Dodaj do ulubionych

monitorowanie forum

26.07.12, 21:44
witam,
od niedawna coś piszę na tym forum, od dłuższego czasu poczytywałam wink) wydaje mi się bardzo OK i chyba niejedną osobę trochę stawia do pionu...
ale do rzeczy: próbowałam kiedyś czytać i/lub coś napisać na forum pt bardzo samotne matki, też w gazecie... i dramat, takiego wiadra pomyj i zwykłego chamstwa nigdy bym się nie spodziewała... i zmyłam się jak niepyszna ;-((.... choć temat dla mnie ważny: samotne macierzyństwo naprawdę bywa ciężkie (myślę, że nie muszę nikogo o tym przekonywać)...
i teraz myślę, że po pierwsze powinnam najpierw dłużej poczytać zanim coś napisałam (zorientowałabym się, praktycznie po każdym wpisie jest tam coś koszmarnego), a po drugie, później zauważyłam, że nad tamtym forum nikt nie czuwa/ nie monitoruje... a szkoda bo temat ważny i przykre, że sprowadza się do propozycji sponsoringu lub wyzwisk...
jak to działa, że jedne fora dadzą się czytać a inne nie?
Obserwuj wątek
    • yoma Re: monitorowanie forum 26.07.12, 21:55
      Forum to ludzie, a tu są przeważnie całkiem niegłupi ludzie, choć na różnych zakrętach...
      • natka-2003 Re: monitorowanie forum 26.07.12, 22:36
        zastanawiałam się, jak to działa, że niektóre fora mają moderatora, a inne nie? ustalenia odgórne czy inicjatywa oddolna?
        • yoma Re: monitorowanie forum 26.07.12, 22:40
          Wszystkie chyba mają. Prywatne z definicji, a redakcyjne mają przynajmniej dyżurnego, do którego trafia klikanie w czerwony kosz.
        • mola1971 Re: monitorowanie forum 26.07.12, 22:42
          Każde forum prywatne (a to takie jest) ma właściciela (założyciela) i to właściciel, który sam z założenia jest moderatorem, może nadać uprawnienia moderatora innym ludziom. Może, ale nie musi.
          Fora redakcyjne gazety rządzą się swoimi prawami, nie wiem jak tam z moderowaniem jest, ale chyba gazeta stara się, by każde forum przynajmniej jednego moderatora miało.
          • natka-2003 Re: monitorowanie forum 26.07.12, 23:01
            dzięki, tamto forum też jest "prywatne" ale może założyciel zwątpił... chyba to jednak kwestia ludzi, którzy się w danym miejscu zadomowią
            • mola1971 Re: monitorowanie forum 26.07.12, 23:20
              Czasem pojawiają się takie fora "jętki jednodniówki" - ktoś wpadnie na pomysł, forum założy, a potem znika i o forum zapomina. Potem ludzie na takie forum trafiają, coś w dobrej wierze napiszą, a trolle to po chamsku skomentują. Gazeta z kolei do for prywatnych się nie wtrąca.
              Tutaj trolli prawie nie ma. Nawet jak się pojawiają, to nikt ich poważnie nie traktuje.
      • scindapsus Re: monitorowanie forum 26.07.12, 23:23
        jesli chodzi o zakręty to to jest piękne

www.youtube.com/watch?v=Pl48SJXcWtc
    • scibor3 Re: monitorowanie forum 27.07.12, 11:31
      Fora są jak knajpy. Jedne podają frutti di mare a w innych jest piwo i kupki soli na blatach. Zamiast wybrać sobie knajpę która ci pasuje ty wparowujesz do pierwszej lepszej, wołasz kelnera i wino rocznik 1984. A jak się zorientujesz, że to bar ze "Szlaku Orlich Gniazd" i o żadnym winie mowy być nie może, no chyba, że w oddechu współbiesiadników, którzy niedawno obalili wino marki "Komandos", wołasz o superurzędnika który to wszystko wyreguluje. Nie tędy droga.

> i teraz myślę, że po pierwsze powinnam najpierw dłużej poczytać zanim coś napis
      > ałam

O! I słuszna droga. Najpierw patrzymy na knajpę a później do niej wchodzimy.
      • jarkoni Re: monitorowanie forum 28.07.12, 15:03
        Powiem nieskromnie: gwarantuję, że TA "knajpa" jest z najwyższej półki i Gesslerowej wzywać nie zamierzamy smile
        A moderatorzy to klasa sama w sobie..
        • natka-2003 Re: monitorowanie forum 28.07.12, 22:17
          dzięki, dobrze że są takie "lokale" wink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka