Dodaj do ulubionych

relaksacja bezrobotnych

14.05.10, 10:13
Czy może mi ktoś, kto uczestniczył w programie dla bezrobotnych opisać na
forum jak to naprawdę wyglądało.Przeczytałem, że w Jelczu-Laskowicach UP
zorganizował za ponad 50 tys zł unijnych dotacji szkolenie bezrobotnych
polegające na relaksacji przy pomocy gongów i dzwonków,po prostu nie che mi
się w to wierzyć,że tak marnujemy pieniądze.
Obserwuj wątek
    • anna0601 Re: relaksacja bezrobotnych 14.05.10, 10:29
      Czy to żart?
      • jemioltrab Re: relaksacja bezrobotnych 14.05.10, 11:33
        Nie, pod tym linkiem wiecej informacji.
        • koch-111 Re: relaksacja bezrobotnych 14.05.10, 12:35
          Nie, to nie jest żart. To jest nasza opieka społeczna i ochrona bezrobotnych, którym nie chce się pracować. Pytanie jakie trzeba przy tym postawić to: kto na takie relaksacyjne kursy chodzi?? i co za "idiota" akceptuje takie wnioski. Pytanie jest retoryczne. W naszym państwie jest przyzwolenie społeczne na patologie. Można okradać państwo, bo przecież państwo jest bezosobowe. To nie jest sąsiad czy kolega przecież. Mimo że te środki można skutecznie przeznaczyć na tworzenie nowych miejsc pracy właśnie dla tych biednych bezrobotnych. Ale... Wtedy dofinansowanie dostanie przecież jakaś firma, właściciel który już się "zdaniem biednych" obłowił. Więc po co. Kasę dostanie, kuzyn, znajomy, pociotek osób które przyznają środki. Wnioski składane muszą być poprawne formalnie, nie muszą być poprawne merytorycznie. Kto próbował uzyskać jakieś pieniążki ten wie. A dla tych którzy nie widzą w tym nic złego mała rada. Proszę poobserwować tych biednych ludzi chodzących do Urzędu Pracy w Jelczu po podpis lub jakieś pieniążki. Jest tam duża część młodych zdrowych ludzi którym nie chce się pracować wcale lub też pracują na czarno a te środki po prostu nie boję się użyć tego słowa: KRADNĄ!
          • mikoj50 Re: relaksacja bezrobotnych 14.05.10, 13:59

Witam serdecznie.

Ta cała sytuacja "pachnie" mi niejakim Ferdynandem Kiepskim.

Wspaniały motyw do dobrego scenariusza na kolejny odcinek
            jego "Świata".

A tak na serio, to ktoś łebski wymyślił niezłą metodę na "trzepanie
            kaski" wink

Pozdr.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka