agateka 27.07.06, 05:48 www.ipe.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1631&sid=c6d5d39749cfb5df2dc758ae572a494d Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 Re: Nowy NETWORK magazyn 27.07.06, 14:34 agateka napisała: > www.ipe.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1631&sid=c6d5d39749cfb5df2dc758ae572a494d > > Sława! Pismo znam z netu. Do tej pory nie zachwycali ani poziomem merytorycznym ani rzetelnoscia, ale moze robia postepy? Znalazlem coś takiego pozytywnego, co warto podac dalej: www.networkmagazyn.pl/news/innoflex_20060531_02.html Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
agateka Re: Nowy NETWORK magazyn 27.07.06, 19:14 Dobre, ale wiesz, na www dają tylko zajawki. Wersja drukowana jest ciekawsza. Np. wypowiada się wielu liderów z firm. które należą do PSSB : ) aga Odpowiedz Link
ignorant11 Gdybym był wydawca... 28.07.06, 01:45 agateka napisała: > Dobre, ale wiesz, na www dają tylko zajawki. Wersja drukowana jest ciekawsza. > Np. wypowiada się wielu liderów z firm. które należą do PSSB : ) > aga Sława! To zajawki [piosalby pisałbym w necie zachecajace, ale ci PT panowie najwyzraxniej przecenili swoja sile oddzi9aływania... A to jest podstawowy blad marketingowca. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
agateka Re: Gdybym był wydawca... 28.07.06, 05:54 No cóż, chyba jednak te zajawki są nieco lepsze niż "całe" teksty na stronie PSSB : ) aga Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Gdybym był wydawca... 28.07.06, 19:07 agateka napisała: > No cóż, chyba jednak te zajawki są nieco lepsze niż "całe" teksty na stronie > PSSB : ) > aga Sława! Oczywiscie,że nie! NO chyba,że ktos lubi wiadomosci wyssane z palca i przeciwstawia je powaznym analizom... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
agateka Re: Gdybym był wydawca... 28.07.06, 20:22 E, tak to można się frustrować, na każdą gazetę, kiedy się jej nie lubi. Jak na przykład nasz prezydent. Kilka gazet napisało o nim prawdę i teraz mówi, że wszystkie gazety piszą nie prawdę. Podaj konkrety, gdzie Nm publikuje wiadomości wyssane z palca? aga Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Gdybym był wydawca... 29.07.06, 00:09 agateka napisała: > E, tak to można się frustrować, na każdą gazetę, kiedy się jej nie lubi. Jak na > > przykład nasz prezydent. Kilka gazet napisało o nim prawdę i teraz mówi, że > wszystkie gazety piszą nie prawdę. Podaj konkrety, gdzie Nm publikuje > wiadomości wyssane z palca? > aga Sława! Ja sie nie frustruje ale raczej Ty. Frustruja sie równiez autorzy tego pisma gdy atakuja rzetelne raporty PSSB. O niskiej wiarogodnosci tego magazynu pisałem wielokrotnie, wiec nie mam zamiaru powtarzac sie. Szczególnie,że do Ciebie argumenty i tak nie docieraja... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
agateka Re: Gdybym był wydawca... 29.07.06, 09:20 No wiesz, gdyby Twoje argumenty były uzasadnione, to na pewno by do mnie docierały!!! Nie mam klapek na oczach, jestem otwarta na odmienne poglądy i przyjmuje do wiadomości wszelkie argumenty. Jeśli ktoś mnie przekona do swojej racji, to go grzecznie przepraszam i się z nim zgadzam. A według mnie, w komentowanym przez Ciebie tekście, redakcja nie zaatakowała raportu, tylko skomentowała komentarz PSSB do tego raportu : ) To na pewno nie jest atak, każdy ma prawo komentować poczynania innych. Tym bardziej, że w Nm czytałam wiele informacji pozytywnych o PSSB, wiele ciekawych artykułów i wypowiedzi Twoich znajomych, z Oriflame, Avon, FLPP. Tak, że nie ma tutaj mowy o jakimkolwiek ataku. Sucha ocena faktów. aga Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Gdybym był wydawca... 29.07.06, 12:21 Sława! Ja już sie wypowiedziałem nt tego pisma. Ja prawie wcale nie kupuje gazet, bo czytam co najciekwasze w necie. A to wydawnictwo nie przekonało mnie próbkami netowymi, ani trescia ani poziomem merytorycznym. Zawiera jedynie gloryfikacje firm, o których mało kto slyszal i ataki na firmy nadajace ton DS i MLM. Zreszta jak powiedziałem nie zamierzam sie powtarzać ciagle tego samego, a TY z uporem gdonym lepszej sprawy bębnisz ciagle to samo. Zmień mantrę, bo to juz nudne. A Twoje i tego pisma ataki na PSSB są calkowicie nieuzadnione i klamliwe. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
agateka Re: Gdybym był wydawca... 29.07.06, 15:48 W którym miejscu są nieuzasadnione i kłamliwe? aga Odpowiedz Link
jkw2 Re: Gdybym był wydawca... 29.07.06, 16:10 Od dluzszego czasu toczy sie tu powtarzajaca sie w roznych watkach, dyskusja o wyzszosci PSSB nad MAgazynem i odwrotnie lub inaczej ktore firmy lepsze te co naleza czy te co nie naleza. Co ma piernik do wiatraka? Zgodze sie co do jednego artykul o ktorym mowa nie jest bezstronny i to jest widoczne.KOnkurencja miedzy firmami istnieje i nie wszyscy sie lubia. SA to dwie zupelmie odrebne rzeczy PSSB jest stowarzyszenieniem zawiazanym przez kilka firm i przynaleznosc do niego swiadczy o podporzadkowaniu sie przez te firmy pewnym zasadom rynku. Bardzo dobrze bo jest tam pewien wzorzec gwarantujacy uczciwosc. Magazyn jest pismem komercyjnym, ktory pisze na temat marketingu sieciowego. Ja osobiscie moge go traktowac jako ciekawostke, ci natomiast ktorym firmy lub inne dzialajace przy firmach organizacje nie zapewniaja szkolen na odpowiednim poziomie szukaja tam wiedzy dla wlasnej dzialalnosci. I bardzo dobrze moze byc im pomocny. Czy przynaleznosc lub sympatyzowanie z jedna lub druga strona daje wymierne korzysci, trudno to powiedziec. Ile osob dzialajacych w mlm wie co to jest PSSB lub Network Magazyn pewnie nic nie znaczca garstka. Ani jedno ani drugie nie ma bezposredniego wplywu na pieniadze ktore zarabiamy. Mysle ze prawda tu lezy jak zwykle po srodku i jakies spory czy klotnie nie maja sensu. Odpowiedz Link
ignorant11 Ogólnie zgoda, ale gwoli uzupełnienia 29.07.06, 16:59 Sława! Rzecz w tym,że PSSB nie zajmuje sie publicystyka, a biuletyn opisuje tylko fakty i zjawiska dobrze udokumentowane. PSSB ma ogromny wpływ na stan rynku, bo przeciez zawiazaly go czołowe firmy, ktore kontroluja rynek DS i MLM w POlsce i to az w 95%. Tym firmom zalezy na dobrym wizerunki branzy, dlatego podpisały KODEKS. STwoarzyszenie jest otwarte dla wszystkich uczciwych firm, ktore sa w stanie zagwarnatowac cywilizowany standart DS i MLM. NAtomiast poza nim sa firmy, ktore nie akceptuja KODEKSU lub tez nie sa w stanie spełnic postanowień w nim zawartych. Wstapienie do PSSB wymaga okresu kandydackiego, w ktorym kandydat jest nadzorowany przez władze PSSB. Równiez stali czlonkowie PSSB podlegaja obserwcji. To jest praktycznie caly rynek DS i MLM. Przynaleznosc do PSSB nie jest obowiazkowa, wiec poza nim pozostaja slabe firmy. Natomiast omawiany magazyn jest zalozony przez ludzi blizej nie znanych i ma bardzo słaba kadre. Stad w tresci pisma dominuja przedruki z prasy i ksiazek, ktore mozemy znaleźc w ksiegarniach. Pismo wyraźnie nie wzbudziło szacunku w trzonie liderów mlm i DS stad dominuja artykuly bardzo watpliwej jakosci i stad próby atakowania i zniesławiania PSSB. Widac,że KODEKS jest sola w oku tych firm, które sobie i radza. Stad proby podwazania wiarogodnosci PSSB jak rowniez te gołosłowne ataki na tresci zamieszczane w biuletynie PSSB. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
agateka Re: Ogólnie zgoda, ale gwoli uzupełnienia 29.07.06, 17:40 Jak zwykle masz rację : ) aga Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Ogólnie zgoda, ale gwoli uzupełnienia 29.07.06, 18:06 agateka napisała: > Jak zwykle masz rację : ) > aga Sława! Jezeli to Twoja nowa matra.., to bardzo mi sie podoba)) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
agateka Re: Ogólnie zgoda, ale gwoli uzupełnienia 31.07.06, 00:07 Co to jest matra? aga Odpowiedz Link