osoba z USA może dokonać płatności przelewem bankowym czy tylko kartą?
      3. Czy mogę przelać pieniądze na swoje konto w USD (w Polsce)?
      • jan-w Re: paypal.pl 22.10.07, 15:38
        Ad 1. Z Polski można wysyłać tylko z konta karty kredytowej. Jak jest w USA, nie
        wiem. Oni są trochę zapóźnieni w unowocześnianiu form płatności (przyzwyczaili
        się do starych, sprawdzonych kiedyś metod), więc może tu też mają jakiś inny sposób.
        Ad 2. Tak. Ale to żaden kłopot. Założenie i posiadanie konta jest bezpłatne.
        Trochę bardziej skomplikowane może być zlikwidowanie limitu wypłat. Trzeba kod z
        tytułu zapłaty w karcie kredytowej (pobranie 6,50 zł, zwracane przy pierwszej
        transakcji) wpisać w odpowiednie miejsce w danych konta w Paypal.
        Ad 3. Oczywiście. Przy przelewie poniżej 500 zł, opłata 5 zł.
        Powyżej chyba nic.
        Polecam:
        www.paypal.com/pl/cgi-bin/helpweb?cmd=_help
        • otreb Re: paypal.pl 22.10.07, 21:49
          jan-w napisał:

> Ad 3. Oczywiście. Przy przelewie poniżej 500 zł, opłata 5 zł.

Dzięki za szybką odpowiedź. Mam nadzieję, że się rozumiemy - chciałbym dolary
          przelać na konto dolarowe, bez przeliczania na złotówki.
          • jan-w Re: paypal.pl 22.10.07, 22:11
            Oczywiście. Wszystko jest dokładnie opisane w pomocy na stronie paypal:

Zarządzanie saldami walutowymi
            Aby zarządzać saldami walutowymi, przejdź do części swojego profilu Salda
            walutowe, w której możesz:

* wybrać swoją walutę podstawową,
            * otworzyć lub zamknąć saldo walutowe,
            * przelewać środki między saldami walutowymi.

Środki przelewane z jednego salda walutowego na drugie podlegają przeliczeniu po
            konkurencyjnych kursach wymiany. Aby dowiedzieć się więcej na temat zarządzania
            saldami walutowymi, patrz Często zadawane pytania dotyczące wielu walut w naszym
            Centrum pomocy.

Jak wynika z opisu, dotyczy to również wypłat na bankowe konta walutowe. Nigdy
            tego nie robiłem. Jeśli to dla ciebie bardzo ważne, upewnij się, wysyłając
            e-mail wprost do nich. Po polsku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka