Dodaj do ulubionych

PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!!

17.05.06, 14:15
We wrześniu po raz kolejny pojawi się w Polsce brytyjska grupa Pet Shop Boys.
Szczegółów występu Brytyjczyków na razie nie ujawniono. Wiadomo jedynie, iż
koncert odbędzie się w Warszawie. Poprzednim razem Pet Shop Boys gościli w
Polsce kilka lat temu, na jednej z imprezy z cyklu Inwazja Mocy. Duet
zaprezentował się w Gliwicach.

Pet Shop Boys będą promować w Polsce płytę "Fundamental", która ukaże się w
naszym kraju w najbliższy poniedziałek, 22 maja. Producentem materiału jest
słynny Trevor Horn. Całość promuje na singlu kompozycja "I'm With Stupid", do
której powstał wideoklip. Utwór zainspirowany został układem pomiędzy Tonym
Blairem i Georgem Bushem.

Obserwuj wątek
    • kocbor1 Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 17.05.06, 14:48
      Możesz podać link z jakiej strony jest to info ...bo niewierze w to co
      przeczytałem..aż mnie zatkało w pierwszym momencie..
    • marta.sz_t Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 17.05.06, 15:25
      czy to jakiś żart?? bo nie wiem czy mam już skakać z radościwink))
      • puchala40 Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 17.05.06, 15:51
        muzyka.onet.pl
    • rafi.raf Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 17.05.06, 16:04
      wreeszcie beda znowu!!!!
      • verybilingual Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 17.05.06, 16:19
        Yes Yes Yes, no ja tego przegapić nie mogę inaczej - It's a sin.
        Niewiem jak ale pojadę na bank, bo taka okazja może się nie powtórzyć. Ludzie
        zapamiętajmy dzisiejszą datę i wypiszmy ją złotymi zgłoskami w swoich domach na
        ścianach big_grin
    • 1_and_1_make_5 Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 17.05.06, 17:20
      NO az mi sie chce miesem rzucic. Zwykle tak robie w chwilach OGROMNEGO niespodziewanego szczescia. Mialem pisac, ze bylo o PSB w Teleexpresie
      i nie uslyszalem dokladnie poczatku info, a tu TAKI NIUS.........
      Normalnie chce sie zyc. Mysle, ze teraz wreszcie ruszy machina napedzajaca singiel IwS i plyte.
      Pzdr
      1_and_1_make_5
      • balshoy Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 17.05.06, 18:06
        odszczekuję wszystko co mówiłem w zeszłym roku..nie wierzyłem!!!
        będą! niesamowite!
        • balshoy Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 17.05.06, 18:10
          akurat byłem u teściów...szykowałem synka do wyjścia i coś usłyszałem ,tekst :
          " którego gwiązdą będą psb"..wskoczyłem do pokoju a tu już leciał fragment
          go west i zapodawał Sierocki..wow!
          • virtual_insanity Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 17.05.06, 18:35
            wszystko fajnie, akurat mama zawolala mnie na te czesc teleekspresu jak mowili
            o Nich, ale nie uslyszalam poczatku. czy ktos kto slyszal moglby powiedziec cos
            wiecej? Mam tylko nadzieje ze to bedzie Ich caly koncert, a nie jakis festiwal
            a PSB wtraceni z kilkoma piosenkami....
            Poza tym mam ciezka pretensje do Sierockiego ze nic nie wspomnial o
            Fundamental, a podparli sie Go Westem w tle...
            • ralph24 Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 18.05.06, 00:13
              winksmilesmilesmile
              P I E K N I E ! !
              Czy ktos cos wie o biletach?
              • acidpet Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 18.05.06, 08:57
                a ja ogladalem caly teleexpres ale uslyszlem tylko gwiazdami beda Pet shop boys
                (mea culpa) i od 20 lat bla bal bla i go west polecial. Zabijcie mnie ale
                poczatku nie slyszalem, pomyslalem ze moze na Sopot festiwal (byla by tragedia
                nie lubie tych festiwalowych tematow)a pozniej ze na Eurowizji jeszcze gorzej.
                A tu na forum przywracacie nadzieje. Moze Prezydent zrobia dzien wolny od pracy
                i nauki a wielki minister Edukacji zapewni chlopakom ochrone z Mlodziezy
                Wszechpolskiej?
                • balshoy Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 18.05.06, 09:56
                  mam wrażenie ,że na początku września w Warszawie jest jakiś festiwal ..muzyki
                  filmowej...
                  kilka lat temu , chyba mnie pamięc nie myli to było w 2001r, w jego ramach
                  występowali DEPECHE MODE na Służewcu ( ten koncert był jedną z odrębnych imprez
                  tego festiwalu)...
    • asia_psb Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 18.05.06, 10:13
      ja nie wiem ale jeszcze jestem w szoku. cos mnie tknelo zeby pojsc na
      telaexpres a mialam nie isc. jak uslyszalam to zaczelam sie drzec do taty i z
      tego wszystkiego nie uslyszalam dokladnie, za duzy szok . pobieglam do
      kolezanek przez pomyklke zakaladajac buty mamy 4 numery za male i sie 2 razy
      wywalilam po drodze potem oblewalam to z jedna kolezanka.... NIE MIOGE UWIERZYC
      ZE NEIL BEDZIE W POLSCE!!!!
      • virtual_insanity Re: PSB w POLSCE _Asia... Pomału.. 18.05.06, 17:44
        Jak to Asiu, Neil bedzie w Polsce, a nie mozesz uwierzyc ze Chris tez???? Ja
        osobiscie wole Chrisa......Poza tym Neil juz byl raz w Polsce ( I Chris tezsmile))
    • eliks Spokojnie 19.05.06, 07:41
      rzeczywiscie na onecie jest nius o festiwalu na sluzewcu, na ktory jak mi sie
      wydaje warto by pojsc nie tylko ze wzgledu na PSB.

ale powiem Wam tak - oczywiscie sie ciesze, ale dopoki OS nie potwierdzi,
      sugerowalbym spokoj; onet to internetowy superexpress - oni zawsze wiedza
      pierwsi i najlepiej, juz nie raz takie rewelacje byly.
      • balshoy Re: Spokojnie 19.05.06, 09:29
        oczywiście spokój przede wszystkim..
        dopóki to nie będzie potwierdzone, to jeszcze nie wyruszajmy do W-wy
        a tak w ogóle to do podania tego niusa jako pierwsi przyznaje się cgm...to oni
        mieli dotrzeć do tej informacji..ale to w zasadzie szczegól..byleby to była
        tylko prawda z tym koncertem
        • diesel46 kolejne info 19.05.06, 11:01
          balshoy napisał:

> ..byleby to była
          > tylko prawda z tym koncertem

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060519/kultura/kultura_a_6.html

Pet Shop Boys będą gwiazdami nowego plenerowego festiwalu Summer Of Love.
          Impreza odbędzie się 9 i 10 września na torze wyścigów konnych na Służewcu. Na
          czterech scenach zagra 20 wykonawców.

Koncert Pet Shop Boys jest częścią trasy promującej ich nowy album
          "Fundamental", który ukaże się w poniedziałek. Zapowiada go singiel "I'm With
          Stupid".

Znakiem firmowym zespołu jest syntetyczny pop, łączony z elektroniką i dance.
          Choć unowocześniają swą muzykę, nadal mieści się ona w gatunku disco, już pod
          koniec lat 80. skompromitowanym. Mimo to pozostają jednym z najlepiej znanych
          duetów popowych na świecie. Założyli zespół 25 lat temu, a przed 20 laty ukazał
          się ich pierwszy album "Please". Nazwą zespołu upamiętnili znajomych, którzy
          pracowali w sklepie zoologicznym. W 1984 r. nagrali piosenkę "West End Girls",
          która stała się hitem amerykańskich dyskotek. Do końca lat 80. świętowali
          sukcesy, wydali przebojowe: "It's A Sin", "Always On My Mind" i "Domino
          Dancing".

W latach 90. zmienili wizerunek, stali się żywymi reklamówkami futurystycznej
          mody. Jako producenci współpracowali z Tiną Turner, Kylie Minogue, Lizą Minelli.
          Remiksowali utwory Yoko Ono, Blur, a ostatnio singiel Madonny "Sorry".

--
          Andrzo

• diesel46 Re: kolejne info 19.05.06, 11:09
            muzyka.onet.pl/0,1325000,newsy.html
            --
            Andrzo
            • eliks PSB vs. Sluzewiec 19.05.06, 12:36
              To wszystko brzmi bardzo interesujaco, ale jak juz pisalem - nie uwierze dopoki
              OS nie potwierdzi.

Przyznam szczerze, ze takiej imprezy to w Warzawie jeszcze nie bylo, napewno
              nie na 20 wykonawcow zagraniczych i kilkunastu naszych. To oczywiscie sie
              jeszcze okaze jakiej rangi beda to wykonawcy, ale skoro ma byc Ian Brown i
              Stereo MCs, to raczej nie w kij dmuchal.

Boje sie o inna rzecz - mam mieszane wspomnienia jezeli chodzi o Sluzewiec.
              Depeche w 2001 byli w porzadku, mimo iz padalo, ale nieslawny wystep Stinga rok
              temu - tragedia! dziki tlum, technika nawalala przez caly czas.

ale cztery sceny, hmmm - to brzmi apetycznie smile
              • balshoy Re: PSB vs. Sluzewiec 19.05.06, 20:07
                na DM na Służewcu..organizacja też była do d..py!..najpierw ten ścisk przed
                wejściem, zanim zdecydowali wpuszczać; moja żona nie jest bardzo wysoka i w
                tłumie tych parujących ciał przy mżącym deszczu też ledwo trzymała się na
                naogach i brakło jej tchu..potem przepuszczanie przez furty..mojego kumpla tak
                ścisnęło(a nie jest to jakieś chucherko),że zemdlał..i przeleciał przez
                barierkę!
                potem uskuteczniali pomysł polegający na przepuszczaniu przez "framugę" -
                wykrywacz metali - pierwsza fala ludzi położyła im ten wynalazek...i oni chciel
                przez to "przesączyć " 35 tysięcy luda?!
                pamiętam wdeptane w błoto krzesełka w sektorze vipowskim na przeciw sceny ( co
                za głupi pomysł - krzesełka przed sceną na dm! toć to nie koncert muzyki
                poważnej!)..a ilu z tymi vipowskimi biletami tam nie weszło..oj byli ludzie
                wkurzeni! oczywiście pogoda to kwestia aury w danym dniu i na to i tak nie
                będziemy mieli wpływu..chyba że będziemy zaklinać niebo wink
                koncert na szczęscie zrekompensował wszystkie niedogodności...ale lepiej ,zeby
                orgaznizacja była tym razem ciut lepsza
                • anthares_psb Re: PSB vs. Sluzewiec 20.05.06, 00:11
                  Na koncercie DM to było dużo przygód smile, ale może nowi organizatorzy wyciągną
                  wnioski z tych imprez. Mam nadzieję, że dobrze nagłośnią, bo co innego jest
                  nagłaśniać zespół rockowy (w Polsce głównie na takie brzmienie robi się
                  zestawienia sprzętu), niż zespół, który ma przede wszystkim brzmienia z
                  syntezatorów.
                  • eliks Re: PSB vs. Sluzewiec 20.05.06, 01:34
                    mam tylko nadzieje, ze jesli oczywiscie PSB rzeczywiscie pojawia sie na
                    koncercie, to e bedzie to prawdziwy wystep, a nie tylko piec kawalkow - WEG,
                    Streets, Stupid, Minimal, Go West. Ostatnio PSB zagrali jakis koncert dla BBC -
                    oceniajac playliste jestem w szoku - odlot! jezeli to samo bedzie na koncercie,
                    szykujcie sie na jazde zycia - tak uwazam. juz zrobilem rozeznanie wsrod
                    znajomkow - wiele osob ma ochote wybrac sie tak po prostu, nie koniecznie ze
                    wzgledu naPSB, wiec publika powinna dopisac. miejmy nadzieje, ze organizacja
                    tez nie zawiedzie.

co do skakania przez barierki na DM to pamietam to do dzis - przeciez oni
                    powariowali wtedy - to bylo cos masakrycznego, cale szczescie, ze chyba nikt
                    nie ucierpial.
    • krikra Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 20.05.06, 20:02
      Na Interii też jest jakies info o PSB: muzyka.interia.pl/info/infid/750386
      więc może jednak coś w tym jest i to nie plotkawink
      Warszawa.. hmm.. uncertain
    • dafio1 Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 20.05.06, 21:54
      Będę na 100%!!!
      • marywu Re: PSB w POLSCE WE WRZESNIU !!!!!!!!!!! 20.05.06, 22:56
        to na pewno nie plotka. Gwarantuję Wam, że to w 100% prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka