1.gosik 11.09.09, 16:10 Byliście już w nowej ciuchlandii na Tańskiego? Nawet tam ciekawie, dużo różnego towaru, ceny takie sobie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malowanka06 Re: Ciuchlandia 11.09.09, 18:05 A gdzie na Tańskiego? Jesli juz ma byc reklama to powinna byc dokladniejsza Odpowiedz Link
1.gosik Re: Ciuchlandia 11.09.09, 20:03 Ja nie reklamuję. Szłam ze szkoły i zobaczyłam. To jest w lokalu gdzie wcześniej była hurtownia odzieżowa, z tyłu jest sklep spożywczy / chyba Osińskiego/. Sklep ma pani, która wcześniej handlowała na targu. Odpowiedz Link
malowanka06 Re: Ciuchlandia 12.09.09, 07:46 To życzę jej powodzenia z taką lokalizacją-pewnie długo nie pociągnie Odpowiedz Link
zabka-26 Re: Ciuchlandia 16.09.09, 22:41 witam! Byłam w nowym sklepie z odzieżą używaną dziś. Ceny są takie sobie, trochę za wysokie. Towar jest... żeby nie obrażać... chyba z szafy tej pani ;/ niemodny i dość zużyty. Więcej tam nie pójdę, choć odwiedzam regularnie nasze laskowickie lumpeksy. Nie polecam. Odpowiedz Link
koosmitka Re: Ciuchlandia 16.09.09, 22:46 Też tam byłam - lokalizacja każda jest dobra na lump. Ale dla mnie ten to wiocha. Fakt - targowa wiocha. Ktoś chce zbić kabzę, a zero dbałości o klientów. Zrobione wszystko po najmniejszej linii oporu. Na dzień dzisiejszy oceniam miernie, ale życzę powodzenia. Ja jednak zostanę przy starych przyzwyczajeniach też mam swoje lumpeksiki Mnie nic nie przekonało ani ciuchy, ani reklama, ani wnętrze, ani Pani obsługująca. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jelczanek Re: Ciuchlandia 17.09.09, 20:49 Ja też tam byłam, nie widziałam co prawda wymyślnych reklam typu męskie manekiny i wiatraczki tylko informację o otwarciu sklepu, widziałam zadowolonych klientów chwalących jakość towaru ,a pani która obsługiwała mnie(widać zna się na swoim fachu) udzieliła mi upust za zakupiony towar. Odpowiedz Link
malowanka06 Re: Ciuchlandia 18.09.09, 08:30 Znając losy pani z nowego lumpeksu widać że pije do starej pracodawczyni. Cóż, reklama dźwignią handlu widać że zazdrość zżera.życzę powodzenia i wielu zadowolonych klientów mimo marnej lokalizacji sklepu i towaru.Lepiej było jednak na targu. Odpowiedz Link
mezocudaczek Re: Ciuchlandia 18.09.09, 09:21 witam, jak dla mnie to jest bez znaczenia gdzie ta Pani wcześniej pracowała -targ to przecież żadna hańba. Przecież większośc osób z Laskowic i poza ubiera się na naszym Targu. Dajmy tej Pani szansę i zobaczymy czy się rozwinie, może nie inwestuje w reklame ale w ciuchy? A o co chodzi z tym piciem do starej pracodawczyni?? Odpowiedz Link
malowanka06 Re: Ciuchlandia 18.09.09, 10:24 Ja nie pisałam że targ to hańba ale tam była właśnie lepsza lokalizacja,komu się bedzie chciało z Hirszfelda lecieć pod "dwójkę"? A co do starej pracodwaczyni-plotka niesie że pani się z nią skłóciła a właśnie tamta miała pod sklepem wiatraczek. Ale moim zdaniem,własnie takie niebalne rzeczy zwracają uwagę i przyciagają klientów.A pani z nowego sklepu chyba żal ot tyle Odpowiedz Link
mezocudaczek Re: Ciuchlandia 18.09.09, 12:22 Może właśnie dlatego lokalizacja jest na Tańskiego bo wszystkie cichlandki są położone przy Targu, nie każdemu z tamtego osiedla chce się iść na Hirszfelda - taka sama zależność :o) klient się znajdzie i dla tego ciuchlanda na hirszfelda, na targu i nawet na tańskiego.Jak komu po drodze :o) Ludzie co to za przypuszczenia stara pracodawczyni, pracodawca, co komu żal - nie róbmy plotek na tym forum !! Odpowiedz Link
anna0601 Re: Ciuchlandia 21.09.09, 14:12 Ludzie! O jakich pracodawcach mówicie? Nie dośc, że dziewczyna była zatrudniona na czarno, wylano ją z dnia na dzień to jeszcze zaproponowano jej wypłatę w ciuchach. Działalnośc może założyc sobie każdy a bezrobotny tym bardziej. Pani Ewie życzę powodzenia. Odpowiedz Link
bassrafal Re: Ciuchlandia 22.09.09, 01:43 Witam, tak się składa, że ten sklep prowadzi moja matka. Dlatego też, jakoś żywiej czytałem opinie na forum o nim. To miejsce (forum) ma taką specyfikę, że każdy może pisać co chce (przy czym samo wyrazanie zdania jest dobre), pozostając anonimowym ze swoja wypowiedzią. Co do samych opinii, proponuję tym co nie byli w sklepie zobaczyć, wyrobić swoją opinię. Co do reklamy, to rzeczywiście, jest dźwinią handlu, a dla dla malkontentów mogę napisać, że jeśli bez reklamy w sklepie ze słabą lokalizacją generuję się ruch taki jaki jest obecnie to życze wszystkim przedsiębiorczym ludzią zajmującym się handlem u nas na takie wyniki frekfencyjne. Jednak to o czymś świadczy (na ulicy nie ma robionej łapanki ) Jeśli chodzi o ceny, a w zasadzie ich wysokość. Dla jedych jakies ubranie może być zbyt drogie, a dla drugiej osoby jest tanie, myślę że to rzecz gustu. Dla niedowiarków, malkontentów itp. zapraszam pod koniec przyszłego tygodnia dla sklepu, gdzie bedą wisieć zdjęcie z sesji zdjęciowej, w k†orej wykorzystywałem jedynie ubrania z tego sklepu. Myślę, żę to rozwije wątpliwości co do jakości rzeczy jakie są w sprzedaży w sklepie. I jeszcze wracając do lokalizacji oraz tego co można znaleźć w lokalu. Jakiś czas temu był u nas bar Funk Garage, gdzie był jedynym w ostatnim czasie klubem muzycznym z koncertami granymi na zywo, pokazami kabartów itp. ogolnie z różnymi przejawami kultury. Wystrój był dopasowany do klimatu lokalu, było tam całkiem miło. Mimo tych wszystkich atutów, reklamy, itp. rzeczy lokal upadł i nie dlatego, że nie był zabezpieczony pod względem reklamowy, ale dlatego, że ludzie lubią narzekać, że czegoś im brakuję, a gdy mają takie miejsc pod nosem (w J-L, nigdzie nie ma daleko) nie potrafią z tego korzystać. Chciałbym tylko dodać, że napisałem to wszystko, bo denerwuję mnie gdy ktoś narzeka (a nie konstruktywnie krytykuję) na efekt kogos ciezkiej pracy, bo bycie przedsiębiorczym to jest naprawde ciezki kawał chleba, a ten kto go zakosztował, wie o czym mowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
katka256 Re: Ciuchlandia 22.09.09, 16:02 nie chodzi o malokntentów-co mają ludzie napisac jeśli im się sklep nie podoba, towar z niego ani obsługująca?Piszą więc prawdę, a kobieta zazwyczaj jest czyjąś matką lub będzie.To nie znaczy że nie można napisać że sklep ma złą lokalizację.Nie wmówisz mi że wszędzie jest blisko bo potarabaniłam się tam raz z Hirszfelda z wózkiem i wybacz-nie przekonał mnie.Zatem nie dam jemu drugiej szansy bo daleko i boję się ryzykować. Nie widziałam też jakiegos specjalnego tłumu tam, zatem może warto zastanowić się nad "łapanką"tylko nie bardzo wiem na czym ona może polegać. Myślę że sesja może być superw końcy w worku 30 kg np zawsze coś się znajdzie.Tylko trzeba umieć to potem sprzedać.I jako nowy sklep, przy dużej konkurencji nie narzucać cen z kosmosu. Myślę że to jest krytyka konstruktywna. Odpowiedz Link
bassrafal Re: Ciuchlandia 22.09.09, 17:01 Dziękuję za opinię. Myślę, że i tak czas pokaże co będzie dalej. Na naszym rynku jest pare miejsc z odzieżą używaną, więc istnieje konkurencja, a sama konkurencja jest dobra dla klientów. Każdy stara się przyciągnąć ich, środkami, jakie właściciel sklepu uzna za najlepsze. Mogę jedynie zachęcić do odwiedzenia każdego z nich i wyrobienia sobie swojego zdania i skonfrontowania go z tym co tutaj ludzie piszą. Myślę, że jest to uczciowa propozycja. Odpowiedz Link
mamita31 Re: Ciuchlandia 24.09.09, 20:29 Łatwo siać jakieś plotki nie znając szczegółów czy człowieka ... A ja Wam powiem że Ci co lubią plotkować najczęsciej nie widzą swoich smrodów... Żyją życiem innych bo swojego poprostu nie mają Pozdrawiam i życze wszystkim zająć się swoim "ogródkiem" Odpowiedz Link
mezocudaczek Re: Ciuchlandia 25.09.09, 09:32 Witam, ktoś napisał: "Towar jest... żeby nie obrażać... chyba z szafy tej pani ;/ niemodny i dość zużyty" Ja uważam że jeżeli ktoś szuka modnych ciuchów to może śmiało iśc do sklepów Ewy Minge albo do Zary i kupic ciuszki w obecnnym tonie mody. Lumpex to odzież używana jeśli ktoś chodzi to wie że raz jest coś co przypadnie mu do gustu a innym razem nie znajdzie nic dla siebie. A tak poza tym ja widziałam tam markowe rzeczy m.in. z Zary i H&M, więc myśle że ktoś ma mylną opinie o ogólnie lumpexach a nie o tym konkretnym. Odpowiedz Link
s-mother Re: Ciuchlandia 25.09.09, 10:11 Byłam tam kilka dni temu, a że jestem miłośniczką i stałą bywalczynią lumpeksów pozwolę sobie napisać parę słów. Jeżeli chodzi o asortyment to naprawdę nie jest źle,sporo markowej odzieży, ładnie posortowanej,wyprasowanej.Niewiele mają męskich ciuchów i dodatków typu torebki,paski itp. Minusem są zbyt wysokie ceny jak na sklep z odzieżą używaną, porównywalne co prawda z Garderobą przy Hirszfelda, ale ta druga robi obniżki dwa razy w tygodniu. Na razie mają niewielu klientów i myślę,że dobrym pomysłem byłoby zrobienie jakiejś promocji raz w tygodniu - wystarczy zobaczyć co się dzieje w innych lumpeksach przy takiej okazji. Drugi minus to trochę małe przymierzalnie,ledwo zdołałam się schylić żeby rozwiązać buty Radzę zainwestować w reklamę-nie wszyscy jeszcze słyszeli o tym,że lumpeks powstał w tym miejscu i zrobić jakąś akcję, żeby ściągnąć do siebie większą klientelę. Odpowiedz Link