Dodaj do ulubionych

Tania apteka

20.10.10, 09:08
Zamawiam leki na
www.doz.pl/
wybieram, zamawiam i odbieram w aptece we Wrocławiu. Leki dużo tańsze niż w naszych aptekach, wczoraj się okazało że można je też odbierać u nas w aptece, Aspro. Tylko trzeba zamówić przez net, a na drugi dzień odebrać w aptece (nawet te na receptę). Są tańsze, niż gdybyśmy kupowali te same leki w tej samej aptece ale bez zamówienia internetowego.
Jeśli ktoś chce zaoszczędzić to polecam.
Obserwuj wątek
    • jelczanka3 Re: Tania apteka 20.10.10, 10:02
      Super! Dzięki za wiadomość. Też zamawiam leki na doz.pl i do tej pory odbierałam we Wrocławiu.
      • anna0601 Re: Tania apteka 20.10.10, 10:30
        Dużo taniej można kupić leki w Oławie na 1 Maja. Np. Leki alergiczne - wartość 213zł po zniżce 23,50 . /mam paragon/
        • nocai Re: Tania apteka 20.10.10, 16:05
          anna0601 napisała:

> Dużo taniej można kupić leki w Oławie na 1 Maja. Np. Leki alergiczne - wartość
          > 213zł po zniżce 23,50 . /mam paragon/

Taniej niż w DOZ ? możesz sprawdzić na ich stronie, tylko wpisz dokładnie to samo co na recepcie.
    • loo-la Re: Tania apteka 20.10.10, 14:51
      dzięki za informacje, naprawdę jest o wiele taniejsmile
    • bezsprzeczny Re: Tania apteka 20.10.10, 17:22
      Witam

Dzięki wielkie za cenną informację. Mam tylko pytanie:

"(...)wczoraj się okazało że można je też odbierać u nas w aptece, Aspro" - czy to sprawdzona informacja?

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Pozdrawiam
      • katka256 Re: Tania apteka 20.10.10, 17:46
        Chciałam zaznaczyć odbiór w Pasażu, a wyskoczyła możliwość w J-L w Aspro, więc oczywiście wybrałam aptekę u nas, dostałam na @ potwierdzenie przyjęcia zamówienia z adresem odbioru w J-L. Zamawiałam wczoraj, w nocy więc jutro rano powinny być w aptece.
        a na 100% pewność będzie jak odbiorę, ale sprawdź, że wyszukiwarka na ich stronie podaję tę możliwość
        • bezsprzeczny Re: Tania apteka 21.10.10, 08:31
          Witam

Faktycznie - wyszukiwarka (oczywiście po rejestracji i logowaniu) pokazała możliwość odbioru w aptece "ASPRO" w naszym mieście.

Mimo wszystko wolałbym wiedzieć czy ta opcja jest faktycznie możliwa - jeśli możesz to daj znać czy odbiór leków odbył się bez żadnych problemów.

Pozdrawiam.
          • katka256 Re: Tania apteka 21.10.10, 13:17
            Zatem na 100% już potwierdzam, mimo iż nie otrzymałam @ informacyjnego z doz, poszłam dziś do apteki i leki były. Ceny oczywiście te "doz-owe".
            pozdrawiam
    • loo-la Re: Tania apteka 21.10.10, 20:48
      również dzisiaj odebrałam swoje zamówienie i 12 zł zostało w kieszeni.
      • anna0601 Re: Tania apteka 22.10.10, 16:50
        Zaoszczędziłam 15,60. Dzięki katka za info.
        • wygadana Re: Tania apteka 15.02.11, 15:03
          A w naszym mieście, która jest najtańsza apteka, jeśli muszę kupić leki od razu a nie po zamówieniu w DOZ?
          • katka256 Re: Tania apteka 15.02.11, 16:37
            Na leki z DOZ czekasz 24 h.
            Jeśli jednak musisz kupić już, natychmiast to wg mnie najtańsza jest w podkowie aczkolwiek, jak zwykle, to zależy. Niektóre leki są tańsze, niektóre droższe niż w innych, niektóre w tej samej cenie.
            • wygadana Re: Tania apteka 15.02.11, 17:34
              Kupiłam leki w Oławie na 1 Maja (na schodkach) wyszły dość tanio sprawdziłam na DOZ. Warto kupować większe opakowania, jednostkowo na pastylkę wychodzi dużo taniej.
    • rostalski.l Re: Tania apteka 15.02.11, 21:50
      Ja niestety byłem rozczarowany. Zamówiłem leki i czekałem na nie 7 dni. Oczywiście skończyło się na tym że kupiłem je po 3 dniach czekania w innej aptece.
      • surro-und Re: Tania apteka 16.02.11, 09:14
        we Wrocku dostajesz np. karte stałego klienta apteki , oczywiscie masz duze rabaty na leki.
        Przykładowo op. Detralex 60 w J-L ok. 97 zł , we Wrocku na kartę 62 złotych za identyczne Leki p/alergiczne w sieci aptek we Wrocku sa tańsze nawet o 80% niz w J-L.
        • surro-und Re: Tania apteka 16.02.11, 09:58
          We Wrocku jest juz sporo tanich aptek z tzw. sieci, pacjenci korzystają chetnie z ich ofert , ponieważ każda złotówka zaoszczędzona jest bardzo przydatna i nikt z tego powodu nie kieruje sie sentymentami . No cóż powstają nowe powierzchnie handlowe w J-L prawdopodobnie z nocnym handlem , to dlaczego nie mogłąby sie zainstalować w takim pomieszczeniu apteka z taniej sieci czynna np. do 23. Pomysł idealny i bardzo konkurencyjny dla obecnego rynku lokalnego z pożytkiem przede wszystkim dla kieszeni pacjenta .!!!
        • a_lidka Re: Tania apteka 16.02.11, 12:12
          Jeden z leków, który kupuję emerytce w "sieciówce" kosztuje 13 zł taniej niż w naszych aptekach. Jest to oszczędność ok. 200zł rocznie na tylko jednym leku! Dla emeryta to spora kwota.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka