Dodaj do ulubionych

ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA

19.11.10, 15:41
naszym forumowym kandydatom. Mam nadzieję,że od poniedziałku nasz burmistrz będzie nazywał się Krzysztof Konopka, a Dorka i Mikoj zostaną radnymi. Jeżeli więcej takich osób dostanie się do rady, jest nadzieja na lepsze jutro dla naszej gminy.
Obserwuj wątek
    • lookart Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 16:07
      Hehehehe suspicious Ojej zsikałem się prawie ze śmiechu. Ale ..... Dorka i Mikoj to faktycznie mogliby zmienić tą obsadę niektórych radnych, którzy mocno zapuścili korzenie w Urzędzie.
      Natomiast Pan Konopka jest dla mnie osobą anonimową, która nie ma najmniejszych szans.
      Szponar, Putyra, Polakowska, Dudkowski, Grzesik ..... o tych osobach mam wyrobione zdanie i w pełni świadomości mogę zagłosować.

• mikoj50 Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 17:11

Witam serdecznie.

Dziękuję Jagódko za cieplutkie słowa i szczere życzenia wink

Jest to bardzo miły gest z Twojej strony i mam podstawy przypuszczać, że osób myślących podobnie jak Ty jest znacznie więcej, więc dziękuję Wam wszystkim moi drodzy najserdeczniej jak tylko mogę. Cóż, kampania się kończy. Na podsumowanie mamy czas, ponieważ łatwiej będzie go dokonać gdy będą już znane ostateczne wyniki smile Cieszę się, że będę miał sobotę do swojej dyspozycji i postanowiłem ją wreszcie poświęcić mojej kochanej rodzinie, która nie ma co ukrywać, najbardziej ucierpiała na moim angażowaniu się w KW. Na tym finiszu, którego doczekaliśmy, czuję się trochę jakbym był uczestnikiem Tańca z Gwiazdami wink
        Każdy kandydat "tańczył" najlepiej jak potrafił, a teraz przyszedł czas na oczekiwanie wyników esemesowego głosowania smile Czekamy z dużym zainteresowaniem, obawą i niecierpliwością, jak nas ocenią nasi Wyborcy? Jestem przekonany, że prowadzona przeze mnie zupełnie po amatorsku kampania nie wypadła najgorzej. Zawsze pozostaje niesmak, że coś można było zrobić lepiej, prędzej, dokładniej jednak ogólnie jestem zadowolony z kontaktów z Wami na naszym forum oraz wdzięczny opatrzności, że dzięki tej kampanii poznałem wiele wspaniałych osób, których nie sposób wymieniać, ale jeżeli czytają, to co piszę w tej chwili, to wiedzą, że piszę właśnie o nich wink Pozdrawiam Was Kochani serdecznie!

Wszystkim uczestnikom forum życzę zadowolenia z wyniku wyborów.

Pozdrawiam serdecznie.
    • a_lidka Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 16:56
      ale Mikoj nie chce pana Konopki tylko panią Polakowskąsmile
      • machapcharata Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 17:10
        Kazdy ma co chce wink. My chcemy nowe, czyli krzysztofa k. - to mam nadzieje, ze bedziemy go mieli smile za burmistrza oczywiscie wink
        • megi2.0 Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 17:40
          Mikoj i dorkasz1, bądźcie dobrej myśli! Ludzie, nie tylko forumowicze, na pewno docenią Waszą autentyczną i szczerą chęć do działania dla dobra gminy Jelcz-Laskowice i jej mieszkańców. Jestem o tym przekonany! Pozdrawiam i życzę powodzenia!
    • kasjan007 Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 17:42
      No,to trochę trzęsą w Urzędzie portkami,zwłaszcza te zasiedziałe kadry. Mają swoje chwile grozy. Bo przyjdzie nowy szef i może dotychczasowe układy mu nie przypasują. Może skończy się "uprzejmie donoszę panie burmistrzu....". Oby tak było.
      • mszczyglod_1 Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 17:48
        Nowy szef??
        ha ha, a jak obecny nadchodził też niby trzęśli portkami i co?
        Moo, jako miłoszyczanin, głosuj z rodziną (bo znajomych raczej nie masz ;/) glosuj na dorkasz
        • dorkasz1 Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 18:54
          Jagoda, dziękuję za utworzenie tego wątku i za życzenia smile I dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i poparcie. A także za wylanie od czasu do czasu kubła zimnej wody, gdy robiło się zbyt miodowo smile
          Co zyskaliśmy dzięki tej kampanii? Oprócz wszystkiego tego o czym pisał Mikoj, a pod czym się podpisuję obiema łapami smile Myślę, że jako Forum też coś zyskaliśmy. Zaczęliśmy patrzeć na nasze miasto i okolicę bardziej uważnie. Zauważaliśmy co można byłoby zrobić, zmienić.
          My - to znaczy Mikoj, Krzysztof i ja pozbawiliśmy się anonimowości. I może trochę dzięki temu Wy też bardziej się otworzyliście. Pojawiło się więcej wpisów zabarwionych emocjonalnie. Chyba wszyscy przestaliśmy się bać, że ktoś nas wyśmieje, wyzwie od debili i kretynek.

Mój post na temat urodzin. Oprócz tego, że rzeczywiście miałam tego dnia urodziny, to była taka trochę prowokacja. Może nawet prowokacja, to za duże słowo... Gdy to pisałam, to zdawałam sobie sprawę z tego, że może być różnie i nie wykluczałam z tego, że mnie obśmiejecie itd. Ale było miło. To dla mnie duża radość, bo tak jak kiedyś pisałam, lubię sobie czasem popisać o niebieskich migdałach... O tym że ptaszek śpiewa, że kwiatek kwitnie, a biedronka chodzi, pająk utkał piękną sieć na której mgła zawiesiła brylanty połyskujących kropelek. Świat jest taki piękny, a życie takie krótkie. Czasem więc warto zatrzymać się i nie tylko patrzeć, ale też WIDZIEĆ.
          Życząc Państwu, abyście jak najczęściej mieli możliwość zatrzymać się i widzieć, pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję za życzliwość smile
          • 33bond Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 19:30
            Cisza wyborcza przed nami, a już w niedzielę wybory.
            Wszystkim z którymi miałem możliwość podyskutować w trudnym klimacie wyborczym dziękuję, jeśli kogoś uraziłem przepraszam, za wszystkie opinie także dziękuję.
            Przyznaję, że chwilami nie było łatwo.
            Uczciwie mówiąc, nie żałuję ujawnienia swojej osoby na niniejszym forum. Chyba rzeczywiście byłem jedynym radnym minionej kadencji, który to uczynił. Żyję więc chcyba nie jest najgorzej.
            Szczerze życzę wszystkim kandydatom powodzenia. Tu nic nie jest przesądzone.
            Niech wygra lepszy.
            • dorkasz1 Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 19:33
              Przepraszam, zapomniałam o jeszcze jednym "nie anonimie" smile Pozdrawiam i powodzenia życzę smile
              PS Nawet sobie dzisiaj myślałam o Tobie smile Zastanawiałam się jak byś zareagował, gdybym w realu powiedziała "Cześć Bond" smile
              • 33bond Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 19:43
                dorkasz1 napisała:

> Przepraszam, zapomniałam o jeszcze jednym "nie anonimie" smile Pozdrawiam i powodz
                > enia życzę smile
                > PS Nawet sobie dzisiaj myślałam o Tobie smile Zastanawiałam się jak byś zareagował
                > , gdybym w realu powiedziała "Cześć Bond" smile
                Zareagowałbym pewnie śmiechem. Z tym Bondem to nawet zabawna kwestia. Zebrało mi się trochę za ten nik. Opowiem Ci jak się kiedyś gdzieś spotkamy w tym realu. Dzięki. Wiele sympatii w Tobie drzemie.
                • dorkasz1 Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 20:02
                  Nie omieszkam tak Cię przywitać smile Do zobaczenia smile
              • pimpam3 Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 21:37
                A ja miałem dzisiaj ochotę "zagaić" do Ciebie pod Intermarche. Nasze samochody stały zaparkowane obok siebie. Jednak wystraszyłem się męża wink
    • kat_jakub Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 20:10
      Odważnych ludzi warto promować, bo mają wewnętrzną siłę do walki, nie poddają się manipulacją i nie idą na łatwe kompromisy.
      Znamy te osoby z forum znacznie lepiej niż z plakatów i oklepanych tekstów na ulotkach. Myślę, że powinniśmy dać im szansę i kredyt zaufania.

Krzysztof Konopka - bbs.krzysztof , emerytw
      Marcin Stanisław Milewski - marcin_milewski
      Piotr Tomasz Bąk - kraj-raj.p
      Jacek Andrzej Mikołajczyk - mikoj50
      Dorota Maria Szczepaniak - dorkasz1
      Tomasz Marek Bajsarowicz - 33bond
      • mszczyglod_1 Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 20:44
        Dzięki za tą listę, czyli mamy 6 osób za które można i nawet trzeba wink trzymać kciuki.
        • zy-ny Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 20:52
          mszczyglod_1 to był strzał w dziesiątkę; oby pozostali czytelnicy tego forum również podzielali taki wybór a forum to nabierze innego znaczenia
      • marcin_milewski Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 21:47
        Chciałbym także serdecznie podziękować Wszystkim za udział w rozmowach, pozwolę sobie również dodać, że mimo różnych możliwych rozwiązań powyborczych, dalej będziemy tworzyć społeczność ludzi, którzy będą walczyć o każde lepsze jutro, bez względu na to, kto będzie "u steru".
        Pani Dorota, Pan Jacek, Pan Krzysztof, Tomasz, którego dobrze znam i wielu innych, którzy zechcą się przyłączyć do stworzenia porozumienia ponad podziałami smile - powołamy do życia grupę ludzi działających dla miasta i gminy, myślę o stowarzyszeniu, w ten sposób zrealizujemy niezależnie wiele ciekawych pomysłów. Nic nie kończy się w niedzielę o 22.00
        Od poniedziałku zawalczymy razem nie oglądając się na wyniki.
        Dziękuję, pozdrawiam

ps.
        przepraszam wszystkich z Państwa, których cierpliwość nadszarpnęły przepełnione skrzynki, namolne i męczące dykty z plakatami, zdewastowane trawniki miejskie i całe zamieszanie wywołane przez tą kampanię,
        spokojnej nocy,
        Marcin Milewski
    • ww88ww Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 20:32
      Przyłączam się do życzeń. Życzę sukcesu wszystkim kandydatom udzielającym się na forum, którzy odważyli się ujawnić. Wykazali opanowanie i starali się w sposób kulturalny i rzeczowy prowadzić dyskusję.
      Powodzenia i oby poniedziałek otworzył dla nich nowy rozdział życia, bo ich powodzenie będzie też naszym.

Jak mówił Kazimierz Pawlak w "Sami Swoi"
      - Wróg, wróg ale na własnej krwi wyhodowany.

Sami sobie wyhodowaliśmy kandydatów na forum to głosujmy na nich. Kto lepiej zna nasze oczekiwania i problemy niż oni.

Pozdrawiam www88www
      • dorka1986 Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 21:13
        .

Również życzę zwycięstwa. Szczególnie jeśli chodzi o naszych forumowych kandydatów na radnychwink Dlaczego im najbardziej kibicuje, ponieważ (dla osób, które nie wiedzą) jestem "ślep zakochana" w organach kolegialnych (ogólnie mówią w wszelakich strukturach), ale organy kolegialne ( + kolektywy, zespoły, komisje itp.) ich funkcjonowanie etc. wielbię najbardziej. Jeżeli wrócę na dr, zamierzam podjąć temat na nowo (i jeżeli tylko będzie taka możliwość, chciałabym posłuchać praktyków działających w tychże organach). Wszak można powiedzieć, że nie na darmo się podlizujewink W sumie.... Nie wiem tylko czy wrócę na uczelnie. Mój promotor kazał mi samej zasmakować działalności w jakimś organie kolegialnym, ale nie czuje się póki co, na taki poważny krok gotowa. Rozpisałam się, ah.... Co by było, gdybywink Jeszcze raz życzę zwycięstwa.

Dziękuje za rzeczową, kulturalną i przemiłą dyskusję. Pozdrawiam ciepłowink
        • bbs.krzysztof Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 21:48

Witam wszystkie koleżanki i kolegów forumowiczów i jednocześnie serdeeeeeecznie dziękuję za polemikę również ze mną, w tym pytania nie tylko łatwe i przyjemne, za przyjazne przyjęcie i otwarte deklaracje wyborcze.
          Zanim jednak zadziała cisza wyborcza i w końcu spokojnie pogaworzę sobie w gronie rodzinnym o wszystkich sprawach, które ostatnimi czasy zostały zepchnięte na drugi plan, chciałbym zacytować Wam, ale również swojej koleżnce i kolegom kontrkandydatom poniższy tekst. Nie ukrywam, że oceniam go za niezwykle trafny i aktualny pasujący do naszej lokalnej (myślę że nie tylko), kampanii wyborczej:

„Kompetencje i wiarygodność powinny cechować tych, którzy angażują się w działalność polityczną. Powinni oni zrozumieć, czym jest polityka nie w sensie zdobycia władzy i jej utrzymania za wszelką cenę i nie w sensie myślenia, że cel uświęca środki, a reguły działania wyznacza tylko i wyłącznie skuteczność. Raczej myślę tutaj o czymś, co określiłbym mianem altruizmu politycznego, czyli odejścia od prywaty i myślenia wyłącznie o sobie. Każdy chrześcijański dobrze ukształtowany polityk jest otwarty na Boże prawo i ma swoje korzenie, wie skąd jest i komu chce służyć. Nie może mu przy tym nigdy umknąć sprzed oczu, że nie jest dla siebie, dla swojej partii, ale przede wszystkim jest dla innych ludzi” (ks. prof. dr hab. Waldemar Irek)

Raz jeszcze serdeczne dzięki, życzę Wam miłego weekendu, rozumiem że wszyscy idziemy do wyborów i głosujemy zgodnie z naszym sumieniem. Wszystkim „ujawnionym” życzę sukcesu wyborczego. Pozdrawiam serdecznie i do „usłyszenia” w poniedziałek
          • zy-ny Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 22:15
            Niech poziom dyskusji w tym wątku przełoży się na efekty głosowania. A Panu Krzysztofowi dziękuję za udział w dyskusjach i życzę udanej niedzieli - hura!!!!. Wszystkim pozostałym kandydującym którzy mieli na tyle odwagi by się ujawnić życzę by datę 21.11.2011 zaliczyli do dni swoich sukcesów.
            • poodzian Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 22:35
              "Każdy chrześcijański dobrze ukształtowany polityk jest otwarty na Boże prawo i ma swoje korzenie, wie skąd jest i komu chce służyć."
              Burmistrz powinien być prawy i mądry. Najlepiej, aby nie epatował swoją religijnością. Ta sfera koniecznie powinna być jego prywatną sprawą!
              • mikoj50 Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 19.11.10, 23:12

Witam serdecznie.

Kochani, jestem pod wrażeniem napisanych przez Was słów w tym wątku smile

Nie żałowałem, nie żałuję i nie będę żałował niczego, co mnie spotkało dzięki uczestnictwu w naszym forum.

Zamierzałem, jednak zabrakło mi odwagi, aby napisać to, o czym wspomniała nasza koleżanka Www88www, że jako uczestnicy forum, którzy zdecydowali się na ujawnienie jesteśmy Waszymi dziećmi smile Jestem przekonany, że gdy zajdzie potrzeba, to będziemy mogli liczyć na Waszą pomoc. Myślę, że żaden scenarzysta nie wymyśliłby ładniejszego zakończenia kampanii wyborczej, od tego co uczyniliście swoimi miłymi, szczerymi i ciepłymi wpisami w tym wątku. To jest nasze wspólne, wielkie osiągnięcie i dobro, które musimy pielęgnować i nie pozwolić się zmarnować smile Jestem bardzo pozytywnie podbudowany Waszymi słowami i dzisiaj mogę spokojnie napisać, że: pojednanie jest możliwe wink

Dzięki za wszystko wink

Pozdrawiam serdecznie. Idę spać wink Pa, pa, pa wink
                • machapcharata Re: ŻYCZĘ ZWYCIĘSTWA 20.11.10, 00:20
                  Nie zdazylam, ale tez za was wszystkich trzymam kciuki, zycze powodzenia, gratuluje odwagi. Do spotkania przy urnach wink
              • zxcvbvcxz Towarzystwo Wazeliniarzy 20.11.10, 00:58
                Wszyscy jesteście żałośni w tym kółku wzajemnej adoracji.
                W realu jeden drugiemu skacze do gardła a tu patrzcie.... pełny Wersal!
                bond - PiS
                konopka - PZPR
                dorkasz - hgwc
                mikoj - szerokie tory
                milewski - szafarz z PO
                Czy to się wszystko trzyma kupy?
                Jaki cyrk odstawiacie na tym forum?
                U mnie nie macie głosu, ani jedno z was, forumowi wazeliniarze.
                • dorkasz1 Re: Towarzystwo Wazeliniarzy 20.11.10, 09:04
                  Zxcvbvcxz, masz prawo mieć własne zdanie na temat naszego, jak go nazwałeś - "kółka wzajemnej adoracji". Poza Marcinem, wszystkich pozostałych Panów znam i zapewniam Cię, że po spotkaniu w moim domu gardła nadal mamy całe smile.
                  Wkurza Cię, że można należeć do innych ugrupowań, a potrafić ze sobą rozmawiać? Czy Ty rozmawiasz tylko z ludźmi, którzy mają takie same poglądy jak Ty i wciąż Ci przytakują? Bo jeśli mają inne zdanie na jakiś temat to są debilami i kretynami?
                  Pierwszy z brzegu przykład jaki przyszedł mi do głowy. Mikoj uważa, że dobrze się stało że dopalacze zostały zakazane. Ja się z nim kompletnie nie zgadzam, bo uważam, że uruchomi to szarą strefę i spowoduje kompletny brak jakiejkolwiek kontroli nad tymi środkami. Nie mówiąc o braku wpływu do budżetu. Czy to oznacza, że mamy się okładać po mordach? To byłoby dla Ciebie normalne? A jak ludzie potrafią słuchać i zastanawiać się nad argumentami strony przeciwnej, to jest dla Ciebie cyrk? Jesteś tą przysłowiową łyżką dziegciu w beczce miodu. Pewnie potrzebną, żeby nie było za słodko, ale i bez Ciebie miód będzie dobry.
                  I na koniec prośba, wyjaśnij mi proszę, co oznacza skrót hgwc? W moim kółku adoracyjnym on nie jest używany, a chciałabym znać o sobie całą PRAWDĘ, tak jak to wyjawiłeś w przypadku pozostałych osób. Bez znajomości tego skrótu moja wiedza jest niepełna. Życzę Ci trochę więcej luzu i wiary w ludzką życzliwość. Taką po prostu, bez podtekstów, wazeliny i miodu. Wyborczego też. Pozdrawiam.
                • soeinmyst Re: Towarzystwo Wazeliniarzy 20.11.10, 09:05
                  smile hahaha, wazelina i cukier smile, ale jakie to bylo mile, wrecz piekne w porownaniu z arogancja i palantyzmem mongrovi wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka