Dodaj do ulubionych

[Onet.pl] Miasto wyspiarzy

19.04.11, 08:59
– Po co mają wracać? Nie mają do czego. Tu nie ma dla nich pracy – oto najczęstsze odpowiedzi, kiedy zapytać się mieszkańców Świnoujścia dlaczego wyjeżdżają stąd ludzie młodzi.
wiadomosci.onet.pl/regionalne/Tu-jest-Polska/miasto-wyspiarzy,1,4245467,region-wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • Gość: na nie Re: [Onet.pl] Miasto wyspiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 19:46
      to jest umieralnia a nie miasto
      • kornik251 Re: [Onet.pl] Miasto wyspiarzy 22.04.11, 00:17
        Gdy czytam takie komentarze jak te dwa wyżej, to wszystkie ręce mi opadają i nie mam ochoty nawet na polemikę z autorami!
        • jusytka Re: [Onet.pl] Miasto wyspiarzy 22.04.11, 22:22
          To prawda, żal mi ludzi, którzy mieszkaja tu z przymusu, wbrew sobie?
          Nie rozumiem jednak, dlaczego z tej umieralni nie wyjadą?
          Owszem, każde wieksze miasto, to potencjalnie więcej możliwości, ale nie jest prawdą, że tutaj nie ma pracy, czy nie ma szansy na to, by czegos sie dorobić. Jednak tak jak wszędzie, trzeba mieć do tego pewne zdolności i chęc do pracy. Najbardziej narzekaja frustraci, najczęście z własnego powodu, a w wielkich miastach z potencjalnie duzymi mozliwosciami wcale nie jest ich mniej!
          • Gość: zxc Re: [Onet.pl] Miasto wyspiarzy IP: *.250.136.smslowianin.pl 23.04.11, 08:14
            > nie jest prawdą, że tutaj nie ma pracy, czy nie ma szansy na to, by czegos sie dorobić.

Garba chyba! Przejdź się kiedyś do urzędu pracy i powiedz to ludziom stojącym w kolejce do doradcy zawodowego.
            • Gość: gość Re: [Onet.pl] Miasto wyspiarzy IP: *.fn.pl 23.04.11, 20:26
              Ciekawe, ciekawe. Ja przyjechałam tu z wielkiego miasta właśnie przez pracę. Mam 25 lat.
              • Gość: na nie Re: [Onet.pl] Miasto wyspiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 22:38
                Dawno bym wyjechal, ale mam pewna kule u nogi, jak tylko pozbede sie gniota od razu spieprzam
                • Gość: wyspiarz II Re: [Onet.pl] Miasto wyspiarzy IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 25.04.11, 22:57
                  Jedź stąd człowieku jak najdalej, zapewne nikt nawet nie zauważy, że kolejnego marudera, ubyło z wysp!
                  • Gość: gość Re: [Onet.pl] Miasto wyspiarzy IP: 217.97.193.* 26.04.11, 09:39
                    Swoją drogą, nie wiem co jest nie tak, ale o ile Polacy to w ogóle narzekający naród to Świnoujście bije rekord, to było pierwsze co zauważyłam po przyjeździe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka