Dodaj do ulubionych

Złodzieje samochodowi

14.11.10, 10:28
Pisze tutaj aby swoja złość odreagować i przelać na forum. Pewnie wiekszość z nas się spotkała z tym jak jej zniszczono badź okradziono auto. Na ulicy grabskiego to juz jest przesada, w ciągu 2 miesięcy, oderwali mi antenę samochodową, to ukradli antenę od cb radia,przebili opone, to auto zarysowali, to dziś w nocy ukradli kołpaki. Czy ta pieprzona policja nie może patrolować tych ulic? czy nie mogą zrobic monitorowanego osiedla? Ile razy dzwoniłam na policje to odpowiadali a co ja na to pani poradzę, nosz kur*a a od czego oni w końcu są?!?!?!?!?! Obiecuje że jak złapie to ręce i nogi im połamie, żeby wiecej tego nie robili.
Dziękuje za uwage, Do widzenia !
Obserwuj wątek
    • surro-und Re: Złodzieje samochodowi 14.11.10, 10:40
      Rozumiem Twoje wzburzenie ale wyjaśniłaś te incydenty trochę kameralnie , zatem nasuwa się pytanie czy aby nie miałaś z wandalami na pieńku?
      A swoją drogą temat bezpieczeństwa w gminie a w szczegółności na osiedlu od średniej krajowej nie odbiega , co nie znaczy ,że nie może być bezpieczniej .Policja nie pilnuje złodzieja , raczej jest odwrotnie , ale kiedyś chyba poruszany był podobny temat .pzdr
      • punknedved Re: Złodzieje samochodowi 14.11.10, 11:08
        Nie nie miałam, może powiesz mi jeszcze że tylko dlatego ze mam inną tablice rejestracyjną...
    • przebudzonyx Re: Złodzieje samochodowi 14.11.10, 18:53
      Tego typu sprawy trzeba za każdym razem zgłaszać - jak policji wykrywalność poleci na łeb to się wtedy tym zajmą.
      Jak nie zgłaszasz oficjalnie to oficjalnie nikt nic nie wie i jest wszystko cacy.

Policjanci są od tego, żeby złapać cwaniaków i mało mnie to obchodzi jak - to ich praca i za nią im płacę !
      • grubylu Re: Złodzieje samochodowi 14.11.10, 19:05
        świta racja policja jest od łapania złodzieji a nie od umożenia postępowania z braku wykrycia sprawcy!!! Ostatnie zdażenia jak kradzież auta z parkingu strzeżonego czy sprzetu budowlanego z budowy przy techinków to tylko nieliczne przykłady bezradności policji!!!!!!!!
    • mszczyglod_1 Re: Złodzieje samochodowi 14.11.10, 21:34
      Współczuję;/ tylko tych gróźb nie rzucaj tak na forum... jeszcze ktoś wykorzysta przeciwko Tobie;/
      Policje ostatnio widziałem z miesiąc temu jak spacerowali chodnikiem wzdłuż Oławskiej, nie zwrócili uwagi na źle zaparkowane auta, na auta zatrzymujące się na przystanku PKS, na nadmierną prędkość samochodów, na ludzi przechodzących nie na pasach. Ot, tak sobie szli- ale było ich widać.
    • p-malutki Re: Złodzieje samochodowi 14.11.10, 22:18
      Co do policji tez nie mam pozytywnych doświadczeń. Jak zgłosiłem problem to jeden z policjantów wprost powiedział mi żebym się sam zaangażował w sprawę bo oni mają małe szanse. Skuteczniejsze okazują się metody dobrosąsiedzkie, i internetowe smile
      Prawie dwa lata temu miałem takie zdarzenie o którym pisałem na forum, gdzie poszukiwałem sprawcy.

forum.gazeta.pl/forum/w,24395,88225541,88235852,Re_POSZUKIWANY_Fiat_Punto_I_kolor_wisniowy_.html
      I znalazłem go smile

Proponuje pogadaj z sąsiadami, ludźmi z bloku -nie nachalnie. Daj swoje namiary jakby ktoś coś wiedział widział. A czasami informacja zatoczy krąg i do ciebie wróci z najmniej oczekiwanej strony.
      • punknedved Re: Złodzieje samochodowi 15.11.10, 17:22
        Za każdym razem było zglaszane i oczywiście za każdym razem usłyszałam odpowiedź, proszę zrobić zdjęcia i przywieść je nam na komisariat. uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka