soeinmyst 10.12.10, 12:42 podobno w pl obowiazuja w gorach lancuchy na kola...wie ktos gdzie mozna takie kupic w okolicach jelcza-laskowic ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soeinmyst Re: Lancuchy 10.12.10, 14:22 hm, jeszcze nigdy tam nie bylem, ale myslisz, ze moga tam byc ? Odpowiedz Link
soeinmyst Re: Lancuchy 10.12.10, 14:31 a po ile ? i czy do wszystkich aut ? one sa jakies uniwersalne ? Odpowiedz Link
rob.tus Re: Lancuchy 10.12.10, 14:43 jest wiele rozmiarów łańcuchów w zależności od rozmiaru opon. Kosztują w zależności od marki od 50 do kilkuset złotych. Odpowiedz Link
soeinmyst Re: Lancuchy 10.12.10, 14:52 aha, boje sie, ze jak to w pl bywa, przed swietami moze zabraknac ...nigdy nie jezdzilem z lancuchami, myslisz, ze sa skuteczne ?...i czy to prawda, ze w pl jest obowiazek lancuchowy ? Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Lancuchy 10.12.10, 15:22 www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/278943,Mandat-za-lancuchy-na-kolach Odpowiedz Link
soeinmyst Re: Lancuchy 11.12.10, 14:16 nie slyszalem, a wiesz cos wiecej o tych skarpetach ? ....wygladaja fajnie... Odpowiedz Link
katjamd Re: Lancuchy 12.12.10, 03:23 Pod tym linkiem można obejrzeć jak prosto zakłada się " skarpetki " www.youtube.com/watch?v=WYjIDvSdzHQ&feature=player_embedded Byłam zmuszona je kupić 2 lata temu ponieważ kupując opony zimowe nie pomyślałam, że trzeba kupić mniejsze od letnich tak aby zmieściły się na nich łańcuchy. Ufam w zapewnienia, że są równie dobre jak łańcuchy ponieważ nigdy nie byłam zmuszona do ich zakładania, pomimo 4 wyjazdów w Alpy w zimie. Były też tańsze od łańcuchów, ale nie tych najtańszych. A wiadomo, że im łatwiejsze zakładanie łańcuchów tym są one droższe. Odpowiedz Link
soeinmyst Re: Lancuchy 11.12.10, 14:32 no fajna sprawa te skarpetki, ale nie wiadomo czy mozna zamiat lancuchow w pl i jak sie sprawdzaja ? ....a sa moze w tej mrowce ? Odpowiedz Link
mono80 Re: Lancuchy 11.12.10, 15:47 oglądałem kiedyś w programie Galileo zakładane opaski na koła zamiast łańcuchów, były to opaski przekładane przez otwory w feldze i na oponę i przeszły test dobrze,ale coś nie mogę ich znaleźć,był to test w Niemczech Odpowiedz Link