Dodaj do ulubionych

Doradca finansowy - szukam

IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 29.09.03, 10:01
Jak w tytule.
Chcę zaciągnąć kredyt hipoteczny.
Kwota kredytu około 100.000,00 zł (w PLN lub równowartość w CHF).
Banki, które biorę pod uwagę: BPH, Multibank, PKO BP (może to się zmienić).
Doradca taki powinien mieć dużą siłę przebicia w banku.
Wiem, że skuteczny doradca może wynegocjować obniżenie oprocentowania
udzielanego przez bank kredytu (ew. obniżenie innych kosztów związanych z
kredytem). Mieszkam we Wrocławiu.

Sprawa dosyć pilna.

Pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuba15 Re: Doradca finansowy - szukam IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 29.09.03, 16:00
      Nikt nic nie wie ?
    • Gość: CHFy? Re: Doradca finansowy - szukam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.03, 22:47
      Jeśli masz wytypowane banki to w czym problem? Oprocentowanie kredytu nie
      zależy od doradcy w banku tylko od tzw tabeli opłat i prowizji - oficjalnych
      stawek banku. Co najwyżej możesz negocjować prowizję banku czyli np. z 2% zejść
      na 1%. Takie decyzje są czasami nawet poza dyrektorami oddziałów. Możesz
      ewentualnie szukać jakiegoś opiekuna produktu lub specjalisty od kredytów
      hipotecznych bo tacy mają większe możliwości manipulowania prowizją. Polega to
      na tym, że jeżeli są targi budowlane i bank się tam wystawia z kredytem to
      każdy kto złoży wniosek na targach ma właśnie obniżoną prowizję. Tym zajmują
      się opiekunowie produktu. Jest to niestety jednorazowa opłat a nie
      oprocentowanie całego kredytu. A tak swoja drogą to dlaczego maja być to CHFy?
      Akurat dzisiaj opłaca się Euro lub nawet dolar bo kursy są wysokie. Zaleznośc
      jest taka, że CHF ma kurs odwrotny do Euro. Więc teraz jest nisko - bez sensu
      bo za moment może wzrosnąc i masz problem. Zainteresuj się w kredycie, który
      można przewalutowywać kilka razy w roku bez opłat i spłacić wczesniej tez bez
      opłat. Lub pomyśl o kredycie w złotówkach. Widziałem, że niektóre banki mają
      niskie oprocentowanie np. Millenium lub BZ WBK albo LG. Ale z tego co wiem to
      BZWBK nie daje CHFów. Miałem kiedys kontakt z takim oddziałem BZ WBK na
      Fabrycznej we Wrocławiu - kombinuj - powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka