Dodaj do ulubionych

Go west u Szymona

23.05.06, 08:27
Narzekamy ze ich nie puszczaja a tu wspaniala wersje Go west mozna bylo
uslyszec u Szymona Majewskiego (tekst rewela) a i Skiba wiedzial ze to Pet
shop boys i nawet zgrabnie spletowal ich preferencje seksualne z sytuacja
polityczna w Polsce.
Ale powaznie podobno na jakies liscie w Radiu dla ciebie IMS na 4 miejscu
wiadomość nie sprawdzona od zony wiec sami wiecie glowy nie dam.
Z "minimal" moze byc tylko lepiej
Obserwuj wątek
    • verybilingual Re: Go west u Szymona 23.05.06, 14:11
      Też widziałem smile Wyszło bardzo fajnie big_grin big_grin, udana parodia, i ta Sylvia Mason
      James big_grin. Chyba sobie nagram, jak będzie powtórka. Dziwi mnie tylko że kiedy
      Skiba powiedział o PSB to cała sala w śmiech, czyżby każdy ich znał..Chyba na
      górze zapalił się wielki napis - APLAUZ big_grin
    • dafio1 Re: Go west u Szymona 23.05.06, 16:33
      Też widziałem, i wiecie co? Bardzo lubię PSB m.in. za to że piosenki innych
      wykonawców wykonują w taki sposób, że kojarzą się z PSB, a nie z pierwowzorami.
      ALWAYS ON MY MIND, GO WEST(choć po raz pierwszy wykonywali to Elvis i Village
      People)są tak mistrzowsko przerobione, że wersje oryginalne mogą się schować.
      Dlatego, jeśli mówimy np. o GO WEST, każdy wie że chodzi o PSB a nie o VP.
      Skiba też mówił o PSB u Szymona. To świadczy o klasie zespołu smile
      • kocbor1 Re: Go west u Szymona 23.05.06, 18:47
        Mnie natomiast zdziwiło to ze gdy Skiba własnie wspomniał o ich orientacji
        seksualnej cała sala zanisoła sie gromikim smiechem jakby każdy wiedział o co
        mu chodzi...dziwne to ze wszyscy znaja preferencje seksualne chłopaków a
        zainteresowanie zespołem jest zerowe.. Pulicznosc zna takie fakty z zycia PSb a
        nie raczy zagłosowac czy kupić płyty..wynika z tego to ze PSb są w polsce
        znani..ale no własnie dlaczego nigdzie nie puszczani.... czyżby homogfobia u
        nas osoiągneła aż taki poziom?
        • krikra Re: Go west u Szymona 24.05.06, 19:15
          kocbor1 napisał:

> czyżby homogfobia u
          > nas osoiągneła aż taki poziom?

A masz jakieś wątpliwości? Wystarczy czytac prasę i oglądać tv... w nagonce na
          gejów niemały udział ma nasz "wspaniały" FUNDAMENTAListyczny rząd przy gorącym
          poparciu kościoła.. a społeczeństwo wydaje się iśc za tym głosem.. choć ostatnio
          marsze równości podobno coś tam zmieniają powoli w świadomości rodaków..
          Wątpię jednak, by to coś miało wspólnego ze sprzedażą płyt. Ta leży u nas równo.
          • kocbor1 Re: Go west u Szymona 24.05.06, 19:34
            > marsze równości podobno coś tam zmieniają powoli w świadomości rodaków..

Wątpie aby coś zmieniały,dopóki bedzie trwać ekspansja kościoła katolickiego i
            księża będa chcieli wypowiadać się na najważniejsze polityczne tematy i
            decydowac o tym co jest dobre a co złe dla ludzi dopóty bedziemy zaściankowym
            państwem na peryferiach europy. Wystarczy popatrzec jaką szopke robi sie unas z
            okazji przyjazdu ''Inkwizytora'' XVI ;/
        • johnny85 Re: Go west u Szymona 25.05.06, 23:14
          Wątpie,żeby homofobia miała tu coś do rzeczy,myślałem że może wiek już mają zbyt
          dojrzały,ale problem chyba leży gdzieś indziej skoro Radio Zet,które tak rzadko
          puszcza nowości zaczęło grać nowy singiel Georga Michaela,który ano młody,ani
          hetero.Po prostu nie lubi się ich u nas i tyle.
      • michal.kowalewski Re: Go west u Szymona 25.05.06, 00:44
        dafio1 napisał:

> ALWAYS ON MY MIND (choć po raz pierwszy wykonywali to Elvis (...)

Dzidzia, nie Elvis, ale Willie.
        • balshoy Re: Go west u Szymona 26.05.06, 19:42
          Michał oczywiście słowo "Dzidzia" nie jest obraźliwe...
          ale można w bardziej elegancki sposób podzielić się swoją niebanalną wiedzą..
          nie potrzebujemy tu żadnych kłótni, prawda?
          ale czy Willi Nelson nie jest przypadkiem jednym z kolejnych INTERPRETATORÓW
          Always On My Mind ..?
          hę?..bo gdzie by nie spojrzeć to jako autorów AOMM ..widzę nazwiska
          Thompson/James/Christopher...
          • dafio1 Re: Go west u Szymona 26.05.06, 20:03
            Michałku, ja przy Tobie jestem tak "małowiedzący", że wybacz wyrocznio... smile)
          • michal.kowalewski Re: Go west u Szymona 26.05.06, 22:26
            Przepraszam za obrazę i odszczekuję.
            Hau, hau.
            Pierwszą wykonawczynią była Brenda Lee.
            • anthares_psb Re: Go west u Szymona 27.05.06, 02:05
              Jeśli już tak dokładne, to Brenda Lee w 1971 roku.
    • 1_and_1_make_5 Re: Go west u Szymona 27.05.06, 06:53
      A wracajac do tematu. To Go west bylo tez w takim uroczym programie TVN jak "Ciao Darwin"........
      Pzdr
      1_and_1_make_5
      • balshoy talk show boys 27.05.06, 19:53
        a pamietacie taki program Manna i Materny..gdzie przygrywał band nazywający się
        TALK SHOW BOYS? wiadomo co ewidetnie przypomina nazwa..
        I kiedyś pan Wojtek wspomniał o liście jakiegoś obrażonego fana
        PSB "zabraniającego z nabijania się z ukochanego zespołu"..
        śmiałem się z tego..., bo dla mnie, jako fana, była to raczej nobilitacja ze
        strony panów MM...to musiał być większy ortodoks niż my wszyscy razem wzięci wink
        a może to był ktoś z WAS? smile)
        • anthares_psb Re: talk show boys 27.05.06, 19:55
          balshoy napisał:

> a może to był ktoś z WAS? smile)

Który to, przyznać się bez bicia wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka