Dodaj do ulubionych

DRAMA QUEEN - PSB

25.04.07, 10:13
TO link do chyba nowego singla PSB... 1.22 min do słuchania -
thepetshopboys.info/portal.php
Obserwuj wątek
    • dafio1 Re: DRAMA QUEEN - PSB 25.04.07, 12:03
      PS. Prawdopodobnie jest to piosenka z płyty PHILANTHROPY- "charity CD". Czyli
      chyba coś w stylu "dobroczynnej składanki". Ciekawe kiedy to wyjdzie...
    • verybilingual Re: DRAMA QUEEN - PSB 25.04.07, 13:46
      Nowy sngiel PSB? Gdzie? kiedy? Nic mi o tym nie wiadomo. Byłem dziś na forum
      oficjalnym, nic tam nie pisze o tym....
      Chwila chwila przecież to nie PSB. April Fool's Day już był tongue_out
      To nie głos Neila. Chyba że to jakaś kompozycja zrobiona przez nich dla
      kogoś....jakieś to dziwne wszystko jest.
      • dafio1 Re: DRAMA QUEEN - PSB 25.04.07, 15:49
        VB-przecież słychać że to Neil śpiewa. Zresztą aranże są w stylu PSB...
        Zobaczymy co będzie dalej...
        Głosu Neila Tennanta nie da się podrobić...
    • dafio1 Re: DRAMA QUEEN - PSB 25.04.07, 16:01
      PS. Też mnie dziwi że na forum międzynar. PSB nie ma tego tematu, choć link do
      tej strony wziąłem właśnie z tego forum.Wejdż sobie w temat "Fundy Tour
      program?" i w jednym z odnośników jest ten link. smile
      • verybilingual Re: DRAMA QUEEN - PSB 25.04.07, 18:16
        Z całym szacunkiem, ale ja tu nie widzę, a raczej nie słyszę ani trochę Neila,
        owszem to jest głos na tzw. ,,Neila'', ale to jakaś podróbka, zresztą na koniec
        widzę napisy to jest tam wspomniana Lydia Tennant, czyli babka, która jest
        adminem forum Tennant-Lowe (tak, to ta której nie znosze big_grin, po cholorę taki
        nick ma), do tego muzyka jest skomponowana przez Heinza, który robi nioficjalne
        mixy PSB, i jest związany z Tennat-Lowe.
        W sumie utwór ma spaprany refren, bo początek tzn ta muzyka na wstępie jest
        super!
        • dafio1 Re: DRAMA QUEEN - PSB 25.04.07, 19:48
          Z całym szacunkiem, jak Ty VB nie słyszysz tu głosu NEILA TENNANTA-to
          jesteś "za młodym" fanem PSB żeby to słyszeć.Coś jest z twoim słuchem nie tak.
          Nie chcę się kłócić, ale głos swego muzycznego "wokalnego idola" od 1985 roku
          ZAWSZE poznam. I nie jest istotne, czy ta piosenka jest autorstwa PSB. To jest
          utwór wykonywany przez PSB... Chociaż z drugiej strony cieszę się że mam z kim
          dyskutować na jakiś NOWY temat, bo niektórzy mówią o innych że się nie
          udzielają...
          • verybilingual Re: DRAMA QUEEN - PSB 25.04.07, 20:48
            Hehe, to się pokłóćmy dalej. Może masz źle ustawione głośniki etc big_grin
            Po 1 jestem ciekaw czemu na OS nie ma o tym info i nigdzie indziej tylko na tym
            petshopboys.info
            Po 2 mało prawdopodobne mi sie wydaje by to Tennant-Lowe forum (bo niewątpliwie
            to ich robota) zwerbowało angle Neila by wokal włożył w to.
            Co do głosu to brzmi faktycznie bardzo podobnie do Neila (w sumie lepiej brzmi
            niż jak 1 raz usłyszałem), ale nadal twierdze że to nie on big_grin Neil tak teraz
            już nie śpiewa chyba.
            ...........
            Pisze tego posta okołóo 3,4 minut, odtworzyłem sobie znów to nagranie i kurcze
            teraz już nie mogę się zdcydować czy on czy nie on. Jeśli NAWET to bardzo
            dziwnie to dla mnie brzmi.
            Z niecierpliwością czekam na jakieś nisuy dotyczącego tego utworu.
          • balshoy Re: DRAMA QUEEN - PSB? 25.04.07, 20:57
            Dafio ..o tym projekcie wspominałem ok. 1,5 miesiąca temu...
            zerknij w tematy, kilka linijek poniżej
            "If Neil Tennant was my lover"

wspominam tam o kawałku "music in the subway"..tam to dopiero usłyszysz
            Neila... i utworek też jak najbardziej w naszym ukochanym stylu...a nie jest to
            z pwnością PSB!
            podaję tam również link, można tam posłuchać więcej tych kawałków..jeszcze
            nawet dłuższych...jest również Drama Queen demo...

ostro pojechałeś po małym fanie...
            ale niestety niemalże jestem pewny, że jednak nie masz racji..( ktoś bieglejszy
            w angliku niech to rosądzi, ale wg. mnie to jest ogólnie taki fanowski hołd,
            fakt zrobiony przy współudziale znanych nawet nam, profesjonalnych producentów,
            ale i rzeszę fanów-producentów)
            popatrz tam , przeanalizuj sprawę... i...
            Ty już wiesz chyba co...
            • verybilingual Re: DRAMA QUEEN - PSB? 25.04.07, 21:00
              Dzięki balshoy, już zacząłem powoli ulegać presji dafia i faktu że poznałem
              nowy kawałek PSB. Jednak moje pierwotne zdanie wygrało smile
              Trzeba przyznać, że tak jak pisałem głos bardzo podobny, ale tym razem ja musze
              powiedzieć że jako fan wyczułem że to nie Neil wink
              Dobrze, że już wiem co i jak bo juzchciałeś pisać PW do adminki Tennant-Lowe.
              • balshoy Tennant - KALERA? 25.04.07, 21:09
                CZY TO CHRIS KALERA..jak w music in the subway?
                podaję link na jego podstronę ..
                ależ tam rewelacyjny shopping ! wink)
                profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=156692633
    • dafio1 Re: DRAMA QUEEN - ??? nie PSB??? 26.04.07, 12:04
      Qrcze-wokal tego gościa brzmi identycznie jak Neila, może faktycznie jakieś tam
      szczególiki są, ale praktycznie przecież kazdą piosenkę śpiewa się inaczej.
      Jeżeli to nie jest Neil Tennant na wokalu(aranże też są b. profesjonalne w
      stylu PSB), to cholercia każdy "nowy" internetowy przeciek muzyczny PSB stanie
      się "podejrzany". Jeżeli to nie PSB, to jest to GENIALNA podróba PSB. Ciekawe
      czy np. wynależli gzieś gościa który śpiewa jak Gahan z DM. Do tej pory
      wydawało mi się,że wokalu Tennanta i Gahana nie da się podrobić. Jednak ,jak
      widzę "sklonować struny głosowe Neila" już się udało. Cały czas nie mogę
      uwierzyć że to nie PSB... Szok... A co do dyskusji z VB to myślę,że
      była "twórcza" i nic takiego się nie stało. Po prostu ten wokal brzmi jak wokal
      NT, dlatego tak ostro broniłem swoich racji. Jednak , jak widać w dzisiejszym
      Świecie niczego nie można być pewnym... SZOK... Dzięki Balshoy za info smile
      • marta.sz_t Re: DRAMA QUEEN - ??? nie PSB??? 26.04.07, 12:17
        Brzmi naprawdę bardzo podobnie! W pierwszym momencie można faktycznie pomyśleć
        że to Neil, ale gdy się posłucha tego dalej, to jednak zdecydowanie słychać że
        to nie jest wokal Neila smile Rewelacyjna podróba!wink
        • dafio1 Re: DRAMA QUEEN - CHRIS KALERA 26.04.07, 12:36
          To co napisał Balshoy w swoim poście w postaci zapytania, sprawdza się w 100%.
          Byłem na tym linku na Myspace i ponownie mnie ZATKAŁO gdy posłuchałem RUN
          GIRL,RUN. Piękna balladka, wokal "NT", śmiało można powiedzieć PET SHOP BOYS-
          bis powstało. Tylko się cieszyć smile
          • balshoy psb bis i cd 26.04.07, 14:12
            przepraszam jeszcze wtrącę...
            jako zodiakalna waga staram się dążyć do pewnej równowagi wink
            Dafio, wydaje mi się, że mógłbyś skierować jakieś "dobre słowo" do
            verybilinguala...pisałeś coś o jego słuchu? chyba wypada...

co do rzeczy niemożliwych, to wspomnę taki typowy, niecenzuralny wojskowy żart
            CO JEST NIEMOŻLIWE?
            wyj...ć babcię na PKT* i odwrócić hełm na drugą stronę

PKT * to punkt kontroli technicznej i babć tam nie uświadczysz...
            • verybilingual Re: psb bis i cd 26.04.07, 15:20
              Hehe smile
              Co do Drama Queen jeszcze: W sumie to cieszę się że to nie PSB, słyszałem tylko
              ten krótki fragment ale utwór tym refrenem nie porywa, choć początewk PSB
              mogliby skopiować do jakiegoś następcy Integral czy Sodom Show smile
              • dafio1 Re: psb bis i cd 26.04.07, 15:55
                verybilingual napisał:

> Hehe smile
                > Co do Drama Queen jeszcze: W sumie to cieszę się że to nie PSB, słyszałem
                tylko
                >
                > ten krótki fragment ale utwór tym refrenem nie porywa, choć początewk PSB
                > mogliby skopiować do jakiegoś następcy Integral czy Sodom Show smile
                Jak dla mnie DRAMA QUEEN od pierwszych sekund była super, szkoda że nie znam
                jeszcze ostatnich. I żeby nie było że mam zawsze inne zdanie od VB, ale refren
                w tej piosence podoba mi się najbardziej. Jest taki "lirycznie urzekający" .
                Jak dla mnie - szkoda że to nie piosenka Pet Shop Boys sad
            • dafio1 Re: psb bis i cd 26.04.07, 15:31
              Vb jest w porzo, że tak powiem smile i tak trzymać. Słuch mamy chyba wszyscy dobry
              i też tak trzymać. Drama Queen brzmi jak 100% PSB, dlatego nie poczuwam się "do
              winy", że wyszedłem np. na ANTYfana PSB. Powiem więcej-uważam,że gdyby np. na
              OS PSB ukazał się sampel z tą piosenką nikt nie miałby najmniejszych
              wątpliwości że to piosenka PSB. Zresztą VB-jak pamiętasz Balshoy, nie mógł "za
              bardzo" uwierzyć że to PET SHOP BOYS głównie dlatego że nigdzie o tym nie
              pisano, co faktycznie skłaniało do myślenia i podejrzliwości.Ogólnie była to
              ciekawa lekcja dla tych, co faktycznie mówią,że są rzeczy niemożliwe. Chyba
              wszystko jest możliwe... smile A-ha to jest link, który wyjaśnia wszystko co do
              tego utworu... www.tennant-lowe.com/samples/philanthropy.html
              • piotr.psb Re: psb bis i cd 27.04.07, 02:10
                Hmm... punkt dla młodych uszu VB smile Jestem pod wrażeniem! To że ktoś ma długi
                staż w fanowaniu nie oznacza że jest niemylny! Nauczka na przyszłość wink
                • j.wojak A propos vocalu (Neil czy nie Neil)... 04.05.07, 11:52
                  Słyszeliście utwór Nightlife? Zrobiony tak, że prawie nie słychać Neila!
                  Znalazłem na eMule plik "Pet Shop Boys - Nightlife Remixed [Disc One].rar".
                  Super fajne. Jest tam też wydłużona wersja "Radiophonic" (dodano odgłos jak przy
                  kręceniu gałką strojenia w radiu!), "Paris City Boy" i inne. Polecam.
                  Jacek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka