IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:45
Mam to szczęście, że na skutek ostatniej wielkiej fuzji banków, absolutnie
wbrew swojej woli, zostałem klientem nowego banku PekaoSa.
Dziś w końcu udało mi się zalogowac na ich stronie internetowej aby korzystać
z bankowości internetowej.
I tutaj wielkie zaskoczenie.
Bank reklamuje swoją bankowość internetową jako nalepszy, najbezpieczniejszy i
w ogóle najgenialniejszy system tego typu, do którego my, nowi klienci, mamy
zaszczyt zostać podłączonymi.
Ale oni chyba nie widzieli systemu bankowości w BPH, że się tak chwala.
Ten ichni to jakieś dziwne monstrum, w którym trudno się połapać. Przerost
formy nad treścią, a do każdego konta, firmowego i osobistego trzeba wchodzić
z innej strony, używać innych haseł i sposobu logowania. W dotychczasowy BPH
otwierało się tylko odpowiednie zakładki z kontami z tej samej strony...
Niestety, chyba za stary jestem aby się do tego przyzwyczaić.
Chyba raczej będę musiał przyzwyczaić się do nowych numerów kont w innym banku...
Obserwuj wątek
    • optymistyczny2 Re: Pekao24 11.04.08, 16:26
      Od czasu przejęcia mojego oddziału BPH przez PekaoSA obsługa kart
      kredytowych to jakaś tragedia. W systemie internetowym Pekao24 nawet
      przez 2 tygodnie nie widać transakcji realizowanych kartą, nie widać
      wcale transakcji wpłaty środków na kartę, saldo po dokonanej
      operacji nie jest zmniejszane od razu, tylko po nawet kilkunastu
      dniach, nie ma nigdzie informacji o spłacie kwoty minimalnej. W
      efekcie nigdy nie znasz swojego salda dostępnych środków. Na
      infolinii ds. kart nie logujesz się automatycznie do systemu jak w
      BPH oraz innych bankach - podając numer klienta oraz PIN, tylko za
      każdym razem trzeba podawać konsultantowi pełny numer
      karty. "Bezpieczna
      weryfikacja" polega następnie na zadaniu przez konultanta pytania o
      adres, datę urodzenia oraz nazwisko panieńskie matki... Prawdziwy
      XXI wiek. Nawet PIN'u nie można zmienić w bankomacie.... a oni
      jeszcze maja czelność wmawiać, że się długo przygotowaywali do
      fuzji... Niech wreszcie media tym się zajmą, bo my jako pojedynczy
      klienci niczego nie możemy zdziałać.

• Gość: Eko Re: Pekao24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 21:59
        a oni
        > jeszcze maja czelność wmawiać, że się długo przygotowaywali do
        > fuzji... Niech wreszcie media tym się zajmą, bo my jako pojedynczy
        > klienci niczego nie możemy zdziałać.

Najbardziej wkurza mnie to, ze zaoferowali nam przejście do nalepszego systemu
        bankowości internetowej, czy jakoś tak, jak oni nazywają ten swój staroświecki
        portal w swoich listach do byłych klientów BPH.
        Przecież to jest jawna kpina z tych klientów.
        A co do kart kredytowych, to też jestem z tego powodu załamany.
        Spłacam wszystkie zobowiązania i uż mnie tam nie ma.
        Poczyniłem już pierwse rozpoznanie i rozmowy... :)
        • Gość: JJ Re: Pekao24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 11:34
          Mi w wyciągu karty kredytowej za miesiąc w ktorym nastapila migracja
          danych podali informacje, ze mam do splaty 0 zlotych, mimo ze mialem
          prawie pelne zadluzenie nna karcie... :-)))

• krzysztofsf Re: Pekao24 12.04.08, 11:47
            Gość portalu: JJ napisał(a):

> Mi w wyciągu karty kredytowej za miesiąc w ktorym nastapila migracja
            > danych podali informacje, ze mam do splaty 0 zlotych, mimo ze mialem
            > prawie pelne zadluzenie nna karcie... :-)))
            >

Podobno pozniej przychodzi kolejny wyciag juz z kwota do karty wystawionej przez pekalo w miejsce zablokowanej bepehaha do ktorej podsylaja zerowy wyciag. Nie wiem dlaczego nie wkladaja tego do jednej koperty?
            • optymistyczny2 Re: Pekao24 14.04.08, 12:43
              W sobotę 12.04 w godzinach porannych dokonałem płatności kartą
              kredytową Pekao SA (dawniej karta BPH). Do chwili obecnej
              (poniedziałek 14.04 godz. 12:41) środki z transakcji nie są
              zablokowane, a na automatycznej infolinii o saldzie jest udzielana
              informacja, że są to nadal środki dostępne.

Prawdziwy XXI wiek... wiem już z praktyki, że jeszcze kilka dni im
              zajmie żeby te środki zablokować, a kolejne kilka (lub nawet
              klikanaście) zeby operacja była widoczna w internecie w historii
              opracji kartą.
              • krzysztofsf Re: Pekao24 14.04.08, 13:01
                To niezle musza zarabiac na przekroczeniach limitu...
                • optymistyczny2 Re: Pekao24 14.04.08, 13:14
                  oni na wszystkim nieźle zarabiają. Już "nie mogę się doczekać" kiedy
                  zrównają oprocentowanie kart kredytowych z dawnego BPH z kartami
                  PekaoSA....

Przy tej marnej jakości usług jaką obecnie świadczą, to byłby chwyt
                  poniżej pasa.

Obecnie starzy klienci Pekao SA mają oprocentowanie swoich kart
                  kredytowych na poziomie 29,00%, a dawni klienci BPH "tylko" 21,90%.
                  • krzysztofsf Re: Pekao24 14.04.08, 14:16
                    optymistyczny2 napisał:

> oni na wszystkim nieźle zarabiają. Już "nie mogę się doczekać" kiedy
                    > zrównają oprocentowanie kart kredytowych z dawnego BPH z kartami
                    > PekaoSA....
                    >
                    > Przy tej marnej jakości usług jaką obecnie świadczą, to byłby chwyt
                    > poniżej pasa.
                    >
                    > Obecnie starzy klienci Pekao SA mają oprocentowanie swoich kart
                    > kredytowych na poziomie 29,00%, a dawni klienci BPH "tylko" 21,90%.

Nie mozesz przeniesc swojej KK?
                    Jesli sie zadluzasz w karcie, to sprawdz oferte mBanku.
                    • Gość: Janusz Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 16:52
                      pomaszerowałem dziś po kartę identyfikacyjną z numerem do logowania
                      w internecie do mojego dawnego BPH, a dzisiaj zwanego popularnie
                      PEKAES-em i co, i tragedia. W banku czarno od ludzi, którzy wpadli
                      na genialny pomysł i też potrzebują nr. klienta aby się zalogować w
                      systemie PAKAO24 aby dnia 15 dokonać przelewu elektronicznego do ZUS-
                      u.
                      po prostu zmieniam bank na inny np. na PKO BP (INTELIGO) lub
                      Milenium bo do ich kas mam najbliżej.
                      PS.
                      wyrazy współczucia dla pracowników przejętych oddziałów Banku BPH
                      • Gość: Eko Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 22:05
                        Gość portalu: Janusz napisał(a):

> pomaszerowałem dziś po kartę identyfikacyjną z numerem do logowania
                        > w internecie do mojego dawnego BPH, a dzisiaj zwanego popularnie
                        > PEKAES-em i co, i tragedia. W banku czarno od ludzi, którzy wpadli
                        > na genialny pomysł i też potrzebują nr. klienta aby się zalogować w
                        > systemie PAKAO24 aby dnia 15 dokonać przelewu elektronicznego do ZUS-
                        > u.
                        O jakiej karcie identyfikacyjnej piszesz ?
                        Ja loguję się do Pekao24 (konto indywidualne) oraz PekaoFirma24 (czy jakoś tk -
                        konto firmowe) bez żadnych kart identyfikacyjnych, tylko na podstawie hasła i
                        nr. klienta. Do kazdego konta zresztą inne hasło i inny numer :(((((
                        Może chodzi o przelewy?
                        Wykonałem jeden próbny z konta firmowego na prywatne, bez żadnych problemów i
                        żadnych kart identyfikacyjnych.
                        Da ZUSi US jeszcze nie próbowałem, mam nadzieję że też będzie bez problemów...
                        Ale jeszcze raz zapytam: po co ta karta identyfikacyjna ???
                        • Gość: MM Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:38
                          Karta identyfikacyjna to taki dziwny twór używany tylko w Pekao SA.
                          W innych bankach legitymujesz się w okienku w oddziale swoim dowodem
                          osobistym albo kartą do bankomatu, a Pekao SA utrudnia życie
                          klientom zmuszając ich do noszenia w porfelu kolejnego "badziewnego"
                          plastiku o nazwie Identyfikacyjna Karta Magnatyczna IKM. Bez tej
                          karty identyfikacyjnej, do ktorej oczywiscie jest oddzielny PIN (i
                          nie mozna go zmienic) nic w oddziale nie zalatwisz, bo Pracownicy
                          nie znajdą klienta w tym swoim siermieznym systemie. Niech Gazeta
                          Wyborcza zapyta pracownikow odzialow dawnego BPH przejetych przez
                          Pekao SA co myslą o tym "cudzie techniki".:-))) A to oczywiscie
                          wszystko "w trosce o klienta, fuzja przygotowana super, same nowosci
                          i usprawnienia..." I ciagle cos nie dziala, obsluga karty kredytowej
                          w Pekao24 to jakas atrapa... mozna co najwyzej sprawdzajc saldo
                          dostepnych srodkow dowiedziec, jakie na pewno ono nie jest w danej
                          chwili... bo zablokowanie dostepnych srodkow zajmuje bankowi od
                          kilku dokilkunastu dni, a zobaczenie zrealizowanej transakcji w
                          historii operacji to kolejne dni... Operacje wplaty na karcie widac
                          dopiero na wyciagu, bo w Pekao24 w ogole ich nie ma... ale
                          oczywiscie nigdzie nie znajdziecie informacji, ze akurat te
                          transakcje nie sa tam wyszczegolniane. No i rozne "niespodzianki"
                          sie zdarzaja, czego nigdy dotad nie bylo w BPH - np.dzisiaj nie
                          mozna w ogole dokonac w Pekao24 ani za posrednictwem telefonicznego
                          konsultanta przelewu srodkow z karty kredytowej na konto osobiste,
                          ot "taka maleńka awaria systemu". Niby na poczatku wygladalo, ze
                          operacja sie udala, a potem widac ze przelew zostal odrzucony, mimo
                          ze srodki byly dostepne. Dopiero czwarty rozmowca na infolinii wpadl
                          na pomysl, ze moze ten problem trzeba by zglosic do informatykow...
                          a inni tylko dziwili sie, ze nie wiedza co sie dzieje... Co ciekawe,
                          ja w Pekao24 widze, ze przelew jest odrzucony, a konsultant, ktory
                          powinien widziec wiecej uparcie twierdzi ze transakcja jest caly
                          czas w trakcie realizacji i jest czas na jej zrealizowanie do 21.04.
                          Przelew z karty na konto w tym samym banku za
                          posrednictwem "nowoczesnego" systemu Pekao24 ma trwac 3 dni
                          robocze :-)))
                          Zapytalem konsultanta ile kosztuje przelew realizowany przez
                          telefon, a on mi na to, ze tyle samo co w BPH. Ja to wiem, bo bank
                          obiecal ze nie zmieni warunkow, ale akurat nie pamietalem ile taka
                          operacja kosztowala w BPH dlatego spytalem.A tu sie okazuje, ze to
                          bylo klopotliwe pytanie, jakbym pytal o cos mega-skomplikowanego.
                          Cchcialoby sie zeby pracownicy infolinii znali podstawowe informacje
                          na temat mojego konta i cennika uslug, bo w koncu od kilku miesiecy
                          jestem w Pekao SA i chce byc traktowany jak normalny klient, a nie
                          ciagle slyszec o migracji.
                          • krzysztofsf Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! 16.04.08, 21:06
                            >w koncu od kilku miesiecy
                            > jestem w Pekao SA i chce byc traktowany jak normalny klient, a nie
                            > ciagle slyszec o migracji.

Jestes gnoju, szmato i petencie, traktowany jak kazdy normalny klient pekalo, to o co ci chodzi ;)
                            Ja ucieklem (mam nadzieje, ze nie obrazasz sie za powyzsza przenosnie) przed fuzja do malego BPH, a teraz niestety i z niego rezygnuje, bo system fajny, ale ceny zbyt wysokie - liczylem, ze gdy oddziela definitywnei male BPH, to wprowadza w nim cos w rodzaju Sezam Direct, jak w Citi czy ING. Nie wprowadzaja.....
                          • optymistyczny2 Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! 17.04.08, 10:27
                            Przelewy z karty kredytowej Pekao SA na konto w Pekao SA nadal nie
                            działają!!! Zero informacji w tej sprawie na stronie banku.
                            • Gość: Janusz Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 11:05
                              co do tej karty identyfikacyjnej to potrzebna mi była aby złożyć
                              przelewy do ZUS, bo oczywiście nie miałem rzadnych kodów dostępowych
                              do internetu, bo zostały wysłane na mój stary adres, który widniał
                              od 20lat w ich systemach w ywystemie PEKAESU (klientem nie jestem
                              już od 19 lat), a nie BPH-u. Firmowy rachunek niech sobie wsadzą
                              w ........... założyłem w mBanku i ROR-a też. Dziś dostałem kod CIS
                              i dzwonili a bym ustalił sobie kod SMS i ku memu zadowoleniu
                              odpaliłem PEKAO24 :).
                              Jako szczęśliwy posiadacz dostępu do wszystkich moich kont z byłebo
                              BPH zaczołem je przeglądać:
                              1) zmiana limitu dziennego - 1 sms
                              2) zmiana limitu miesięcznego - 2 sms (będzie jeszcze dodatkowa
                              weryfikacja telefoniczna, po co?)
                              3) zmiana adresu tego z przed 20lat, a zmieniałem go wczoraj w
                              oddziale - 3 sms
                              4) nowy adres mail - 4 sms
                              5) przelew do US - 5 sms
                              6) przelew do EFL - 6 sms

wszystko to w 10 min, a ciekawy jestem kto zapłaci za te sms-y :)
                              • Gość: MP Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! IP: 198.155.189.* 17.04.08, 13:49
                                Ilosci papieru marnowanego na wydruki roznych wyciagow i zestawien
                                wysylanych przez pekao do klientow, np. co 10 dni- tak jak uplywa
                                termin lokaty elektronicznej(!), sa po prostu przerazajace.

Inny problem - mialem rachunek brokerski w BM BPH - zostal
                                przeniesiony do biura maklerskiego pekao bez historii transakcji za
                                2007 rok, wiec musze wierzyc na slowo, ze podatek wyliczony przez
                                nich jest prawidlowy, albo zaplacic 40 PLN za historie transakcji,
                                ktora otrzymam poczta po kilku tygodniach - ale to chyba temat na
                                forum gieldowe.

• optymistyczny2 Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! 18.04.08, 10:01
                              Do tej pory w systemie Pekao24 nie działa możliwość przelewu środków
                              z karty kredytowej na konto. Musiałem pobiec do bankomatu i czeka
                              mnie prowizja w wysokości 4% wypłaty z karty kredytowej, za to że
                              bank nie jest w stanie naprawić tego problemu!!! Oczywiście nadal
                              nikt nic nie wie... Przy przelewie opłata byłaby dużo niższa niż w
                              przypadku wypłaty z bankomatu.
                              • optymistyczny2 Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! 18.04.08, 10:16
                                jeszcze apropos wypłaty w bakomacie środków z karty kredytowej.

Wczoraj w bakomacie Pekao SA (był to bankomat należący do Pekao SA
                                od dawna, a nie do przejmowanego BPH) wypłaciłem gotówkę z karty
                                kredytowej Pekao SA. Dzisiaj nadal ta kwota nie jest zdjęta z salda,
                                już nie wspominając o tym, że oczywiście operacji też nie widać. I
                                zaznaczam, że to wszystko było robione w sieci Pekao SA, więc to
                                tylko świadczy jak im to wszystko działa...!!! W swojej własnej
                                sieci bankomatów nie mogą się połapać i nie są w stanie zablokować
                                wypłacanej kwoty!!! Już się nawet nie złoszczę, po prostu bawi mnie
                                ta cała indolencja.
                                • krzysztofsf Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! 18.04.08, 10:54
                                  optymistyczny2 napisał:

> jeszcze apropos wypłaty w bakomacie środków z karty kredytowej.
                                  >
                                  > Wczoraj w bakomacie Pekao SA (był to bankomat należący do Pekao SA
                                  > od dawna, a nie do przejmowanego BPH) wypłaciłem gotówkę z karty
                                  > kredytowej Pekao SA. Dzisiaj nadal ta kwota nie jest zdjęta z salda,
                                  > już nie wspominając o tym, że oczywiście operacji też nie widać. I
                                  > zaznaczam, że to wszystko było robione w sieci Pekao SA, więc to
                                  > tylko świadczy jak im to wszystko działa...!!! W swojej własnej
                                  > sieci bankomatów nie mogą się połapać i nie są w stanie zablokować
                                  > wypłacanej kwoty!!! Już się nawet nie złoszczę, po prostu bawi mnie
                                  > ta cała indolencja.

Dziesiec lat temu, gdy jeszcze mialem u nich konto, dzieki temu z wywieszonym jezorem lecialem wplacic pieniadze do oddzialu, gdy okazalo sie, ze wyjalem z bankomatu wiecej niz dostepne srodki na ten dzien.
                                  Konsekwentnie trzymaja sie sprawdzonych rozwiazan dzieki ktorym zarabiaja na karach.
                                  • krzysztofsf Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! 18.04.08, 10:55
                                    Ja pislaem o koncie i karcie debetowej, tak przy okazji.
                                • optymistyczny2 Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! 20.04.08, 16:56
                                  20.04 o godz. 17.00 środki nadal nie są zablokowane na karcie, a
                                  wyplata nastąpila w bankomacie Pekao SA w dniu 17.04 o godz. 17.00
                                  ha ha ha....
                          • Gość: sigi_49@onet.eu Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! IP: *.eranet.pl 16.07.08, 21:03
                            bom ktoś znowu komuś nabił kabzę, to coś podobnego jak w PZU (może i
                            ta sama franca) a my ponosimy tego skutki i nadmiar andrealiny.
                            Problem polega na tym jak z przemysłem paliwowym - logika, podzielić
                            na podgrupy gdzie łatwiej będzie coś pochować. PKO to taka piramida
                            istniejąca za komuny. potworzyła filie żeby obsadzić kolesiów i
                            zrobić niby konkurencję. A tak naprawdę to powinni nam wytatuować
                            numerki jak w obozach ale to chyba za drogi geszeft. łatwiejsze było
                            dać ludziom komórki bo tu prznajmniej mają nad nami kontrolę gdzie
                            przebywamy, troszkę podsłuchają, a co udowodnisz im to. Popieram Cię
                            facet że obsługa to badziewie robiące z nas natrętów. Przepraszam
                            Cię kolego ale dalej nie będę pisał bo już podnośi mi się ciśnienie.
                            życzę Ci wytrwałości, ja niestety zmieniłem na inny Bank ale tam
                            trochę lepiej tylko działa internet "i tylko mam trochę z tego na
                            uspokojenie
                          • Gość: ed Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! IP: *.strazgraniczna.pl 09.11.08, 15:23
                            w całej rozciągłości potwierdzam to badziewie. Jaja z obsługi
                            klienta.
                          • Gość: macjusz1 Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! IP: *.chello.pl 04.01.09, 15:19
                            narzekać łatwo. Proszę się zastanowić o ilości wyłudzeń w Pekao a w innych
                            bankach które nie maja np badziewnej karty IKM
                          • Gość: zadowolony klient Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! IP: *.netia.citysat.com.pl 04.01.09, 22:43
                            Bank jest OK jestem już w nim baardzo długo i jeszcze z niczym nie miałem
                            problemu, jak ktoś woli inny bank może się przenieść, sajonara :))
                          • Gość: max Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! IP: *.chello.pl 25.01.09, 13:35
                            nie chwalę trgo banku ale pisz prawdę. już od około 1,5 roku nie
                            działa moja IKM. Nie było przypadku ażebym z tego powodu nie mógł
                            coś załatwic w Banku. posługuje sie dowodem osobistym.
                          • Gość: recenzent Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! IP: *.multi-play.net.pl 09.04.09, 18:09
                            Głąbie jak się nauczysz poprawnie pisać wypowiedzi na komputerze to
                            wtedy zapraszam na fora.
                          • Gość: letnia kasia Re: Pekao24 - TragediA ! ! ! IP: 94.72.126.* 04.05.09, 14:06
                            NIEPRAWDA!!! ze jesli cos zalatwiasz w Banku PEKAO i nie masz
                            IDENTYFIKACYJNEJ KARTY MAGNETYCZNEJ to nic nie zalatwisz.Ja jej non
                            stop zapominam,albo gdzies mi sie tam podzieje w torebce i mowie
                            Pani w okienku,ze zapomnialam i podaje dowod osobisty..Babka zada mi
                            jakies dodatkowe pytanie i zalatwie wszystko bez zadnych problemow..

Moze u Ciebie MM Bank PEKAO SA tak funkcjonuje..
                • Gość: marco Re: Pekao24 IP: *.proton.net.pl 21.12.08, 11:50
                  To jeden z najgłupszych panków pobrali mi 2 razy za wznowienie karty kredytowej.złożyłem reklamacje do dzis nie mam pieniędzy w obsłudze powiadziano mie ze reklamacje rozpatruja do 200dni.na dodatek
                  karta nie jest aktywna przy opłatach przez internet.
                  wypisuje sie z tego badziwa.
            • Gość: exklient W Millennium jeszcze gorzej ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 12:21
              Tam spłacisz wszystko, a w następnym wyciągu masz np. 55 gr
              zadłużenia + 13 zł opłaty za nieterminową spłatę. Płać i dopiero
              później reklamuj. Czas załatwienia reklamacji praktycznie
              nieograniczony dla banku !
    • chris1970 Re: Pekao24 18.04.08, 00:45
      Złóż wniosek o ujednolicenie numerów CIS. Będziesz logował się na
      jeden numer i jednym hasłem.
      Zamiast wylewać żółć, może warto było kogoś w banku zapytać o pomoc
      w rozwiązaniu problemu?
      • Gość: Janusz Re: Pekao24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 08:48
        To połowiczny sukces bo z konta osobistego chcąc przejść na firmowe
        muszę się wylogować i zalogować na "firmówkach"
        • optymistyczny2 Pekao24Przelew 18.04.08, 10:08
          Śmieszy mnie reklamowanie przez bank usługi Pekao24Przelew. Chwalą
          się nią, jakby to było coś nowatorskiego. Wszystkie większe banki
          już to mają, jak, np. BZWBK, BPH czy mbank.

"Fachowcy" z Pekao SA chyba nie zdają sobie sprawy, że aby usługa
          cieszyła się powodzeniem, muszą stworzyć możliwość skorzystania z
          niej na najbardziej popularnych stronach, jak np. LOT, PKP,
          rezerwacje hoteli itp, a nie jakieś niszowe "Spółdzielnie
          Woreczek"...
          No i znowu oczywiście "sukces" i chwalenie się jaka to wypasione
          udogodnienie, tylko gdzie nie sprawdzam, to niestety nie ma tam
          Pekao24Przelew. Niech Pan Bielecki, skoro już dostaje takie nagrody
          za wspaniałe zarządzanie, czasami sprawdza co wyczyniają jego ludzie
          i jak to wszystko "świetnie" działa...
    • miga12 Re: Pekao24 20.04.08, 16:39
      a ja nie mogę się dowiedzieć dlaczego kartą kredytową nie mogę
      zapłacić w internecie. dzwoniłam na infolinię środki na karcie są,
      karta nie jest zablokowana i pani mi powiedziała, że u niej jest
      wszystko w porządku. Próbowałam płacić w 3 miejscach. Brak akceptacji
      przez bank. Co może być przyczyną? kartę dostałam zamiast karty
      BPH-u.
      • optymistyczny2 Re: Pekao24 20.04.08, 17:05
        Myslę ze maja jakąs awarię i nie panują nad tym, tylko nie chcą się
        przyznać... Ja od srody nie moglem zrobic przelewu z karty i dopiero
        w sobotę zadzwnonili do mnie ze juz jest OK. Szybko dzialają, jako
        największy bank w Polsce, nieprawdaz? :-))) Do tej pory też nie
        sciągneli mi srodkow z karty, ktore pobralem w ich bankomacie w
        czwartek 17,04. Postanowilem, ze poczekam jeszcze do zakonczenia
        fuzji i jezeli nadal będzie taka siermięga, to baj baj i juz mnie
        tam nie ma. Porownywalem sobie ine banki: np. Millennium, mbank, ING
        i naprawdę nie mam najmniejszego powodu, zeby godzic się na wysokie
        oplaty i prowizje przy tak niskim poziomie uslug. Np. w mbanku mozna
        przeniesc kartę kredytową z zadluzeniem,to samo z kontem. A tutaj,to
        tylko mozna nieraz dostac ataku smiechu. Pewnego razu poprosilem
        inną osobę, aby wplacila mi w oddziale srodki na rachunek mojej
        karty kredytowej. Podalem swoje dane adresowe oraz numer rachunku
        oraz na wszelki wypadek numer karty. W oddziale okazalo sie, ze Pani
        w okienku musi miec jeszcze numer PESEL posiadacza rachunku :-)))
        Ręce opadają, dopiero po ostrej awanturze udalo sie wplacic
        pieniądze... czyli jednak mozna bylo... Tak to u nich wszystko
        dziala :-)
      • Gość: ABeCe Re: Pekao24 IP: *.chello.pl 27.04.08, 13:42
        Ta karta nie zaplacisz. Zwroc uwage, ze pekao zamiast wypuklych kart, ktore
        posiadali klienci BPH dal karty plaskie, ktore w wiekszosci przypadkow nie sa
        przyjmowane przy platnosciach internetowych.

Rozwiazaniem jest wystapienie o wypukla karte ale:
        1) dostajesz rowniez nowy numer konta do karty
        2) musisz ze swojego ROR przelewac na nia srodki
        3) nie masz wgladu do jej stanu przez internet (tylko telefonicznie)

Najlepsze rozwiazanie:
        - zmienic bank (znam ludzi, ktorzy wrocili do BPH i ciesza sie w pelni fachowa
        obsluga klienta i nie sa zmuszeni oczekiwac po 2-3 godziny (mi sie to udalo) na
        polaczenie z konsultantem).

• krzysztofsf Re: Pekao24 27.04.08, 14:08
          Gość portalu: ABeCe napisał(a):

> Ta karta nie zaplacisz. Zwroc uwage, ze pekao zamiast wypuklych kart, ktore
          > posiadali klienci BPH dal karty plaskie, ktore w wiekszosci przypadkow nie sa
          > przyjmowane przy platnosciach internetowych.
          >

Czy nie jest to kolejne zlamanie zobowiazan pekalo do tego, ze klienci beda posiadali te same uslugi, ktore mieli w BPH?
          Zwlaszcza, ze takie karty znacznie roznia sie cena i w BPH i w pekalo.
        • Gość: gość Re: Pekao24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 15:52
          a ja spokojnie czekam już ponad tydzień na zmiane telefonu w Pekao24
          • Gość: domino Re: Pekao24 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.08, 14:11
            Kto mi powie co za kod sms mam wpisać bo ja w bph zadnych kodów nie
            miałam tylko hasło zapisane w kompie sobie pobierałam, zupełnie
            zdurniałam. Nie mogę rzadnego przelewu wykonać
    • Gość: anna Re: Pekao24 IP: *.csk.pl 14.11.08, 20:58
      Mojej przygody z PKO SA na razie chyba nikt nie przebije..5 lat temu
      zamknęłam u nich konto i pierwszą korespondencję dostałam teraz z
      żadaniem spłaty zadłużenia, bo inaczej...karty mi zablokują..Więc
      uwaga!!! niby zamykacie konto..a opłaty lecą..I oczywiście nikt nic
      nie wie...Byli tacy gorliwi, ze skierowali sprawę do firmy
      windykacyjnej...
    • Gość: koala Re: Pekao24 IP: 77.236.0.* 21.11.08, 16:56
      Zgadzam sie Pekao24 to dramat,a ta karta by zalatwic co kolwiek to
      całkowity idiotyzm ,mysle o zmianie banku i tyle.
      • Gość: mmm Re: Pekao24 IP: 212.244.241.* 26.11.08, 07:51
        Uciekłem od nich, miarka sie przebrała...wytrzymałem idiotyczne
        mydlenie oczu "fuzją", wcielanie na siłę...bolszewickie metody
        wprowadzania zmian...miarka sie przebrała w momencie, kiedy po raz
        trzeci przez 2 dni nie miałem dostępu do swoich środków w banku PKO
        SA...Bankomaty nieczynne w całym mieście a na dowód w kasie odmowa
        wypłaty...Trzeba przecież było wziąć urlop i jechać po kartę do
        odziału macierzystego....bo nie można tego załatwić
        korespondencyjnie. W końcu to najważniejsza karta na świecie i żadna
        kredytowa ani debetowa się do niej nie umywa...nie można jej tak po
        prostu WYSŁAĆ POCZTĄ...PKO SA to wstyd i hańba!!!
    • Gość: hi Re: Pekao24 IP: 195.90.102.* 10.12.08, 20:06
      wystarczy wszystko przeczytac i jasne jest jak tak was boli bycie w
      tym banku to nikt nie trzyma klienta na sile droga wolna a wybor...
      • Gość: marek Re: Pekao24 IP: *.proton.net.pl 17.01.09, 13:25
        dupa lala.ja byłem w BPH i bez mojej zgody.była fuzja.skor jest fuzja powinno
        być wszystko tak jak i w bph.tam miałem mpożliwośc płacenia z obu kart
        • Gość: Michał Re: Pekao24 IP: 77.236.0.* 18.01.09, 17:30
          To że BePeH ie powiadomił swoich klientów - o tym że z dniem 1.01.2008 zostaną
          klientami PEKAO S.A., w wyniku fuzji tych banków - to nie znaczy że teraz winą
          należy obarczyć PEKAO. Skoro BPH zawalił, to BPH powinien obrywać cięgi. Życie
          pokazuje jednak to, iż większość uważa że to wina PEKAO, i Bogu ducha winnych
          ludzi którzy tam pracują, którzy teraz wysłuchują teksty w stylu "na siłę mnie
          przenieśliście" itp. Ludzie - BPH nie był idealny, a to iż was nie powiadomił to
          już sprawa i wina samego BPHu. Poza tym jeszcze jakieś oddziały ma, więc zawsze
          możecie wrócić.
          • Gość: ola Re: Pekao24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 19:22
            BPH powiadomił przed fuzja o możliwożci pozostania w BPH, można bylo złozyć oświadczenie. Ja tak zrobiłam i nie było żadnych problemów.
            • paul-usss Re: Pekao24 12.02.09, 12:08
              Mam pytanie, Czy można robić normalne przelewy przez internet w banku pekao24?
              nie widzę tej opcji na stronce. Jeśli tak to niech ktoś mnie pokieruje.
              • Gość: aktywny Re: Pekao24 IP: *.150.172.2.csa-net.pl 28.03.09, 17:37
                Można, tylko najpierw trzeba aktywować tę funkcję w siedzibie banku
              • Gość: Michał Re: Pekao24 IP: 77.236.1.* 09.04.09, 22:59
                Należy zamówić Kartę Kodów jednorazowych przy pomocy konsultanta (trzeba mieć
                numer klienta i PIN) - pod bezpłatnym numerem 0800-380-380, a później kartę
                aktywować - też za pośrednictwem konsultanta - kolejne można już w samym
                serwisie internetowym aktywować :)
          • kilovolt Re: Pekao24 14.02.09, 12:20
            Zawalił to dawny BPH, który obecnie jest bankiem Pekao. Zatem jak
            najbardziej należy za to obarczać winą Pekao, a napewno te oddziały
            byłego BPH które teraz są w Pekao. A obecny BPH nie m akurat z tym
            nic wspólnego. Ludzie pracujący wówczas w BPH celowo nie informowali
            o tym dlatego, że chcieli wziąć ze sobą jak najwięcej klientów do
            Pekao i obecnie właśnie w Pekao pracują. Zatem pretensje kierowane
            są we właściwą stronę.
    • Gość: sim Re: Pekao24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 11:40
      dlatego ja, moja firma i wszystkie osoby związane na siłę z pekao
      sa, konta osobiste i firmowe, od stycznia 2009 jesteśmy w bph z
      powrotem, co prawda szykuje się fuzja z GE ale może bedzie lepiej.
    • Gość: wilk Re: Pekao24 IP: *.man.olsztyn.pl 05.06.13, 14:43
      Najbardziej popie...ny bank w historii ludzkości!!!
    • Gość: Mariusz Re: Pekao24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 14:31
      ja mam konto ROR w PEKAO i oprocentowanie jest tam niskie 0,1% - muszę zmienić bank
      • ktosia321 Re: Pekao24 20.01.14, 09:19
        Miałam konto w tym banku i niczym nie potrafili mnie zachęcić do pozostania ich klientem. Brak korzystnych lokat, bank zacofany, opłaty z kosmosu i za wszystko co możliwe, - za konto, za karty płatnicze, za przelewy internetowe itp., platforma www mocno do tyłu. W dzisiejszych czasach jest tyle konkurencyjnych banków z atrakcyjnymi ofertami, że nie warto trzymać pieniędzy w PKO S.A. Uciekaj ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka