djmixer1 11.02.11, 14:26 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9091534,Relikwie_Jana_Pawla_II_dla_Kubicy__Kropla_krwi.html Ale jaja. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dogbono166 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 16:18 Czekalem na pojawienie sie watku o Robercie i jego wypadku, ale NIE w takich okolicznosciach! Proponuje kardynalowi Dziwiszowi rozdzielic cala krew Jana Pawla II (jesli takowa posiada) i wszystkie jego szaty na jak najmniejsze kawalki i wyslac dzieciom umierajacym w szpitalach. Ten ciemnogrod sie nigdy nie skonczy! _______________________________________________________________________ Prawdziwy seks - to taki, po którym nawet sąsiedzi wychodzą zapalić... Odpowiedz Link
adamogo Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 16:30 No cóż mixerku,tak się składa,że Robert wierzy,więc jeśli ma mu to psychicznie pomóc i jeszcze bardziej dodać sił w leczeniu,to dlaczego nie? Tak się składa,że sam Robert często podkreśla napis na swoim kasku: Jan Paweł II. Mówiono o nim w kwestii,przez niektórych uznawanego za cudowne,ocalenia w wypadku sprzed kilku lat na torze w Kanadzie. Dla niego jest to zapewne cudowny gest,dla ciebie po prostu jaja,więc o czym dyskutować? Z tobą w ogóle da się dyskutować? Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 17:58 Jak operacja nie wyjdzie to będziemy wiedzieć dlaczego. Ciekawe dlaczego czarni jak coś dobrze wyjdzie to zaraz chcą mówić, że to cud. A jak nie wyjdzie to czyja wina? Diabła? Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 18:30 Ja się dziwię, po co go w ogóle wieźli do szpitala? Nie lepiej było od razu gdzieś pod kościół? Już pewnie znowu by jeździł, a lekarze nie dali mu szansy. Ot, grunt to naiwność. Odpowiedz Link
dogbono166 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 18:49 Kazdy ma prawo wierzyc, ale skoro wierzy sie w DUCHA Swietego jako jedna z czesci Trojcy Przenajswietszej to dlaczego przywiazuje sie taka duza wage to relikwii? Rozumiem namacalne symbole wiary czy tez przedmioty wykorzytywane we Mszy Swietej jak rozaniec czy krzyz, kadzidlo itd. Nie rozumiem jednak dlaczego Kosciol nie skonczy ze sredniowieczem? W jaki sposob ktos jest w stanie posiadac krew Jana Pawla II i wysylac ja? Czy krew ta zostala z Papieza pobrana przed jego smiercia i trzymana na potrzeby tworzenia takich relikwii? Bez urazy gleboko wierzacych uczestnikow tego forum, po prostu uwazam, ze w czasach kiedy naukowo wyjasnione zostalo juz chyba wszystko, nalezaloby moze zrezygnowac z czarow. Pozdrawiam. _______________________________________________________________________ Prawdziwy seks - to taki, po którym nawet sąsiedzi wychodzą zapalić... Odpowiedz Link
librys Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 19:04 Dzięki takim panom jak Dziwisz wciąż tkwimy w średniowieczu. Brawa za świetne komentarze. Odpowiedz Link
adamogo Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 20:29 Uważasz,że wciąż tkwimy w średniowieczu? To współczuję Ci z całego serca... Mam nadzieję,że dziurę w ziemi masz odpowiednich rozmiarów,oczywiście do zaspokajania swoich potrzeb... Ja nie uważam,że przez Pana Dziwisza tkwię w średniowieczu,więc się za mnie nie wypowiadaj Odpowiedz Link
adamogo Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 20:27 Jeśli mamy opierać się tylko na nauce i jej wyjaśnianiu świata,to odrzućmy wszystko to,co nie poznane i nie wyjaśnione,przestańmy wierzyć i polegajmy tylko na tym, co jest,da się zbadać i dotknąć... Wiesz,kult religijny jest częścią kultury chrześcijańskiej,a relikwie oznaczają w tej kulturze "żywą"obecność świętego,więc nie jest to żaden powrót do średniowiecza To tak, jak wyśmiewać się z osoby,która nosi przy sobie króliczą łapkę,wierząc,iż przyniesie mu szczęście. Czy to nie jest przypadkiem wiara w czary? Jeśli ateista nosi przy sobie szczęśliwą monetę,wierząc,iż przyniesie mu szczęście,to gdzie jego naukowe podejście do świata i życia? Nietrafione te twoje argumenty. Odpowiedz Link
dogbono166 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 22:07 A ja sie pytam- skad Krew Jana Pawla II ? Z czystej ciekawosci. Czekam na twoja odpowiedz. _______________________________________________________________________ Prawdziwy seks - to taki, po którym nawet sąsiedzi wychodzą zapalić... Odpowiedz Link
poodzian Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 22:20 Wawelski Przedsiębiorca Pogrzebowy Stanisław Dziwisz niech Kubicę zostawi w spokoju bo Robert wypadek przeżył i wraca do zdrowia. Odpowiedz Link
adamogo Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 23:15 Poodzianku,a co Ci do tego,co Pan Dziwisz robi? Mam nadzieję,że potrafisz czytać ze zrozumieniem,chociaż wiadomo,co o nadziei się prawi... "Robert Kubica prosił o relikwie sługi bożego Jana Pawła II i za zgodą postulatury kardynał Stanisław Dziwisz przekazał relikwiarz - poinformował rzecznik krakowskiej archidiecezji ks Robert Nęcek." źródło: www.tvn24.pl/-1,1692376,0,1,relikwie-jana-pawla-ii-dla-roberta-kubicy,wiadomosc.html Więc może niech Pan Kubica zostawi Pana Dziwisza w spokoju? Co do źródła,powinno być niepodważalne,w końcu to TVN24,przez ciebie zapewne uznawana za jedyną,wiarygodną telewizję informacyjną Odpowiedz Link
adamogo Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 23:18 Skąd krew Jana Pawła II? Kardynał Dziwisz dostał fiolkę krwi Jana Pawła II od włoskich lekarzy,którzy pobrali krew Papieża przed zabiegiem tracheotomii w 2005 roku. Odpowiedz Link
marek.287 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 23:38 Marketing czarnych hien. Może zrobić kilka tysięcy relikwii do szpitali - zwolni się trochę miejsc dla potrzebujących. Wszyscy będą zadowoleni a NFZ najbardziej. Odpowiedz Link
adamogo Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 12.02.11, 16:43 Oj nieładnie tak kraść komentarze z innych serwisów Ale cóż,poodzian i jego ekipa nie potrafią myśleć,więc trzeba użyć kalki. Odpowiedz Link
dogbono166 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 11.02.11, 23:49 Miejmy nadzieje, ze to duza fiolka, bo patrzac na tempo poprawy zdrowia Roberta mozna sie spodziewac wiecej prosb o takie relikwie. Kardynal Dziwisz napewno stanie wtedy na wysokosci zadania. _______________________________________________________________________ Prawdziwy seks - to taki, po którym nawet sąsiedzi wychodzą zapalić... Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 12.02.11, 13:39 Takimi pomysłami kler się ośmiesza. Coraz mniej ludzi traktuje ich poważnie. Odpowiedz Link
adamogo Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 12.02.11, 16:43 A społeczeństwo się nie ośmiesza? Pamiętaj,że większość społeczeństwa jest wierząca,więc zapewne twoi znajomi też się ośmieszają Dlaczego nie skrytykujesz Kubicy? Przecież wg. twojego malutkiego rozumku,to on jest winny. Przecież to on poprosił o relikwię,nikt mu jej na siłę nie wcisnął,co nie mixerku? Odpowiedz Link
dogbono166 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 12.02.11, 18:14 < Przecież to on poprosił o relikwię,nikt mu jej na siłę nie wcisnął > ,co nie mixerku? Jelsli wierzyc rzecznikowi Kardynala Dziwisza. Jednak teraz sa trudne czasy i ciezko jest wierzyc komukolwiek, osobiscie przynajmniej nie wierze nikomu zanim go osobiscie nie poznam i nie nabiore zaufania, tymbardziej jesli chodzi o wypowiedzi w mediach. Pozdro! P.S> Oczywiscie nie sugeruje w zadnym wypadku, ze ksiadz moglby sklamac. _______________________________________________________________________ Prawdziwy seks - to taki, po którym nawet sąsiedzi wychodzą zapalić... Odpowiedz Link
przebudzonyx Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 13.02.11, 15:17 "Bez urazy gleboko wierzacych uczestnikow tego forum, po prostu uwazam, ze w czasach kiedy naukowo wyjasnione zostalo juz chyba wszystko, nalezaloby moze zrezygnowac z czarow." W 1996 r prof. Wolszczan na pytanie jaki procent Wiedzy o Wszechświecie znamy odpowiedział: zero procent. Odpowiedz Link
djodkurzacz666 Co to, to nie 14.02.11, 21:15 Pozwolę sobie nie zgodzić się. My, Młodzi Wykształceni Z Wielkich Miast jeździmy na Woodstock, oglądamy TVN24, nie głosujemy na kaczora, dajemy 2 zł rocznie na WOŚP (bezpłatne wykształcenie to mit), nie chodzimy do kościoła i jesteśmy postępowi. Jest to fundament i osnowa naszej całej wiedzy i pewności. Wolszczan po prostu pomylił się w obliczeniach Odpowiedz Link
przebudzonyx Re: Co to, to nie 14.02.11, 23:29 Aż głupio się przyznać, ale kiedyś myślałem niemalże tak jak to opisałeś ... Odpowiedz Link
djodkurzacz666 Re: Co to, to nie 15.02.11, 09:00 A kto tak kiedyś nie myślał? Z dziecinady jednak trzeba kiedyś wyrosnąć. Przynajmniej niektórzy wyrastają. A tu jakieś dziadki dalej stosują podziały rodem z amerykańskich szkółek lub przedszkoli. Żenua Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 12.02.11, 15:51 Jestem też ciekaw, czemu przy tak wielu wózkach z niemowlakami są przyczepione czerwone kokardki. Podobno mają chronić od jakichś uroków. Czyżby brak wiary w moc ducha św. i reszty?Ci których o to zapytałem nie potrafili odpowiedzieć z sensem. moim zdaniem ciemnogród, ciemnogród jak cholera. Podobnie jest z relikwiami - wg mnie to zabawa w wampiry. naoglądają się ludzie horrorów i wymyślają. Odpowiedz Link
mono80 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 12.02.11, 16:44 to z kogo byście się śmiali gdyby nie było ciemnogrodu, wy jaśnie oświeceni czerwonym światłem odbitym ,inteligentni spod wielkiego miasta - "Prawda jest taka, że cały kapitalizm polityczny stworzył Kwaśniewski. Ch... skończony, oszust i krętacz." Józef Oleksy Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 12.02.11, 18:38 mono80 napisał: > to z kogo byście się śmiali gdyby nie było ciemnogrodu, > wy jaśnie oświeceni czerwonym światłem odbitym ,inteligentni spod wielkiego mi > asta > - > "Prawda jest taka, że cały kapitalizm polityczny stworzył Kwaśniewski. Ch... > skończony, oszust i krętacz." > Józef Oleksy Coś ci sę chyba pomerdało w twojej katolskiej główce. To,że ktoś nie uznaje ciemnogrodu nie oznacza,że jest czerwony. Po prostu myśli racjonalnie. Czy to tak trudno pojąć? Czy za ciebie myśli ktoś i podsuwa ci gotowce? Jeżeli tak, to współczuję. jednak myślenie jest w cenie. czyli inteligencja górą, a ty wierz dalej w diabełki, czarownice i uroki. twoja sprawa. Odpowiedz Link
mono80 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 12.02.11, 20:09 rzeczywiście myślenie jest trudną sztuką, a zwłaszcza samodzielne, a czytanie ze zrozumieniem jeszcze trudniejszą i nie każdy niestety tę sztukę posiada Odpowiedz Link
dogbono166 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 12.02.11, 21:06 Jeszcze jeden gest od Kardynala Dziwisza - "pole position" na beatyfikacji polskiego Papieza 1 maja w Watykanie. Tym razem Robert (chyba) o to nie prosil. _______________________________________________________________________ Prawdziwy seks - to taki, po którym nawet sąsiedzi wychodzą zapalić... Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 12.02.11, 21:40 Wystarczy zamiast pójścia na niedzielną mszę walnąć w barierkę koło kościoła i już się dostaje specjalne zaproszenie na beatyfikację. Dziwisz już kolejny raz pokazał, że nie zna się na PR-rze. Brnie wciąż, po największej wpadce z pochowaniem kaczki na Wawelu. Odpowiedz Link
adamogo Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 13.02.11, 12:28 Nie,nie prosił,ale źródła podają,iż chciał być na beatyfikacji Nie rozumiem o co ten cały szum,to już Pan Dziwisz nie może zaprosić na beatyfikację kogo tylko chce? Ma do tego prawo,więc bezsensowna ta krytyka Odpowiedz Link
wygadana Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 13.02.11, 15:23 Pan Dziwisz niech zajmie się tym czym powinien ksiądz. On rozdaje kawałki zmarłego papieża ustala kto ma być pochowany na Wawelu. Szkoda, że tak długo był z papieżem JPII, a nic nie zrozumiał z jego nauk. Odpowiedz Link
dogbono166 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 13.02.11, 16:18 Jeszcze jedno co mnie zastanawia: Czy to manager Roberta informuje media o tych gestach od polskiego Kosciola, czy moze rzecznik Kardynala Dziwisza. Obstawiam to drugie. Kosciol znajduje sie na rowni pochylej zmierzajac w dol. Nabiera predkosci wiec nie dziwie sie, ze chwyta sie takich sztuczek. _______________________________________________________________________ Prawdziwy seks - to taki, po którym nawet sąsiedzi wychodzą zapalić... Odpowiedz Link
mono80 Re: To jest nie do przyjęcia 14.02.11, 20:40 aby najlepszą naszą telewizję Tusk Vision Network policja włoska wyrzuciła ze szpitala, w którym leczony jest Robert Kubica z powodu jak to określił jego menadżer Daniel Morelli za kłamstwa jakich dopuściła się na temat stanu zdrowia Kubicy,to jest tak nieprawdopodaobne,że aż nieprawdziwe,przecież TVN jest najlepszą telewizją informacyjną Odpowiedz Link
djodkurzacz666 Re: To jest nie do przyjęcia 14.02.11, 20:59 Oglądałem moje ulubione 'szkło kontaktowe'. Panowie prowadzący przeanalizowali dogłębnie wstecznictwo Kubicy. Padło, całkiem słuszne pytanie, czy ta fiolka to nie bezczeszczenie zwłok. Potem na pasku informacyjnym poszła wypowiedź (nomen omen) jakiegoś poodziana (zbieżność nicków przypadkowa). Wszyscy klaskali i było bardzo miło i jednomyślnie Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 16.02.11, 14:53 Znalezione w necie: "Umówmy się przez chwilę, że Polska jest państwem prawa w którym obywatele i przyjezdni traktowani są jednakowo bez względu na funkcję którą pełnią Umówmy się, że na poważnie traktujemy obowiązujące przepisy, również dotyczące rzeczy tak ważnej jak odpady medyczne W przyjętej podczas obecnej kadencji Sejmu ustawie zaostrzono i tak dość już rygorystyczne dotyczące tzw. odpadów medycznych Za odpad medyczny jest również uważana ludzka krew, która po wykorzystaniu jej do wyznaczonych (najczęściej badania) celów powinna być niezwłocznie utylizowana poprzez spalenie jej Jedyny wyjątek od tej reguły to działalność stacji krwiodawstwa, które mają za cel pozyskiwanie oraz przechowywanie zapasów krwi do celów medycznych Proszę mi więc wytłumaczyć dlaczego służby sanitarne i prokuratura w Polsce nie reagują na to, że po kraju szwenda się taki jeden gość w sutannie który publicznie chwali się posiadaniem fiolki krwi Ponieważ ów gość sam podał źródło posiadanie tej fiolki czyli według jego słów uzyskał ją od lekarzy włoskich po tym jak została wykorzystana do analizy medycznej, zachodzi jeszcze drugi zarzut tj, przemyt odpadu medycznego w postaci krwi na terytorium RP Przechowywanie nielegalnie odpadów medycznych jest zagrożone karą do lat 3 a nielegalny przemyt do lat 5 Jeśli państwo chce być traktowane poważnie to, niech się zajmie tym gościem zanim się komuś jakaś krzywda nie stanie od krwi która nie jest przechowywana w warunkach rygoru medycznego Albo niech posłowie w końcu wpiszą do wszystkich kodeksów to co jest rzeczywistością, że osoby w sutannach i habitach są wyłączeni z odpowiedzialności ziemskiej i wtedy ktoś taki jak ja przestanie się pluć na forach bo skoro będzie prawnie zapisane, że im wolno wszystko a mi nic to pewnie mnie zamkną kiedyś za szerzenie mowy nienawiści jaką jest postulat by wszyscy byli traktowani równo Postanowiłem zerwać z wizerunkiem marudy internauty i zamierzam zgłosić do krakowskiej prokuratury złamanie prawa przez Dziwisza. Dość takiego bezowocnego pisania w sieci bo w sobotę zapłaciłem trzy stówy mandatu za gówniane wykroczenie a taki Dziwisz łazi bezkarnie otoczony czcią mediów i władz choć popełnia przestępstwo a nie wykroczenie więc niech się trochę prokuratura spoci rozpatrując moje doniesienie Bo krew Karola Wojtyły to odpad medyczny nielegalnie wwieziony do Polski a nie żadna relikwia, bo pojęcia krwi-relikwii nie ma" Co wy na to? Odpowiedz Link
mono80 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 16.02.11, 16:04 to napisał taki sam idiota jak ten,który to skopiował Odpowiedz Link
djodkurzacz666 Umówmy się na chwilę, 16.02.11, 16:11 że autorem jest detektyw Monk. On miał takie odchyły czyścioszka. A ta krew to jest w woreczku foliowym do picia czy tylko kropelka w fiolce szczelnej? To może też aresztować Kubicę? Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Umówmy się na chwilę, 16.02.11, 17:54 Do niektórych ciemniaków nic nie dociera. Żaden racjonalny argument. a tymczasem Kubicę po raz kolejny operują lekarze, a nie pan bóg. Z tego co wiem, ta kropla krwi (źródło bakterii zapewne) nie jest przy tej operacji używana. Co wy na to wyznawcy krwi, domorośli wampirowie? Odpowiedz Link
djodkurzacz666 a ja na to: A fe! 16.02.11, 18:15 Postępowiec wierzący w wampiry ?! Bo Palikotu doniosę na zebraniu Kocich Skautów i będziesz musiał przyprowadzać staruszki do kościoła,zamiast pomagać im wychodzić!! Nie powinieneś nawet znać tego słowa. Ja jestem postępowy i nie znam. Dlatego się pytałem, czy będzie ją pił, bo jest w woreczku, czy w szczelnej fiolce jako symbol ?? Odpowiedz Link
djodkurzacz666 Carpe diem 16.02.11, 18:18 Korzystaj okazji i aresztuj Kubicę za posiadanie kropelki krwi w szczelnej kapsułce i lekarzy - może chociaż on Ci nie ucieknie,póki operacja trwa! Nie wchodź jednak w firmowym ubraniu TVN. Wykopią. Nie wiem nawet, czemu ? To taka solidna stacja Odpowiedz Link
mono80 Re: Umówmy się na chwilę, 16.02.11, 20:45 kasjan ty tak na poważnie z tymi bakteriami,a ja myślałem ze jesteś jaśnie oświecony, a wyjeżdżasz jak ciemnogród Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Umówmy się na chwilę, 17.02.11, 06:30 mono80 napisał: > kasjan ty tak na poważnie z tymi bakteriami,a ja myślałem ze jesteś jaśnie oświ > econy, > a wyjeżdżasz jak ciemnogród Ciemnogród to dla mnie to, co wyprawia się ze szczątkami(czy jak to nazwać)osób zmarłych. Jak można wierzyć,że to pomoże w wyzdrowieniu? To po co wysiłki lekarzy? A inna sprawa, gdzie są władze sanitarne? Dla mnie to właśnie wiara w cuda jest ciemnogrodem. Odpowiedz Link
przebudzonyx Re: Umówmy się na chwilę, 20.02.11, 22:34 Od tysięcy lat sprawdza się to, że im lud bardziej ciemny tym cudów więcej ... Odpowiedz Link
librys Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 17.02.11, 08:53 Lokalny ciemnogród ma trudną misję na forum. Jak obronić to co zrobił Dziwisz (co dla rozumnego człowieka wygląda na gusła) i nie wypaść jako oszołom. Odpowiedz Link
djodkurzacz666 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 17.02.11, 11:58 też ze smutkiem stwierdzam, że użytkownik kasjan007 wpisuje się w ten niezrozumiały dla mnie ciemnogrodzki pęd do widzenia rzeczy ponadnaturalnych: żeby tylko widział w krwi same bakterie, jeszcze bym zrozumiał. Może dobry wzrok. Bardzo dobry. Ale wampiry ? Co to za średniowiecze ! Strach takiego do pubu nocą puścić, bo może panikę wywołać. Dziękuję Panu, Panie librys za wsparcie. Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Teraz Kubica szybko wyzdrowieje. 17.02.11, 16:03 djodkurzacz666 napisał: > też ze smutkiem stwierdzam, że użytkownik kasjan007 wpisuje się w ten niezrozum > iały dla mnie ciemnogrodzki pęd do widzenia rzeczy ponadnaturalnych: żeby tylko > widział w krwi same bakterie, jeszcze bym zrozumiał. Może dobry wzrok. Bardzo > dobry. > Ale wampiry ? Co to za średniowiecze ! Strach takiego do pubu nocą puścić, bo m > oże panikę wywołać. > Dziękuję Panu, Panie librys za wsparcie. Otóż odkurzaczu, dawniej moo... i jeszcze tam ktoś. Przede wszystkim należy czytać tekst ze zrozumieniem. To na prawdę nie boli. Spróbuj, bo warto. Odpowiedz Link
djodkurzacz666 Zrozum proszę: to teraz tekst 21.02.11, 01:04 o jakimś ciemnogrodzie wierzącym w wampiry, Naprawdę spróbuj dostosować się do tematyki bez personalnych odniesień. Pozdrawiam Odpowiedz Link