Dodaj do ulubionych

proszę o informacje

25.05.07, 10:47
zwłaszcza kilka pań znających specyfikę forum macochy.

Czy odbieranie dostępu do forum (dla mających problemy z terminologią na forum
macochy, to zupełnie coś innego niż ban) bez informowania w wiadomości
prywatnej to reguła, przypadkowa praktyka czy premedytacja?
Pytanie staje się tym bardziej zasadne w sytuacji gdy inne uzytkowniczki
wiedzą wcześniej od bezpośrednio zainteresowanego.
Obserwuj wątek
    • tautolog umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 10:50
      Pytam przez grzeczność.
      Rozumiem, że Marzena Domaros vel anastazja potocka vel Moralność Kalego również
      straciła dostęp do forum.
      • pelagaa Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:01
        Pewnego pieknego dnia robiono czystke na forum mocach, dawno to bylo. Usunieto
        miedzy innymi mnie wtedy. Nie dostalam informacji zadnej na priv. Teraz chronia
        anastazje, wtedy chroniono erinke, zadna roznica wink Pisano wtedy o usunietych,
        uzywajac nickow na forum, na ktorym juz nie mogly sie wypowiadac. Moderator,
        ten sam, co teraz napisal wtedy, ze jak ktos ma jakies pytania, czy
        watpliwosci, powinien zapytac na priv, ze bedzie wyjasniac. ZAPYTALAM,
        grzecznie. Oczywiscie zostalam ZLANA cieplym moczem wink Coz za konsekwencja i
        klasa wink
        Jak ktos nie pasuje i nie popiera tekstow "pasierbiatko, wredne pasierbiatka,
        ewentualnie pasierby, suka exiara, kochany misio, zuczek niewinny, walka o
        kolanka misia", to tam zwyczajnie nie pasuje.
        A tamto forum jest prywatne, moderator ma prawo ciac, co mu sie podoba i ma
        prawo wywalac kazdego, kto mu sie nie podoba. A ze nie podoba sie okreslony typ
        ludzi... cos... No to sobie rzadzi.
        • tautolog Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:11
          > Pewnego pieknego dnia robiono czystke na forum mocach, dawno to bylo. Usunieto
          > miedzy innymi mnie wtedy. Nie dostalam informacji zadnej na priv. Teraz chronia
          >
          > anastazje, wtedy chroniono erinke, zadna roznica wink Pisano wtedy o usunietych,
          >
          > uzywajac nickow na forum, na ktorym juz nie mogly sie wypowiadac. Moderator,
          > ten sam, co teraz napisal wtedy, ze jak ktos ma jakies pytania, czy
          > watpliwosci, powinien zapytac na priv, ze bedzie wyjasniac. ZAPYTALAM,
          > grzecznie. Oczywiscie zostalam ZLANA cieplym moczem wink Coz za konsekwencja i
          > klasa wink

Cóż, kolejny raz masz rację.
          Przyzwyczaiłem się do faktu, że sporo moich prywatnych pytań do Jayin
          dotyczących forum pozostaje bez odpowiedzi.
          Konsekwencja na forum macochy to abstrakcja
          • kasiaksena Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:50
            pelagaa pisze:
            > Przyzwyczaiłem się do faktu, że sporo moich prywatnych pytań do Jayin
            > dotyczących forum pozostaje bez odpowiedzi.

ja mam również niedobre doświadczenia z listami do Jayin nie dostałam
            odpowiedzi na priv w związku z tym, że pytałam czemu nie mogę udzielać się na
            macochach, dodam iż jestem macochą weekendową, bardzo zadowoloną z relacji
            jakie są między nami, moim synem i wspólnym dzieckiem, pozdrawiam wszystkie
            Macochy wink
        • kicia031 Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:45
          Ja tez pisalam do jayin w kwestiach dotyczacych moderacji forum i nie dostalam
          odpowiedzi. Dla mnie to kompletny brak kultury, bo uczono mnie ze na listy sie
          odpowiada. Ale tez ma wrazenie, ze na tym forum uczy sie kultury "inaczej".
      • konkubinka Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:03
        obawiam sie , ze nie straciłasmile
        Jesli uczestniczka jest rownoczesnie moderatorem to przeciez logiczne , ze wie
        duzo wczesniej.
        Stracic dostep w pierwszej kolejnosci jest prosto gdy sie jest gosciem i ma sie
        niewygodne poglądy.Dzis na forum (ktore czytac chyba mozesz) wyjasniono kto to
        jest gosc.

Nastepna osoba do wylotu w kolejnosci to zapewne osoba , ktora jest
        niekulturalna (w nam nieznanym tego slowa znaczeniu) .

Jak widzisz forum prywatne Macochy rzadzi sie wlasna kultura ,bardzo
        waskopojeta przez grono wzajemnej adoracji.

A tak w ogole nadal sie zastanawiam co to forum robi na eDziecku .Uwazam , tak
        jak napisalam na tamtym forum, ze powinno znajdowac sie w dziale BIZNES i
        PIENIADZE lub TOWARZYSKIE
        • tautolog Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:15

> obawiam sie , ze nie straciłasmile

Niestety, też się tego obawiam.
          Mała dygresja, swego czasu Wałęsa zdaję się, że do Stelmachowskiego ( Marzena
          Domaros - popraw mnie jeśli sie mylę ) powiedział: stłucz pan termometr, nie
          będzie gorączki.
          Cóż za powierzchowne myślenie.

• kammik Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:17
          konkubinka napisała:

> A tak w ogole nadal sie zastanawiam co to forum robi na eDziecku .Uwazam ,
          > tak jak napisalam na tamtym forum, ze powinno znajdowac sie w dziale BIZNES
          > i PIENIADZE

Osmarkałam się smile
          • pelagaa Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:35
            > Osmarkałam się smile

A ja wlasnie wycieram monitor po przeczytaniu rozdzierajacego tekstu mojej
            ulubionej wirtualnej postaci, w ktora nie wierze, ze istnieje, bo w moim
            swiecie TAKICH ludzi usmiechnietych inaczej zwyczajnie nie ma. I uwierzyc nie
            umiem, ze ktos moze byc taka postarzala dzidzia piernik.
            No bo tez i coz mnie moze obchodzic, z kim sypiala czyjas prababka, skoro nie
            obchodzi mnie z kim sypiala moja i mam nadzieje, ze moje prawnuki tez nie
            bedzie obchodzilo z kim sypiam ja wink
            Coz moze mnie obchodzic jak ma sie czyjas firma? Ja ani w te firme nawet nie
            wierze, ani w jej niby-wlascicielke wink
            Coz moze mnie obchodzic czyjs maz, czyjes malzenstwo, czy jest udane? Dodam
            malzenstwo, w ktore nie wierze, bo jakos nie wierze, ze malzonkowie istnieja, a
            nie sa kreacja literacka, zgorzknialej, bezdzietnej starszej pani, ktora
            nauczyla sie korzystac z netu i jest to jej najwieksza rozrywka wink
            Coz moze mnie obchodzic apartament w Hisszpanii. Ani on moj, ani w nim nie
            zamieszkam, ani w niego nie wierze. I czyz wirtualne postaci moga kupowac
            apartmanty??? wink
            Achhhh i te kolie, brylanty, tombaki i inne szkielka wink W ktore oczywiscie nie
            wierze, z powodow wyzej wymienionych wink
            Cholender i znowu poszla paczka husteczek wink))
            Jaka szkoda, ze anastazja niechroniona na NR II macochowym parasolem, tak
            szybko podwinela arystokratyczny ogonek i zwiala, bo zbliza mi sie PMS wink))))))
            • konkubinka Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:42
              prawda , ze ładnie to napisała?i te koty co jedza polędwicę....Ja tam wole dac
              dzieciom poledwice, nawet cudzym.
              Ale najbardziej wzruszajaca byla ta filantropia-zatrudnianie samotnych matekbig_grinDD
            • jowita771 Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 12:07
              ja nie pojmuję, skąd w tej osobie przekonanie, że jej życie jest dla
              forumowiczów tak emocjonujące, że zechcą śledzić historię jej rodu do kilku
              pokoleń wstecz.
              nie uśmiałam się jak norka, trochę żal mi się zrobiło starszej pani. i zgadzam
              się, że ta postać jest wymyślona, od historii z dyktafonem zupełnie nie wierzę
              w jej istnienie.
              • kicia031 Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 12:22
                Tez wspolczuje biednej starszej pani, ale zycie jest ktotkie i szkoda go na
                czytanie bredni, to wyszarzylam i jest OK.
                Wolnosc wypowiedzi i wolnosc niezapoznawiania sie z wypowiedziami wink))
        • pelagaa Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:17
          Hehe Konkubinko i wszystko jasne, dlaczego zniknely Twoje wypowiedzi pod
          adresem erinki, a obrazajace Ciebie wisza wink)) Ale nie miej moderatorom tego
          za zle, ze dali jej uprawnienia. To dla swietego spokoju bylo wink))) Przeciez
          wczesniej na pewno zasypywala mailami o usuniecie wspisow ja "obrazajacych", a
          ze troche tego bylo, bo kilku ludzi jje prawde pisalo niewygodna, to nikt nie
          nadarzal pewnie z usuwaniem, bo nikt nie spedzal przed kompem tyle czasu ile
          ona wink))) No to teraz ma i sobie usuwa wink
          I juz znamy kierunek tongue_out tongue_out tongue_out
          • tautolog Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:20
            Właśnie zwróciłem na to uwagę.
            Dlaczego w tym kraju przestał obowiązywać kodeks Boziewicza?
        • kasia_kasia13 Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 15:11
          Uwazaj Konkubinko na to co piszesz, bo i Ciebie wyrzuca wink))
          • konkubinka Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 15:42
            to wyrzuca, choc nie powinni , bo jestem macochasmile
            Moje posty ciete sa od dwoch lat wiec w sumie zadna roznica.DLatego gdy ktos mi
            pisze o kulturze na tym forum to tylko robi mi sie weselej.

Ja sadzilam , ze to forum nietylko dla kobiet co sypiaja z dzieciatym facetem
            ale równiez dla takich osob , ktore same maja macoche/ojczyma, ktorych dzieci
            maja macoche/ojczyma a takze dla ojczymow.A skoro to ma byc kółko wzajemnej
            adoracji to moja obecnosc niewiele tam wnosi.
            Przykro, bo stazem jestem prawie od poczatku (2003 rok) .Przykro , ze teraz juz
            nie ma dyskusji i weymiany pogladow, bo poglad musi byc zgodny z panujacym
            nurtem.
            Nadal uwazam, ze forum nie powinno znajdowac sie na edziecku skoro jest tylko
            dla jednej grupy kobiet, ktore nie uznaja krytyki.

No a teraz skladam mojego laptopa z najwyzszej polki cenowej i lece , bo moj
            prywatny samolot czekabig_grin
      • lilith76 Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:49
        anastazja jest macochą i na IMHO na forum macoch powinna zostać.
        To forum dla kobiet w trudnej macochowo sytuacji, którym radzą kobiety, które przeżyły podobne sytuacje.
        anastazja należy do grupy kobiet, które przeżyły sytuacje macochowania.
        Tautologu, jak to widzisz logicznie? ;P
        Dla mnie ŻADNA macocha nie powinna być usuwana z tego forum.

Demokracja polega na tym, że wkurza mnie Giertych i LPR, ale nie zbuduję im drugiej Berezy Kartuskiej, jakby to nie było kuszące. Ich słowa świadczą o nich.
        Nie przepadam za anastazją i jej wypowiedziami, ale ma ona dla mnie prawo uczestnictwa w życiu forum.
        • pelagaa Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:54
          > Dla mnie ŻADNA macocha nie powinna być usuwana z tego forum.

Hehe ciekawe jak szybko by mnie wywalily, jakbym napisala co sadze o
          niektorych wink A ile erinka mialaby wycinania, hehe wink
          • mikawi Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 11:59
            no widzisz pelaga - właśnie na tym polega problem - że forum powinno z zasady
            służyć wymianie poglądów a nie osądzania niektórych, ale jeśli masz taką
            potrzebę zawsze pozostaje priv
            • pelagaa Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 12:05
              No nie widze starzniczko netykiety wink Za krytyke pogladow tak samo
              polecialabym, jak za krytyke ludzi, bo przeciez wiadomo, ze krytykuje sie
              opisane w postach zachowania, poglady, jesli nie ucieka sie do osobistych
              wycieczek. Ani ja nie jestem krysztalowo czysta w kwestii osobistych wycieczek,
              ani Ty, a juz tym bardziej cudowna arystokratyczna dama nie jest. Nie sadze,
              aby macochy sluzyly wymianie pogladow, bo nie da sie wymieniac pogladow w
              gronie tak samo myslacych wink
              • mikawi Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 12:14
                nie ma obowiązku czytania, szczegółnie jak coś jest takie be i do dupy i
                niedowiary. Ja nie wierzę w numerologię, to i takich forów nie czytam, bo po co?
                • pelagaa Re: umknęła mi ważna kwestia 26.05.07, 19:36
                  Nie wiedzialam droga mikawi, ze forum macoch to jedna jedyna anastazja, w ktora
                  nie wierze. No ale skoro twoim zdaniem tak jest...
                  A forum macochy czytam, bo jestem macocha tongue_out Poprawia mi czasem samopoczucie wink
          • lilith76 Re: umknęła mi ważna kwestia 25.05.07, 12:35
            Masz rację,
            Logicznie nowe macochy powinny mieć dostęp do forum.
            A, że wypowiadają się kontrowersyjnie...
            Nie bardziej niż sławetny kwiatek, czy nerwowa reksia.

Ale to moja opinia i to nie ja wpuszczam i wywalam.
          • kasia_kasia13 Re: umknęła mi ważna kwestia 26.05.07, 11:28
            pelagaa napisała:

> > Dla mnie ŻADNA macocha nie powinna być usuwana z tego forum.
            >
            > Hehe ciekawe jak szybko by mnie wywalily, jakbym napisala co sadze o
            > niektorych wink A ile erinka mialaby wycinania, hehe wink

Moim skromnym zdaniem Pelago jako macocha calodobobowa jak najbardziej
            poowinnas byc na to forum zaproszona/wpuszczona. Ale ja nie jestem adminka.
            Zastanawiam sie tak na marginesie, co do tematyki forum wnosza tzw. macochy
            bezkontaktowe, gdyz one przeciez sila rzeczy nie maja problemow z pasierbami.
            • mamaika Re: umknęła mi ważna kwestia 27.05.07, 21:25
              Kasia podobnie jak nie wnoszą nic cięte na macochy pasierbice smile
              • kasia_kasia13 Re: umknęła mi ważna kwestia 29.05.07, 16:33
                mamaika napisała:

> Kasia podobnie jak nie wnoszą nic cięte na macochy pasierbice smile

Mamaiko, ja jestem cieta tylko na wredne macochy wink)) Zaskocze Cie moze, ale
                calkiem sporo macoch z f. macochy darze sympatia i zaluje, ze nie pisza zbyt
                czesto.
                • mamaika Re: umknęła mi ważna kwestia 29.05.07, 19:19
                  A nie zaskoczyłaś mnie smile mnie się też tak wydawało, ale czasem miewasz
                  paskudne dni smile
    • lilith76 Re: proszę o informacje 25.05.07, 11:21
      Sorry, tautolog, docieniam twój wysublimoany dowcip, ale WSZYSTKIE twoje wypowiedzi na tamtym forum dotyczyły tylko docinania i złośliwego komentowania. Walnie przyczyniłeś się do zrobienia z forum "placu zabaw dzieci neostrady".

Nie ja cię wywaliłam.
      Ale być może zrobiłabym to samo i bez ostrzegania. Bo ostrzega się osoby traktujące forum poważnie i z szacunkiem, a nie jako scenę dla własnego kabaretu.

Ja to piszę, anty fanka anastazji.
      • derena33 Re: proszę o informacje 25.05.07, 11:50
        Nie opowiadaj Lilith, ja zostalam wywalona bez ostrzezenia w trakcie tej samej
        czystki co Pelaga i naprawde nie uwazam bym traktowala tamto forum bez
        szacunku, raczej jak juz, to niektore uczestniczki. I nie robilam kabaretu, no
        moze czasem malutki jak sie pojawial niezapomniany kfiatek.
        Smaczku do tego wszystkiego dodaje fakt ze bylam i jestem i macocha i bacocha,
        nigdy tez nie jezdzilam po moim bylym.
        Natomiast rzeczywiscie postawy niektorych pan, tam piszacych
        widzacych tylko czubek wlasnego nosa powodowal ze nieco wychodzilam czasem z
        nerwsmile
        Zreszta i dzisiaj takie postawy powoduja ze czasem sie zdenerwujesmile
      • tautolog Droga Lilith 25.05.07, 12:21
        Nie zwykłem się tłumaczyć, ale z szacunku dla Ciebie........

Cywilizowni ludzie organizując się w społeczeństwa wypracowali wiele norm, zasad
        i reguł które stanowiły kierunki ich rozwoju.
        Ukształtowali i zdefiniowali takie pojęcia jak etyka, moralność i uczciwość.
        Ba, większość w swoich konstytucjach tępi rasizm, faszyzm, chroni prawo do życia
        i właśności, gwarantuje obywatelom dostęp do oświaty, kultury, służby zdrowia i
        gwarantuje, co bardzo istotne przestrzeganie prawa.
        Większość tych ustaw konstytucyjnych zawiera preambułę, które przeważnie
        odwołuje się do źródeł tych zapisów wywodzących się z największych dokonań
        ludzkości, mających oparcie w religii i nauce.

I co!? I dupa!!!
        Wchodzę sobie na forum macochy, a tam pani gloryfikuje przestępstwo.
        Do kobiet znajdujących się w podbramkowej sytuacji życiowej pierdoli, że jej kot
        ma sraczkę. Moralnością, etykę i przyzwoitością wyciera sobie gębę, a w co
        drugim poście prezentuje postawę życiową, która pokazuje, że ma to wszystko w
        dupie. Używa zwrotów i sformułowań odnośnie rodzin rekonstruowanych, które
        świadczą tylko i wyłącznie o tym, że ludzi w takich związkach ma w głębokiej
        pogardzie. Rzuca gównem jeszcze obficiej niż ja, ale tanią sojcjotechniką
        doskonale manipuluje kilkoma krzykliwymi panienkami-klakierami.
        Chłop się wyrzygał, kierownik wymiotował a dyplomacja miała torsję.
        To prawda w konstytucji nie ma nic na temat hipokryzji hue, hue.
        Ale to ten sam paw.
        Tak samo śmierdzi, jest obrzydliwy i wygląda mało estetycznie.

Tak więc Lilith z całym uznaniem dla Ciebie nie pisz mi proszę nic, na temat
        braku szacunku i poważnego traktowania forum.
        Rozumiem gdybyś zarzucała mi, że jestem wulgarnym chamem, prostakiem i nie
        odpowiada Ci styl moich wypowiedzi, co kilka forumowiczek jasno wyraziło.
        Ba nie wnikałem nawet w kwestie czy obelga nie była wynikiem braku argumentów.
        Taki image Tautolaga stworzyłem i na takim bazuje.
        Rozwiązań było kilka nie czytać, wyszarzać, ignorować, ale te są najtrudniejsze.
        Zło kusi, więc zlatywały się muchy nad gówno.

Reasumując, byłem złośliwy z premedytacją w stosunku do jednego nicka ( jeszcze
        raz podkreślam swoje uwielbienie za wybór - anastazjapotocka vel Marzena Domaros
        - szacuneczek lepiej nie można było trafić) a, że zdarzały się rykoszety.
        Cóż, taka ilość użytkowników tego forum jak każda grupa zawodowa musi również
        mieć w swoich szeregach kilku elementarnych tłuków.

Tak więc jeśli to ja zrobiłem z forum "placu zabaw dzieci neostrady" to co z
        forum i reszty użytkowników robi Moralność Kalego?
        • dyderko Re: Droga Lilith 25.05.07, 14:19
          Tautologu, kiedyś na którymś forum (chyba na tym) był wątek jak się zachować w
          stosunku do kogoś o kim wiemy że nie jest w porządku (chodziło o głodowe
          alimenty na dzieci). Stanęło chyba na tym że nie jest w porządku robić mu
          publicznie sceny ale już w domu go przyjmować lepiej nie bo to byłoby cichą
          zgodą na jego zachowanie. Tak też było (o ile dobrze pamiętam) w przypadku
          Anastazji – większość się oburzyła, część pokiwała głową, każdy jakoś ocenił i
          tak właściwie to stosunek do niej uległ wyraźnemu ochłodzeniu (racja nie
          została wywalona, choć byłaby to podstawa), dopiero Twoje ”szukanie jej” i
          docinanie, zwykle bez związku z tematem, przysporzyło jej dodatkowej sympatii
          jako osobie szykanowanej. Tak więc, moim zdaniem, jeśli chciałeś ją napiętnować
          to Twoje działania przyniosły odwrotny skutek.
          Ja osobiście jestem zadowolona z tego co się stało bo nie wnosiłeś chyba nigdy
          nic do samego tematu, a Twoim jedynym celem było „przyłożyć” Anastazji. To mi,
          tym razem, śmierdziało pawiem, bo ja bywam tam, tak jak i tu, nie po to by
          sobie popyskować albo żółci upuścić. Potrzebuję często pomocy albo rady, a
          czasami „naprostowania” ale nie otrzymam niczego jeśli problem z którym się na
          forum zwrócę skończy się wulgarną pyskówką bo osoba której się zwyczajnie
          uczepiłeś przypadkiem uzna że ma coś mi do powiedzenia i coś napisze.
        • anqouleme Re: Tautolog:))) 26.05.07, 17:47
          tautolog napisał:

>> Zło kusi, więc zlatywały się muchy nad gówno.
          >

> Cóż, taka ilość użytkowników tego forum jak każda grupa zawodowa musi również
          > mieć w swoich szeregach kilku elementarnych tłuków.

Normalnie kocham Cię!!!!
          Od pierwszego wpisusmile))))
    • agamagda Re: proszę o informacje 30.05.07, 13:08
      hehehe, wywaliły Cięsmile))
      Witaj w Klubie, dla mnie, któa staciłą prawo do pisania tam w czasach Wiekiej
      Czystki, było to rodzajem uznania dla mojego zdrowego rozsądkusmile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka