Dodaj do ulubionych

Element kampanii mikoja50

10.11.10, 23:52

Witam serdecznie.

www.hdkpkp.wroclaw.pl/wp/galeria/
Drodzy Przyjaciele Jelczo Laskowiczanie.

Zapewne zgodzicie się ze mną, że kampania wyborcza jest bliska osiągnięcia swojego apogeum. Z uwagi na to, że jest to moja pierwsza kampania w życiu, pozwalam sobie na dość lekkie, wręcz luzackie do niej podejście. Jednak, gdy obserwuję, jakich metod używają niektórzy kandydaci, to czuję się, delikatnie mówiąc zdegustowany stosowanymi chwytami. Uczono mnie (niestety, było to jeszcze za komuny), że człowiek w swoim postępowaniu powinien być taktowny i powinien umieć zachować umiar. Dlatego też nie chciałem chwalić się swoimi osiągnięciami życiowymi w zakresie honorowego krwiodawstwa. Jednak patrząc na mniej ważne, jednak wychwalane osiągnięcia niektórych kandydatów, postanowiłem pochwalić się swoimi sukcesami w społecznej i zupełnie bezinteresownej działalności czerwonokrzyskiej, ze szczególnym uwzględnieniem honorowego krwiodawstwa. Od osiemnastego roku życia, czyli od 34 lat jestem czynnym honorowym dawcą krwi. Zaczęło się zupełnie niewinnie, bo jeszcze w czasach szkoły średniej. Wychowawca naszej klasy mgr. Paweł Gorgoń, był opiekunem Szkolnego Koła PCK, które w zakresie swojej działalności miało opiekę nad organizowaniem akcji HDK. Dlatego, każdy uczeń, który kończył osiemnaście lat udawał się do stacji krwiodawstwa celem oddania krwi. Ten pierwszy raz był na prawdę przerażający smile Igła wydawała się gruba jak wkład od długopisu, a żyła bardzo cieniutka. Jednak wszyscy krwiodawcy to wiedzą, że ta dziedzina społeczne działalności wciąga niesamowicie. Tak więc, to co rozpocząłem w 1976 roku, trwa praktycznie nieprzerwanie do dnia dzisiejszego. Dzisiaj, kiedy z powodu trwającej kampanii wyborczej każdy kandydat ma prawo i obowiązek przedstawić swoje zasługi w działalności społecznej, pozwólcie, że i ja zaprezentuję swoje osiągnięcia. Trwająca od 34 lat przygoda z ruchem honorowego krwiodawstwa PCK doprowadziła do tego, że kilkanaście dni temu, po raz piąty w tym roku oddałem krew. Nie było by w tym nic szczególnego, gdyby nie pewnego rodzaju zbieżność. Otóż chcę się pochwalić, że w miesiącu październiku oddałem honorowo 52-gi litr krwi, co ma znaczenie o tyle ważne, że mam 52 lata życia. W porównaniu do innych znanych mi honorowych krwiodawców, nie jest to ilość nadzwyczajnie duża, jednak moim zdaniem ta zbieżność, 52 : 52 jest na tyle istotna, że postanowiłem ten fakt odnotować przynajmniej na naszym forum.

Pozdrawiam serdecznie.

PS

Wszystkim honorowym krwiodawcom, tym zrzeszonym i nie zrzeszonym, życzę dużo zdrówka, które jest podstawowym elementem umożliwiającym nam dzielenie się samym sobą z innymi potrzebującymi, bo cóż może być piękniejsze w życiu od tego, że dajemy siebie, aby ratować innych ?

Dodam jeszcze, że kilka dni temu do grona honorowych krwiodawców dołączyła moja córka Madzia. Dzieciątko wink studiuje w Opolu i pewnego dnia zadzwoniła do mnie, że właśnie oto w przerwie między wykładami oddała honorowo krew. Pielęgniarka zorientowała się, że po oddaniu zasłabła i poleciła usiąść na wózku. Po chwili dziecko doszło do siebie i pierwsze co zrobiło, to zadzwoniło do mnie, aby podzielić się tą radosną nowiną smile Jako długoletni HDK, jestem z niej bardzo, ale to bardzo dumny.

Pozdr.......
Obserwuj wątek
    • dorkasz1 Re: Element kampanii mikoja50 11.11.10, 08:17
      Mikoj, jestem pod wrażeniem. Gratulacje i wielki szacunek smile Pozdrawiam
      • bbs.krzysztof Re: Element kampanii mikoja50 11.11.10, 08:28
        Witam Panie Jacku,
        podpisuję się pod słowami Doroty.
        Pozdrawiam bardzo serdecznie.
    • mszczyglod_1 Re: Element kampanii mikoja50 11.11.10, 09:25
      Pierwszy raz zawsze jest przerażający a dla mnie sam widok igły w żyle też, ale mam też "paręnaście" litrów na swoim koncie.
      Jednak nadal czekam na Twoją działalność laskowickąsmile, może przenieś tutaj też działalność z HDK bo grupa laskowicka marnie działa, wystarczy posłuchać w kościele ile osób oddało krew.
      Chociaż tamtej gratuluję, wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy, że tak łatwo można uratować komuś życie, przeraża mnie zegar na stronie HDK we Wrocławiu i częste braki jakiś grup.
      Z wiadomości na stronie www.rckik.wroclaw.pl/?status=11 wynika, że za 6 dni w szkole w Jelczu będzie zbiórka krwi, ja zachęcam.
      Mikoj, o tym to Ty powinieneś informować wink nie ja
      p.s. mgr bez kropki na końcu- ot tak z przyzwyczajenia się czepiam
      • jagoda491 Re: Element kampanii mikoja50 11.11.10, 19:16
        Szacunek, Mikoj. Poza tym bardzo żałuję,że ani Ty, ani Dorkasz nie startujecie w moim okręgu.
        • mikoj50 Re: Element kampanii mikoja50 12.11.10, 12:00

Witam serdecznie.

Do Kolegi Mszczygłoda:

Cieszę się, że podobnie jak ja, Ty również jesteś honorowym krwiodawcą. Fajnie, że masz już kilkanaście litrów oddanej krwi. Gratuluję. Liczy się każda ilość, każde oddanie, jednak wiadomo, że przynajmniej w przypadku oddawania krwi, można powiedzieć, im więcej tym lepiej. Uczucie ukłucia zawsze jest mało komfortowe, jednak jak sam wiesz, krwiodawcy jakoś to znoszą smile

Nie wiem na jakiej podstawie piszesz, że grupa laskowicka działa marnie. Nie zgadzam się z taką opinią. Uważam, że jest wręcz odwrotnie. W ostatnim okresie nasze jelczańsko laskowickie honorowe krwiodawstwo świetnie się rozwija. Cyklicznie organizowane akcje, w których każdorazowo uczestniczy około 40-50 osób, to jest bardzo duże osiągnięcie. Niemal zawsze, gdy jestem w WCKiK, to panie nawiązują do naszych akcji. Pytają o Księdza Mariusza podkreślając jego dużą rolę. Ja z kolei mogę błysnąć wiedzą, że jest On synem kolejarza smile Raz oddałem u nas krew, a drugim razem lekarz mnie odrzucił z powodu nadciśnienia. Mój kalendarz dawcy jest nieco inny niż kalendarz akcji laskowickich. Odnośnie mojej działalności w JL muszę Ci wyjaśnić, że nie jest to takie proste. W kolejarskim krwiodawstwie działam od 1982 roku. Wówczas naszym odpowiednikiem był klub HDK przy JZS. Posiadał bardzo dobrą opinię, miał wspaniałych dawców oraz olbrzymie osiągnięcia. Nowe struktury jelczańskie powstały dopiero kilka lat temu, po upadku ZSJ. Statut HDK mówi, że funkcje społeczne w tej działalności powinno się prowadzić w jednym Klubie. Uznałem, że nie ma sensu przenosić swojej działalności do JL, skoro w kolejarskim HDK działam już od tylu lat. Ponad to, znam wielu JL dawców i mam świadomość, że oni sobie doskonale radzą, więc nie widzę potrzeby wspomagania czegoś, co funkcjonuje bardzo dobrze.

Ostatnio organizowana przez mój Klub akcja wyjazdowa w maju, o której informowałem na forum, pozwoliła pobrać krew od niespełna 40 dawców. Uznaliśmy to za dobry wynik. Było jeszcze wielu chętnych, jednak panie były zmuszone zakończyć akcję, z powodu konieczności zakonserwowania już pobranej krwi.

Dodam tylko, że na naszym ostatnim zebraniu członkowskim, w którym uczestniczyło dwóch posłów na Sejm RP Michał Jaros – członek naszego Klubu oraz Sławomir Piechota, zapadła inicjatywa zakupienia nowego autobusu do pobierania krwi. Zobaczymy co z tego wyjdzie, chociaż ja jestem dobrej myśli smile

Odnośnie kropki przy mgr masz rację, więc nie dyskutuję, wiem jednak, podobnie jak Ty, że jak się dużo pisze, to czasami taki mini babolek się trafi wink

Tą drogą pozdrawiam wszystkich jelczańsko laskowickich honorowych krwiodawców.

Do Jagody:

W twoim przypadku dobre słowo, za które dziękuję, to prawie tyle samo co głos w wyborach smile

Pozdrawiam serdecznie.
          • punknedved Re: Element kampanii mikoja50 12.11.10, 19:04
            mikoj50
            na mój glos Pan może liczyć, miałam nie isc na wybory,bo nie miałam zaufanego kandydata, a tu jednak się znalazł smile

a co do oddawania krwi bym z chęcią poszła ale czy z cukrzyca st II mozna oddawać?
            bo 2 lata temu mi odmówili ze względu tarczycy sad
            • mikoj50 Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 01:21
              Witam serdecznie.

Dzięki wielkie Punknedved za zaufanie, jakim mnie obdarzasz, tym bardziej, że robisz to trochę w ciemno smile Chyba, że sprawy o których piszę są przekonywujące, a jeżeli tak, to się jeszcze bardziej cieszę. Jedno jest pewne, bajerowanie i obiecywanie przysłowiowych gruszek na wierzbie jest mi obce. Do porażek potrafię się przyznawać. Pragnieniem moim jest, aby ich nie było, jednak znam życie na tyle, że zdaję sobie sprawę z ich nieuchronności. Zaczynam się już troszkę obawiać, czy jak zdobędę Mandat Radnego, to będę w stanie sprostać pokładanym we mnie nadziejom i oczekiwaniom smile Jedno mogę napisać, starał się będę z całych sił. Pracy społecznej się nigdy w życiu nie bałem i dzisiaj również jestem gotowy do poświęceń. Zawsze wychodziłem z założenia, że albo się za coś nie biorę wcale, albo gdy się już wezmę, to robię to najlepiej jak potrafię, wkładam dużo energii i bardzo się angażuję (stąd wizyty u naszego kardiologa wink ). Dlatego zazwyczaj natrafiałem na przychylność ze strony decydentów, którzy twierdzili, że gdy zobaczyli moje zaangażowanie to nie sposób było takiemu człowiekowi odmówić.

Odnośnie zwrotu "Pan", to proszę Cię abyś sobie darowała smile Na forum obowiązuje zwracanie się do siebie przez ty, więc nie miej oporów w dalszej korespondencji, aby zwracać się do mnie po imieniu (Jacek) lub nicku wink

Często bywa, że młodzi ludzie chcą zostać honorowymi krwiodawcami, jednak przebyte, lub trwające choroby przeszkadzają im w tym. Niestety, ja nie potrafię Ci odpowiedzieć na postawione pytanie sad Myślę, że potrzebna jest konsultacja z lekarzem, ponieważ tylko on posiada odpowiednią wiedzę w tym temacie. Jeszcze kilka miesięcy temu na stronie internetowej RCKiK we Wrocławiu było forum, na którym można było anonimowo zadawać pytanie lekarzowi o wszystkie aspekty związane z krwiodawstwem. Ostatnio zauważyłem, że link do tego forum został usunięty. Myślę jednak, że jak wejdziesz na tę stronę, to znajdziesz numer telefonu do lekarza, albo w ogóle do RCKiK i tam Cię pokierują do właściwej osoby. Ja z lekkim nadciśnieniem mogę oddawać krew, dlatego na ile zdrówko pozwala robię to z wielką przyjemnością. Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące krwiodawstwa, to zadawaj śmiało. W miarę posiadanej wiedzy postaram się odpowiedzieć, lub skierować gdzie trzeba smile

Znów się rozpisałem, a miało być odrobinę krócej wink

Korzystając z okazji wklejam link do naszej klubowej strony www, na której mój Prezes wystawił mi całkiem miłą laurkę smile Zapraszam do lektury wink

www.hdkpkp.wroclaw.pl/wp/2010/11/13/przejawy-aktywnosci-spolecznej-naszych-krwiodawcw/
              Pozdrawiam serdecznie.

PS

Znów będę mało skromny, ale podpowiem wink Jak będziesz szła głosować, to nie zapomnij o koleżankach lub rodzeństwie smile Nie koniecznie na mnie, w końcu nie jestem pępkiem świata wink, Liczy się sam fakt aktywności z Twojej strony w tym zakresie. Udział w ruchu HDK jest wspaniałą przygodą. Myślę, że mi wierzysz, bo w końcu jestem żywym przykładem tego, że jak się chce, to można smile Jeszcze raz wielkie dzięki. Możliwość odpisania na Twoje krótkie zdanie, było dla mnie prawdziwą przyjemnością smile

Pozdr........
              • surro-und Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 10:30
                Mikoj jak zostaniesz radnym to mocno ponapieraj swoich na kolei ,zeby nasz pociąg a w przyszłości szynobus relacji Jelcz-Wrocek i z powrotem jechał nieco szybciej .Będzie to Twoja zewnętrzna inicjatywa jakoże sprawy PKP nie sa Ci obce -pzdr
                • mikoj50 Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 19:20

Witam serdecznie.

Nie byłem i nie jestem Radnym, a napieram cały czas, tyle tylko, że nie wszystko jest proste do przeskoczenia. Jednak gdybym miał Mandat Radnego, to z pewnością możliwości by były większe. Czuwam i to nie tylko ja. Zapewniam Cię Surro-und, że ludzi, którym na sercu leży poprawa jakości dojazdu koleją do Wrocławia jest więcej. Niektórych znam i bywa, że razem kombinujemy co zrobić.
                  Gdy przyglądam się rozmowom prowadzonym na naszym forum, to najwięcej mówimy o sprawach gminnych i powiatowych. Zastanawiam się dlaczego szerzej nie poruszamy tematów, które jest w stanie pomóc załatwić nasz przedstawiciel do sejmiku wojewódzkiego. Sam nie wiem, czy w ogóle odbywają się jakieś spotkania z takimi przedstawicielami? przecież oni również mają jakieś kompetencje i znajomości. Swoją drogą, to ciekawy jestem, który z obecnych kandydatów był by gotowy na podjęcie tematu poprawy infrastruktury torowej na odcinku JL - Czernica - Wrocław Gł. ?

Pozdrawiam serdecznie.
              • punknedved Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 10:31
                A wiec dlatego mam do Ciebie duże zaufanie, ponieważ Twoja była żona, bardzo cieple i mile o Tobie mówiła, wiec to mnie przekonało smile
                • mikoj50 Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 11:58

Witam serdecznie.

Jeszce raz dziękuję za zaufanie, jakim mnie obdarzasz Punknedved, jednak muszę Ci powiedzieć, ze skoro mieszkasz przy ul. Grabskiego, to nie będziesz mogła na mnie zagłosować, ponieważ to jest inny Okręg Wyborczy sad Szkoda, bo to zawsze byłby jeden głosik więcej wink jednak nic straconego, zagłosować mimo wszystko wypada, tylko trzeba dobrze zastanowić się przy kim postawić kolejny krzyżyk sad ponieważ przy mnie już postawiłaś smile dzięki znalezieniu w moim życiorysie pierwszej i jedynej w moim życiu żony, która właśnie kręci się po kuchni i szykuje niedzielny obiad wink Nie przypominam sobie, abym miał inną żonę, jednak jeżeli Twoja wiedza w tym temacie jest na tyle bogata, że warta odnotowania na forum JL, to proszę o kontakt na mikojac49@o2.pl chętnie poczytam na temat mojej domniemanej pierwszej żony, skoro obecna Krysia jest drugą wink Jak wygląda, czy jest blondynką czy brunetką, szczupła, czy pulchna itp. Napisz na podany adres. Bo nie wiem, czy Twoje słowa o mojej pierwszej żonie są żartem, prowokacją, wygłupem, czy chęcią zdyskredytowania mnie w oczach potencjalnych wyborców smile

Pozdrawiam serdecznie.

PS

Na ewentualnego e-majla odpiszę gdzieś za dwie godziny, ponieważ teraz wychodzę z domu wink
                • pimpam3 Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 19:36
                  > A wiec dlatego mam do Ciebie duże zaufanie, ponieważ Twoja była żona, bardzo ci
                  > eple i mile o Tobie mówiła, wiec to mnie przekonało smile

No i sprawa się rypła, a wydawał sie takim porządnym kandydatem smile

Niezła prowokacja wink
                  • mikoj50 Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 19:49

Witam serdecznie.

W pierwszej chwili, tak właśnie sobie pomyślałem smile Jednak dziewczyna w prywatnej korespondencji na mojego e-majla wszystko wyjaśniła. Pogadaliśmy sobie trochę i wszystko jest OK. Jednym słowem nie ma do czego wracać smile Wiesz, Pimpam3, gdyby napisała, że mam jakieś nieślubne dziecko, to mógłby się zastanawiać ile ono ma lat i ewentualnie z kim je zmajstrowałem wink Żony nie zdradzam, czyli musiałoby mieć nie mniej niż jakieś 26, 27 lat smile Odnośnie żony, to od samego początku czułem, że jest to bardziej nieporozumienie i mało wiarygodna informacja rozpowszechniana przez agencję JPP wink Dziewczyna jest OK. Cieszę się tylko, że dzięki naszej rozmowie w tym wątku nabrała przekonania do sensu głosowania, czyli, nie ma tego złego .......

Pozdrawiam serdecznie.
                    • machapcharata Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 20:10
                      to ja juz w koncu nie wiem smile mikoj opowiedz sie glosno i wyraznie wink jedna czy dwie ?
                      • mikoj50 Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 20:22

Witam serdecznie.

Z moimi dwoma żonami, to jest tak jak z Jasiem i toperzem, pani mówi, nie Jasiu, nietoperz, a Jasiu na to, że jak nie toperz, to on już sam nie wie co wink

Żona była, jest i będzie zawsze jedna smile przynajmniej w moim przypadku.

Pozdrawiam serdecznie.
                        • machapcharata Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 21:02
                          O i teraz uslyszalam, wiem co i jak. Jedna, jedyna zona. Tak trzymaj.
                          • mikoj50 Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 21:20

Witam serdecznie.

Tak trzymałem, trzymam i będę trzymał wink

Pozdrawiam serdecznie.
                          • a_lidka Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 21:36
                            a jak ktoś ma drugą żonę/drugiego męża to już jest drugi gatunek człowieka?
                            • mszczyglod_1 Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 21:52
                              Teraz wszyscy purytanami się stali wink
                              co za różnica czy 1 czy 15-sta? po czynach poznaje się człowieka, nie po żonach.
                              Ale wynika, że już II gatunekbig_grin
                              • mikoj50 Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 22:04

Witam serdecznie.

Jedna, jedyna, ponieważ bigamia w Polsce jest karana smile a która? czy który? z kolei to już jest najmniej istotne wink każdy z nas ma prawo do prywatności i proponuję aby tak zostało smile

Pozdrawiam serdecznie.
                                • mszczyglod_1 Re: Element kampanii mikoja50 14.11.10, 22:09
                                  Druga a nie dwie jednocześnie- to nie jest bigamia.
                                  • punknedved Re: Element kampanii mikoja50 15.11.10, 17:25
                                    No przepraszam bardzo, wyszło wielkie nieporozumienie, ale już jest wszystko dobrzesmile
                                    jeszcze raz bardzo przepraszamsmile
                                    • dorkasz1 Re: Element kampanii mikoja50 15.11.10, 18:14
                                      Jedna Żona Mikoja, ale za to jaka... Musielibyście widzieć ten błysk w oku, gdy o Niej mówi smile Bezcenne smile
                                      • mikoj50 Re: Element kampanii mikoja50 19.11.10, 06:53

Witam serdecznie.

Pod linkiem informacja o spotkaniu Honorowych Dawców Krwi, które odbyło się w dniu 04.11.2010. w gmachu PKP przy ul. Joannitów 13 we Wrocławiu. W zakładce Galeria jest kilka zdjęć z tego spotkania. Kto ma chwilkę czasu, to zachęcam do obejrzenia smile Myślę, że protokół (pisany przeze mnie wink ) również jest warty przeczytania.

www.hdkpkp.wroclaw.pl/wp/2010/11/18/listopadowe-spodkanie/

Zamieszczam tę informację, ponieważ skoro już ujawniłem swoją twarz na naszym forum, to myślę, że nie będziecie mi mieli za złe, jak ujawnię również odrobinę informacji z mojej działalności społecznej, którą jak już wcześniej pisałem zajmuję się od 34 lat smile Ja jestem tylko jednym maleńkim trybikiem w całej machinie jaką jest nasz Klub HDK. Mamy cały szereg różnego rodzaju inicjatyw, które małymi kroczkami, ale jednak są wdrażane w życie. Dodać pragnę, że spotkanie to było zaplanowane na miesiąc wrzesień, jednak z przyczyn obiektywnych termin był kilka razy przekładany. Piszę to, aby wyprzedzić ewentualne głosy o robieniu Kampanii Wyborczej Posłowi na Sejm RP, który jednocześnie jest kandydatem tej partii na Prezydenta Wrocławia. Faktem jest, że Sławomir Piechota jest oddanym społecznikiem i to właśnie On na naszym spotkaniu zaproponował, aby fundusze na zakup autobusu do pobierania krwi zbierać w małych ilościach od różnych sponsorów, przekonując nas, że taka metoda jest korzystniejsza. Nas Krwiodawców nie interesuje wielka polityka, jednak jeżeli przychodzi pora walki o realizację naszych zamierzeń i pozyskanie funduszy do ich realizacji, to nie jest dla nas istotne z jakiego źródła i przy czyjej pomocy te fundusze są zdobywane. Zdetermonowani robimy wszystko aby osiągnąć zamierzony cel smile

Od siebie dodam, że obecny na spotkaniu drugi Poseł PO Kolega Michał Jaros już od kilku lat jest członkiem naszego klubu HDK.

Wszystkie inne informacje o uczestnikach i przebiegu spotkania zawarte są w przedmiotowym protokole.

Pozdrawiam serdecznie.
                                        • poodzian Re: Element kampanii mikoja50 23.11.10, 07:50
                                          Moje gratulacje dla Pana z okazji wygranej w wyborach do Rady Miasta i Gminy.
                                          To świetnie, że jest ktoś, kto ujawnił się na forum, zaufał kolegom forumowiczom i chce dla mieszkańców pracować w radzie.
                                          Ja nie mogłem na Pana zagłosować (inny okręg), ale trzymałem kciuki.
                                          Szkoda, że pozostali forumowi kandydaci się nie dostali, szczególnie mi żal, że Pan Konopka nie został radnym.
                                          • emerytw Re: Element kampanii mikoja50 23.11.10, 09:11
                                            Jackowi juz gratulowałem w innym wątku, ale z wielką przyjemnością czynię to raz jeszcze. Wierzę Jacku, że w miare możliwości i bez przekraczania obowiązujacego prawa będziesz dzielił się z nami doświadczeniami (dobrymi i mniej dobrymi) z prac w Radzie Miejskiej i jednocześnie będziesz czuł potrzebę poznania naszego (Forumowiczów) stanowiska w wielu kwestiach, którymi bedą żyć nasi Rajcy. Zostałeś okreslony dzieckiem tego Forum, wierzę, że zostaniesz jego patronem. Wierzę również w innych nowowybranych, chociaż mam świadomość że na początku nie będzie lekko u boku tych, którzy zasiadaja juz kolejną kadencję.
                                            A propos nieuzyskania przeze mnie mandatu radnego, wynik z głosowania miałem jak sądzę nie najgorszy. Przy czym potrzebna była jeszcze troche lepsza suma głosów dla całej listy. No cóż jest jak jest i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Prawo demokracji. Ducha nie tracę (broni nie składam), za 4 lata kolejne wybory. Biorąc pod uwagę tegoroczne doświadczenia, można domniemywać, że w nastepnych wyborach pojawią się kolejni nowi - potrzebni Radzie i mieszkańcom - kandydaci na Radnych. Pozdrawiam serdecznie.
                                            • surro-und Re: Element kampanii mikoja50 23.11.10, 09:39
                                              Gratuluję Panu wyniku na burmę , jednakże ubolewam ,że nie wszedł Pan do RM podobnie jak Pan Worwa . 4 radnych w RM z BBS-u byłoby duzym sukcesem , jednakze proszę nie postrzegać mojej wypowiedzi w kategoriach porażki , jednak gdzies popełniono błąd.
                                              Pozdrawaim i życzę sukcesów w nastepnych wyborach .
                                            • mikoj50 Re: Element kampanii mikoja50 23.11.10, 17:00

Witam serdecznie.

Słów mi nie zabrakło, chociaż przyszło mi do głowy, aby napisać, że normalnie „brak mi słów” smile Bardzo dziękuję za wszelkie słowa uznania oraz za składane w różnej formie gratulacje (wpisy na forum, esemesy, e-majle, rozmowy telefoniczne oraz bezpośrednie). Czuję, że są szczere, dlatego na prawdę, jest mi bardzo miło smile Ot życie spłatało małego figla wink więc skoro już los tak chciał, to nic innego mi nie pozostaje, jak „brać byka za rogi” smile Całej sprawie mojego kandydowania towarzyszy pewien bardzo osobisty wątek, jednak o tym napiszę, albo może dowiecie się już niebawem, jednak przy innej okazji wink Wszystkie ciepłe słowa odbieram jako dowód sympatii i zaufania, którego nie będę chciał zawieść. Życie pokarze, na ile uda mi się to wszystko ogarnąć. Sam nie bardzo wiem jak się w tej nowej rzeczywistości odnaleźć. Znajomi, którzy już dostąpili w swoim życiu godności bycia Radnym, podpowiadają mi na czym polega praca w Radzie. Dziękuję za te podpowiedzi, chociaż zdaję sobie sprawę, że wygląda to bardzo podobnie, jak było z podpowiadaniem młodemu człowiekowi, który szedł do wojska smile Wszystkie porady były podobne tzn. nie bądź pierwszy, nie bądź ostatni, słuchaj przełożonych, dobrze żyj z kolegami itd. itp. Jednak gdy już ten człowiek znalazł się za murami koszar, to zachowywał się zgodnie z zasadami jakie wyniósł z domu, zgodnie ze swoim charakterem, dostosowywał się do konkretnych sytuacji i po prostu był sobą. Myślę, że i mnie uda się zachować swoją tożsamość. Chciałbym nadal uczestniczyć w forum i myślę, że mi się to uda. Z wiadomych względów nie będę odpisywał każdemu z osobna, ponieważ byłoby niemal ciągłe powtarzanie się. Wśród wielu wspaniałych życzeń składanych przed wyborami, niektóre były niemal prorocze:

nasza Koleżanka Ww88ww napisała:

>oby poniedziałek otworzył dla nich nowy rozdział życia,
                                              >bo ich powodzenie będzie też naszym. (tak się stało)

Kolega Zy-ny napisał:

>Niech poziom dyskusji w tym wątku przełoży się na efekty głosowania.
                                              >Wszystkim pozostałym kandydującym, którzy mieli na
                                              >tyle odwagi, by się ujawnić życzę by datę 21.11.2011
                                              >zaliczyli do dni swoich sukcesów. (tak się stało)

Dziękuję bardzo za wszystkie głosy oddane na moja osobę. Zarówno te pojedyncze, jak i te oddawane całymi rodzinami. Każdy z nich był niezwykle cenny, ponieważ przyczynił się do mojego sukcesu wyborczego, który traktuję jako nasz wspólny, bo nie wyobrażam sobie, aby mogło być inaczej smile Dziękuję bardzo Krzysztofowi i Dorotce, (którzy zapragnęli poznać mnie osobiście dzięki forum i sądząc po wpisach, najgorzej nie wypadłem), Ww88ww, Poodzianowi, Jagodzie, A-lidce, Zy-nemu, Lili63, Megi2.0, 33bondowi, Kat_jakubowi, Mapigowi, Mszczygłodowi, Marcinowi, Dorce1986, Surro-undowi, Kasjanowi007, Soeinmystowi, Mieszkającemuwpl, Petitowi7, Tiges_wizowi, Przebudzonemux-owi, Rostalskiemu, Bene1955, Machapcharacie, Lookartowi, Matejce, Julianowi, Kizuk, Mgr_ekspertowi_specjaliście, Pimpampowi3, Punknedvedowi, Mongrovi również, bo nawet jak się wadził z innymi, to do mnie się w końcu przekonał smile oraz wszystkim innym, których nie wymieniłem, a którzy mi kibicowali.

Obiecuję, że będę się starał. Na ile mi się to uda, to okaże się już za cztery lata wink

Pozdrawiam serdecznie.

PS

Oddzielnie tą drogą pragnę podziękować pomysłodawcom wyciągnięcia mnie z domowych pieleszy wink To dzięki Wam moi drodzy zaangażowałem się w kampanię, bardziej otworzyłem się na ludzi oraz zaufałem Forumowiczom w efekcie czego stało się to co się stało, a czego tak na dobrą sprawę sam się nie spodziewałem smile

Bardzo dziękuję smile

Pozdr............
                                              • dorkasz1 Re: Element kampanii mikoja50 23.11.10, 17:16
                                                Oj Mikoj, Mikoj... no i w końcu się poryczałam. Jak jakaś głupia blondynka wink
                                                Zaczynasz nowy rozdział w życiu. Nie będzie lekko, ale to chyba wiedziałeś smile
                                                Jesteś świetnym facetem. I jak już otrzepiesz ze swoich piórek pył bitewny, to może wrócimy do tematu tras rowerowych? I do innych pomysłów, które nam się w ostatnim czasie urodziły smile
                                                Jeszcze raz gratuluję i do zobaczenia smile
                                                Daj znać kiedy będzie sesja inauguracyjna. Bo chyba taka będzie?
                                                Pozdrawiam ciepło smile
                                                • dorka1986 Re: Element kampanii mikoja50 23.11.10, 21:58
                                                  Gratuluje raz jeszcze Panie Mikołaju- Jacku. Pańskie uzyskanie mandatu to jedno z najlepszych wiadomość w tej kampanii (zaraz obok Pana Danielewicza, którego bardzo cenię). Oby udało się zrealizować jak najwięcej z marzeń, nie tylko Pańskich bo i ja się z nimi integruje. Być może nie będzie łatwo, ale życzę wszystkiego dobrego.

Na koniec, krótki cytat odnośnie RG: "(...) skuteczne działanie wymaga współpracy szeregu osób, które ma zastosowanie w przypadku organów kolegialnych. Członkowie organów kolegialnych powinni być zjednoczeni w realizacji wspólnego celu. Ponadto powinni angażować się na rzecz wspólnego celu i wykazać się umiejętnościami pracy w kierunku jego realizacji. Myślę, że kolegialność możemy nazwać "dojrzałą formą organizacji" (przepraszam za ten cytat w cytacie), ponieważ zadania są wykonywane wspólnie i cechują się pewną współzależnością (mam na myśli odpowiednie quorum) członków organu. Wszystko to w imię lepszego funkcjonowania organu, można wypracować. (...) organy kolegialne przezywają obecnie odrodzenie, dlatego też należy im, a także ustawodawcy dać czas na rozwój, Co prawda często odbywa się to metodą prób i błędów, nie mniej jednak ie ma lepszej szkoły niż doświadczenie (...)".

A więc życzę jak najmniej tych błędów, a dużo: współpracy, kompromisów, zaangażowania etc. całej naszej RG. Pozdrawiamwink
                                            • przebudzonyx Re: Element kampanii mikoja50 23.11.10, 22:44
                                              Cytat: "A propos nieuzyskania przeze mnie mandatu radnego, wynik z głosowania miałem jak sądzę nie najgorszy. Przy czym potrzebna była jeszcze troche lepsza suma głosów dla całej listy. No cóż jest jak jest i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Prawo demokracji."

Raczej prawo ordynacji wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka