Dodaj do ulubionych

5 lat minęło

28.10.13, 10:33
Witajcie, dzisiaj mija 5 lat od rozwodu. Czas który upłynął przyniósł mi wiele, zarówno dobrego jak i złego. Teraz z jego perspektywy mogę stwierdzić, że żyję spokojnie i prawie czuję się szczęśliwa. Odzyskałam harmonię i wiele się o sobie dowiedziałam. Nauczyłam się cieszyć każdą drobną rzeczą, którą przynosi nam życie, a z negatywnych doświadczeń staram się wychodzić silniejsza i mądrzejsza.
Wszystkim Wam, którzy borykacie się teraz z problemami, które ja mam za sobą, życzę, byście odzyskali spokój i potrafili się cieszyć każdym mijającym dniem.
Obserwuj wątek
    • rar.ely Re: 5 lat minęło 28.10.13, 15:59

Ucz się i pracuj, baw się i śmiej,
      I zawsze dobre serduszko miej.......

Idź przez życie śmiało
      Miej wesołą minkę
      Łap szczęście za ogon
      i duś jak cytrynkę..............
    • altz Re: 5 lat minęło 28.10.13, 19:50
      Widocznie ludzie nie są skonstruowani do bycia razem.
      Powinni wszyscy mieszkać osobno.
      Mam rozwiązania na powstałe w ten sposób problemy.
      Po domach będą chodzić komisje robotniczo-chłopskie i będą sprawdzać czy nie ma śladów bytności drugiej płci, jeśli tak, to obóz pracy!
      Rozwiązałem też problem dzietności. Będą jeździć specjalne ambulanse i robić łapanki na młodych.
      Facetom będą pobierać nasienie, a kobietom podawać. Przy obecnej jakości łączy i baz danych, można sprawdzić, kto jest zdrowy i kto przeżył ciążę, a kto jeszcze nie i nie spełnił wymaganego limitu. Technika w służbie ludzkości i kraj wielkiej szczęśliwości. wink
    • mmajja Re: 5 lat minęło 29.10.13, 20:20
      Dziekuje.
      Potrzebne mi takie slowa.
      Ja wprawdzie nie formalnie ale rozwodze sie juz od dluzszego czasu.
      I moje rozstanie pelne jest manipulacji i niefajnych klimatow.
      Tak wiec - czekam na czas co rozgoni....
    • amsterdamska_mgla Re: 5 lat minęło 30.10.13, 23:24
      Dziękuję. Mnie to pomaga. Dobrze czytać takie słowa smile
    • der1974 Re: 5 lat minęło 30.10.13, 23:58
      Dodam od siebie dla wzmocnienia ducha obecnych tu userów których w ogóle nie znam: 7 lat temu rozwiodłem się, pisałem tutaj o swoich problemach, a dzisiaj jestem szczęśliwym małżonkiem i człowiekiem. Czas uleczy wszystkie Wasze rany. Naprawdę.
      • rar.ely Re: 5 lat minęło 31.10.13, 08:58
        der1974 napisał:

> Dodam od siebie dla wzmocnienia ducha obecnych tu userów których w ogóle nie zn
        > am: 7 lat temu rozwiodłem się, pisałem tutaj o swoich problemach, a dzisiaj jes
        > tem szczęśliwym małżonkiem i człowiekiem. Czas uleczy wszystkie Wasze rany. Nap
        > rawdę

ku chwale ojczyzny......
    • kruku33 Re: 5 lat minęło 02.11.13, 15:59
      dzieki, od razu usmiech na twarzy.
      niestety swoje trzeba przejsc; okres "od razu po" jest straszny, a myślałem, że już się pozbierałem...
      • argentusa Re: 5 lat minęło 02.11.13, 17:15
        Na wszystko trzeba czasu.
        Rozwód nie rozwiązuje wszystkich problemów. Ogranicza niektóre, generuje nowe.
        I co jakiś czas jest gorzej, a potem lepiej. Takie życie.
        Trzymam kciuki za wszystkich "w trakcie".
        Sama parę lat po, wiem, że można być zadowolonym z życia, które jest trudniejsze pod pewnymi względami, ale i lepsze pod innymi. Ważne, by bilans był na plus.
        Powodzenia Państwu życzę smile
        Ar.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka