wania46 05.02.09, 15:12 bylam w maglu w poludnie -wszystko juz zajete.Jakie macie propozycje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dsz27 Re: niestety NIE MAGIEL 05.02.09, 17:11 uuuuuuuuuuuuuu to trzeba szybko działać. Krakuski co proponujecie? Odpowiedz Link
makava myslałam o Prowincji 05.02.09, 17:24 tyle, że tam nie ma tańców, a w menu tylko kawa, herbata, pyszna czekolada, jakieś ciastka i nie wiem czy coś ciepłego Odpowiedz Link
futrzak757 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 18:46 Hmm a może Drukarnia na Podgórzu jak przyjdzie ab to napisze cos więcej Odpowiedz Link
makava Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 19:00 jeżeli macie możliwość zarezerwowania to jak najbardziej, wielu chętnych na spotkanie, a na Plantach zimno Odpowiedz Link
futrzak757 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 19:26 po 22.00 cos wiecej będę wiedział muszę ten pomysł skonsultować z AB ale z tego co wiem to trzeba coś wpłacić a 2 rzecz to nieubłagany czas sobota tuż tuż... Odpowiedz Link
dsz27 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 19:52 A tańce? Będą? Ja na jazzie się nie znam...a Krakowa pod kątem lokali nie znam... Odpowiedz Link
mariefurie Re: podpowiedź 05.02.09, 21:41 No to przeniescie to spotkanie na za tydzień może... Ferie u dzieci się zaczną....i w ogóle....luzik wiekszy ?? Tak sie tylko pytam... Odpowiedz Link
dsz27 Re: podpowiedź 05.02.09, 21:43 Ja nie odważę się polecić wybrać knajpy nie znając jej wcześniej, dlatego jeśli wybierzecie ten klub jazzowy to oczywiście się dostosuje. Tylko musimy coś wybrać dzisiaj bo jutro trzeba by było to zarezerwować. Odpowiedz Link
catrinceoir Re: podpowiedź 05.02.09, 21:45 Srodziemie brzmi fajnie z nazwy ale bylam tam raz kilka lat temu i to wtedy byla taka piwnica z glosna muzyka... nie wiem, czy teraz jest ciekawsze. Odpowiedz Link
futrzak757 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 22:00 E tam ten klub ma tylko w nazwie jazzowy normalnie tam sa też i tańce właśnie jest już AB Możemy umówić się w jednym miejscu i zrobić "klabing" czyli od drzwi do drzwi i guzik z tego Nie wiem w jakim jesteście wieku i co lubicie, dlatego sugeruje cos mało popularnego i neutralnego na ul Nadwiślańskiej jest wspomniana Drukarnia na górze mozna siedziec i gadać a na dole tanczyć, obok Drukarni jest mała knajpka, ok 200 m na ul Limanowskiego jest fajna pizzeria, mozna przejśc na 2 strone Wisły i mamy Kazimierz Odpowiedz Link
dsz27 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 22:04 Futrzaku masz dar przekonywania Mnie bynajmniej przekonałeś. Jeśli reszcie pasuje proponuję zadzwonić tam jeszcze dzisiaj i zrobić rezerwacje. Co WY na to? Odpowiedz Link
futrzak757 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 22:07 No tak tylko ze jak większość i ta knajpa równiez chce 10 od osoby za rezerwację a cholera cięzko to zrobić nie będąc w Krakowie no chyba ze ktoś z Krakowa byłby tak dobry... Odpowiedz Link
futrzak757 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 22:11 Adres: Kraków, ul. Węgierska 1 (róg Rękawka) Tel.: (0-12) 423 59 79 to może to Ab poleca a jak nie to możemy do Bulla na Małym Rynku a potem do Łubu Dubu Odpowiedz Link
dsz27 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 22:14 Decydujemy za większość? Bo dziś trzeba podjąć decyzje, Waniu jesteś? Odpowiedz Link
mariefurie Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 22:16 ech... no ja to jestem za stara, aby tak knajpy zmieniac... jak juz przyjde, siądę....no to tylko mnie wyniesc mogą tuz przed zamknięciem) Ale serio, rezerwacja w ilus tam lokalach to jest problem. A włoczenie sie w poszukiwaniu lokalu po tym zimnie całym, to jest tez mało przyjemne. ps. tak tylko cichutko przypomne i poproszę.... czy aby nie lepiej za tydzien? Pewniej i rozsądniej by sie wydawało...jedno miejsce zaklepac. O, magiel, na ten przykład...? Odpowiedz Link
dsz27 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 22:20 Wybaczcie za długo planowałam ten przyjazd, wszystko ustawiłam pod to, i dzieci i dziadków i prace, za tydzień mam szkolenie i u mnie odpada, albo jutro albo przez długi czas nie. Więc ja jestem jak najbardziej za. Tylko trzeba się zebrać ludzie, kto chce, ręka w górę Odpowiedz Link
a.b1 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 22:26 Donia My bardzo chcemy Cie poznać, więc skoro na Śląsku nie da rady to spotykamy sie w Krakowie )))))))))))))))) Ja jeszcze myślę o knajpie która powstała w budynku po konsulacie ukraińskim na Krakowskiej fajnie wygląda z ulicy jednak nie mam pojęcia jak to się nazywa Odpowiedz Link
dsz27 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 22:38 Zróbmy tak (Kaska mi wstaje więc nie mogę siedzieć za bardzo przy kompie). Jak się da to coś zarezerwujcie, ja się dostosuje. W sumie lokal ie ważny tylko towarzystwo się liczy. Napiszcie na forum co i jak. Odpowiedz Link
a.b1 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 22:43 ok w czwartek w nocy i tak nic nie wymyślimy, jutro od rana coś się pomyśli Odpowiedz Link
catrinceoir Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 22:44 ja sie tez dostosuje. a co to jest "Pod Pretekstem" na Karmelickiej chyba? bo w Poznaniu miejsce o tej samej nazwie jest swietne Odpowiedz Link
dsz27 Re: myslałam o Prowincji 05.02.09, 22:49 ok ja też spadam do młodej bo soc mi się buntuje ze spaniem. Naprawdę fajnie by było gdybyśmy się spotkali. Miłej nocy Ab wyślę Wam mój numer tel. Odpowiedz Link
wania46 "pod pretekstem"- rog jozefitow i krolewskiej 05.02.09, 22:59 jutro tam wstapie i obadam Wszystkim zycze spokojnej nocy Odpowiedz Link
taka_se_jedna plac nowy 06.02.09, 07:59 tak czytam jak sie zmagacie w miejsce..ja co prawda tylko czytam i nie przyjdę ale...ciąglę się pętam po Krakowie i najwięcej możliwośći daje Plac Nowy na Kazimierzu. Są Zbliżenia, Kolory, jest Stajnia z tańcami, jest Nowa, jest nowy klub Tawa, ( no może on nie bardzo), jest Alchemia, Pasieka na miodowej wszystko w promieniu 200 metrów i są zapiekanki u Endziora ( jak zgłodniejecie) Na stron www.knajpy.krakow.pl są wszystkie numery . ALe o 7 powinno się usiąśc jeszcze bez rezerwacji. Odpowiedz Link
drugiezycie Re: plac nowy 06.02.09, 08:19 Zdecydowanie jestem za spotkaniem o konkretnej godzinie na Kazimierzu. Coś się wolnego znajdzie- to największe skupisko knajpek. Z osobami, które mogą się spóźnić można wymienić się telefonami na gazetowej.Na tej Królewskiej jak nie będzie fajnie to utkniemy. Odpowiedz Link
catrinceoir 8 lutego impreza poprawinowa ;) 06.02.09, 09:46 jesli ktos mialby ochote na tance irlandzkie i szkockie - od 18:00 w Rotundzie impreza organizowana przez zespol Comhlan: ista.art.pl/forum/viewtopic.php?pid=42976#p42976 a jesli kogos wciagnie ten rodzaj tanca bardziej, za tydzien beda warsztaty: www.comhlan.art.pl/warszt/weekend.html to sobie poreklamowalam hobby Odpowiedz Link
vertigo5 Re: plac nowy 06.02.09, 10:00 Spróbujcie uderzyć tutaj: www.clubprl.krakow.pl Tam prawie nigdy nie ma tłoku, może dlatego, że knajpa nie leży w żadnym "knajpianym zgłębiu". Ulica Garncarska (gdzie jest ta knajpa) to są dwa kroki od Rynku Głównego. Knajpa przyjemna, ceny umiarkowane, często tam bywam. Odpowiedz Link
anula36 Re: plac nowy 06.02.09, 11:13 sobota wieczorem na Kazimierzu bez rezerwacji to mission impossible, zwlaszcza teraz kiedy nie ma ogrodkow. Odpowiedz Link
a.b1 Bull Mały Rynek 06.02.09, 15:14 cos te ustalenia idą jak krew z nosa, więc jeśli macie ochote około 18,30-19 jesteśmy w Bullu na Małym Rynku, zajmiemy jeden z wiekszych stolików, pewnie w 2 częsci pubu, znakiem rozpoznawczym będzie biały szalik na stole Odpowiedz Link
dsz27 Re: Bull Mały Rynek 06.02.09, 16:43 Ja powinnam byc na miejscu ok 19 pozdrawiam napiszcie mi numer tel. na gg lub na mailu gazetowym, żebysmy się jakoś znaleźli. Kto jeszcze potwierdza Odpowiedz Link
makava bedę i Beata też 06.02.09, 19:49 ale my ze "starej gwardii", Macheda bedziesz? Pamietam Cie z Kryjówki, był wtedy m. in. desant sląski Odpowiedz Link
dsz27 Re: bedę i Beata też 06.02.09, 19:57 Gdzie jest ten Bull, macie jakiś dokładny adres? Albo chętni wcześniej nie mają dostępu do netu albo nam się towarzystwo wykrusza... Mnie trochę łamie grypa ale mimo to zdecydowałam, że jadę. Odpowiedz Link
wania46 Domi 06.02.09, 20:29 Maly Rynek kolo tego glownego.Dzwon do mnie- bede na pewno i drugiezycie tez Odpowiedz Link
maheda Catrinceoir 08.02.09, 19:51 Jak się można z Tobą skontaktować?! Napisz do mnie, proszę, na mail. Buziaki! Odpowiedz Link
catrinceoir Re: Catrinceoir 08.02.09, 20:12 juz za moment napisze i ja tez bardzo dziekuje Wam wszystkim za mile przyjecie i duzo dzielenia sie doswiadczeniami, i mam szczera nadzieje, ze sie niedlugo spotkamy na forumowym spotkaniu ponownie! Odpowiedz Link
dsz27 ja również dziękuję:-) 08.02.09, 20:13 Za spotkanie, było świetnie! Jesteście wszystkie super babki, oczywiście Futrzak też super facet i dzielnie reprezentował męską część. Naprawdę spędziłam bardzo fajny wieczór. Maheda kochanie napisz mi tylko gdzie można nabyć takie cudo właściwie dopasowane oczywiście Jeszcze raz dzięki i do zobaczyska Odpowiedz Link
a.b1 Rezerwacja 06.02.09, 20:54 jest zrobiona na narozny stolik, w 2 sali naprzeciw schodów, trzeba przejść obok baru a na dole mapka i dokładny adres www.krakowlife.pl/56-Bull_Pub-Pub Odpowiedz Link
zuzka712 ja też poproszę o numer telefonu 06.02.09, 21:27 Nie wiem czy zdążę przed 19 i dlatego proszę, żeby ktoś napisałmi swój nr telefonu. Cieszę się na to spotkanie. Chociaż przyznaję, że z "pewną taką nieśmiałością..." Odpowiedz Link
dsz27 Re: ja też poproszę o numer telefonu 06.02.09, 21:33 Ja też z pewną nieśmiałością wysyłam ci numer telefonu Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: ja też poproszę o numer telefonu 06.02.09, 21:41 Ja wstępnie moge powiedziec, że bede, mam nadzieje, ze maheda, beata407, beda dawno sie niewidzialysmy, i jestem ciekawa co u nich, wania, i dawne 307 tez sie ciesze ze was zobacze. Odpowiedz Link
beata407 Re: ja też poproszę o numer telefonu 08.02.09, 06:45 Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję wszystkim, którym udało się na spotkanie dotrzeć; najweselszy stolik, naładowany najfajniejszą energią i wzbudzający największe zainteresowanie to nasz. Za spotkanie, za obecność, za miejsce, za komplementy - dziękuję, wszystkim bez wyjątku. Nie ośmielę się wymieniać po kolei by kogoś nie pominąć, no i niech żałują Ci co nie dotarli. Odpowiedz Link
makava Re: ja też poproszę o numer telefonu 08.02.09, 11:06 Podpisuję się w całości pod słowami Beaty i dodam jeszcze, że świetnie było zobaczyc dawno niewidzianych i poznać nowych bywalców forum. Do nastepnego. Odpowiedz Link
futrzak757 Re: ja też poproszę o numer telefonu 08.02.09, 11:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48555&w=91037541 a to moje podziękowania. Odpowiedz Link
drugiezycie Re: ja też poproszę o numer telefonu 08.02.09, 12:35 Bardzo Wam dziękuję, że mnie zmobilizowaliście do wyjścia z domu. Spędziłam z Wami przemiły wieczór. A ilu ciekawych rzeczy się dowiedziałam ) (dziś zaczęłam dzień od oglądania swoich pleców w lustrze ))). Pozdrawiam i liczę na rychłą powtórkę. Odpowiedz Link
mariefurie Re: ja też poproszę o numer telefonu 08.02.09, 12:38 drugiezycie napisała: > Bardzo Wam dziękuję, .... (dziś zaczęła > m dzień od oglądania swoich pleców w lustrze ))). > Pozdrawiam i liczę na rychłą powtórkę. O rety! to gdzieście byli i coście robili??! Odpowiedz Link
wania46 hej maupy himalajskie:))) 08.02.09, 15:32 Bylo swietnie! Mariefurie, dalysmy sobie zdiagnozowac pewne (wyzsze) partie ciala))) Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: hej maupy himalajskie:))) 08.02.09, 16:30 Dzieki, było super, i to prawda najweselszy stolik, najwieksze zainteresowanie, zwłaszcza po pewnym tekscie Doni. Dzieki futrzaczki za organizacje. Miło było zobaczyc się z znowu. Macheda ten gorset poprostu byl miodzik. Odpowiedz Link
maheda Re: hej maupy himalajskie:))) 08.02.09, 17:14 Zacznę do Ciebie mówić LadyCHawke, chcesz? Tak, to prawda, że był ekstra Ale najbardziej ekstra, to było Was zobaczyć, MNIAM! Odpowiedz Link
dsz27 Re: hej maupy himalajskie:))) 08.02.09, 20:15 A na wspomnienie tych małp to znowu się uśmiałam. Milej nocy życzę. Ja spadam bom padnięta strasznie. Do domu dotarłam ok 16 dzisiaj... maheda napisała: > Zacznę do Ciebie mówić LadyCHawke, chcesz? > > Tak, to prawda, że był ekstra > > Ale najbardziej ekstra, to było Was zobaczyć, MNIAM! > Odpowiedz Link
ladyhawke12 maheda 09.02.09, 07:18 To tak specjalnie, wiesz takie powiekszenie. Maupy przebija stadne wychodzenie do WC, wogóle wzbudzalismy sensacje i futrzakowi chyba ten cały facet w czerni musiał pozazdrościc. Odpowiedz Link
maheda Re: maheda 09.02.09, 07:45 Ja już nie kcem być jeszcze bardziej powiększona Wystarczy mi moja wielkość A owszem, wychodzenie do WC niewątpliwie budziło sensację Odpowiedz Link
ladyhawke12 a i jeszcze jedno 09.02.09, 11:43 Gdzie sie podział mazurek, musiało mu sie gdzies bardzo spodobac, skoro przepadl. Odpowiedz Link
ladyhawke12 No i nadal go nie ma 10.02.09, 13:23 Hej hej chłopaku z mazur, hej hej....... Odpowiedz Link
wania46 Re: No i nadal go nie ma 10.02.09, 13:34 Napisz cos o winie zaraz sie pojawi... Odpowiedz Link
z_mazur Re: No i nadal go nie ma 10.02.09, 14:17 wania46 napisała: > Napisz cos o winie zaraz sie pojawi... Voila. A tak serio, to nie dałem rady dotrzeć mimo, że byłem tego dnia w Krakowie. Niestety nałożyły się godziny i nie byłem w stanie podzielić czasu, a wpadanie na spotkanie na pół godziny nie miało większego sensu mimo szczerych chęci spotkania się z wami. Myślę, że to nie była ostatnia okazja, a moja nieobecność pewnie nie popsuła wam zabawy. Odpowiedz Link
mariefurie Re: No i nadal go nie ma 10.02.09, 14:24 z_mazur napisał: > Myślę, że to nie była ostatnia okazja, a moja nieobecność pewnie nie > popsuła wam zabawy. Hehe, Mazur, myslę, ze na przykład tak salsa na stole znacząco by zabawę urozmaiciła i uatrakcyjniła Odpowiedz Link
wania46 Re: No i nadal go nie ma 10.02.09, 14:33 z_mazurku ja oczywiscie mialam wino na mysli... Byles duchem obecny Odpowiedz Link
dsz27 Re: No i nadal go nie ma 10.02.09, 20:34 Chłopaku z Mazur to prawda, byleś obecny duchem czy chciałeś tego czy nie Odpowiedz Link
futrzak757 Re: No i nadal go nie ma 10.02.09, 20:52 Tak tak potwierdzam i to baaardzo byłeś Odpowiedz Link
z_mazur Re: No i nadal go nie ma 11.02.09, 08:57 Zasstanawiam się, czy powinienem dociekać szczegółów na ten temat... Odpowiedz Link
z_mazur Re: Chłopaku Z_Mazur! 11.02.09, 08:58 > Nie mogę Ci darować, że się nie pojawiłeś Życzie czasem zmusza nas do podejmowania trudnych decyzji. Nie można mieć wszystkiego... Odpowiedz Link
cosmopszczolka Re: niestety NIE MAGIEL 10.02.09, 22:30 To juz chyba tylko mojego komentarza brakuje. Ja dziękuję wszystkim, którzy się pojawili (i nie pojawili z tych czy innych powodów, że tradycja biesiadowania forumowego trwa nadal i pomaga każdemu na swój sposób. Odpowiedz Link
zuzka712 Nie tylko Twojego :) 11.02.09, 08:54 cosmopszczolka napisała: > To juz chyba tylko mojego komentarza brakuje. Ja też uważam, że takie spotkania to świetna sprawa. Można wymienić poglądy i dowiedzieć się różnych i ciekawych rzeczy, związanych nie tylko z rozwodem Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
lorrmar Re: niestety NIE MAGIEL 11.02.09, 11:21 Witam Wszystkich , jestem nowa na forum w tym smutnym temacie zupełnie nierozeznana,ponieważ jestem z Krakowa zastanawiam sie czy można do Was dołączyć?pozdrawiam Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: niestety NIE MAGIEL 11.02.09, 11:23 Jasne ze mozna dołaczyc, mysle ze zachwilke bedzie juz cieplutko pojawia sie ogrodki i bedziemy czesciej sie spotykac Odpowiedz Link
lorrmar Re: niestety NIE MAGIEL 11.02.09, 13:49 ladyhawke12 a możesz mi polecić jakieś strony netowe z którymi powinnam się zapoznać odnośnie spraw związanych z rozwodem pewnie jesteś w stanie oświecić mnie cennymi informacjami ja trochę działam na oślep .....gubie się, może mozna do Ciebie czy innych pisać na gg lub maila jeśli to nie jest problem oczywiście, pomyslałam że skoro jesteście na tym forum to pewnie macie jakieś przemyślenia czy cenne uwagi do których sie warto zastosować.....jakoś sobie z tym nie bardzo radze .... Odpowiedz Link
z_mazur Re: niestety NIE MAGIEL 11.02.09, 14:01 Polecam zacząć od lektury archiwum tego forum. Wrzucaj interesujące Cię hasła do wyszukiwarki i na większość tematów związanych z problematyką rozwodową znajdziesz tu odpowiedzi. Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: niestety NIE MAGIEL 11.02.09, 19:32 Zakładasz watek, juz po przeczytaniu archiwum ( warto) i dostaniesz odpowiedz, nie zawsze odpowiedzi beda "po twojej mysli", czasem dostaniesz niezlego kopa, tak tez bywa, lub ktos wyleje kubel zimnej wody, ale wart sie przebic wtedy przez pierwsza reakcje obronna wlasnego organizmu, i przeczytac jeszcze raz, czasem tekie spojzenie z daleka pomaga ogarnac calosc problemu, czasem pokaze ci twoje bledy, lub wrecz przeciwnie utwierdzi w takim a nie innym przekonaniu. ja tu pisze bardzo malo, zagladam w sumie dla "starych" znajomych zeby sie dowiedziec co u nich. Odpowiedz Link